פורום הפלות חוזרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות הקשורות להפלות
    אורחת
    16/02/2012

שלום,
    רקע: שחלות פוליציסטיות (ללא משקל/שיעור יתר/אקנה וכו' אלא לפי בדיקות דם ואולטראסאונד), אקטרופיון בצוואר הרחם, פרופיל הורמונלי תקין FSH 8.1, בירור טרומבופיליה תקין (פרט להטרוזיגוטית ל- MTHFR, מטופלת בחומצה פולית 5 מ"ג),בת 27, ללא ילדים. לבעלי מורפולוגיה 3% ותנועתיות לא משהו. בנוסף תאי דם לבנים בספירות.

הריון ראשון- לפני כ-4 חודשים עברתי גרידה לאחר שלעובר שלי הפסיק הדופק בשבוע 9 (תואם שבוע 9 וכמובן שנצפה דופק מספר פעמים לפני כן). ההריון היה תוצר של סבב שני באיקאקלומין, הבדיקות במהלך ההריון היו אולטראסאונד פשוט.
    הריון שני- כעת, נמצאת בשבוע 8, לאחר סבב שני של איקאקלומין. יצוין כי נצפתה בשלב כלשהו היפרדות קלה של קרומים שהובליה לדימומים ובהמשך זה נספג ולא נצפתה היפרדות כלל. לאחר ההפלה הראשונה הרופא שלי שלח אותי לבצע את בדיקות האולטראסאונד אחת לשבוע בבי"ח באיזור מגוריי מכיוון שרצה שיבחנו את ההריון מקרוב במכשור משוכלל וטוב שכך. ביום א' האחרון התגלה בבדיקה כי לעובר יש דופק ותואם ליום של ההריון אך נצפה אמניון צמוד לעובר ורושם של בצקת עוברית. נאמר לי כי ההריון כנראה אינו תקין ושאבוא שוב לבדיקה ביום א' ושאין כמעט סיכוי להריון. הפרוגנוזה אינה טובה וכנראה שיפסיק להתפתח לבד או שיופסק. קרוב לודאי שאם הבדיקה הייתה נערכת במכשיר רגיל לא היו יכולים להבחין בכך ואני מעלה בדעתי אפשרות כי אולי בהריון הקודם קרה אותו המצב?

מיותר לציין שאני מפורקת מהמצב, מתקשה לחזור לשגרה ולעבודה וסביב התפרצויות בכי. אני לא מסוגלת לשאת זאת שוב ומוכנה לעשות הכל בכדי למנוע בפעם הבאה אם אפשר יהיה.

1. כתוצאה ממה יכולה להיגרם בעיה זו?
    2. אני מניחה שההריון יופסק. הייתי רוצה שהחומר יישלח לבדיקה מעמיקה ולא ציטולוגית רגילה כפי ההריון הקודם. איזה עוד בירורים מומלץ לבקש?
    3. אני מניחה שיש קשר ואני מעלה בדעתי אפשרות כי אולי בהריון הקודם קרה אותו המצב? מה עושים כשיש חשד כזה וכיצד אפשר למנוע הישנות בעתיד?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות הקשורות להפלות

הוספת תגובה

• שאלות הקשורות להפלות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    18/02/2012

במידה ואכן ההריון לא תקין ניתן לבקש לשלוח את רקמת ההריון לבדיקה גנטית. במידה ולא אפשרי, ניתן לבצע בדיקה גנטית לשני בני הזוג כדי לשלול בעיה כזאת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות אחרי גרידה
    רינה
    15/02/2012

שלום,

לפני 3 שבועות עשיתי גרידה אחרי הפסקת דופק בשבוע 11.
    אני הייתי בשבוע 13.

הייתי אתמול באולטרסאונד שנאמר שאני אחרי ביוץ אבל רירית הרחם 6 מ"מ - לא סדירה. לא ראו שאריות הריון.
    מה זה אומר? האם הרירית דקה מדי לתקופה שאחרי ביוץ? למה היא לא סדירה?
    מתי לעשות אולטרסאונד שוב?

שאלתי רופאים לגבי אם לעשות היסטרו' אבחנתית והדעות חלוקות.
    מה הסיכון בבדיקה זו? וממה הסיכון נובע?
    הפלה ראשונה, אבל לפני שנה עשיתי ניתוח תוספתן. (ויש לי ילד מלפני הניתוח).
    האם אפשר לעשות כבר אחרי המחזור הראשון אחרי הגרידה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות אחרי גרידה

הוספת תגובה

• כמה שאלות אחרי גרידה - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    18/02/2012

אין צורך למהר עם היסטרוסקופיה כרגע, בודאי כאשר אין כחל הוכחה שנגרם נזק כלשהוא או שיש שארית
    . לא ראיתי את הבדיקה שלך אבל בדר'כ הביוץ מגיע רק אחרי כ 4 שבועות לאחר הפלה כך שנראה לי קצת מוקדם מדי לקבוע.
    מציע להמתין ל US חוזר אחרי הווסת הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה טיבעית
    אסתי
    15/02/2012

ערב טוב אני בת 28 ויש לי 3 ילדים. את הילד הרביעי עברתי הפלה טיבעית ביוני האחרון .מאז קיבלתי מחזוא אבל המחזור שלי לא יהיה סדיר שלפני כן לא היית לי תופעה כזאת .אני מאוד רוצה עוד ילד ולא מצליחה .הייתי אצל רופא והבדיקות שלי תקינות שכחתי לציין יש לי בלוטת הטריס אני לוקחת תרופות וגם בבדיקה דם שעשיתי יצא תקין .תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה טיבעית

הוספת תגובה

• הפלה טיבעית - תגובה

ד''ר דן לוין
    15/02/2012

אסתי שלום
    ישנם מספר סיבות היכולות לגרום לעיכוב בכניסה חוזרת להריון. אך בגילך הצעיר ועם היסטוריה של שלוש לידות והפלה אחת לא הייתי מתחיל בירור לפני שעברה שנה של נסיונות. ניתן בינתיים להיעזר בערכות ביתיות לגילוי מועד הביוץ במידה והמחזור אינו סדיר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בפרמין לבחילות והקאות.
    לילך
    14/02/2012

שלום,
    בשבוע עשירי,חווה כבר מספר שבועות בחילות והקאות ,ביומיים האחרונים התחלתי להשתמש בככדור פרמין ליום (חצי בבוקר וחצי בערב),
    האם בטוח להשתמש בפרמין?
    האם אפשר להשתמש גם במינון יותר גבוה אם יש צורך?

תודה.

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר דן לוין
    15/02/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הריון_ולידה' id=link]הריון ולידה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הריון
    רננה
    11/02/2012

שלום רב,
    בת 41 בהריון ראשון אחרי טיפולי IVF.
    כעת אמורה להיות בשבוע 10.שלשום נמצא שלעובר אין דופק החל משבוע 8 ו-5 ימים.
    הבנתי שאפשר לבצע הפלה או באמצעות כדורים או באמצעות גרידה. מה מומלץ? מה היתרונות והחסרונות?
    אינני יודעת מה לעשות...אנא עזרתכם הדחופה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הריון

הוספת תגובה

• הפסקת הריון - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    12/02/2012

בשבוע 8 מומלץ לבצע גרידה מכיוון שבמקרים כאלה הטיפול בכדורים נכשל באחוזים גבוהים למדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות לא רצופות
    רוני
    09/02/2012

ובכל זאת... ההיריון הראשון שלי הסתיים בהפלה טבעית בשבוע 7.
    ההיריון השני הסתיים בלידה של תינוקת בריאה. אציין שמשבוע 35 הייתי בשמירת הריון בגלל לחץ דם 130/90 ובנוסף מיעוט יחסי של מי שפיר (100 AFI) והסתיידות מוקדמת של השילייה. ביום הלידה נמדד 40 AFI ובוצע זירוז. התינוקת נולדה בשבוע 39 במשקל 2.3.
    ההיריון השלישי הסתיים גם הוא בהפלה טבעית בשבוע 7.
    האם יכול להיות קשר בין ההפלות לבין ההיריון שהיה בסיכון? אני מפחדת לעבור עוד הפלה (בכל פעם הלב נשבר...), ובמיוחד מפחדת לאבד היריון בחודשים מתקדמים יותר...אני חוששת מרעלת הריון... האם חשוב שאבצע בדיקות לפני הניסיון הבא? למשל לטרומבופיליה? אציין שאני בת 31 ובריאה (ואין לי בעיות לחץ דם).
    תודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפלות לא רצופות

הוספת תגובה

• הפלות לא רצופות - תגובה

ד''ר דן לוין
    09/02/2012

רוני שלום
    הנושא שנוי במחלוקת אבל לבצע בדיקות טרומבופיליה הוא רעיון מצוין.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה בשבוע 17
    Hadas
    30/01/2012

לאחר 3 לידות תקינות עברתי הפלה בשבוע 8 ואח"כ הפלה בשבוע 17 (לפתע הפסיק הדופק). בדיקות קרישיות שביצעתי גילו שאני הטרוזיגוטית לפקטור 2. בשבוע הבא יש לי תור לרופא מומחה בתחום אך רציתי לדעת האם פקטור 2 יכול להסביר את 2 ההפלות האלו? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה בשבוע 17

הוספת תגובה

• הפלה בשבוע 17 - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    03/02/2012

יכול להסביר אך עדיין ישנם גורמים אפשריים נוספים, לדוגמא מום אנטומי או גנטי בעובר שהפסיק להתפתח בשבוע 17, בעיה ברחם עצמו וכו'. מומלץ להשלים את הבירור כדי לשלול גורמי סיכון אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות

Hadas
    04/02/2012

מכיוון שלא ביצעו בדיקה גנטית לאחר ההפלה (למרות שביקשתי....) לא ניתן לדעת האם ההפלה נגרמה בגלל מום גנטי.
    עשיתי בדיקות מקיפות לווירוסים, זיהומים וקרישיות.
    לגבי בעיה ברחם - נאמר לי שלאחר 3 לידות תקינות אין צורך לבצע צילום רחם.
    מה הכוונה לפגם אנטומי? מה עוד היית ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    12/02/2012

מקרים רבים של הפסקת התפתחות העובר בשבועות מאוחרים קשורים למום אנטומי בעובר (מום לב, מום במער' עצביןם מרכזית וכו') או פגם גנטי אחר בעובר. כך או כך, פגמים כאלו לא בהכרח חוזרים על עצמם בהריונות הבאים, במיוחד כאשר מדובר ב 3 לידות קודמות תקינות, ללא סיפור של הפלות חוזרות.
    לגבי בעיה ברחם - אם בבדיקת US הרחם נראה תקין לחלוטין, אני מסכים שרוב הסיכויים שגם ייראה כך בצילום רחם.
    לפי מה שכתבת, לאור העובדה שילדת 3 ילדים בריאים בעבר, הסיכוי להריון תקין בפעם הבאה הוא מצויין. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה לפני שנה
    נולי
    30/01/2012

שלום.
    לפני כשנה וחודש חווינו הפסקת דופק העובר בשבוע 9.
    מאז עדיין מתקשים להכנס שוב להריון.
    האם רופא נשים יאשר בדיקות קרישיות עבורי?
    לא אוכל להתמודד עם הפלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה לפני שנה

הוספת תגובה

• הפלה לפני שנה - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    03/02/2012

ברוב המקרים הסיבה להפלה טבעית מוקדמת היא "סלקציה טבעית" כלומר - עובר לא תקין שהפסיק להתפתח. מכיוון שכך לא מקובל לבצע בירור מלא במקרה שמדובר בהפלה אחת, אלא אם כן יש גורמי סיכון ידועים.
    מציע לגשת לרופא נשים לבדיקה ראשונית והסבר בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גב תחתון
    לילך
    29/01/2012

שלום,
    אני בשבוע שמיני ברוך השם.
    מזה שבוע שהתחלתי עם הבחילות והקאות של לעיתים שלוש פעמים ביום גם.
    אין לי תיאבון ומכניסה מעט אוכל,לעיתים מקיאה זאת אחר כך.
    גם שתיה שהייתי שותה הרבה מים קודם לכן,שותה בזיפים קטנים ופחות ממה שהייתי.
    מהיום התחלתי להרגיש כאב בגב התחתון,כאילו הגב נתפס.האם זה דבר שעלול להיות חלילה מסוכן?אני לא יודעת ממה זה נובע אולי מלחץ כשאני מתכופפת להקיא,אולי משינה מרובה יחסית,מחוסר פעילות גופנית כרגע בגלל הבחילה וההקאות..
    ממה זה יכול לנבוע ואיך להתייחס לזה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב גב תחתון

הוספת תגובה

• כאב גב תחתון - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    03/02/2012

יכול להיות קשור לכל הנ'ל, קשה להגיד ללא בדיקה. במידה והכאב מלווה בהרגשת התכוווצויות בבטן תחתונה ו/או דימום יש להיבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער לאחר הפלה
    ליאת
    29/01/2012

לפני שבועיים עברתי הפלה בשבוע 25.
    פתאום החלה לי נשירת שיער רצינית.
    האם זה נורמלי? כמה זמן אמור להימשך?
    האם יש משהו שניתן לעשות כדי לעצור את הנשירה (השיער שלי גם ככה דליל יחסית)?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער לאחר הפלה

הוספת תגובה

• נשירת שיער לאחר הפלה - תגובה

ד''ר דן לוין
    29/01/2012

ליאת שוב שלום
    ניתן לקחת ויטמינים ומינרלים כמו אבץ.
    כדאי גם לבדוק רמת TSH.
    אני חוזר ואומר לך לקבוע תור לרופאך ולהתייעץ גם בנושא הזה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לעשות בדיקות קרישיות לאחר הפלה
    ליאת
    27/01/2012

כאמור, לפני שבועיים עברתי הפלה בשבוע 25 (לידה וגרידה).

1. נקבע לי תור לבצע את הבדיקות מטה שבועיים ושלושה ימים לאחר הלידה והגרידה. האם זה בסדר או שצריך להמתין יותר כדי שהתוצאות לא יהיו מוטות בשל ההריון?
    PT, PTT, anti cardiolipin, B2 microglobulin, anti cardiolopin, antinuclear, protein c, s, antithrombin, lupus.

2. אותה שאלה בנוגע לבדיקות הבאות:
    פקטור 8, 9, 10, 11, MTHFR, הומוציסטאין, פקטור 5 ליידן ופקטור2.

אודה לתשובתך בהקדם האפשרי.
    תודה

הוספת תגובה

• מתי לעשות בדיקות קרישיות לאחר הפלה - תגובה

ד''ר דן לוין
    27/01/2012

ליאת שלום
    חלק מהבדיקות כדאי לעשות 4 שבועות לאחר הריון. הייתי מחכה עם כולם.
    תתיעצי עם רופא הנשים שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם לקרישיות
    ליאת
    26/01/2012

בת 31, לפני שבועיים עברתי לידה שקטה וגרידה. היה הריון ראשון לאחר IVF.

להלן תוצאות בדיקות דם לקרישה שעשיתי היום:
    PT-INR: 0.88 הטווח: 0.78-1.2
    PT-SEC: 12.5 הטווח: 12-18
    PT%: 100% הטווח: 70-100
    APPT-sec:31.5 הטווח: 25-40

לכאורה, התוצאות שלי הן בטווח הרצוי, אך קראתי ב"מדריך לפיענוח בדיקות דם" של ה"כללית" ש- PT-INR נמוך מ-1 לאנשים בריאים מעלה את הסיכון לקרישי דם קטלניים.
    אני לא נוטלת תרופות ואני אדם בריא.

אודה להתייחסותך לתוצאות והאם הן תקינות

תודה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם לקרישיות - תגובה

ד''ר דן לוין
    26/01/2012

ליאת שלום
    תוצאות הבדיקות תקינות.
    הבדיקות הללו הן רק חלק מסוללת בדיקות הקשורות לקרישת הדם.
    הבדיקות היותר משמעותיות כנראה תשובותיהם עדיין לא התקבלו. בדרך כלל התוצאות לאחר שבועיים.
    בדיקות אלו כוללות בין היתר:
    LAC, ACL, MTHFR, FactorII, Prothrombin ונוספים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה בשבוע 25
    ליאת
    23/01/2012

בת 31, הריון ראשון מ-IVF.
    כל הבדיקות הגנטיות שעשינו היו תקינות +קריוטיפ של בעלי.
    שבוע שעבר בשבוע 25 עברתי לידה שקטה ולאחריה גרידה כי לעובר לא היה דופק. כל הבדיקות היו תקינות (שקיפות, סקירות, העמסת סוכר), העובר תאם בגודלו בדיוק לשבוע שלו. לרופאים אין תשובות מדוע זה קרה. ביקשנו נתיחה פתולוגית שתוצאותיה יגיעו רק עוד חודשיים.
    הרופא נתן לי הפניה לבדיקות: קריוטיפ, פקטור 8,9,10,11,2,5,MHFR והומודיסטאין.
    כמו כן, היסטרוסקופיה אבחנתית לודא שהרחם תקין בשל הגרידה.

האם יש בדיקות נוספות שרצוי שאבצע?
    מתי אפשר להתחיל שוב בטיפולי פוריות?
    האם יש לך הסבר להפלה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה בשבוע 25

הוספת תגובה

• הפלה בשבוע 25 - תגובה

ד''ר דן לוין
    23/01/2012

ליאת שלום
    ברוב המקרים לא נגלה את הסיבה ללידה שקטה.
    הייתי ממתין לתוצאות הבדיקות והנתיחה ומתחיל טיפולים לא לפני שעברו שני מחזורים סדירים.
    במידה ולא ימצאו בעיה הסיכוי שהדבר יישנה קטן ביותר.
    במידה וימצאו בעיה הטיפול ימנע הישנות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה בשבוע 25

ליאת
    24/01/2012

תודה על המענה המהיר.

קיבלתי הפניה להיסטרוסקופיה אבחנתית שתבוצע רק לאחר קבלת המחזור.

1. האם רצוי שאבצע אולטרסאונד בשבוע הבא (שבועיים מההפלה והגרידה) לבדוק שהרחם תקין, שאין הדבקויות ושלא נשארו שאריות מהשיליה (ולא לחכות עד למחזור הבא)?
    2. מתי לבצע בדיקות דם לבדוק את ערכי הבטא?
    3. כמה זמן הדימום שבעקבות ההפלה עשוי להמשך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובתך לשאלותיי הנוספות

ליאת
    26/01/2012

ליאת שלום
    אני מציע שתפני לרופא המטפל שלך לייעוץ לקבלת תשובות על שאלותייך החשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובתך לשאלותיי הנוספות - תגובה

ד''ר דן לוין
    29/01/2012

ליאת שלום
    אני מציע שתפני לרופא המטפל שלך לקבלת תשובות לכל שאלותייך החשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר ללא דופק בשבוע 20
    דנה
    19/01/2012

שלום,בת 37 הריון ראשון לאחר IVF עד שבוע 16 הכל היה תקין סקירה תקינה,שקיפות עורפית תקינה,בשבוע 16 התחיל דימום שנמשך במשך שבועיים,קיבלתי תמיכה דרך הנרתיק,אוטרוגסטן 200 לשבועיים,הדימום נפסק משבוע 18 עד כמעט 20,יומיים לפני בדיקת מי שפיר התחיל שוב דימום,באתי לבדיקת אולטרסאונד לפי מי השפיר ופתאום הרופא אומר שאין דופק לעובר,מיעוט מי שפיר,ושליה אחורית זה מה שהוא רשם לרופא המטפל ,כמובן שהייתי בהלם,לא הפסקתי לבכות,הרופא המטפל אמר שהמשקל מתאים לשבוע 18,והפנה אותי לגרידה באסף הרופא,יום ראשון הקרוב אני אמורה לעבור את הגרידה הוא גם אמר שזה לא בגלל הדימום,אז מה קרה בעצם?כרגע אף אחד לא נותן תשובה מדויקת מה גרם לעובר לא להתפתח בתוך הרחם,כל כך חיכיתי כבר שיעבור הארבעה חודשים עד הלידה ולצערי זה לא קרה,כולם מנסים לנחם אותי שהטבע עושה את שלו ויכול להיות שלעוברית הקטנה לא היה מספיק כוח לשרוד בתוך הרחם,ועדיף עכשיו מאשר בשבועות מאוחרים יותר או שחס וחלילה היה יוצא תינוקת לא בריאה,אבל הייתי רוצה תשובות יותר מדויקות,מה קרה אולי משהו אצלי לא תקין?
    אשמח לכל תשובה,תודה דנה

לקביעת תור
    סגירה
    עובר ללא דופק בשבוע 20

הוספת תגובה

• עובר ללא דופק בשבוע 20 - תגובה

ד''ר דן לוין
    21/01/2012

דנה שלום
    אשמח אם תוכלי לשלוח לי תמצית של השאלה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה נדחית
    אורחת
    19/01/2012

שלום לך
    לפני 3 חודשים בערך שלחתי לך את ערכי הFSH= 10.3 ( בת 40.5)
    ואמרת שאין זה מעיד על איכות הביציות
    אכן באותו חודש נקלטתי להריון טבעי ( בניסיון החמישי)
    בשבוע 6+1 נצפה עובר והודגם דופק
    בשבוע 8+2 העובר כמעט באותו גודל וללא דופק כנראה כמה ימים אח"כ פסק הדופק
    לדברי הרופא שק החלמון היה גדול5 מ"מ מה שמעיד על בעיה גנטית ועל איכות ביציות ירודה אני מציינת שילדתי כבר בעבר וחשקתי מאד בעוד הריון .
    אני מבינה שנתוני הפתיחה בשל הגיל לא מעודדים
    ולא בטוחה האם כדאי לנסות שוב ???? ושוב להתאכזב
    תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה נדחית

הוספת תגובה

• הפלה נדחית - תגובה

ד''ר דן לוין
    21/01/2012

אורחת שלום
    אין ספק שעם ההתבגרות איכות הביציות הולכת ויורדת. אין זה אומר שכל הביציות אינן תקינות אך שכיחות הביציות הלא תקינות עולה. בגילך, עם ההיריון שציינת כעת הייתי ממליץ לך להמשיך ולנסות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה