מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדרך להצלחה ללקוי למידה!שמעון18/02/2012
שלום לכם,
חבר שלי הקרוב ביותר הוא לקווי למידה די קשה,וההרשמה לאוניברסיטה עוברה דרך הפסיכומטרי.
החבר מאוד פחד איך הוא יצליח בגלל הלקויות למידה שיש לו,עד שמצאנו מרכז למידה ללקויות למידה שבאמת התאים לו בצורה מצויינת.
היתרונות היו שהכיתת לימוד מצומצמת,מתבצעים פי 3 יותר שיעורים מהקורס שאני עברתי,חומר הלימוד מותאם ללקויות שלו,והכי מדהים שהוא קיבל הקלות והתאמות בבחינה.
כרגע הוא רשום לאוניברסיטה,אני ממליץ לכם בחום.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד לו שמעון!!!
אורטל27/02/2012גם אני מצאתי מקום כזה!
מקום שממש ממש עזר לי להצליח והוא נקרא 'תבונה'!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להעלים לקויות מידה??? זה אפשרי!גלית14/02/2012
הורים רבים כמוני כבר מצאו את הפתרון האידיאלי לילדיהם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל כך מדהים!
דני15/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון ליקויי למידהילדה09/02/2012
לאן פונים? איפה עושים את זה? כמה זה עולה? אני בת 15 ונראה לי שיש ליקויי למידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון ליקויי למידה - תגובה
נועה ווס09/02/2012שלום לך
אבחוני לקויות למידה נעשים ע"י פסיכולוגים חינוכיים מומחים וע"י מאבחנים דידקטיים.
אני ממליצה לך לשוחח בעניין ולשתף בתחושתך את הורייך, מחנכ/ת הכתה ויועצת ביה"ס, ואז לפי הצורך לפנות לאבחון, שיוכל להתייחס ולענות לשאלותייך.
בהצלחה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין - איך לשכנע את ההורים?לוטם29/01/2012
היי
אני בת 16. אני בטוחה שיש לי ADHD, קראתי על זה מאמרים ובפורומים ויש לי את כל התסמינים. אני חכמה ומבינה מהר אבל הרבה פעמים מקבלת ציונים לא משהו במבחנים. אמרתי להורים שלי שנראה לי שאני צריכה ריטלין אבל הם טוענים שאני סתם מתעצלת ושאני צריכה לשבת וללמוד ולא להמציא תירוצים. זה הקטע - כי זה מה שאני רוצה לעשות אבל יש לי קוציייםםם!!! איך לשכנע אותם שזה מה שיש לי? אני באמת רוצה להצליח בבגרויות כי אני רוצה להתקבל למשהו טוב באוניברסיטה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - איך לשכנע את ההורים? - תגובה
שרון צונץ30/01/2012לוטם הי,
כדאי לדבר עם ההורים על הקושי ולומר שיש אפשרות לערוך אבחון - שהוא אובייקטיבי ויוכל לומר לך ולהוריך אם יש קשיים, ואם כן - מאיזה סוג.
אם תרגישי שהם לא מקשיבים - תוכלי להעזר במחנכת או היועצת שיכולות אף הן להסביר להורים.
אפשר גם להתייעץ עם רופאת המשפחה - גם הם לפעמים מפנים לבדיקת קשב
בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטון סיפור הצלחה מדהים על ילד !!!אירית18/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הנה הסרטון!
נועה22/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגרות בביולוגיהקרין12/01/2012
שלום רב שמי קרין ואני לקויית למידה, בת 29, קיבלתי המרת מתמטיקה והחלטתי להבחן בביולוגיה במקום מ"מ.
כמו כן קיבלתי גם בחינה בע"פ.
יש לציין שאת מקצועות רבי המלל עשיתי בע"פ ובלשון עשיתי בחינה מותאמת.
ברצוני לדעת האם כדאי לי להבחן בע"פ או שעדיף לעשות בחינה מותאמת?
האם ביולוגיה זה קל יותר ממתמטיקה למי שיש דיסקלקוליה?
בתודה רבה,קרין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגרות בביולוגיה - תגובה
שרון צונץ12/01/2012קרין,
קיבלת המרה כי זה אכן יותר קל למי שסובל מדיסקלקוליה.
לשאלה אם כדאי להיבחן בע"פ או מותאם צריך לחשוב מה יותר חמור אצלך - בעיית הקשב (שלה מתאים יותר מבחן בע"פ) או בעיית הזכרון (שעליה מקלים המבחנים המותאמים).
כמובן יש שיקולים נוספים, תוכלי לקבל הבהרות ממי שאבחן אותך
כל טוב,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדת השמהאוסנת29/12/2011
בני נמצא שנהרביעת בכיתה קטנה, , מבחינת היכולות הלימודיות שלו , הן בהרבה יותר טובות , הילד קורא , כותב , מתמיד מכל הבחינות .
השנה אנחנו אמורים לעבור ועדת השמה לחטיבה . בכל הכנות איננו רואים אותו בכיתה קטנה ורוצים להעלות אותו לכיתה לרגילה . מהם המכשולים שיכולים לעמוד בדרכנו לסייע לו לצאת מהכיתה הקטנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדת השמה - תגובה
נועה ווס29/12/2011אוסנת שלום
אני מציעה שתשתפו בהרגשתכם את צוות ביה"ס -
את הצוות המעורב ומכיר את בנכם - וחישבו יחד
לגבי טובתו
חשובה גם עמדתו שלו,
זה הכיוון שאני מציעה
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור הורים ל ביצוע אבחון פסיכולוגישיר23/12/2011
בתי בת 14 ואני גרושה
האם עלי לקבל את אישור בן הגרוש שלי לצרכי ביצוע אבחון פסיכודידקטי או אבחון קשב וריכוז בו בתי נבדקת על ידי פסיכולוג?
לחילופין שאלתי האם בכל אבחון בו מעורב פסיכולוג נדרשת הסכמת שני ההורים האפוטרופוסים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור הורים ל ביצוע אבחון פסיכולוגי - תגובה
שרון צונץ25/12/2011אכן כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פסיכודידקטישיר15/12/2011
שלום ברצוני לדעת האם חובתי למסור לבית הספר את כל האיבחון הפסיכודידקטי או האם אני יכולה למסור רק את הפרק שדן בהמלצות לבית הספר ללא כל האיבחון.
זאת כמובן על מנת שביתי תקבל את ההקלות שעלו לפי האבחון הפסיכודידקטי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכודידקטי - תגובה
שרון צונץ18/12/2011הי
מקובל להעביר את כל האבחון הפסיכו-דידקטי, במיוחד אם ב"ס צריך להעביר את הדוח למשרד החינוך לצורך מתן אישור להקלות מרמה 3
אם את מרגישה לא בנוח אם משהו מסויים שכתוב בדו"ח, כדאי להתייעץ אם המאבחן בדבר האפשרות להוציא דו"ח מקוצר לביה"ס (לא כל חלק ניתן להוריד)
בכבוד רב,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני אבחונים- שתי תוצאותהדס04/12/2011
שלום,
בשנת 2003 עשיתי אבחון אצל פסיכולוגית חינוכית מומחית, שם נקבע כי תפקדתי באבחון ברמה שכלית כללית בתחום הגבוה של הנורמה, ללא פער משמעותי בין התחום המילולי לביצועי. נכתב כי מאידך, קיימים פערים בין תתי המבחנים המעידים על יכולת חשיבה מילולית מעולה ביותר, אשר אינה באה לידי ביטוי(בשל מיני סיבות).
בשנת 2008 עשיתי אבחון דידקטי וממצאיו להלן: תוצאות האבחון מעידות על קיומו של פוטנציאל אינטלקטואלי ברמה גבוהה ביותר, הבא לידי ביטוי ביכולת החשיבה הלוגית- אנליטית בחומר צורני, משזוכה בתוספת זמן.
שאלותיי הן: מהו למעשה ההבדל בין תפקוד ברמה הגבוהה של הנורמה לבין יכולת אינטלקטואלית גבוהה ביותר? מה משמעותו של הראשון מבחינת טווח מנת המשכל?
האם התוצאות של שני האבחונים עולות בקנה אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני אבחונים- שתי תוצאות - תגובה
שרון צונץ08/12/2011הי הדס
קשה להשוות במדויק בין שני האבחונים כי הראשון הוא אבחון פסיכולוגי והשני הוא דידקטי.
הנורמה היא מנת משכל שבין 90 ל- 110 (או בין 85 ל 115) ועל כן תפקוד ברמה הגבוהה של הנורמה מכוון לאיי קיו סביב ה- 110. יכולת אינטלקטואלית יכולה להיקבע ע"י פסיכולוג, ולכן מוזר שכך נכתב באבחון הדידקטי. בכל אופן, יש יכולת אינטלקטואלית תקינה (כאמור), יש נורמלית גבוהה (בין 110 ל- 120) ויש מעולה שהיא גבוהה מזה.
בגדול, נשמע שהאבחונים מדברים על אותה לקוחה.
ניתן להתעמק מול אלה שבחנו אותך או בפגישת ייעוץ
כל טוב,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטלגציה נמוכהשאלה לי :)29/11/2011
ילדים שיש להם אינטליגנציה נמוכה נכנסים לקבוצה של קשיי למידה... מדוע בקבוצה זו ולא בקבוצה של ליקויי למידה?למה בעצם אלה שיש להם אינטלגציה תקינה הם אלה שעם ליקויי למידה ואלה שהאינטלגציה שלהם לא תקינה נחשבים רק למתקשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטלגציה נמוכה - תגובה
שרון צונץ08/12/2011בהגדרה של לקות למידה התנאי הוא אינטליגנציה תקינה, ולכן ההתאמות בדרכי ההוראה וההיבחנות בד"כ עוזרות לממש את הפוטנציאל.
כאשר האינטליגנציה נמוכה יש צורך בהתאמה כוללת של המערך הלימודי והדרישות, ובד"כ התאמות של לקויות למידה לא עוזרת לאלה שהיכולת שלהם נמוכה.
בברכה,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין עם ואבןכרמית23/11/2011
שלום אני סטודנטית ולפני מבחנים לעיתים לוקחת חצי ואבן על מנת להרגע.
האם אפשר במקביל גם להשתמש ברטלין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטלין עם ואבן - תגובה
נועה ווס24/11/2011שלום כרמית
שאלה זו, בירור של הצורך והטיפול המתאים -
יש להפנות לרופא המטפל, פסיכיאטר נשמע לי הרופא המתאים
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטלין עם ואבן - תגובה - תגובה
נועה ווס24/11/2011כמו כן אזכיר כי ישנם טיפולים מגוונים - קוגניטיביים-התנהגותיים
ונוספים המטפלים ביעילות רבה בחרדה שקשורה למבחנים.
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון לילדה בת 6 ...א'10/11/2011
הבת שלנו התחילה כיתה א' . היא בת 6 ילידת ספטמבר ודי קטנה לגילה .. היא אומנם מתקדמת בקריאה אבל לאט יחסית ומתקשה בכתיבה זה לוקח לה זמן והיא לפעמים עוד כותבת בכתב ראי ההמחנכת גם טוענת שהיא כמעט לא עושה כלום בכיתה ולוקח לה זמן להסתדר בכיתה עם הקלמר והמחברות ושבכלל היא מרחפת אבל לא מפריעה . זימנו אותנו לשיחה ועלתה שאלת האבחון ... בהתיעצות עם מספר מאבחנים עם וותק בניהם קרובת משפחה שמענו טיעונים שאין לעשות אבחון דדיקטי בשלב הזה וכי צריך לחכות לפחות עד סוף כיתה א ' כדי שהוא יהיה אבחון יעיל .. ....האם זה נכון שכדאי לחכות עם האבחון ?? אומנם הבית ספר לוחץ אבל אנחנו לא רוצים לזרוק את כספנו ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון לילדה בת 6 ... - תגובה
נועה ווס13/11/2011א' שלום
אכן ישנן גישות שונות בנוגע לשאלתך.
הדבר החשוב הוא שביתך החווה קושי תקבל סיוע רלוונטי כבר השנה.
וזאת לפי הצורך - יתכן כי היא זקוקה לעזרה ברכישת הקריאה, ואולי יותר מכך בכתיבה, יתכן צורך בעזרה בהתארגנות, במיקוד הקשב וכד'.
חשוב שכאשר מזהים קושי, תתקבל העזרה. זאת היות ועזרה מוקדמת יעילה ואפקטיבית יותר, באופן משמעותי. בנוסף, סיוע רלוונטי עשוי להגביר הבנה כלפיה ולצמצם את תסכולה, דרך הצלחה שתחווה.
מסיבות הללו מומלץ שתקבל עזרה. תוכלו לשקול עם צוות ביה"ס ופסיכולוגית ביה"ס את זכאותה לעזרה בתוך ביה"ס (שעות שילוב בתוך ביה"ס, אף שהתאריך לקביעתן חלף). לצורך כך לעיתים נדרש אבחון פסיכודידקטי ואז מומלץ לערוך אותו. בנוסף אבחון ממקד תחומי חוזק וחולשה ומרמז על כיווני עבודה מתאימים.
באם יאפשרו לה עזרה (הוראה מתקנת ו/או לפי הצורך רפוי בעיסוק, בביה"ס או חוץ לו), יתכן שהדבר יספיק והיא לא תזדקק לאבחון. באם תקבל עזרה זו, ולפי התקדמותה עדיין תחשבו ויחשבו עמכם שכדאי אבחון - אזיי תערכו אותו אז.
כאמור, בשאלה שאת מעלה כאן, תוכלי להוועץ גם בפסיכולוגית ביה"ס. פסיכולוגית חינוכית שתוכל לעזור בהתלבטותכם.
בהצלחה
ואת מוזמנת לפנות ולשתף
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספק ל"לשוש31/10/2011
שלום,
בתי כבת 4 מתקשה למנות/לספור (מעבר לזה, התפתחות תקינה ולא נראית בעיה נוספת).
אני מנסה לשננן איתה את הספירה מ1 עד 10 אבל נראה שקשה לה להפנים את הסדר.
הגננת אומרת שננסה לתת עוד קצת זמן.
כמה שאלות:
1. כיצד ניתן לעזור לילדה כך שתספור בצורה נכונה? יש לכן טיפים בנושא?
(אני מנסה מידי פעם לקחת חפצים שהיא יותא אוהבת ולמנות איתה אותם תוך כדי משחק).
2. במידה והגננת תמליץ לעשות אבחון- מה ההליך? למי פונים? כמה עולה?
3. האם ניתן לעשות כבר עכשיו משהו בנושא?
אנא עזרתכן.
אמא מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספק ל"ל - תגובה
שרון צונץ31/10/2011הי שוש
היא באמת עדיין צעירה ולכן בינתיים כדאי לשחק משחקים שמתרגלים ספירה ומניה - יש בשפע, אפשר להתייעץ עם הגננת (ממליצה בחום גם על המחשק זוגיות)
אפשר לתרגל גם כשעולים במדרגות ויורדים מהן, כשהיא מבקשת בייגלה ואת שואלת כמה היא רוצה וכו' וכו'
יש גם במחשב משחקים שעוזרים ללמוד לספור נכון ולמנות נכון (כמו דינו לומד מספרים)
אם הקושי יימשך עד גן חובה, כדאי יהיה לערוך אבחון פסיכו-דידקטי
בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי לקות למידהטלי25/10/2011
היי, אני בת 20 ואני מעוניינת להתחיל בקרוב ללמוד לימודים אקדימאיים ואני מתבלטת אם לעשות איבחון.
כל תקופתי בבית הספר מגיל צעיר הייתי משקיעה רבות בלימודים כדי להגיע להשגים נאים. תמיד אני זוכרת את עצמי בתור אחת שהייתה מתאמצת יתר על המידה וזה התבטא בזה שהייתי לומדת שבועות לפני מבחן שבדרך כלל תלמידים היו לומדים מקסימום שבוע לפני.
אף פעם ההישגים שלי לא היו מצויינים ולא היו משקפים את הלמידה המרובה שלי.
בנוסף ללמידה הרבה הייתי צריכה לעיתים לקחת שיעורים פרטיים או להישאר שעות נוספות בתיגבורים כדי להבין את החומר הלא מובן וכל זה מאוד עזר לי.
במבחנים תמיד הייתי נשארת עד סוף הזמן המוקצב ולפעמים זה לא היה מספיק לי ..
בכיתה ט' עשיתי מבחן פסיכוטכני והוא יצא לי מאוד נמוך בכל התחומים, בכיתה יא' לפני הצבא עשיתי מבחן דומה וגם הוא יצא לי נמוך ויצא לי קבא נמוכה וגם לא מזמן עשיתי והתוצאה יצאה לי מאוד נמוכה..יש לי לפעמים בעיה של זכירת והגיה של מילים חדשות ואני מנסה למצוא פתרונות לזכור אותן ובנוסף היה לי בהתחלה קושי בללמוד נהיגה...
לאורך כל תקופת הלימודים שלי מגיל קטן אף מורה לא חשד שיש לי איזשהו בעיה של לקות למידה ותמיד נחשבתי לתלמידה טובה עם מוטיבציה רבה ועכשיו בגיל הזה אני כמעט בטוחה שאני לקויית למידה או דיסלקטית...האם זה ייתכן?תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי לקות למידה - תגובה
שרון צונץ26/10/2011הי טלי
שיהיה בהצלחה עם ההחלטה ללימודים אקדמים.
ממה שכתבת נראה שהשקעת מאמצים רבים בלמידה בביה"ס, ולמרות זאת לא הגעת להישגים מצויינים.
יתכן שלא 'חשדו' בך כבעלת לקות למידה, כי תמיד כ"כ השקעת, ויתכן גם כי יש לך יכולת קוגנטיבית טובה שפיצתה על חלק מהקשיים
אבל אחרי שאני קוראת לעומק את מכתבך, אני באמת ממליצה לך לעבור אבחון פסיכו-דידקטי מסודר, שיתן לך תמונת מצב עדכנית על יכולותייך, קשייך והדרכים להתמודדות.
להתראות,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)