מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי הפלהא.ח05/02/2009
ד"ר יורם שלום ב-14/12 הייתי בהריון וכעבור 8 שבועות עברתי הפלה ע"י כדורים דרך הנרתיק כתוצאה משק הריון ריק .ב- 12/1 קיבלתי מחזור רגיל , ולאחר כ- שבועיים 29/1 התחיל דימום כהה מאוד יום כן יום לא כמה ימים ואז נמשך לדימום ממושך כאשר צבע הדם בהיר . מה זה אומר בעצם שקיבלתי מחזור?, או שמשהו לא תקין? איך אדע מתי אני מבייצת כדי לנסות שוב? תודה מראש א.ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי06/02/2009קשה לדעת מה משמעות הדימום ללא בדיקה. לאחר הריון/הפלה הביוץ מתאחר בדר'כ ואח'כ חוזר לסדירות הרגילה שלו. ממליץ בשלב ראשון להיבדק כולל משטח מצואר הרחם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רצוףאני05/02/2009
שלום קיבלתי החודש איקקלומין אך זה גרם לי לרירית רחם דקה. האם יש מניעה להתחיל טיפול אחר כבר במחזור הקרוב? אני יודעת שהחשש הוא גירוי יתר ולכן צריך לעשות בדיקות לפני שממשיכים רצוף- מתי בדיוק צריך לעשות אותן, ואם הן תקינות האם אפשר להמשיך טיפול ללא חשש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אני
פרופ' שבח פרידלר05/02/2009במחזור הבא את יכולה להתחיל טיפול שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותאורנה04/02/2009
אם לקחתי קלקסן כמנע לטרומבופיליה במקום לעשות בדיקות לסוגי טרומבופיליה ועדיין הפלתי ,האם זה אומר שאין לי טרומבופיליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/02/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלה יזומהח.ז.04/02/2009
שלום רב, לפני כחצי שנה עברתי הפלה יזומה בשבוע 18 (לידה עם זירוז וגרידה) עקב מום (לא היה כל סיכוי שהעובר היה נולד חי). כמובן שחודש לאחר מכן הייתי בביקורת והכל תקין. אנו מנסים להיכנס להריון (כארבעה חודשים), אך טרם נקלטתי. האם יש סיכוי כי עקב הגרידה יהיה קושי להיכנס להריון? מתי כדאי ללכת לייעוץ אצל הרופא? תודה ח.ז.
ד``ר יורם גלעדי04/02/20094 חדשים הם זמן קצר יחסית מכדי לקבוע שקיימת בעיה כלשהיא. עקרונית - קיים סיכוי מסויים של פגיעה בדופן הרחם ו/או חסימת חצוצרות בעקבות התהליך שעברת. במידה ויתעורר חשד כזה ניתן לשלול אותו באמצעות צילום רחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חודשי שמתחיל ככתמיםאורה04/02/2009
שלום רב, אני בת 34 ואמא לילד בן 4.5 שנולד מהריון מתוכנן שנקלט מהר מאוד (בנסיון הראשון). לאחרונה אני ובן זוגי מנסים להרות שוב כ-5 חודשים ללא הצלחה. הדימום החודשי שלי בשנה האחרונה לערך מתחיל ככתמים חומים אדומים הנמשכים יומיים עד לתחילת הדימום ה"אמיתי" שמצריך פדים, הדימום עצמו קצר (כיומיים) ולאחר מכן שוב כתמים אדומים חומים במשך יומיים, הבנתי שישנה אפשרות של ירידה ברמת הפרוגסטרון אצלי. ורציתי לשאול האם זה מה שמקשה עליי להרות? האם חלון ההזדמנויות שלי כבר מצומצם מפאת הגיל וכדאי כבר לפנות לבירור ובדיקות? או שיש טעם להמשיך לנסות להרות ללא בדיקות.... בתודה מראש אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין דבר נוסף
אורה04/02/2009ההריון הראשון היה מתוכנן וטבעי ללא התערבות כלשהיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/02/2009הכתמות כמו שאת מתארת שנמשכות יומיים בלבד לפני הווסת הן ממצא שכיח מאד בנשים רבות גם ללא בעיות פוריות. בדר'כ כאשר יש ירידה מוקדמת מדי ברמות הפרוגסטרון, הדימומים נמשכים זמן רב יותר.
בכל מקרה, כדי להסיר דאגה, רצוי לפנות לרו]פא נשים כדי לבצע בדיקות ראשוניות לשני בני הזוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאלי03/02/2009
שלום רב, האם בשבוע 4+0 ערך בטא 158 תקין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לי
פרופ' שבח פרידלר03/02/2009זה ערך תקין סביב שבועיים לאחר הביוץ. כדאי להמשיך ולעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטוןחדווה03/02/2009
שלום רב! אני בעלת שחלות פוליצסטיות. לאחר שהפסקתי הנקה (ילד שנולד מהריון לאחר הזרעה) לפני 3 חודשים ולא הגיע המחזור, התחלתי בנטילת דופסטון. לאחר יומיים וחצי (5 כדורים), הסתבר שבעת תחילת נטילת הכדורים, התחיל תהליך של הבשלת זקיק (E2 עלה מ315 ל 400). האם לקיחת הכדורים תשפיע על מהלך זה? מה יקרה אם אפסיק ליטול את הכדורים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מרב
פרופ' שבח פרידלר03/02/2009נטילת פרוגסטרון משפיעה על רירית הרחם. הפסקתו תוביל להופעת וסת. מה הענין בזקיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- D&Cגלי03/02/2009
אני אחרי גרידא D&C בשל חוסר דופק (שבוע 8) האם הרופא שולח דגימה לבדיקה אוטומטית או שהייתי צריכה לבקש? מה אפשר ללמוד מבדיקת העובר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גלי
פרופ' שבח פרידלר03/02/2009בדרך כלל לא הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופן רחם דקהחסויה02/02/2009
האם משמעות דופן רחם של פחות מ-4 (בגלל איקקלומין) שהסיכוי להריון קטן מאד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לרירית הרחם לא דופן...
חסויה03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: חסויה
פרופ' שבח פרידלר03/02/2009כוננתך כנראה לעובי רירית הרחם. אכן כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הרירית ממשיכה להתעבות?
חסויה04/02/2009הבדיקה נערכה ביום 14. האם הרירית ממשיכה להתעבות אחר כך ויהיה סיכוי שאם יש הפריה לפני מועד ההשתרשות הרירית תהיה עבה יותר, או שעוביה ביום 14 הוא כנראה המקסימלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/02/2009הרירית בדר'כ לא מתעבה באופן משמעותי לאחר הביוץ. בהחלט יש קשר הפוך בין עובי הרירית לבין הסיכוי להצלחת הטיפול אם כי תמיד יש יוצאים מן הכלל. מנסיוני - ראיתי הריונות רבים גם כאשר רירית הרחם הייתה דקה. בכל מקרה - במידה והטיפול הנוכחי לא יצליח יש לשקול בפעם הבאה טיפול אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נידרש טיפול?טלי02/02/2009
הריון ראשון (לאחר IVF חמישי): נולד תינוק בריא לאחר ירידת מים בשבוע 36. במחצית הראשונה של ההריון התינוק היה גדול בשבוע מגיל ההריון, ובבדיקות של שבוע 29 היה קטן בשבועיים מגיל ההריון (לאחר מכן לא נעשו בדיקות). עכשיו חזרתי לטיפולים, ו IVF ראשון הסתיים בהריון כימי. לפני ההריון הראשון עשיתי בדיקות קרשיות והערך הבעייתי היחיד היה אנטי-קרדילופין 15 (גבולי). האם נראה שאולי יש בעיה של קרישיות שכדאי לטפל בה או שלא סביר שיש בעיה כזו? חברה אמרה לי שאם לא אקח קלקסן במהלך הטיפולים אני אסכן את עצמי בגלל עלית ה E2 + חשש לAPLA בעקבות האנטי-קרדילופין הגבולי. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בת 38.
טלי02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: יעל
פרופ' שבח פרידלר03/02/2009הכי הגיוני לבצע בירור חוזר לאנטי קרדיולילין- נשמע כי אין מקום להתערבות תרופתית על פי הממצאים אצלך. מה המליץ ההמטולוג?,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה..נטע01/02/2009
האם קיימת ירידה בשכיחות ההפלות בעקבות השבחת זרע בתהליך ההזרעה ? בהנחה שהבעיה היא באיכות הזרע...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין התייחסות לשאלה????
נטע03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: נטלי
פרופ' שבח פרידלר03/02/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב ביוץקארין01/02/2009
אני עושה אולטרסנד מעקב זקיקים כדי להכנס להריון והבדיקה הראתה עובי הרירית 6.3 ממ,נצפו זקיקים מרובים.נצפה גופיף צהוב בקוטר 26.6. מה זה אומר שהיה כבר ביוץ?האם יש סיכוי להכנם להריון באותו יום?או שהחודש הזה כבר לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר בבקשה תענה לשאלתי
קארין03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: קארין
פרופ' שבח פרידלר03/02/2009אי אפשר לפרש את הממצאים שתיארת בלי לדעת את יום המחזור, הפרופיל ההורמונלי הנלווה, ממצאים קודמים וכיוצ"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שולה05/02/2009יש לי בין 22 יום ל25 בכל פעם זה משתנה ,החודש היה 22 יום מחזור של 5 ימים.האם זה אפשרי בכל זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: קארין
פרופ' שבח פרידלר05/02/2009אם את אחרי הביוץ אז החודש סיכוייך להרות קיימים רק אם קיימת יחסים סביב הביוץ שהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון וביוץא01/02/2009
שלום רציתי לדעת מה משמעות ערך פרוגסטרון 1.1 nmol/l ביום 14 (טיפול איקקלומין). רמת E2 כ-900 ויש זקיק של 18. קיבלתי הנחיה להזריק היום אוביטרל אבל אני לא מבינה כיצד זה מסתדר עם ערך הפרוגסטרון הנמוך. האם זה אומר שאני לא לקראת ביות או שאין לזה משמעות? מה הסיכוי להיקלטות עם ערך זה? תודה
ד``ר יורם גלעדי01/02/2009הביוץ מופיע 36 שעות לאחר הזרקת האוביטרל והפרוגסטרון עולה רק אחר כך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלותגלי01/02/2009
שלום אני אחרי הפלה בווקום, שנערכה לפני שבוע, בשל חוסר דופק (שבוע 8) ממתי אפשר לחזור לפעילות גופנית כמו פילאטיס שכוללת תרגילי בטן. תודה
ד``ר יורם גלעדי01/02/2009ניתן כבר עכשיו, תלוי בהרגשתך.
בהצלחה בהריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' שבח פרידלר-בהמשך לתשובתךלני30/01/2009
פרופ' שלום, אם אכן לא היה ביוץ עקב העדר פרוגרסטרון, מתי סביר להניח שיופיע? עברו 11 ימים מהפסקת הפרוגילוטן היש סיכוי שבימים אלה יופיע ביוץ? האם ניתן לנסות להרות? תודה רבה, לני
ד``ר יורם גלעדי01/02/2009אינני יודע מה הייתה השאלה הקודמת, אך רק כדי לסבר את האוזן - הביוץ לא היה עקב היעדר פרוגסטרון אלא להיפך - הפרוגסטרון לא היה עקב היעדר ביוץ.
בכל מקרה קיים תמיד סיכוי שהביוץ יופיע מתי שהוא ובהחלט ניתן לנסות להרות לאחר הפסקת פרוגילוטון. במידה ואת רוצה לנסות בצורה ספציפית יותר, ניתן להיעזר בערכה ביתית לחיזוי ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)