מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחיצה ברחםLIMOR05/04/2009
אחרי 3 הזרעות. עתידה לעבור צילום רחם. נראה כרגע באולטרסאונד חשש למחיצה ברחם (גבוהה)
מה עושים במקרה של מחיצה?
מה זו מחיצה גבוהה??
תודה רבה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי06/04/2009מחיצה "גבוהה" הכוונה היא למחיצה קטנה שלא חוצה את כל חלל הרחם. במקרה כזה נהוג בדר'כ לא לטפל אלא במקרה של הפלות חוזרות . במידה ומדובר במחיצה לכל אורך חלל הרחם מקובל לחתוך אותה בהיסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יורם גלעדיאווה04/04/2009
שלום רב,
אני בת 24 נשואה ללא ילדים
אני עברתי 2 הפלות הראשון בשבוע 8 עובר ללא דופק הסתיימה בגרידה
והשני בשבוע 7.3 העובר לא היתפתח נגמרה בהפלה טבעית עברתי את כול הבירור הכל יצא תקין
עכשיו אני בהריון השלישי עשיתי אולטראסאונד וגינלי היום 30/3/09 אני כרגע נימצאת בשבוע 4.4
שק הריוני צעיר תוך רחמי טרם נצפה תוכן, כבר מתואר ממצא 8*11 ממי היכול להתאים להפרדות קרומים
אין דימום או תלונות חריגות אחרות
הרופא נשים שלי נתן לי זריקות PRPGESTERON RETARD 500 זריקה אחת לשבוע במשך 7 שבועות היום
זריקה ראשונה עשיתי אותה ב31/3/09
ואמר לי לחזור על האולטרסאונד בעוד 10 ימים
לפני שניכנסתי להריון עשיתי בדיקות אורמונליות
ב- 29/1/09 ביום השלישי למחזור ESTRADIOL ( E-2 ) 76.72
ב- 12/2/09 ביום ה- 18 למחזור PROGESTERONE 3.60
ב- 16/2/09 ביום ה- 21 12.61 PROGESTERONE
ב- 29/1/09 - LH 3.2
FSH 5.4
23 PROLACTIN
TSH 2.75
רציתי לדעת עם הבדיקות האורמונליות תקינות?
והאם הזריקות האורמונליות יכולות להעזור להיתפתחות העובר ולתקינות של ההריון ?
והאם אני מקבלת את המינון הנכון?
אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי06/04/2009לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר בבקשהעדי04/04/2009
אני מבייצת טבעי כל חודש והוחלט לתת לי זריקות להשראת ביוץ במינון נמוך
1)מדוע במינון נמוך לא נצפה שום זקיק ובוטל החודש?הרי היה אמור להיות זקיק טבעי של הגוף בכל מקרה?
2)האם יתכן שזריקות פועלות הפוך במקרים מסוימים על הגןף?כלומר מדכאות את התפתחות הזקיקים?
3)האם מזריקות הגוף לא מייצר זקיק טבעי כמו חודש ללא הורמונים אלא מייצר זקיקים מלאכותיים?
תודה רבה (גם על הפעם הקודמת שעניתם לי באדיבות)
ד``ר יורם גלעדי06/04/2009קשה לדעת מדוע לא הייתה תגובה לטיפול אך זה בהחלט יכול לקרות לפעמים במיוחד מעל גיל 35 וכאשר רמות ה FSH גבוהות, אך גם במקרים אחרים.
הזריקות לא מדכאות את הזקיקים ולא גורמות ליצירת זקיקים מלאכותיים.
מציע להמתין למחזור ולנסות שוב בחודש הבא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אמור להופיע ווסת לאחר אוביטרל?בתאל03/04/2009
לרופאים היקרים שלום.
אני בת 26, מחזור שני של GONAL F ואוביטרל, היום היום ה15 לאחר אוביטרל.
במחזור טיפול ראשון, בדיוק ביום ה14 של האוביטרל קיבלתי ווסת.
השאלה שלי היא כזו: האם, בהעדר הריון, המחזור מופיע ביום ה14 לאחר אוביטרל, בכל פעם?
האם יש סיכוי שהווסת יתעכב? או שכל יום שהוא לאחר היום ה14, זה סיכוי להריון?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי03/04/2009במידה ואין הריון המחזור יכול להופיע בטווח של 12-16 יום לאחר האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין תגובה שחלתית?אני עצובהעדי03/04/2009
ד"ר שלום
אני מזריקה כבר 8 ימים פיוריגון 75 IU שעלה ל-100 IU ביומיים האחרונים.
E-2 ביום וסת 8 הוא :102 PMOL
E-2 ביום 11 לוסת הוא: 68 PMOL(אחרי 8 ימים של זריקות)
לציין שאני בת 29 ומבייצת טבעי כל חודש.
1)האם לדעתך לא תיהיה תגובה החודש או שעדיין ניתן להציל את החודש ולעשות הזרעה?
2)מדוע עדיין אין תגובה שחלתית?מדוע E-2 ירד מעט?
3)תהיתי אולי ההורמונים לא משפיעים אולי בגלל FSH=9 וE-2=200 PMOL ביום שלישי לוסת
האם ז נחשב רזרבה שחלתית נמוכה?
4)איך יודעים באמת אם החודש אבוד?האם אני בבעיה בגלל שהורמונים לא משפיעים עליי?
תודה רבה וסליחה על המון השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי03/04/2009FSH 9 הוא אכן יחסית גבוה אך בהחלט בטווח הנורמה, ומאפשר תגובה שחלתית טובה. יש להמשיך להיות בקשר עם הרופא המטפל ולהעלות את מינון הזריקות בהדרגה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמוניםאווה03/04/2009
שלום רב,
ב- 29/1/09 ביום השלישי למחזור ESTRADIOL ( E-2 ) 76.72
ב- 12/2/09 ביום ה- 18 למחזור PROGESTERONE 3.60
ב- 16/2/09 ביום ה- 21 12.61 PROGESTERONE
ואני בהריון בשבוע 5 אני מקבלת PROGESTERON RET.500MG 29/M AMP 50
1. האם הבדיקות תקינות ?
2. האם המינון שאני מקבלת זה בסדר?
ד``ר יורם גלעדי03/04/2009הנתונים אינם מובנים לי.
בכל מקרה תמיכה בפרוגסטרון בתחילת הריון לאחר טיפול פוריות היא טיפול מקובל. יש להמשיך מעקב US כדי לוודא את תקינות ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צפוי ביוץאני02/04/2009
שלום
בדיקות דם מהיום:
lh 12.8 iu/l
prog 1.2
e-2 1100
מתי צפוי ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
לורי03/04/2009היי,
אם את ללא טיפול כמו איקקלומין או זריקות אז האסטרוגן די גבוה שמראה שהביוץ עתיד לקרות עוד מעט, עוד כ4 ימים לדעתי. את יכולה לקנות בדיקות ביוץ-יש של 5 בחבילה ולעשות מעכשיו למשך הימים הבאים וככה תזהי בביטחה את הביוץ.
(לא אם את בעלת שחלות פוליציסטיות כי אז הLH יכול להיות מוגבר בכל מקרה)
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי03/04/2009לא ניתן לענות לפי נתונים אלו בלבד. יש לבצע גם US
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי06/04/2009השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופיריןגלי02/04/2009
אני בת 45 . הריון ראשון אחרי 5 איי וי אפ. באיי וי אפ השני נקלטתי אך העובר לא התפתח מעבר לשבוע 9 . ההריון הנוכחי ( כעת שבוע 32 ) התחיל כהריון תאומים אך בשבוע 9 אחד הפסיק להתפתח . מאז אני לוקחת , בעצת הרופא מיקרופירין . לא נבדקה קרשיות. נאמר לי כי עליי להפסיק בשבוע 36 ואני מפחדת נורא שזה יזיק לעובר. ( אולי אני באמת בעלת קרישיות ותהיה בעייה ? ) . האם יש אפשרות להמשיך עם המיקרופירין או שאני חייבת להפסיק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גלי
פרופ' שבח פרידלר02/04/2009את לוקחת תרופה ללא הוכחה כי יש בה צורך. אין סיבה בעולם לדאוג מהספקת נטילתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדירות המחזורא01/04/2009
שלום
1.רציתי לדעת האם מחזור ש"מטייל" 3+- ימים (אבל מגיע כל חודש) עדיין נקרא מחזור סדיר?
לפי בדיקת ביוץ - גם הביוץ משתנה בהתאם
2. אני בת 33 ,האם עובדה שזה קצת משתנה מדי חודש מצביעה לבעיה כלשהי ?
(כלומר מה יכול לגרום לזה שהביוץ לא תמיד באותו יום?)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: א
פרופ' שבח פרידלר02/04/2009אצל נשים רבות הביוץ לא תמיד באותו היום- אך טווח של 3 ימים אינו משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמיטל01/04/2009
שאלתי היא אם היה לי הריון כימי שנפל בשלמותו ב2 ימי דימום ואחריו בשבועיים קיימתי יחסים מה הסיכוי? ואציין יום למחרת היחסים נצפו זקיקים קטנים ואחד גדול שהרופא אמר שלדעתו הופך לציסטה כי היא 2.5 ס"מ אציין לאחר הדימום הכל היה נקי וזה נוצר במהלך השבועים אז מה הסיכוי כאן? וכמה זמן זרעים לרוב נשארים בגוף כי שקמים לפעמים יש תחושה שהכל יוצא האם זה נכון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיטל
פרופ' שבח פרידלר02/04/2009תלוי אם היה ביוץ. נראה לי כי אין לך הוכחה כי היה ביוץ- להיפך. לכן הסיכוי להריון במצב זה קלוש. אמנם רוב נוזל הזרע יוצא אך תאי זרע רבים חודרים לרחם דרך התעלה הצוארית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתאווה01/04/2009
שלום רב
עם הזריקות לא עוזרות 500 PRPGESTERON RETARD אז למה נותנים אותם
מה התפקיד של הזריקה ?
ומה ביכלל הטיפול המונע להפלות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אווה
פרופ' שבח פרידלר02/04/2009יש מצבים שהוכח חסר פרוגסטרון בשל ליקוי בתפקוד של הגופיף הצהוב. אז מתן תמיכה פרוגסטטיבית יכול לעזור. גם אם יש הפלה מאיימת עם דמם קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהלירון31/03/2009
שלום רב: אני ובעלי מזה שנה מנסים להרות בבדיקות שנערכו לי נאמר לי כי הכל תקין(pap,אולטרסאונד , בדיקות הורמונליות) כאשר בעלי ביצע בדיקת זרע התוצאה אינה היתה טובה ואכן הרופא המטפל בנו הפנה אותנו לבדיקה חוזרת וכן לבדיקות דם כהכנה להפריה חוץ גופית בבדיקת הזרע החוזרת התקבלו תוצאות אלו:
ABSTINENCE DAYS 3 days
8.5 SEMEN PH
NORMAL SEMEN VISCOSITY
ml 3.00 SEMEN VOLUME
- צהבהב SEMEN COLOUR
1 - בודדים SPERM MOTILITY 1 HR
300- 20 million/ 1-פחות מ CONCENTRATION
- בקבוצות גדולות SEMEN WBC
- - SEMEN RBC
2 - - MORPHO NORMAL
3 - - MORPHO ABNORMAL
- - MORPHO DEF TAIL
- - IMMATURE CELLS
- - NECK-MIDPIECE DEFECT
- - BACTERIA
פירוט הערות
מציין הערה
1
בודדים בתנועה טובה
2
מעט תאים
לא תקינים מורפולוגית.
Kruger strict !!!
3
Percent Head Defects
האם בדיקה זו אינה תקינה ועדיין נצטרך לפנות לivf? מה אומרת בדיקה זו כי היא שונה מהבדיקה הקודמת ומתוצאות שקיבלנו אז ?
אבקש תשובתך והמלצתך
בתודה על הכל
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לירון
פרופ' שבח פרידלר02/04/2009בבדיקה נמצאו רק תאי זרע בודדים בתנועה. במצב זה הסיכוי להריון טבעי הינו אפסי. הפיתרון הינו הפריה חוץ גופית עם הזרקת זרע לביציות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףשרון31/03/2009
בס"ד
ערב טוב...
בת 27, הזרעה ב3/3, ב18/3: בטא 295.
ב25/3 הייתי בבדיקת אולטרסאונד, נצפה שק הריון בתוך הרחם, אך טרם נצפה דופק...
רופאה שלי אמרה להגיע רק בסביבות 14/4.... החזה שלי די מנופח, אבל אני שמה לב שמדי פעם פחות ומדי פעם יותר ולפעמים הרגישות בחזה נעלמת כמעט לחלוטין. אותו דבר עם הבחילות: במיוחד בערב מרגישה יותר בחילות, אבל אין לי בכלל הקאות.. ואני מרגישה כאילו משהו מבפנים לוחץ לי את איבר נוסף בגוף וזה גורם לבחילות..
1. האם התופעה עם בחילות תקינה ומתאימה להריון לשבוע שאני נמצאת בו?
2. כמעט כל זמן יש לי (סליחה על התיאור) הפרשות צהובות.. האם זה תקין בהריון?
3. מדי פעם כאבי מחזור חזקים לכמה דקות ואז עובר. האם זה קיים בהריון?
4. האם התופעות הללו מתאימות לשבוע שאני נמצאת בו?
5. האם ללכת לאולטרסאונד רק בסביבות 14/4 זה לא מאוחר מדי?
6. לאור כל האמור, מה הסיכוי שב14/4 אפשר יהיה לראות דופק בעזרת ה'?
תודהההההה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרון
פרופ' שבח פרידלר02/04/20091. כן
2. כן
3. כן
4.כן
5. לא עקרוני השק ברחם ואין שום דבר דחוף פרט ללחץ נפשי
6. כ-90%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת HCG גבוההאנונימי31/03/2009
שלום
בטיפול IVF אחרון עשיתי החזרה של 2 עוברים ו 3 ימים אחרי זה עוד 2 בלסטוציסטים.
( החזרה מפוצלת )
ביום ה 12 אחרי החזרה ראשונה BETA-HCG היה 202
ביום ה 15 אחרי החזרה ראשונה BETA-HCG היה כבר 862
ביום ה 19 BETA-HCG היה כבר 4568 ובמקביל עשיתי גם US נראה שק הריון 1
שאלה 1 : האם ערכי ה BETA-HCG הם תקינים ?
שאלה 2 : האם יש סיכוי שעוד עובר יתפתח בימים הקרובים ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אנונימי
פרופ' שבח פרידלר31/03/2009מעט גבוהי ם אך דבר כזה נצפה בהחזרת בלסטוציסטים. עדיין יש אפשרות מסוימת ששק הריוני נוסף יתגלה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות 500 PRPGESTERON RETARDאווה31/03/2009
שלום רב,
נשואה בת 24 ללא ילדים
2 הפלות (8 -7.3 )
אני בהריון השלישי בשבוע 4.4
עשיתי אולטרסאונד ב- 30.3.09 US היום - גבי מצא- שק הריוני צעיר תוך רחמי טרם נצפה תוכן, כבר מתואר ממצא 8*11 ממי היכול להתאים להפרדות קרומים
אין דימום או תלונות חריגות אחרות
הרופא נתן לי 500 PRPGESTERON RETARD זריקות שבועיות לשמך 7 שבועות
ולחזור על האולטרסאונד וגינלי בעוד 10 ימים
כמה שאלות :
1. מה אומרת הבדיקה האם הכל תקין ?
2. האם הזריקות יעזור בשלב הזה של ההריון והכל יהיה תקין ?
3. ומה הזירקות האלה עושות במה הם עוזרות ובמה לא ?
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אווה
פרופ' שבח פרידלר31/03/20091. לא ניתן לדעת האם הכל תקין.
2. הזריקות לא בהכרח יעזרו.
3.מועות דמם במידה ויהיה הפרדות שליה קלה על ידי הרפית שרירי הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)