מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור בהיריוןי.ל22/08/2011
בת 29 מחזור אחרון שלי היה בתאריך 1/7/2011 לפני שבועיים וחצי עשיתי בדיקת היריון בטא 33 אחרי שבוע בדיקה חוזרת בטא 150 ביום שישי האחרון התחילו דימומים הייתי במיון בביה"ח עשו לי בדיקת אולטרסאונד בבדיקה היה שק היריון אחד והכל היה תקין לא נבדק דופק עדיין שוחררתי ביום שישי.
מיום שישי בערב היו דימומים חזקים ויום שבת היה ממש וסת רגילה היום בבוקר הופניתי לבדיקת היריון חוזרת התוצאה בטא 56 נאמר לי שבגלל הדימומים הבטא נמוך ובנוסף לחכות שבוע ולבדוק שוב עם הבטא עולה
האם יש איזושהי סיבה לדאגה? שאחרי מחזור בזמן ההיריון בשליש הראשון, מה אחוזי הסיכוי להיריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בהיריון - תגובה
ד``ר יורם גלעדי22/08/2011כאשר ערכי הבטא יורדים + דימום, סביר להניח שההריון לא תקין. יש לחזור על הבדיקה כדי לראות מה המגמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא הטרוגני אחרי גרידהכרמל2921/08/2011
ממצא הטרוגני עם זרימת דם בגודל 25X25 מ"מ כשהרחם בגודל 45 מ"מ Y ו-X 60 מ"מ. שבועיים אחרי בוארו וגרידה. מתה מדאגות, בבקשה האם זה בעייתי? האם אני צריכה לקחת כדורים או היסטרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא הטרוגני אחרי גרידה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי22/08/2011נשמע כמו שארית שליה. עדיף היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי בוארוכרמל2920/08/2011
לפני 12 יום עברתי בוארו בשבוע , הריון ראשון17 (מבחירה, לעובר חסרה כליה ועורק טבורי בודד).
היום הסתיים הדימום.
1. בעוד כשבוע אוכל לחזור לקיים יחסים, יש סכנה לזיהום אחרי כמעט שלושה שבועות? (אנחנו רוצים להיכנס להריון).
2. הבנתי שיכול מאוד להיות שהייתה בעיה בזרימת הדם לעובר אולי עקב קריש דם. אני חולת לופוס והזרקתי 40 מ"ג קלקסן ביום, יכול להיות שהמינון נמוך? עם מי צריך להתייעץ?
3. אחרי הבוארו עברתי גם גרידה. ב- US שעשיתי השבוע ראו ממצא הטרוגני קטן והרופא אומר שרוב הסיכויים שזה ייצא בוסת הבאה. האם יש טעם כרגע לעשות בטא HCG כדי לראות שהיא מאופסת וכדי שנוכל לעבוד שוב על ההריון הבא.
בברכה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי בוארו - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/09/2011- אין סכנה לזיהום
- אין קשר בין המום בעובר לבין מינון הקלקסן שהזרקת
- רצוןי לחזור עלך בדיקת ה HCG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםליאת18/08/2011
הייתי בהריון לאחר הזרעה,במהלך השבוע הרביעי היתה הפלה טבעית כך שהמחזור בשל ההפלה היה ב04.08 באותו יום הבטא היתה על 25,בבדיקה נוספת ב11.08 הבטא היתה על אפס.
היום - 18.08 בדיקת אולטרסאונד הראתה רירית עבה ותקינה,זקיקים פחות מ10 מ"מ
כלומר אין זקיקים,
1.האם זה תקין ?
בדרך כלל מחזור אצלי קבוע בין 26-27 יום,
האם זה בשל ההפלה ומתי אם כך אני צפויה למחזור הבא ..
2.האם כעת אני בביוץ שהרי אני שבועיים לאחר מחזור -של ההפלה למעשה..
3.במידה והזקיקים ייראו טוב בגודל של 22 מ"מ שבוע הבא האם אפשרי לבצע אז את ההזרעה - האם זה אומר שיש ביוץ אז וההזרעה תוכל להיקלט או להמתין למחזור ולהתחיל אז מחדש?
תודה.
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים - תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/08/2011הביוץ לאחר הפלה מתאחר בדר'כ. במידה וההפלה הייתה בשלבים מוקדמים של ההריון אין צורך להמתין לפני טיפול נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלהגלית16/08/2011
שלום,
גיל 35+2 לפני כ 3 חודשים עברתי הפלה עקב עובר שלא התפתח - לא היה דופק
כרגע שבוע 8+4 ,
לצערי לפני כשבוע וחצי היה לי חום וחולשה ועשיתי CMV
מצ"ב התוצאות:
CMV IGG 61.5
POSITIVE
CMV IGM POSITIVE
CMV IGG AVIDIITY 11%
אני מודעת לי שבצב זה יש 2 אופציות: או לעשות מי שפיר או לבצע הפסקת הריון
האם אני צריכה לעשות בירור מקיף לתופעה?
תודה מראש
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הפלה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/08/2011אכן שתי האופציות קיימות. יש לזכור כי עדיין יש סיכוי סביר שהעובר לא יידבק . במידה ויש פגיעה קשה ניתן לראות סימנים לכך כבר בסקירת המערכות. במידה ולא - ניתן לבצע דיקור בשבוע 22 כדי לשלול הימצאות הוירוס במי השפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוריאופלסמה חיובינירה14/08/2011
בת 21 .בצעתי בדיקות למחלות מיו וכן בדיקת STD בשתן ,על מנת להיות רגועה אחרי מערכת יחסים ,שהיתה לי.בבדיקות הכל תקין .פרט לאוריאופלסמה חיובי בשתן.יש לציין שאין לי סימפטומים או תלונות שאלתי:
1)האם יש צורך בטיפול למרות שאין לי תלונות?
2)מהו הטיפול?
3)האם הטיפול עוזר?
3)איני בהריון ,אך רוצה לשאול ,האם אוריאופלסמה חיובי ,לא מטופל עושה בעיות בפוריות
או סיבוכים בכלל לאשה ,או בעיות ליילוד, שנולד לאמא שיש לה אוריאופלסמה חיובי לא מטופל?
המון תודה על העזרה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריאופלסמה חיובי - תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/08/2011השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי11/08/2011
שלום רב,
האם נתקלתם במצב של אישה בת 43 עם FSH 21 ו- LH 21.5 השצליחה להשיג הריון מביצית שלה (בעזרת טיפולי הפריה המן הסתם). תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/08/2011כן. אך זה היה בהחלט נדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
טלי20/08/2011תודה על תשובתך. האם יש סיכוי שהפרמטרים הללו ירדו לסרוגין? שוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם הפרופיל ההורמונלי תקין?
גילי20/10/2011האם הסיכוי להריון הוא גם נדיר במקרה שהFSH-6.3 וה-LH -2.8?
אם לא- אז מדוע? (שהרי הביציות "זקנות" באותה המידה, לא?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם הפרופיל ההורמונלי תקין? - תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/10/2011בפרופיל הורמונלי כזה בודאי שהסיכויים טובים בהרבה יותר, אך את בהחלט צודקת - עצם הגיל - 43 - מוריד את הסיכוי להצלחה בהשוואה לגיל צעיר יותר, גם כאשר הפרופיל ההורמונלי תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר דן לוין22/10/2011שוש שלום,
אישית לא, אבל זה קרה. לצערי זה נדיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בעיות קרישה?..שיר11/08/2011
שלום,
אני בת 36, מנסים להיכנס להריון כ-8 חודשים.
לפני כשלושה חודשים - בדיקה ביתית חיובית, ובדיקת דם כמה ימים לאחר מכן שלילית (חושדת בכימי)
לפני כחודשיים הריון נוסף, שבוע 8 עובר בלי דופק, גרידה.
אני חוששת שיש בעיה, ועקב גילי לא רוצה לבזבז זמן ולהיכנס להריונות שיסתיימו בהפלות..
אמי עברה שתי הפלות טבעיות אולם לא אובחנה אצלה קרישיות יתר מעולם,
דוד שלי חולה בלופוס,
ודודה שלי אושפזה לאחרונה בבית חולים עקב קריש דם במוח (בחורה בשנות ה-20 לחייה).
האם מהכתוב יש להניח שמדובר בבעיות קרישה תורשתיות שעלי לבדוק על מנת למנוע הפלה בהריון הבא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בעיות קרישה?.. - תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/08/2011לא ניתן להסיק שיש בעיה חריגה על סמך ההסטוריה של 2 הריונות שסיפרת עליהם, אך לאור הסיפור המשפחתי מומלץ לבצע בדיקות דם לקרישיות יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כועסת על עצמירינת10/08/2011
שלום
היום בעבודה הרמתי קופה כבדה מלאה כסף
הרמתי אותה מהרצפה למטה והנחתי אותה על הרצפה במקום אחר.
מאז אני עם כאבים למטה ומאוד מפחדת שעשיתי נזק לעובר
אני בשבוע 8 ונמצאת לאחר טיפולי פוריות שנמשכו שנים.
איך אפשר לדעת האם באמת נוצר נזק לעובר?
והאם יש הבדל בשלבי ההריון כלומר האם בשלב מסוים ייותר קריטי לא להרים כבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כועסת על עצמי - תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/08/2011אין סיבה לחשוב שגרמת נזק. במידה ויש כאבים חריגים רצוי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעההדס08/08/2011
היי,
בת 34.5 אחרי הזרעה ראשונה על בסיס טבעי (רק זריקת אוביטרל ) ועכשיו אחרי אנדומטרין פעם ביום.
(אי פוריות בלתי מוסברת)
5 ימים אחרי ההזרעה יש לי כאבי מחזור של יומיים בערך ואז נפסקו,
* אגב בדר"כ כמה ימים- שבוע וחצי אחרי ביוץ יש לי כאבי מחזור...
1.האם זה אומר שההזרעה נכשלה?
2. האם אנדומטרין יכול לגרום סכנות לעובר ולעתיד בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הזרעה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/08/20111 - אין קשר
2 - אנדומטרין הוא טיפול בטוח. לא גורם נזק להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלה טבעיתלילך ל.05/08/2011
שלום,
עברתי הזרעה ממנה נכנסתי להריון אך בשבוע הרביעי היתה לי הפלה טבעית
כעת אני במחזור בשל ההפלה ומעוניינת לבצע הזרעה נוספת בביוץ הקרוב
האם הסיכוי להיקלט להריון טוב יותר והאם הרופא יכול לאסור עלי ולא לאפשר לי הזרעה החודש אלא מהמחזור הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לדעת..תודה..
עדי06/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון לאחר הפלה טבעית - תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/08/2011לאחר הפלה מוקדמת ניתן להמשיך מיד בטיפול נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי גרידהמיטל04/08/2011
שלום רב,
אני 6 שבועות ו3 ימים אחרי גרידה ועדיין לא קיבלתי מחזור.
אתמול הלכתי לרופא נשים ועשיתי אולטראסאונד שהראה עובי אנדומטריום 7 מ"מ. זקיק בקוטר 18 מ"מ בשחלה ימנית, זקיקים קטנים בשחלה השמאלית.
אני מאוד לחוצה כי לא קיבלתי עדיין מחזור. לפי בדיקות דם ההריון הסתיים מבחינה הורמנלית.
אשמח לדעת מתי אקבל מחזור והאם הנתונים תקינים.
אציין שבגרידה היה דימום רב יותר מהרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי גרידה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/08/2011לפי הנתונים את קרובה לביוץ כך שהמחזור אמור להגיע בעוד שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לבצע בדיקת קרישיות יתר?גלי03/08/2011
שלום,
קיבלתי הפניה לבדיקת קרישיות יתר (על רקע הפלות חוזרות).
האם יש מועד בו מומלץ לבצע את הבדיקה (מבחינת מועד וסת)?
האם יש הנחיות מסוימות לבדיקה (צום וכו')?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לבצע בדיקת קרישיות יתר? - תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/08/2011לא קשור למועד הווסת או לצום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןהדס03/08/2011
אתמול עברתי הזרעה על בסיס מחזור טבעי
*הרופא ביק שמהיום אני אקח טבלית אחת אנדומטרין כל ערב:
1. מה הטבלית הזאת עושה?
2. האם זה הכרחי ?
3.רמת הפרוגסטרון היתה 0.42 יום לפני ההזרעה – האם בגלל זה? זה פרוגסטרון נמוך?
4. מה ההשלכות של הטבליות במידה ויש הריון? זה יכול להזיק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין - תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/08/20111 - תמיכה הורמונלית לרירית הרחם
2 - במחזור טבעי - לא הכרחי, אך יכול לעזור
3 - הפרוגסטרון עולה רק לאחר הביוץ
4 - לא מזיק לעובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהזויה03/08/2011
שלום אני אחרי 4 הפלות חוזרות הרופא ביקש לעשות בדיקת היסטרוסקופיה בדף הסבר שקיבלתי מצוין שהבדיקה בהרדמה כללית חבירה שעברה את הבדיקה אמרה שהבדיקה בלי הרדמה רציתי בבקשה לדעת על הבדיקה .הבדיקה עוד 4ימים לא ידעתי שאסור לקים יחסי מין וקימתי אחרי המחזור האם זה פוגיע בתוצאות ולמה בכלל אסור לקיים יחסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/08/2011בעיקרון ניתן לבצע בדיקה גם ללא הרדמה כאשר מדובר בהיסטרוסקופיה אבחנתית בלבד אך גם אז זה יכול לגרום לכאבים בחלק מן המקרים. בנוסף במידה ויש לבצע פעולה כירורגית במהלך ההיסטרוסקופיה רצוי שהאשה תהיה מורדמת.
מומחלץ לא לקיים יחסים לפני הפעולה כדי לשלול אפשרות של הריון בזמן הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)