מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן השדדנה20/01/2010
בת דודתי חלתה בסרן השד. היא אומרת שהיא יודעת שהיא תחילם אבל ממש חוששת שזה יפגע בסיכוייה להביא ילדים לעולם. הייתי רוצה לדעת מה בדיוק יכול לפגוע בפוריות? האם זה הסרטן עצמו או הטיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השד
פרופ` אבי בן הרוש20/01/2010דנה שלום, פגיעה אפשרית בפוריות נגרמת כתוצאה מטיפול כימוטרפי וכן מעצם הצורך להמתין מס' שנים מאבחנה וטיפול בסרטן השד לבין ה"אישור" להרות.
הסיכוי לפגיעה בפוריות תלוי בגיל ובפרוטוקול הטיפול הכימוטרפי הספציפי אותו היא תקבל.
יש לנו אמצעים לנסות ולעזור ל"שימור פוריות" במידה והיא מתאימה מבחינת שלב המחלה, גיל ועוד, כולל פרוטוקולי טיפול ייחודיים לגירוי שחלתי והקפאת ביציות/ ביציות מופרות.
חשוב לפנות בהקדם לייעוץ מתאים בנושא.
בברכת החלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםמיטל14/01/2010
אני מדממת כבר כשנתיים לאורך כל החודש למרות שאני על גלולוץת. במהלך החודש זה לא ממש דומה למחזור, זה יותר כתמים בצבע חום עם ריח חמוץ. הדימום מפסיק קצת לפני המחזור, כשאני מפסיקה לקחת גלולות וחוזר קצת אחריו - כמה ימים לאחר תחילת חפיסה חדשה. הייית אצל גיניקולוג והוא אמר לי להפסיק את הגלולותץ כשאסייםאת החודש הנוכחי, לבצע בדיקת דם ביום ה-5 של המחזור ולבוא אליו ביום ה-14. היתי רוצה לדעת האם זה מצביע על משהו שלא בסדר אצלי? האם זה אומר שלא אוכל להיכנס להריון? לפני שנתיים כשזה רק התחיל עשו לי הרבה בדיקות אולטראסאונד ולא מצאו כלום אבל זה עדיין מאוד מדאיג. ממה זה יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` אבי בן הרוש14/01/2010מיטל שלום
תלונתך דורשת בדיקה והמשך ייעוץ פרטני. נשמח לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיהדקלה11/01/2010
אחותי עוברת כרגע טיפול כימותרפיה בגלל סרטן השד, היא מאוד מודאגת שזה יפגע בסיכוייה להביא ילד לעולם אי פעם. האם טיפול כימותרפיה גורע מפוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה
פרופ` זאב בלומנפלד11/01/2010אכן , טיפול כימותרפי עלול לפגוע בפוריות.קיימות מספר שיטות לשמירת פוריות - הפריה חוץ גופית והקפאת עוברים , או הקפאת ביציות לאשה שאינה נשואה ואין לה בן זוג, הקפאת שחלה או מקטעי שחלה, ומתן זריקה חודשית של תרופה המפסיקה באופן זמני את הציר ההורמונלי ועשויה להקטין הנזק השחלתי.
נשמח לייעץ בכל אחת מהשיטות הללו
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול כימוטרפי עקב סרטן השד
פרופ` אבי בן הרוש12/01/2010דקשלה שלום,
בסיכוי לפגיעה בפוריות במצבה של אחותך תלוי בגילה ובסוג הכימוטרפיה אותו מקבלת. באופן כללי בהחלט תיתכן פגיעה בפוריות אולם את זאת ניתן להעריך רק בתום הטיפול. במקביל למעקב אונקולוגי מומלץ מעקב גינקולוגי בתום הטיפול. בהצלחה וברכת בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות והקפאת עוברים בגיל 39203/01/2010
שלום,
אני ובן זוגי בני 39, בריאים ופוריים, עדיין ללא ילדים. לפני כחודש עברתי הפלה טבעית של הריון ראשון .
אני מעוניינת ב-2 או 3 ילדים ומודעת למגבלות הזמן. האם כדאי לנסות שוב להכנס להריון באופן טבעי, או ישר לגשת לטיפולי הפריה והקפאת עוברים? מה בנוגע לבדיקת AMH?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות והקפאת עוברים בגיל 39
פרופ` זאב בלומנפלד03/01/2010היות והרית ספונטנית לפני מספר חודשים , ניתן להמתין להריון ספונטני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידוד, אבל -
203/01/2010בהנחה שאכנס להריון בחודשים הקרובים, הרי שהריון נוסף צפוי - לא לפני גיל 41. שלא לדבר על ילד שלישי. האם לא כדאי להיערך לכך כבר עכשיו, כשאני עדיין יכולה להקפיא עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוריות בגיל 39
פרופ` אבי בן הרוש04/01/2010באופן כלי הייתי ממליץ על בדיקה פשוטה של פרופיל הורמונלי הכולל רמות FSH, סונר גינקולוגי בסיסי ופנייה לרופא נשים העוסק בתחום. באופן פרקטי, הקפאת עוברים אינה אפשרית עדיין בישראל לצורך "שימור פוריות" מטעמי גיל. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF
פרופ` זאב בלומנפלד04/01/2010זו בהחלט אפשרות וראויה לדיון פרטני
נשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביציותקוקי31/12/2009
האם כל אחת יכולה להקפיא ביציות? אם אני רוצה לעשות לעצמי סוג של ביטוח על ידי כך שאקפיא מס ביציות האם זה משהו שאני יכולה לעשות? דרוש אישור מיוחד לשם כך? היכן ניתן לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאת ביציות
פרופ` זאב בלומנפלד31/12/2009כיום מאשר משרד הבריאות להקפיא ביציות רק לנשים העומדות לקבל טיפול כימותרפי , הקרנות או ניתןח שיפגע בפוריותן. משרד הבריאות דן באישור חוק לאפשר זאת גם לנשים בגיל 35 ומעלה כתעודת ביטוח , כהגדרתך , אך זה עדיין לא התקבל. רק לאחר אישור ההנחייה ע''י משרד הבריאות ניתן יהיה לבצע זאת.
באיחולי שנה טובה ובריאה ... ופוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות
פרופ` אבי בן הרוש16/01/2010כרגע ניתן להקפיא ביציות רק בחו"ל. במידה ומעוניינת במידע נוסף אנא פני לייעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות
פרופ` זאב בלומנפלד24/01/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור31/12/2009
שלום רב,
אחרי החזרת עוברים. ההנחייה היא לא להרים משאות כבדים.
האם ילדתי בת השנה נחשבת משא? היא חולה ואני חייבת להרימה מדי פעם.
שאלה נוספת: קבלתי תמיכת פרוגסטרון של אוטרגסטן. נמסר לי כי אני חייבת לשכב/לשבת 20
דקות לאחר החדרת התכשיר.האם חשוב להקפיד על 20 דקות?
תודות מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרה
פרופ` אבי בן הרוש01/01/2010אינני סבור כי הרמת ילדתך בת השנה פוגעת בסיכוי להריון.
איננ מכיר הנחייה למנוחה לאחר החדרת אוטרוגסטן. במידה וקיבלת את ההנחייה הזאת מרופא מטפל אנא דברי איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני23/12/2009
היייי אני אחרי החזרה
יום שישי 25/12 אני צריכה לעשות בטא
אני עם אוטרוגסטן
כבר יומיים שאני מרגישה כמו בלון הבטן נפוחה וכואב לי החזה ואני עייפה אין לי כח בגוף
זה קשור לתמיכה או יכול להיות שאני יכולה להתחיל לשמוח??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שני
פרופ` זאב בלומנפלד23/12/2009שני הדברים יכולים להיות נכונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ביטא
פרופ` אבי בן הרוש23/12/2009מומלץ להמתין לבדיקת ביטא לפני מסקנות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF
פרופ` זאב בלומנפלד31/12/2009לגבי טיפול פרטני מומלץ להיוועץ ברופא המטפל
בהצלחה ואיחולי שנה טובה ופוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק20/12/2009
האם בהשבחה אפשר להרות בתאומים? שמעתי שהזרקות מאפשרות את זה .האם זה נכון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבחה ותאומים
פרופ` זאב בלומנפלד20/12/2009התשובה הינה חיובית אך לא בשל ההשבחה וההזרעה התוך רחמית אלא בשל התרופות הניתנות בד''כ יחד עם ההשבחה. תרופות אלו [ כדוגמת איקקלומין או זריקות יומיומיות של גונדוטרופינים ] עלולות לגרום לביוץ של יותר מזקיק אחד וזה מעלה שעור ההריונות מרובי העוברים. יחד עם זאת מרבית הרופאים משתדלים שלא יהיו יותר מזקיק אחד או שניים שיבייצו דבר ששומר שעור הריונות העוברים ברמה הנמוכה . בעוד ששעור התאומים ללא טיפולים הינו 1-2%, בטיפולי הגברת הביוץ הוא בין 4-15% ולעתים אף גבוה יותר...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני15/12/2009
אני אחרי הזרעה מס' 2 ומעוניינת לעשות עיסוי להפגת המתח.
האם יש להימנע מעיסוי בזמן טיפולים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי
פרופ` זאב בלומנפלד15/12/2009זה נושא ספיציפי הנתון להחלטת הרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 35דניאלה09/12/2009
שלום לרופאי הפורום, מקווה לקבל את עזרתכם,
אני בצ 35 ומעוניינת להביא ילד לעולם מתרומת זרע. האם יש בדיקות מיוחדות שעלי לעזות כדי לבדוק שהכל תקין? או שמספיקה פניה רגילה לגניקולוג?
בתודה,דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה
פרופ` זאב בלומנפלד09/12/2009שלום דניאלה
יש לפנות לרופא נשים שיבדוק וידריך אותך
נשמח לעזור אך זה לא יכול להיעשות במייל אלא בבדיקה ושיחה פנים מול פנים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לאסיוון06/12/2009
היי שמי סיוון ואני בת 29 נשואה ואמא לילד בן 2.8 .
לפני כחודשיים הפסקתי לקחת גלולות קיבלתי מחזור כרגיל בתאריך ה-26.10 חשוב לציין שאני טוובלת במקווה , בתקופה זאת אבי נפטר לכן לא טבלתי בתאריך הנכון ושכבנו בפעם הראשונה רק ב- 12.11 שזה לא ביום הביוץ שלי .
הייתי אמורה לקבל מחזור ולא קיבלתי ואני באיחור של שבוע ימים יש קצת כאבים בבטן התחתונה כאבים של מחזור אך המחזור לא מגיע
אתמול התחיל להתנפח לי החזה בצורה משונה .
האם זה הגיוני להריון
או שהאיחור הזה כתוצאה מהמצב הנפשי והסטרס עקב מות אבי .
אשמח לתשובה מהירה סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון או לא
פרופ` זאב בלומנפלד06/12/2009ראשית אנו משתתפים בצערך ומקווים שלא תדעי עוד דאווה.
אכן , שתי האפשרויות תיתכנה, הריון או לא.
הדרך הכי מהירה זה לבדוק בדיקת הריון ולהבדק ע''י רופא נשים [ אולטרהסאונד]...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה01/12/2009
שלום רב,
קיבלתי אסטרופם לדחיית ביוץ מהיום השני למחזור למשך 5 ימים פעמיים ביום.
ביום ה-16 למחזור עשיתי מעקב זקיקים ונמצא- זקיק מוביל 22.3 מ"מ ורירית רחם בעובי 7.2.
ובאותו יום בערב קיבלתי זריקת אוביטרול. ואמרו לי שאחרי הזריקה יתרחש ביוץ תוך 36-44 שעות.
רציתי לשאול
א. מתי הביוץ היה? ביום ה-16, ביום ה-17 או ביום ה-18?
ב. ואם אי אפשר לדעת במדיוק, האם כדאי לקיים יחסים כל יום בימים המשוערים או יום כן-יום לא?
בתודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד ביוץ אפשרי
פרופ` זאב בלומנפלד01/12/2009היות והאוביטרל לא מונע ביוץ אלא גורם לו להתרחש תוך 36-40 שעות , הביוץ יכול להיות ביום 16 , 17, או 18 ומומלץ לקיים יחסים בימים אלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה בעוד כמה שניםאיילת26/11/2009
אני ובעלי התחתנו לפני חצי שנה, אני בת 27 והוא 29. אנחנו לא מתכננים עדיין להביא ילד, אלא בעוד כ3-4 שנים. רציתי לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות במטרה למקסם את הסיכויים להיכנס להריון כשאנחנונ נחליט שזה הזמן.
תודה,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנון הריון
פרופ` אבי בן הרוש26/11/2009איילת שלום,
ראשית כדאי לזכור ולהפנים שהפוריות הטבעית קטנה עם הגיל- אז כדאי לחשוב אולי על לוחות הזמנים שלכם....
שנית- נראה לי יותר נכון לכשיהיה רלוונטי- כדאי לפנות לייעוץ רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותמירי23/11/2009
שלום,
רציתי לדעת האם זה נכון שפוריות האשה יורדת אחרי גיל 30?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות לאחר גיל 30
פרופ` אבי בן הרוש24/11/2009דינה שלום,
באופן כללי ה"פוריות" כלומר הסיכוי להשגת הריון ולידה יורדים עם הגיל, אולם הירידה המשמעותית בולטת לאחר גיל 35. ישנם מקרים חריגים בהם מאגר הזקיקים או תגובת השחלה לטיפול הינם נמוכים גם בגיל צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פוריותרבקה18/11/2009
כיצד ניתן לבדוק פוריות? האם הפוריות בהכרח יורדת עם הגיל או שמא כל מקרה לגופו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
עמית20/06/2012היי
האם יכול להיות ביוץ ביום ה- 9 -10 למחזור? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד20/06/2012בהחלט ייתכן
בנשים שלהן מחזורים בני 24 יום הביוץ יכול להקדים ליום 10 או אף 9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת פוריות - תגובה
פרופ` אבי בן הרוש21/06/2012שלום רבקה,
הגורם החשוב ביותר בהערכת פוריות הוא גיל האישה. כמובן שישנם שינויים אישיים אבל באופן כללי הסיכוי להריון ולידה יורד משמעותית מגילאי 35-37, והופך לנמוך ביותר מעבר לגיל 42-43. ישנן בדיקות שונות שניתן לעשות כדי לנסות ולהעריך אישית לגבייך את מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת פוריות
פרופ` זאב בלומנפלד18/11/2009אכן הפוריות יורדת עם הגיל. היות ופוריות הינה תוצאת שני בני הזוג לא ניתן באופן מוחלט להתנבא. יחד עם זאת ניתן להעריך הרזרבה השחלתית בגיל שבו הפוריות מתחילה לרדת [ מעל גיל 35] ע''י בדיקות הורמונליות ומיספור הזקיקים השחלתיים באולטרהסאונד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)