מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוטרדת מאדפולי16/03/2009
אני בת 38 ו-3 חודשים. התחלנו לנסות להיכנס להריון ראשון באוגוסט 2007. מייד לאחר הפסקת גלולות נכנסתי להריון הראשון שהתברר כהריון כימי. לאחר מכן ניסינו להכנס להריון ספונטני כחצי שנה עד שהבנו שאולי באמת יש בעייה ופנינו לרופא נשים במרץ 2008. מחזור ראשון של איקאקלומין הסתיים בהריון ששרד עד סוף שבוע 7 אבל בשל דימום הלכתי לא"ס והסתבר שיש אמנם עובר ודופק אך שק חלמון נראה מוגדל וגודל העובר תאם שבוע פחות והורפא אמר שיש סיכויים שההריון לא תקין ואכן עוד באותו יום התחיל דימום מאסיבי והפלה טבעית שלמה ללא סיבוכים. לאחר ההפלה חיכינו חודש ואז התחלנו עם עוד 2 מחזורי איקאקלוין שהניבו רירית יפה מאד(10-11 ממ) וזקיקים יפים אך לא היתה קליטה של הריון ואז בנובמבר החלטנו לפנות למומחה פוריות שאבחן שרמת הפרוג' שלי נמוכה. לאחר חודשיים של מחזור טבעי עם הזרעה רק בחודש אחד, ולאחר שלא נקלטנו עברנו לטיפול בפיוריגון +הזרעה שהחל ב- 23/1/09 + תמיכה של אנדומטרין עוד טרם האיחור במחזור. נקלטתי והבטא שאמנם קירטעה קצת בהכפלה הראשונה, הכפילה את עצמה לאחר מכן פעמיים בערכים תקינים לשבוע ההריון. לצערי בא"ס לקביעת גיל ההריון(שבוע 6+4) נצפה רק שק הריון ושק חלמון אך ללא עובר ושבוע לאחר מכן נצפה רק שק הריון. עכשו אנחנו מחכים שההריון ייפול לבד ואם לא אקח ציטוטק. לאחר הריון כימי ו-2 הפלות בשבוע 7-8, האם יש סיכוי להיכנס להריון תקין? איך זה שיש השתרשות של שק ברחם אבל לא מתפתח עובר כמו שצריך? האם יכול להיות ששבשתי ההפלות היה בעיות כרומ' בעובר? ואם כן, האם יש לזה פתרון? יש לציין שהרזרבה השחלתית שלי עומדת על 8.4-8.7 כל הזמן ועשיתי גם צילום רחם שיצא תקין לחלוטין אני כבר די מיואשת והבנתי גם שכדי לעשות בירור קרישיות צריך לחכות 3 חודשים לאחר סיום ההריון..השעון שלי מתקתק כבר במרץ יש לך המלצות עבורי? אני ממש מיואשת . האם להמשיך לנסות להיכנס להריון למרות הכשלונות או שעדיף קודם לעשות את כל הבדיקות? אגב, הבנתי שיש תופעה נדירה של אי התאמה בין הזרע של הגבר לביצית של האישה ואז אין סיכוי שיתפתח עובר כמו שצריך. מה אחוז המקרים בתופעה הזו? מתנצלת מראש על האורך של המייל ותודה רבה על עזרתכם פולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה?
חסויה03/05/2009אני מנסה כבר 5 שנים להיכנס להריון למרות שיש לי ברוך השם ילדים בהריון טבעי ורגיל
שאלתי היא למה אני מרגישה את הקליטה של הגוף של הריון ומשום מה אולי לא החזיק מה יכול להיות הדבר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/05/2009מעל גיל 35 יש ירידה משמעותית בפוריות האשה המתבטאת בקושי בכניסה להריון, וגם אח'כ - בשכיחות גבוהה יותר של הפלות.
לאחר 3 הפלות רצופות יש לבצע בשלב ראשון בירור מקיף - בייעוץ עם הרופא המטפל, כדי לשלול סיבות נוספות להפלות מעבר לנ'ל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימי +ביוץאינה15/03/2009
שלום, בת 24, לאחר הריון כימי, ערכי הבטא היו בסביבות 25. שבוע 3-4. כעת אני חווה את הדימום של "ההפלה". רציתי בבקשה לשאול האם ניתן מיד לנסות ולהיכנס להריון שוב? כמו כן, מתי עליי לצפות לביוץ? (מחזורים סדירים כל 28-29 יום בדר"כ) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אינה
פרופ' שבח פרידלר15/03/2009בעיקרון הביוץ אמור לחזור כרגיל, כשבועיים לפני הוסת הצפוי הבא. אין סיבה שלא לנסות להרות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי שנה אחרי הפלהnoy415/03/2009
אני כמעט בת 42,(אמא לארבעה ) בכל הריון אני נוטלת איקקלומין ומבצעת הזרעה. משהחלטתי עם בעלי לנסות להביא עוד ילד ידענו שהגיל מעט יקשה אך להפתעתנו נקלטתי להריון בחודש ספטמבר בהזרעה ראשונה. ראוי לציין שגם ההריון השני והשלישי שלי היה במכה ראשונה. בשבוע 10 היתה לי הפלה (ללא גרידה עם ציטוטק) וממש התבאסתי. לאחר ההפלה חכיתי כחודשיים והתחלנו שוב, עד כה 2 הזרעות ללא הצלחה. ראוי לציין שאחרי ההפלה עשיתי היסטטוסקופיה שיצאה תקינה לחלוטין. לפני שנכנסתי להריון בחודש יולי עשיתי תמונה הורמונאלית שהיתה תקינה לחלוטין. רציתי לשאול אתכם האם יש מצב שההפלה פגעה בכל זאת בגוף באיזה שהוא אופן שמפריע לי להכנס להריון? האם יש צורך לעשות פעם נוספת תמונה הורמונלית האם יכול משהו להשתנות בעקבות ההפלה שעברתי? האם הפרייה מלאה תגדיל את הסיכויים שלי להכנס להריון בגילי? אודה על תשובתך, אני ממש על הפנים, קבלתי היום את המחזור ואני ממש מיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: noy4
פרופ' שבח פרידלר15/03/2009מאד לא סביר- סביר יותר שלאחר שה"טבע" פינק אתכם בכושר פוריות מצוין הציפיות שלך גבוהות מהמצופה בגילך בממוצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגניל לתמיכהמורן14/03/2009
לאחר 4 הפלות חוזרות קיבלתי פרגניל 5000לתמיכה עד שבוע 13 (פעמיים בשבוע מרגע גילוי ההריון) .האם הפסקת התמיכה, לבקשת הרופא המטפל, בשבוע 13 מעלה את הסיכון כעת להפלה? מדוע למעשה מפסיקים תמיכה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיקי
פרופ' שבח פרידלר15/03/2009כי אינה מוסיפה שום דבר משמעותי על רמת גונדוטרופין השלייתי שממילא השליה מייצרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
מורן16/03/2009תודה רבה על תשובתך. האם השלייה ייצרה פחות גונדוטרופין בשליש הראשון וע"כ הוספנו תמיכה והורמונלית? מהו השינוי שחל בשליש השני שאיפשר הפסקת התמיכה? ושוב תודה רבה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה דילגתם על שאלתי????מיטל13/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תגובה
ד``ר יורם גלעדי13/03/2009???? מה השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאלה קודמתמיטל13/03/2009
האם יכול להגרם נזק לרחם כתוצאה מגרידה? עברתי גרידה אחת בהריון ראשון בשני טופלתי בציטוטק בשלישי הכל יצא בדימומים. והאם זה נורמלי שיש דימומים מספר ימים מיד אחרי הגרידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי13/03/2009לכל תהליך פולשני כולל גרידה יש פוטנציאל לסיבוכים. מעשית - במידה והגרידה מבוצעת עי' רופא מיומן, באופן סטרילי תוך נקיטת כל אמצי הזהירות, הרי שהסיכוי לסיבוכים קטן ביותר.
דימום קל מס' ימים לאחר גרידה הוא תופעה נורמלית וצפוייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור לא סדיר וFSH
רונית19/08/2009בת 41. תוצאת ה- FSH שלי גבוהה - 20 . המחזור שלי לא סדיר לחלוטין. את בדיקת ה- FSH ביצעתי ביום השלישי למחזור. המחזור אחרי הבדיקה הופיע אצלי 10 ימים אחרי תחילת המחזור הקודם.
1) האם ייתכן שמחזור לא סדיר ישפיע על תוצאת בדיקת ה- FSH . כלומר התוצאה לא תהיה בהכרח אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 הפלות רצופות.מיטל13/03/2009
בת - 39.5 עברתי 4 הפלות רצופות ללא ילדים.כרגע עם עובר בבטן מאחר ואתמול לא נצפה דופק. שבוע 11 CRL מתאים לשבוע 8.5.(הריון ראשון היה לפני 12 שנה) 3 ההריונות האחרונים היו בשנתיים האחרונות וכולם הריונות ספונטנים. 2 הריונות אחרונים היו רצופים). בהריון הנוכחי טופלתי בקלקסן לאחר בדיקות מקיפות שכללו: קריוטיפ שלי ושל בן זוגי, כלמידיה, מיקרופלסמה, קרישיות דם וכו' הכל יצא תקין מלבד פקטור 2 - הטרוזיגוט, ולכן טופלתי בקלקסן במינון של 40 מ"ג. וגם זה לא עזר. הרופא המליץ על גרידה כדי לבדוק את הקריוטיפ של העובר. שאלותי: 1. מה הסיכויים מבחינה סטטיסטית או באחוזים שיצליחו לבדוק משהו ? כי הבנתי שלעיתים הצמיחה של החומר של העובר לא טובה ומשבשת את כל תנאי הבדיקה? 2.אם אכן מוצאים בעיה בקריוטים של העובר, האם זה בעית כרומוזומים שמעידה על בעיה בזרע או בביצית או שיכולים להיות בעיות אחרות? 3.אם יש בעיה בקריוטיפ של העובר האם הפתרון היחיד הוא IVF ו PGD או שישנם פתרונות אחרים למיעת בעיה כזו בעתיד טרם כניסה להריון או בתחילת ההריון? 4. במידה והעובר ימצא תקין מה עוד אפשר לבדוק כדי להגיע להריון תקין? 5. האם יכול להגרם נזק בכך שאני הרבה זמן עם עובר ללא דופק עד ההמתנה לגרידה? והאם אחרי המתנה של תקופה ארוכה הכל יצא לבד בדימומים או לא בהכרח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי13/03/20091 - במידה ועברו יותר משבועיים מהפסקת התפתחות העובר הסיכוי לבדוק את החומר הגנטי הוא קטן יחסית אך שווה לנסות
2 - במידה והקריוטיפ של ההורים תקין הרי שממצא כזה אצל העובר הוא בדר'כ אקראי
3 - כנ'ל. (יש אפשרות - יחד עם זאת , של מחלות גנטיות שלא נבדקות בקריוטיפ רגיל , אלא בבדיקה גנטית מכוונת לאותה מחלה, הגורמות להפלות. במידה וידועה מחלה ס]פציפית כזאת ניתן אכן לבצע PGD )
4 - לא ברור לי אם נעשה אצלך בירור מלא - יש לבדוק עם הרופא המטפל - כולל היסטרוסקופיה.
5 - אין כל נזק. בכל מקרה - בשבוע כזה מומלץ לבצע גרידה ולא להמתין שההריון ייצא ספונטנית
בהצלחה בהריון הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפלהלירון12/03/2009
שלום, לפני כחודשיים עברתי הפלה, רציתי לדעת האם ניתן להבחין בשרירנים ברחם באמצעות אולטרסאונד כשבודקים שהרחם נקי? או באמצעות אולטרסאונד בתחילת הריון כשרואים שק הריון? תודה רבה
ד``ר יורם גלעדי13/03/2009בדיקת US יכולה לאבחן שרירנים ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםלירון12/03/2009
שלום רב, האם לפי בדיקות דם ניתן לאבחן זיהומים שגורמים להפלות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכונה לבדיקות שיגרתיות בתחילת הריון
לירון12/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי13/03/2009בתחילת הריון מבוצעות בדיקות למס' וירוסים שכיחים. הבדיקות לא אמורות לכסות את כל האפשרויות הזיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר 2 הפלות אלו בדיקות עלי לעשות?מורן12/03/2009
שלום רב ! אני הם לילדה בת 4 . הלידה הייתה בשנת 2004 לידה רגילה ובזמן . ומזה 9 חודשים אני ובעלי מנסים להיכנס להריון . והכן אני מצליחה להיכנס להריון, אך בפעם הראשונה לעובר לא היה דופק מהתחלה ובנוסף היה הפרש של 4 שבועת בין השבוע שהייתי צריכה להיות בפעול לשבוע שרואים לפי הבדיקה של האולטראסאונד. ולכן עברתי גרידה 22.10.08. ועכשיו נכנסתי להריון שנית . ובבדיקה אולטראסאונד הראשונה היה דופק .אך עדיין יש הפרש של שבועיים בן השבוע שאני צריכה להיות לשובע שרואים ועכשיו ניפסק הדופק . ואני צריכה לעשות גרידה שנית . לכן השאלה שלי אלו בדיקות אלי לעשות כדי לראות מה הבעיה ? באיזה מקום ניתן לעשות את הבדיקות ? אני אודה לכם על תשובתכם . אני ממש בדיכאון מהמצב . ואינני רוצה לחוות את זה פעם שלישית .
ד``ר יורם גלעדי13/03/200920% מההריונות מפסיקים להתפתח בשלבים המוקדמים, בדר'כ בגלל שהעובר עצמו איננו תקין וזוהי דרכו של הטבע לעשות את הסלקציה שלו כדי למנוע מחלות/מומים מיותרים.
עקרונית - לאשה שכבר ילדה בעבר לאחר הריון תקין מקובל לבצע בירור רק לאחר הפלה שלישית ברציפות, מכיוון שהסטטיסטיקה מראה סיכויים מצויינים להריון תקין גם לאחר 2 הפלות. בכל מקרה - במידה והוחלט בכ'ז לבדוק, ההמלצות הן:
- לקיחת הסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה גופנית כולל אולטראסאונד
- צילום רחם
- בירור גנטי לשני בני הזוג
- בדיקות מעבדה הכוללות זיהומים למיניהם, בעיות אוטואימוניות (במערכת החיסונית של הגוף), בעיות הורמונליות, נטיה לקרישיות יתר של הדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפלה ראשונה הריון ראשוןלירון12/03/2009
שלום רב, לפני כשלושה חודשים עברתי הפלה ראשונה ומאז אני מפחת לנסות שוב. האם זה נכון שהסיכוי להפלה גבוה יותר בהריון ראשון? האם יתכן שיש בעיה בזרע? תודה רבה
ד``ר יורם גלעדי13/03/200920% מההריונות מפסיקים להתפתח בשלבים המוקדמים, בדר'כ בגלל שהעובר עצמו איננו תקין וזוהי דרכו של הטבע לעשות את הסלקציה שלו כדי למנוע מחלות/מומים מיותרים. אין קשר לעובדה שזה קרה בהריון הראשון והסיכוי להריון תקין בפעם הברה זהה לזה של כל אשה אחרת!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להמתין לתוצאות בירורמירי12/03/2009
שלום, בת 35, ילדה בת 4 מהריון ראשון. 3 הפלות חוזרות בשלוש השנים האחרונות- כולן בשבוע 7. עשינו בירור חלקי עד כה שיצא תקין, אך את בדיקת הקריוטיפ טרם עשינו (התורים ארוכים ונקבע לנו תור רק בעוד חודשיים.....). האם היית ממליץ להמתין עם נסיונות להכנס להריון נוסף עד תום הבירור (עוד כמה חודשים טובים, עד שיהיו כל תוצאות הבדיקות) או שכדאי בכל זאת לנסות להרות? ושאלה נוספת באופן כללי- אם הקריוטיפ יוצא לא תקין- איך מטפלים בזה לכדי הריון תקין? תודה, מרים
ד``ר יורם גלעדי13/03/2009אינני יודע איזה בירור נעשה כך שקשה להתייחס. בעיקרון - רוב הבדיקות ניתנות לביצוע תוך טווח זמן סביר כך שרצוי לבצע לפני ההריון הבא.
לגבי התיחסות לקריוטיפ לא תקין - ישנן שתי אפשרויות:
1 - המתנה להריון ספונטני ואז - ביצוע איבחון גנטי של העובר (סיסי שליה או דיקור מי שפיר) והתייחסות בהתאם
2 - ביצוע הפריית מבחנה ואיבחון טרום השרשתי של העוברים (PGD ) - תהליך שמאפשר החזרת העוברים הבריאים בלבד לרחם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר אחרי הפלותלפי11/03/2009
שלום אני בת 37 עוד שבועיים, בשנה האחרונה עברתי 2 הפלות רצופות בשבועות מוקדמים : עד 11, כרגע אני בהריון , שבוע 14+ עברתי שקיפות עורפית במרפאתו של פרופ ניקוליידס בלונדון ( אני גרה שם כעת ) , הבדיקה היתה מאוד טובה , שקיפות עורפית 2.4, נצפתה עצם אף והציון הסטיסטי המשוקלל לדאון לפי המרפאה שם היה 1/5730 ונאמר לי שמכיוון שזו סטיסטיקה של בת 20 לא כדאי לעשות מי שפיר. אני די בהתלבטות אם לעשות או לא בשבוע 16+2 ע"י ניקוליידס שהוא נחשב מוביל בתחום באנגליה, הם אינם מוכנים לגלות מהי סטטיסטיקת ההפלות שלו אחרי מי שפיר ונוקטים ב-1% לפי סטטיסטיקה מקומית מאחד בתי החולים כדי להבטיח את עצמם לדבריהם. וזה ממש לא מרגיע הם גם טוענים שהוא מבצע סיסי שלייה עד שבוע 16 (הוא עושה סיסי שליה גם כן בדיקור) ושאין הבדל בשיעור ההפלות בין סיסי שלייה לבין מי שפיר אצלו. השאלה שלי אם כדאי לי לוותר בכלל על מי שפיר אם סקירת מערכות מוקדמת תהיה טובה?< אם כדאי לעשות אצלו סיסי שליה בשבוע הבא - לפחות לא לדקר את שק ההריון שמאוד מפחיד אותי? האם זה הגיוני שהוא עושה סיסי שליה עד שבוע כה מאוחר? למתי הכי מאוחר אפשר לדחות את מי השפיר ואם יש יתרון בדחייה לשבוע 20 פלוס כדי להקטין סיכוי להפלה? למותר לציין שאובדן הריון בגלל הבדיקה לאחר ההפלות שלי וגילי תהיה די קשה. אי אפשר להתיעץ עם פרופ ניקוליידס , רק לפני הבדיקה עצמה ממש, הוא לא מקבל רק ליעוצים והמידע מגיע רק דרך המזכירה. תודה מראש
ד``ר יורם גלעדי13/03/2009תשובות השקיפות העורפית ובדיקות הדם הנלוות כולל חלבון עוברי נותנות סיכון סטטיסטי להופעת תסמונת דאון כך שלא ניתן לקבל תשובת "תקין" או "לא תקין" אלא להשוות את הסיכון לפי הגיל בלבד לסיכון המתקבל לאחר שקלול הבדיקות הנ'ל.
הבדיקה האבחנתית היחידה ששוללת ב 100% תסמונת דאון היא בדיקת הכרומוסומים של העובר ע'י בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר. לפי הוראות משרד הבריאות בארץ מומלצת בדיקת מי שפיר בכל מקרה של סיכון גבוה מ 1:380 . (כמובן שניתן לבצע את הבדיקה גם במקרים אחרים, לפי רצון האשה, ושיקוליה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהlate amnio
ד"ר פלד13/03/2009שקלי לבצע מי שפיר בשבוע 31 לאחר קבלת זריקה להבשלת ראות העובר. במהלך הבדיקה יש לבצע גם בדיקת FISH לקבלת תשובה מהירה שיטה זו מאפשרת הפחתת הסיכון למינימום. מתבצעת במקרים מיוחדים כמו שלך בהצלחה ד"ר פלד +972254802462
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוש הפלות חוזרותמירי11/03/2009
שלום רב, אני בת 34 ויש לי ילד בן 3.5 מהריון ראשון תקין. בשנתיים האחרנות עברתי שלוש הפלות חוזרות- הראשונה בשבוע 8 - עובר ללא דופק השנייה בשבוע 7- שק הריון ללא עובר השלישית בשבוע 7- שק הריון ללא עובר. בהריון זה לקחתי אספירין ואוטרוגסטן. עשיתי היסטרוסקופיה (תקינה) ובדיקת קרישיות (תקינה). בעלי ואנוכי נשלחנו לבדיקת קריוטיפ ואני נשלחתי לבצע הבדיקות הבאות: fsh, prolactin, progesteron, c reactive protein , נוגדני chlamydia, נוגדני mycoplasma, נוגדני toxoplasmosis, סוכר בצום, tsh, t3, t4, anti-thryroid antibodies, antithyroglobulin, antithyroid peroxiddase antibodies. שאלותינו הן: 1. האם זהו מכלול הבדיקות שעלינו לעבור או שיש בדיקות מומלצות נוספות? 2. בהנחה ואחת מהבדיקות תצאנה לא תקינה, האם יש אופק טיפולי? 3. בהנחה והבדיקות תצאנה תקינות, מה עושים כדי למנוע חלילה הפלה נוספת? תודה רבה וחג שמח, חגית
ד``ר יורם גלעדי13/03/20091 - הבירור שציינת מספק
2 - תלוי באיזה בדיקה מדובר
3 - ישנם טיפולים אמפיריים ש/אין קונצנזוס לגביהם כמו שילוב של סטרואידים, אספירין במינון נמוך גם במקרים ללא הפרעות קרישה, ותמיכות הורמונליות למיניהן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בתא והפלהאינה10/03/2009
שלום , ביצעתי בדיקת ביתא 3 ימים לפני האיחור וקיבלתי ערך של 24. לאחר יומיים ביצעתי שוב ביתא והערך הייה 27. האם בודאות ההריון לא תקין? (הריון רצוי טבעי,מחזורים כל 28-29 יום) אודה מאוד על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: קלאודיה
פרופ' שבח פרידלר10/03/2009תמיד כדאי לבצע בדיקה נוספת, ליתר ביחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)