מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטרין בטבליות לנרתיק.לילך ל.19/01/2012
עד איזה שבוע אתה ממליץ להשתמש?
יש כל מיני דעות שעד שבוע 7 ויש כאלה שתומכים לקחת עד שבוע 22 אפילו..
במה זה תלוי ומה המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין בטבליות לנרתיק. - תגובה
ד''ר דן לוין21/01/2012לילך שלום
משך הטיפול בתמיכתי בתכשירים פרוגסטטיביים כמו אנדומטרין תלוי בסיבת הלקיחה. ו
במידה ומדובר בתמיכה לאחר טיפולי פוריות או הפרייה חוץ גופית הדעות שנויות במחלוקת. יש הממליצים עד בדיקת הריון חיובית, עד הדגמת דופק או עד סוף השליש הראשון להריון. אני ממשיך עד מעט אחרי הדגמת דופק.
במידה והסיבה מניעת לידה מוקדמת באישה שיחדה מוקדם בעבר, יד להמשיך אפילו עש שליש שלישי של ההיריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה נדחית לאחר ת.דאפרת17/01/2012
לפני כשנה וחצי לערך הריתי באופן ספונטני בהריון תאומים.בהיותי באמצע השבוע ה11 עברתי ת.ד בבית החולים ביצעו אולטראסאונד ונצפה דופק ב2 העוברים (זהים) לאחר כחודש חוויתי הפלה נדחית בשבוע 15+ ,האם ניתן לקשר את ההפלה עם ת.ד -יש לציין כי לא נפגעתי קשות. מלבד כאבים עזים בחזה ומיד לאחר התאונה חשתי מין כאב בבטן כמו הדף ,לא ערכתי צילומים בשל היותי בהריון אולם כחודשיים לאחר ההפלה כשביצעתי צילום חזה היה חשד לשבר בצלע 7 מצד שמאל . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה נדחית לאחר ת.ד - תגובה
ד''ר דן לוין17/01/2012מה זה ת. ד. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת.ד- תאונת דרכים
אפרת17/01/2012תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה נדחית לאחר ת.ד - תגובה
ד''ר דן לוין21/01/2012אפרת שלום
קשה לומר אך יתכן. עצם העובדה שנשברה צלע יכולה להעיד שהחבלה היתה מספיק קשה כדי לגרום בפגיעה אך נדיר שתוצאותיו יתבטאו רק לאחר חודש.
מנגד, הסיכוי להפלה, או הפסקת התפתחות עוברים, בהריון עם תאומים זהים, הינו גבוה יחסית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה נדחית לאחר ת.ד - תגובה - תגובה
ד''ר דן לוין21/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אפרת21/01/2012תודה לך דר' לוין על המענה.חשוב לציין כי ההפלה התגלתה(זא"מ שהיו סימנים פיזיולוגיים) רק כחודש לאחר התאונה ולמעשה הייתה בפועל כמס' ימים עד שבוע מאז התאונה. נאמר לי כי יתכן שזה נגרם מהפרדות שליה. מה דעתך?תודה ושבוע טוב אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
ד''ר דן לוין21/01/2012יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באציקלובירלילך13/01/2012
האם בטוח להשתמש כנגד הרפס השפתיים באציקלוביר 5% בתחילת הריון,שבוע חמישי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באציקלוביר - תגובה
ד''ר דן לוין16/01/2012לילך שלום
בטוח לכל אורך ההיריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVגלית12/01/2012
שלום,
נדבקתי ב CMV הידבקות ראשונית שליש ראשון עשיתי הפלה
אני לאחר כ 6 חודשים מההפלה . AVIDITIY 49.5%
IGG גדול מ 250. ברצוני לדעת מה קורה בהידבקות שניה האם זה מסוכן?
האם צריך לעקוב בשלבים שונים בהריון לבדוק CMV?
האם יש מחקר עדכני בנוגע לנושא זה,
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד''ר דן לוין12/01/2012גלית שלום
השאלה מצוינת והתשובה שנויה במחלוקת. מכיוון שאין אנו יודעים מה לעשות במקרים של הדבקה שניונית ומה שכיחות הסיבוכים בהדבקה שניונית ( ככל בנראה מאוד נמוכה), יש המלצה לא לבצע מעקב אחר IgM בהריון עוקב אחר הדבקה ראשונית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקלוטרימזול בהריוןלילך11/01/2012
היי,
אני בשבוע חמישי,
צצה לי אדמומיות ומן תפרחת באזור המפשעה,
לדברי הרופא יש לי גם הפרשה לבנה מהנרתיק וייתכן שזה נגרם מההזרעות שעברתי,
לכן נתן לי קלוטרימזול במשחה למרוח פעמיים ביום ולקחת בנוסף למשך 6 ימים נר של קלוטרימזול לנרתיק.
אני נוטלת כרגע אנדומטרין פעמיים ביום.
שאלותיי:
1.האם השימוש בקלוטרימזול בטוח בהריון ולא יכול לפגוע בעובר?
2.האם זה לא יוצר בעיה -עצם נטילת קלוטרימזול לנרתיק בנרות כאשר אני גם משתמשת באנדומטרין?האם אין השפעה שלילית על כל אחת מן התרופות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בקלוטרימזול בהריון - תגובה
ד''ר דן לוין12/01/2012לילך שלום
אין בעיה בשימוש מקומי של CLOTRIMAZOLE בהיריון.
לא צריכה להיות גם השפעה שלילית עקב נטילת אנדומטרין במקביל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות - לוותר?נטע כהן11/01/2012
אני בת 39, ילד בריא (טפו) אחרי IVF ראשון. לפניו- שני הריונות כימיים והריון שהפסיק דופק בשבוע 8. אחרי הילד- 6 הפלות: מתוכן 4 הריונות כימיים, 1- שק הריון שנפל טבעי (אחרי הריון טבעי ללא IVF), ו-1 עם ציטוטק לאחר דופק שהפסיק.
עשיתי את כל הבדיקות האפשריות והן תקינות (היסטרוסקופיה, צילום רחם, קריוטיפ, קרישה, אוטואימוניה וכו') ולוקחת לתמיכה, אף שלא נמצאה בעיה: פרדניזון, קלקסן, אנדומטרין, מיקרופירין, אוביטרל.
יש עוד מה לעשות ? יש טעם להמשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - לוותר? - תגובה
ד''ר דן לוין12/01/2012נטע שלום
אכן מסכת ארוכה את עוברת. למרות האכזבה, רוב ההפלות בגילך נגרמות מאיכות העובר שנמצא בקשר ישיר לאיכות הביציות שיורדת עם ההתקדמות בגיל. ירידה זו באיכות הינה אישית ומתרחשת בקצב שונה ובגיל שונה בנשים שונות.
יתכן וקורס של אימונוגלובולינים (IVIG)יעזור במידה וסיבת ההפלות החוזרות הינה שונה מהנ"ל. טיפול זה הינו נסיוני ועדין שנוי במחלוקת.
גירוי מכאני של רירית הרחם, מה שנקרא " פיפל" יתכן ומפחית את שיעור ההפלות החוזרות הקשורות להשרשה של העובר ברירית הרחם או יכולת הקליטה של רירית הרחם. גם טיפול זה הינו נסיוני ושנוי במחלוקת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקשרון09/01/2012
ערב טוב
עשיתי אולטרסנד למטרת מעקב ביוץ אני ביום ה16 של המחזור
בצהריים עשיתי בבית חולים ויצא זקיק בשחלה ימין בקוטר 21 ובצד שמאל קטנים מ 10
בערב אצל רופאת הנשים עשיתי שוב אולטרסנד והרופאה ראתה זקיק קוטר 21 ועוד זקיק בצד שמאל בקוטר 17
1.שאלתי מאיפה הגיע הזקיק בגודל 17 ?
2.היתכן שמזקיק קטן מ-10 בשעה 16:00 הגיע בשעה 22:00 לזקיק 17?
העניין הוא שעשיתי מעקב 3 ימים ותמיד הייה זקיק 1 ופתאום נהייהשני זקיקים היתכן??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק - תגובה
ד''ר דן לוין10/01/2012פספסו אותו.
אין לזה משמעות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני הריוןלילך07/01/2012
היי,
רציתי לשאול האם צריכים להרגיש משהו בתחילת הדרך,נניח בשבוע 4,
לפי מה שקראתי יש תופעות של בחילות,נפיחות בבטן הרגשה שיש שם משהו,
האם כל אלה חובה שיהיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמיני הריון - תגובה
ד''ר דן לוין07/01/2012לילך שלום
התחושות שתיארת אינם מופיעים אצל כל הנשים בהיריון אך ברובן.
4 שבועות הריון זה סביב זמן האיחור בווסת. הורמון ההיריון כבר יכול לגרום לתחושות שתיארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
לילך07/01/2012יש לי נפיחות קלה בבטן אבל לא מורגש משהו מעבר,היו לי קצת מיחושים לפני יומיים שלושה אבל בסה"כ בלי תחושות מיוחדות.
האם זה נחשב תקין /סביר?
האולטראסאונד הראשון רק בעוד 10 ימים,בטא אחרונה היתה ביום שלישי האחרון והיתה תקינה 340 בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתתתתתתת מהחייםגל04/01/2012
שלום רופאיים יקריים הסיפור שלי כזה הריון ראשון תאומים ההפריה שבוע 13 דימום שבוע 15 הפלה 2 העוברים נשלפו החוצה
אחרי ההפלה של התאומים עשייתי בירור קרישות ויתגחה לי פקטור 2
הריון שני אחרי חצי שנה היום הלכתי לשקיפות עורפיתת ואין דופק אני מזריקה 40 מל קלקסן ואני שוקלת 65
אני בת 28 מה אני יעשה בבקשה תעזור לי איזה בדיקות עוד אני צריכה לעשות?
גם הקלקסן לא עזר לי תודה רופאיים יקריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשתתתתתתת מהחיים - תגובה
ד''ר דן לוין04/01/2012גל שלום
בהחלט מצער.
יתכן ואת צריכה מינון יותר גבוה של קלקסן. ואולי להתחיל יותר מוקדם בהריון.
תיוועצי שוב עם המטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל05/01/2012התחלתי את הקלקסן מהביוץ
תודה רבה רופא יקר
ויש עוד בדיקות שאני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות בטאלילך03/01/2012
היי,
רציתי לשאול לגבי רמות בטא בתחילת הדרך.
שלשום בבדיקת בטא ראשונה 120,היום בדיקת בטא שניה 340 (או 360 או 380 ,פשוט התרגשתי בשיחה עם האחות אז קצת נעלם לי מהזיכרון המספר המדויק..).
האחות אמרה שזה תקין.
האם העובדה שהבטא עלתא ביותר מפי 2 ביומיים אכן בסדר בטווחים האלה והאם זה עשוי להעיד על יותר מעובר אחד.
תודה.
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות בטא - תגובה
ד''ר דן לוין04/01/2012לילך שלום
הבדיקות והשינוי ביומיים תקינים.
לא ניתן עדיין לדעת בכמה עוברים מדובר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעניינים בפוריות?קרן02/01/2012
אתם מוזמנים לבקר ב[a href='http://www.beok.co.il/Groups-8/Group-28/קהילת+פוריות' id='link']קהילת פוריות[/a] באתר,
שם תוכלו לשתף ולהתייעץ בנושא עם אנשים ממש כמוכם.
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעניינים בפוריות? - תגובה
ד''ר דן לוין04/01/2012!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות ותוספי ויטמיניםמיכל26/12/2011
מה דעתך על נטילת ויטמין B12, B6 וויטמין E בניסיון להתמודד עם הפלות חוזרות?
וגם אם לא יועיל האם יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות ותוספי ויטמינים - תגובה
ד''ר דן לוין26/12/2011מיכל שלום
אין בכך נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל26/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןלילך19/12/2011
היי,
יש לי שתי שאלות.
1.האם חשוב לקחת את האנדומטרין בשעות קבועות בבוקר ובערב?אם יש חריגה של שעה-שעתיים לעומת יום קודם זה בעייתי?
2.אם נעשית הזרעה נניח בשמונה בבוקר וכאבי ביוץ מתחילים כשלוש -ארבע שעות אח"כ,כלומר ההזרעה ביום הביוץ אך הזרעונים ממתינים לביצית(ביציות),האם יש לכך אפקטיביות טובה עדיין מבחינת מהירותם והיכולת שלהם להפרות את הביצית או הביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין - תגובה
ד''ר דן לוין19/12/2011לילך שלום
המקרה שתיארת אופטימלי. הזרעה מספר שעות לפני או אירי הביוץ.
אין חשיבות לזמן נטילה/ החדרה מדויק של אנדומטרין. שעתיים הבדל סביר ביותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvגלית18/12/2011
שלום,
גיל 35, לפני חמישה חודשים עברתי הפלה עקב CMV הידבקות ראשונית
בדיקות לפני ההפלה מתאריך 11/08/11
CMV IgG - 61.5
POSITIVE -CMV IGG
CMV IgG Avidity -11
מצ"ב תוצאות הבדיקה מעודכן לתאריך 14/12/11
CMV IGG- גדול מ 250 AU/ml -POSITIVE
CMV IGM - חיובי חלש
CMV IgM additional assay חיובי חלש
CMV IgG Avidity - 49.5
אודה להתייחסות מתי אפשר להרות?
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד''ר דן לוין18/12/2011גלית שלום
ניתן לנסות חצי שנה אחרי הדבקה ראשונית.
לעיתים IgM נותר חיובי במשך שנים והavidity לא עולה מעל 60. כעיקרון מעל 45 מעיד על הדברה ישנה.
היום אין המלצה לבצע בדיקה חוזרת ולא על סמך התוצאה מייעצים מתי להרות. ההנחיות הן להמתין חצי שנה מהדבקה ולנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרללילך16/12/2011
רציתי לשאול האם זה ייצור חוסר ובעייתיות אם לאחר הזרקת האוביטרל היתה טיפה בגודל של דמעה בערך על מקום ההזרקה,כלומר שמן הסתם אותה כמות לא הוזרקה למרות שהזרקתי לתוך העור עד הסוף את הזריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תגובה
ד''ר דן לוין16/12/2011לילך שלום
המינון שנמצא בזריקת אוביטרל הינו גבוה מהדרוש. גם אם לא הזרקת הכל זה אמור להספיק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)