מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדנה17/08/2009
היום, 3 ימים אחרי החזרה ו 5 ימים לאחר שאיבה החל דימום רציני (נראה כמו מחזור).
אגב - אני לוקחת קלקסן ואספירין, והיום עשיתי הליכה של קילומטר או שניים עקב סידורים.
1. ממה זה יכול לנבוע?
קשה לי להאמין שמדובר בפציעה כי לא קיימתי יחסים כבר שבוע והתמיכה שאני לוקחת אינה וגינלית (גסטון ופרגניל).
2. האם מומלץ במקרה כזה לשכב או שזה לא משנה?
3. האם נתקלתם במקרה דומה של דימום כל כך קרוב לביוץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לוטאלי לאחר IVF ET
פרופ` זאב בלומנפלד17/08/2009למרות שזה שייך לפורום IVF ולא לשימור פוריות , מומלץ להבדק ולמדוד רמת ההורמונים ולשקול תוספת , תמיכה הורמונלית , לפי החלטת הרופא המטפל.
בהצלחה בטיפול
פרופ' בלומנפלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביציותמיטל15/08/2009
שלום
אני בת 29 רווקה
לפני 18 שנים כרתו לי את שחלה ימנית עקב טורשן שנגרם מציסטות על השחלה.
לאחר 3 שנים מהניתוח הראשון עברתי ניתוח נוסף בשחלה השמאלית גם כתוצאה מציסטות ובמהלכו קבעו לי את השחלה שנורה.
מאז ועד היום אני נוטלת גלולות למניעת הציסטות.
לפני שלוש שנים הובהלתי לבית החולים עם כאבים איומים והובהלתי בדחיפות לחדר ניתוח עקב ציסטות.
במהלך הניתוח שוב קבעו את השחלה אך לאחר מכן נאמר ליעל ידי אחד הרופאים שהשחלה לי יחסית קטנה מאוד.
מאז ועד היום אני חוששת מאוד שברגע שארצה להיכנס להריון יהיו לי בעיות.
השאלה שלי האם לדעתכם מומלץ לי לעבור טיפול של הקפאת ביציות?
חשוב לציין שקראתי כי ההקפאה תקפה ל5 שנים ומאחר ואני רווקה אני רוצה לדעת האם זה מומלץ ואם כן באיזה בית חוליפ עושים טיפול כזה ובמה זה כרוך?
תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת ביציות
פרופ` זאב בלומנפלד15/08/2009הקפאת ביציות נעשית בארץ במספר בתי חולים - תל-השומר, ביילינסון, הדסה, ... לנשים לפני טיפול כימותרפי העלול לפגוע בשחלות. התהליך עדיין אינו מאושר לנשים שאינן חשופות לטיפול כימותרפי או רדיותרפי [ הקרנות] אך הוא בשלבי אישור במשרד הבריאות.
ניתן , עד אשר יתקבל האישור, לעבור הפריה חוץ גופית והקפאת עוברים לאחר הפריית הביציות מזרע בן-זוג או מבנק הזרע. זה יכול להיעשות כבר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
דידי19/10/2009אפשר גם להקפיא רקמת שחלה בתל השומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות
פרופ` זאב בלומנפלד20/10/2009שלום מיטל
להערכת הרזרבה השחלתית ניתן לבצע בדיקת דם להורמונים -AMH ו- FSH - ברמב''ם ותה''ש
במידה והרזרבה השחלתית ירודה ניתן ורצוי לעבור תהליך הפריה חוץ גופית ולהקפיא עוברים
אם אין בן זוג ניתן להקפיא ביציות בבתי החולים ביילינסון ותה''ש
נשמח להפגש ולעזור כמיטב יכולתנו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות
פרופ` זאב בלומנפלד20/10/2009שלום מיטל
להערכת הרזרבה השחלתית ניתן לבצע בדיקת דם להורמונים -AMH ו- FSH - ברמב''ם ותה''ש
במידה והרזרבה השחלתית ירודה ניתן ורצוי לעבור תהליך הפריה חוץ גופית ולהקפיא עוברים
אם אין בן זוג ניתן להקפיא ביציות בבתי החולים ביילינסון ותה''ש
נשמח להפגש ולעזור כמיטב יכולתנו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות
פרופ` אבי בן הרוש21/10/2009מיטל שלום,
הערכה של "רזרבה שחלתית" יכולה להעשות ע"י בדיקות דם (כולל ל- AMH שמבוצע במס' מקומות בארץ כולל בביה"ח שניידר בפתח תקוה) וסונר לגודל שחלות ומס' זקיקים אנטראלים.
לגבי טיפול להקפאת ביציות או עוברים- אני ממליץ לך לפנות לאחד מאיתנו לדיון בנושא ושקילת האופציות.
בהצלחה,
ד"ר אבי בן-הרוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאתי06/08/2009
שלום,
בIVF הראשון (לפני 3 חודשים) שאבו לי 13 ביציות ומתוכם החזירו 2 והקפיאו 4.
גם החזרת הטריים וגם המוקפאים כשלה.
התחלתי טיפול נוסף (פרוטוקול קצר, 3 מנוגון) בו ראו רק 3 זקיקים.
בשאיבה לא מצאו ביציות.
הבעיה שלנו היא מיעוט בתאי זרע והבדיקות ההורמונליות שלי היו תקינות..
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ` זאב בלומנפלד06/08/2009ישנן סיבות רבות לתגובה ירודה ב IVF - גיל, איכות הביציות, פרופיל הורמונלי בלתי תקין ועוד...
ע''מ למקד יש ליעץ באופן פרטני
בברכה
פרופ' בלומנפלד
04-8256388* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אבי בן הרוש07/08/2009אתי שלום,
חסרים נתונים רבים ובהחלט המלצתנו היא לייעוץ פרטני.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לשימור פוריותאלמונית29/07/2009
האם יש דרך לסייע לאישה שמסיבות שונות "דוחה" את ההריון לגיל מבוגר יותר?
כמו כו, לאחרונה קראתי כתבה בו טען רופא כי הוא ממליץ לקחת גלולות באופן רציף גם במטרה לשמר פוריות מכיוון שהביציות לא "מתבזבזות" באופן חודשי . האם זה נכון שהדיעה היום היא ששימוש בגלולות מסייע בכך? וכן האם זה משנה האם דוחים את הווסת במשך מס' חודשים רצוף, כהמלצת אותו רופא, או שכל שימוש בגלולות מסייע בכך שכן בכל מקרה הדימום הינו מלאכותי?
עם מי ניתן להתיעץ בכך? האם כל גניקולוג יכול לתת יעוץ בנוגע לכך?
אני יודעת שהפורום נועד לשימור פריון אצל נשים שחולות במחלות אשר הטיפול הרפואי בהן עלול לפגוע בפוריותן ואני מאחלת לכולן רפואה שלימה. אבל בשביל לא לפגוע חלילה באף אחת ולכאורה לעשות שימוש בפורום זה בשל סיבות "אנוכיות" אציין כי אין מדובר במצב שבו יש ברירה ובוחרים בדחיה לשם קרירה וכדו'. לצערי מזה זמן אני מתחבטת בשאלה זו ולא מצאתי מידע רב בקשר לכך ואינני יודעת לאן ולמי לפנות. כעת מצאתי פורום זה ואשמח להכוונה.
תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן ביציות
פרופ` אבי בן הרוש29/07/2009שלום רב,
ככל הידוע לנו, תהליך אובדן הביציות בשחלות אינו מושפע מנטילת גלולות ואין לצפות כי נשים הנוטלות גלולות יכולות "לדחות" את התהליך הטבעי. קרוב לודאי שהשוני בין אישה לאישה מקורו במאגר הביציות איתו היא נולדה.
בהצלחה.
ד"ר בן-הרוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימור פוריות כנגד הירידה עם הגיל
פרופ` זאב בלומנפלד29/07/2009מבחינה טכנית ניתן להקפיא עוברים ואף ביציות בנשים בגיל 35 ואף אח''כ , במקרים בהם האשה עדיין לא מצאה את בן הזוג שבו היא רוצה כאבי ילדיה בעתיד. לצערי , הקפאת ביציות במקרים הנ''ל עדיין אינו מאושר ועלינו להמתין עד אשר אישור כזה יינתן ע''י משרד הבריאות.
נטילת גלולות , אפילו באופן רציף, לא מונעת את "בזבוז" הזקיקים והביציות.
רופאי נשים ובייחוד מומחי פוריות ישמחו להדריך אותך באופן אישי.
בברכה
פרופפ' בלומנפלד
04-8256388* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת פוריות בפני השפעת הגיל
פרופ` זאב בלומנפלד29/07/2009מבחינה טכנית ניתן להקפיא עוברים ואף ביציות בנשים בגיל 35 ואף אח''כ , במקרים בהם האשה עדיין לא מצאה את בן הזוג שבו היא רוצה כאבי ילדיה בעתיד. לצערי , הקפאת ביציות במקרים הנ''ל עדיין אינו מאושר ועלינו להמתין עד אשר אישור כזה יינתן ע''י משרד הבריאות.
נטילת גלולות , אפילו באופן רציף, לא מונעת את "בזבוז" הזקיקים והביציות.
רופאי נשים ובייחוד מומחי פוריות ישמחו להדריך אותך באופן אישי.
בברכה
פרופ' בלומנפלד
04-8256388* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF
פרופ` זאב בלומנפלד06/08/2009ישנן סיבות רבות לתגובה ירודה ב IVF - גיל, איכות הביציות, פרופיל הורמונלי בלתי תקין ועוד...
ע''מ למקד יש ליעץ באופן פרטני
בברכה
פרופ' בלומנפלד
04-8256388* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימור פוריות -נערה בת 19.5נישה24/07/2009
שלום,
בתי חלתה בסרטן מסוג הודג'קין. אנו עומדים לפני התחלה של טיפול כימותרפי מסוג beacopp (שני טיפולים) ולאחר מכן עוד 4 טיפולי abvd.
ברצוני לברר האם יש משהו שאנו יכולים לעשות מעבר לטיפול בדקהפפטיל חדשי, על מנת להגן על הפוריות העתידית. כמו כן מהם הסיכונים בלקיחת זריקה זו מול לא לקחתה.
האם יש משהו נוסף שניתן לנקוט בו ומהם הסיכונים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימור פוריות -נערה בת 19.5
פרופ` זאב בלומנפלד24/07/2009ראשית , אנו מאחלים רפואה שלמה לבת.
בנוסף לזריקות GNRH- agonist ניתן להקפיא ביציות [ או עדיף עוברים למי שיש בן זוג] ולשמר רקמה שחלתית בהקפאה למקרה שהשחלות תפגענה. היות ואף גישה אינה מבטיחה 100% הריונות בעתיד, אנו ממליצים על שלושת השיטות להגברת הסיכוי של הריונות עתידיים.
בברכה
פרופ' בלומנפלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימור פוריות
פרופ` זאב בלומנפלד26/07/2009ראשית , אנו מאחלים רפואה שלמה לבת.
בנוסף לזריקות GNRH- agonist ניתן להקפיא ביציות [ או עדיף עוברים למי שיש בן זוג] ולשמר רקמה שחלתית בהקפאה למקרה שהשחלות תפגענה. היות ואף גישה אינה מבטיחה 100% הריונות בעתיד, אנו ממליצים על שלושת השיטות להגברת הסיכוי של הריונות עתידיים.
בברכה
פרופ' בלומנפלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהנאוה16/07/2009
בוקר טוב. יש לי שאלה בנוגע לבעיה שהתגלתה אצל בן זוגי - וריקוצלה. אני מודה שעד לפני שבוע לא שמענו שנינו את המילה הזו, אך לפתע היא נשמעת מוכרת מתמיד.
האם יש דרך אחרת פרט לניתוח לטיפול בבעיה? אנו חוששים מאוד מהפיתרון הכירורגי ומחפשים דרך נעימה יותר לפיתרון. כמובן שאם אין אז לא תהיה ברירה, אך בכל זאת...
אשמח אם תעזרו לי. תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה
פרופ` זאב בלומנפלד19/07/2009וריקוצלה קשורה בהרבה מקרים להפרעה בפוריות הגבר אך יכולה להיות ממצא מקרי גם בגברים פוריים, נורמליים.
אם באמת "אין ברירה" ניתן לנתח או כאלטרנטיבה ניתן לחסום הוורידים המורחבים בצינתור[קטטריזציה אנגיוגרפית].
להחלטה אם באמת חובה לנתח או לא יש לבדוק קלינית + נתוני הזרע
בברכה
פרופ' בלומנפלד
04-8256388* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצלה
חוה28/09/2009אילו שיטות לחסימת הורידים ישנן, מה עדיף?
מה % הצורך בניתוח חוזר לאחר צינתור שנעשה למניעת וריקוצל?
האים כניתוח ראשוני עדיף בדרך הצינתור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהVaricocoele
פרופ` זאב בלומנפלד28/09/2009Varicocoele יש גם בגברים נורמליים , אם כי בשעור נמוך יותר. ע''מ לדעת אם הפתרון ניתוחי או אחר יש לדעת את נתוני ספירת הזרע וחומרת הוריקוצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצלה
פרופ` זאב בלומנפלד28/09/2009Varicocoele יש גם בגברים נורמליים , אם כי בשעור נמוך יותר. ע''מ לדעת אם הפתרון ניתוחי או אחר יש לדעת את נתוני ספירת הזרע וחומרת הוריקוצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות ושפעת החזיריםיניב12/07/2009
בני נדבק בשפעת החזירים בשירותו בצה"ל לא מזמן. את העובדה שמחלה זו אינה מסכנת חיים הצלחתי, בסופו של דבר, להפנים. השאלה של יהיא לגבי הפוריות של החולים בה - האם יש השפעה של השפעת על הפוריות - בעיקר של הגבר - או שאין קשר בין השניים?
תודה רבה, אבא שרוצה להיות סבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות ושפעת החזירים
פרופ` זאב בלומנפלד15/07/2009היות ומגיפת "שפעת החזירים" פרצה בשבועות האחרונים, אין מידע מבוסס על השפעות לטווח רחוק. זמן ייצור תאי זרע הינו בין חודשיים וחצי לשלושה חודשים , דהיינו הזרע שנפלט היום ביחסי מין החל להיווצר לפני 74 יום ולכן מחלות חום בכלל יכולות להשפיע על ליקוי זמני בחודשים שלאחר מכן. אין כל מידע ששפעת בכלל ושפעת החזירים בפרט יגרמו לליקויים בזרע בטווח הרחוק. זהכמובן נכון למידע המצוי בידנו כיום...
פרופ בלומנפלד
04-8256388* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות ומחלת קרוהןיעל16/06/2009
שלום למומחים המכובדים עד מאוד.
אני יעל, בת 29, חולת קרוהן מזה 16 שנים. לאחרונה נישאתי לבן זוגי ואנו מעוניינים להביא ילד לעולם. שאלתי היא האם המחלה עלולה להמיט קשיים על כניסה להריון? האם יש לי ממה לדאוג? אני שואלת בגלל האופציה שהקפאת ביציות למקרה והעניין לא יסתדר, ואולי נצטרך את שירותיה של פונדקאית או משהו בסגנון...
מודה לכם על התשובה והעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קרוהן והריון
פרופ` זאב בלומנפלד16/06/2009שלום יעל,
אכן מחלת קרוהן והטיפול בה יכולים להשפיע על הכניסה להריון ובמהלכו. ממליץ להבדק ע''י מומחה לפוריות שיוכל להעריך הסיכוי להריון טבעי והצורך בטיפול. היות ואת נשואה , אם יתברר שיש צורך בשאיבת ביציות , מומלץ להפרותן ולהקפיא שארית העובריםץ
בברכה
פרופ' בלומנפלד
04-8256388* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בלומנפלדשני04/05/2009
שלום רב!
ברצוני לברר ולשאול מספר שאלות את פרופ' בלומנפלד שאינן קשורות לנושא הפורום.
האם אפשרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברצון
פרופ` זאב בלומנפלד16/06/2009ברצון, אשמח לעזור כמיטב יכולתי
בברכה
פרופ' בלומנפלד
04-8256388* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול IVF לאחר סרטן שדהדר27/03/2009
ב 2002 חליתי בס. שד. מאז במעקב וברוך השם מקווה שהכל בסדר. במונחים של הריון לא צעירה - 44. יש לי ילד אחד. ב3 שנים האחרונות הפלתי 4 פעמים הריונות ספונטאניים - אחרון בנובמבר האחרון. מאחר ולקח זמן בין השגת כל אחד מההריונות הנ"ל טופלתי בשלושה מחזורי הזרעות אבל ההריונות לא היו בחודשי הטיפול. מאחר ועברתי 3 מחזורים השלב הבא הוא IVF. הומלץ לי על פרוטוקול ארוך. שמתחיל עם 7 ימים של פרוברה פעמיים ביום וביום השלישי מתחילים דקה פפטיל.
לאחר 14 יום דקה אמור להתחיל ההשריית ביוץ עם גונאל 225.
השאלות שלי:
האם פרוברה 7 ימים כאמור מסכנים אותי? זו שאלה שממש חשוב לי להבין מרוב חומר שקראתי התשובות לכאן ולכאן.
וכן האם הפרוטוקול כולו מסכן אותי?
הסיכון ב7 ימים פרוברה אינו גבוה יותר מהחשיפה להורמונים בהריונות שעברת והסתיימו בהפלה. אין הוכחה מדעית שזה מסכן אותך
בהצלחה
פרופ בלומנפלד
האם אפשר לעשות את הפרוטוקול הזה עם מינון אחר מאשר 225 גונאל?
האם יש פרוטוקול מומלץ אחר לנשים במצבי - גיל (אם כי פרופיל הורמונאלי תקין לחלוטין כולל FSH לא גבוה וכו') ובהינתן העבר האונקולוגי?
המון המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF לאחר הבראה מסרטן השד
פרופ` זאב בלומנפלד27/03/2009הסיכון ב7 ימים פרוברה אינו גבוה יותר מהחשיפה להורמונים בהריונות שעברת והסתיימו בהפלה. אין הוכחה מדעית שזה מסכן אותך. הפרוטוקול המוצע הינו סביר ומקובל בהחלט.
בהצלחה
פרופ בלומנפלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF לאחר סרטן השד
פרופ` אבי בן הרוש28/03/2009הדר שלום,
נראה לי נכון שהדיון לגבי הסיכוי להשגת הריון ולידה בגיל 44 (בפרט ובמידה וטופלת בטיפול כימוטרפי) לעומת סיכונים פוטנציאלים יערך בינך לבין הרופא המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שדליטל19/03/2009
שלום,
אני בת 35 ואובחנתי עם סרטן השד, קולטנים חיוביים, מיועדת לטיפול כימוטרפי
האם אופציה של הקפאת עוברים היא בטוחה?
שלום ציפי,
ניתן להשתמש בפרוטוקול תרופתי אשר מעלה מעט מאד האשטרוגן ולכן הסיכון בו מופחת. בנוסף ניתן לשאוב ביציות במחזור טבעי ללא גירוי תרופתי דבר המונע העלאת רמות האסטרוגן ולכן בטיחותו רבה יותר. בנוסף מומלץ לתת זריקה חודשית של דקהפפטיל או אגוניסט דומה במטרה להקטין רמת האסטרוגן ולהקטין סכנת הפגיעה בשחלות וסכנת מנופאוזה מוקדמת.
בברכת רפואה שלמה
פרופ' בלומנפלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימור פוריות בסרטן השד
פרופ` זאב בלומנפלד19/03/2009קיימות מספר אופציות: הקפאת עוברים לאחר IVF תוך שימוש במחזור טבעי או גירוי בפרוטוקול שלא מעלה האסטרוגנים
הקפאת רקמה שחלתית
זריקה חודשית של דקהפפטיל או זולדקס מלפני הכימותרפיה ובמהלכה
פרופ' בלומנפלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי שחלתי לפני טיפול בסרטן השד
פרופ` אבי בן הרוש19/03/2009ציפי שלום,
בספרות הרפואית ישנו דווח על קבוצה קטנה של נשים (79) עם סרטן השד, שבחרו לעבור הפריה חוץ גופית לצורך שאיבת ביציות, הפריתן, והקפאת עוברים. פרוטוקול הטיפול בנשים אלו כלל שימוש במעכב ארומטז (LETROZOLE), המונע יצירת אסטרוגן, כך שלמעשה, במשך הטיפול רמות האסטרוגן בדם נמוכות. מעקב ארוך טווח (עד 5 שנים, שנתיים בממוצע) לא הראה עלייה בשיעור ההישנות של המחלה בהשוואה לקבוצה גדולה יותר של נשים שבחרה שלא לעבור את הגירוי השחלתי.
מכאן, שבהסתייגויות המקובלות- לגבי הצורך במחקרים נוספים ובקבוצות גדולות יותר של נשים וכו' הרי שספציפית לפרוטוקול שהוצע ע"י קבוצת הנשים הללו (וגם אנחנו מטפלים בנשים בפרוטוקול דומה) כנראה שאין מדובר בתוספת סיכון משמעותית.
בברכת רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת עוברים לפני כימותרפיה
פרופ` זאב בלומנפלד27/03/2009שלום ציפי,
ניתן להשתמש בפרוטוקול תרופתי אשר מעלה מעט מאד האסטרוגן ולכן הסיכון בו מופחת. בנוסף ניתן לשאוב ביציות במחזור טבעי ללא גירוי תרופתי דבר המונע העלאת רמות האסטרוגן ולכן בטיחותו רבה יותר. בנוסף מומלץ לתת זריקה חודשית של דקהפפטיל או אגוניסט דומה במטרה להקטין רמת האסטרוגן ולהקטין סכנת הפגיעה בשחלות וסכנת מנופאוזה מוקדמת.
בברכת רפואה שלמה
פרופ' בלומנפלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת פוריות בסרטן שד
פרופ` זאב בלומנפלד27/03/2009שלום ציפי,
ניתן להשתמש בפרוטוקול תרופתי אשר מעלה מעט מאד האשטרוגן ולכן הסיכון בו מופחת. בנוסף ניתן לשאוב ביציות במחזור טבעי ללא גירוי תרופתי דבר המונע העלאת רמות האסטרוגן ולכן בטיחותו רבה יותר. בנוסף מומלץ לתת זריקה חודשית של דקהפפטיל או אגוניסט דומה במטרה להקטין רמת האסטרוגן ולהקטין סכנת הפגיעה בשחלות וסכנת מנופאוזה מוקדמת.
בברכת רפואה שלמה
פרופ' בלומנפלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?שירה09/03/2009
מדוע לא שומרים בIVF עובר אחד ?עברי טיפול והכניסו לי 3 עוברים הרופא אמר שאי אפשר לשמור 1 ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת עובר
פרופ` אבי בן הרוש10/03/2009שי לי שלום,
במידה והעובר מתאים להקפאה מבחינת איכותו (כלומר, ישנה סבירות שיעמוד בתנאי הקפאה והפשרה ויוחזר לרחם) בהחלט ניתן להקפיא גם עובר אחד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת עוברים לרחם והקפאת עוברים
פרופ` זאב בלומנפלד27/03/2009ניתן להקפיא עובר אחד או יותר.
ניתן להחזיר עובר אחד או שניים , כתלות בגיל. בגיל מתקדם ולאחר מספר מחזורי IVF שלא הניבו הריון ניתן לשקול החזרת שלושה עוברים אך אז קיים סיכון מוגבר שאם יהיה הריון זה עלול להיות הריון מרובה עוברים
פרופ' בלומנפלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלותעומר05/03/2009
לאשתי יש סרטן שחלות שלב 3-c לפני שבוע היא עברה הסרת שחלות,רחם, תאי רקטום ,ואמנטיום היו סימנים גם בלימפות של סרטן . היא בת שלושים ושלוש ובעבר היה לה סרטן בשד. הרופאים חושדים שיש לה ברקה גן ושמענו מהם שאם כך הדבר יכול להיות שטיפול גנטי יעזור. היא מטופלת בלונדון קליניק. האם יש גם בארץ טיפולים גנטים מומלצים? מה דעתך על לונדון קליניק כמקום לטיפול בסרטן הזה. כמו כן על איזה סוג דיאטה היית ממליצה לה ? האם דיאטת בודויג מומלצת או מקרוביוטיקה? תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתך אינה מתוחום הפורום
פרופ` אבי בן הרוש05/03/2009עומר שלום,
שאלתך צריכה להיות מופנית לפורום העוסק בגינקואונקולוגיה.
בברכת בריאות והחלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםיעל17/02/2009
טיפול שני עם איקקלומין היום יום 14 למחזור עשיתי מעקב זקיקים נצפו 5 זקיקים בגודל 12 ,15,16,14,23, ועובי רירית הרחם 5.7 נא לציין בחודש שעבר קיבלתי המחזור ב- 01.01 החודש הזה ב-03.02 טווח של 32 מתי צריך להיות הביוץ אודה על תשובה
ברגע שיש זקיק מעל 18 מ''מ הביוץ צפוי בכל יום מהיום ו5 הימים הבאים
לוודא ביוץ ולתאם אותו ליום יחסים או הזרעה מומלצת היום זריקת hCG
פרופ' בלומנפלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אבי בן הרוש17/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=42 id=link]פוריות פריון הפריה חוץ גופית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)