מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לך פרופ' שבח פריאווה10/03/2009
יש לי כמה שאלות לשאול אותך אני עברתי 2 הפלות אחת בשבוע 8 לעובר לא ניצפה דופק והשני בשבוע 7.3 שק ללא עובר הלכתי לרפואה המטפל בפוריות עשיתי את כול הבדיקות פרופיל אורמונלי, קרשיות יתר , קריוטיפ , ועוד הרבה בדיקות לא נימצא בעיה של הטרומבופיליה והכול יצאה תקין הרופא אמר לי שאני ינסה שוב להיכנס להריון והוא יתן לי טיפול לחיזוק ההריון 1 . האם הטיפול הזה יעזור ? 2. באיזה שבוע של ההריון אני אמורה לקבל את הטיפול? 3. ואם הטיפול הזה לא עושה סיבוכים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אווה
פרופ' שבח פרידלר10/03/2009בעיקרון אין הוכחה שלהריון שלישי לאחר שתי הפלות יש אינדיקציה להתערבות כשלהיא כשאין סיבה ברורה להפלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך שבח פדליר
אווה10/03/2009יש לי כמה שאלות לשאול אותך אני עברתי 2 הפלות אחת בשבוע 8 לעובר לא ניצפה דופק והשני בשבוע 7.3 שק ללא עובר הלכתי לרפואה המטפל בפוריות עשיתי את כול הבדיקות פרופיל אורמונלי, קרשיות יתר , קריוטיפ , ועוד הרבה בדיקות לא נימצא בעיה של הטרומבופיליה והכול יצאה תקין הרופא אמר לי שאני ינסה שוב להיכנס להריון והוא יתן לי טיפול לחיזוק ההריון 1 . האם הטיפול הזה יעזור ? 2. באיזה שבוע של ההריון אני אמורה לקבל את הטיפול? 3. ואם הטיפול הזה לא עושה סיבוכים ??? אני לא הבנתי את התשובה שלך בעיקרון אין הוכחה שלהריון שלישי לאחר שתי הפלות יש אינדיקציה להתערבות כשלהיא כשאין סיבה ברורה להפלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי הזרעהdoll410/03/2009
אני כבר 9 ימים אחרי הזרעה, קבלתי איקקלומין 3 מהיום מהיום הרביעי של המחזור. היה לי ביוץ לפני8 ימים. בד"כ אני חשה את הכאבים של הביוץ במדוייק ואחר כך הכאבים חולפים לחלוטין. גם הפעם היה לי ביוץ עם הכאבים הרגילים אבל מאז עברו 9 ימים ועדיין הבטן שלי נפוחה ואני חשה מיחושים שונים בבטן בעיקר דקירות בצד שמאל של הבטן. האם זה נורמאלי? האם יש לי צורך לדאוג? (ראוי לציין שזה הפעם הראשונה שלקחתי 3 איקקלומין ביום עד כה זה היה רק 2 ביום) אודה לך על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה בשבילך שאולי זה סימן טוב (-:
פולי10/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: doll4
פרופ' שבח פרידלר10/03/2009מקור הכאבים יכול להיות מכמה גורמים. אם הכאב לא חלף עדיף להבדק בעיקר לשלול דלקת לאחר הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: doll4
פרופ' שבח פרידלר10/03/2009מקור הכאבים יכול להיות מכמה גורמים. אם הכאב לא חלף עדיף להבדק בעיקר לשלול דלקת לאחר הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתפולי10/03/2009
עשיתי א"ס ראשון בשבוע 6+4 ועדיין לא היה עובר או דופק רק שק הריון ובתוכו שק חלמון . נקבע לי א"ס נוסף ליום חמישי הקרוב(אהיה 7+4) אני במקביל לוקחת תמיכה נרתיקית של אנדומטרין 100 מ"ג עוד מלפני האיחור במחזור (2 טבליות בבוקר ו- 2 בערב) בשל רמת פרוגסטרון לא גבוהה מספיק. רציתי לדעת: במידה וההריון לא מתפתח כמו שצריך, האם בגלל האנדומטרין לא יכול להתחיל תהליך של הפלה טבעית(בעצם בגלל רמת ההורמונים שנשמרת גבוהה יחסית בצורה מלאכותית)? ובנוסף רציתי לדעת מהם המקרים בהם יש צורך בגרידה? כי אני מבינה שלרוב הגוף מזהה שההריון אינו תקין ופולט אותו בעצמו(זה גם קרה לי לפני 9 חודשים. עברתי הפלה טבעית מלאה בסוף שבוע 8 אגב, לאחר שראו עובר ודופק). תודה רבה פולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: פולי
פרופ' שבח פרידלר10/03/2009האנדומטרין יכול לעכב הפלה טבעית. ביצוע שאיבת תוכן רחמי הוא נושא לדיון עם הרופא המטפל שלך .. מקוה שהריונך יתגלה כתקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלהתהילה09/03/2009
שלום, עברתי הפלה לפניי חודשיים וחצי בשבוע 10 בערך מהריון לא רצוי.. עברתי גרידה שלאחריה דיממתי בערך שבוע.. הגניקולוג שלי בדק אותי ואמר שהרחם ריק...בעיקרון אני מאמינה שההפלה עברה ללא סיבוכים, אבל אני ממש בחרדות ופחדים שאני לא יוכל להיכנס להריון בעתיד..החשש שלי מוצדק? מתי הפלה פוגעת בפוריות? כי קראתי איזה כתבה ש10 אחוז מנשים שעברו הפלה יהיו עקרות, זה ממש מלחיץ.. תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: תהילה
פרופ' שבח פרידלר10/03/2009חרדות לא צריכות לנהל אותנו בחיים. עדיף לעבור לחשיבה חייובית. עקרות לאחר הפלה היא תופעה נדירה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קריוטיפהילה09/03/2009
שלום, בעברי הריון שהפסקתי אותו בשבוע 23 בגלל טרטומה , גידול על העובר אח"כ -הריון כימי הריון אחרון-לא נצפה דופק בשבוע 10 האם לאור הריון ראשון לא אצטרך לעבור בדיקת קריוטיפ כחלק מהבירורים של הפלות חוזרות? השאלה שלי היא בעצם-האם את בדיקת הקריוטיפ עושים זוגות כאלו שהעובר לא התפתח עד שבוע מסוים או שגם כאלו שבעברם כביכול הריון תקין ואח"כ עברו הפלות חוזרות? תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: הילה
פרופ' שבח פרידלר09/03/2009בדר"כ מקובל להמליץ על בדיקת הקריטיפ במקרים של 3 הפלות חוזרות לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קריוטיפמירי09/03/2009
שלום רב, במסגרת בירור הפלות חוזרות, בעלי ואנוכי נשלחנו לעשות בדיקת קריוטיפ. בחלק מבתי החולים מבטיחים תוצאה רק תוך ארבעה חודשים, בחלקם תוך חודשיים ובבי"ח אסף הרופא תוך שלושה שבועות. כמובן שאנו לחוצים לעשות את הבדיקה כמה שיותר מהר ולקבל תוצאותיה כמה שיותר מהר. השאלה היא האם איכות הבדיקה היא זהה בכל בתי החולים, שכן הפערים בזמן הבדיקה בין מקום אחד למשנהו גדולים מאד. תודה, ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ורד
פרופ' שבח פרידלר09/03/2009הבדיקה מהימנה בכל המעבדות המורשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם אחרי חצי אוביטרלדנה08/03/2009
קיבלתי חצי אוביטרל אחרי החזרה כמה זמן צריך לחכות עד ביצוע בדיקת דם שתוצאותיה מהימנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
פרופ' שבח פרידלר09/03/2009לפחות 5 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 טיפולים ברצףטלי08/03/2009
האם כאשר לא עושים חודש הפסקה בין שני טיפולי IVF (באופן חד פעמי) פוחתים סיכויי ההצלחה של הטיפול השני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: טלי
פרופ' שבח פרידלר09/03/2009תלוי ברזרבה השחלתית של כל אישה- בדרך כלל עדיף לתת לשחלה זמן בין גירוי לגירוי כדי לקבל תגובה אופטימלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר 3 הפלות - נפילת מדד הבטאיונית08/03/2009
שלום רב, עברתי 3 הפלות בשל נסיבות כאלה ואחרות (לאו בעיות הורמונאליות..) כן הצלחתי להיכנס שוב להריו ונכון ל 1/3 מדד הבטא שלי היה 178. היום, לאחר 8 ימים, מדד הבטא שלי הוא 170.. אני נורא חוששת שאכן מדובר בבעיה.. האם מישהו יכול לחוות דעתו בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יונית
פרופ' שבח פרידלר09/03/2009נשמע שמדובר בהריון כימי. אם ההפלות שלך היו ספונטניות כדאי להיוועץ במומחה לפוריות ולעבור בירור של הפלות חוזרות. לגבי ההריון הנוכחי יש להמשיך במעקב, לשלול הריון חוץ רחמי וכיוצ"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמוניענת עמירה07/03/2009
אני אמורה להתחיל טיפולים בבי"ח אסותא אצל פרופסור שולמן. וזאת לאחר הפסקה של כשנה מהטיפולים אותם עברתי במדיקל נאמר לי שבכדי לפתוח תיק עלי לעבור שוב בדיקת פרופיל הורמונלי מדוע הבדידות שכבר יש לי משנת 2006 אינן מספיקות?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/03/2009הפרופיל ההורמונלי יכול בהחלט להשמנות עם הזמן מסיבות שונות. במידה והבדיקה האחרונה בוצעה לפני 3 שנים, רצוי לחזור עליה כדי לקבל תוצאה עדכנית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות טרומבופיליה עקב חשש לקרישיותא06/03/2009
ביצעתי את הבדיקות הנ"ל עקב הפלות חוזרות ( הנני עוברת טיפולי הפריה), ויש לי תוצאות חלקיות אשר החריגות בהן הנן : APTT-R 1.21 ANTI CARDIOLOPIN IGM 12 APCR RATIO 1.78 מה המשמעות, ההשלכות, דרכי הטיפול? הנני מודאגת ואודה לתשובה מהירה תודה וסופ"ש טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי06/03/2009לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
בעיקרון במקרה של תוצאות הקשורות בקרישיות יתר של הדם מומלץ לתת טיפול מונע (אספירין במינון נמוך, קלקסן ולעיתים - תוספת סטרואידים) כדי להעלות את הסיכוי להצלחת טיפול ההפריה ולהוריד סיכוי להפלה.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 הפלות רצופותיהודית06/03/2009
שלום שמי יהודית אני בת 27 לפני יומיים עברתי הפלה בציטוטק (לא היה דופק שבוע 9) זה כבר הפלה נידחית ה - 3 שלי במשך שנה לאחר שבהריון האחרון הורו לי לשתות מיקרופירין 75 +אוטרוגסטן 100 עשיתי כבר בדיקות לקרישיות דם ההמטולוג+ גניקולוג אמרו שהכל תקין בנוסף ביצעתי אולטרסאונד תלת מימד של הרחם כי נאמר לי שיש לי רחם דו קרני , בוצע לי גם היסטרוסקופיה ניתוחית כשהתברר שהרחם דוקרני היה בעצם מחיצה ברחם שהוצאה בהיסטרוסקופיה אני רוצה לציין שאני בגיל 21 ילדתי בת שכיום בת 5 ומאז לא הצלחתי שוב להיכנס להריון עוד פעם לאחר כל הבדיקות שעשיתי חשבתי שהפעם ההריון יתפוס מאוד התאכזבתי , רופא נשים שלי אמר לי שכרגע הדבר היחיד לעשות הוא המשך טיפול במרפאה להפלות חוזרות בתל השומר , כולם אופטימים בגלל גילי הצעיר וגם העובדה שאני כבר אמא לילדה אחת אבל אני בחרדה מאוד גדולה שלא אוכל להיות שוב אמא , הודה לך עם תגיד לי מה לדעתך אני צריכה לעשות ועם יש אור בקצה המנהרה תודה מראש יהודית
ד``ר יורם גלעדי06/03/2009אכן יש בהחלט סיבה לאופטימיות לאור הגיל הצעיר וההסטוריה של לידה בעבר.
מחיצה ברחם יכולה בהחלט להוות סיבה להפלות חוזרות. הייתי מציע בשלב ראשון לבצע צילום רחם ו/או היסטרוסקופיה חוזרת כדי לוודא שאכן כל מחיצה הוסרה ולא נוצרו הידבקויות בחלל הרחם בעקבות הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הפלהדנדנ06/03/2009
בנוסף להודעה הקודמת שלי יש לי עוד כמה שאלות.. אם כן קיים הביוץ הזה, מה הסיכויים להרות זמן קצר לאחר ההפלה ? האם הסיכוי גבוהה יותר להרות או לקבל את המחזור ? לבן זוגי יש ספירת זרע נמוכה ולכן אני מניחה שלא נכנסתי להריון עד עכשיו (בנוסף לזה שהוא אף פעם לא גמר בפנים) עד הרגע שהוא כן גמר בפנים ואז גם נכנסתי להריון, כולנו הופתענו מזה ..זה היה דבר מאוד לא צפוי והגיוני אבל מסתבר שהכל יכול להיות.. האם הסיכויים שלי להכנס להריון שוב לפני המחזור הראשון הם גבוהיים? יש לי סיבה לחשוש ?
ד``ר יורם גלעדי06/03/2009לא ניתן לדבר על סיכוי גבוה יותר או נמוך יותר, הסיכוי קיים וזה מה שחשוב. אם אכן היה הריון בפעם הראשונה שבה קויימו יחסי מין מלאים הרי שככל הנראה הזרע הוא בעל כושר הפריה תקין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הפלה.דנדנ05/03/2009
שלום. עברתי הפלה בגרידה לפני כ-4 שבועות ועדיין א קיבלתי מחזור. בשבועיים האחרונים היו לי הפרשות חומות וכאשר הלכתי לבדיקת מעקב אמרו לי שזה הגיוני ושהכל בסדר. בשבת האחרונה קיימתי יחסים לא מוגנים עם בן זוגי כאשר הוא לא גמר בפנים ! והיו רק מספר חדירות, מיד אחר כך הלבשנו עליו קונדום...עד ההפלה קיימנו יחסים ללא אמצעי מניעה ולא נכנסתי להריון. ברגע שהוא גמר בפנים נכנסתי ובגלל זה עברתי הפלה. שאלתי היא האם זה אפשרי להכנס להריון לפני קבלת המחזור שלאחר ההפלה ? האם יש ביציות בגוף לאחר הפלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנדנ
פרופ' שבח פרידלר05/03/2009הוסת מופיע בדרך כלל 4-6 שבועות לאחר ההפלה. בעיקרון יתכן ביוץ גם בחודש לאחר ההפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהנעה04/03/2009
אני בת 30 הייתה לי הפלה הלכתי לבית חולים אמרו לי שאין צורך בגרידה הכל ירד לבד והזמן הוא כשבוע אחרי שבועיים אני ובעלי כיימנו יחסים ואז התברר שההפלה עדיין לא הסתיימה(בבדיקת דם)האם זה יגרום לבעיות בעתיד( ההפלה הייתה בסופה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נעה
פרופ' שבח פרידלר05/03/2009לא נראה לי שיש מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)