מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום בביוץ לאחר הפלה עם כדוריםא.ג11/07/2011
בוקר טוב,
אני אחרי הפלה בכדורי ציטטק לאחר שהעובר לא התפתח , אני בת 37 + 3 ללא הפלות לפני זו , אחרי חודש קבלתי מחזור .בימים האלה אני בביוץ ויש לי דימום די קל כולל כאבי ביוץ קלים ,אתמול לאחר קיום יחסים היה לי דימום ראיתי את זה על התחתונית בבוקר האם זה בסדר האם אני יכולה להכנס להריון שוב החודש ?
תודה רבה,והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בביוץ לאחר הפלה עם כדורים - תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/07/2011דימום בזמן ביוץ הוא תופעה ידועה ושכיחה ואין לכך משמעות. יחד עם זאת, במידה ולא בוצע לאחרונה, מומלץ לבצע בדיקת משטח מצואר הרחם (פאפ) כדי לשלול בעיות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום, חודשיים לאחר ציטוטקתמר09/07/2011
שלום,
בתחילת חודש מאי הגעתי לשיבא ע"מ לטפל בהפלה נדחית (שבוע 8 ללא דופק, שק עובר שלא התפתח).
הוכנסה מנת ציטוטק, לאחר יומיים חזרתי לביקורת והוכנסה מנה נוספת תוך ציון כי שק העובר יצא במלואו ונשארה שארית של 2 ס"מ.
לאורך מס' שבועות היו דימומים והפרשות חומות (בערך כחודש).
רופאת הנשים שלי ביצעה מאז 2 בדיקות אולטראסאונד וגינלי ולא הצליחה למצוא כל שארית, אך למרות זאת הציעה שאקח מטרגין ע"מ לטפל בדימום ונתנה לי הפנייה לאולטרסאונד לאחר שאקח את הכדורים.
הדימום פסק מעצמו ועל כן לא לקחתי את המטרגין בסופו של דבר.
לפני כשבוע קיבלתי מחזור וביום החמישי, כנאמר בהנחיות, חזרתי לביקורת במיון.
יש לציין שעדיין היה דימום כשהגעתי למיון.
עברתי 2 בדיקות אולטרסאונד (טכנאית ורופא במיון) ובשתיהן נאמר לי כי יש רירית 6.6 מ"מ לא סדירה עם זרימות ערות ושארית של 1 ס"מ.
הופנתי לביצוע היסטרוסקופיה.
אני מאוד חוששת מהתהליך, האם יש משהו שניתן לעשות לפני ביצוע הליך זה? (צילום רחם?).
מאז חלף שבוע, המחזור הסתיים, אך היום שוב החל דימום קל.
האם יש סכנה להשארות השארית ברחם? האם היא יכולה לצאת מעצמה?
אני כבר ממש עייפה מהתהליך, וחוששת שיגרם נזק להמשך.
מחר אפנה לרופאת הנשים שוב ע"מ להציג לה את התוצאות ולהתייעץ עימה לגבי ההמשך, אך אשמח לשמוע לדעתכם.
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטוטק - שכחתי לציין
תמר09/07/2011לפני שבוע עשיתי בדיקת דם, בטא <2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציטוטק - שכחתי לציין - תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/07/2011במידה ויש עדות לשארית + דימומים לא סדירים בהחלט מומלץ לבצע היסטרוסקופיה. מדובר בפעולה פשוטה עם סיכון נמוך מאד לסיבוכים כלשהם. אני בהחלט ממליץ לבצע אותה במקרה כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה בשבוע 9ציפי08/07/2011
שלום,
אני בת 33 נ+1 (הריון תקין).
אתמול עברתי שאיבה וגרידה בשבוע ה-9 לאחר שהעובר לא התפתח ואפילו התכווץ והדופק היה איטי מאוד עד לא ברור. אני יודעת שזה מאוד טרי, אבל אני ממש חוששת לנסות שוב להיכנס להריון. מה הסיכונים שבהרחבת צוואר הרחם והאם אני יכולה לבקש מהרופא לבקש כבר עכשיו בדיקה לקרישתיות יתר לפני הניסיון הבא.
מה הסטטיסטיקה של הצלחות לאחר הריון עם עובר שלא התפתח?
לתשובות אודה. אני מבולבלת ומדוכאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה בשבוע 9 - תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/07/2011הפלות מוקדמות הן תופעה מאד שכיחה (כאחד מכל 5 הריונות!) לאחר הפלה אחת ללא סיפור רקע של מחלות/בעיות כרוניות אחרות , הסיכוי שלך להריון תקין בפעם הבאה הוא זהה לזה של כל אשה אחרת בגילך! בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני על סף יאוש הפלות חוזרותתקווה04/07/2011
שלום! עברתי בשנה האחרונה 4 הפלות חוזרות (טיבעיות יש לציין.) יש לי שני ילדים בריאים ב"ה. היתה לי הפלה גם בין הלידות. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות. קריוטיפ לשנינו, היסטרוסקופיה, פרופיל הורמונלי וקרישיות יתר הכל תקין ב"ה.
לאחרונה המחזור התחיל להגיע יותר מאוחר כלומר אחרי 35 ימים כשפעם זה היה כל 28 ובכלל מאז הלידות אין לי מחזור סדיר כלל. ראוי לציין שלא לקחתי גלולות לתקופה ארוכה מעולם.
הומלץ לי על קלקסאן בידיע שלא בטוח שזה עוזר מה גם ההפלות כ"כ מוקדמות שאני לא מספיקה לקחת קלקסאן....
מה הסיכוי להריון בריא ותקין ומה צריך לעשות בשביל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני על סף יאוש הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/07/2011לצערי, מקרים רבים של הפלות חוזרות נשארים בגדר "סיבה לא ידועה" ובמקרים כאלה ניתן טיפול אמפירי החל משלבים מוקדמים של ההריון (קלקסן, סטרואידים, תמיכה הורמונלית וכו') לא ציינת את גילך. יש לדעת שהסיכוי להריון תקין נמצא ביחס הפוך לגיל האשה. מעל גיל 35 ובעיקר מעל גיל 40 שכיחות ההפלות גבוהה יותר עקב ירידה באיכות הביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי הפלה ...רות02/07/2011
שלום
עברתי הפלה ב- 13/6 שבוע 7 בשל אי דופק בעובר
הדימום פסק
הבטא שלי כרגע עומד על 7
האם אני צריכה לחכות שהבטא יתאפס לגמרי לפני שאני מנסה להיכנס להריון או שזה בסדר שאני אנסה?
אשמח לקבל תשובה כלשהיא ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא אחרי הפלה ... - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/07/2011אין צורך להמתין. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שלא ברור ליגיליק29/06/2011
אני מנסה לגלות מתי אני מבייצת בעזרת מקלונים.
יום ראשון הופיע פס חלש ללא כאבים.
ביום שני אחרי העבודה אחרי שכל היום היו לי כאבים חזקים בשחלה הימינית ממש הרגשתי שהיא מתפוצצת לי עשיתי בדיקת ביוץ ויצא פס כהה ממש וחזק יותר- מה שאומר שביומיים הקרובים אני אמורה לבייץ?
יום אחרי כבר לא היו כאבים בדקתי שוב עם המקלון והופיע פס אחד בלבד.
יכול להיות שהביוץ היה ביום שני ?
מחזור אחרון היה ב14 או ב15 ביוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו שלא ברור לי - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/07/2011הביוץ מופיע כ 12 שעות מרגע הופעת הפס החזק. כנראה שבייצת באותו יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שדיים בזמן מחזורמנסה להבין26/06/2011
בעלי ואני מנסים להרות מזה כשנתיים וחצי. אובחנו כעקרות ללא סיבה, כלומר מבחינת הבדיקות הקיימות היום, הכל תקין אצל שנינו. עברנו כבר לא מעט טיפולי פוריות כולל IVF ועכשיו אנחנו בהפסקה ומקווים בכל זאת להרות טבעי.
בשני המחזורים האחרונים שלי, בערך ביום 10 למחזור, השדיים שלי התנפחו והחלו לכאוב יותר ויותר מידי יום. בערך סביב היום ה- 22 הכאב פחת וכמעט נעלם ואז ביום 28 הגיע הווסת.
מאחר והמחזור הגיע רק ביום 28 הבנתי שהביוץ היה ביום 14 ולמעשה הכאבים בשדיים התחילו עוד קודם לכן.
השאלה שלי היא ממה זה נובע? האם זה עודף פרוגסטרון? האם ייתכן שיש לי ציסטה? כאמור עכשיו אני לא במעקב רפואי ואשמח לחוו"ד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שדיים בזמן מחזור - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/07/2011מדובר בתופעה נורמלית . הגודש בשדיים אכן נגרם מהפרוגסטרון אך זה תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה ילדרוצה ילד26/06/2011
אמרו לי לשאול ברפואת נשים אז אני מדביק את הודעה גם כאן:
אישתי ואני רוצים להביא ילד לעולם. אנחנו בני 29 ובריאים.
עשינו כבר את כל הבדיקות והסקירות הגנטיות , יש לה מקלוני ביוץ כדי שנדע בדיוק מתי צריך לשכב..ועכשיו הגיע ה"מאני-טיים"..
רציתי לשאול, האם בזמן המשגל כאשר אני גומר בתוכה, האם צריך להחזיק כמה שניות בפנים? האם היא צריכה להרים רגליים כדי שתהיה קליטה טובה? או שמספיק טיפה אחת של זרע בפנים?
אבקש לדעת את כל ההמלצות בענין הזה... כי אנחנו ממש רוצים ילד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה ילד - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/07/2011אין צורך בטכניקות מיוחדות. תעשו מה שצריך לעשות ויהיה בסדר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלהיונה26/06/2011
שלום רב,
אני בת 35 עם ילד בן שנה וחצי אחרי הריון תקין לגמרי, לפני 4 חודשים עברתי הפלה יזומה עקב תסמונת דאון ולפני קצת פחות משנה עברתי הפלה טבעית בשבוע 8.
רציתי לשאול אם יש סיבה לזה שעד עכשיו טרם נקלטתי להריון, משום שבכל אחד מההריונות הקודמים נקלטתי ב 2-3 ניסיונות. האם יתכן שנגרם לי נזק אחרי הגרידה?מתי עלי להתחיל לברר באם יש בעיה, אני ממש מודאגת ומרגישה איך שעון החול שלי הולך ונגמר.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הפלה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/07/20114 חדשים הם זמן קצר מדי כדי להסיק שיש איזושהיא בעיה, במיוחד כאשר מדובר בהפלה מאוחרת כמו שהיייתה לך. מציע להמתין עוד 2-3 חדשים. במידה ואת מודאגת ניתן לפנות לרופא המטפל לבדיקה ראשונית (US , פרופיל הורמונלי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלה טבעיתיוד24/06/2011
אני אחרי הפלה טבעית בשבוע 6+3 כנראה הריון כימי כי לא נצפה שק הריון, ההפלה התחילה ב29.5 והדימום נמשך כשבוע, הייתי במעקב בטא וUS, לפני יותר משבוע הבטא כבר ירדה ל67 ובUS לא נצפו שאריות, הרופא שלי היה מרוצה וביקש לבדוק בטא ביום א' הקרבוב כדי לוודא שהתאפסה, בינתיים ביום ג' האחרון התחילו דימומים של מחזור, הדימומים יותר חזקים ממחזור רגיל ונמשכים עד היום ונראה כאילו ימשכו עוד כמה ימים,
שאלותי:
האם זה מחזור?
האם זה אומר שהבטא בטח כבר התאפסה ובגלל זה הדימומים?
יכול להיות שזה מחזור 3 וחצי שבועות אחרי ההפלה הטבעית?
למה הם חזקים כל כך?
יש לציין שזה מלווה בכאבי מחזור,
תודה וושבת שלום!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הפלה טבעית - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/07/2011בשלב ראשון יש לוודא שהביתא אכן התאפסה ע'י בדיקת דם חוזרת. במידה וכן , ניתן להתייחס לדימום כאל מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףף משהו לא בסדררררותי22/06/2011
שלום,
3 חודשים אחרי גרידה בשבוע 24 עקב רעלת הריון. להלן תוצאות בדיקות(אני ממש בלחץ כי יש משהו בקרישיות שמאד מאד חריג)
-------
הקידב האצות 'חי קדבנל המרונ תולובג חווט
---------------------------------------------------------------- הימיכ
Glucose (B) 84 mg/dl 70 - 100 .(....*.....).
Urea (B) 23 mg/dl 17 - 43 .(.*........).
Creatinine (B) 0.70 mg/dl 0,51 - 0,95 .(...*......).
יוניש לח 19.05.08 ךיראתמ לחה
,שדח לויכ בקע סוחייה יכרעב
.םידדמנה םיכרעב הדיריל םרוגה
eGFR 60 ml/min/1.73m²-מ לודג
.60 לעמ יוצר ךרע
K+ Potassium (B) 3.6 mmol/l 3,5 - 5,1 .(*.........).
Na- Sodium (B) 139 mmol/l 136 - 146 .(..*.......).
Protein Total (B) 6.8 g/dl 6,6 - 8,3 .(*.........).
Albumin (B) 4.3 g/dl 3,5 - 5,2 .(....*.....).
Bilirubin Total 2.30 mg/dl 0,30 - 1,20 .(..........)*
Bilirubin Conjugated 0.4 mg/dl 0,00 - 0,20 .(..........)*
Bilirubin Unconjugated 1.90 mg/dl 0,00 - 1,10 .(..........)*
תבשוחמ האצותה
ALKP-Alkaline Phosphatase 50.0 u/l 30,0 - 120, .(.*........).
ALT (GPT) 10 U/l 0 - 31 .(..*.......).
AST (GOT) 16 U/l 10 - 31 .(..*.......).
רישכמ-םד תריפס-היגולוטמה
WBC-Leucocytes 4.5 10*3/micl 4,50 - 11,0 .(*.........).
RBC-Red Blood Cells 4.00 10*6/micl 3,80 - 5,30 .(*.........).
Hemoglobin 12.0 g/dl 11,70 - 16,0 .(*.........).
Hematocrit 33.5 % 35,00 - 47,0 *(..........).
MCV-Mean Cell Volume 84 fl 79 - 97 .(..*.......).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 30.0 pg/cell 27,00 - 34,0 .(...*......).
MCHC-M.Cell Hb cont. 35.8 g/dl l 31,00 - 36,0 .(.........*).
RDW-Red Cell Distri.Width 12.1 % 11,60 - 15,0 .(*.........).
Platelets 115 10*3/micl 150,00 - 450, *(..........).
MPV-Mean Platelet Volume 12.3 fl* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הבדיקות
רותי22/06/2011Neutrophils % 49.3 % 40 - 75 .(..*.......).
Lymphocytes % 42.5 % 22,0 - 43,0 .(.........*).
Monocytes % 6.2 % 3 - 13 .(..*.......).
Eosinophils % 1.8 % 0 - 6 .(..*.......).
Basophils % 0.2 % 0 - 2 .(*.........).
Neutrophils # 2.23 # 1,80 - 7,70 .(*.........).
Lymphocytes # 1.92 # 1,00 - 4,80 .(.*........).
Monocytes # 0.28 # 0,00 - 1,10 .(..*.......).
Eosinophils # 0.08 # 0,00 - 0,60 .(*.........).
Basophils # 0.01 # 0,00 - 0,20 .(*.........).
=====
קרישה
=====
PT (Seconds) 10.7 Sec. 8,4 - 11,3 .(.......*..).
I.N.R 1.0
השירק ידגונ ילפוטמב,בל םישל אנ
האצותל סחיתהל שי ןידמוק גוסמ
.דבלב INR יכרעב
PTT 27.5 sec. 21,60 - 30,6 .(......*...).
בדיקה זו מבוצעת עם ריאגנט שאינו רגיש לנוכחות
.Lupus Anticoagulant
RVVT (sensitive to LAC) sec
PTT (sensitive to LAC) sec
Cardiolipin IgG Ab 8.6 GPL U/ml 0,00 - 10,0 .(........*.).
Cardiolipin IgM Ab MPL U/ml
Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 5.90 U/ml 0,00 - 5,00 .(..........)*
:סוחיי יכרע
Negative: 5 U/ml - מ ןטק
Borderline: 5 - 8 U/ml
Beta 2 Glycoprotein 1 IgM 40.6 U/ml 0,0 - 5,0 .(..........)*
ערכי ייחוס:
Negative: 5 U/ml - קטן מ
Borderline: 5 - 8 U/ml
Hypercoagulation-Summary
אימונולוגיה
Rheumatoid Factor Quantit 5.00 IU/ml 0,00 - 14,0 .(...*......).
Complement-C3 63.4 mg/dl 85,00 - 180, *(..........).
Complement-C4 15.5 mg/dl 10,00 - 40,0 .(.*........).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףףף משהו לא בסדררר - תגובה
פרופ' שבח פרידלר23/06/2011קשה לראות את התשובות בפורמט ששלחת אבל נראה כי הבילירובין חורג מהנורמה. יש להשלים את כל הבדיקות של תפקודי הכבד ולפנות לרופא הנשים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הפלהמיטל22/06/2011
שלום רב,
עברתי השבוע גרידה בשבוע 8 לאחר שהעובר לא התפתח ולא היה דופק . ניסיתי בהתחלה עם ציטוטק אך הכדורים לא גרמו לדימום כלל והיו לי תופעות לוואי כגון חום, אז החלטתי לבצע גרידה. כיום אני בת 27 לפני 10 שנים עברתי הפלה עם מפיגין מכיוון שההריון היה לא רצוי והייתי מתחת לגיל 18. השאלה שלי היא האם יש סיכון מוגבר שההריון הבא יהיה גם כן לא תקין? אני רוצה לנסות שוב להיכנס להריון אך יש לי פחד ששוב ההריון לא יתפתח כמו שצריך, האם אני ברמת סיכון גבוה יותר? האם אני יכולה לדרוש בדיקות מסויימות מהרופא נשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי הפלה - תגובה
פרופ' שבח פרידלר23/06/2011לא צריך לפחד, רוב הסיכוי שההריון הבא יהיה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעיתזויה22/06/2011
שלום אני עברתי הפלה טבעית ב14.6.11 היתי בשבוע 8 להריון ועד היום יש לי דימום חזק "עם חתיכות" לא עברתי גרידה כי אמר הרופא בבית חולים שהכל יצא האם זה מצב תקין ועד מתי ישאר הדימום " יש דימום חזק כל רבע שעה מחליפה תחבושת במחזור רגיל מחליפה כל כמה שעות "" סליחה על התאור"חייבת לצין שזו הפלה מספר 3 באחת עברתי גרידה בשבוע 7 ועוד הריון שהמשיך עד שבוע 22 ולא היה מספיק מים לעובר ומת עברתי לידה עוד דבר איזה בדיקות אני צריכה לעבור שזה לא יחזור עוד פעם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה טבעית - תגובה
פרופ' שבח פרידלר23/06/2011פני לבדיקה לרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה לאחר מתן ציטוטיקרות21/06/2011
שלום,
בעקבות חוסר דופק בעובר בשבוע 7 הופנתי לביח לקבלת ציטוטיק נוזלי דרך הוגינה. 3 ימים לאחר מכן הייתי בבדיקה גיניקולית והרופא אמר לי שהשק יצא והרחם נקי. הבנתי שאחרי שייפסק הדימום לחלוטין שכרגע הוא כבר מאוד חלש מתחיל ביוץ של שבועיים. הרופא אמר שההמלצה הכללית לחכות 3 חודשים כדי להיכנס שוב להריון. אבל בעיקרון הוא אמר שאין מניעה אם זה יקרה כעת. שאלתי היא האם הציטוטיק עדיין נשאר ברחם ויכול לפגוע בעובר הבא במידה ואכנס להריון בזמן הקרוב?
לתשובה אודה עד מאוד,
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה לאחר מתן ציטוטיק - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/07/2011אל דאגה. הציטוטק לא נשאר ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיצה ברחםדנה21/06/2011
שלום,
בבדיקת היסטרוסקופיה שביצעתי נמצאה מחיצה ברחם בגודל 30%.
האם אתה ממליץ על הסרת מחיצה בכזה גודל או שאין צורך? (יש לציין שאני עוברת IVF מתוכם נקלטתי 3 פעמים: הריון ראשון לא תקין (כנראה כימי) ושני האחרים נפלו בשבוע 6 לאחר שנצפה כבר שק. יש לי בעיית קרישה אך מטופלת בקלקסן מהחזרת העוברים).
רופא הפריון איתו התייעצתי טוען שמחיצה בגודל כזה היא בד"כ שארית מהשלב העוברי ושהרחם נחשב כתקין כך ואיננו ממליץ לי על הסרת המחיצה, אך אני מודאגת לאור ההפלות..
אשמח לדעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיצה ברחם - תגובה
פרופ' שבח פרידלר23/06/2011ללא סיפור ההפלות לא צריך לגעת אבל לאחר הנסיון שלך כדאי לטפל בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)