מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בתי ספרמרים15/05/2011
שלום רב
הייתי מעונינת לקבל מידע
על בתי ספר יסודי, לציבור הדתי המתעסקים עם ילדים עם ליקויי למידה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי ספר - תגובה
נועה ווס16/05/2011מרים שלום
לא כתבת מהו איזור מגורייך. בכל מקרה אני ממליצה לך לברר עם צוות ביה"ס, עם יועצת ביה"ס הנוכחי של בנך/ביתך, לגבי אפשרויות רלוונטיות, כמו כן תוכלי לברר במחלקת החינוך בעיריה או במועצה באיזור מגורייך. לאחר מכן להתעניין ולבקר בבית הספר המדובר, להתרשם ולחוש לגבי התאמתו לצרכים של בנך/ביתך.
כיוון שישנם פחות בתי ספר מיוחדים, בהשוואה לאחרים, לא תמיד פשוט למצוא בית ספר מתאים לימודית-חברתית שיתאים גם מבחינה דתית. בכל מקרה, מידע רב ומותאם יותר צפוי להיות במקומות הנ"ל.
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון דידקטי או פסיכודידקידני13/05/2011
בן 14 אובחן כ- ADHD לפני יותר מ- 7 שנים ,מטופל בקונצרטה. הרבה פחות אך עדין יש לו בעיות התארגנות וריכוז בכיתה, ציוניו גבוליים.
אני מעונית באיבחון על מנת שיקבל תוספת זמן אבל יותר מזה על מנת לקבל את הכלים להתמודדות בבעיה.
לאור האמור האם ממולץ על איבחון דידקטי או פסיכודידקטי?
האם האבחונים הללו מצביעים על סוג הלקות או גם על הכלים להתמודדות עימה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון דידקטי או פסיכודידקי - תגובה
נועה ווס13/05/2011דני שלום
ראשית, בנך אובחן לפני זמן רב, והטיפול התרופתי מסייע לו. מומלץ להיות במעקב אצל הרופא המטפל - נוירולוג או פסיכיאטר ילדים ונוער אשר יעקוב אתכם יחד אחר השפעת התרופה ויעילותה, ואת המינון המתאים, לאורך הזמן ועם שינויי ההתפתחות-ההתבגרות.
שנית, ביחס לאבחון - אבחון דידקטי מתייחס בעיקר למיומנויות קריאה כתיבה (ולפי הצורך גם חשבון ואנגלית), והתפקודים שבבסיסם (תפיסה וזכרון שמיעתיי, וחזותיים, קשב, ועוד). אבחון פסיכוידקטי בודק מיומנויות ותפקודים אלו, ובנוסף גם את היכולת האינטלקטואלית הכללית, ואת היכולות בתחומים שונים. האבחון מאפשר מודעות אליהן והתיחסות למידת מימושן בפועל.
אבחון פסיכודידקטי מתייחס גם לתחומים הרגשי, ההתנהגותי והחברתי. אשר מושפעים מתפקודים או קשיים שונים (בלמידה, בקשב וריכוז וכו), ומשפיעים עליהם. בתוך כך אבחון זה מתייחס למוטיבציה, כוחות וכד'. גורמים אלו חשובים מאד באופן כללי ובפרט כאשר מדובר בתפקודי הקשב וההתארגנות.
כאשר נמצא כי היכולות, הפוטנציאל האינטלקטואלי או האחר (החברתי לדוגמא), אינו ממומש דיו, נעשית באבחון חשיבה לגבי הגורמים לכך, ועל דרכי הטיפול/הסיוע המתאימות. סוגי התערבות מסוימים, מתאימים יותר מאחרים לקשיים ספציפיים - כגון קשיי קשב וריכוז. לפיכך אני נוטה להמליץ על אבחון פסיכודידקטי.
גורם נוסף עמו תוכלי להוועץ בבחירת סוג האבחון המתאים לבנך הוא צוות ביה"ס - המחנכ/ת ו/או היועצת בביה"ס.
התאמות לדרכי הבחנות, מסוג תוספת זמן במבחנים, יכולות להינתן בעת הצורך, הן באבחון דידקטי והן באבחון פסיכודידקטי. ישנן התאמות אחרות, כגון מבחן בע"פ להן נדרש אבחון פסיכודידקטי.
בהצלחה,
נועה ווס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוי למידהנעמי08/05/2011
האם יכול להיות שבמקביל לליקוי למידה שיש לי אני גם בעלת הפרעות קשב וריכוז? האם זה הולך "יד ביד"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי למידה - תגובה
שרון צונץ08/05/2011הי נעמי
לא תמיד יש גם לקויות למידה וגם הפרעה בקשב ובריכוז, אך לעתים קרובות - כן
חשוב לברר אם מה שאת חווה כהפרעה בקשב ובריכוז - מקורו רגשי או נוירולוגי
שיהיה בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נעמי18/05/2011לא ממש הבנתי איך פסיכולוגית חינוכית קשורה לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שרון צונץ18/05/2011בהתמחות בפסיכולוגיה חינוכית לומדים לאבחן לקויות למידה והפרעות קשב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לברר
נעמי16/05/2011איך מבררים את זה? האם יש אבחון לזה? מה עושים בדיוק באבחון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לברר - תגובה
שרון צונץ16/05/2011הדרך הקצרה לברר אם יש לך הפרעת קשב על רקע נוירולוגי היא אבחון ממוחשב (כמו tova או moxo) - ברב הפעמים הבדיקה הזו מהימנה (וזולה) - בררי דרך קופ"ח לאיזה מכון לגשת
הדרך המקיפה יותר (שתתן לך מידע אם יש לך גם לקות למידה) היא אבחון פסיכו-דידקטי, רצוי לפנות לפסיכולוגית חינוכית מומחית ובעלת נסיון בתחום.
בהצלחה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ללמוד למבחניםרעות06/05/2011
אני בת 24 מתחילת התואר שלי. בתיכון תמיד היתה לי בעיה ללמוד למבחנים הייתי מרפרפת על החומר חצי שעה במקרה הטוב פשוט הרגשתי שאני לא מסגולת לשבת יותר מזה.
עכשיו אני שמה לב שיש לי את אותה בעיה אבל עכשיו זה כבר הרבה יותר חשוב לי בגלל שזה תואר וחשוב לי מאוד להצליח אבל אני מרגישה שאני נותנת פול גז בניוטרל..
חושב לי לציין שאני לא טיפוס שמזלזל או משהו כזה, אגב גם בהרצאות בקמפוס אני מאבדת ריכוז אחרי כמה דקות והכל מתחיל להתבלגן לי בחומר הלימודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ללמוד למבחנים - תגובה
שרון צונץ06/05/2011הי רעות
נשמע שסבלת לא מעט מהפרעה בקשב ובריכוז.
אני ממליצה לך לערוך אבחון פסיכו-דידקטי מקיף כדי להבין ממה נובעת ההפרעה הזו, והאם יש קשיים נוספים/לקויות למידה שמתלווים אליה
אם אכן יימצא שקיימים ליקויי למידה, תיבנה עבורך תכנית מיוחדת שתסייע לך בלמידה ובהיבחנות
כל טוב,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, עוד שאלה בבקשה
רעות11/05/2011איפה עושים כזה איבחון? לא מזמן ראיתי באיזה תוכנית בערוץ 10 מישהי שמדברת על מקום בשם "דרך מהות" שמטפלים באנשים כאלה עם הפרעות קשב. רציתי לדעת אם זה מקום טוב, אם את מכירה אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, עוד שאלה בבקשה - תגובה
שרון צונץ11/05/2011הי רעות
אני לא מכירה את דרך מהות
לפני הטיפול, כדאי שיהיה לך אבחון טוב - גם לקשב ולגם לקשיי למידה
חשוב שמי שעושה את האבחון תהיה פסיכולוגית חינוכית מומחית ומוכרת ע"י משרד החינוך
שיהיה בהצלחה!!!
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 9 עם ליקוי למידה ,ולא רוצה!עדי04/05/2011
ביתי בת 9 מאובחנת עם ליקוי למידה,לא רוצה ללכת להוראה מתקנת ולהעזר בנו ללמוד,באופן כללי נמצאת רוב הזמן עם החברות.
איך נוכל לעזור לה בלימודים אם היא לא רוצה לעזור לעצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 9 עם ליקוי למידה ,ולא רוצה! - תגובה
שרון צונץ05/05/2011הי עדי
בגיל 9 לא רצוי להשאיר את ההחלטה לילדה
כדאי לשבת איתה ולהסביר מה אתם מצפים ממנה - מהן חובותיה ומהן זכויותיה
מציעה לכם לקבל הדרכה כדי להצליח בתכנית איתה
כל טוב,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת ב"ס להשלמת בגרויות לאחיהדס26/04/2011
שלום :) אני מחפשת מרכז או ב"ס לאח שלי , בן 20 , הוא מאובחן ב NLD ודיסלקציה
אין לו 12 שנות לימוד ואנחנו מחפשים בית ספר באזור ראשלצ , תל אביב, לא יקר כדי שיוכל להשלים בגרויות
תודה רבה על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת ב"ס להשלמת בגרויות לאחי - תגובה
שרון צונץ26/04/2011הי הדס
ככל הידוע לי קיימות מכינות להשלמת בגרות כמעט בכל המוסדות להשכלה גבוהה (כמו סמינר הקיבוצים בת"א או המכללה בראשל"צ) וגם בבה"ס הפרטיים (כמו אנקורי)
בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון וטיפול.בן 1915/04/2011
שלום,אני בן 18 ואני מרגיש שיש לי קשיים ,וזה מאוד מתסכל,זה גורם לי להרגיש לא שייך וגורם לי הרבה פעמים לבזבז הרבה כוחות נפשיים .
אני חושב שאני לא מחובר למציאות כמו שצריך ,הרבה אומרים לי שאני אדיש, וגם אני מרגיש שאני לא קולט ולא חיי את המציאות,ואני רוצה פעם אחת ולתמיד לאבחן את עצמי בכל הדברים שאני מרגיש שאני לא טוב.
פשוט זה מתסכל שאני רוצה לבוא לידי ביטוי ואני לא מצליח.
לגבי העניין הזה שאני מרגיש מנותק מהמציאות, למשל יוצא שבעבודה המנהל חושב שאני טמבל ,בגלל שאני לא חד ולא חיי את מה שצריך לעשות, למשל בשיעורי נהיגה לקח לי איזה 60 שיעורים לעשות.
ובתחום של החשיבה וההיגיון אני מאוד חד ובוחן ומגדיר דברים ,אבל בחיים עצמם אני מרגיש טיפש,
בנוסף גם במתמטיקה אני לא טוב ,למרות שאני בחשבון מחשב מאוד מהר,
אולי יש לי איזה סוג של דיסלקציה , אני רוצה פעם אחת ולתמיד ללכת לעשות מספר איבחונים שיקיפו בעיקר את התפקוד שלי,
אני רוצה לעזור לעצמי ואני מרגיש מוגבל ,וזה גורם לי לתסכול.
אנא ממכם עזרו לי להכיר את עצמי ,אני לא יודע איך לעשות את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני גם חושב שיש לי ocd בנוסף.
בן 1915/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון וטיפול. - תגובה
שרון צונץ16/04/2011שלום בן 18
שמי שרון ובמקצוע שלי ראיתי כמה וכמה בחורים שמרגישים כמוך. חלק מהתסכול נובע מהקשיים וחלק אחר מזה שלא היה להם מענה עד עכשיו. אתה מתאר תחומים שבהם אתה טוב ותחומים אחרים שגורמים לך להרגיש חסר ערך. מנסיוני עליך לעבור אבחון פסיכו-דידקטי בהקדם. זו ההתחלה, ואם יהיה צורך יפנו אותך לאבחונים נוספים. אם אתה חושד שיש לך גם OCD באבחון הפסיכודידקטי רואה אותך פסיכולוג שיכול להתרשם גם מזה, גם מקשיי הלמידה והתפקוד היומיומיים וגם לעזור לך בבחירת מסלול בחיים או טיפול מתאים.
בברכת חג שמח
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה,
בן 1917/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלך אפשר לעשות כזה אבחון.
בן 1917/04/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
שרון צונץ17/04/2011בהחלט. כל פסיכולוג חינוכי מומחה מבין בקשיים האלה. חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופציות...אוקסנה07/04/2011
שלום. ילד בן 4.8 שנים עם PDD - קל. שנה הבאה הילד יהיה בגן אחר. אחד בתוך המקום המגורים ו - 2 בעיר אחר. בישבילי גם הגן שהוא בתוך העיר זה רחוק. כי הגן שבתוך העיר הוא יותר רחוק מגן שעכשיו הוא נמצא בו. האם יש לי אופציות בשביל לא לשלוח אותו לגן שפסיכולוגית המליצה לנו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל כבר תשובה???????? תודה
אוקסנה08/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופציות... - תגובה
שרון צונץ12/04/2011אוקסנה יקרה
קשה לעזור לך להחליט בלי לדעת את כל הפרטים
אם לא תשלחי אותו לגנים הרחוקים, האם זה אומר שהוא ילמד בגן רגיל? קשה לדעת מה נכון לו דרך האינטרנט, צריך להכיר את הילד, את התפקוד שלו, את היכולות והצרכים
אם את סומכת על הפסיכולוגית, כדאי לקבל את המלצתה
אם את לא סומכת עליה - את יכולה לפנות לקבל חוות דעת באופן פרטי
בהצלחה וחג שמח
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך באבחון ?רונית04/04/2011
נועה ושרון שלום רב,
אנו הורים לילד מתבגר בן 14. ילד מופנם ועדין.
חבר, ילד ואח טוב. מעולם לא היו איתו בעיות, לא התנהגותיות ולא לימודיות.
לגבי הלימודים – תמיד היה תלמיד ממוצע עם עליות וירידות.
לא אוהב ללמוד ומעדיף להיפגש מעט עם חברים והרבה (הרבה מאד) על המחשב.
עד כדי כך שהילד דואג להגיע למחשב לאחר שכל הבית כבר ישן את שנתו.
בעבר כאשר דיברתי עם מוריו לגבי הישגיו הלימודיים אמרו שלא נראה להם שיש בעיה של לקות למידה.
חשוב לציין כי הילד עושה את מחויבויותיו מבחינת שיעורי בית ועבודות אך למבחנים לא כ"כ טורח ללמוד. כנראה מסתמך על מה שזוכר מהכיתה. חוץ מהמחשב שום דבר לא מעניין אותו . אנו משוחחים איתו לגבי הלימודים והעתיד אך הילד לא משתף פעולה.
אנו מבולבלים מאד לגבי נושא האבחון (ביה"ס העלה את האפשרות שאולי כדאי לעשות).
האם מדובר בילד עם בעיה או סתם עצלנות? איך לגשת לנושא הזה?
אנו בחרדות גדולות ולא רוצים לעשות טעויות שמאוחר יותר בננו ישלם עליהן ביוקר
נודה על עזרתך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך באבחון ? - תגובה
נועה ווס05/04/2011רונית שלום
אני מציעה כי תבררו עם צוות ביה"ס מדוע עלתה המחשבה על אבחון. אני מציעה כי תשתפו את הצוות בדאגותיכם ובררו עמם, כיצד הם רואים את בנכם -
יכולותיו, אהבותיו, צרכיו, קשייו, העדפותיו והמנעויותיו, לפי הבנתם, אותה תחברו להבנתכם. כמו כן, תוכלו לפנות לשיחה עם פסיכולוגית ביה"ס (פסיכולוגית חינוכית) ולשוחח עמה על בנכם ומה שמטריד אתכם.
אני מניחה ומקווה כי לאחר הוועצויות אלו - יתבהר לכם יותר הצורך או אי הצורך באבחון.
בהצלחה
נועה ווס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nvldדוד02/04/2011
ביתי בת ה 12 אובחנה לאחרונה עם תסמונת NVLD לאחר שלמאבחנת היה קשה להחליט בין NVLD ל אספרגר. רציתי לדעת האם אני זכאי להחזרים כלשהם מביטוח לאומי ואו מס הכנסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nvld - תגובה
נועה ווס02/04/2011דוד שלום
למרות הדמיון ולעיתים הקושי באבחנה בין אספרגר ו-NVLD,
NVLD שייכת לקטגוריה של לקויות למידה
ואספרגר לקטגוריה של הפרעות בתקשורת,
לכן ההכרה והגדרת הזכויות של קטגוריות אלו שונה.
הורים לילדים עם לקויות למידה זכאים להקלות מס באם ילדם/תם לומד/ת במסגרת של חינוך מיוחד. באם בתך לומדת במסגרת כזו - תוכל לפנות למס הכנסה באיזור מגוריך לקבלת הזכאות. בכל מקרה תוכל לברר שם.
לגבי ביטוח לאומי איני יודעת - יתכן וכנ"ל אך בדוק אצלם.
ההכרה בצרכים של ילדים עם אספרגר רחבה יותר, וההקלות תלויות באבחנה (ניתנות בתלות בה ולא בתלות במסגרת החינוכית).
אני גם ממליצה לכתוב את הנושאים "NVLD ומס הכנסה/ ביטוח לאומי" ברשת ולקבל מידע ייחודי מהורים אשר משתפים בנסיונם.
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין בצבארן28/03/2011
שלום ד"ר,
התחלתי השנה ללמוד באוניברסיטה.
מגיל קטן תמיד היתה לי בעיה בכל הקשור לריכוז אשר התבטא במיוחד בקושי בלימודים.
לצערי מעולם לא הובחנתי.
לפני כמה ימים לקחתי מעמית לכיתה ריטלין אשר עזר לי מאוד בריכוז ובהבנה של השיעור בצורה מדהימה!
אני איש קבע בצבא ורציתי מאוד לדעת מה אוכל לעשות על מנת שהצבא יוכל לספק לי את הכדורים הללו אשר מבחינתי יכולים להוות לי קרש קפיצה אדיר לסיום התואר.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין בצבא - תגובה
שרון צונץ28/03/2011רן יקר
עליך לעבור אבחון מסודר - או אצל נוירולוג (רק קשב) או פסיכו-דידקטי (לקויות למידה)
בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותאוקסנה28/03/2011
שלום. ילד בן 4.7 שנים עם PDD - קל. כבר חודש מפחד מכל דבר, כמו - תיקרה גבוהה, פרחים, עצים ו... אין סוף. בבית חוץ ממפחד ומפחד אין מילים אחרים. בגן מסבירים לנו שלילדים עם הקשיים תקשורתים יש דבר כזה וזה עובר. מה זה? איך להתמודד עם זה? גם ההתנהגות שלו השתנה לכיוון לא טוב. מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
שרון צונץ28/03/2011אוקסנה
לא קל לגדל ילד עם PDD
אני ממליצה לך לקבל הדרכה כוללת אצל איש מקצוע (פסיכולוג) תוך התייחסות לחרדות
כל טוב
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאילה
אוקסנה30/03/2011שלום ותודה על תגובתך. איך להתנהג עם ההרדות שלו? האם להסביר לו שאין ממה לפחד? רק ההרגשה שכמה שאני מנסה להסביר זה יותר גרועה. מה לעשות? בגלל ההרדות שלו הוא פשוט ילד עצוב. הילד שלנו תמיד היה ילד שמח. מאז החרדות הוא אחר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאילה - תגובה
שרון צונץ30/03/2011אוקסנה יקרה,
חשוב לדעת ממה נובעות החרדות, וכמב זמן הן נמשכות
נדרש בירור מעמיק והדרכה רצינית שלכם
את יכולה לבדוק עם הפסיכולוגית של הגן - אולי היא פנויה לתת לכם הדרכה
גם במתי"א יש מדריכים טובים לילדי PDD
אפשר כמובן גם לפנות באופן פרטי
בהצלחה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שגיאות כתיבקארין21/03/2011
שלום
אינני יודעת אם זה הפורום הנכון לשאול בו, אך אנסה בכל זאת..
חבר שלי בן 20 ויש לו קצת שגיאות כתיב, לא ברמה מוגזמת בכלל.. למשל אתווקח במקום אתווכח, להצתרף במקום להצטרף. לא שמתי לב אם הפעלים האלו חזרו על עצמם, מניחה שלא מכיוון שאני זוכרת את זה רק פעם אחת.
זה לא קורה הרבה.. האם אני צריכה לתקן אותו בכל פעם או להתעלם? האם כדאי ויש איך לטפל בזה? האם זה יעבור לבד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי שגיאות כתיב - תגובה
שרון צונץ22/03/2011הי קארין
שגיאות הכתיב יכולות לנבוע מהעדר מידע מספיק או מלקות למידה
אם הוא רוצה לשפר את המצב ומוכן לקבל ממך הערות בונות, וגם מצליח להפנים, נהדר
אם למרות הכל הוא מתקשה, ויש עוד קשיים לימודיים אולי כדאי לפנות לאבחון וטיפול מקצועי
בכל אופן, זה כנראה לא יעבור לבד
כל טוב
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותנונה08/03/2011
שלום ,
בני בן ה- 6.5 ,לומד בכיתה א' ,בד"כ מכין שעורי בית לבד ,קורא יפה,משיג ציונים מעל 95 ,אך לעיתים קרובות אני תקלת איתו בקשיים, במיוחד כשיש צורך לתקן שעורי בית או מבחנים או כשיש מטלת צביעה/גזירה וכד' הוא "מתבכיין" ,לא רוצה לתקן ונאטם להסברים שלי ,מה שמקשה עליי מאוד כי הדבר מוביל מהר מאוד לגלישה של ש"ב לאורך זמן רב ולמתח וכעס ביננו , מה שקשה לי יותר אצלו היא העובדה שהוא מתייאש מהר ,מגיב באופן איפולסיבי ,דבק בצדק שלו (תמיד יש לו הצדקה למעשים שלו) ,כועס מלא כלום וכל הזמן אני כאילו צריכה ללכת על ביצים איתו ולשקול מילים עם עצמי כל הזמן לפני שאני "פותחת את הפה" .
בשבוע שעבר הייתה סיטואציה בכיתה בה המורה האשימה את בני על מעשה שהוא לא עשה (לטענתו)והוא התפרץ עליה בכיתה,צעק,זרק מחברת,הזיז את הכיסא בכוח וגם את השולחן של המורה. המורה בתגובה הוציאה אותו החוצה להרגע וטענה שהוא גם בעט בדלת הכיתה.
הוא לא סיפר לי את הארוע והוא נודע לי לאחר שהמורה זימנה אותי לפגישה שבה נכחה גם יועצת ביה"ס. השיחה הייתה לי קשה מנשוא וזימנו אח"כ גם את ילדי והמורה הסבירה לו את חומרת העינין (כמובן גם ששוחתי איתו בבית על הנושא)וקבעה איתו שברגע שקשה לו והוא כועס הוא יכול לבקש לצאת מהכיתה ולהרגע.בנוסף,ביקשתי עזרה מהיועצת וקבענו שיחה לסוף השבוע על מנת שהיא תוכל להכיר מקרוב את ילדי ואוליי תוכל לתת לי כלים להתמודד עם העניין.
מאוד קשה לי הנושא במיוחד לאור העובדה שבעלי לוקח את הדברים בצורה שונה ממני,הוא אומר שאני מגזימה ולוקחת את הנושא למקומות לא ריאליים ואילו לדעתי צריך לבדוק את העניין ולא לעבור לסדר היום, הלא כך ?
האם תוכלי להמליץ לי על פעולה נוספת ?
אגב, המשקפיים נרכשו והוא קיבל אותם ברוח טובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות- תגובה
נועה ווס08/03/2011שלי שלום
מתיאורך עולה כי בנך משקיע בלמידה ודורש מעצמו רבות. נראה כי הוא חווה מצוקה נכרת סביב מצבי בקורת, או מה שנחווה כבקורת/אי הצלחה מספקת.
לאחרונה מצוקתו אף הביאה אותו עד ההתפרצות שתארת בביה"ס. אני מסכימה איתך כי יש לברר לעומק את הסיבה למצוקה שהוא חווה. את בדרך הנכונה, בטיפולך בנושא יחד עם צוות ביה"ס. בביה"ס ישנה גם פסיכולוגית חינוכית עמה תוכלו להוועץ וכדאי לשתפה. להערכתי בנך אכן זקוק להתערבות ועזרה.
יתכן ומפריעים לו קשיים בתחום הכתיבה/צביעה/גזירה/מחיקה שהם מוטוריקה עדינה, ואולי הוא מתקשה לשבת ולהתרכז זמן רב, אולי הוא מוטרד מדבר מה אחר. עם צוות ביה"ס תשקלו, אני מתרשמת שיש מקום לבדיקה, ותשקלו יחד את הצורך באבחון פסיכודידקטי, כדי לבחון יכולות וצרכים ולהתאים את ההתערבות באופן מדויק אליו. האפשרות לצאת להרגע היא טובה אך להערכתי קיים צורך בתמיכה ועזרה נוספות.
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נונה09/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת יעוץ להוריםמאיה05/03/2011
הבן שלי בן 13 ואני מחפשת קבוצה או יעוץ פרטני המתמחה בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת יעוץ להורים - תגובה
שרון צונץ05/03/2011הי מאיה,
כתבת מעט, קשה לדעת איזה נושא מטריד אותך. אני מניחה שהכוונה היא למתבגר לקוי למידה.
היכן אתם גרים?
בכל אופן, מרבית הפסיכולוגים החינוכיים המומחים יודעים לתת הדרכה להורים למתבגרים בכלל ולקויי למידה בפרט.
חשוב לברר עם הפסיכולוג/ית האם מה שמטריד אותך נמצא בתחום הכשרתו ונסיונו, וכן כדאי לסמוך על תחושות הבטן במפגש עם הפסיכולוגית
אם הבעיה יותר חברתית - בד"כ קבוצה היא טיפול יעיל.
כל טוב ושבוע טוב
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)