אמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא
    בל
    24/04/2011

שלום , אני בת 28 והחיים שלי ממש תקועים ומגעילים . לאחרונה חיפשתי בתוכי מה יכולות להיות הסיבות לכך והכל הוביל לעניין אחד - אמא שלי. היא אישה טובה שכביכול מאוד אוהבת אותי ואני מרכז עולמה אך מאז שאני זוכרת את עצמי כל פעם שניסיתי להביע רגשות או לחלוק איתה מה עובר עליי היא מסתגרת באיזו מין הכחשה ומנסה לטאטא כל מה שרע מתחת לשטיח ומעולם לא נתנה לי כלים להתמודדג עם דברים באמת . כל מה שהיה חשוב תמיד היה לעשות הצגה יפה לכלום שהכל בסדר כי תמיד הדבר הכי חשוב היה "מה יגידו השכנים "
    אני מחשיבה את עצמי לבחורה מאוד חכמה והגיונית אך עם זאת אני לא מצליחה להתמודד עם החיים וכל מה שאני צריכה באמת הוא מעט תמיכה מאמא . כל פעם אני מנסה מחדש להביע את רגשותיי בפניה אך נתקלת בקירות. אני יודעת שהבעיה היא תסביכים שלה עם עצמה אך עדיין זה משפיע עליי כל כך.
    למרות גילי, הייתי רוצה לפעמים להיות מסוגלת לספר לה כמה רע לי ולזכות לטיפה אהדה ולא למחסום הזה. הייתי רותה לדעת אם טיפול כלשהו יעזור לי להשתחרר מהנזקים האלה ואם כן איזה טיפול יתאים ?
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא

הוספת תגובה

• אמא - תגובה

מנשה כהן
    25/04/2011

שלום. נראה לי שהסברת טוב את עצמך ואת המצוקה שלך. היית רוצה, כדברייך, "לפעמים להיות מסוגלת לספר לה כמה רע לי ולזכות לטיפה אהדה ולא למחסום הזה", וכמובן זה לגיטימי ומוצדק. הייתי מציע שתיקחי "פסק זמן" מלחכות שמשאלתך תתמלא. אולי ל 3-4 חודשים. תראי אם את יכולה לעבור מעין "גמילה" מאימא. כך או כך, כל אחד - בנים ובנות - צריך מתי שהו ללמוד קצת להיפרד מן הילדות ומהחיבוק אבא-אימא.תראי שיש עוד אנשים שיכולים להקשיב לך כמו שאת רוצה. אימא - אולי לא יכולה. להבנתי טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לך בשינוי הזה - ללמוד להירגע מהצורך לרצות, ומהצורך לקבל תמיכה מאימא. זו יכולה להיות חוויה חיובית ומעצימה. הגיל שלך הוא בדיוק הזמן להתבגרות וליציאה מן החממה המשפחתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו