מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך לסויה-אז מומלץ או לא?אני27/03/2009
תודה על תשובתך
לא הבנתי האם מומלץ לצרוך לפני הביוץ (בדומה לכדורי תמיכה) או שלא?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אני
פרופ' שבח פרידלר28/03/2009לא כי עודף אסטרוגן עלול לגרום להיפופיזה להפריש פקודה לביוץ מוקדם מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויהאני26/03/2009
שלום
האם הפיטואסטרוגנים שבסויה יכולים לפעול כאסטרוגנים ולעודד ביוץ וצמיחת רירת או שדווקא להיפך, אולי הם לא פועלים כאסטרוגנים ואף מעכבים את ההפרשה הטבעית?
במילים אחרות-האם בימים בלפני הביוץ מומלץ לצרוך סויה או להימנע?
ידוע לי גם על "תרופת סבתא" לעיבוי רירית-סלק. גם בסלק יש פיטואסטרוגנים, האם זה אותו סיפור כמו הסויה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אני
פרופ' שבח פרידלר26/03/2009פיטואסטרוגנים פועלים כמו אסטרוגן חלש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 הפלות רצופות. לאן אני נכנסת?קרן25/03/2009
שלום,
אני בשבוע 10. אתמול לא נצפה דופק (הפסיק לפני שבוע) אחרי שנצפה דופק בשבוע 7. ואני עומדת לפני הפלה. שלישית בשנה האחרונה.
לפני שנה - הפלה ראשונה אחרי שלא נצפה דופק לעובר מלכתכילה. בשבוע 6-7.
לפני שבעה חודשים - הפלה אחרי שהתגלה הריון מולרי (מולה חלקית). המתנו (כמעט) כנדרש - חמישה חודשים מתוכם בשלושה האחרונים הבטא היתה אפס.
והפלה שלישית - זו שאני עומדת לפניה.
אני אציין כי יש לי שתי בנות מקסימות ונפלאות בבית שנולדו אחרי הריונות ספונטנים. בנות 4 ושנתיים וחצי.
כמובן שאני מודאגת וכואבת ולא יודעת בפני מה אני עומדת ואילו בדיקות. הרופא נשים שלי אמר לי לחזור אליו עוד שלושה שבועות אחרי ההפלה אבל אני צריכה לפחות כיוון אפילו הקטן ביותר עכשיו. אשמח לשמוע את דעתכם והמלצתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: קרן
פרופ' שבח פרידלר26/03/2009כדאי בהחלט לעבור בירור מלא של הפלות חוזרות- כולל קריישות יתר, תסמונת אנטיפוספוליפידית, בירור הורמונלי מלא ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה עקב זיהוםלירון25/03/2009
שלום רב,
קראתי באינטרנט שזיהום יכול לגרום להפלות, רציתי לדעת מה זאת אומרת זיהום? איפה יכול להיות זיהום ובעקבות מה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לירון
פרופ' שבח פרידלר26/03/2009חיידקים שנכנסים לחלל הרחם, הקרומים של העובר ומי השפיר ואפילו לעובר עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות של ביוץלירון25/03/2009
שלום רב,
האם תקופת הביוץ מלווה בהפרשות מיוחדות - לפני/אחרי/ בזמן/ גם וגם ? כמה זמן לפני/ אחרי?
האם תמיד יש הפרשות או יכול להיות ביוץ ללא הפרשות מיוחדות?
או האם יכולות להיות הפרשות מאופיינות לביוץ ולא יתרחש ביוץ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לירון
פרופ' שבח פרידלר26/03/2009עם עלית האסטרוגן לפני הביוץ אצל חלק מן הנשים יש שנוי בהפרשות ליותר מימיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד:ר דילגת על השאלה שלימיטל25/03/2009
כתבתי כאן שאלה ומשם מה דילגו עליה אשמח לקבל תגובה והנה היא שוב.
טיפול ראשון איקקלומין וסת סדירה 27-28 וציסטה 5 ס"מ איחור בווסת 2 בדיקות שתן חיוביות ביום 32 דימום של יומיים וחצי שנפסק (ווסת מזה שנים 4-5 יום), בדיקת אולטרא סאונד יומיים לאחר הפסקת הדימום שחלות בגודל תקין ללא הציסטה רירית עובי 5.5. שאלתי כמו מה נראה המצב הזה כי לדברי הרופא עובי הרירית קצת לא תואם לסיום הווסת אשמח לקבל את חוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מירי
פרופ' שבח פרידלר26/03/2009רירת עבה למצב לאחר וסת. כדאי לבצע בדיקות דם, אסטרוגן פרוגסטרון לבדיקת בריון ולהבין באיזה שלב את נמצאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לאחר הפלותמירי25/03/2009
שלום רב,
בת 34, לאחר 3 הפלות רצופות.
פנינו לייעוץ אצל פרופ'' כרפ ששלח אותנו למכלול בדיקות ובינהם גם בדיקות דם :
fsh, prolactin, c reactive protein , נוגדני chlamydia, נוגדני mycoplasma, נוגדני toxoplasmosis, סוכר בצום, tsh, t3, t4, anti-thryroid antibodies, antithyroglobulin, antithyroid peroxiddase antibodies.
היום, יום 3 למחזור, עשיתי את הבדיקות, אלא שלא ידעתי שצריך להיות ערים שלוש שעות לבדיקת הפרולקטין ועשיתי אותה לאחר שעתיים של ערנות בלבד.
1.האם העובדה שלא הייתי ערה מספיק שעות יכול לפגוע באמינות בדיקות נוספות במכלול הבדיקות שערכתי או שיש צורך לחזור רק על בדיקת הפרולקטין?
2.האם אפשר לעשות את בדיקת הפרולקטין כבר מחר (יום 4 למחזור) או לחכות למחזור הבא?
תודה רבה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיריv
פרופ' שבח פרידלר26/03/20091 לא נורא גם שעתיים זה בדרך כלל בסדר, 2. ניתן לבצע בדיקות גם יום 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמונים וביוץלורי24/03/2009
שלום וערב טוב, רציתי בבקשה לשאול האם ערך אסטרוגן 515 מבשר על בוא הביוץ? פרוגסטרון 1.8. LH=5.5. FSH=3.6 טבעי ללא כל התערבות. (הפרופיל נעשה ביום ה-12 למחזור לאחר הריון כימי). תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/03/2009יכול להיות. יש לבצע במקביל גם בדיקת US כדי למדוד את גודל הזקיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לקויהלירון24/03/2009
שלום רב, רציתי לדעת האם תזונה לקוייה כמו מאכלים עם הרבה שומנים ואי אכילת פירות ירקות ובשר יכולים לגרום להפלה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי24/03/2009בדר'כ לא אלא אם כן מדובר במצבים קיצוניים של תת תזונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות במחזור ראשון שלאחר הפלהמירי24/03/2009
שלום, לאחר 3 הפלות חוזרות נשלחתי לעשות ברור וחלקו כולל בדיקות פרופיל הורמונלי ביום ה- 3 למחזור. אתמול קיבלתי מחזור ראשון לאחר ההפלה. האם ניתן לבצע הבדיקות ביום השלישי למחזור זה או כדאי לחכות למחזור הבא?
ד``ר יורם גלעדי24/03/2009ניתן לבצע כעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להכנס להריוןליאת24/03/2009
אני בת 33.5, יש לי ילדה בת שנה ו-10 יש לציין שבהריון שלה נקלטתי בניסיון הראשון, מחזור סדיר של 26 ימים, ביוץ מזוהה ע"י כאב קל והפרשה מתאימה, בעלת אשימוטו מאוזן ע"י אלטרוקסין (כדור ליום) וסיימתי להניק לפני חצי 7 חודשים לאחר הנקה של שנה ו-3 חודשים. אני מנסה להיכנס להריון כבר חצי שנה, בניסיון הראשון היה לי הריון כימי. מאז המחזור מגיע בזמן ולא נקלט הריון. במחזור האחרון היה לי משהו מוזר - היתה הפרשה ורודה ממש מועטה שמונה ימים לאחר הביוץ ויומיים אחר כך התחילו הפרשות חומות שהפכו לחומות אדומות בניגוב, אחר כן הפכו להכתמות מעטות ואתמול הפכו למחזור. הפרומו התמשך לסירוגין משהו כמו שבוע. קבעתי תור לרופא לשבוע הבא אבל בינתיים אשמח לשמוע חוות דעת נוספת מה יכולה להיות הבעיה שלי. אני חוששת שמתרחשת אצלי הפרייה (רק תחושה) אבל ההריון לא משתרש. יכול להיות שיש לי אי ספיקת הגופיף הצהוב? תודה!
ד``ר יורם גלעדי24/03/2009במקרה של ווסת לא רגילה מבחינת כמות הדימום ומשכו רצוי לבצע בדיקת הריון. מעבר לכך - רצוי להיבדק כולל US ומשטח מצואר הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא והפלהמודאגת23/03/2009
שלום, ערכי הבטא בהריון היו: שבוע 5+4- 8410 ואחרי 5 ימים שבוע 6+1 34569. האם זה תקין? בשבוע 7 לעבור פסק הדופק. האם סביר שאם הבטא טובה העובר לפתע הפסיק להתפתח בשבוע 7? התגלתה מחיצה קטנה בהיסטרו - האם זו יכולה להיות הסיבה והעובר היה בסדר? אני חוששת מהפלה נוספת אך גם מניתוח להסרת המחיצה, תודה.
ד``ר יורם גלעדי24/03/2009גם לאחר עליה תקינה של הבטא יכול להיות שהעובר מפסיק להתפתח
עקרונית במידה והשרשת ההריון היא על גבי המחיצה הסיכויים להפלה גדולים יותר. ככל שהמחיצה גדולה יותר הסיכויים למצב כזה עולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפולדורותי23/03/2009
שלום רציתי לשאול לעצתכם, אני לאחר 6 טיפולים להשראת הביוץ ללא הזרעה. (לא מבייצת באופן טיבעי, שחלות פוליציסטיות, אין בעיית זרע) לפני הטיפול האחרון הרופא כבר התחיל לדבר איתי על טיפולי הפריות. ואני החלטתי לנסות את טיפול אחד נוסף לפני שאעבור לשלב הבא. בטיפול הזה, הרופא הוסיף לי תמיכה של אוטרוגסטן, מה שלא עשה בטיפולים הקודמים (שכן לדעתו הייתי גבולית - הייתי מקבלת מחזור ביום ה- 11 לאוביטרל) בניגוד לפעמים הקודמות, רצה הגורל ונכנסתי להיריון, אך היה זה היריון כימי בלבד, בשבוע 5 נפל מעצמו. רציתי לדעת מהי המלצתכם לגבי ההמשך, 1. האם לעבור לשלב הבא של ההפריות או לתת לעצמי סיכוי נוסף עם טיפול דומה לטיפול האחרון שקיבלתי שכן הוא היה טיפול חדש וטיפול שלכאורה הצליח או לחסוך מעצמי את עוגמת הנפש של עוד חודש של מפח נפש. אשמח לעצתכם הכנה, מה אתם הייתם ממליצים אילו הייתי מטופלת שלכם (אנא התעלמו מההיבט המנטלי) 2. במהלך הטיפול האחרון פיתחתי אלרגיה לאוטרוגסטן איזה תחליף לדעתכם הוא הטוב ביותר לתמיכה במצב שלי? 3. האם לדעתכם ניתן להבחין בין גופיף צהוב שנשאר ממחזור קודם או בעצם מהריון קודם לבין גופיף צהוב שזה עתה התחיל את דרכו (בן יומים) באמצעות האולטרסאונד. אני מודה לכם מראש
ד``ר יורם גלעדי24/03/20091 - קשה להמליץ מבלי לדעת את כל הפרטים כולל ההסטוריה הרפואית הכללית שלך, גיל, בדיקות מעבדה US וכו'.
2 - ניתן להשתמש בזריקות פרגניל, אוביטרל או תכשירים וגינליים אחרים כמו אנדומטרין, קרינון
3 - בדר'כ כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להיריון-התייעצותטלי23/03/2009
שלום, בת 30.מנסה להיכנס להיריון מינואר 08.נערכו הבדיקות הבאות ונמצאו תקינות:מעקב ביוץ,בדיקת זרע,פרופיל הורמונלי (למעט פרולקטין גבוה שמאוזן ע"י כדורים). בינואר 09 עברתי גרידה ע"י כדורים עקב חוסר התפתחות של העובר בשבוע 8.היריון טבעי, לאחר כשנה של ניסיונות.מאז מחזורים לא סדירים (קיבלתי 3 פעמים מחזור במהלך החודשיים הללו). לפני היריון זה-מחזורים סדירים-28-35 יום. אבקש את הצעתך לגבי המשך והתקדמות. תודה
ד``ר יורם גלעדי24/03/2009קשה לענות ללא בדיקה כולל US ופרופיל הורמונלי חוזר. כמו כן רצוי לבצע גם צילום רחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי גרידהרוני23/03/2009
שלום רב, היום - שבועיים אחרי גרידה ( שבוע 7 - הפלה בוששת) , בטא - 2. האם תקין? האם זה אומר שהרחם התנקה?
ד``ר יורם גלעדי24/03/2009הבדיקה תקינה אך כדי לוודא שהרחם "נקי" יש לבצע בדיקת US ללא קשר לבדיקת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)