מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנגליתשי11/04/2013
עש לי בן בכתה ז' שמתקשה לכתוב באנגלית. בעברית שולט לחלוטין, מלבד טיפה שגיאות כתיב. זה יכול להיות הפרעת למידה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנגלית - תגובה
שרון צונץ11/04/2013בהחלט
פעמים רבות לא רואים את לקות הלמידה בשפת האם, והיא מופיעה בשפה זרה
כדאי לבדוק
בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחונים לקראת החטיבהרונית02/04/2013
שלום רב,
יש לי בת 12 שעולה לחטיבה ,ולפני כן הייתי רוצה לבדוק האם היא זקוקה להתאמות ?
אילו אבחונים אני צריכה לעשות לה? אבחון דידקטי, אבחון פסיכודידקטי, BRC או MOXO?
אני אתן לכם רקע כללי עליה: היא איטית בדר"כ (בכל המבחנים שלה ביסודי נתנו לה תוספת זמן), היא לחוצה מאד לפני מבחנים (רועדת בדר"כ), יש לה קושי רב להתחיל במשימות כמו שיעורי בית , קשה לה להתרכז (כל הסחת דעת הכי קטנה מוציאה אותה מריכוז) והכי חשוב שלפי דעתה יש לה בעיית קשב וריכוז.
למרות כל הקשיים הללו יש לה תעודה של הכל טוב מאד אבל זה עולה לה ולנו כמשפחה במתח נפשי גדול מאד.
איזה אבחון אני צריכה לעשות לה ? אין לי בעיה כלכלית היות ואני מבוטחת בביטוח מקיף.
אודה על תשובתכם
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחונים לקראת החטיבה - תגובה
ד''ר אסנת כנען03/04/2013שלום רונית,
אני ממליצה לערוך אבחון משולב- פסיכולוגי ודידקטי. אבחון כזה ייתן מידע על תפקודי הקשב והריכוז וכן על גורמים נוספים של למידה ושל היבטים ריגשיים - כל אלו עשויים להראת כמו קשב למרות שלא בהכרח מדובר בהפרעת קשב. במידה ויעלה חשד להפרעת קשב תופנו עם הדוח לרופא מומחה (נויורלוג או פסיכיאטר) לצורך המשך אבחנה. בנוסף, בתום האבחון תקבלו המלצות רחבות כולל המלצות ללמידה אפקטיבית יותר וכן המלצות להתאמות בלמידה.
שימי לב- אבחון קשב ממוחשב כשלעצמו איננו מאבחן הפרעת קשב אלא מהווה כלי אינדיקטורי נוסף עבור המאבחן.
בעמותת מרום במכון האבחון פועל פסיכולוג קליני שבמסגרת עבודת הדוקטורט שלו מעביר מטלה ממוחשבת מוכרת מסוג אחר (בפיתוח אוניברסיטאי) ללא עלות כספית! (אם עולה חשד להפרעת קשב לאחר אבחון).
בהצלחה!
דר' אסנת כנען* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נראה כמו בעיית קשב וריכוזאבי21/03/2013
אני בן 42 כל חיי סבלתי מהיותי קטן בקושי להתרכז בלימודים ולזכור,תמיד חשבתי שאני מבין את הנלמד ,אבל מסתבר שלא ,בבגרותי למדתי וכשהייתי יוצא להפסקות הכל היה נישכח
בשביל לזכור הייתי צריך לשכתב את החומר הנלמד כמה פעמים בסמוך למבחנים,גם כיום
אני צריך לקרוא כמה פעמים את אותם שורות בשביל לזכור ולהבין ,בעבודה אני לא יעיל אני מורח את הזמן שלא במיתכוון,נכון להיום קיבלתי רטלין 10 וזה לא עוזר לי העלתי את המינון ל2* 10 וגם לא עזר, עשיתי בדיקת CPT וגם שם אין בשורה ,אני יכול להעיד על עצמי מתוך מודעות עצמית שאינני סובל מחרדות או דיכאון או בעיה התנהגותית כלשהי לאורך השנים, בדיקות דם תקינות ,מה נישאר? ,אולי יש לך כיוון שלא מיציתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה כמו בעיית קשב וריכוז - תגובה
נועה ווס25/03/2013אבי שלום
אני מציעה לך להמשיך את תהליך הבירור וחיפוש הטיפול. לא כתבת מי מלווה אותך בשימוש ברטלין. מומלץ לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר אשר יסייעו לך באבחון ובחיפוש הטיפול היעיל עבורך, בהקשר התרופתי. כמו כן מומלץ לפנות או תוכל להיעזר לשיקולך בפסיכולוג מומחה לתחום או למאמן מומחה לתחום (של קשב ריכוז והתארגנות) על מנת להעמיק את ההבנה של התופעה והשפעותיה על חייך, ולייעול התנהלותך בחיי היומיום, בעבודה ובכלל, ולקידום מטרותיך.
בהצלחה רבה
נועה ווס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקויי למידה - מבוגרים - בדחיפותיסמין14/03/2013
שלום לכולכן , רציתי להתייעץ לגבי ליקויי למידה עקב הפרעת קשב וריכוז חמורה.
אני בת 22 , ומוצאת שקשה לי לקלוט ,להבין , ולזכור דברים מסוימים , גם אם יסבירו וילמדו אותי את הנושא שוב ושוב ... הקליטה אמנם יותר טובה בעקבות תרופה - קונצרטה 54 מ"ג , אבל עדיין רחוקה מאוד מלהיות מושלמת . ומקשה עליי מאוד בתפקוד היומיומי ובמיוחד במציאת עבודה . כי בחלק חובה לעבור קורס כדי לעבוד בהן , ועקב כך קשה לי למצוא ולהחזיק בעבודה .
רציתי לדעת האם ניתן לשפר את יכולת הקליטה , הבנת מידע ואולי אפילו את הזיכרון ,בעזרת קלינאי תקשורת ?
(אני לא מעוניינת ברפואה משלימה , אני בחורה מאוד פרקטית )
אשמח לקבל המלצה על קלינאי תקשורת טוב באזור נתניה , או המלצה עם / בלי קישור לעזרה דרך קופ"ח כללית , כי איני מוצאת זאת בעצמי .
תודה רבה לכן , וסופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בן שמונה בכיתה קטנהרונה03/03/2013
שלום רב,בני בן שמונה בכיתה ב קטנה,למרות שנמצא בכיתה קטנה יש לו קשיים רבים ברכישת שפה,האם יש משהו נוסף שאוכל לעזור לו ברכישת השפה,האם יש מרכזים שבהן ניתן לתת מענה לילדים עם לקות למידה,הוראה מתקנת,טיפול רגשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שמונה בכיתה קטנה - תגובה
שרון צונץ03/03/2013הי רונה
כדאי מאוד להתייעץ עם קלינאית תקשורת דרך קופ"ח
אפשר גם לשאול במועצה/בעיריה (מחלקת החינוך) היכן יש מרכז להוראה מתקנת וטיפול רגשי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקצוע לימודיםמ.ו.20/02/2013
שלום,
אני אשמח להתייעץ איתכם בנוגע לבחירת מקצוע.
בשלב הזה, אני מסיימת תואר ראשון בפסיכולוגיה.
אני רוצה להמשיך ללמוד, וההתלבטות היא האם לעשות תואר שני לקויות למידה, או תואר ראשון נוסף של הפרעות בתקשורת.
שני התחומים מרתקים אותי.
והשיקול היחיד הוא העינין הפרקטי, מה יותר מבוקש/ מגוון/ משתלם/ מאפשר התפתחות מקצועית וכ'ו ... .
אשמח לקבל כל עיצה ...
תודה רבה. !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקצוע לימודים - תגובה
שרון צונץ21/02/2013הי
לדעתי אכן מאוד כדאי להקשיב למי שעובדות בתחום
מנסיוני, יש יותר ביקוש לקלינאיות תקשורת (אין הרבה)
אבל השיקול צריך להיות מידת הענין בעבודה עצמה - האם תרצי לאבחן לקויי למידה? האם תרצי להיות מורה ללדים לקויי למידה באופן פרטני או בכיתה קטנה? האם תרצי לעבוד בקופ"ח או באופן פרטי עם ילדים צעירים שמתקשים לדבר/להגות נכון?
נסי להיפגש עם מי שעובדת בתחום
בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה אם אדםליהי17/02/2013
שאין לו לקות למידה לוקח ריטאלין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה אם אדם - תגובה
שרון צונץ17/02/2013הי
יכולות להיות לא תגובות הפוכות - היפראקטיביות, למשל
צריך להבין שרטלין היא תרופה, ויש לקחת אותה במעקב רפואי כולל בדיקות דם וכיו"ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לומדת לפסיכומטריאביטלי05/02/2013
אני בת 22 ולומדת עכשיו לפסיכומטרי. כשהייתי בבית ספר לא השקעתי יותר מדי בלימודים והיו לי ציונים בינוניים, אבל לא הרגשתי קשיים מיוחדים. עכשיו כשאני בקורס פסיכומטרי אני מרגישה ממש קושי ללמוד ולהתרכז, אני לא מבינה לפעמים מה שאני קוראת- יש משפטים שלא נראים לי הגיוניים. יכול להיות שיש לי ליקוי למידה ולא עלינו על זה כשהייתי קטנה יותר? מה עושים כדי לאבחן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לומדת לפסיכומטרי - תגובה
שרון צונץ05/02/2013הי אביטלי
מאוד יכול להיות שיש לקות למידה, שמופיעה כיום כשהחומר מורכב יותר
מצד שני, יכול להיות שישנם מאפיינים רגשיים שמסיחים את דעתך מן הלמידה
על כן אני מציעה לך לעבור אבחון פסיכו-דידקטי מקיף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת ה-6אני27/01/2013
ביתי עוד מעט בת שש ונמצאת לפני עליה לכיתה א.
היא לא הובחנה בצורה מוגדרת וע"פ אבחון של נורולוג ילדים נאמר לי שיש לה איחור התפתחותי.
ביתי ילדה שמחה וטובת לב, אך יש לה קושי בשליפה ובחישוביםמתמטיים פשוטים.
אנו נמצאים בטיפול של ריפוי ועיסוק וקיבלנו גם גננת שיח לגן.
כיצד אפשר לעזור לביתי לקראת כיתה א?
האם מומלץ לעלות אותה לכיתה רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת ה-6 - תגובה
שרון צונץ27/01/2013הי
מומלץ שבתך תעבור אבחון פסיכולוגי כדי לדעת מה הכי נכון עבורה
את יכולה לפנות לשפ"ח
כל טוב
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מכיתה רגילה לכיתת לקויי למידהיעל16/01/2013
בני בכיתה ז' בכיתה רגילה ,עבר אבחון לפני עלייתו לחטיבה,נמצא לקויי למידה וזקוק לתיווך של המורים המלמדים.מאחר והכיתה מאוכלסת ב-36 תלמידים,כמובן שהמורים אינם מתפנים לבני.
בנוסף בני טוען שהמורים רצים מהר עם החומר והוא אינו מספיק לעכל וכבר רצים לנושא הבא.
נפגשנו עם היועצת והיא ממליצה להעביר אותו לכיתת לקויי למידה עם מורה וסייעת ומכילה 12 תלמידים.
אשמח לשמוע את דעתך והמלצתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מכיתה רגילה לכיתת לקויי למידה - תגובה
שרון צונץ16/01/2013הי יעל
מנסיוני, אם הוא אכן לקוי למידה, הכתות האלה נותנות מענה מצוין
מקדמים כל ילד בקצב שלו ויש סיוע רב
כמובן שהדבר דורש ועדת המה, ויש לקוות שמשרד החינוך והרשות המקומית ימצאו אותו זכאי
בהצלחה,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכדי בתחלה אמרו אספגר היום asdקופלמן ברכה13/01/2013
אני כסבתא שהיתה גננת שלעבר רוצה מאוד לדעת למה כולם מתכבים אספגר או asd מה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לבעלי יש בעיה שאין לי מושג מה היארעיה01/01/2013
בעלי בן 29, יש לו בעיה כלשהית שאין לי מושג איך להסביר אותה
אני אנסה לתאר קצת את התופעות: הוא לומד כרגע- לפי מה שהוא אומר, להרצאות הוא בכלל לא יכול להקשיב ב100%, לכל היותר 50%,
כשהוא קורא משהו- הוא לא יכול לחזור על כל הנתונים אחרי הקריאה, זה לא יושב לו מסודר בראש, (אני חייבת לציין שהוא בחור מאוד חכם ומצליח גם בלי זה, אבל בלי הבעיה הזאת הוא היה יכול להגיע ממש רחוק)
וגם בחיים עצמם לדעתי לא מסודר לו הראש, הוא לא סוגר דברים עד הסוף, הוא דוחה דברים, הוא יכול לדבר, לשמוע איתי או עם אנשים אבל אני שמה לב שהוא לא מפנים, זה לא ישר תופס מקום מסודר בראש ולכן הוא יכול לפעמים להבין בדיוק הפוך או לשאול שאלה שכבר עניתי את התשובה עליה ובנוסף או שזה גם קשור יש לו חוסר תקשורת (שזה מגיע מהמשפחה שלו לדעתי) עם המשפחה שלו זה ממש מחריד, אני יכולה להגיע לשם והתברר לי שהם לא הבינו שאנחנו אמורים להגיע אפילו שהם דיברו בינהם, איתי זה קצת יותר משופר אבל זה רק בגלל שאני מאוד מסודרת (אולי אובר) ולא מתפשרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבעלי יש בעיה שאין לי מושג מה היא - תגובה
ד''ר אסנת כנען01/01/2013כדי לברר מהי הבעיה מומלץ להתחיל מהערכה של תפקודי קשב וריכוז שהנם בסיסיים ללמידה ולהתנהלות כללית בחיים.
מדובר באבחנה שניתנת על ידי פסיאטר/ נוירולוג. ישנם רופאים שיבקשו טרם ההגעה לאסוף מידע נוסף באמצעות שאלונים/ מבחן ממוחשב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבעלי יש בעיה שאין לי מושג מה היא - תגובה
נועה ווס01/01/2013רעיה שלום
תיאורך תואם במידה רבה תמונה השכיחה אצל אנשים עם הפרעה בתפקודי הקשב והריכוז, אשר מכבידה גם על הזכירה והארגון, ולעיתים יש קשיים גם בתחומים אלו, מעבר לקושי בקשב. הקשיים בקשב וארגון יכולים בקלות להכביד גם על התקשורת הבינאישית וההבנה ההדדית, וגם כאן - יתכן קושי נוסף או אחר, אך הקושי הספציפי בתיאום וזכירה של פרטים שתואמו - יכול להיות קשור לקשב. אם תרצו - תוכלו ללמוד עוד את הנושא, גם מקריאה ובאינטרנט, תוכלו גם לפנות למומחה/ית בתחום - בתחום הקשב במבוגרים ובנושא של לקויות למידה במבוגרים, ויחד עמו/ה להבין את החוזקות והקשיים, השפעותיהם ודרכי ההקלה העומדות בפניכם.
בהצלחה
נועה ווס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 כיתה קטנהרונה26/12/2012
שלום רב ,בני מאובחן כלקוי למידה,לומד בכיתה קטנה בבית ספר רגיל,יש לו בעיה חריפה בזיכרון שליפה ואיחסון מידע,דבר המשפיע על יכולתו לרכוש את עניין השפה,חשבון דווקא מסתדר יפה,האם יש פתרון או משהו שיכול להקל על הילד ,חש תיסכול רב מכך,גם בכיתה הקטנה הוא בפיגור יחסית יש משהו נוסף שאני בתור אמא יכולה להקל עליו,לתגבר,האם יש מרכז או מטפל שיוכל לעזור לו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8 כיתה קטנה - תגובה
שרון צונץ27/12/2012הי רונה
נשמע שעזרת לו מאוד בכך ששילבת אותו במסגרת קטנה המותאמת לצרכיו
אינני מכירה אותו ועל כן שווה להתייעץ עם צוות ביה"ס - אולי זקוק לקלינאית תקשורת? אולי טיפול רגשי?
בהצלחה,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמות ומשמעותןאיריס15/12/2012
לאחר אבחון דידקטי התקבלו ההתאמות הבאות:
בכל המקצועות תוספת זמן של 25%
הקראת שאלון המבחן בשל קצב קריאה איטי ופער ניכר בין הבנת הנקרא והנשמע.
הכתבת תשובות לבוחן בשל פער ניכר בין יכולת ההבעה בכתב ובע"פ לטובת האחרונה.
בבה"ס טוענים שאין התאמות באנגלית ומתמטיקה ע"ס ההמלצות הללו מלבד הארכת זמן. חשוב לי ליקבל זה הקראת שאלון והכתבה בשני מקצועות אלו . האם הם צודקים בטענתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמות ומשמעותן - תגובה
נועה ווס16/12/2012איריס שלום.
אכן ההתייחסות למקצועות אלו שונה. במתמטיקה ככלל אין הקראה והכתבה לבוחן. ורק במקרים חריגים ביותר ישנה ועדה מיוחדת שתדון בבקשה.
באנגלית, יש צורך בהתייחסות ממוקדת ספציפית למקצוע זה בהמלצות. לכן אני ממליצה לך לפנות בעניין אל המאבחנ/ת ולבדוק עמה מהן ההמלצות לאנגלית. לרוב בשפה זרה יותר קשה מאשר בשפת האם. אך בכל מקרה - היוועצי בה. האם אובחנת באנגלית?.
ככלל באנגלית ובמתמטיקה יש לעבור אבחון ספציפי ולקבל המלצות בהתאם.
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלקויות למידה אצל מבוגריםle30/11/2012
שלום,
אני בת 33. לאחרונה הבנתי שיש לי לקויות למידה.
היו לי קשיים בילדותי אך לא אובחנתי.
בשנה האחרונה התגבר אצלי הקושי בתפקוד היום יומי. מאוד קשה לי לחלק קשב, המאמץ גורם לי למתח רב. ביטוי נוסף שגורם לי תסכול רב הוא הקושי לבטא את עצמי בע"פ דבר המקשה עליי להתקדם מבחינה מקצועית וכמובן משפיע על הערך העצמי. רציתי לשאול האם יש שיטות טיפול/אימון ללקויות אילו אצל מבוגרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)