פורום הפלות חוזרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר הפלה
    אלונה
    12/07/2012

שלום

לפני חצי שנה עברתי הפלה באמצעות ציטוטק לאחר הריון שלא התפתח (הריון ראשון, ספוטני שהושג בקלות).

מיד לאחר ההפלה חזרתי לקבל מחזור סדיר, אך כמות הדימום הלכה והתמעטה. הוסת הראשונה אחרי ההפלה הייתה יחסית רגילה ולאחריה הוסתות שהגיעו היו קצרות משמעותית ממה שאני רגילה ועם פחות דם (עדיין יש דימום משמעותי, אך הוא למשך יום או יומיים כאשר בעבר היו לי מחזורים ארוכים וכבדים ביותר).

בדיקת אולטרהסאונד ביום 20-21 למחזור לא העלתה בעיה ונראתה רירית תקינה בעובי של 8-9 ממ. חששתי מהידבקויות ברחם אך הבנתי שזה לא אמור לקרות מהפלה באמצעות כדורים בלבד...

בארבעת החודשים שמאז ההפלה אני לא מצליחה להשיג הריון חדש, במקביל פיתחתי מעין דיכאון קל וירדתי במשקל (8 קילו).

בהמשך לכך שבדיקה גניקולוגית ואולטרהסאונד תקינים - האם ייתכן שמיעוט הדמם הוסתי קשור למתח הנפשי ולירידה במשקל? האם זה עשוי להסביר גם את העובדה שלא נכנסתי להריון במשך ארבעה מחזורים למרות שלהריון הלא תקין נכנסתי לאחר ניסיון אחד בלבד? האם יש בדיקות נוספות בעינייך שכדאי לבצע?

אני מאוד מוטרדת ומיואשת

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר הפלה

הוספת תגובה

• לאחר הפלה - תגובה

ד''ר דן לוין
    17/07/2012

אלונה שלום
    שינוי במחזור החודשי אכן יכול להיות קשור לירידה המשמעותית במשקל. גם למתח יש קשר.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי מנה שניה של ציטוטק
    שירי
    10/07/2012

אתמול ביקרתי אצל הרופא (3 ימים לאחר ציטוטק - מנה שניה). שק ההריון נפלט. הרחם התרוקנה ברובה אך הרופא אמר לי שנשאר עוד שארית קטנה של חומר הריוני, ברוב המקרים החומר נפלט במהלך הדימום או המחזור שבא אחריו, שאלתי למה הכוונה חומר הריוני, ועד מתי החומר אמור להתפנות מהגוף?

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי מנה שניה של ציטוטק

הוספת תגובה

• אחרי מנה שניה של ציטוטק - תגובה

ד''ר דן לוין
    17/07/2012

שירי שלום
    הריון צעיר מורכב מכמה סוגי רקמה כולל חומר שעתיד לההפך לשלייה. לעיתים החומר לא יוצא בשלמותו בזמן הפלה. בחלק מהמקרים הוא נפלט תוך מספר שבועות לעיתים בווסת. בחלק מהמקרים יש צורך להוציאו בפעולה פשוטה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי מנה שניה של ציטוטק

שירי
    18/07/2012

הבנתי שאם נותר חומר מועט ברחם יש להוציאו בעזרת פעילות פשוטה, מהי הפעילות וכיצד מתבצעת?
    האם נצרכת הרדמה כללית לצורך הביצוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי למומחים
    תותי
    09/07/2012

שאלה בבקשה:
    כמה זמן לאחר הפלה טבעית ניתן לחזור ולנסות שוב להיכנס להריון?
    אני לאחר הפלה טבעית (טרימסטר ראשון).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היי למומחים

הוספת תגובה

• היי למומחים - תגובה

ד''ר דן לוין
    10/07/2012

טל שלום,
    ישנם דעות שונות אך לאחר מחזור אחד ניתן לנסות.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ קצר או התחלה של הפריה??
    lilik
    05/07/2012

שלום,
    בעלי ואני מנסים להכנס להריון מזה תקופה ,
    סוף סוף גילינו את הזמנים שאני מבייצת ...
    רציתי לדעת האם יכול להיות ביוץ קצר?? (פחות מ 24 שעות)
    ז"א אתמול עשיתי בדיקה בבוקר שיצאה חיובית ושאני מבייצת ברור שקיימנו יחסים ..
    (אני לא יודעת אם זה קשור אבל כבר בערב היו לי דקירות ותחושה לא נעימה באזור השחלה השמאלית..)
    היום כשבדקתי שוב ביוץ הבדיקה יצאה שלילית....

חודש שעבר כשבדקתי את מועד הביוץ הבדיקה הראתה לי שיומיים רצופים בייצתי..
    איך זה שהחודש אני בייצתי פחות מ 24 שעות?? יכול להיות שהתחילה הפרייה?? :-) ???

אני לא נמצאת בארץ בימים הרקובים כך שאפילו לדבר עם הרופא שלי אני עדין לא יכולה..
    האם יכול להיות שלפי הבדיקות הביוץ הסתיים כי התחיל להתחיל של הפרייה???
    ל

הוספת תגובה

• ביוץ קצר או התחלה של הפריה?? - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    07/07/2012

הביוץ הוא תמיד קצר ונמשך מס' שניות בלבד . התקופה הטובה ביותר לקיים יחסים היא ביום שלפני הביוץ - ביום הביוץ וביום שלאחריו, כך שקיימתם יחסים הזמן הנכון. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי למומחים
    תותי
    03/07/2012

רציתי לדעת מהם הסיבות להפלה טבעית בהריון ראשון.
    אני בת 30, בריאה, שנתיים אחרי כריתת לולאה בצוואר הרחם
    (cn2), האם יש קשר בין השניים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    היי למומחים

הוספת תגובה

• היי למומחים - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    07/07/2012

במידה ומדובר בהפלה מוקדמת בטרימסטר ראשון, התופעה שכיחה ביותר (כ 20% מההריונות) והיא ברוב המקרים תוצאה של עובר לא תקין מסיבה כלשהיא, שהפסיק להתפתח. לא קשור לטיפול בצואר הרחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי הפלה
    סטל
    01/07/2012

ערב טוב אני בת 28 עברתי 2 הפלות (יש לי ילדים )ההפלה השני זה כבר חצי שנה שאלה שלי כמה זמן לחכות בשביל להיכנס להריון? אני שותה גלולות. מתי להפסיק את הגלולות .? תודה והמשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי הפלה

הוספת תגובה

• אחרי הפלה - תגובה

ד''ר דן לוין
    01/07/2012

סטל שלום
    במידה ולא היו סיבוכים ותשובת הפתולוגיה של ההפלה היתה תקינה ניתן כבר להפסיק גלולות ולנסות להרות.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלים טבעיים
    איילת
    25/06/2012

שלום
    אני לקראת טיפולי פוריות
    רציתי לשאול בבקשה אילו תוספים טבעיים עליי לקחת על מנת לסייע לתהליך?
    אומגה 3? ברזל? ויטמין בי?
    כל מידע יעזור

לקביעת תור
    סגירה
    כלים טבעיים

הוספת תגובה

• כלים טבעיים - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    25/06/2012

עקרונית, אם לא הוכח חסר במינרלים / ויטמינים כלשהם אין הוכחה שטיפולים כאלה אכן עוזרים (יש מאמרים המדווחים על תוספים כאלה ואחרים שיכולים לעזור כמו ויטמין D וכו' אך אין קונצנזוס לגביהם). יש לברר את הגורם לאי הפוריות ולטפל בהתאם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבות להפלות
    אנה
    15/06/2012

ד"ר שלום,
    אני בת 39 לפני שנתיים וחצי עברתי גרידה בשבוע 9 עקב הפסקת דופק אח"כ הריון כימי אחריו הריון שלא התפתח והרביעי הפסקת הריון חודש שישי עקב מום בלב העובר בבדיקת מי שפיר הכרומוזומים תקינים כולל כרומוזום 22.עברתי צילום רחם שיצא תקין,בדיקות קרישיות תקינות,קריוטיפ שלי ושל בן זוגי תקין,בדיקות לוירוסים שונים תקינות,cmv היה בעבר ולא פעיל.אתמול עשיתי בדיקות נוספות ואלו התוצאות-

Anti-TPO 915.0 IU/mL Reference values
    Normal <35 IU/mL
    BD1 גרף

Thyroglobulin Ab 43.1 IU/mL Reference values
    Normal <40 IU/mL

אני מעוניינת לדעת מה זה אומר? והאם זה הסיבה להפלות ולמום בלב של העובר בהריון האחרון? בבקשה תשובה לחוצה ולא מבינה מדוע זה קורה לי...תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיבות להפלות

הוספת תגובה

• המשך

אנה
    15/06/2012

רציתי להוסיף שבבדיקת ה-tsh שעשיתי לפני כחודש יצאה תקינה .תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבות להפלות - תגובה

ד''ר דן לוין
    17/06/2012

אנה שלום,
    נראה שישנם מספר נוגדנים עצמיים מוגברים בדמך. (AUTO IMMUNE). אני מציע שתתיעצי עם מומחה שעוסק בהפלות חוזרות האם מתאים לך חקבל סטרואידים או טיפול ב IVIG לקראת ההריון הבא יתכן וזה יעזור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    13/06/2012

שלום רב,
    במהלך טיפול הפריה חוץ גופית שאני עוברת בחו"ל, לפני יומיים בביקורת נאמר לי שהזקיקים מתקרבים לרמת בשלות אופטימלית וכי להמשיך בערב את ההזרקה במתכונת הרגילה וכי או-טו-טו אני קרבה לשלב הבא של הטיפול - לשאיבה. כשחזרתי בערב גיליתי שהושארה לי הודעה משעות צהריים להזריק מיד צטרוטייד. העניין הוא שההודעה הושארה לי כמה שעות לפני ששמעתי אותה ורק כעבור כחמש וחצי שעות מרגע ששמעתי את ההודעה הזרקתי את הצטרוטייד. התקשרתי בבהילות למרפאה לוודא שלא נגרם לי נזק מהעיכוב נאמר לי כי אין מקום לדאגה. למחרת, לאחר בדיקות דם שביצעתי נאמר לי כי באופן מאוד נדיר ובלתי צפוי הביציות התמוססו או שהתשמשו במילה אחרת באנגלית שלא הבנתי אך שמשמעות הדבר היא כי הביציות ירדו לטימיון. ניסיתי לברר את פשר הדבר ונאמר לי כי האסטרדיול מאוד עלה בפתאומיות ושזה מאוד נדיר. שאלתי אם יש קשר לכך שהיה עיכוב בזריקת הצטרוטייד ונאמר לי שככל הנראה לא וכי זה יכול לקרות. האמנם??? האם אין כאן סוג של רשלנות רפואית. לו היו טורחים להשיג אותי בנייד בו ברגע מיד הייתי מזריקה צטורטייד, אך לא התאמצו להשיג בנייד והסתפקו בהודעה במשיבון בביתי. אני בת 44, ללא ילדים וזה שבכלל הגבתי לזריקות היה בניגוד לציפיות בשל ה- FSH הגבוה שלי וה-AMH הנמוך שלי. שאלתי את הרופאה אם זה קשור לגיל, לFSH או לAMH הנמוך ונאמר לי שלא. אשמח לקבל הסבר לתופעה וברצוני לדעת האם ניתן היה למנוע זאת? האם ניתן למנוע זאת בעתיד? האם יש קשר לעיכוב של הצטרוטייד? האם יש כאן ריח של רשלנות רפואית. הייתי בדרך להפריה יקרה מאוד בכל המובנים וכעת הכל ירד לטמיון. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תיקון טעות

טלי
    14/06/2012

רק לציין שבטעות כתבתי כי נאמר לי שהאסטרדיול עלה באופן פתאומי. נאמר לי כי הוא ירד באופן פתאומי וזה גרם לאובדן הביציות. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון נוסף

טלי
    14/06/2012

חשוב לי להדגיש שההבט המשפטי פחות מעסיק אותי ויתכן שהמינוח בו השתמשתי "רשלנות" פחות מתאים. הדבר היחיד שמעסיק אותי זה לקדם את תהליך הפריון. אך כיוון שמדובר בתהליך מאוד מורכב ורב- שלבי, שעל מרביתו אין לי שליטה (ולא רק לי, גם לצוות הרפואי אין שליטה על הכל...כפי שבטח ידוע לך) חשוב לי לוודא שכל מה שניתן לשליטתי יתבצע. על כן חשוב לי להבין ממה הדבר נבע ובמינוח רשלנות בו השתמשתי התכוונתי להבין האם בשל הכשל התקשורתי הדבר ארע או שמא זה דבר שלא ניתן לחזות או למנוע בעתיד. שכן, בכוונתי להתמיד בטיפול נוסף בתקווה ששוב אגיב. ולכן חשוב לי להבין אם הכשל נבע בעיכוב של כחמש שעות בהזרקת הצטרוטייד, או אם יש הבטים אחרים עליהם עלי לתת את הדעת. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון נוסף - תגובה

ד''ר דן לוין
    17/07/2012

נעמה שלום
    בהחלט מאכזב אך ידוע שהתגובה של נשים מעל גיל 40 ובוודאי שמעל גיל 43 מאוד לא צפוי. וההצלחות הן נדירות.בכלל בטיפולי פוריות ו הפרייה חוץ גופית יש עני של נסיון וטהייה. למרות הנאמר אני לא רואה מקום לשינויים למעט אולי להתחיל את הצטרוטייד באופן שרירותי בתחילת הגרוי של השחלות. וזאת רק בעקבות הנסיון מהמחזור שעברת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת HCG
    שרון
    12/06/2012

שלום לך דוקטור
    אני כרגע התחלתי עם דיאטת HCG אני שוקלת 60 קילו והגובה שלי 1.60 אני מעוניינת לרדת 10-12 קילו אני בת 22 השאלה שלי היא אם אני ארצה בעוד חצי שנה-שנה להיכנס להיריון התרסיס יעשה לי בעיות פוריות או יכול למנוע ממני להיכנס להיריון?
    אשמח לתשובה בהקדם האפשרי

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטת HCG

הוספת תגובה

• דיאטת HCG - תגובה

ד''ר דן לוין
    14/06/2012

שלום שרון
    אינני מכיר את הדיאטה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרגניל
    יעל
    12/06/2012

שלום,
    אני בהריון שבוע 11, מקבלת פעמיים בשבוע זריקות פרגניל + פעם ביום קלקסן,
    לאחר 6 הפלות בשליש ראשון.

נאמר לי לקחת פרגניל עד שבוע 12
    1. האם זה אומר עד סוף שבוע 12? כולל כל השבוע?
    2. האם להפסיק בבת אחת או להוריד בהדרגה לפעם בשבוע ואז להפסיק?

מיותר לציין שאחרי 6 הפלות אני חוששת להריון הזה ורוצה לעשות הכל כדי שיצליח הפעם,
    אז אשמח להנחיות מדוייקות :-)

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פרגניל

הוספת תגובה

• פרגניל - תגובה

ד''ר דן לוין
    12/06/2012

נועה שלום
    אכן הדאגה מובנת אך לצערי אין לנו מידע מדויק לגבי מינונים או משך מיטבי למתן תמיכה הורמונלית בהריון צעיר לאחר הפלות חוזרות. הטיפולים מבוססים על סמך נסיון אישי וככך, לכל רופא נסיון אחר.
    אישית הייתי מפסיק פרגניל בשבוע בתחילת שבוע 12 באופן חד וממשיך CLEXAN.
    תתיעצי שוב עם רופאך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

יעל
    12/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין ביוץ אחרי גרידה
    מישהו
    12/06/2012

שלום
    אישתי עברה גרידה בעקבות עובר לא מפותח בשבוע 11.
    את הגרידה היא עברה לפני 4 חודשים .
    הבעיה שמאז הגרידה לא היה לה ביוץ אחרי חודשיים ללא הגרידה הלכנו לרופה נשים והיא קיבלה כדורים ל 5 ימים ואז היא היתה אמורה לקבל את הביוץ לאחר שזה לא עזר שוב ביקור אצל הרופא ואז היא קיבלה כדורים להגברת ההורמנוליות ל 21 ימים אבל לצערנו גם זה לא עזר והביוץ מתעכב הבנו שהשלב הבא אמור להיות תהליך של זריקות.
    אני חייב להדגיש שזה היה ההריון השני שלה אחרי שהראשון עבר ללא בעיות בכלל.
    השאלה או השאלות הם ככה:
    1. מה הסכנות מבחינת כל הטיפולים שהיא עוברת מבחינת הפוריות של אישתי (בת 36) וכמובן מבחינת הבריאות שלה.
    2. מה הם טיפלי הזריקות האלה ומתי יהיה אפשר שוב לנסות להכנס להריון.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אין ביוץ אחרי גרידה

הוספת תגובה

• אין ביוץ אחרי גרידה - תגובה

ד''ר דן לוין
    12/06/2012

מישהו שלום,
    לשאלותיך:

1. הטיפולים עצמם שתיארת אינם מסכנים את פוריות אישתך.
    2. לא ברור באילו זריקות מדובר, ישנם כמה אפשרויות. בכל מקרה לעיתים לאחר הפלה או הפסקת הריון הביוץ מתעכב, יתכן גם סיבות אחרות לכך.
    בכל מקרה במידה ועדיין לא בוצע, כדי לבצע אולטרהסאונד לבירור רירית הרחם או שארית של חומר הריוני ומצב השחלות והזקיקים בתוכן , ובדיקות דם הורמונליות כולל הומון ההריון ( בטה) והורמונים נוספים כולל בלוטת התריס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין ביוץ אחרי גרידה - תגובה

מישהו
    12/06/2012

אני חושב שהרופה נשים כבר עשה את הבדיקות האלו כבר לפני חודשים
    עוד שאלה מתי אתה שאפשר להתחיל לנסות שוב להכנס להריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עירוי תוך ורידי
    שרון
    11/06/2012

שלום,
    עברתי 4 הפלות בשנתיים האחרונות. בכולן מדובר על הפלות נדחות בשל הפסקות דופק בשבועות 6-7. קריוטיפ עוברים +קריוטיפ בני זוג נמצאו תקינים. עוברים תקינים מבחינה גנטית. נעשו כל הבדיקות של קרישתיות יתר, בלוטת התריס, CROSS MATCHING שלילי וכו' והכל נמצא תקין. הריון אחרון ניתן פרגניל שלא עזר. הטיפול המומלץ להריון הבא הינו עירוי תוך ורידי של נוגדנים IVIG. ברצוני לדעת בבקשה האם זהו טיפול מוכר והאם יש לו אחוזי הצלחה גבוהים? האם זהו טיפול מקובל? האם יש בו סיכונים כלשהם? מה המשמעות של עירוי זה? במה בדיוק הוא עוזר?
    אודה לתשובתכם.
    לילי.

לקביעת תור
    סגירה
    עירוי תוך ורידי

הוספת תגובה

• עירוי תוך ורידי - תגובה

ד''ר דן לוין
    12/06/2012

לילי שלום
    העירוי ניתן כדי להשפיע על מערכת החיסון ולנסות למנוע דחיית העובר ע״י מערכת החיסון האמהית. אין מידע חד משמעי לגבי יעילותו של הטיפול אך כנראה שזה עוזר בחלק מהמקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנפור
    טלי
    06/06/2012

שלום רב,
    תרופת מנאפור שאמורה להיות בטפרטורת החדר, היתה למשך כ- 7 דקות על התחתית (ריצפה) של הרכב של המושב הקידמי. באותן דקות בטעות מערכת החימום הופעלה מלמטה ומקור החום יצא בצמוד לשקית בו היתה התרופה (כיון שזה היה מינון חלקי אפילו קופסת הקרטון בו היתה התרופה היתה פתוחה חלקית). מהפתח של החימום יצאה רוח חמימה, כמו של מפזר חום בעוצמה לא מאוד גבוה (כמו של רוח חמה הייוצאת מהמזגן ברכב לפני שהוא מתחיל בקירור), כאשר עצרתי ונגעתי בקופסה היא היתה פתוחה כאמרו וחמימה. האם ניתן להשתמש בתרופה או שקיים סיכון קל שהיא נפגעה ומוטב לזרוק אותה ולא לנטול סיכון? ושאלה נוספת, לחילופין: אני מטיסה את המנאפור לחו"ל יחד עם גונדל F שיהיה בתוך תיק עם קרחונים וקרחונים שאמורים להחזיק מעמד כמה שעות טובות. האם זה בעייתי שהמנאפור יהיה באותו תיק צמוד לתרופות ולקרחונים או שזה יכול לחשוף אותה לטמפרטורה נמוכה מדי שתקלקל אותה? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מנפור

הוספת תגובה

• מנפור - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    09/06/2012

אל דאגה, לא נגרם נזק למנופור. ניתן גם לשמור אותו בקירור, זה לא גורם נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות-
    מיטל
    13/05/2012

אני נשואה פעם שניה. בנישואיי הראשונים, עברתי 2 הפלות טבעיות:
    אחת-ללא דופק, שבוע 6 דימום..נפל לבד עם הדימום..
    שניה אחרי דופק שבוע 7 , נפל עם הדימום אחרי שדופק פסק.

היה גם הריון כימי אחד.

היום, אני נשואה שנית. היה לי הריון שבו ראו דופק ובשבוע 9 נעצר הדופק.

עברנו לטיפול פרטי אצל מומחה להפלות חוזרות. קרישיות יתר-כל הבדיקות תקינות, הורמונים, בלוטת התריס, צילום רחם-הכל תקין.
    קריוטיפ-יצא לא תקין, כלומר עובר בעל 69 כרומוסומים , תופעה אקראית בדרך כלל.

מה הלאה???? אם הקריוטיפ הוא אקראי בתוצאותו-אז מה הסיבה? איך להמשיך?

לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות-

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות- - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    20/05/2012

לא ברור לי האם הקריוטיפ הוא של העובר או שלך? בכל מקרה, במסגרת בירור הפלות חוזרות מומלץ לבצע קריוטיפ לשני בני הזוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מיטל
    20/05/2012

הקריוטיפ הוא של העובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה