מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוגילוטוןמרב19/09/2011
שלום רב ד"ר,
סיימתי טיפול אנטיביוטי מסוג אוגמנטין 875 מ"ג שניתן לי ל-10 ימים.
במקביל קיבלתי פרוגילוטון לשם הסדרת המחזור החודשי.
בעלון התרופה רשום בתגובות בין תרופתיות שאם סיימתי ליטול תרופה אנטיביוטי- אמפצילין, ריפאמפיצין. יש לדווח לרופא ע"מ למנוע סיכונים או אי יעילות התרופה.
שאלתי היא האם ניתן לקחת את הפרוגילוטון, האם צריך להמתין מס' ימים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון - תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/09/2011אפשר לקחת, אין צורך להמתין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר 2 הפלותמרינה19/09/2011
שלום, אשמח לקבל תשובה.
הריון ראשון הסתיים בהפלה טבעית בשבוע 7+4 לאחר שנצפה דופק בחודש אפריל האחרון. הריון שני הסתיים בשבוע 7 לאחר שלא נצפה דופק בעזרת כדורי ציטוטק בחודש אוגוסט האחרון. בבדיקת אולטרסאונד ראו מיומה ברחם. אציין גם כי יש לי תת פעילות בלוטת התריס.
1. האם כדאי לעבור ברור הפלות מלא לפני שננסה את ההריון הבא? או שאולי מדובר בצירוף מקרים והריון הבא יכול להיות תקין?
2. האם המיומה יכלה לגרום להפלות?
3. האם יש צורך לעבור איזשהו בירור הורמונלי?
4. האם כדאי להמתין מס' חודשים לתת לרחם "להתחזק" או שניתן לנסות להרות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר 2 הפלות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/09/2011רצי לפנות לרופא מטפל לבירור ראשוני כולל פרופיל הורמונלי וחשוב מאד לבדוק גם את איזון בלוטת התריס. מיומה עשויה לגרום להפלות המידה במקרים מסויימים - תלוי בגודל ובמיקום שלה. ניתן לראות זאת בבדיקת US . בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חמצן לעור הפניםשרית18/09/2011
לפני הריון...מותר?.
עדיין לא בהזרעות והורמונים רק בתהליך של דיקור סימי וצמחי מרפא להורדת FSH..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חמצן לעור הפנים - תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/09/2011מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת אחרי ציטוטקמיקה16/09/2011
אני שבועיים אחרי ציטוטק. בד"כ לא מקבלת מחזור טבעי, משתמשת בפרוגילוטון.
האם נכון להתחיל לקחת פרוגילוטון כדי לקבל וסת או לחכות עוד שבוע ולקחת פרימולט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת אחרי ציטוטק - תגובה
ד``ר יורם גלעדי17/09/2011מציע בשלב ראשון להיבדק כדי לוודא שאין שאארית ברחם. ווסת מגיעה בדר'כ 6 שבועות אחרי ההפלה. במידה ויהיה איחור מעבר לכך אפשר לקחת פרימולוט (אחרי בדיקת הריון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לביצוע בדיקותא.ש14/09/2011
בת 39 מחזורים סדירים 26-28 ביוצים מזוהים בודאות ביום ה12
במשך החודשיים האחרונים בשני הניסיונות
השרשה זהתה בודאות ביום ה 8 לאחר הביוץ וולאחריה החלו סימפטומים של תחילת הריון (גודש וכאב חד בחזה בחילות וסחרחורות קלות )בדיקת הריון ביתית חיובית התסמינים נעלמו לאחר שלושה ימים ואז מגיעים תסמיני וסת והמחזור מגיע באיחור של יומיים ערכי בטא נמוכים מאד 6 7
יש לי תור לרופאה בעוד כחודש (הבדיקות שקיבלתי כוללות בלוטת תריס ובדיקות דם כלליות )
איזה בדיקות אתה ממליץ לברור ראשוני
וממה נובעת לדעתך התופעה
עוד מציינת שלושה הריונות תקינים וללא קושי בכלל להיקלט להריון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות לביצוע בדיקות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי17/09/2011אמנם בגיל 39 מעט קשה יותר להרות אך לפי הנתונים וההסטוריה המיילדותית לא אמורה להיות כלל בעיה . הריון כימי (שנמשך מס' ימים כמו במקרה שלך) הוא תופעה שכיחה ביותר. מציע לבצע את הבדיקות הראשוניות כולל פרופיל הורמונלי ביום 3-5 של הווסת ואני מניח שיהיה בסדר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להריון- לבצע בדיקה? איזו?דפנה14/09/2011
שלום.
אתחיל בהסטוריה קצרה ומקווה שתוכלו לעזור לי. אני בת 21 ועד גיל 19 המחזור שלי היה שעון שוויצרי, ללא איחורים מעולם. נטלתי גלולות בערך שנתיים ולאחרונה הפסקתי (כבר יותר מחצי שנה בלי). מאז יש לי איחורים קלים של יומיים שלושה. היום יש לי איחור של 8 ימים כבר, מה שמעולם לא קרה בעבר. קיימתי יחסים עם קנדום ולא היו תקלות שידועות לי...
מה אני אמורה לעשות בשלב כזה? הבנתי שזה מוקדם לבצע בדיקה, או שלא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להריון- לבצע בדיקה? איזו? - תגובה
ד``ר יורם גלעדי17/09/2011פורום זה מיועד לשאלות בנושא פוריות. ניתן להפנות את השאלה לפורום המתאים או לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל ברחםנעמה12/09/2011
שלום.
ברצוני להכנס להריון, גילו לי נוזלים ברחם בכמות בינונית.
אין לי שום מידע בענין אך הרופא מסר שיתכנו קשיים בכניסה להריון ואין טיפול נגד התופעה.
האם תוכל לשפוך אור בענין ולהוסחף לי מידע? האם בכל זאת נשים נכנסו להריון עם תופעה זו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל ברחם - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/09/2011לא בור לי מה הממצא. צריך לראות את תמונת ה US . לעיתים קשור להיצרות של הפה הפנימי של צואר הרחם שמונעת ניקוז תקין, לעיתים זהו ממצא חסר משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
נעמה13/09/2011ואם זוהי היצרות צואר הרחם, האם יש טיפול ופתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי 2 הפלות רצופותאורה08/09/2011
שלום
אני בת 32 נשואה ללא ילדים. בשנה האחרונה עברתי 2 הפלות רצופות בשבוע 6 לפני הופעת דופק. לאחר ההפלה השניה בוצעו בדיקות שבמהלך, הוסרו הידבקויות בהיסטרוסקופיה (אבחנתית, לא היה צורך בהרדמה) ונתגלתה בעיית קרישיות (פקטור 5 ליידן). הומלץ לי בהריון הבה להזריק קלקסן מלאחר הדופק בטענה שפקטור 5 ליידן הוא לא הגורם להפלות המוקדמות. בכל זאת יש לי כמה שאלות:
1. האם לא כדאי להתחיל טיפול בקלקסן מיד עם גילוי ההריון?
2. האם ההידבקויות יכלו לגרום להפלות או להפלה השניה? ממה נגרמות הידבקויות? בהפלה הראשונה לא בוצעה גרידה ובהפלה השניה בוצעה גרידה.
3. מה המינון קלקסן המתאים בבעיית הקרישיות של פקטור 5 ליידן ( ה BMI שלי כיום הוא 32).
תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי 2 הפלות רצופות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/09/2011- כאשר יש בעיית קרישיות יתר מקובל להתחיל קלקסן בתחילת ההריון
- הידבקויות יכולות להיגרם מזיהום, גרידה טראומטית, שאריות שליה מהריון קודם וכו'. בדר'כ גורמות לאי יכולת להרות אך יכולות להיות קשורות גם להפלות מוקדמות
- אין קונצנזוס לגבי מינון הקלקסן. בדר'כ מתחילים עם 40 מ'ג. יש שמתחילים עם 60.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחםמיקה06/09/2011
שלום רב, לפני כשבוע וחצי גילו אצלי הריון מחוץ לרחם,
טופלתי ע"י זריקת מטוטרקסט (הבטא התחלתית היתה 400 והיום היא 30).
אשמח לדעת מתי לדעתכם ניתן לחזור ולנסות שוב להרות?
ובנוסף מתי לדעתך אני יכולה לחזור לפעילות גופנית, כגון שיעורי אירובי וחדר כושר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מחוץ לרחם - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/09/2011- ניתן לנסות החל מהווסת הבאה
- אין בעיה עם פעילות גופנית, תיהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון מחוץ לרחם - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/09/2011- ניתן לנסות שוב החל מהווסת הבאה
- אין מניעה לפעילות גוופנית, תיהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וכאבים ללא חום שבוע אחרי גרידקרן04/09/2011
שלום,
לפני שבוע עברתי גרידה בשבוע שביעי לאחר שלא נמצא דופק. הרגשתי די טוב לאחר מכן- מעט גימום וכאבים סבילים. כארבעה ימים לאחר הגרידה החלו שוב דימומים קלים כמו מחזור וכאבי בטן. ללא חום. סיימתי חמישה ימים אנטיביוטיקה.
האם זה מצב נורמאלי? אני חוששת שלא התפתח זיהום או משהו. הרופא הפרטי שלי אמר רק תדאגי שלא יהיה לך חום.
אני מעוניינת ביעוץ נוסף. האם עלי לראות רופא?
לתשובתכם המהירה אודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום וכאבים ללא חום שבוע אחרי גריד - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/09/2011מציע להיבדק. תיאורטית, יכול להיות זיהום גם ללא חום כך שרצוי לשלול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעית ונסיעה לחולמירב03/09/2011
בת 38 הריון ראשון ספונטני ,3 חודשים החל משבוע 7 דימומים בבדיקה היה דופק והכל ניראה תקין בשבוע 8 עברתי הפלה טבעית ולאחריה גרידה .
שוב בהריון שבוע 6 ,צפויה לטוס לאירופה עוד שבוע , האם יש ממה לחשוש ? האם לבטל את הטיסה , אני מניה שעדיין לא ניתן לראות דופק , במידה ויהיו דימומים מה עלי לעשות ? האם לאחר הפלה טבעית אוכל לקבל כדור ציטקוק במקום גרידה או שעלי לנוח ולהשאר בחול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה טבעית ונסיעה לחול - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/09/2011אין מניעה לטוס בהריון. העיה היחידה היא, אכן, קבלת טיפול רפואי במקום זר במקרה וקורה משהוא. לגבי ציטוטק - מציע להיות אופטימיים ולחשוב מחשבות חיוביות על ההריון הזה. דיה לצרה בשעתה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותכוכב31/08/2011
היי
אני בת 33.9, מנסה להיכנס להריון כבר שנה וחודשיים.בירור אצלי ואצל הבן זוג הכול תקין(.עברתי גם מעקב זקיקים שני מחזורים) ולאחר 7 חודשים נכנסתי להריון,העובר לא התפתח ועברתי הפלה עם ציטוטק.מייד בלי לקבל מחזור נכנסתי להריון ושוב ההריון היה לא תקין.מאז נאמר לי לעשות הפסקה של חודש ומאז שני מחזורים לא הצלחנו.עברתי בדיקות גנטיות ובדיקות לקרישות דם על מנת להבין אם יש בעיה והכול תקין,בהריון השני עברתי גרידה והחומר ההריוני נשלח לבדיקה והכול היה תקין.אני מטופלת כבר שלושה חודשים בדיקור סיני ושתית מיץ סלק.אני בודקת ביוץ בעזרת ערכות ביוץ.האם עלי להמתין לפני שאני פונה ליעוץ?ואם כן כמה זמן?האם דיקור סיני עוזר?האם מיץ סלק עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/09/2011רצוי לפנות למרפאת פוריות להערכה מחדש, לעבור על כל הבדיקות שנעשו כולל פרופיל הורמונלי, הערכה חוזרת בבדיקת US וכו'. כמו כן מומלץ לבצע צילום רחם. לגבי דיקור סיני - ההשפעה העיקרית שלו היא בנושא הרפייה שזה בסה'כ פקטור חשוב. לגבי מיץ סלק - לא ידוע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיה אוריאופלסמה מיקופלסמה חיובינירה30/08/2011
בת 21 בריאה בדרך כלל.נוטלת גלולות.
לאחר מערכת יחסים עם חבר, שהיתה לי ,ללא אמצעי הגנה בצעתי בדיקות למחלות מין. הכל תקין ,פרט לבדיקת שתן STD בשיטת PCR שיצאה חיובית לכלמידיה ,אוריאופלסמה,מיקופלסמה.הרופאה נתנה לי דוקסלין פעמיים ביום ל10 ימים ואמרה, שאם זה לא יעזור ,ושוב הבדיקה תצא חיובית אקבל עוד טיפול נוסף של דוקסלין 10 ימים .שאלתי
1)האם דוקסלין אמור לטפל בהצלחה בכלמידיה ,אוריאופלסמה ומיקופלסמה
2)מדוע הרופאה חוששת ,שאולי אצטרך עוד טיפול של דוקסלין ?האם ככה מקובל אם הטיפול הראשון לא עוזר או שאולי נצריך לשקול טיפול אחר?
3)לא נעשתה לי בדיקה לזיבה .הרופאה אמרה ,שגם אם יש לי זיבה הדוקסלין מטפל גם בזיבה ,האם זה נכון ?אם דוקסלין לא מטפל בזיבה מה כן מטפל בזיבה?
המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה אוריאופלסמה מיקופלסמה חיובי - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/09/2011ככל הידוע לי בדיקת ה STD בודקת גם זיבה כך שהיית אמורה לקבל תשובה אם היה. הטיפול בדוקסילין במקרה שלך מקובל וטוב. רצוי לטפל גם בבן הזוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםסיגל29/08/2011
שלום
לפני כחצי שנה עברתי צילום רחם שבו נמצאו חצוצרות סתומות.
במהלך הצילום עברתי פרוצדורה של פתיחת החצוצרות על ידי הזרקת חומר נוזלי כלשהו.
מה הסיכויים להצלחתה של פרוצדורה כזאת והאם ניתן לבצע שוב צילום רחם שבודק אם הן אכן פתוחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/09/2011במהלך הצילום ניתן לראות האם הפעולה הצליחה או לא כך שזה אמור להיות רשום בדו'ח. אם את מתכוונת לשאול מה הסיכויים להריון כתוצאה מהפעולה הרי שזה תלוי כמובן גם בגורמים רבים אחרים. במידה ולא היה אירוע חריג בחצי שנה האחרונה (זיהום ברחם וכו') הרי שרוב הסיכויים שהחצוצרות נשארו פתוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו בדיקות צריך לעבור?לילי25/08/2011
אני בת 27 עם ילד בן שנתיים וחצי בריא , לפניו עברתי הפלה ואחריו עברתי עוד 2
,המליצו לי ללכת לרופא מומחה?איך מגיעים אליו?מה עושים הלאה?איזה בדיקות צריך?אשמח לקבל מענה ,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילו בדיקות צריך לעבור? - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/09/2011ניתן לפנות למרפאת פוריות - בשלב ראשון פרטים על ההסטוריה הרפואית האישית והמשפחתית, בדיקה כולל US ובדיקות עזר נוספות הכוללות בין השאר בדיקות דם לקרישיות יתר , צילום רחם וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)