מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעקב אחר הריון כימיטלי08/01/2009
בטא ראשונה 31, לאחר יומיים 45, ולאחר עוד יומיים 7. האם אפשר להניח שזה מאחורי או שצריך להמשיך לבדוק בטא עד איפוס מוחלט? הרופא לא הורה לי להמשיך לבדוק אבל היום שמעתי על מישהי שהבטא שלה ירדה ל 9 ואח"כ עלתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל אני בסיפור דומה
נסיה08/01/2009בטא 32 בטא 48 וצריכה לעשות עוד בטא ביום א' . צר לי לשמוע את המקרה שלך . זה פעם ראשונה שזה קורה לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו גם באותו גיל...
טלי11/01/2009כן, זאת פעם ראשונה שזה קורה לי. עד לילד הראשון (הריון שהצליח ב IVF חמישי) לא היה לי מעולם הריון כימי. עכשיו התחלתי לעבור טיפולים לילד שני וזה היה הנסיון הראשון. לא צריך להיבהל מזה אם לא חוזר על עצמו מספר פעמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי09/01/2009ככל הנראה מדובר בהריון שהפסיק להתפתח. במידה והיה דימום ויסתי אין צורך בבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: יעל
פרופ' שבח פרידלר12/01/2009פרקטית הסיכוי לכך מזערי אבל אין נזק בבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה אחרי הפלותדינה07/01/2009
בת 39. אחרי 3 הפלות רצופות. עד כה לא היו לידות.(3 הריונות מ-3 בני זוג שונים) הריון 1 לפני 11 שנה . שבוע 6. 2 שקי הריון אחד בלי הד עוברי שני נצפה דופק , מאחר והריון זה לא היה רצוי לא נבדק שוב דופק ובשבוע 8 עברתי גרידה . הריון 2 לפני 3 שנים מחזור 1 של IVF כתוצאה מבעיית זרע. עד שבוע 7 היה דופק שבוע 10 הגעתי לבדיקה שוב ולא היה דופק וראו רקמה מזערית דקה .מתאימה לשבוע 7. טיפול בציטוטק. הריון 3 הריון ספונטני תאומים. שבוע 9 בבדיקה לא היה דופק לשניהם התאימו לשבוע 7. אחרי 5 ימים דימומים , היתה הפלה טבעית. לפני כחודש וחצי. עשיתי את כל הבדיקות שנתבקשתי מהמומחה להפלות חוזרות: בדיקת קריוטיפ תקינה לחלוטין,נוגדנים למיקרו פלסמה ולכלמידיה יצא שלילי תקין. בלוטת התריס, פרוגסטרון ביום ה-21 למחזור, פרופיל הוןרמונלי, צילום רחם, ו-18 פרמטרים של קרישת דם והכל יצא תקין ,הומוציסטאין,פקטור 5 (ליידין MTFHR(והכל יצא תקין ונורמלי מלבד בדיקה אחת שיש בעיה והיא: פקטור 2 מוטציה – הטרוזיגוט. מאחר והתור שלי לרופא זה רק בעוד 3 שבועות .אודה לך אם תענה לי על השאלות הבאות. 1. האם זה הגורם להפלות החוזרות? 2. אם כן האם אצטרך לקחת קלקסן? 3. הבנתי שקלקסן לוקחים חודש לפני הכניסה להריון .מאחר ואני מנסה כרגע להכנס שוב להריון מפאת גילי. האם זה קריטי לקחת את הזריקה לפני ההריון? הרי לא ניתן לחזות מתי שוב יהיה הריון. אציין שההריון האחרון לקח כמעט שנה עד שנקלטתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/01/2009קשה להניח שהטרוזיגוטיות למוטציה בפקטור 2 היא הגורם היחיד לכל ההפלות ובודאי שלא מהווה סיבה לטיפול בקלקסן. ניתן להתחיל טיפול מונע במיקרופירין (אספירין במינון נמוך) ולהתייעץ עם המטולוג לגבי ההתייחסות לנושא פקטורי הקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה אחרי הפלות חוזרותדינה06/01/2009
אני אחרי 2 הפלות חוזרות שקרו באותה צורה ,הריון אחרון היו תאומים.(הריון ספונטני )עד שבוע 7 יש דופק. ולאחר מכן אין דופק בשבוע 7+ . עשיתי את כל הבדיקות שנתן לי הרופא (המון בדיקות )שיצאו כולם תקינות מלבד בדיקה אחת שהיא קשורה לקרישיות הדם פפקטור 2 מוטציה - הטרוזיגוט . האם זה הגורם להפלות החוזרות? התור שלי לרופא זה עוד 3 שבועות ובינתיים אני מנסה שוב להכנס להריון מפאת גילי 39. האם אזדקק לקלקסן? אם כן הבנתי שמתחילים לקחת חודש לפני הכניסה להריון ? השאלה איך אוכל לדעת מתי זה יקרה ?ההריון הקודם לקח כמעט שנה. האם זה קריטי להתחיל זאת לפני ההריון?אודה לכם על תשובתכם המהירה. אני ממש לחוצה מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/01/2009השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 הפלות טבעיות, 2 הפריות IFV
יפעת19/02/2009שלום, בת 42 היו לי 2 הפלות , אחרי זה עשיתי IFV, לא הצליח פעמיים אחרי שעשיתי החזרת עוברים .. אני מאוד מופתעת למה זה קורה.. אשמח לקבל מה אופציות אחרות שאפשר לעשות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: יפעת
פרופ' שבח פרידלר19/02/2009לא ניתן לתת עצות בלי מידע על מצבך הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים דחוףנטלי06/01/2009
שלום, בדיקת זקיקים מהיום : בשחלה ימנית 32X24 זקיק 18 מ"מ עובי רירית 8 מתי אמור להיות יום הביוץ? האם עובי ברירית מספק? האם נכון שכל יום הזקיק גדל ב- 2 מ"מ? האם נכון לחכות עוד יומיים ורק אז לנסות להרות? תודה נטלי
ד``ר יורם גלעדי07/01/2009נראה שאת קרובה לביוץ (טווח של 1-3 ימים בערך). בדר'כ משתמשים גם בבדיקת דם שעוזרת לכוון את זמן הביוץ בצורה מדוייקת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמוניים אשמח לחוות דעתרונית06/01/2009
pmol/L 246 ESTRADIOL (E2) SENS. <4000- pmol/L <350 ESTRADIOL (E-2) 4.20- 0.35 mIU/L 1.81 TSH 6.5- 3.5 pmol/L 5.2 T3- FREE 20.0- 10.0 pmol/L 14.0 T4- FREE - IU/L 3.4 LH - IU/L 6.3 FSH 619.0- 59.0 mIU/L 177.5 PROLACTIN - nmol/L 1.4 PROGESTERONE 291.0- 10.0 ng/ml 21.0 FERRITIN נעשו כתוצאה מאי קבלת מחזור תקין אחרי הפסקת גלולות שנלקחו 10 שנים ברציפות ולפני המחזור היה תקין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה נעשתה ביום השלישי למחזור
רונית06/01/2009אחרי 2 התעוררות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי07/01/2009לצערי פורום זה אינו מיועד לפירוש תשובות מעבדה. למעבדות שונות יש ערכי נורמה שונים כך שקשה להתייחס לתוצאות, ובנוסף העתקת התשובות לתוכן השאלה היא מקור לטעויות והטעיות.
ממליץ לפנות לרופא מטפל לקבלת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - אווהאווה05/01/2009
אני לוקחת חומצה פולית של הדס ואני לוקחת כדור אחד ביום ולפעמים אני שוחכת לקחת אני יכולה לקחת פעמיים ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אווה
פרופ' שבח פרידלר05/01/2009אין לכך משמעות קלינית. גם את תקחי עודף מסוים הגוף יודע לטפל בכך ולהפריש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום צמיגי 3 שבועות אחרי הפלה בציטlimi04/01/2009
שלום רב, לפני 3 שבועות עברתי הפלה בציטוטק בשבוע 11+3 כאשר לא נצפה דופק לעובר ושק הריון התאים לשבוע 4. עברתי US לפני שבוע, והרופאה אמרה לי שהכל תקין ואני בדיוק מבייצת ומבחינתה ניתן לנסות שוב ולא לחכות. ציינתי בפני הרופאה שעדיין יש לי הפרשות דמיות צמיגיות מאוד גם בניגוב וגם בתחתונית. ניא אמרה שלפי הבדיקה זה לא משמעותי והיא לא רואה שום דחייה לעניין ניסיון נוסף. אני מאוד מודאגת מעניין הדימום שלא נפסק אחרי 3 שבועות. וכן באותו יום ביצעתי בדיקת ביוץ ביתית לראות אם יש ביוץ ואכן היה ביוץ. האם ייתכן שהדימום הוא עקב שאריות הריון והרופאה לא ראתה או שזה באמת לא משמעותי? תודה מראש , לימי
ד``ר יורם גלעדי07/01/2009בעיקרון - לאחר ציטוטק הדימום יכול להיחמשך מס' שבועות, אך מעבר לכך - קשה לענות ללא בדיקה כולל משטח מצואר הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום צמיגי 3 שבועות אחרי הפלה בציטlimi04/01/2009
שלום רב, לפני 3 שבועות עברתי הפלה בציטוטק בשבוע 11+3 כאשר לא נצפה דופק לעובר ושק הריון התאים לשבוע 4. עברתי US לפני שבוע, והרופאה אמרה לי שהכל תקין ואני בדיוק מבייצת ומבחינתה ניתן לנסות שוב ולא לחכות. ציינתי בפני הרופאה שעדיין יש לי הפרשות דמיות צמיגיות מאוד גם בניגוב וגם בתחתונית. ניא אמרה שלפי הבדיקה זה לא משמעותי והיא לא רואה שום דחייה לעניין ניסיון נוסף. אני מאוד מודאגת מעניין הדימום שלא נפסק אחרי 3 שבועות. וכן באותו יום ביצעתי בדיקת ביוץ ביתית לראות אם יש ביוץ ואכן היה ביוץ. האם ייתכן שהדימום הוא עקב שאריות הריון והרופאה לא ראתה או שזה באמת לא משמעותי? תודה מראש , לימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: limi
פרופ' שבח פרידלר05/01/2009אני מציע שתבצעי בדיקת דם להריון לוודא שלא נותרה שליה ברחם לאחר ההפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הריון חוץ רחמיחסויה02/01/2009
שלום, אני כבת 30 לאחר הריון ראשון שהתגלה כהריון חוץ רחמי ב4.11 קיבלתי זריקת מטרוטרקסט להפסקת ההריון, ערך הבטא בזמנו היה 6450, מאז הבטא יורדת בקצב של 25-30% כל 3 ימים עכשיו לאחר כחודשיים אני עם ערך בטא של 21 ויורד מאוד לאט.לפי קצב זה הבטא תתאפס רק כשלושה חודשים לאחר הזריקה... השאלות שליהם: האם זה נורמלי לחודשיים לאחר הזריקה, מתי אני צפויה לקבל מחזור? האם חייב להיות לאחר הירידה לאפס? מידי פעם יש לי עדיין כאבים באזור של החצוצרה בה התפתח העובר, האם יש צורך לבדוק את זה אצל רופא? האם אפשר כבר לחזור לפעילות ספורטיבית (פילאטיס) שבה עסקתי לפני ההריון? ומה לגבי יחסי מין? תודה
ד``ר יורם גלעדי02/01/2009- קצב הירידה תקין, המחזור צריך להגיע כ 4 שבועות לאחר היעלמות הורמון ההריון
- הכאבים שאת מתארת צפויים ושכיחים אך כמובן שבמידה ויש כאב חריג רצוי להיבדק
- ניתן לחזור לכל הפעילויות שהיית רגילה אליהן בעבר
בהצלחה בהריון הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
חסויה03/01/2009האם אני יכולה להתחיל לנסות להכנס להריון במהלך החודש בין ירידת הבטא לקבלת המחזור? תודה
ד``ר יורם גלעדי03/01/2009אין איסור חד משמעי אך מומלץ להמתין עד לווסת הבאה כדי למנוע מצב של בלבול בין שאריות הריון ישן לבין הריון חדש, מצב שיכול להקשות לפעמים על אבחנה במקרה של הריון לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...sara02/01/2009
באופן כללי , האם אחרי הפלה טבעית אי אפשר להיכנס להיריון מסיבות רפואיות תקופה מסויימת (כדי שהרחם יחלים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: sara
פרופ' שבח פרידלר02/01/2009זמן מה לאחר ההפלה הרחם חוזר לגודלו התקין והמרכזים האחראיים במוח חוזרים לתת הוראות לשחלות להבשלת ביצית וביוץ ואפשר להרות שוב. מעבר לזמן זה אין סיבה לחכות להריון נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' שבח,
sara02/01/2009סליחה על הקטנוניות או ההצקה, אך בכמה זמן מדובר לערך? חודש? חודשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעיתלירון31/12/2008
שלום רב, לפני כשבועיים היתה לי הפלה טבעית ונשלחתי לבית החולים שם עשו לי אולטרסאונד כדי לבדוק אם הכל תקין, שאלתי היא האם בודקים רק את הרחם או גם את השחלות למשל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לירז
פרופ' שבח פרידלר02/01/2009בכל אולטרהסאונד גינקולוגי בודקים גם רחם וגם שחלות, במקרה שלך אני מניח כי התרכזו בתוכן של הרחם כדי לוודא תקינות הריון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהטלי31/12/2008
12 יום אחרי החזרה של עוברים בני 3 ימים - בטא 31. מה הסיכוי שמדובר בהריון תקין ולא כימי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יעל
פרופ' שבח פרידלר02/01/2009קשה לדעת בודאות מבדיקה בודדת, יש צורך במעקב ולראות את קצב העליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
יעל02/01/2009יומיים לאחר מכן בטא 45 :-( האם יש סיכוי סביר להריון תקין? הרופא הורה להמשיך תמיכה, אבל הסיכוי נראה לי קלוש, לא?
ד``ר יורם גלעדי03/01/2009אכן הייתי מצפה לראות הכפלה של הערך אחרי יומיים אך עדיין יש יוצאים מן הכלל כך שהייתי מציע להישמע להוראות הרופא ולהמתין עד שהזמן יעשה את שלו.
שבת שלום ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות +בדיקות לא תקינותמיכל31/12/2008
שלום רב, עברתי שתי הפלות בשנה האחרונה שתיהן בשבוע שמיני, הרופאה אותי למספר בדיקות תוצאות הבדיקות היו: PTT SENSITIVE 37.80 SEC ( 26.00- 34.00) (.........)* PTT RATIO 1.22 ( 0.97- 1.20) (.........)* PTT 30.90 SEC ( 20.00- 34.00) (......*..) אני מבינה שהם בדיקה לקרישות הדם בפלזמה אך מה ההבדל בין שלושת הבדיקות? והאם יש צור ללכת באופן דחוף לרופאה או האם זה גובל דיחוי של כמה שבועות? כמו כן מה אומרת הבדיקה RVVT RATIO 1.59 ( 1.07- 1.49) (.........)* למה היא בודקת? והאם ערך קצת גבוה מעל המקסימום אכן קריטי? אשמח לתשוב מהירה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיכל
פרופ' שבח פרידלר02/01/2009בדיקות אלה קשורות להפרעות קרישה ברמה הקלינית- זה לא הפרהמטרים הקשורים לנטיה להפלות חוזרות. אין צורך דחוף, את לא בסכנה בריאותית אלא את מבררת גורמי סיכון לתופעה לא רצויה. יש גורמים רבים להפלות חוזרות לכן יש מקום שתקבלי יעוץ במרפאה התאימה לכך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר+פוריותקיטי30/12/2008
שלום, לאחר 9 טיפולי IVF + שני כימיים, נשלחתי לבדיקות דם לבירור קרישיות יתר. שאלותיי: 1) האם פרמטרים של קרישיות יתר משתנים או שזו תולדה גנטית? האם בדיקות שביצעתי לפני שנתיים רלוונטיות היום? 2) בדיקות שביצעתי ויצאו תקינות (לא דרשו הפנייה של המטולוג): Homocysteine, INR, PTT, PT, Cardiolip IGM, Cardiolip IGG, RVV T ratio, PTT ration. הבדיקה היחידה שלא יצאה תקינה: PTT sensitive - 35 sec. במקום טווח 26-34 - האם יש סיבה לדאגה? 3) האם ישנן עוד בדיקות שחשוב שאעשה? המטולוג הקופה סירב לאשר לי בדיקות נוספות שנדרשתי לבצע בטענה, שהגיניקולוגים עושים שימוש לא נכון בבדיקות, וכי הקשר בין קרישיות דם ובירור פוריות הוא קלוש. רק לאחר כ- 4 הפלות לאחר שבוע 10, הוא רואה טעם בבדיקות אלה.מיותר לציין, שכל ניסיונות השכנוע שלי עלו בתוהו... תודה מראש, קיטי.
ד``ר יורם גלעדי30/12/2008הפרמטרים לא אמורים להשתנות. הבדיקות שציינת מהוות כאמור חלק מסה'כ הבירור ורצוי להשלים את כולו. יש בהחלט קשר אפשרי בין אי פוריות לא מוסברת וכשלונות חוזרים של IVF לבין קרישיות יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק נעלםרוני30/12/2008
ד"ר שלום רב, נאי ללא טיפול הורמונלי ומנסה להרות מספר חודשים. ביום רביעי האחרון נצפה זקיק בגודל 13 ממ ואתמול בערב (יום שני) כבר לא ראו זקיק. היתכן שהיה ביוץ לפני כן? או שיותר סביר שהזקיק לא התפתח ולא התרחש ביוץ.
ד``ר יורם גלעדי30/12/2008סביר להניח שהיה ביוץ ולכן הזקיק נעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)