מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר הפלה וגרידהגילי30/05/2011
שלום,
הפלה בשבוע 8, לאחר 10 ימים בוצעה בדיקה ב u.s מצ"ב תוצאות
שחלה ימנית: 2.9 *1.3 עם זקיקים קטנים
שחלה שמאלית 2.4*1.7 עם זקיקים קטנים
לא נצפה נוזל בדוגלס
האם תקין? מתי אמור להיות מחזור וביוץ?
בתודה מראש
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
גילי30/05/2011שלום,
שכחתי לציין שבאזור הפונדוס נצפה נוזל בעובי 3.7 מה המשמעות וההשלכות של זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר הפלה וגרידה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/06/2011נשמע תקין. המחזור מופיע בדר'כ כ 6 שבועות לאחר הגרידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר הפלה וגרידה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/06/2011נשמע תקין. המחזור מופיע בדר'כ כ 6 שבועות לאחר הגרידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בירור להפלות חוזרותkml129/05/2011
שלום,
הופניתי על ידי פרופ' קופרמינץ (בבירור הפלות חוזרות, לאחר שהתגלה פקטור 5 ליידן), לביצוע 3 בדיקות נוספות :
anti throid antibodies
anti sm antibodies
anti mitochondrial ab
כשבדקתי את התשובות מופיעים שמות אחרים, האם הגיוני שיש לאותה בדיקת מעבדה מספר שמות או שאולי הפנתה אותי רופאת המשפחה לבדיקה אחרת במקום?
anti pto 10
thyroglobulin ab 20
אשמח להבין מה בדיוק נבדקתי, האם זוהי בדיקה לבלוטת התריס?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בירור להפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/06/2011העתקת השמות היא מקור לטעויות והטעיות. מציע לבדוק עם הרופא שהפנה אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגנילתודה27/05/2011
מבקשת עזרתך הדחופה
בעקבות הפלות חוזרות לוקחת פרגניל מדי 3 ימים , ביום זה אני אמורה להזריק את הפרגניל וגיליתי שהשארתי אותו במגירה ללא קירור במשך 3 ימים . האם ניתן להזריקו ?
מה יקרה במידה ואזריק ביום א' בבוקר במקום היום ? לציין כי אני בשבוע שש ונצפה דופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/06/2011ניתן להזריק אך יכול להיות שחלק מהתרופה כבר לא פעיל. מציע לפנות לרופא המטפל ולקבל מרשם חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהא.ג27/05/2011
לפני מספר ימים הלכתי לבדיקה בעקבות דימום קל ,באולטרסאונד גילו כי העובר לא מתפתח אין דופק ולדברי הרופא העובר לא תקין ויש לבצע הפלה , הדימום גובר מיום ליום התיחילו לי גושי דם בנוסף , האם יהיה לי הפלה טבעית ? האם לא יהיה צורך הגרידה ? אודה לתשובה מהירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
פרופ' שבח פרידלר27/05/2011הנבואה לא ניתנה לנו. יתכן בהחלט שזה יקרה. את צריכה להיות במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 הפלות חוזרותיונית26/05/2011
שלום רב,
ב - 3 השנים האחרונות עברתי 3 הפלות , כולם בשבוע 5-8 , ביצעתי את כל הבדיקות :
צילום רחם - תקין
קרישיות-תקין
קריוטיפ-תקין
בדיקות דם שונות + הורמונים - תקין.
יכולת להכנס להריון - תקין
עם כך מה יכולה להיות הסיבה ?
אשמח עם תוכלו לחזור עם תשובה ? האם ישנה סיבה נוספת ? האם למרות תקינות הקריוטיפ אצל שנינו , עדין זה לא מספיק מבחינה גנטית ? האם אופציית תקלה בכרומוזמים ברגע ש"נפגשו " יכולה לקרות למרות תקינות הקריוטיפ ? במידה וזה הכן קרה , האם בהכרח יכול לקרות שוב ?
נ.ב יש לי 2 ילדים . , מ2 הריונות תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי26/05/2011קשה לדעת ללא בדיקה + נתונים רבים אחרים. הגיל למשל הוא נתון חשוב מאד - מעל גיל 35 שיעור ההפלות עולה גם כאשר כל הבדיקות תקינות, וכו'. בדר'כ קריוטיפ מספיק לצורך הבירור הגנטי. מומלץ בנוסף לבצע בדיקות סקר גנטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה חוזרת -שק הריון ללא עוברהילה25/05/2011
שלום ,
אני בת 34 ללא ילדים, בהריון שבוע 6+ ארבעה ימים , ו.א. 9/4.
היום הייתי בבדיקת U.S, שבה נצפה שק הריון יחיד תוך רחמי ללא עובר .
15*15*18 מ"מ (גדל ביחס לבדיקה קודמת מ 17.5) ומשמאל בשחלה גוף צהוב.
HCG 17.5.11=6998
HCG 24.5.11=10002.
אבחנת הרופא" הריון לא תקין, הפניה לגרידה.
לפני כ- 8 חודשים עברתי גרידה בשבוע 10, בשל ממצאים זהים לנ"ל.
ברצוני לשאול :האם ממצאי הרופא לגבי תקינות ההריון חד משמעיים?או שיש מקום להמתין?
שנית, האם העובדה שמדובר ככל הנראה בהפלה חוזרת , מעידה על בעיה כלשהי ודורשת בירור מעמיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה חוזרת -שק הריון ללא עובר - תגובה
ד``ר יורם גלעדי26/05/2011לפי הנתונים כנראה שמדובר בהריון לא תקין.
אמנם שתי הפלות מוקדמות אינן בהכרח סימן שיש בעיה חמורה, אבל במקרה של שתי הפלות רצופות באשה ללא ילדים מומלץ להתחיל בירור ראשוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת ליום אחד - זמני ביוץ??kbhz24/05/2011
שלום,
עברתי הפלה טבעית לפני כ-5 חודשים,
במשך חמשת החודשים האחרונים המחזור שלי היה סדיר - כל 26-27 ימים, למשך 5-6 ימים.
בחודש האחרון קיימנו יחסים בזמן הביוץ (לפי בדיקת ביוץ שערכתי) ומשם מה קיבלתי מחזור 19 ימים מיום המחזור האחרון - אבל רק ליום אחד - דימום רגיל של מחזור.
השאלה שלי היא האם זה באמת היה מחזור?
כמו כן, כיצד אוכל לדעת מתי אבייץ בפעם הבאה? כמובן שאין לנו סבלנות לחכות... ונשמח לזרז כמה שיותר :)
ארצה לציין שיש לי ילדה בת 2.7 ההריון והלידה היו תקינים לחלוטין, נכנסתי איתה להריון תוך חודשיים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת ליום אחד - זמני ביוץ?? - תגובה
ד``ר יורם גלעדי26/05/20111 - לא בטוח שהדימום אכן היה מחזור, לעיתים יכול להיות גם דימום קרוב לזמן הביוץ. ניתן לדעת לפי בדיקת US
2 - מציע להמשיך לבדוק ביוץ במחזורים הבאיםפ בעזרת הערכה הביתית. במידה ולא יהיה הריון אחרי מס' מחזורים כאלה ניתן לפנות למרפאת פוריות לבירור ראשוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לישרון23/05/2011
שלום אני בת 26 לפני חודשיים עברתי ההפלה בשבוע 15 שחודש
חודש בזמן ההריון היה לי דיממים וקרישי דם ונפלו לי התאומים בירידת מים ופתיחה
ועכשיו אני ממשיכה את הטיפול והרופא שלי נתן לי כדורים בשםמיקרופירין לדילול הדם עשיתי בדיקות דם והכול טוב אבל הרופא שלי אמר שבגלל שהיה לי דימומים חזקים בתקופת ההריון אני ישתה אותם האם זה בסדר?
מודה לכםםם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי - תגובה
פרופ' שבח פרידלר23/05/2011vבאינטרנט לא מקבלים הוראות רפואיות ספציפיות. אם אינך בטוחה בטיפול שהומלץ לך פני לקבלת חוות דעת נוספת מרופא נוסף המומחה בשטח זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא ברוראילה22/05/2011
שלום,
למיטב ידיעתי אני בשבוע 5.5 להריוני.
היום עשיתי היום בדיקת אולטרסאונד שמראה כמה נקודות שחורות ברחם והרופאה אומרת שכנראה אחד מהם זה שק ההריון, לעומת זאת בדוח האולטרסאונד כתבה לא נצפה שק הריון תוך או חוץ רחמי.
בנוסף עשו לי בטא שמראה 1359.
האם זה נורמלי? זה צריך להיות כך?
אשמח להסבר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא ברור - תגובה
פרופ' שבח פרידלר23/05/2011כדאי לחזור על הבדיקות בעוד מספר ימים לראות עלית רמת הביתא בדם והופעת שק הריוני ברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה ורצון להריוןגילי22/05/2011
שלום,
גיל 35, 2 לידות 2 ילדים בריאים
לצערי בשבוע שעבר עברתי הפלה וגרידה שבוע 8 עקב אי התפתחות של עובר ברצוני לדעת האם אני יכולה לקחת חומצה פולית לקחתי במשמך 5 ימים מוקסיפן שלוש פעמים ביום כמו כן פרוגילוטרן 2 ביום בהתחלה לבן ואח"כ חום. מתי אני יכולה לנסות להרות כמו כן האם יש סיכוי גבוה להפלה נוספת?
בתודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה ורצון להריון - תגובה
פרופ' שבח פרידלר23/05/2011אין סיבה לא לקחת חומצה פולית. כשישה שבועות לאחר ההפלה הוסת חוזרת ואין מניעה מהריון נוסף. הפלה אחת אינה מעלה את הסיכון להפלות בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד לאחר הפלהשיר21/05/2011
נטלתי מיפג'ין ולאחר יומיים ציטוטק ובאמת נפלטו קרישי דם כפי שנאמר לי שצריך להיות. היום, שלושה ימים אחרי נטילת הציטוטק הופיעו לי כאבים חדים כמו דקירות בצד שמאל של הבטן התחתונה, בנוסף לדימומים שעדיין נמשכים. האם התופעה מוכרת או שייתכן ומדובר במשהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד לאחר הפלה - תגובה
פרופ' שבח פרידלר23/05/2011נשמע כתגובה הגיונוית למצבך. אם הכאב בלתי נסבל פני לחדר מיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של כדורי ציטוטקסיגל18/05/2011
שלום
עברתי, לצערי הרב, הפלה שנעשה ע"י טיפול בציטוטק, נבדקתי באולטאסאונד והכל תקין.
5 חודשים לאחר הטיפול בציטוטק התגלה באולטאסאונד פוליפ.
שאלתי היא:
האם תופעות הלוואי של כדורי הציטוטק, עלול לגרום תוך מס' חודשים להתפתחות פוליפ בחלל הרחם.
אודה לתשובתך: סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של כדורי ציטוטק - תגובה
פרופ' שבח פרידלר23/05/2011שום קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר והריוןשירי17/05/2011
האם מחזור לא סדיר אומר בהכרח שיהיה לי בעיה להכנס להריון?
נולדתי כילדת מבחנה ולכן הנושא מטריד אותי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר והריון - תגובה
פרופ' שבח פרידלר23/05/2011וסת לא סדיר מעיד על ביוץ לא סדיר. השגת הריון תלויה בגורמים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אחרי הפלהנטע17/05/2011
שלום, אתמול -16.5.11 עברתי הפלה יזומה בשבוע ה-10 בשאיבה
לא היו לי כאבים בכלל וכמעט ואין דימום. בשעה האחרונה החלו לי כאבים מוזרים . זה כאבים שמקרינים לפי הטבעת וליד - ממש כאבים כמו של עצב. כמו כן כאבים בבטן התחתונה. כאב מתחזק בזמן תזוזה ושינוי תנוחה .ואפילו אם אני נושמת עמוק מדי זה ממש כואב! כמו דקירות בבטן ובאזור היד . האם זה אופיני סוג כזה של כאבים אחרי יום ? איזה סוג כאבים צריך להדאיג אותי? אין לי דימום כמעט בכלל ,רק כאב.
מתי עלי לפנות לרופא מטפל?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אחרי הפלה - תגובה
פרופ' שבח פרידלר23/05/2011אם הכאב בלתי נסבל עדיף להבדק על ידי רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה עי ציטוטקמודאגת16/05/2011
שלום רב
ב4.4 עברתי הפלה עי ציטוטק,הייתי בשבוע 8+2 אך לפי האולטראסנד לא היה דופק החל משבוע 5+6.לאחר הכדורים עברתי אולטראסנד נוסף שקבע ששק ההריון נפלט.
עברו 6 שבועות ועדין לא קיבלתי מחזור, האם יש סיכוי שאני בהריון(לא שמרתי).
ואם לא מתי עליי לפנות לרופא?
עד איזה שבוע שלא מקבלים מחזור אין לי מה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין שהמחזורים שלי סדירים 29-31
מודאגת16/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה עי ציטוטק - תגובה
פרופ' שבח פרידלר23/05/2011אם לא תקבלי וסת שבוע נוסף כדאי להבדק על ידי רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)