מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוגסטרוןאפרת04/11/2011
שלום ד"ר,
היו לי בעבר שתי הפלות בסביבות שבוע 8-9, ביצעתי את כל הבירורים הנדרשים ולא התגלה שום ממצא שיעיד על הסיבה לכך. עתה אני שוב בהריון, בשבוע 6.
נאמר לי שכדאי שאקח תמיכה של פרוגסטרון. כעת הערכים שלי תקינים - בטא 11720 פרוגסטרון 90. אם אקח מעכשיו פרוגסטרון האם זה לא יוכל להזיק? אם לא אקח פרוגסטרון, האם הפרוגסטרון יכול לרדת תוך מס' שעות ואז יכולה לקרות לי שוב הפלה או שזה תהליך שלוקח ימים ואז אספיק לקחתן?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון - תגובה
ד''ר דן לוין05/11/2011אפרת שלום
אכן רמות תקינות. אין היום מידע לגבי נטילת פרוגסטרון בתחילת הריון למרות רמות תקינות בדם. בכל מקרה הסכנות יחסית נדירות ולא לגמרי ברור אם בכלל יש סכנות ולא נראה שזה יכול להזיק. אולי זה יואיל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור הפלות חוזרותמיכל04/11/2011
אני בת 35 אמא לשתי בנות מקסימות ועברתי שני הריונות רגילים ותקינים ברוך השם.
הבכורה שלי כבת 9 וחצי ואחריה כשהיתה בת 4, היתה לי הפלה ראשונה עקב CMV שהיה לי בהיריון זה ובשבוע 13 היו לי דימומים ועברתי גרידה.
לאחר כחצי שנה הריתי בשנית וילדתי את ביתי השניה שהיום כבת 4 וחצי .
עכשיו אני מאוד רוצה להרות לפני כ-7 חוד' הריתי ובשבוע 11 שהלכתי לשקיפות עורפית
לצערי נאמר לי שהעובר מתאים לשבוע 7 שהפסיק להתפתח ואין דופק לעובר,ושוב עברתי גרידה.
כשהלכתי לביקורת לאחר כחודש לרופא נשים הוא אמר לי שהרחם בסדר ושאלתי אותו מתי אני יגיע שוב הוא אמר לי בהיריון הבא ולאחר 2,3 מחזורים ניתן להרות.
לאחר כ-3 חוד' (ב- 9/11 ) גיליתי שאני בהיריון ומאוד מאוד שמחתי אך לצערי בבדיקת הרופא נשים בשבוע 6+2 , הוא אמר שלא רואה דופק והפנה אותי לאולטרסאונד - היריון צעיר וביקש שאגש לשם בשבוע 8 , לצערי הייתי בתחילת השבוע ונאמר לי שאין דופק חד משמעית! מייד לצערי שוב קבעתי תור לגרידה.
אני שוחחתי עם הרופא נשים טלפונית לפני הגרידה ואמרתי לו שהפעם אני רוצה בירור מעמיק לגבי ההפלות הרצופות (מה גם שזו השלישית) .
אני מאוד מאוד רוצה את ההריון השלישי אך כבר דיי מיואשת וקצת מפחדת לעבור את כל התהליך הנורא הזה.
זקוקה ליעוץ ועזרה בדחיפות!!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתתפות
מפילה סדרתית04/11/2011הסיפור שלך ממש זהה לשלי. מחזקת אותך זה לא פשוט... בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור הפלות חוזרות - תגובה
ד''ר דן לוין04/11/2011מיכל שלום,
ישנן מספר סיבות להפלות מוקדמות חוזרות אך הסיבה השכיחה ביותר (סביב 80%) היא בעיה גנטית בעובר שאינה ניתנת לחיזוי מראש והטיפול היחידי הוא נסיון נוסף עד שזה מצליח.
סיבות נוספות יכולות להיות בעיה בחלל הרחם, מחלה אוטואימונית חדשה, קרישיות יתר ( בד״כ בהפלות מאוחרות יותר) או בעיה בכרומוזומים שלך או של בן זוגך היכולים לגרום בזמן ההפריה להחמרה של הבעיה ולגרום להפלה. גם בעיה זיהומית בחלל הרחם.
הבדיקות שניתן לבצע: אולטרהסאונד בימי הוסת הראשונים, בדיקת חלל הרחם עם מצלמה ( היסטרוסקופיה ולא צילום רחם) בדיקת קרישיות יתר, בדיקת קריוטיפ לך ולבן זוגך. בדיקת תפקוד בלוטת התריס כולל נוגדנים כנגדו וזמנים אחרים למחלות אוטואימוניות.
בכל מקרה סיכוייכם מצוינים להריון ולידה נוספים. לרוב בלי שנמצא את הבעיה לעיתים עם טיפולים אימפיריים כמו אספירין סטרואידים ונוגדי קרישה ובד״כ בלי טיפול בכלל.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאפרת03/11/2011
שלום,
עקב הפלות חוזרות אני קצת חוששת. אני בשבוע 5. עשיתי בדיקת דם והתוצאות הראו בטא-11680, אסטדיול-560,פרוגסטרון-91. אשמח אם תאמר לי אם התוצאה תקינה. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד''ר דן לוין03/11/2011גלית שלום
תוצאות תקינות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אפרת03/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להרותאסתר03/11/2011
שלום,שמי אסתר,בת 28. אם לשלושה. לפני חודשיים עברתי גרידה בשבוע 16 לאחר שלא היה דופק לעובר.
לפני כן היתה לי הפלה ספונטנית בשבוע 9.
המחזור הראשון לאחר הגרידה הופיע בדיוק חודש אחריה אך הוא החל בכתמים אדומים ורק לאחר יומיים הפך לדימום של מחזור.
הפעם-בדיוק 4 שבועות אחרי התחיל בנקודות קטנות של דם (יום ראשון) ורק היום (יום ה)הוא מתחיל להתגבר.
בדיקת הריון שלילית
מאחר ואנו מנסים להיכנס להריון נוסף רציתי לשאול כיצד מחשבים את הביוץ המתקרב- מאז שהופיעו נקודות הדם הקטנות או רק כשהדימום חזק?
ממש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון להרות - תגובה
ד''ר דן לוין03/11/2011אסתר שלום,
רק בהופעת הדימום ממש.
ממליץ לבצע אולטרהסאונד בתחילת המחזור לוודא שברירית סדירה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטים נוספיםמיקי02/11/2011
קודם כל, תודה על תגובתך המהירה
יש לי מספר שאלות נוספות-
האם ייתכן שבגלל ההתכווננות להריון והגברת תדירות יחסי מין האיזון ההורמונלי הופר?
עצם כך שהמחזור כ"כ דליל, וצבעו חום כהה אינו בעייתי?
האם העובדה שהמחזור הוקדם בשבוע יכולה לשבש את כניסתי להריון?
ודבר נוסף- עצם זה שהמחזור הפך להיות יותר "מורגש", לראשונה בחיי, זה תקין???
תודה רבה והמשך יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים - תגובה
ד''ר דן לוין02/11/2011בהצלחה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגנילאפרת01/11/2011
שלום,
האם הפרגניל (זריקה) בטוח יחסית לשימוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל - תגובה
ד''ר דן לוין01/11/2011אורית שלום,
לכל תרופה תופעות לוואי שלעיתים יכולות להיות קשות.
באופן כללי התרופה בטוחה שמשתמשים בה בהתוויות הנכונות ובמינונים המתאימים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שהשתנהמיקי01/11/2011
שלום,
אני בת 29, בריאה וללא עבר גניקולוגי מיוחד. בשלושת החודשים האחרונים אני ובעלי מנסים להיכנס להריון. מהרגע שהתחלנו לנסות המחזורים שלי השתנו מאוד- פעמיים שהם התחילו בשלושה ימים של כתמים חומים והמשיכו בשלושה ימים נוספים של מחזור מאוד דליל.
המחזור הנוכחי הקדים בשבוע, וגם הוא דליל מאוד, אפשר לשים לב בכתמי דם רק בניגוב.
בנוסף, התחושה בזמן המחזור שונה מאוד מבעבר- בחילות, כאבי בטן, סחרחורות וכד'.
הייתי אצל רופאים, ביצעתי אולטרסאונד מספר פעמים והכל נראה תקין וכן פרופיל הורמונלי שגם נראה תקין.
אציין שאני לא לוקחת גלולות ב-10 שנים האחרונות, עד עכשיו המחזור שלי היה סדיר והגיע כל 31 יום.
אני מאוד רוצה להיכנס להריון ומעט מודאגת לגבי כל נושא המחזור ותקינותו. האם יש איזושהי סיבה לשינוי שהגיע עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שהשתנה - תגובה
ד''ר דן לוין01/11/2011מיקי שלום
על פניו לא אמור להיות שינוי.
הייתי ממליץ להמשיך לנסות, ובמידה ושוב מופיעים בחילות וסחרחואת הייתי מבצע בדיקת הריון גם אם יש דימום וסתי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
מיקי02/11/2011קודם כל, תודה על תגובתך המהירה
יש לי מספר שאלות נוספות-
האם ייתכן שבגלל ההתכווננות להריון והגברת תדירות יחסי מין האיזון ההורמונלי הופר?
עצם כך שהמחזור כ"כ דליל, וצבעו חום כהה אינו בעייתי?
האם העובדה שהמחזור הוקדם בשבוע יכולה לשבש את כניסתי להריון?
ודבר נוסף- עצם זה שהמחזור הפך להיות יותר "מורגש", לראשונה בחיי, זה תקין???
תודה רבה והמשך יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים - תגובה
ד''ר דן לוין02/11/2011מיקי שוב שלום
לחץ נמשי לעיתים יכול להשפיע על סדירות המחזור ואופיו.
בנוסף למה שכבר אמרתי אני ממליץ שתי דקי על ידי רופא נשינו שתבצעי בדיקת pap כדי לוודא שהדימום לא ממקור צווארי.
בכל מקרה אין תחליף לשיחה מעמיקה ובדיקה שלך עם רופאך המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון לתמיכהאפרת31/10/2011
שלום,
הבטא שלי 3700, הפרוגסטרון 68. עם ערכים אלו מומלץ לקחת פרוגסטרון לתמיכה ע"מ למנוע הפלה חוזרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון לתמיכה - תגובה
ד''ר דן לוין31/10/2011יעל שלום
ערך הפרוגסטרון תקין.
במידה ולא היו הפלות בעבר אין צורך ליטול פרוגסטרון למניעת הפלה ראשונה.
במידה והיו הפלות בעבר למרות רמות תקינות של פרוגסטרון ובמידה ושללו סיבות אחרות להפלה יתכן ויש מקום לתת באופן אימירי ללא כל הוכחה לכך שזה באמת יועיל וזאת לאור העובדה שהסכנה בטילת פרוגסטרון היא קטנה וסיבוכים הם נדירים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה קטנה...
אפרת31/10/2011לצערי עברתי הפלה. ממחר אתחיל לקחת פרגניל, האם לדעתך כדאי להוסיף גם קרינון (פרוגסטרון) או שיש בפרגניל גם פרוגסטרון? ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה קטנה... - תגובה
ד''ר דן לוין31/10/2011יעל שלום שוב
שני תכשירים שונים, פעילות דומה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למינריהמיטל31/10/2011
שלום רב,
אני בשבוע 9 + 3 העובר מתאים לגיל של 6 שבועות (3 מ"מ) ללא דופק, אחרי הרבה בדיקות אולטראסאונד ואחרי המתנה של שבועיים ( בשבוע 7 הרופא ראה רק שק הריון ושק חלמון) הוחלט שאני צריכה לעבור גרידה, מכיוון שאין שינוי הוא לא מתפתח.
זהו הריון שני שלי אחרי הריון תקין ולידת ואקום בשבוע 42.
אני אמורה לעבור היום החדרה של למינריה לפני גרידה שנקבעה למחר.
הייתי מבקשת לקבל קצת אינפורמציה לגבי התהליך שאני עומדת לעבור, מה זאת למינריה? האם זה כואב? מה אני אמורה להרגיש כשזה בתוכי?
וכן לגבי הגרידה מה קורה אחרי? מתי אני אמורה לקבל מחזור? ואיך אדע שקיבלתי מחזור סדיר ולא ניקוי של הגוף משאריות?
ושאלת השאלות מתי אוכל לנסות שוב להכנס להריון?
אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות על כל שאלותי במהרה, בגלל רמת הדחיפות.
אני מעריכה את זה מאוד,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למינריה - תגובה
ד''ר דן לוין31/10/2011מיטל שלום,
למינריה היא מעין גליל בקוטר 3-4 ממ ובאורך 2 סמ שמוחדרת לצוואר הרחם בזמן בדיקה גניקולוגית.
ההליך עצמו מלוה בחוסר נוחות ולעיתים כאב . במהלך הלילה שהתכשיר נמצא בצוואר הרחם הוא סופח נוזלים ובעקבות כך מתנפח ומרחיב בצורה עדינה את צוואר הרחם כדי לאפשר ביצוע פעולת ריקון הרחם.
וסת מויע בד"כ 4-6 שבועות לאחר הפעולה.
שבועיים לפני הוסת מופיע ביוץ. לא תמיד ניתן לדעת מתי זה יהיה לאחר גרידה.
לגבי הריון לאחר הפלה וגרידה ישנם דעות חלוקות. לטעמי בנתונים שלך ניתן לנסות מיד לאחר ביקורת לאחר הגרידה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןאפרת31/10/2011
שלום רב, עברתי שתי הפלות בסביבות שבוע תשע. כעת אני בתחילת הריון. הוצע לי לקחת פרגניל. האם מומלץ לקחת גם פרוגסטרון למרות שהערך שלו בבדיקת הדם תקין? תודה מראש, אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון - תגובה
ד''ר דן לוין31/10/2011אפרת שלום
בכל טיפול רפואי ובוודאי כזה שקשור להריון שבו יש שני מטופלים יש לשקול יתרונות מול חסרונות. מכיוון שטיפול בפרוגסטרון הוא בטוח בהריון במידה וערכו לא מעל 80 ng/l
( לערך) לא הייתי שולל טיפול כזה. אינני בטוח שיעזור אבל ככל הידוע לנו לא יזיק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לDHEAליאת30/10/2011
רציתי לשאול,קראתי לגבי הפרוהורמון dhea
האם כדאי ליטול טבליות של זה על מנת שיהיה גירוי טוב יותר
לשחלות?
בינתיים רק התחלתי בטיפול הנוכחי טיפול הורמונלי של גונאל f 75 ליום.
בטיפול הנוכחי לא נוצרו זקיקים נוספים מלבד זקיק אחד שגם כך היה גדול בתחילת המחזור וזהו.
האם רופאים אכן רושמים מרשם לפרוהורמון הזה לפציינטיות?
אני בת 37,רמת fsh תקינה אך ברור שככל שעולה הגיל הרזרבה השחלתית יורדת..האם זה עשוי לסייע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לDHEA - תגובה
ד''ר דן לוין30/10/2011ליאת שלום,
אכן ישנן עדויות שהפרו הורמון יכול לשפר תוצאות סטימולציה בנשים הסובלות מתגובתיות ירודה של השחלות או בנשים עם FSH גבוה. מכיוון שאינך נכנסת לקטגוריהת אלו לא הייתי ממליץ שתתחילי מראש בנטילתו. מה עוד שגרוי עם 75 יחידות הוא גרוי מאוד מאוד קל ובמידה והתוצאות הרצויות אינן מושגות הייתי ממליץ להעלות המינון לפני נטילתו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות עבור בנק הזרע.ליאת30/10/2011
שלום,
עליי לבצע בדיקות ורציתי לדעת אם נדרש להיות בצום לצורך הבדיקות הבאות:
HCV
HEBSAG
VDRL
CMV
TOXO
HIV (שלכך לא נדרש צום אני יודעת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות עבור בנק הזרע. - תגובה
ד''ר דן לוין30/10/2011ליאת שלום
אין צורך בצום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןענת28/10/2011
שלום רב,
אני בת 39.5 , מחזור סדיר, פרופיל הורמונאלי תקין. במשך כ- 4 חודשים מנסים להכנס להיריון ללא הצלחה. בבדיקת אולטרסאונד ביום ה- 16 למחזור לא היתה עדות לביוץ. הומלץ להתחיל טיפול בכדורים. מה דעתך? האם יש מקום לבירור נוסף או להתחיל לקחת את הכדורים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
ד''ר דן לוין28/10/2011ענת שלום,
אין דרך אחת לטפל. במידה ולא הרית בעבר ועברת הריון שהסתיים בהפלה או סיבוך לאחר לידה או ניתוחים שונים באגן או תוספתן מודלק בעבר ולא סבלת בעבר מדלקת באגן הייתי מתחיל במעקב אחר מספר מחזורים טבעיים כולל תזמון של קיום יחסים.
בכל מקרה במידה ולא תהרי בצורה כזו לאחר חודשיים שלשה הייתי מתחיל את הבירור בבדיקת זרע. וזאת מכיוון שהבדיקה אינה פולשנית או כואבת ( לעיתים מהנה....) ויכולה להסביר עד 50% מבעיות הפוריות.
לפי תוצאות בדיקת הזרע הייתי מחליט אם יש מקום לשלב הזרעה במחזור טבעי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קרה לי בגוף?ליאת27/10/2011
אני בטיפולי הזרעה ,החודש התחלתי בהזרקת גונל f ביום החמישי למחזור בכמות של 75 למשך 3 ימים.
הזקיק שהיה לי באולטראסאונד ביום הרביעי למחזור היה בגודל 18 מ"מ !
עובי רירית 7.
היום,לאחר 3 ימי הזרקה,הזקיק 23 מ"מ ,עובי רירית 11
שאלותיי הן:
1. איך יתכן כזה זקיק גדול בתחילת המחזור ?
2.איך זה שההזרקה של הגונל f לא פיתחה גדילה של זקיקים נוספים?
3.נקבעה לי הזרעה ליום ראשון הקרוב,היום חמישי,נאמר לי לקחת היום זריקה נוספת של 75 גונאל ומחר בשישי אוביטרל לקראת ההזרעה בראשון,
האם אין מצב לפספס את הביוץ מאחר והזקיק הראה היום כבר גודל של 23 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קרה לי בגוף? - תגובה
ד''ר דן לוין28/10/2011לילך שלום,
אענה לשאלותייך בסדר ששאלת:
1. לקצב גדילת הזקיקים יש מספר משפיעים. זה תלוי באורך נמחזור הטבעי ולרגישות הזקיקים. לעיתים זה משתנה ממחזור למחזור וישנם נשים שאצלן זקיק גדל מאוד מהר.
2. מטרת הזריקות בחלק מהמקרים לפתח זקיק בודד בלבד. בנים אחרות אנו רוצים לפתח בין שניים לשלשה זקיקים אך לעיתים במחזור טיפול ראשון זה לא מתאפשר ובמידה ולא תהרי החודש יתכן והרופא יחליט לשנות את הטיפול ע"פ המידע שלמדתם מתגובתך.
3 ברוב המקרים לא אך חשוב לדעת גם מה אורך המחזור הטבעי שלך ומה היו תוצאות בדיקות הדם שביצעת אתמול. הייתי ממליץ בכל מקרה שבמידה ואת בזוגיות (וההזרעה לא עם זרע תורם) שתקיימו יחסי מין היום ומחר, למרות שישנם רופאים שננליצים להמנע לפני הזרעה כדי "לשפר" את איכות הזרע להזרעה.
בשאלות נוספות אני ממליץ שתפני לרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ובהמשך לכך..
ליאת28/10/2011בדיקות הדם אתמול הראו שאני קרובה לביוץ לפי מה שאמרה הרופאה(אסטרדיול של 1000 ,השאר לא ידוע לי)
האם האוביטרל יכול לעצור אכן את הביוץ במידה וזה אמור להתרחש היום -שישי או מחר בשבת עד לראשון בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד נתון לגבי המזור הטבעי אצלי
ליאת28/10/2011כל 26 יום.
תודה.
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד נתון לגבי המזור הטבעי אצלי - תגובה
ד''ר דן לוין29/10/2011לילך
כמו שציינתי. כדאי שתפני לרופא המטפל שלך בשאלות אלו.
מטרת הפורום לענות על שאלות כלליות אך אין תחליף לתקשורת בין הרופא המטפל למטופל.
בהצלחה שוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ובהמשך לכך.. - תגובה
ד''ר דן לוין29/10/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה ראשונהמריאנה24/10/2011
שלום, אמש התגלה אצלי עובר ללא דופק. העדפתי להמתין עם הגרידה ולקבל ציטוטיק. רוב החומר ההריוני נפלט. אין יותר שק הריוני ברחם. נצפתה שארית של 11 מ"מ, ללא נוזל באגן. שאלתי את הרופה האם כדאי להמתין כמה ימים ולראות שזה יוצא או אין מנוס מגרידה. אמר שכל בחירה כרוכה בסיכון אך 80 % שזה יצא . מה דעתכם? אני מעדיפה להימנע מפעולה כירורגית וחודרנית כמו גרידה אך חוששת מזיהום. המתנה של מספר ימים עלולה להזיק? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף ששכחתי להוסיף
מריאנה25/10/2011מרגע קבלת הציטוטק (לפני יום וחצי) ועד עכשיו ישנו דימום קל בלבד (חלש בהרבה מדימום של מחזור) בנוסף לכך מקבלת מדרגין. אמרו לי לשים לב שהדימום לא יהיה חזק מדי אך האם זה שהדימום מאוד מאוד חלש לא אומר שגם השאירית שנצפתה עלולה להשאיר בתוך הרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף ששכחתי להוסיף - תגובה
ד''ר דן לוין26/10/2011מריאנה שלום
הסכנה בהמתנה במידה וההפצה לא היתה מזוהמת ( ללא חום או הפרשות בעלות ריח רע) היא קטנה. ניתן גם לנסות קורס נוסף של ציטוטק.
לעיתים ניתן גם להמתין עד הוסת הבאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מודה על תשובתך
מריאנה28/10/2011יש שתי נקודות שלא ברורות לי:
1.כולם מדברים על סכנה בדימום חזק אך האם עצם העובדה שהיה מאוד קל וכעת נפסק לא מגדילה סיכוי לכך שמשהו נשאר בפנים (כמובן שאבדוק זאת שבוע הבא אצל רופא, פשוט אני מאוד לחוצה בינתיים)?
2.מה יכולות להיות הסיבות לכך שיש מקררים שבהם משלבים שתי תרופות ולמשל במקרה שלי היו 3 כדורי ציטוטיק (עובר ללא רוח חיים, צוואר רחם סגור?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מודה על תשובתך - תגובה
ד''ר דן לוין28/10/2011מריאנה
1.במידה ומופיע דימום יותר חזק מוסת תגשי לבית חולים. יתכן ויצטרכו לבצע גרידה בכל זאת.
2. לגבי השיטות, משתמשים בשני סוגי כדורים כאשר זאת הפלה יזומה ולעובר עדיין יש דופק וזאת כדי לגרום להפסקת הדופק ובשילוב תרופה נוספת לריקון הרחם.
אני מציע שתתיעצי עם רופאך לגבי המשך הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה ראשונה - תגובה
ד''ר דן לוין26/10/2011ראי תשובה בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)