מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקויי למדינה ובית ספר מיוחדרינה28/07/2011
האם באזור הצפון ישנם בתי ספר מיוחדים לילדים עם לקויות למידה?
תודה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקויי למדינה ובית ספר מיוחד - תגובה
נועה ווס28/07/2011רינה שלום
איני יודעת מהו איזור מגורייך, איזה בית ספר את מחפשת,
לאיזה גיל וכו'. אני ממליצה לך להיוועץ בפסיכולוג/ית חינוכי/ת
של המסגרת החינוכית של בנך/ביתך, או במחלקת החינוך בעירייה/במועצה באיזור מגורייך.
כמו כן, במספר איזורים בארץ קיימים בתי ספר לתלמידים עם לקויות למידה, ששייכים למסגרת "בית אקשטיין", אולי תוכלי לבדוק גם עמם.
בהצלחה,
נועה ווס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5.5 שאובחן לאחרונה בדיספרקסירוזי21/07/2011
בן 5.5 עם בעיות שפתיות +מוטוריות אובחן בדיספרקסיה מוטורית ורבלית
יש לו קשיים בשפה ואמור לעבור איבחון פסיכולוגי קוגנטיבי שאלתי כזו
מהי התועלת של הילד לעבור איבחון כזה מה יקבל ממנו וכן האם לא יכולים לטעות באיבחון כזה כי לילד יש המון קשיים בביטוי עצמי וכן ADD חולמנות
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את צודקת. אבחון פסיכולוגי ובדיקת IQ
דורית18/08/2011כאשר לילד אין יכולת ביטוי עצמי סבירה (ודיספרקסיה זו בעיה קשה שמשפיעה מאוד לרעה על כושר ההבעה בע"פ) יכול להעלות ממצאים שגויים בנוגע לתפקוד שלו. כדאי אבחון דידקטי שבו תותאם תוכנית טיפול בהוראה מתקנת והתאמות ללא סטיגמות של IQ כזה או אחר. וטיפול של קלינאית תקשורת מאוד חשוב לדיספרקסיה ורבאלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמה לבחינות בגרותמתנסה20/07/2011
שלום רב. בהערכות לקראת חטיבת הביניים הבנתי מהפסיכולוגית המאבחנת שניתן לקבל התאמה למבחני הבגרות על ידי הפחתה בכמות החומר או (בדגש על ה-או) הקראה ומילוי שאלון בעל פה.
מכיוון שלילדה קשה מאוד להתמודד עם הרבה חומר, ובמקביל ההתנסחות שלה קשה ויש ריבוי בשגיאות כתיב, השאלה היא האם אמנם יש צורך להחליט בין שתי ההתאמות האלו.
שאלה נוספת - היכן אפשר לקבל מידע מדוייק לגבי אפשרויות להתאמה בכל מקצוע ומקצוע (הילדה מתקשה
במיוחד במקצוע ההסטוריה)
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה לבחינות בגרות - תגובה
נועה ווס20/07/2011שלום רב,
במצב אותו תארת, בו קיים קושי רב בהתמודדות עם כמויות החומר הלימודי, וכן קשיים בהתנסחות ובכתיב, מומלץ לערוך אבחון פסיכודידקטי. על פי הממצאים, כאשר נמצא קושי ניכר בהתמודדות עם עומסים, ניתן להמליץ על מבחן מותאם, בתחום או במקצוע בו הדבר דרוש, והדבר קיים ביחס להסטוריה.
אכן, כפי שנמסר לך - לא ניתן להבחן באותו מקצוע גם במבחן מותאם וגם במבחן בע"פ, אולם, כאשר קיים קושי בכתיב - ניתן לפי הצורך להמליץ על התעלמות משגיאות כתיב, ובעת הצורך, סביב קשיים בהבעה בכתב, ניתן להמליץ על הכתבה לבוחן נייטרלי. מצב בו הנער/ה מכתיב לבוחן את תשובותיו.
החוזקות, הקשיים, דרכי הלמידה וההיבחנות המומלצות - יעלו ויידונו עמכם באבחון.
בהצלחה,
נועה ווס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה... ועוד...
מתנסה21/07/2011האם קיים הבדל בין הכתבה לבוחן נטראלי,
לבין מבחן בעל פה.
ואם כן - האם אפשרי במקביל להתאמת המבחן
מבחינת כמות החומר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן בע"פ שונה מהכתבה לבוחן נייטרלי
נועה ווס21/07/2011שלום רב
הכתבה לבוחן נייטרלי היא כאשר הבוחן אינו מורה מקצוע, והוא רושם מילה במילה את תשובת התלמיד. הוא לא מסיק ידע של התלמיד אלא רושם את מילותיו והדברים שכתב נשלחים ונבדקים. ניתן בעת הצורך לקבל התרמה זו יחד עם מבחן מותאם בו ישנו צמצום של כמות החומר, במקצוע כמו הסטוריה.
במבחן בע"פ הבוחן הוא מורה במקצוע אשר מכיר את החומר ויכול להסיק יותר על הבנה או אי הבנה של החומר ע"י התלמיד. התאמה זו אינה ניתנת במקביל לבינה מותאם אשר בה קיים לעיתים צמצום של כמות החומר.
בשתי צורות ההבחנות (בע"פ או הכתבה לבוחן נייטרלי) מומלץ כי התלמיד/ה ירשום לעצמו נקודות, וילמד להשתמש ב"טיוטה", על מנת להתארגן לפני שהוא מביע או אומר את תשובתו בע"פ, או מכתיב אותה בע"פ לבוחן.
שיהיה בהצלחה.
אוסיף, כי מומלץ לעבור אבחון כאשר חשים בקשיים ובצורך, ולא רק לקראת בחינות הבגרות. אם תלמיד/ה זקוק/ה להתאמות בדרכי ההיבחנות - הוא זקוק להן גם קודם, ויוכל להביע טוב יותר את הידע שהוא רוכש בלמידה, גם בכיתות הלמידה המוקדמות.
הבנה של חוזקות, ושל קשיים, אם אלו קיימים, ומקורם, כמו גם למידה והיבחנות בדרך המתאימה, הנן חשובות, לתפיסתי. הן עשויות לתרום לחוויית הלמידה, לבטחון, למוטיבציה וכו'. כאשר לומדים ויש תוצאות - התחושה טובה ומספקת, ואילו כאשר לומדים והתוצאות אינן בהלימה ביחס להשקעה - התסכול בד"כ גובר, יכול לגרום להמנעות וצער. הבנה, מודעות והתמודדות יעילות יותר - עשויות להקל ולשפר את החוויה.
בהצלחה שוב,
נועה ווס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על החידוד...
מתנסה21/07/2011כמובן שחשוב אבחון מוקדם, והילדה אמנם עברה
אותו כבר לפני שנים.
פשוט בזמנו הפסיכולוגית קצת "פיקששה" מבחינת המלצות
להתאמות, דבר שעכשיו מנסים לתקן לקראת הלימודים
בחטיבת ביניים וההמשך.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריל לערוך אבחנה דידקטית?שי10/07/2011
בצילום עמ"ש מותני אובחן Spina bifida occulta.
האם יש קשר ללקויי למידה?
האם צריל לערוך אבחנה דידקטית?
תודה מראש
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריל לערוך אבחנה דידקטית? - תגובה
נועה ווס10/07/2011שי שלום
ציינת מעט מאד מידע
גיל, תפקוד וכו'
ולכן אני מתקשה לענות לשאלתך.
באופן כללי תוכל להעלות את השאלה גם בפני הגורם המטפל
נוירולוג או אחר.
בהצלחה ופנה שוב לפי הצורך,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריל לערוך אבחנה דידקטית? - תגובה
נועה ווס10/07/2011שי שלום
ציינת מעט מאד מידע
גיל, תפקוד וכו'
ולכן אני מתקשה לענות לשאלתך.
באופן כללי תוכל להעלות את השאלה גם בפני הגורם המטפל
נוירולוג או אחר.
בהצלחה ופנה שוב לפי הצורך,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצן אומרים כך ופסיכיאטר אומר אחרת?רונן04/07/2011
לקחתי את כל האבחונים/דוחות ביה"ס שהבן עשה לניצן והם טענו שאין לו לקות למידה אלא "הפרעה מרדנית מתנגדת" כפי שהוא אובחן לפני שנתיים אבל הפסיכיאטר שראה אותו לפני שבוע טען שיש לו לקות למידה שלא עלו עליה ואין לו ODD...בכל אופן בניצן הציעו לי לקחת לו שיעורי עזר אצלהם בחשבון וכמובן שהבן כרגיל מסרב לשתף פעולה כמו תמיד...
אמרתי לבן שצר לי מאוד שהוא מסרב לשתף פעולה וכי רציתי שהוא יעשה בגרויות עכשיו ולא כמוני בגיל 38 אבל אני אוהב אותו בכל מצב ובכל מחיר ...אני לא מתכוון להכריח אותו בכוח כי בכוח שום דבר לא הולך איתו!
האבסורד הוא שעכשיו הוא לא יכול לקבל הקלות בבגרויות מפני שאין אבחון!!!
מה את היית עושה במקומי???
לא נותר לי מה לעשות מעבר למה שעשיתי אלא לתת לו לחוות בעצמו את תוצאות מעשיו וללמוד לקח על בשרו גם אם אני כאבא רואה בדיוק את המחיר שהוא ישלם על העקשנות הנוראית שלו!
ואל תשלחי אותי לטיפול משפחתי מפני שכבר הייתי שנתיים ואין לי כוח שוב פעם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצן אומרים כך ופסיכיאטר אומר אחרת? - תגובה
שרון צונץ04/07/2011רונן, ממתי האבחון שאמר שיש לו לקות למידה? אולי יש לו גם לקות למידה וגם ODD? להבנתי, קשה לפסיכיאטר לאבחן לקות למידה - לשם כך נדרש אבחון פסיכו-דידקטי. אם הבן שלך חושב שקשה לו והוא צריך עזרה, תציע לו להשתמש באבחון.
ואתה צודק, יש דברים שהילדים צריכים ללמוד על בשרם, וכמה שנרצה לחסוך מהם את הכאב, לפעמים אי אפשר.
כל הכבוד על הדאגה והאכפתיות.
בהצלחה,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאבחון היה ממוקד בחשבון בכיתה ה'
רונן04/07/2011וזה לפני שנתיים ונעשה ע"י הרכזת של ניצן {ממוקד בחשבון מפני שלא היתה לו בעיה במקצועות אחרים} בכיתה ו' הבעיות בחשבון המשיכו ולקחתי אותו על דעת עצמי לאיבחון קשב וריכוז במכון: 'קשב' ושם הוא אובחן עם ADD אבל הריטלין עשה לו הפרעות במצב הרוח והקשיים המשיכו...החליפו לו לקונצרתה 36מ"ג אבל לאחר זמן קצר הוא הפסיק לקחת בטענה שזה מרדים אותו ...באחת הפעמים הייתה לו התפרצות קשה ולקחתי אותו לביה"ח ושם הפסיכיאטר איבחן אותו עם ODD+CD מאז הוא ראה עוד פסיכיאטר ששלל את ה-CD וכך נשארנו עם ADDּODD
הלכתי לטיפול משפחתי במשך שנתיים ולמדתי להכיל אותו ולא להגיב בתוקפנות להתפרצויות הזעם שלו...היום הוא ילד מקסים ואין לו שום בעיות התנהגות אלא רק סרבנות פאסיבית לשעורי חשבון...אני משער שזה קשור ל-ODD שלו...הוא פשוט עושה דוקא למורה הספציפית הזו מפני שהוא מזהה חולשה או שהילדים מפריעים לה וזה מגרה אותו...אותה רכזת ראתה את כל המסמכים ואת דו"ח ביה"ס וטענה שאין לא לקות למידה מפני שבאחד על אחד הוא כן מצליח להבין את החשבון...ה' יודע אם זה משחקי אגו או לא...אם היא מתביישת על האיבחון השגוי שלה או לא...הרי הבעיות בחשבון היו לו מכיתה א' !!!-מה אם אשלם שוב למכון אחר ואני אקבל שוב אותה תשובה שזה ה- ODD ולא דיסקלקוליה או לקות אחרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאבחון היה ממוקד בחשבון בכיתה ה' - תגובה
שרון צונץ04/07/2011רונן
נשמע שהטיפול המשפחתי עזר ליחסים וזה חשוב מאוד.
לא כל התפרצות מחייבת אבחנה של CD.
הטיפול התרופתי היה כנראה לא טוב עבורו - מנסיוני לוקח זמן עד שמוצאים את המינון המתאים - כזה שיעזור לו להיות קשוב בלימודים ולא רדום.
אם אכן הקושי ממוקד בחשבון כדאי שיקבל הוראה מתקנת בחשבון.
פעמים רבות כאשר יש הפרעה בקשב היא פוגעת בתפקוד החשבוני.
מורה טובה תחזיר לו את האמון בעצמו ובמקצוע החשבון.
בכל מקרה בחטיבה מומלץ לערוך אבחון חוזר כדי שההמלצות יהיו תקפות למבחנים ולבגרויות. אני ממליצה לך על אבחון פסיכודידקטי כולל כדי לראות את הילד שלך כמכלול - על כוחותיו וחולשותיו (וזה גם האבחון שתקף מבחינת משרד החינוך).
כדאח ללכת למאבחן טוב, ולא דווקא מכון 'נחשב' - בשורה התחתונה מי שרואה את הילד הוא זה שיכול לעזור לכם.
להתראות
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לדרבן על דרך החיוב ולא השלילה?רונן02/07/2011
אמרתי לבן שאם הוא לא יעשה אבחון פסיכודידקטי אז הוא לא יקבל הקלות{במידה ויש לקות למידה וכנראה שיש} ובלי הקלות הוא לעולם לא יצלח את הבגרויות!
חברה שמעה ואמרה לי שהדירבון צריך להיות ממקום של חיוב ולא ממקום של שלילה...
כאילו לא להפחיד אלא להסביר לו שאם יהיו לו הקלות אז יהיה לו יותר קל...
השאלה שלי איך אני יכול לברור את המילים שלי לפני שהן יוצאות מהפה?
אני בטוח שהיא צודקת אך לפעמים אין לי את המשפטים המתאימים...!
האם את יכולה לתת לי דוגמאות כיצד לדרבן אותו על דרך החיוב ולא השלילה?
הבעיה זה שהוא לא רוצה שעורי עזר בחשבון והוא שולל מראש כל דבר שקשור לחשבון,כשהוא מקבל תרגיל אז הוא נתקע ואפילו לא מנסה...כאילו הוא הפסיק להאמין בעצמו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לדרבן על דרך החיוב ולא השלילה? - תגובה
שרון צונץ02/07/2011הי
אני בטוחה שגם הבן שלך מרגיש לפעמים שקשה לו בלימודים
בזמן רגוע ביניכם כדאי לומר: ראיתי שבמתמטיקה היית רוצה להצליח ולפעמים זה מאוד קשה (ולהוסיף גם לגבי מקצועות אחרים)
ואז להציע - אפשר ללכת לאדם מומחה שיבדוק למה קשה לך ויעזור לך להצליח
לנסות לבדוק איתו מי מהחברים שלו עבר אבחון ושיספרו לו מה היה שם, מה המליצו להם, וכו'
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש הוראה מתקנת בתיכון ולא אחה"צ???רונן26/06/2011
הבן שלי עולה לכיתה ח' ואובחן עם לקות למידה בחשבון...הוא נמצא בכיתת מיצוי אך לא מבין את הדרך שהמורה מלמדת וטוען שעודף זמן או מחשבון לא יכולים לעזור לו מפני שהוא לא מבין את הבסיס של הלמידה!
בתיכון המזכירה לא יודעת אם יש אפשרות להוראה מתקנת של אחד על אחד ולטענתה אני יכול לתת לו שעורי עזר אחה"צ...הבן מסרב בטענה שהוא לא מוצא את עצמו בשיעור חשבון...
האם אני יכול לדרוש בכוח בגלל האיבחון שיצמידו לו עזרה בזמן השיעור חשבון?
אני רוצה לציין שהצעתי לממן בעצמי מורה שיוצמד לו בשיעורי חשבון אך לטענתם יש איסור של משרד החינוך להכניס מורה מבחוץ לתוך ביה"ס {בשעורי חשבון} שיוצמד לבן...
מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקות למידה בחשבון כיצד להסתדר בכתה?
נועה ווס27/06/2011רונן שלום
המצב שתארת אכן מורכב ומתסכל מאד.
ללא הכרות ספציפית קשה לומר בדיוק. אבל מספר דברים כן אוכל להזכיר:
לקות למידה בחשבון היא אבחנה חשובה במצב שתיארת, ועדיין היא הגדרה רחבה - בתוכה יש רמות שונות של לקות בחשבון. לפי דברי בינך עצמו - נשמע כי הקושי הוא ניכר. כאשר הבעיה היא בהבנה של יסודות החשבון, בהבנה של כמויות, גדלים, ויחסים ביניהם, בהבנה של משמעות פעולות חשבוניות, המערכת העשרונית וכדומה, הקושי יכול להיות גדול מאד. במצב קושי כזה, צפוי להיות מאד מתסכל ולפעמים גם מאד מכאיב לשבת בכתה, מבלי להבין (ולכן לעיתים גם לחוש פחות שייכות).
לפי הידע שברשותי, לעיתים קרובות אכן יש צורך בסיוע מקצועי יחידני בשעות אחה"צ. אציין כי במקרה של לקות למידה בחשבון, כפי שתארת, חשוב כי הוראה בשעות אחה"צ תיעשה ע"י מומחה/ית לתחום, כלומר ע"י מומח/ית להוראה מתקנת בחשבון (ולא סטודנטית או מורה לחשבון שאינה מומחית להוראה מתקנת). כמו כן ניתן לפנות למקומות בהם שעורים כאלו ניתנים בקבוצה קטנה - של שניים או שלושה ילדים/מתבגרים. לפעמים הדבר (הקבוצה, החברה) עשוי להעלות את המוטיבציה להגיע לשעור זה.
אני ממליצה לך לפנות לצוות ביה"ס, מחנכ/ת, יועצ/ת ומנהל/ת, ולשתפם במצוקה של בינך. כמו כן מומלץ לפנות ולהיעזר בפסיכולוג/ית ביה"ס, פסיכולוג/ית חינוכית אשר תוכל לחשוב יחד אתכם ועם צוות ביה"ס - כיצד לסייע לו.
ככלל, חשוב להתאים לבנך תכנית למידה מותאמת, בה יוכל לחוות הבנה, סיכוי והצלחה. איני יודעת אם יקבל עזרה ממורה בתוך הכתה, הדבר אכן נמנע בשנים האחרונות ע"י משרד החינוך. מה שכן ניתן לעשות - הוא שהמורה הפרטית - מומחית להוראה מתקנת בחשבון - תעבוד עמו, ותכין לו תכנית למידה לכתה הרגילה, כל פעם לשעורים הקרובים - ואז תיפגש עם המורה לחשבון של ביה"ס ותעביר אליה את תכנית הלמידה המותאמת לבינך. כך הוא יוכל, אולי, לשבת בכתה הרגילה, ולעבוד בשיתוף המורה על חומרים מותאמים לרמה שלו בחשבון ולהתקדם ביחס לעצמו. כך יוכל לחוות עשייה והתקדמות.
הרבה בהצלחה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנועהאיתי20/06/2011
נועה שלום שוב,
בהמשך לשאלתי הקודמת - שאלה נוספת ברשותך. אני מרגיש שכשאני שולף את החומר בראש תוך כדי פעילות כלשהי - בין אם הליכה, או אפילו סתם שוטטות ללא מטרה, אני שולף אותו טוב יותר מאשר אני סטטי ויושב על כסא הלמידה. מה יותר יעיל כאימון לקראת הבחינה? האם אני צריך להתרגל לשלוף כאילו אני יושב בכתה על הכסא בעת הבחינה או שאין לכך חשיבות רבה?
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה - תגובה
נועה ווס20/06/2011ניר שלום
שאלותיך מעניינות... מעניין לחשוב מה גורם להבדל עבורך בין שליפה בעת ישיבה ממוקדת לבין שליפה תוך כדי פעילות אחרת. האם התנועתיות עצמה מקלה עליך? האם היא משפרת ריכוז? משחררת מתח? מעניין. לגבי היעילות בלמידה - הכי נכון לבחון לגבי עצמך - מה הכי טוב ויעיל עבורך - ולהמשיך בהתאם. שוב ניתן לשלב - בזמן הלמידה לשלוף בהליכה וכו', אך לעיתים גם לשבת ולרשום, כדי להתאמן בדרך זו, המדמה מבחן. כך במבחן עצמו תרגיש מוכרות, שליטה ונינוחות עם המשימה.
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לעזור לילדה ?קרן18/06/2011
שלום רב,
אני שואלת עבור חברה טובה. ביתה ילדה מקסימה בת 10 לומדת בכיתה ד' בכיתה קטנה בבי"ס רגיל (התחילה שם בכיתה ב' ,לפני כן היתה בכיתה רגילה).
הילדה נורמטיבית ,חכמה ,בעלת מסוגלות רבה בתחומי אומנות ועוד... הילדה עברה איבחון בכיתה א' ונמצאו לה לקויות למידה רבות (ביניהן דיסלקציה וקושי בחשבון - שכחתי את השם...)
הילדה אובחנה עם ADD קיבלה ריטלין (מה שלא עזר בכלל בלימודים לאחרונה האם הפסיקה לתת ואין שום שינוי....) טופלה מכל הכיוונים כולל המון שעות הוראה מתקנת + רכיבה טיפולית וכ"ו.....
המצב כיום שאין התקדמות והאם לא יודעת מה עוד ניתן לעשות. התחושה שהילדה כל כך משתדלת ומתאמצת ונוחלת הרבה כישלונות.
רמת הקריאה שלה , היא כשל ילדה בכיתה א' ומאוד מאוד מתקשה בקריאה ובזכירת החומר הנלמד.
היא הסבירה לי שהיא יושבת איתה ומלמדת אותה וכעבור כמה דקות היא לא זוכרת שאלות פשוטות ....
איבחון פסיכודידקטי וטיפולים היא כבר עשתה. האם שבעה מאבחונים שלא עוזרים בפועל...
האם יש משהו שהאם מפספסת ? מה עוד ניתן לעשות על מנת לקדם את הילדה ולעזור לה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לעזור לילדה ? - תגובה
נועה ווס20/06/2011קרן שלום
המצב שאת מתארת אכן נשמע עם הרבה תסכול וכאב - כאשר מתאמצים ועושים ועושים ולא חשים התקדמות משמעותית. איני יודעת לומר, מבלי להכיר, מה עוד ניתן לעשות כיום כדי לעזור לה. כן נראה לי חשוב לא לוותר ולא להתייאש (אם כי לפעמים מוכרחים גם לנוח מהמאמץ...), ולהמשיך לחפש הקלה ועזרה עבור ביתה של חברתך.
כולנו זקוקים לחוויות טובות של הצלחה והנאה. לפי מה שכתבת אני מבינה כי ביתה של חברתך חווה הצלחה ואניח שגם הנאה, בתחומי האמנות ובתחומים נוספים. תחומים אלו ניתן לאפשר ולעודד - כדי שתחוש אותם, תהנה ותשים לב ליכולותיה הטובות, ולא רק לקשיים אשר בגילה מקבלים בולטות - בגיל זה היא תלמידה, ובתפקיד זה מושם דגש רב על מיומנויות הקריאה והחשבון.
מעבר לזה - ניתן לבדוק אם היא נמצאת במסגרת העונה באופן מיטבי לצרכיה - ושוב - חשובה הכרות עמה באופן ספציפי. בכל בי"ס יש פסיכולוגית חינוכית שהיא כתובת להתייעצות כזו. כמו כן ניתן לפנות לכל פסיכולוגית חינוכית שתבחרו, עם דו"חות האבחונים שכבר נערכו, ועם הלמידה שנעשתה - מה עוזר, מה פחות וכו'.
ושוב - במצבי מאמץ ותסכול מתמשכים חשובה התמיכה (חברתית, מקצועית), חשובים מנוחה הנאה ובילוי, שחרור מהמאמץ, גם עבור הילדה וגם עבור ההורים עצמם, כשלעצמם.
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיתי17/06/2011
שלום ,
אני סטודנט שכרגע נמצא בתקופת מבחנים, ורציתי להפנות אליכן שאלה. אינני לוקה בלקות למידה כלשהי (לא שידוע לי), אבל רציתי לבדוק אם שיטה כלשהי נחשבת למקובלת ויעילה; בעת קריאת חומר למבחן, אני מנסה לאחר הקריאה לשלוף את החומר. עד כה שלפתי בכתב, אולם לא תמיד יש לי זמן לשלוף בכתב את כל החומר שקראתי . לכן, רציתי לדעת האם שליפה בע"פ, כלומר תכנון תשובות בראש וחזרה על החומר בראש - נחשבת כיעילה בדומה לשליפה שנעשית בכתב?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
נועה ווס18/06/2011ניר שלום
בשיטה שתיארת אתה מתרגל הן שליפה (זכירה) והן כתיבה של החומר. הכתיבה מאפשרת בקרה מדויקת על השליפה שבוצעה. בשליפה בע"פ אתה מתרגל הן שליפה (זכירה) והן ארגון של המידע "בראש"=בע"פ, מיומנות הדורשת יותר משאבי קשב ותכנון.
שתי השיטות טובות, החלק החשוב הוא שאתה אקטיבי בלמידה, אינך קורא "בלבד", אלא אתה עוצר את שטף הקריאה ומבצע עיבוד של החומר שקראת.
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוזנעמי11/06/2011
רציתי לדעת איפה אפשר לעבור אבחון להפרעת קשב וריכוז , לבעלי בן ה 37.
עדיפות לאזור הצפון, גליל מערבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז - תגובה
שרון צונץ12/06/2011הי נעמי
האבחון הפשוט הממוחשב Tova מסובסד ע"י קופת חולים ועל כן את יכולה לברר אצל הפקידות בקופ"ח מהו המכון הקרוב אליכם
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה לחינוך מיוחד בבי"ס רגילמירי11/06/2011
שלום . בני כרגע בכיתה ב' לאחר איבחון פסיכודידקטי הובחן כי אינטלגנציה ממוצע. יכולת בלתי תקינה בזיכרון שמיעתי מילולי הזיכרון מושפע מקשיים בקשב .
הומלץ להשאירו כיתה . אך בוועדת השמה הוחלט : שיהיה בכיתה לליקוי למידה .
אני הגשתי ערעור למשרד החינוך כי אני מעדיפה שישאר כיתה ולא יהיה בכיתה לחינוך מיוחד
1. אנני מעוניינת כי הילד ילמד עם ילדים עם בעיות התנהגות ?
2. פוחדת כי זה ישפיע עליו בתיכון בצבא וכו שהילד בעייתי ולמד בחינוך מיוחד?
3. אם אשקיע בו בחופש האם עדיף כי ישאר כיתה כי בכל זאת הילד בשלבי קריאה וכתיבה ובכיתה ג' יהיה לו מאוד קשה . ?
אני מבולבלת לא יודעת מה לעשות חברה הזהירה אותי מפני כיתה קטנה כי ביתה יום יום היתה מגיעה הביתה ובוכה בגלל החבר'ה שיש בכיתה. עד שהסכימו להחזיר אותה לכיתה רגילה רק לאחר "בלאגן" גדול מצידה .
כל תגובה אשמח לקבל תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שהמליץ להשאיר את הילד שלך כיתה
דורית18/08/2011לא מבין כלום בליקויי למידה!
יש במערכת הרבה אנשים שעוסקים בליקויי למידה בפועל לא כל אחד באמת מומחה בתחום הזה. הישארות כיתה פירושה - חזרה בפעם השנייה על השיטות הכושלות ועל כל מה שהוא לא הצליח. הישארות כיתה פירושו - לא להתמודד, והרי הוא רק בתחילת הדרך. מה יהיה בכיתה הבאה כשהוא יתקשה? שוב תשאירו אותו כיתה? את מבינה שזה לא אפשרי?
קשיים בזיכרון ובזיכרון שמיעתי מטופלים בהוראה מתקנת או אצל קלינאית תקשורת. בקשי שעות שילוב עם מורת מתי"א לטיפול בבעיות ואם צריך אז גם מורה מתקנת אחר הצהריים. הישארות זה לא פתרון, אלא רק מתכון לבעיות רגשיות ולצורך בטיפולים פסיכולוגיים בעתיד נוסף על ההוראה המתקנת שהוא בוודאי צריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחוק מאוד מלהיות המלצה נכונה!
אופק31/08/2011מי שהמליץ להשאיר ילד כיתה בגלל דברים כאלה - שקוף שאינו מבין דבר וחצי דבר הנושא.
ממליצה לך לקרוא את הכתבה שאני מצרפת לך כדי להבין קצת יותר על הפרעת קשב וריכוז, יש מצב לא קטן שילדך לוקה בבעיה הזאת ותופתעי אבל יש לה טיפולים ממש פשוטים ולא תובעניים שיכולים לשפר את מצבו פלאים. מניסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה לחינוך מיוחד בבי"ס רגיל - תגובה
נועה ווס31/08/2011מירי שלום
את פונה שוב, האם התשובות עד כה לא סייעו לך?
אני מצטרפת להמלצה להויועץ בצוות ביה"ס המיועד
ולהביע שם את חששותייך, לברר לגבי הרכב התה, יתרונות וחסרונות
ספציפיים בכתה זו עבור בנך
כתות מתאימות יכולות להיות הקלה גדולה לתלמיד עם לקויות למידה
אם יהיה בכל כתה שהיא, ולא יהיה לו טוב, יהי עלייך להיות פעילה ומעורבת על מנת לשפר את מצבו והרגשתו,
כך לגבי כל מסגרת בה תבחרו עבורו.
אני ממליצה מאד להוועץ באנשי מקצוע המכירים אותו - ויוכלו לעזור לך בחשיבה -
מורה קודמת, יועצת קודמת, מנהלת, מורת שילוב, גורמים שאבחנו אותו והיו מעורבים בטיפול בו.
אפשר לנסות גם לקיים פגישה משותפת לשוחח. זה חשוב.
שנת הלימודים מתחילה אך את פונה - כך שהשאלה כנראה טרם קיבלה מענה, לעת עתה... לכן שאלי ובררי את שאלותייך ובקשי עזרת המכירים בהקדם.
גם אני חושבת שהשארות שנה נוספת באותה כתה אינה פתרון מתאים בד"כ לתלמידים עם לקויות למידה. תלמידים עם קשיים כאלו לעיתים קרובות אינם נהנים מספיק בביה"ס, באופן שיצדיק השארות במערכת זו 13 שנים במקום 12 שנים.
השארות כתה אינה פותרת את לקות הלמידה. זה נכון שללא למידה בדרכים מותאמות ע"י מורה מומחית להוראה מתקנת, יש סבירות שבנך ייחשף לחזרה על דרכי למידה שלא סייעו לו ועלולות שוב לתסכלו.
בהצלחה, וממליצה להעזר ולא להיות לבד בשאלותייך,
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה לחינוך מיוחד בבי"ס רגיל - תגובה
שרון צונץ12/06/2011הי מירי
אינני יודעת היכן אתם גרים, אך במקומות רבים בארץ הכיתות לילדים עם לקות למידה (זכרון, קשב) מופרדות מהכיתות לילדים עם בעיות רגשיות והתנהגותיות.
אני ממליצה לך לנסות להתרשם מהמורה והתלמידים, וגם להביע את כל חששותייך בפני הפסיכולוג שאבחן אותו.
במקרים רבים עדיף שילמד בכיתה קטנה, שבה המורה מומחית לליקויי למידה ותוכל לקדם אותו, מאשר ילמד שוב בכיתה גדולה עם מורה רגילה
החברה שהזהירה אותך מדברת מנסיון מסויים, אני מכירה המון הורים וילדים שמברכים על כיתות קטנות
שיהיה בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני מטפלת בעצמילי09/06/2011
שלום,שמי לי,אני ב26, ואני סטודנטית שנה א למדעים מדוייקים,
וממש קשה לי בלימודים,לא כי חומר הלימוד קשה, אלא מהעובדה שאני מתפזרת..
ואני לא מצליחה להתמקד,לפני שהתחלתי ללמוד עברתי אבחון וקיבלתי הקלת בחינות -הארכת זמן + טיפול ריטלין, אבל אני מרגישה שזה לא ממש עוזר.. עדיין אני מתפזרת..
וכואב לי,כי יש לי פוטנציאל אבל אני לא מצליחה לממש בגלל הפזרנות הזו שלי..
היש דרך לטפל בבעיה שלי?
ממש חבל לי על עצמי :/
אני מקווה שמבינים פה למה אני מתכוונת..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אני מטפלת בעצמי - תגובה
שרון צונץ09/06/2011הי לי
חשוב מאוד לקרוא את הדוח של האבחון שעברת, ולראות מה עלה שם כמוקד קושי. יתכן וצריך לעדכן את האבחון. בד"כ מנסיוני אם רטלין לא עוזר צריך לוודא שאכן הפרעת הקשב והריכוז הינה נוירולוגית, ואז אולי כדאי לקבל תרופה אחרת או מינון אחר. אם המקור לבעיית הפיזור שאת מתארת הינו רגשי כדאי להתחיל טיפול פסיכולוגי. בכל אופן, שיחה אתך והתבוננות בממצאי האבחון יסייעו בחשיבה על המשך הדרך עד שתרגישי שאת ממצה את הפוטנציאל שבך.
כל טוב! שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני מטפלת בעצמי - תגובה
נועה ווס10/06/2011לי שלום
אפשרות נוספת היא לפנות ולקבל סיוע ממוקד ללמידה - אפשרי ע"י מורה להוראה מתקנת, לרכישת אסטרטגיות למידה יעילות יותר להתמודדות עם הפיזור (אשר נשמע כמוסחות רבה). באם תבחרי לפנות לטיפול פסיכולוגי תוכלי לבחור בין/לשקול טיפול דינמי או טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ממוקד למטרה.
בהצלחה, נועה ווס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה כשאת אומרת מוקד למידה את מ
ליאת14/06/2011היי נועה עשיתי חיטוט באינטרנט לגבי מוקדי למידה בהקשר של הפרעות קשב וריכוז,
הגעתי לאתר של מקום שנקרא "דרך מהות"
דיי התרשמתי ממה שהם כותבים באתר לגבי הפעילות שלהם.., זה למשל מוקד למידה?...
אם כן,אפנה אליהם..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה כשאת אומרת מוקד למידה את מ - תגובה
נועה ווס15/06/2011לי שלום
אני התכוונתי למילה "ממוקד" למידה, כלומר טיפול שיתרכז בנושא הלמידה. בתוכו ניתן לרכוש שיטות/אסטרטגיות ללמידה, זכירה, ארגון חומרי למידה, ארגון זמן, שיטות להפחתת מסיחים וחיפוש דרכים להתגברות עליהם (להפחתת "הפיזור" או ההתפזרות עליה כתבת). איני מכירה את המקום שהזכרת, לכן לא אוכל לומר אם הוא מתאים או לא. התרשמת מהאתר שהם עשויים להתאים לך - וזה דבר טוב - שיהיה בהצלחה.
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכומטרימיה09/06/2011
עשיתי בעבר פסיכומטרי ולא הצלחתי להסתדר עם הזמנים.
לאחר מכן עשיתי שיפור בגרויות והוכחתי לעצמי שאני יכולה להצליח יותר
עכשיו אני מעוניינת לעשות פסיכומטרי שוב, אבל לא בטוחה שאוכל לעמוד בזה, רק בגלל הזמנים.
הבנתי שמאוד קשה לקבל הקלות בפסיכומטרי... האם זה אפשרי ואיך ניגשים לזה?
אם לא, מה מומלץלעשות כדי לשפר את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכומטרי - תגובה
שרון צונץ09/06/2011הי מיה
כדאי לך לעשות בירור מקיף - אבחון פסיכודידקטי, שגם יבהיר לך אם יש לך לקות למידה ומאיזה סוג, וגם יאשר (או לא) את הצורך שלך בתוספת זמן ואולי התאמות נוספות
במרכז הארצי לבחינות והערכה מבקשים לראות אבחון מקיף, ואם הלקות מצדיקה זאת - נותנים התאמות גם בפסיכומטרי
בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב להדגיש שקשה מאוד לקבל התאמות
דורית18/08/2011בפסיכומטרי. גם אם היא תעשה אבחון פסיכו-דידקטי הסיכוי שהיא תקבל התאמות הוא לא בטוח. דווקא בפסיכומטרי יש בעיה קשה למי שאין תיעוד על לקויות מגיל צעיר, וגם אז לא בטוח שמקבלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ לגבי פסיכומטרי
אלה11/06/2011היי, אם את עושה פסיכומטרי דרך בית ספר\מורה מסוים כדאי שתוודאי שאותו מוסד מתמחה בלקויי למידה. אני מורה לפסיכומטרי ללקויי למידה, כך שאני יכולה לומר לך שיש בתי ספר שיכולים ללוות אותך בתהליך קבלת ההתאמות- איפה להתאבחן, מה לשלוח למרכז הארצי לבחינות והערכה וכו'.
בהצלחה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעופףליאור29/05/2011
אני בן 27. מאז שאני זוכר את עצמי אני מעופף. תמיד כשאני יוצא מהבית אני שוכח מפתחות, פלאפון, דברים חשובים. כמה שחשוב לי שהחדר שלי יהיה מסודר הוא תמיד מתבלגן מעצמו. אני מאחר המון, כי אני לא שם לב לזמן מספיק. יש לציין שזו גם בעיה משפחתית, כי אבא שלי סובל מאותם "תסמינים".
מה יכול להיות הטיפול לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעופף - תגובה
שרון צונץ29/05/2011הי ליאור
ראשית כדאי מאוד שתבדוק מהיכן נובעת הבעיה - הפרעה בקשב ובריכוז, קשיים רגשיים, הרגלים רעים....
אחרי האבחון אפשר יהיה להמליץ על טיפול
בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)