מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילגת עליי. מעתיקה את שאלתי מלמטהמיכל16/12/2011
אתמול, הפלה טבעית בשבוע 6+ 5ימים.
מחזור קודם הריון כימי.
לפני 10חודשים, הפלה טבעית בשבוע 10, עובר מתאים לשבוע 6+ 4ימים.
עד לכאן, 3 הפלות ברצף.
בשנת 2009 הריון תקין עם תינוק בריא. אך גם לפניו היתה הפלה בשבוע 7+ 5ימים (ציטוטק).
לפני 10 שנים, 2 הריונות תקינים עם תינוקות בריאים.
אני בת 39. אמנם יש 3 ילדים בריאים בבית אך מאוד מאוד מאוד רוצה הריון נוסף.
לשמחתי, קל לי מאוד להכנס להריון. לצערי, ההריונות לא צולחים את שבוע 8.
שאלתי:
1. אילו בירורים עליי לעשות? לא בטוחה שמעוניינת בבירורים פולשניים...אבל אולי לפני התותחים הגדולים יש לבדוק את הדברים הקטנים? (פרולקטין, פרוגסטרון, תפקודי תריס???)
2. לאור גילי, אני רוצה כבר מייד לנסות להכנס שוב להריון. האם הכרחי לחכות מחזור אחד? האם אני אסכן את ההריון הבא?
סליחה על האריכות. תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת עליי. מעתיקה את שאלתי מלמטה - תגובה
ד''ר דן לוין16/12/2011מיכל שלום
ראשית מתנצל. אולי זה העומס. אולי זה מסך קטן בסמארטפון... לא אישי.
לשאלותייך
1. לדעתי הבירור היעיל ביותר הוא בדיקת בלוטת התריס ע״י בדיקת TSH ובדיקת מאוגוסט רון כשבוע לאחר הביוץ. למרות שלרוב הפלות כה מוקדמות הן לרוב בגלל תקינות העובר.
2. נושא המרווח בין הריונות הינו שנוי במחלוקת. בהתחשב בכל הנתונים ובעיקר בגילך לא הייתי ממתין ואינני חושב שהסיכון להריון הבא הוא משמעותי.
שבת שלום ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
מיכל17/12/2011"בדיקת מאוגוסט רון כשבוע לאחר הביוץ"
1. מה זאת הבדיקה הזאת? בדיקת דם?
2. איך אתה ממליץ לזהות ביוץ על מנת לבצע את הבדיקה בזמן?
שוב תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה - תגובה
ד''ר דן לוין17/12/2011הכוונה היתה בדיקת פרוגסטרון.
במידה ויש מחזור סדיר הביוץ 14 יום לפני הוסת הבאה.
במידה ולא ניתן באמצעות ערכות לזיהוי ביוץ בשתן. את בדיקת הפרוגסטרון יש לבצע 7 ימים לאחר הביוץ.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיכל18/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותעדן15/12/2011
שלום, אני בת 30 אחרי 6 הריונות כושלים במהלך 6 שנים. רובם הסתיימו עד סופו של החודש השני.
מלבד אחד שהיה חוץ רחצי בו נאלצתי לעבור כריתת חצוצרה. העניין הוא כזה- עברתי בדיקות גנטיות, צילום רחם, כרישיות יתר - כולן הבדיקות המורחבות כולל בדיקת זרע של בעלי. הכל נמצא תקין.
מיואשת נורא, רופאים מעבירים את הטיפול בי מאחד לשני- ואין תשובה. מפחדת נורא להרות שוב ולעבור את הסיוט הנפשי הזה שוב.
מה עליי לעשות? האם יש עוד משהו שאוכל לבדוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד''ר דן לוין16/12/2011עדן שלום
ישנם מספר טיפולים שניתן לשקול כולל סטרואידים או נוגדנים.
בנוסף יתכן וישנה בעיה בתפקוד הרירית שביט פסיה תוכל לעזור לשפרה.
במידה וכל אלא לא מועילים ניתן לשקול פונדקאות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להכנס להריון לאחר הפלהמקווה לטוב14/12/2011
שלום..הפלה עם ציטוטק..עבר ווסת טבעי..
וכעת...לפי הנתונים הבאים לא יודעת אם מחר זה לא מאוחר לבצע הזרעה בצהריים.
אז כך הפרופיל של היום:
LH 49.7
E2 874
PROGEST. 2.97
בפעם האחרונה שבצעתי..ההורמנים היו יותר נמוכים והרופאה אמרה לי עכשיו..רוצי ותביאי ואכן נקלטתי..
אגב אתמול הזקיק היה 21...
ו..הזרע יקר..(תורם מחו"ל וכו')...
מה לעשות?
חסרת אונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון להכנס להריון לאחר הפלה - תגובה
ד''ר דן לוין16/12/2011אני שלום
יתכן ותשובה קצת מאוחרת אבל אכן היה טעם לבצע הזרעה היום. אמת ה LH העידן שתהליך הביוץ בעיצומו ורמת הפרוגסטרון העידה שטרם התרחשה ממש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- amhמקווה לטוב13/12/2011
שלום,
ערך AMH שנעשה ביום הראשון לווסת (יודעת שאין קשר לימי המחזור בכלל, ברקע ציסטה פשוטה בשחלה ..
הגיל 41.5
הערך: 0.82
הבינותי שזה גבולי..
אך האם בהתחשב בגיל זה לא טוב? האם זה יכול להיות גבוה בשל הציסטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר amh - תגובה
ד''ר דן לוין13/12/2011אור שלום
אין קשר בין ציסטה לערך amh.
הערך של amh שנקבת בו מתאים לגילך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתאים?
מקווה לטוב14/12/2011כלומר, צפויה הרי ירידה..
אז זה אומר שזה לא טוב?
או האם בינוני זה עדיין טוב לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתאים? - תגובה
ד''ר דן לוין14/12/2011אור שוב שלום
במידה ואת שואלת בקשר סיכוייך להרות וללדת אז התוצאה מעט משפרת הסיכוי יחסית לגילך בלבד.
הגורם המשמעותי ביותר היום הוא עדיין הגיל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון כניסה להריון לאחר הפלהלינור13/12/2011
שלום, אני מנסה להיכנס להריון קצת יותר משנה.
בגלל שהוסת שלי לא סדירה אין לי ביוץ בכל מחזור ולכן בשנה האחרונה לקחתי איקאקולמין, בפעם השנייה שלקחתי איקאקלומין לפני 10 חודשים נקלט הריון אך לצערי לאחר 10 שבועות היה צריך להפסיק אותו בגלל שלא היה עובר ועברתי גרידה.
כיום אני ממשיכה עם האיקקלומין הפעם זאת תהיה פעם חמישית מההפלה.
בפעם שעברה עשינו מעקב מאוד יסודי שכלל בדיקת זקיקים ודם ואפילו ביום שנראה זקיק גדול הרופא נתן לי זריקה שנקראת OVITRELLA 250 אך לצערי מסיבות אישיות לא יכולנו לקיים יחסים בזמן זה.
הוסת האחרונה שלי הייתה ב-10/12/11 והרופא נתן לי לקחת הפעם איקאקלומין ביום החמישי למחזור 3 פעמים ביום במשך 5 ימים בשילוב עם כדור חדש שנקרא PROGYNOVA 2 MG ביום השביעי למחזור בשילוב עם בדיקת דם וזקיקים. קראתי בהוראות של התרופה החדשה שקצת הפחידו אותי , האם זה תקין לשלב בין שתי התרופות האלו? האם זה תקין להמשיך עם איקאקולמין כל כך הרבה זמן?
אשמח לתשובה תודה, לינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון כניסה להריון לאחר הפלה - תגובה
ד''ר דן לוין13/12/2011לינור שלום
ניתן לשלב בין התרופות למספר נסיונות.
הנושא שנוי במחלוקת אך אישית במידה ואין נתונים נוספים בעייתיים הייתי עובר לזריקות בשילוב הזרעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה אבל אפשר
לינור14/12/2011לדעת מהו תהליך של הזרעה? והאם לדעתך כדאי לנסות עוד פעם את הטיפול שהרופא הציע לי או לעבור להזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים חשוב לי מאדשרון12/12/2011
שלום רב
עשיתי אולטרסנד ביום ה- 14 של המחזור
והזקיקים היו בגודל 16,14,13,,10
המשכתי עם הפירגיון 75 יחידות בשעה 20:00 של יום ה-14
ביום ה-15 הזרקתי בשעה 12 בצהריים פירגיון 75 יחידות
ובערב הזרקתי אוביטרל
רציתי לדעת מה יהיו גודלם של הזקיקים באותו היום של לקיחת האוביטרל??
האם הזקיקים גדלו מספיק בשביל ההזרעה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים חשוב לי מאד - תגובה
ד''ר דן לוין12/12/2011שרון שלום
בדרך כלל זקיקים גדלים בין 1-2 ממ ביום.
זקיק מעל 16 ממ בדרך מכיל ביצית בשלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרון12/12/2011תודההה
אני מאד מעריכה את הזמן שאתם מקדישים כאן בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצית בשלה
מקווה לטוב14/12/2011האם בשלותה מעידה על איכותה?
כלומר, נאמר שיתכן וההפלה הייתה בשל ביצית פגומה....ושאין אפשרות לדעת מה יוצא מהזקיק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתור זמן הביוץרונית12/12/2011
שלום
עשיתי היום בדיקה (יום 11 למחזור) והתוצאות:
ESTRADIOL 1428
PROGESTERON 1.79
LH 9.8
האם אפשר לדעת מתי יהיה ביוץ ?
תודה רבה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת אם זה משנה אבל
רונית12/12/2011עד החודש הקודם לקחתי איקכלומין
והפעם הזאת לא לקחתי
זה משנה את התוצאות של הבדיקות ?
יש אפשרות לדעת לפי הבדיקות אם זה בסדר שלא לקחתי הפעם ? (הכוונה אם יהיה ביוץ ואני אוכל להיכנס להריון)
תודה שוב
ויום טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת אם זה משנה אבל - תגובה
ד''ר דן לוין12/12/2011רונית שלום
לא ברור מפנייתך האם את מבייצת ויש לך מחזור סדיר או שהינך סובלת משחלות פוליציסטיות.
במקרה הראשון נראה שאת לקראת ביוץ, בעיקר לאור זאת שרמת האסטרדיול נראית מתאימה ושנראה שה LH מתחיל לעלות.
במקרה ואין לך מחזור סדיר יתכן שלמרות התוצאות, לא תבייצי.
ביצוע בדיקה נוספת מחר או ביצוע אולטרה סאונד יעזרו להבין יותר את המצב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר לוי - המשך
רונית14/12/2011תודה על התשובה
אין לי שחלות פוליציסטיות. המחזור שלי סדיר.
עשיתי הזרעה אתמול (יום שלישי)
הרופא אמר לי לעשות שוב בדיקת דם היום כדי לדעת אם לעשות עוד הזרעה היום
והתוצאות הם:
ESTRADIOL 186
PROGESTORONE 7.49
LH 9.3
אני משערת שלא צריך שוב הזרעה. אבל רק רוצה להיות בטוחה...
דבר שני, האם זה בסדר שהאסטרדיול ירד כ"כ הרבה ביומיים ? ומה המשמעות של זה ?
(היה 1400 לפני יומיים)
תודה שוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי ד"ר ליון
רונית14/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוין !
רונית14/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה לפני שבועייםטל12/12/2011
ד"ר לוין שלום,
עברתי הפלה יזומה לפני שבועיים,
אני מציינת כי רציתי ההריון אך אני סובלת מהיפרמזיס קשה ביותר כך שלא הייתה לי ברירה והחלטתי לותר על ההריון, אני אמא לשני ילדים שהגיעו לעולם לאחר הריונות קשים ביותר ושמירת הריון 9 חודשים עד לידתם (הקאות מרובות, עירויים, אשפוזים ממושכים, ירידה דרסטית במשקל)
אני מאוד רוצה ילד שלישי, נכנסתי לעצבות קשה לאחר ההפלה וחושבת תמיד איך להביא את הילד הבא לאחר שארגיש מספיק חזקה.
1. האם כדאי לי בכלל לנסות שוב לאחר שההריון האחרון השבית אותי כבר בשבוע השלישי?
2. האם יש מה לעשות על מנת שההריון שלי לא ילווה בהיפרמזיס?
3. האם כדאי לי להסתפק בשני ילדיי ולא להיכנס להרפתקה שמסכנת את חיי?
אני ממש מיואשת ועצובה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה לפני שבועיים - תגובה
ד''ר דן לוין12/12/2011טל שלום
אני מצטער לשמוע על שעברת.
לגבי שאלותייך, חלקן אינן בתחום המקצועי שלי ואינני יכול לחוות דעה על משהו כל כך אישי כמו האם כדאי להסתפק בשני ילדים.
ישנם מספר תרופות ותרכיבים שניתן לנסות אך אני משאר שניסית הכל.
אפשרות אחרונה שניתן לשקול היא פונדקאות. לפי תיאורך ההריון מסכן את בריאותך הגופני והנפשי ולכן יש מקום לשקול זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVגלית12/12/2011
שלום,
הפלה עקב CMV הידבקות ראשונית שליש ראשון עשיתי הפלה. היום לאחר כ- ארבעה וחצי חודשים האם יש טעם לעשות בדיקת CMV לראות מצב הנוגדנים ולאחר מכן בעוד חודש וחצי מה ההמלצה במצב זה? האם נחוץ לראות מגמה של הנוגדנים?
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד''ר דן לוין12/12/2011גלית שלום
אין צורך לבצע שוב בדיקת נוגדנים. בדרך כלל מומלץ להמתין 6 חודשים מזמן ההדבקה עד להריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה לאחר לידה- דחוף!ST10/12/2011
שלום רב
אני שלושה וחצי חודשים אחרי לידה
הפסקתי להניק לפני חודש
אילו אמצעי מניעה אני יכולה לקחת חוץ מקונדום (אני שומרת הלכות נידה ואסור קונדום) ? האם עלי לחכות למחזור (שעוד לא קיבלתי) כדי לקחת גלולות או שניתן לקחת לפני המחזור ?
מה עושים כדי לקיים יחסי מין בטוחים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה העברתי לפורום אחר
ST10/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקין?סיכוי להריון החודש?ללי08/12/2011
שלום רב,
אני מסה להרות זמן רב.אלה תוצאות בדיקת הדם ביום ה-21 למחזור.האם הן תקינות?
422 pmol/L - ESTRADIOL (E-2)
TSH 1.88 mIU/L
LH 3.80 IU/L
FSH 3.50 IU/L
PROGESTERONE 69.8 nmol/L
האם דרך תוצאות אלה ניתן ללמוד אם בחודש זה יש או אין הריון?ניסיתי להרות גם בחודש זה ואני לא יודעת אם הבדיקות הללו יכולות להעיד אם הצלחתי או נכשלתי בניסיונותיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין?סיכוי להריון החודש? - תגובה
ד''ר דן לוין09/12/2011ללי שלום
התשובות תקינות. עלייך להמתין עוד שבוע ובמידה ולא יופיע וסת לבצע בדיקת הריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסינרל בשילוב עם פיוריגון.לילך08/12/2011
שלום ד"ר לוין,
רציתי לשמוע את דעתך.
אני בטיפולי הזרעה(מתורם),בטיפול ההזרעה האחרון היתה תגובת יתר בשל מינון גבוה
של גונל f ועשו לי הזרעה רק יומיים לאחר הביוץ בשל רמות גבוהות של אסטרדיול,נתנו לי 112.5 גונלf.
הפעם התחלתי מחזור טיפול כאשר אחד הרופאים בביה"ח בו אני מטופלת רשם לי לקחת סינרל פעמיים ביום ,שאיפה בכל נחיר פעם בבוקר ופעם בערב ולהתחיל פיוריגון במינון של 100 מהיום השלישי למחזור שזה היום.
רופא נוסף היום אמר שבסינרל יש גם חומר שמשפיע כמו בפיוריגון כך שלמעשה
הימינון יהיה גבוה ביחד ומאחר והתחלתי שימוש בסינרל אתמול אמר שאתחיל בפיוריגון 100 רק מהיום החמישי למחזור והיה די נגד זה שקיבלתי לקחת סינרל גם בשל הטענה שזה עלול לגרום לבעיה לאחר הביוץ של דימום חלילה ועל כן רשם לי גם אנדומטרין שאקח לאחר ההזרעה ל10 ימים.
1.מה דעתך בבקשה על כל הענין,השוני בין הרופאים?
2.לכמה זה מעלה לי את החומר סה"כ שאטול של ה100 פיוריגון בשילוב עם הסינרל ?
3.האם לא תהיה בשל כך שוב תגובת יתר?
4.האם הסינרל יכול לקלקל אחרי הביוץ ולפגוע בהפריה אם תתרחש ולגרום לדימום כפי שאמר הרופא השני?
כמטופלת אני מוכרחה לומר שזה נורא מבלבל ומעורר חשש שרופאים בכירים סותרים אחד את השני וזו די תחושה של חוסר אונים וחשש שחלילה זה עשוי שוב לא להצליח או להתפספס בגלל מינונים כאלה ואחרים שכל אחד רושם אחרת.
הרופא הראשון הוא פרופסור,איך הוא לא אומר לי שהסינרל גם מגרה זקיקים?
והשני שהוא אינו פרופסור כן נותן דעתו על כך.
זו הרגשה מאוד לא נעימה.
תודה וסליחה על אריכות ההודעה.
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה מעלה
לילך09/12/2011קראתי עכשיו באינטרנט שהדיכוי בסינרל מתחיל לפעול רק לאחר שבועיים מנטילתו
אני הרי בטיפולי הזרעה ולא בחוץ גופי,האם זה בכלל רלוונטי שהרופא הראשון נתן לי לקחת סינרל? אני לא מבינה את זה כי ההזרעה תהיה קרוב לזמן הביוץ שזה אמור להיות בעוד קצת פחות משבועיים שכן המחזור התחיל לי ב06.12 (את הסינרל התחלתי ב07.12 ואת הפיורגון אני מתחילה מחר ב10.12 ).אז אם הדיכוי מתחיל רק עוד שבועיים מה עשינו בזה? אשמח להבהרה ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בסינרל בשילוב עם פיוריגון. - תגובה
ד''ר דן לוין09/12/2011לילך שלום
אכן שאלות רבות.
תחום הפוריות הינו מענין ומרתק ואין תשובה אחת נכונה או שיטה אחת נכונה לביצוע מחזור טיפול הורמונלי למטרת הזרעה או להפריה חוץ גופית.
בשנים האחרונות נמצאו יתרונות נוספים לסינרל. יכולתו להשתלט על המערכת ההורמונלית איפשרה תכנון ותזמון של מחזורי טיפול הפרייה חוץ גופית. לאחרונה נמצא שאם ניתן כתמיכה לאחר הביוץ הוא מעלה את שיעורי ההריון.
לגבי שאלותייך אני ממליץ שתשאלי את הרופא שרשם לך את תכנית הטיפול מה מטרת כל חלק מהטיפול.
לאור התגובה שלך בטיפול הראשון הייתי ממליץ להתחיל במינון יותר נמוך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואכן הורידו לי מינון
לילך ל.11/12/2011לא המתנתי ליום שלישי וניגשתי היום לביקורת וכן לשוחח עם מנהל המחלקה ,
בסופו של דבר לאור תוצאת בדיקת הדם אכן הורידו לי את המינון של הפיורגון ל50 במקום 100 ! תאר לך שהייתי ממשיכה ליטול עוד 100 סתם ביומיים הקרובים עד לביקורת בשלישי.
מנהל המחלקה הבין והצדיק את הרגשתי כמובן בעקבות הסתירות בין הרופאים שנעשו בפניי.בכל מקרה נקבע שאמשיך גם עם הסינרל.
מהפעם שעברה למדתי,מבחינתי אני כל יומיים עכשיו ניגשת לניטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםגלית07/12/2011
שלום רב,
בשנה האחרונה עברתי שתי הפלות בשבועות הראשונים.
כעת אני שוב בהריון בשבוע 9. לפני כשלושה שבועות עשיתי בדיקת דם והתוצאה היתה בטא- 123,200 פרוגסטרון -74. היום ביצעתי שוב בדיקה והתוצאה בטא-124,400 פרוגסטרון-122. בשלושת השבועות הנ"ל הבטא לא עלתה הרבה, האם זה תקין?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד''ר דן לוין08/12/2011גלית שלום
השינוי בריכוז ההורמון בדם אינו קבוע. משלב מסוים ( בערך סביב 100,000 iu/l ) הערך נשאר קבוע ולא עולה ואף לעיתים יורד.
גם רמות המרוכב טרום שציינת תקינים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גלית08/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה של אוטרוגסטן 200, חוות דעתTZUF07/12/2011
שלום
אני כרגע נמצאת בתחילת שבוע חמישי, הריון שהושג ע"י טיפול הורמונלי והזרעה. לאחר 2 הפלות בשנתיים האחרונות.
ביום שני 5/12 ביצעתי בדיקות הריון:
ESTRADIOL(E2) 15651.00 PMOL/L
FOLICULAR PHASE 70 - 900 PMOL/L
MID-CYCLE PEAK 140-1900 PMOL/L
LUTEAL PHASE 70 -1000 PMOL/L
POSTMENOPAUSAL <200 PMOL/L
HCG QUANT.(S) 4608.00 IU/L
<5 IU/L = NEGATIVE
PROGESTERONE >190.8
FOLLICULAR PHASE 0.6-4.7 NMOL/L
LUTEAL PHASE 5.3-86 NMOL/L
POSTMENOPAUSAL 0.3-2.5 NMOL/L
NMOL/L X 0.3145 = NG/ML)
והיום 7/12 ביצעתי שוב:
ESTRADIOL(E2) 22214.00 PMOL/L
FOLICULAR PHASE 70 - 900 PMOL/L
MID-CYCLE PEAK 140-1900 PMOL/L
LUTEAL PHASE 70 -1000 PMOL/L
POSTMENOPAUSAL <200 PMOL/L
HCG QUANT.(S) 8865.00 IU/L
<5 IU/L = NEGATIVE
PROGESTERONE >190.8
FOLLICULAR PHASE 0.6-4.7 NMOL/L
LUTEAL PHASE 5.3-86 NMOL/L
POSTMENOPAUSAL 0.3-2.5 NMOL/L
NMOL/L X 0.3145 = NG/ML)
האם רמת הפרוגסטרון בסדר?
קיבלתי המלצה לקחת תמיכה של אוטרוגסטן 200 מ"ג פעמיים ביום? האם יש סיכונים בנטילת התרופה?
מה חוות דעתכם בנושא?
תודה רבה,
צוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה של אוטרוגסטן 200, חוות דעת - תגובה
ד''ר דן לוין08/12/2011צוף שלום
רמות הפרוגסטרון תקינות. לגבי טיפול אימפירי הפרוגסטרון למרות רמות תקינות בדם השעות חלוקות. מכיוון שמצד אחד תופעות הלוואי והסיבוכים הינם מועטים והעובר כבר השתרש ומכיוון שעברת כבר שתי המלות מסיבה לא ידועה אני לא רואה מניעה מליטול התקופה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ביום ה-21 למחזורללי07/12/2011
שלום רב,
אני מנסה להיכנס להריון זמן רב והרופא אמר לי לערוך בדיקת דם ביום ה-21 למחזור.
האם אפשר לערכה בבוקר היום ה-22 למחזור?
עקב טעות בחישוב פספסי את היום ה-21 למחזור...מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ביום ה-21 למחזור - תגובה
ד''ר דן לוין08/12/2011ללי שלום
היום ה 22 טוב בדיוק כמו ה 21.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)