מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מולה בועית ושק הריוןלורינדה30/04/2009
שלום,
רציתי בבקשה לשאול האם קיומו של שק חלמון שולל מולה בועית? והאם במולה בועית מה שרואים הוא רק שק הריון ריק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/04/2009ישנם סוגים של מולה שגם בהם מתפתח שק חלמון ועובר (אם כי אינו תקין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץץץיסמין28/04/2009
שלום
נטלתי אקקלומין בפעם ראשונה - החל מיום החמישי של המחזור + בדיקת פרוגסטרון אשר הראה
ביום ה- 1 של המחזור 2.3 וביום ה- 21 תוצאה של 11.5 .
האם היה כבר ביוץ ? כי הבנתי שגם התוצאה של 11.5 עדיין נמוך .
האם ייתכן שאפילו עם אקאקלומין הביוץ מתאחר מעבר ל-21 יום ?
אודה על תשובתכם המהירה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: פרטי
פרופ' שבח פרידלר28/04/2009כן נראה כי את לאחר ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאשרון27/04/2009
שלום רב,
בתאריך 2/4/09 עברתי הפלה טבעית,הדימום ארך 4 ימים , בתאריך 17/4 בדיקת הבטא הראתה ערך 22 והיום 27/7 בדיקת הבטא הראתה ערך 2>, מה אומר הסימן הנ"ל ומה משמעות הבדיקה .
אודה לכם על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרון
פרופ' שבח פרידלר28/04/2009קטן מ-2, כלומר שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות וגונלגלית27/04/2009
שלום
התחלתי להזריק 150 יחידות גונל ביום 5 למחזור. היום (יום 9) שמתי לב להפרשה צמיגית שקופה ונמתחת בכמות גדולה מאד. אני יודעת שבדרך כלל הפרשות כאלה מעידות על ביוץ, האם ההפרשות הן תופעה של הגונל או שיתכן כי מתחיל עכשיו ביוץ? רק מחר (יום 10) אני צריכה להתחיל מעקב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גלית
פרופ' שבח פרידלר28/04/2009ההפרשות מעידות על עלית האסטרוגן בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף (ארוך)שרון27/04/2009
בס"ד
אני נמצאת כרגע בשוע 10. יש לי שקיפות עורפית ב6/5 בעזרת ה'.
העניין שהייתי אצל הרופא שלי רק כשהייתי השבוע 6+5 ימים, הוא ראה דופק ועובר, ואמר לחזור רק בשבוע 11 לעשות שקיפות.
יש לי מספר שאלות:
1. האם זה מקובל שהייתי אצלו בשבוע 6 + 5 ימים ואני חוזרת רק בשבוע 11? אני לא אמורה לבקר אצלו בתדירות יותר גבוהה?
2. בדרך כלל, יש לי בחילות, גודש בחזה וכו'. היום קמתי וכאילו כלום. האם זה קורה או שאני אמורה לדאוג?
3. יש לי לפעמים הפרשות (סורי) בצבע צהוב. זה תקין?
4. יש לי לפעמים כמו כאבי מחזור שנמשכות כמה דקות? האם זה תקין?
בבקשה תענו לי, אני בלחץ
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרון
פרופ' שבח פרידלר28/04/20091. את תמיד יכולה לבקש בדיקת אולטרהסאונד נוספת לוודא תקינות ההריון.
2. יתכנו תחושות שכאלה בהריון.
3. כן
4. תחושות שונות בבטן תחתונה שכיחות בהריון צעיר.
לחץ לא עוזר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מעקב זקיקיםזאת שמקווה26/04/2009
שלום,
ביצעתי הבוקר מעקב זקיקים. יום 11 למחזור. מחזור סדיר כל 28-27 יום.
התוצאות הן:
שחלה ימנית: 2זקיקים בגודל 14מ"מ, 11 מ"מ
שחלה שמאלית: זקיק בקודל 16 מ"מ עם מחיצה בחלק העליון.
עובי רירית: 10.1
מה המשמעות של התוצאות? לפני ביצוץ? כמה לפני?
מה המשמעות של זקיק עם מחיצה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: זאת שמקווה
פרופ' שבח פרידלר28/04/2009הביוץ במחזור טבעי צפוי כשהזקיק המוביל סביב 20 מ"מ קוטר, לכן את לפני ביוץ. מחיצה בזקיק יכול להיות הרבה דברים - כמו שני זקיקים צמודים, אנדומטריוזיס וכיוצ"ב. הדבר יתבהר בבדיקות חוזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביום החמישי לביוץלימור24/04/2009
אני בת 28 בריאה בדר"כ עם הפלה אחת בעברי בשבוע 14 לפני חצי שנה.
אני מנסה להכנס להריון והביוץ היה לפני 5 ימים והחל מאתמול יש לי כאבים חלשים מאוד באזור הרחם (כמובן שאני עדיין לא יודעת האם נקלטתי או לא).
מההריון הקודם שלי לא זכור לי שזה היה!
האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/04/2009כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהשיווה24/04/2009
שלום
הריון ספונטני ויקר מאד הפסיק להתפתח בשבוע 8 לאחר שנצפה דופק
בסונר בשבוע 6 נראתה המטומה/ היפרדות קרומים בגודל 15/25
ברצוני לדעת האם הריון לא תקין (עקב בעיה אצל העובר) גורם להמטומה או שמא ההמטומה גורמת להריון לא תקין?
האם הסיכוי להיכנס להריון אחרי הפלה גבוה יותר ?
האם יש סיכוי שהתופעה תחזור על עצמה שוב?
תודה מראש ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/04/2009- ההמטומה גורמת להפלה
- לא
- יתכן. בכל הריון יש סיכוי של כ 20% להפלה..
בהצלחה בהריון הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
שיווה26/04/2009תודה על התגובה המהירה
מה הגורמים להיפרדות קרודמים/ המטומה בטרימסטר הראשון?
ושוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה בטרימסטר ראשון
שיווה06/05/2009היי
מה גורם להיפרדות קרומים/ המטומה בטרימסטר הראשון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 הפלותסיון22/04/2009
שלום ,אני בת 36 +2 ילדים
בשנה וחצי האחרונות שלוש הפלות :
1 בשבוע 21 (טריזיומיה 13)
2 בשבוע 12 ,עובר ללא דופק
3 בשבוע 8 שק הריון ריק
האם נראה איזושהוא קשר בין שלושת המקרים ,
האם אני חייבת לעבור בירור
אשמח מאוד לתשובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/04/2009תיאורטית יכול להיות קשר. מומלץ לפנות לייעוץ גנטי ולבצע בדיקת קריוטיפ לך ולבעלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץנילי21/04/2009
בוקר טוב דר'
היום (יום ה-11 למחזור ולאחר טיפול של איקקלומין), נצפו במעקב זקיקים 2 זקיקים גדולים 23,24
ובדיקת דם הראתה ערכים של : E2- 4659
פרוגסטרון- 7.9
L.H- 8
האם אני לקראת ביוץ? אם כן, מתי אמור להתרחש, או שמא כבר איחרתי את מועד הביוץ?
בד"כ יש לי כאבים מאוד חזקים בזמן ביוץ , עדיין לא הרגשתי כלום.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
נילי24/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי24/04/2009לפי הבדיקה את קרובה מאד לביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בבקשהנילי21/04/2009
בוקר טוב!
1) מה הערך הורמון ה-L.H בשיאו כאשר מתרחש ביוץ והאם זהו ההורמון העיקרי הקובע ביוץ ע"פ בדיקת דם?
2) האם בדיקת שתן לביוץ יכולה להטעות ולתת תוצאה שגויה כאשר מקבלים טיפול הורמונלי כדוגמת איקקלומין?
3) האם תמיד יש הפרשות בזמן ביוץ, כלומר אני יודעת שיש הפרשות לפני הביוץ בתקופת הפוריות, אך האם גם ב-24 שעות שבו משתחררת הביצית מן השחלה ישנן הפרשות וגינליות?
תודה וסליחה על הבלבול מוח......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/04/20091 - בסביבות 80-100 - כ 12 שעות לפני הביוץ
2 - אין קשר בין איקאקלומין לתשובות שגויות בבדיקה
3 - בדר'כ כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר וציסטה בשחלהלורינדה21/04/2009
שלום,
ביצעתי אולטראסאונד לאבחון הריון שבוע 5 +2. הרופאה ראתה גם ציסטה בשחלה ימנית בגודל 4.5 ס"מ. ציינה כי נראה כאילו עברתי היפרסטימולציה. לא עברתי אף טיפול,הריון טבעי. האם הציסטה יכולה להיות של הגופיף הצהוב? (יש לציין כי הרגשתי כאבים בביוץ בצד ימין)
האם יש צורך לבצע התערבות מסוימת? רק מעקב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/04/2009בהחלט יכול להיות שמדובר בגופיף הצהוב. בשלב ראשון יש לבצע מעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון ושק הריוןאנושקה20/04/2009
שלום,
אני בשבוע 5 +3. אתמול עשיתי אולטראסאונד ראשון, הרופאה ראתה שק הריון בגודל 8.6מ"מ*9.1מ"מ,ושק חלמון.
האם תקין? מתי ניתן יהייה לראות דופק?
(אני דואגת עקב הפלה קודמת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/04/2009יש לחזור על US בעוד שבועיים ואז ניתן יהיה להדגים דופק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לאחר הפלה והריון כימימורן20/04/2009
שלם רב,
אנחנו מטופלים בטיפולי הפרייה חוץ גופית
לפני כ8 חודשים עברתי הפלה בשבוע 8 ההפלה הייתה טבעית.
טיפול אחד לאחר מכן הריון כימי .
רציתי לשאול אם מומלץ ואפשר כבר לבדוק בדיקת קרישיות יתר ו/או היסטרוסקפיה.
ד``ר יורם גלעדי24/04/2009בעיקרון – הנתונים הסטטיסטיים מראים כי גם לאחר שתי הפלות מוקדמות הסיכוי להריון תקין הוא מצויין. למרות זאת , רצוי להיפגש עם הרופא המטפל כדי לקבל נתונים על שני בני הזוג, כולל הסטוריה משפחתית וכמובן בדיקות מעבדה ראשוניות כדי לבדוק האם יש גורמי סיכון להפלות חוזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות הורמונליותשרון20/04/2009
שלום. סוף סוף קיבלתי מחזור אחרי הגרידה והשאריות כך שיכולתי לעשות בדיקות ביום 3 למחזור. להלן התשובות :
LH - 3.9
FSH- 7.7
אסטדריול <200
פרוגסטרון- 4.6
טוסטסטרון טוטאל- 1.7
-האם הבדיקות תקינות?
- האם יש אינדיקציה לשחלות פוליצסטיות או שאני חייבת לעשות פרולקטין?
-האם פרוגסטרון גבוה מעט? על מה מעיד או שזניח?
-על מה מעיד FSH שגבוה מ-LH? האם קשור לרזרבה שחלתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי22/04/2009הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)