מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר הפלהאני02/04/2011
שלום,
נצפה עובר עם דופק בשבוע 6, ובוצעה הפלה נדחית 12/8.
במשך שלושה שבועות לאחר ההפלה עדיין יש הפרשות חומות.
מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הפלה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2011קשה לדעת ללא פרטים נוספים. רצוי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתאני02/04/2011
שלום רב לרופאים
אני בת 42
יותר משנה אני מנסה להיכנס להריון, הזרעות וכן IVF שלא צלחו. (בנק הזרע)
עשיתי צילום רחם והכל נראה תקין.
הבנתי משיחה עם חברה ומנסיונה האישי, שגם אצלה לא אובחן דבר בצילום הרחם אך אחרי נסיונות חוזרים וכן IVF שמעה לעצת חברות ועשתה היסטרוסקופיה אבחנתית שם אובחנה בעייה אשר בעקבותיה עברה ניתוח וכיום היא אמא.
** האם על פי המלצתכם כדאי לי לעבור את הבדיקה הזו?
בנוסף, כמעט באופן קבוע יש לי כאבים באגן, גב תחתון מצד שמאל. כמו כן כאבים באיזור בטן תחתונה - מצד שמאל למפשעה (שחלה שמאלית) בעיקר בזמן ביוץ ובזמן הווסת.
האם ניתן לאבחן אנדומתריוזיס בבדיקת היסטרוסקופיה?
אשמח לתשובתכם
שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2011אנדומטריוזיס מאובחן בדרך כלל בלפרוסקופיה. בכל מקרה, לאחר מס' כשלונות טיפוליים בהחלט סביר לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית כדי לשלול בעיות אחרות (לעיתים מוצאים נגעים של אנדומטריוזיס גם בחלל הרחם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן קשה מאודמיטל01/04/2011
האם בשבוע עשרים זה נורמלי שתהיה בטן מאוד קשה? רוב היום היא ככה
מה זה אומר ולמה זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן קשה מאוד - תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2011רצוי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרון 14 יום לאחר ההחזרה.אורטל31/03/2011
בס"ד.
שלום,
בתאריך 28/03/11 עשיתי בדיקת בטא והבטא היתה 55, לאחר יומיים כלומר ב- 30/03/11, עשיתי שוב בדיקה והבטא היתה 207, אך ערך הפרוגסטרון הוא 19.4, האם זה תקין? או שזה נמוך?
ואם זה נמוך על מה זה מעיד?
תודה רבה,
אורטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי פרוגסטרון 14 יום לאחר ההחזרה. - תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2011תלוי באיזה יחידות מדובר. רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל. בכל מקרה, ערך הביתא עולה יפה בינתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירותמיטל31/03/2011
שלום רב,
אני בשבוע עשרים לערך. מי שפיר יצא תקין.
בשבועיים האחרונים אני מרגישה מדי פעם (או בלילה או במשך היום) מספר דקירות במפשעה ולעיתים נדירות גם בבטן התחתונה. תמיד בצד שמאל.
פעם אחת התעוררתי באמצע הלילה מהדקירות שהיו בודדות במספרן ונמשכו שניות מעטות.
לא יחסתי לזה ממש חשיבות כי בד"כ אני מרגישה טוב והדקירות באות והולכות לא בתדירות גבוהה.
האם בכל זאת יש לבדוק זאת בדחיפות או שזאת תופעה נוררמלית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2011רצוי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ממשיכים?רותם29/03/2011
שלום,
אני ובעלי בטיפולי IVF כבר שנה וחצי. אני בת 27 ובעלי בן 30, לי יש שחלות פוליציסטיות אבל הסיבה שבגללה אנחנו בטיפולים היא שאיכות הזרע של בעלי גרועה מאוד (מורפולוגיה 1%, ספירה שנעה בין מיליון ל- 5 מיליון).
עד היום עברתי 4 שאיבות ו- 8 החזרות-
טיפול ראשון- שלילי
טיפול שני- הריון שהסתיים בהפלה טבעית בשבוע 6
טיפול שלישי- היו 4 החזרות של 3 עוברים כל פעם, מתוכם 3 הריונות כימיים ואחד שלילי.
טיפול רביעי- שלילי + החזרת מוקפא- שלילי.
יש לציין שבכל טיפול יש כמות יפה של ביציות ועוברים יפים מאוד ובאיכות טובה, לדברי הרופא והמעבדה.
עשיתי בדיקות קרישיות יתר והן יצאו תקינות.
איך אתם ממליצים להמשיך? האם פשוט להמשיך בטיפולים עד שיצליח או שכדאי לבצע עוד בדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך ממשיכים? - תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2011קשה לענות מבלי לראות את התמונה הכוללת כולל בדיקה שלך וכל הבדיקות שבוצעו לשניכם. עקרונית, כאשר יש בעיה בזרע, אחוז ההפלות המוקדמות מעט גבוה יותר. מעבר לכך, עצם העובדה שהיו מס' הריונות כימיים היא סימן פרוגנוסטי מצויין, כך שיש להמשיך ולנסות. רצוןי לבצע היסטרוסקופיה לקראת הטיפול הבא במידה ולא בוצעה עדיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ראשון לאחר הפלה טבעיתשם בדוי29/03/2011
שלום,
אני בת 31, שנה וחצי לאחר לידה ראשונה. יש לי שחלות פוליציסטיות ומחזור מאוד מאוד לא סדיר, ולאחר שניסיתי להרות באופן טבעי ללא הצלחה התחלתי טיפול של כמה חודשים באיקקלומין ואוביטרל עד שנכנסתי להריון. ההריון היה תקין והסתיים בלידה רגילה.
לפני 5 חודשים הפסקתי גלולות על מנת לנסות להיכנס שוב להריון, בלי לחץ ובלי כדורים. להפתעתי, המחזור הראשון הופיע לאחר 5.5 שבועות (לפני 10 שנים, כשעוד לא לקחתי גלולות ולא הייתי פעילה מינית, הייתי יכולה "לחכות" לווסת גם 6-10 חודשים...)
לאחר עוד 5 שבועות שוב החל דימום, ושוב הופתעתי ושמחתי שהגוף שלי הצליח לייצר מחזור תקין. אבל, המחזור הזה התארך מהרגיל והתחזק מאוד ככל שעברו הימים, ובשיא הדימום (שבועיים לאחר שהחל) הלכתי למיון שם בדקו אותי וגיליתי שאני עוברת הפלה.
הדימום החל במרווח תקין מהווסת הקודמת, וכל כך רציתי להאמין שזה מחזור סדיר עד שלא העליתי על דעתי שאני בכלל בהיריון ושזו הפלה.
חבל לי שהיפלתי, אבל לפחות זה היה ממש בהתחלה, ולפחות אני יודעת שהצלחתי להרות באופן עצמאי! :-)
בכל אופן, מאז אותו יום במיון הדימום נחלש משמעותית ולאחר 3-4 ימים כבר לא היה דימום בכלל.
עשיתי בדיקת בטא פעם בשבוע במשך 3 שבועות עד שלפני 6.5 שבועות הבטא ירדה לגמרי.
העניין הוא שמאז לא קיבלתי ווסת. כלומר 9 שבועות מאז פסק הדימום וכמעט 7 שבועות מאז הבטא ירדה לגמרי.
האם יכול להיות שאני שוב בהריון?
האם יכול להיות שהשחלות הפוליציסטיות שלי חזרו לתעתע בי?
האם יכול להיות שאני סתם מטרידה את עצמי ושהמחזור (התקין) עדיין יכול להופיע? ואם כן, אז כמה זמן סביר לחכות למחזור ראשון לאחר הפלה טבעית שקרתה בשבוע 7 להריון?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ראשון לאחר הפלה טבעית - תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/04/2011- באשה שמבייצת סדיר, המחזור הראשון מופיע כ 6 שבועות לאחר ההפלה.
במקרה שלך, על רקע הביוץ הלא סדיר, סביר להניח שזה יקח יותר זמן, אך בינתיים רצוי לבצע בדיקת הריון.
לכל הריון יש כ 20% סיכוי להפסיק להתפתח בשלבים הראשונים כמו שקרה אצלך. מעבר לכך, הבשורות הטובות הן שיש לך ביוץ ספונטני ואת יכולה להרות גם ללא עזרה תרופתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ופרוגינובהאני23/03/2011
האם אין בעיה לקחת את אנדומטרין וגם פרוגינובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין ופרוגינובה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי26/03/2011אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת אנדומטריןאני23/03/2011
אני בת 36 , אמא לילד בן 3.5 בהריון טבעי, ועברתי שתי הפלות.
בפעם השניה נכנסתי להריון לפני כשלושה חודשים בעזרת הזרעה ותמיכה של אנדומטרין.
לצערי ההריון הסתיים בהפלה נדחית, טיפול בציטוטק והיסטרוסקופיה אבחנתית מכיון שהיו שאריות ברחם. לאחר ההיסטרוסקופיה נצפתה רירית דקה ואני מטופלת בפרוגינובה.
השבוע זיהיתי ביוץ בעזרת בדיקת ביוץ וסימנים נלווים, וקיימנו יחסי מין סביב התאריך.
שאלתי היא האם יש צורך כעת בתמיכה של אנדומטרין? זו ניתנה לי לאחר ההזרעה מכיון שהמחזורים שלי נטו להיות 25-26 יום לאחרונה.
הרופאה המטפלת בי בחו"ל ואינה יכולה לענות, אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכת אנדומטרין - תגובה
ד``ר יורם גלעדי23/03/2011תמיכה באנדומטרין יכולה לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטרין ופרוגינובה
אני23/03/2011האם אין בעיה לקחת גם אנדומטרין וגם פרוגינובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך,חן23/03/2011
אני בת 29 כמעט ויש לי ילד בן 3 (לידה רגילה-הריון רגיל ובריא) בערך לפני שנה נכנסתי להריון ואז בחודש השני (שבוע 8 בערך ) התינוק נפל הפלה טבעית ללא צורך בגרידה ...ככה שוב עוד 4 הריונות והפלות בדיוק באותם שבועות ...:-(((((
הרופא שלי עשה לי בדיקות דם קרישה והכל יצא תקין
מה יכול להיות הבעיה??
מה אני יכולה לעשות???
האם לא יהיה לי עוד ילדים??
אחרי הלידה חודש אחרי שילדתי את הבן שלי עברתי ניתוח כיס מרה האם יש סיכוי שהצלקת של הטבור עושה לי את ההפלות ??
קראתי גם שאולי הביצית שלי לא בסדר??
מה יכול להוביל לכל כך הרבה הפלות ??
סליחה על כל השאלות אני פשוט חסרת שקט בנושא אני כבר נשברת נפשיתתתתת
תודה על התיחסות מראש
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך, - תגובה
ד``ר יורם גלעדי23/03/2011אין קשר בין הצלקת להפלות.
קשה לתת תשובה לסיבת ההפלות במקרה הספציפי שלך. יש לראות את כל התמונה - כולל נתונים אישיים שלך: גיל , משקל, בדיקות הורמונליות שונות, צילום רחם וכו'
ממליץ לפנות לרופא המטפל כדי לקבל הסבר מפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאני21/03/2011
שלום,
לאחר IVF הודגם דופק בשבוע 6 , בשבוע 12 נצפה עובר ללא דופק המתאים לשבוע 8.
טופלתי בציטוטק,
אני מרגישה שעדיין לא יצא הכל, רירית עם זרימה בעובי של 16 מ"מ , נצפו גושים קטנים ושק ההיריון יצא.
מה המשך טיפול?
מתי אפשר לחזור לטיפולים?
האם ייתכן ויש בעיה בביצית או בזרע? (טיפולים בעקבות אזוספרמיה עוברים כתוצאה מהפריית ICSI).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אני22/03/2011מתי אני אמורה לקבל מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי23/03/2011במידה ויש שארית ברחם יש לבצע גרידה.
ניתן לחזור לטיפול אחקרי הווסת הספונטני שיבוא לאחר מכן.
אחוז ההפלות במקרה של בעיה בזרע וביצוע ICSI הוא מעט גבוה יותר. לא להתייאש. נסו שוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בציטוטקמיכל19/03/2011
לפני 5 שבועות עברתי הפלה עם ציטוטק (2 סבבים). לפני יומיים בטא ירדה לערך 6.1 פרוגסטרון 10.1 אסטרדיול 212
טרם קיבלתי מחזור.
אתמול רופא הנשים הפנה אותי למיון והמליץ על היטרסקופיה/ גרידה, מאחר ותוצאות בדיקת הא.ס הראו רירית של 10.4 לא סדירה עם חומר רב בחלל הרחם וכלי דם גדולים, כמו כן ממצא 8-18 מ"מ המתאים לשארית.
השאלה היא כמה דחוף לבצע את הגרידה או האם כדאי להמתין למחזור ולהבדק שוב אחריו בתקווה שהשאריות יצאו? האם המחזור קרוב? האם ישנו סיכון של הדבקויות בהמתנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה בציטוטק - תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/03/2011לאור הממצאים ב US עדיף לא לדחות את הפעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' פרידלר: מספר זקיקים דלמור17/03/2011
שלום פרופ'
ביתי בת 34,רווקה, ועושה כעת בדיקות שונות כדי להכין את הקרקע להכנס להריון. באולטרהסאונד של השחלות נצפה מספר דל מאוד של זקיקים (לפי הרופא כשלושה בלבד). הוא אמנם ניסה לעודד את ביתי ולומר לה שאולי הבדיקה לא היתה טובה וניתן לחזור עליה, ולא כדאי להכנס ללחץ.
אנחנו מבינות שמצב כזה ממעיט עד מאוד את הסיכויים להכנס להריון, ומחייב בכל מקרה התערבות רפואית כלשהי (הפריה, תרומת ביציות וכו').
האם כך הדבר? האם תוכל להסביר מעט ולהרגיע אותנו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' פרידלר: מספר זקיקים דל - תגובה
פרופ' שבח פרידלר17/03/2011אין מקום להלחץ מבדיקה אחת של אולטרהסאונד. יש הרבה בדיקות אחרות נוספות לבחון רזרבה שחלתית כמו פרופיל הורמונלי ביום 3 לוסת או בדיקת AMH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושיםדניאלה16/03/2011
עברתי אתמול הפלה 2 במספר,
הפלה ראשונה באפריל האחרון לאחר שהעובר הספיק גדילתו בשבוע ה6 ,ובשבוע 9 נמצא ללא דופק(הפלה בוששת,ההריון היה הריון ספונטני)
הפלה שניה:לאחר החזרת מוקפאים (אני מטופלת בהפריה חוץ גופית)הוחזרו 2 מוקפאים,שנהם נקלטו אך לא התפתחו (שק הריון ללא עובר)
אחד נפל בשישי בלילה ואחד אתמול טסעי עם עזרה של ציטוטק
יש לי בן בן שנתיים בבית מהפריה חוץ גופית
האם עלי להתחיל ברור להפלות חוזרות?
למי עלי לפנות?
יש השערה למה זה קרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים - תגובה
פרופ' שבח פרידלר16/03/2011רופאי הפוריות על פי רוב אמורים להיות גם מומחים בהפלות ולכן עליך להפנות את השאלה לרופא המטפל שלך. בעיקרון שתי הפלות בנסיבות שלך לא בהכרח מעידות כי יש הפרעה מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא פריון
דניאלה17/03/2011רופא הפוריות שלי אינו מוכן לקבל אותי בקהילה לצערי...
האם רופא נשים רגיל יכול לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא פריון - תגובה
פרופ' שבח פרידלר17/03/2011בעיקרון כן או שהוא יפנה אותך לגורם המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה נוספת
דניאלה19/03/2011יש לרופא הפריון ביחידה השערה לגבי הסיבה להפלות חוזרות
באוקטובר האחרון בוצעה הסטורסקופיה בה נמצא הממצא הבא:
קרע בצוואר הרחם לכל אורכו עד לגובה האיסטמוס בבדיקה חיצונית נמצא שסע של צוואר הרחם בשעה 3 מהפה החיצוני עד הפה הפנימי.
בערקבות כך התייעצתי עם מומחים לצוואר הרחם אשר החליטו על תפר מקדונלד בשבוע 13 להריון,
הרופא מתעקש שזאת הסיבה,אך מומחה צוואר הרחם שולל מכל וכל
אני מבולבלת,האם יש השפעה לקרע כזה(הנדיר,הנוצר כנראה מפתיחה מלאה לכמה שעות בלידה של בני)על הריון כל כך צעיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה חוזרתהדס09/03/2011
שלום רב,
לפני חצי שנה עברתי הפלה ראשונה עקב אי מציאת דופק בעובר.
לפני שבועיים עברתי הפלה שנייה, הסיבה לכך הייתה שק הריון ללא עובר.
ההפלה הראשונה הסתיימה בכדורים ואילו השנייה בגרידה.
האם יש טעם לעבור בדיקות על מנת לברר את סיבת ההפלות?
אני חוששת להריונות עתידיים, מדובר ב"הריון ראשון".
מה ההסתברות להפלה נוספת?
הבנתי מהרופא המטפל בי כי היות וההריונות לא היו זהים-אין מה לעשות.
תודה מראש
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה חוזרת - תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/03/2011לאחר שתי הפלות רצופות באשה שלא ילדה בעבר מומלץ לבצע בירור שכולל הסטוריה רפואית של האשה - גורמי סיכון שונים כמו מחלות רקע, תרופות, גיל האשה, משקל וכו'. כמו כן בדיקה גופנית יסודית כולל US, צילום רחם ובדיקות מעבדה נוספות לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)