מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות לאחר החזרת עוברים.חסויה31/03/2009
שלום ד"ר ,החזרתי עוברים ביום א רציתי לדעת האם מותר לי לבצע הכל ?
הליכה מרובה או עלייה במדרגות ?
עמידה ממושכת ?
מה אסור לי לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חסויה .1
פרופ' שבח פרידלר31/03/2009המחקרים לא הדגימו הבדל בין נשים שנחו בקפידה לאחר החזרת העוברים לאלה שחזרו לחייהם הרגילים בסיכוי להרות. יחד עם זאת ההגיון הישר אומר לא להגזים בשום דבר. פעלי לפי האינסטינקטים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVF והפלות חוזרותמה יהיה?31/03/2009
שלום,
אני בת 39. אם לילד 1 בן 9 (שנולד מהריון טבעיו ובלידה טבעית - הריון מדהים).
בסוף 2005 עברתי לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה בעקבות חסימה של החצוצורות.
משנת 2006 אני מטופלת אצל רופא פוריות.
ב- 2006, בהזרעה ראשונה נכנסתי להריון תאומים: 1 מהם היה בלי דופק מהתחלה והתנקה לבד ולשני הפסיק הדופק בשבוע 15 ועברתי גרידה/הפלה.
בסוף 2006 נכנסתי שוב להריון מהזרעה ובשבוע 8 לא היה דופק והעובר התנקה לבד.
מאז עברתי טיפולי IVF ובסוף 2008 נכנסתי להריון בעקבות החזרת עוברים שהופשרו. בשבוע 8 לא היה דופק ועברתי גרידה.
לאחר ההפלה השניה עברתי בדיקה לקרישיות יתר והכל היה תקין.
כעת הופניתי לבדיקת קריוטיפ בתל השומר.
שאלתי - בשל גילי, האם אין צורך בבדיקות נוספות ומקיפות יותר ע"מ שאפשר יהיה להציף יותר גורמים להפלות במידה וקיימות ? אם כן - אלו בדיקות מומלצות? אם יתגלה כי מדובר בבעיה כרומוזומלית שאין לה פתרון - כיצד ייתכן שההריון של בני שרד?ולגבי העתיד - האם פירוש הדבר שאין לי סיכוי ללדת? תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/03/2009מעל גיל 35 שיעור ההפלות הולך ועולה גם ללא כל סיבה אחרת פרט לגיל.
בכל מקרה - לאור ההסטוריה המיילדותית מומלץ להשלים את הבירור, כולל בדיקות נוגדנים למיניהם (APLA ), בדיקות הורמונליות וצילום רחם או היסטרוסקופיה.
במקרה של בעיה כרומוסומלית אצל ההורים ניתן לבצע IVF עם בדיקה טרום השרשתית של העוברים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתך תודהשני31/03/2009
ד"ר שלום
בת 29 מבייצת טבעי.התחלתי החודש פיוריגון 75 IU החל מיום שלישי לוסת.
היום יום שמיני לוסת (5 ימי זריקות).
בUS לא נצפו זקיקים ורירית 2.5 מ"מ
בדיקת דם :פרוג':3.9 nmol\l אסטרדיול:100 pmol\l
1)האם יתכן שלא נצפו עדיין זקיקים?
2)האם בדיקת הדם תואמת עם הממצאים ב-US?
3)האם הפרוגסטרון לא מעט גבוה יחסית?האם יש לכך השפעה כלשהיא על איכות הביציות?
4)האם יתכן ביוץ ללא זקיקים?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/03/20091 - כן
2 - כן
3 - לא, לא
4 - לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועדכון
עדי31/03/2009האם יכול להיות דימום קל ביום מחזור שמיני בגלל הפיוריגון(לאחר שכבר הופסק דימום של הוסת)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בדוגלס-דחוף בבקשה...אורחת31/03/2009
שלום
במעקב זקיקים על בסיס ביוץ טבעי נצפו היום שני זקיקים של 13 ו-14 עם מעט נוזל חופשי בדוגלס
האם זה אומר שכבר היה ביוץ או שיתכן שהזקיקים הקטנים ימשיכו לגדול ויהיה ביוץ מהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת...
אורחת31/03/2009במחזורים קודמים עם איקקלומין לא היה לי נוזל חופשי
בגלל שזה ביוץ טבעי לא נתנו לי לעשות בדיקות דם כך שיש רק את הזקיקים כנתון.
האם צריך לעשות הזרעה היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי31/03/2009קשה לענות על סמך נתונים אלו בלבד מבלי לראות את תמונת ה US . במקרה של ספק רצוי לקיים יחסים ולחזור על הבדיקה למחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןשרון29/03/2009
שלום רב,
בהוראת רופא הנשים שלי, לקחתי התחלתי לקחת כדורי איקוקלומין (כדור ביום) מהיום החמישי עד היום התשיעי של הוסת. המטרה היתה לדחות את הביוץ ביומיים כיוון שזה יצא תמיד על ימי הנידה.
כעת, שבוע לאחר נטילת הכדור האחרון ובדיקת הביוץ עדיין שלילית, האם יתכן שלא יופיע ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרון
פרופ' שבח פרידלר30/03/2009יתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי30/03/2009להיפך - רוב הסיכויים שיופיע ביוץ, וסביר להניח שיופיע לאחר הטבילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאווה29/03/2009
תוצאה של בדיקת דם
mIU/mL 2289.8 BETA-HCG
רציתי לדעת מה הבדיקה אומרת שזה חיובי ?
ואפשר לדעת איזה שבוע אני נימצאת לפי הבדיקה הזאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אווה
פרופ' שבח פרידלר30/03/2009הבדיקה אומרת שאת בהריון, אי אפשר לומר את השבוע של ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןלירון29/03/2009
שלום רב,
האם זה נכון כשמפסיקים גלולות הגוף יותר פורה ואפשר להיכנס מהר להריון? האם יש יותר ביוצים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לירון
פרופ' שבח פרידלר30/03/2009לא, הביוץ חוזר לנורמה הקודמת של האישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד היפואקוגנישירה29/03/2009
שלום רב
בת 32 הריון שני טבעי, הריון ראשון מושרה טיפולים במהלכם עברתי טורשן של השחלה בשבוע 8, ו10
כעת בשבוע 6+4 בסונר נצפה שק הריון עובר ודופק, ומאחרי השק איזור היפואקוגני היכול להתאים לאזור דימום במימדים 16*24
איני סובלת מדימומים או הפרשות.
האם הסיכון להפלה גבוה יותר בעקבות הממצא? מהמ משמעותו? האם יש צורך לקבל תמיכה הורמונלית כלשהי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שירה
פרופ' שבח פרידלר30/03/2009בהעדר סימנים קליניים לממצא אין משמעות פרקטית פרט למעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי30/03/2009דימום - גם אם אינו חיצוני יכול להוות סימן ראשון להפלה. כאשר מודגם דופק עוברי ואין החמרה של התהליך - רוב הסיכויים שההריון יימשך באופן תקין. בכל מקרה - אין כל יתרון לתמיכה הורמונלית בשלב זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןאווה29/03/2009
שלום ,
יש לי שאלה
עשיתי בדיקת שתן בתית ויצאה לי חיובי המחזור האחרון שלי היה לי 26.2.09 רצתי לישאול מתי אני יוכל לעשות אולטרסאונד ראשון באיזה שבוע של ההריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/03/2009שבוע לאחר התוצאה החיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אווה
פרופ' שבח פרידלר30/03/2009כדאי לוודא קיום הריון בבדיקת דם. כאשר ביתא מעל 20000 ניתן כבר לבצע אולטרהסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד מטרידמורן28/03/2009
שלום רב
הנני סובלת מגרד שחומרתו הולכת ומשתנה מידי מס' ימים.
הנני בשבוע 15 להריון. לפני ההריון הגרד היה מופיע בזמן מסויים בחודש, נעלם בעצמו וחוזר חלילה. כל הבדיקות והמשטחים לא העלו דבר. גם טיפול אנטי פטרייתי , שניתן ליתר ביטחון לא עזר, אני הנחתי כי מדובר בשינויים הורמונליים שגורמים לכך ואכן ידעתי על כניסתי להריון כבר מהרגע הראשון עם התחדשות הגרד.
האם נכונה הנחתי כי מדובר בשינויים הורמונליים או שמא מדובר בזיהום?
כייצד אדע?
תודה רבה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיקי
פרופ' שבח פרידלר30/03/2009אני מציע שתפני לרופא עור ותקבלי הנחיות לגבי הבירור הנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירמורן28/03/2009
שלום רב
הנני בת 37 אחרי 4 הפלות חוזרות , נמצאת כרגע לפני בדיקת מי שפיר.
חשש רב מעלה בפני את השאלות:
1) מהם אחוזי ההפלות כתוצאה מהבדיקה
2) האם ניתן לעשות משהו להורדת סיכון זה?
3) בידיעה שבהפלה האחרונה שעברתי התגלתה בבדיקת שייר ההריון, טריזומיה באחד הכרומוזומים בעובר, האם עלי לבקש בדיקת טריזומיות בעובר? או שמא הנושא נבדק בכל מקרה עבור כל אחת?
4) אילו מומים ניתן לגלות בבדיקה ועל אילו אינה נותנת מענה?
תודה רבה, מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיקי
פרופ' שבח פרידלר30/03/20091. 1:250
2. לא ממש
3.בבדיקת התאים הע ובריים במי השפיר נבדקים מספר הכרומוזומים בעובר ואם תהיה טריזומיה היא תתגלה.
4. הבדיקה בודקת את מספר הכרומוזומים בתאים העובריים. אינה מגלה הפרעות ספציפיות על גנים שונים - אלא אם כן מבוצעת בדיק מכוונת לנשאות של מחלה ספציפית ואינה מגלה מומים מבניים בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות להפלות חוזרותהילה28/03/2009
שלום,
הייתי אצל מומחה להפלות חוזרות
הוא נתן לי 3 בדיקות דם לתגובה של מע' החיסון נגד ההריון, העובר
- anti thyroid antibodies
-anti SM antibodies
-anti mitochondrial AB
הלכתי עם זה לרופא משפחה, אחת הבדיקות שהוא שלח אותי ועשו לי כבר היא:
ANTI BASAL MEMB Ab
רציתי להבין אם זו אחת הבדיקות שכתובות למעלה (פשוט בשם אחר) או שלא-יכול להיות שרופא המשפחה שלי התבלבל ואני רוצה לדעת אם כן, על מנת להפנות את תשומת ליבו
יכול להיות שהוא הוסיף בדיקה, השאלה שלי
1. האם הבדיקה שהוא הוסיף לי זה אחת מהשלוש למעלה רק בשם אחר?
2. האם זו בדיקה נוספת שבכלל קשורה לעניין ההפלות?
תודה מראש,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/03/20091 - אינני מכיר את בדיקת נוגדני SM - יכול להיות שזהו שם נוסף לבדיקה אחרת
2 - בכל מקרה - אין שום הוכחה שיש קשר כלשהוא בין שאר הנוגדנים המוזכרים לעיל לבין הפלות, פרט אולי לנוגדנים נגד בלוטת התריס (THYROID ) - אלא שגם במקרה כזה מדובר בדר'כ בממצא של הפרעות קשות בתפקוד בלוטת התריס שניתן להדגים בבדיקות הרוטיניות של תפקוד הבלוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לד"ר יורם גלעדיאווה28/03/2009
שלום,
היו לי 2 הפלות אחת בשבוע 8 לא נצפה דופק ושניה בשבוע 7.3 שק ללא עובר
עשיתי את כול הבירור להפלות חוזרות והכל יצאה תקין
אני מטופלת אצל רופא ממוחה הוא אמר לי שברגע שאני הכנס להריון הוא יתן לי חיזוק להריון
יש לי איחור במחזור בערך 3-4 ימים עשיתי בדיקה ביתית ויצאה חיובי
אני בהריון השלישי
השאלה
רציתי לדעת באיזה שבוע של הריון צריך לבוא לרפא כדי לקבל חיזוק?
ומתי מקבלים את החיזוק ברגע שהריון תקין והוא מתפתח?
אם הריון לא תקין הזריקה לא יכולה לעזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי28/03/2009השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהאווה28/03/2009
שלום לך פרופ' שבח פרידלר
אני מטופלת אצל רופא ממוחה הוא אמר לי שברגע שאני הכנס להריון הוא יתן לי חיזוק להריון
אני בהריון השלישי
השאלה
אם הריון לא תקין הזריקה לא יכולה לעזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/03/2009השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהאווה28/03/2009
שלום לך פרופ' שבח פרידלר
אני בהריון השלישי
השאלה
אם הריון לא תקין הזריקה לא יכולה לעזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי28/03/20091 - ניתן להתחיל את הזריקות כבר כעת
2 - הזריקות יכולות לעזור בחלק מן המקרים - לא בכולם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)