מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לבריאות העוברמירי שירה בן10/11/2009
שלום שמי מירי, בת 28 לפני כשנה אובחן אצלי סרטן של תאי קשקש בלשון, לפני כשמונה חודשים סיימתי 33 טיפולי הקרנות ו-6 טיפולי כימוטרפיה שניתנה במקביל להקרנות אחת לשבוע ע"מ לחזקם. בזמנו עשיתי הקפאת עוברים (במרפאתו של ד"ר בן הרוש בבלינסון) אולם שלא במתוכנן ובצורה טיבעית ניכנסתי להריון ואני כבר בשבוע שביעי. רציתי לדעת מנסיונכם האם קיימת סכנה לעובר בשל הטיפולים שעברתי?האונקולוג שלי לא דיבר על סכנה לעובר וגם לא הגניקולוג, אך רופאת המשפחה שלי ביקשה שאקבל עוד חוות דעת. אשמח לתשובה מהירה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר כימותרפיה
פרופ` זאב בלומנפלד10/11/2009ראשית , ברכות להריון הספונטני. בד''כ הביצית נחשפת לכימותרפיה עד כ- 6-7 חודשים לאחר סיומה. רוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר אך יש צורך בבדיקות קפדניות באולטרהסאונד, סקר גנטי , סקר ביוכימי והחלטה בהתאם על בדיקת מי שפיר לשלילת כל הפרעה או מום עוברי אפשרי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון לאחר כימוטרפיה
פרופ` אבי בן הרוש11/11/2009מירי שלום,
חשיפה להקרנות וכימוטרפיה בטווח הזמן שאת מתארת אינה מעידה על סיכון מוגבר למומים עובריים. כמובן שיש צורך במעקב הריון עם הבדיקות המומלצות. יש להתייחס לאפשרות של השפעת הכימוטרפיה על מצב בריאותך הכללי (בתלות בסוג הכימוטרפיה אותה קבלת). בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירה09/11/2009
אני ללא ווסת כ-4 שנים (אם לאחד) ההורמונים אצלי מאד מאד נמוכים, החודש קיבלתי איקקלומין ולא עזר בכלום, אפילו לא העלה רמות הורמונים כפרוגסטרון, אסטרדיול או FSH. האם יש סיכוי שאקבל החודש ווסת בעקבות האיקקליומין? מה יכול להשפיע על ההורמונים וממה זה קורה? חולשה בגוף ? אשמח לתשובה אני רק רוצה קצת להביון מה קורה בגופי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אבי בן הרוש09/11/2009שאלתך דורשת התייחסות פרטנית בהתאם לגילך ותוצאות הבדיקות. באופן כללי לא נראה שאיקאקלומין הוא טיפול מתאים. במידה ומעוניינת אנא פני לייעוץ מקיף יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההלנה02/11/2009
שלום,
האם רחם אחורי משפיע על נסיונות הכניסה להריון? האם יש צורך בתנוחות מיוחדות או "הוראות שימוש" אחרות כדי להצליח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם אחורי
פרופ` אבי בן הרוש02/11/2009ככל הידוע לנו אין לזה השפעה אלא אם תנוחה אחורית של הרחם מקורה בהדבקויות או מצב גינקולוגי אחר שיכול להשפיע על הסיכוי להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין ביציות מוקפאותאלישבע28/10/2009
שלום וערב טוב. שאלתי מעט מוזרה אולי, אך מעניינת אותי באופן כללי:
כיצד זה שביציות הנשמרות בהקפאה אינן "מתות" או מאבדות מיכולתן לקלוט זרע ולהתחיל תהליך הפריה? האין הן מגיבות כמו כל תא בגוף האדם, שלאחר זמן מה בטמפ; קפואה קמל ומת?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות מוקפאות
פרופ` אבי בן הרוש28/10/2009שאלתך נוגעת לתחום מאוד מורכב של ביולוגיה של הקפאה. באופן כללי תהליך ההקפאה כולל שימוש בקריופרוטקטנט- שהוא חומר מיוחד בעל נקודת קפאון נמוכה במיוחד- וחומר זה מחליף את תכולת המים שבביצית וזה מה שמונע את הפגיעה בתא שנגרמת מקיפאון של מים. בתהליך ההפשרה, המים מחליפים בחזרה את הקריופרוטקטנט ובמידה ולא היתה פגיעה משמעותית באברוני התא הרי שהביצית תוכל לעבור הפריה ולהתפתח לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות לאחר טיפולי ivfרונית14/10/2009
שלום רב
אני נמצאת חודש לאחר 3 טיפולי ivf רציפיםבהם לא הצלחתי להרות (עשיתי בדיקת דם)
קיבלתי מחזור בזמן וכבר עברו עוד שבועיים מהמחזור( אני בת 45)
יש לי כל התקופה האחרונה וגם עכשיו בחילות כל מספר שעות (לא היו לי אף פעם לפני הטיפולים), וגם כאבים בשחלות ואף תחושת דקירות גבוה יותר בבטן
בבדיקות דם להורמונים הכל חזר לקדמותו מה שלא מסביר את התופעות מהם אני סובלת
מה עלי לעשות? ישנם עוד בדיקות שעלי לעבור?
האם זה נורמלי שהתופעות הללו עדיין קורות?
האם יש סיכוי להריון חוץ רחמי?
מאד מאד מודאגת, אנא תשובתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אבי בן הרוש15/10/2009אני מבין שבדיקת הריון הייתה שלילית לכן האפשרות של הריון חוץ רחמי אינה סבירה. אנא פני לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון חוץ רחמי?
פרופ` זאב בלומנפלד15/10/2009יש צורך בבדיקה גינקולוגית והערכה פרטנית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית12/10/2009
שלום ,
רציתי לשאול אם לאחר הזרעה ישנם כאבים קלים בבטן ובנרתיק ?
האם צריך להיות במנוחה לאחר הטיפול ואני עובדת במעון ורציתי לדעת עם ההרמה של הילדים
אולי גורמת לי לכאבים אחרי הטיפולבבטן התחתונה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` זאב בלומנפלד12/10/2009לאחר הזרעה ייתכנו כאבים קלים בשל התכווצויות רחמיות הנגרמות ע''י הפרוסטגלנדינים שמקצתם עלולים להשאר בתמיסה המוחדרת לרחם , למרות ההכנה והפרדת הזרעונים מנוזל הזרע. סיבה נוספת יכולה להיות כאבי הביוץ היות וההזרעה בד'''כ מתוזמנת ונעשית סמוך לביוץ. ניתן לחזור לפעילות רגילה ואין צורך במנוחה. במידה והכאבים מאד חזקים וחמורים או מופיע חום יש להבדק ע''י רופא נשים לשלול סיבות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפה06/10/2009
האם יכול להיות ביוץ ביום ה- 9 -10 למחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ביוץ
פרופ` אבי בן הרוש07/10/2009בהחלט, תלוי באורך מחזור הוסת. לדוגמא- אישה שמקבלת מחזור וסת כל 24-25 ימים באופן סדיר- סביר להניח שהביוץ הוא סביב היום העשירי. במידה והמחזורים לא סדירים- לא ניתן להעריך זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצל (3)חוה29/09/2009
אילו שיטות לחסימת הורידים ישנן, מה עדיף?
מה % הצורך בניתוח חוזר לאחר צינתור שנעשה למניעת וריקוצל?
האים כניתוח ראשוני עדיף בדרך הצינתור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצל 3
פרופ` זאב בלומנפלד29/09/2009הנושא לא שייך לפורום
אשמח להפגש ולענות על כל שאלותיכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה להכנס להריוןגלית18/09/2009
שלום, אני כבת 34 לא נכנסת להריון כבר שנתיים וקצת יש לי חברה שלא נכנסה 6 שנים להריון
מכוון שהבפרוטאין שלה היה גבוה. ברגע שהבינו שהבעיה נובעת מפרוטאין גבוה היא נכנסה מיד להריון.
אני ביצעתי בדיקות דם : האם הכל כשורה? תודה גלית
PROTEIN-TOTAL 7.6
CALCIUM 9.44
ALBUMIN 4.5
PHOSPHORUS 4.1
GLUCOSE 81
PHOSPHORUS 4.1
CHOLESTEROL 162.1
TRIGLYCERIDES 77
CHOLESTEROL- HDL 40
CHOLESTEROL-LDL calc 107.1
NON-HDL_CHOLESTEROL 122
IRON 199 (יש לציין שאני לא לוקחת ברזל).
BILIRUBIN-TOTAL 0.9
BILIRUBIN-DIRECT 0.15
GOT (AST 18
GPT (ALT) 10
GGT 11
ALK. PHOSPHATASE 69
LDH 276
VITAMIN B12 592
FOLIC ACID >54.5
FERRITIN 28.0
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פוריות
פרופ` זאב בלומנפלד18/09/2009יכולות להיות סיבות רבות לאי הריון
הבירור והטיפול דורשים מפגש
נשמח לראות אותך
שנה טובה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחר שאיבהלני15/09/2009
שלום רב,
אתמול עברתי שאיבה בפעם הראשונה. נשאבו 17 ביציות ( אני בת 38 ). היום כאשר שוחחתי עם המעבדה נאמר לי שהיתה הצלחה גדולה מאוד. כל הביציות תקינות ובאיכות מעולה וכנ"ל לגבי הזרע. בנוסף נאמר לי שהקצו גם לאיקסי ובעתיד לא אצטרך זרע נוסף. את נושא האיקסי לא הבנתי וכנראה שאני קצת מבלבלת. וכאן מגיעות השאלות:
1. מה זה איקסי?
2. אם החלוקה מתבצעת כשורה והעוברים באיכות מעולה אך לצערי הרירית דקה( 5 מ"מ) , מהן סיכויי ההצלחה?
3. האם לאחר שאיבה הבטן אמורה להיות נפוחה ומתוחה? ואם כן מתי הרגשה זו חולפת?
תודה רבה,
לני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ICSI
פרופ` זאב בלומנפלד15/09/2009אשמח להסביר לך הכל על IVF ו- ICSI . זה לא שייך לפורום שימור פוריות אלא ל IVF
אם הבטן נפוחה וכואבת מומלץ להוועץ ולהבדק ע''י הרופא המטפל בך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת ביציות
פרופ` זאב בלומנפלד18/09/2009הפריה של 17/17 ביציות היא אכן הצלחה
אם יש כאבי בטן ונפיחות יש להבדק במטרה לשלול גירוי יתר שחלתי
שנה טובה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות אחרי כריתת שחלותנוני15/09/2009
שלום וצהריים טובים.
האם יש דרך כלשהיא לאישה שעברה ניתוח לכריתת שחלות להשתמש בביציות קפואות קודם לניתוח? האם יש סיכוי או דרך שהיא תיכנס להריון או שהמצב אבוד?
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות בהקפאה
פרופ` זאב בלומנפלד15/09/2009ניתן להקפיא ביציות [ מופרות או בלתי מופרות] לפני כריתת השחלות ולהשתמש בהן לאחר שנים . יש להפשירן , להפרות בזרע בן הזוג ולהחזירן לרחם לאחר הכנה הורמונלית מתאימה של רירית הרחם, באחוזי הצלחה די טובים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הטיפול - תודה וברור נוסףטלי06/09/2009
פרופ' בלומפילד שלום רב וראשית תודה רבה על תשובתך. בעניין זה יש לי עוד כמה שאלות:
1. רק חשוב לי לוודא שהבנתי נכון - אין בלוקרין להוות זרז לתהליך הפסקת התפקוד השחלתי גם בגילי המתקדם.
2.ציינת כי "לא ידוע" על כך שהלוקרין מחמיר את תהליך הפסקת התפקוד השחלתי אלא בעצם רק מדכא באופן זמני. שאלתי היא, האם לדעתך יש ולו שמץ של סיכון בכך שאקבל את הזריקה בשל אותו טווח של חוסר ידיעה. וסליחה שאני יורדת לדקויות פשוט לא היתי רוצה לסכן שבשום מחיר את עניין הפוריות וכפי שציינתי, אם יש ולו שמץ של סיכון - אגנוז את הרעיון.
3. תוך כמה זמן בערך המערכת אמורה להתאושש והתקפקוד השחלתי אמור לחזור?הםא זה עניין של חודש חודשיים בלבד? שוב תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GnRH-a at age 41
פרופ` זאב בלומנפלד06/09/2009אכן אין מידע שהלוקרין יכול לזרז הופעת מנופאוזה. מאידך , כפי שציינתי , אם התפקוד השחלתי עלול להסתיים גם כך בשנה הקרובה , עלול להווצר מצב שלאחר גמר השפעת הלוקרין , התפקוד השחלתי יהיה בלתי תקין, אך זה לא בגלל הלוקרין.
קשה להבטיח ברפואה את העתיד ולכן התשובה הזהירה. אם את מעוניינת בהריון , מומלץ להקדימו וזה כמובן יפתור גם את כאבי המחזור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת טיפול על פוריותטלי03/09/2009
שלום רב,
בשל כאבים כרונים אקוטיים באגן/מפשעה סביב תנודות הורמונאלית הומלץ לי על זריקת לוקרין(ניסיתי כבר גלולות ברצף). אני חוששת שבגילי +41 ללא ילדים, הזריקה יכולה לפגועה בפוטנציאל הפוריות שממילא לא מזהיר בגיל זה ולא הייתי רוצה שיפגע יותר. האם יש בסיס לחשש זה, או שהשלכות הזריקה הפיכות והמערכת חוזרת לקדמותה גם בגיל זה במובן זה שגם פוטנציאל הפוריות חוזר למצבו ולא יפגע? כלומר, חשוב לי לוודא כי לאחר הלוקרין -גם אם ההשפעה נמשכת עוד זמן מה (?) - ניתן יהיה להכנס להריון לאחר מכן. תודה רבה. (ברור לי שעם הגיל יש ירידה משמעותית בפוטנציאל הפוריות אך האם על אף זאת, לאחר הלוקרין המצב חוזר לקדמותו כפי שהיה קורה ללא הלוקרין או שזה מסכן מדי את פוטנציאל הפוריות - אם יש שמץ של סיכון -אגנוז את הרעיון חרף הכאבים/או אולי יש מקום לשקול הקפאת ביציות?). תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת טיפול על פוריות
פרופ` זאב בלומנפלד06/09/2009כפי שציינת , אכן הפוריות בגיל 41+ נמוכה יותר מאשר בגיל צעיר יותר. אין כל מידע שזריקת לוקרין תפגע בפוריות פרט לכך שהיא תדכא הביוץ למשך חודש עד מספר חודשים. חוסר התאוששות יקרה באותם מקרים שממילא התפקוד השחלתי עלול היה להיפסק בגיל מוקדם יותר [ לא מאד נדיר] וזה לא מוחמר ע''י האגוניסט לוקרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמיאריקה01/09/2009
יש לי שאלה עקרונית לגבי הגדרת אחוזי ההצלחה של התקן תוך רחמי למניעת הריון: האם כאשר מדובר על 98% הגנה מדובר על היומיים של הביוץ החודשי ? או שאם מקיימים יחסי מין "בימים הבטוחים" - תוך כדי שימוש בהתקן - זה אמור להעלות את אחוז ההגנה לקרוב יותר ל- 100%?
(אני קצת חוששת מהשני אחוז הנותרים - זה נשמע לי גבוה, ולקונדום אני לא מוכנה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אבי בן הרוש02/09/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן25/08/2009
שלום רב,
אני בת 44 וחצי בהריון שני (IVF, שבוע 9.2, עובר אחד). מרגישה טוב. במצב רגיל רוקדת פעם בשבוע. בהריון הראשון (בגיל 40) רקדתי עד חודש שישי. לאחרונה, מאז תהליך ההחזרה, לא רקדתי. מעונינת לחזור לרקוד לזמן מה. מה דעתך?
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אבי בן הרוש26/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריקוד בהריון
פרופ` זאב בלומנפלד26/08/2009מומלץ להוועץ ברופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריקוד והתעמלות בהריון
פרופ` זאב בלומנפלד26/08/2009כפי שתראי ממאמר עדכני ההמלצות ייחודיות לכל אשה ולכן יש להוועץ ברופא המטפל ולייעץ פרטנית...
Exercise is an important component of a healthy lifestyle and, as such, is
recommended during pregnancy. However, the response to exercise of both the expectant mother and fetus varies depending on the fitness level of the woman. The response to exercise is also affected by the known musculoskeletal and physiologic changes associated with pregnancy, such as increased ligament laxity, weight gain, change in the center of gravity, and carpal tunnel syndrome. Although the physiologic responses of the pregnant woman and fetus have been well studied, the literature contains comparatively few studies investigating response to exercise. When performed properly, activities such as aerobics, impact and nonimpact activities, resistance training, and swimming may be beneficial during pregnancy.
פרופ בלומנפלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)