מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כסא בטיחות לתינוק של חברת Naniaטל13/06/2016
היי קובי
מבקשת לדעת על כסא בטיחות של החברה/מוצג Nania
(עם דמויות של דיסני עליו) .
האם זו חברה מוכרת?
האם הכסא בעל כל אישורי הבטיחות הנדרשים?
איפה הוא מיוצר וכמה כוכבי בטיחות יש לו?
לאיזה גיל / עד איזה גיל מתאים?
אני אישית לא מכירה את החברה, ואשמח לברר זאת איתך.
תודה ושבוע טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כסא בטיחות לתינוק של חברת Nania - תגובה
קובי סופר13/06/2016שלום טל,
מדובר במוצר סביר. המוצר מיוצר בצרפת. לגבי כוכבי בטיחות מאוד תלוי בדגם אבל בכל הדגמים הרמה פושרת. המושבים האמריקאים בטוחים יותר וישנם כאלו באותה רמת מחיר כמו הקוסקו סנרה נקסט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון יויו, האם מומלץ?אני123412/06/2016
האם זהו טיולון מומלץ?
מה ההבדל בין טיולון של מקלארן לטיולונים אחרים?
האם זה רק המותג שעושה אותו יקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיולון יויו, האם מומלץ? - תגובה
קובי סופר13/06/2016שלום,
מדובר בטיולון מעולה אבל הוא לא חף מחסרונות. לדעתי מחירו יקר בצורה מוגזמת ויש היום אלטרנטיבות מעולות ברמת מחיר זולה יותר. היתרונות של הטיולון בהשוואה למקלארן הוא קיפול קטן יותר, נח יותר לניוד וקל יותר (האלטרנטיבות נותנות את אותם יתרונות).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
אני123414/06/2016האם זה שיויו לא נשכב שכיבה מלאה זהו חיסרון גדול?
התינוק בן חצי שנה עם עגלת אינגלזינה טרילוגי ביומיום, עדיין בשלב האמבטיה.
שוקלת לקנות יויו בשביל סבתא שגרה בבניין ללא מעלית ןיוצא שכשהילדה נשארת אצלה היא לא יוצאת איתה החוצה. גם לשלב מתקדם יותר כשעןברים לטיולון קליל ופשוט וגם יש נסיעה לחו"ל בקיץ ובמידה וקונים יויו האם עדיף לקחת אותו לחול או את האינגלזינה. השכיבה הלא מלאה של היויו מטרידה אותי ואיך תינוק בן 7 חודשים יהיה בתנוחה כזאת כמה שעות כל יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ועוד שאלה - תגובה
קובי סופר15/06/2016שלום,
בהחלט יש בזה חיסרון גדול בגילאים אלו, ככל שהם גדלים ולקראת גיל שנה זה כבר פחות משמעותי. במעבר מהאבטיה לטיולון יש לזה עדיין משמעות גדולה.
היתרון של היויו הוא בקלילות וביכולת לנסוע לחו"ל ולצערנו עם כל יתרון בא חסרון ולכן צריך להחליט על מה מתפשרים. במקלארן לדוגמא השכיבה מלאה, דגם הקווסט שוקל כמעט כמו היויו אך הקיפול גדול יותר והיא פחות נעימה לניוד כמו היויו.
כל המתחרות של היויו כמו רקארו ומאונטיין באגי שוכבות כמו היויו. רק החיקוי של היויו, בובו של איזי בייבי שוכב לשכיבה שטוחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מזרן קנגרו ולאלי פאפקובי סופר10/06/2016
שלום, אשמח לשמוע את גיתך על מזרני עמינח הנמכרים במוצצים.
קנגרו ולאלי פאפ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה על מזרן למיטת תינוק - תגובה
קובי סופר13/06/2016שלום חנה,
הלאלי פופ הוא מזרן עריסה וסה"כ מדובר במזרן טוב.
הקנגרו מזרן טוב למיטה אך יש טובים ממנו של עמינח, הדגם נקרא אימג'ן 360 אבל הוא נמכר רק ברשת שילב. במוצצים ניתן לרכוש מזרן סליפ לי אייר של ליטף שלדעתי יעיל יותר מהקנגרו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. שאלה נוספת
אלון14/06/2016יש גם לאלי פאפ למיטת תינוק.
מדוע דגם הליטף מומלץ יותר מהקנגרו?
פחות התחברתי למבנה/סגנון המזרן 360, מה מקביל לו ומומלץ?
אשמח לשמוע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה.. שאלה נוספת - תגובה
קובי סופר15/06/2016שלום חנה,
מזרני בייבי גב איירפלואו או בייבי טק מולטיפלואו דומים מאוד ל- 360 רק במחיר נמוך משמעותית. מזרנים נושמים הם הדור החדש ויש להם המון יתרונות על מזרן דו צדדי ואני לא בעד לחסוך במוצר כמו מזרן מיטה.
כמו כן יש לשים לב, עודכנתי שבשוק מסתובבים היום המון מזרנים ללא תו תקן או אישור מכון התקנים! חובה לבדוק מול מכון התקנים טרם הרכישה שהמוצר אותו אתם רוצים לרכוש בעל תו תקן או בעל אישור מכון התקנים תקף!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי רכישת עגלה לאנשים גבוהיםג'ני10/06/2016
קובי שלום,
רציתי להתייעץ בנושא בחירת עגלה.
מה שחשוב לי מאוד בעגלה הוא קודם כל גובה של העגלה
עצמה (אני 176 ובעלי 182) ואורך ורוחב של האמבטיה (תינוק שאמור להיוולד בסוף נובמבר).
בנוסף חשוב לי המשקל ונוחות הקיפול.
מבחינת איכות נסיעה, רוב הזמן הנסיעה תהיה עירונית
בתנאים דיי רגילים.
הרכבים שלנו דיי גדולים, וגם המעלית רחבה יחסית.
העגלות שהתרשמתי מהן בנתיים (רק אונליין, לא פיזית)
הן הג'ואי כרום
האפפה בייבי, שממה שהבנתי חוזרת להיות משווקת בסוף יוני,
ועוד עגלה ישראלית שנקראת איה בייבי.
אשמח לחוות הדעת וההמלצות שלך.
התקציב הוא עד 4000-4500 שח, כך שההרטן לא באה בחשבון בגלל העלות הגבוהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות לגבי רכישת עגלה לאנשים גבוהים - תגובה
קובי סופר13/06/2016שלום ג'ני,
לגבי איה בייבי, העגלות מאוד כבדות והאיכות בינונית. כמו כן למושב יש 3 מצבים וממצב שכיבה הטיולון עובר ישר למצב די יושב, היה מעולה אם היו 4 או 5 מצבים או לפחות ה- 3 מצבים היו עובדים בצורה חכמה ולא בקפיצה גדולה.
לגבי אפפה בייבי, הם עשו היום עגלה שיכולה להיות ליחיד וגם לשניים מה שיוצר מוצר כבד כשרוצים לרכוש אותה ליחיד. לדעתי איי.בי.סי דיזיין סלסה אשר מאוד דומה לאפפה בייבי הרבה יותר יעילה וטובה. פרט לחיסרון שהיא עגלת יחיד נטו ולא יכולה לשמש לשניים, היא קלה יותר באופן משמעותי, נוחה יותר לניוד בשל כך והבדים איכותיים יותר. החיסרון גם של האפפה וגם של הסלסה הוא הטיולון שלא נשכב למצב שטוח. יש את דגם הממבה פלוס של איי.בי.סי שהוא סלסה משודרגת והרבה יותר דומה להרטן, הוא כן נכנס לתקציב (בלחץ) וכן נשכב ל- 180 מעלות. הוא כבד כמו האפפה בייבי אבל יש סיבה כי האיכות ורמת הבדים הם אלו שמוסיפים משקל.
כמו כן שווה לבדוק את פג בוק אבל היא לא מהגבוהות ולא מהנמוכות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המפורטת... עוד שאלה
ג'ני13/06/2016לא התייחסת בתגובתך לג'ואי כרום.מה דעתך עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התגובה המפורטת... עוד שאלה - תגובה
קובי סופר15/06/2016שלום ג'ני,
מדובר במוצר טוב ביחס למחיר. היא די גובהה, נוחות הניוד סבירה וגם התפעול די נח. רק דגם DLX מומלץ, שאר הדגמים מאוד פשוטים ולא מומלצים. ביחס לעגלות כמו אפפה בייבי או איי.בי.סי דיזיין האיכות החומרים מאוד ירודה ולכן הכל שאלה של מחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי התקנת סל קל או מושב בטיחות עם איזופיקסטלי10/06/2016
קובי שלום,
כאשר מתקינים בסיס איסופיקס למשל של פג או מקסי קוסי, לאחר שמחברים את התנינים בבסיס ללולאות האיסופיקס ברכב, אמורים לדחוף את המערכת אחורה (נגד כיוון הנסיעה) כדי לייצב אותה על המושב של הרכב.
השאלה אם צריך לדחוף הכי רחוק שאפשר. אם מפעילים כוח סביר, הבסיס מגיע למרחק מסוים אבל אז אפשר להפעיל עוד מאמץ, לא קטן, ולדחוף את הבסיס עוד שלב אחד.
אומנם אז רואים שהבסיס עם הסל קל או מושב הבטיחות ממש יציבים אבל ניתן להרגיש שכל המערכת נמצאת תחת לחץ - למשל אם מנסים ללחוץ על הכפתור של התנינים הוא הולך קשה בגלל החיכוך הגבוה בלחץ.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי התקנת סל קל או מושב בטיחות עם איזופיקס - תגובה
קובי סופר13/06/2016שלום טלי,
יש לבדוק בהוראות היצרן. ברוב הבסיסים אין צורך לדחוף בלחץ. הבסיס חייב שתהיה לו היכולת לזוז עד 2 מ"מ לאחר ההתקנה, יותר מזה ההתקנה לא נכונה וכנ"ל אם הוא תפוס ללא יכולת לזוז כלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטים לגבי ארמדילו XT. ואילו עגלות מתקפלות ביד אחתרעות09/06/2016
1. ראינו את הארמדילו XT, ושמנו לב שיש לטילון רק 3 מצבי שכיבה. האם זה מספיק או שכדאי עגלה אחרת עם יותר מצבים.
2. הקריטריונים שלנו, הם קיפול ביד אחת (תחבורה ציבורית), אמבטיה+טיולון, טילון שנשכב בעזרת לחצן ולא שרוך, לא חשוב לנו שהטיולון יהיה דו כיווני.
מה העגלה האידאלית בשבילנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתלבטים לגבי ארמדילו XT. ואילו עגלות מתקפלות ביד אחת - תגובה
קובי סופר13/06/2016שלום רעות,
תמיד רצוי שיהיו יותר, בהתאם לדרישות אז רק הפליפ מתאימה. יש מקרים בהם צריך להתפשר על דברים וכשרוכשים עגלה קלה ופרקטית זה בא על חשבון דברים אחרים כמו מצבים ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי עגלת גואי כרום וטיולון תאומיםנועה09/06/2016
שלום!
יש לי ג'ואי כרום, הקטנטן בן חודשיים והאמבטיה כבר צפופה. הבעיה היא שהוא ישן רק על הבטן והטיולון לא נשכב לגמרי.
האם בשילוב מזרן (יש לי מזרון של cuddle co) ניתן להשכיבו על הבטן?
בנוסף - אני מחפשת טיולון אחים שיהיה קליל וצר דיו בשביל מעלית תל אביבית קטנה. יש לך המלצות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות לגבי עגלת גואי כרום וטיולון תאומים - תגובה
קובי סופר13/06/2016שלום נועה,
לגבי ג'ואי שווה לנסות, אני מעריך שזה מאוד גבולי. לדעתי אבל תוכלו למשוך עוד עם האמבטיה, אפילו עד 4 חודשים (3-4 חודשים אלו הגלאים הכי נמוכים ששמעתי שהג'ואי הייתה צפופה).
לגבי תאומים, רק בייבי מונסטרס שרוחבה 65 ס"מ תתאים לכם, היא לא מהזולות אבל הרוחב הזה שווה כל שקל לדעתי. כל שאר עגלות התאומים רוחבן 75 ס"מ ומעלה. ישנן עגלות רכבת אך האורך שלהן יהיה מאוד בעייתי במעליות תל אביביות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נועה14/06/2016אי מכירה את המונסטרס, אבל רציתי להמנע מרכישת עגלה נוספת והתכוונתי לשאול רק לגבי טיולון (בסגנון מקלארן, סייבקס, בייבי סייף ובטח קיימים טיולוני אחים נוספים).
מבין הטיולונים הנ״ל יש דגם מועדף? אתה יודע אם קיימים הבדלים ברוחב? הם נראים לי די דומים ולא הצלחתי למצוא ביקורות סבירות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
קובי סופר15/06/2016שלום נועה,
הטיולונים מאוד דומים ולדעתי מבין כולם סייבקס מעולה וגם הבייבי סייף הוא מוצר יחסית טוב בעלות מאוד זולה. המקלארן יקרה מאוד ואני לא רואה סיבה לרכוש מקלארן כשאפשר בייבי מונסטרס כמעט באותו מחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושב בטיחות לרכב יד שנייה לבתי הקטנהדנה07/06/2016
היי קובי.. קיבלתי מחברים מושב בטיחות לרכב של דוקטור בייבי עבור ביתי בת ה8 חודשים (שוקלת 9 קג). האם זה כסא מומלץ מבחינה בטיחותית? מתאים לגילה? למה עליי לשים לב לפני תחילת השימוש בו? האם יש תוקף לכיסא ? אשמח לתשובות.. תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מושב בטיחות לרכב יד שנייה לבתי הקטנה - תגובה
קובי סופר08/06/2016שלום דנה,
מומלץ להשתמש עד 6 שנים משנת היצור, באם לא נמצא משהו שמעיד על כך אז 5 שנים מיום הרכישה.
יש לוודא שהמוצר לא היה מעורב בתאונת דרכים אפילו קלה.
יש לבדוק את תקינות הרתמות, שהן לא יוצאות ממקומן, לא קרועות או פרומות, לא מסובבות.
באופן כללי זהו מושב לא מומלץ. כמו כן כעת יש להשתמש במושב שיכול להיחגר כנגד כיוון הנסיעה. מושב זה יכול להיחגר כך אך הוא לא יעיל כמו מושבים אמריקאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מידות אמבטיה פג לצורך הוספת ריפודית שתגן על המזרוןיעל07/06/2016
שלום,
מה המידות הפנימיות של אמבטיה פג פרגו בוק פלוס קומפלטו 2016?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה מידות אמבטיה פג לצורך הוספת ריפודית שתגן על המזרון - תגובה
קובי סופר08/06/2016שלום יעל,
לאמבטית פג אין מזרן ולכן לא ניתן לרכוש רפידות שתגן על הבד. ניתן לרכוש מזרן לחוד ואז להתאים לו כיסוי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה שניתן לרוץ איתה בחוץריטה04/06/2016
שלום,
השאלה שלי היא לגבי ריצות בחוץ עם עגלה.
אחרי הלידה, אני מתכננת להמשיך לרוץ בחוץ, אני רצה בתנאים נוחים, במסלול מסודר(פארק הירקון).
על איזו עגלה היית ממליץ? מ׳ס הריצות שאני מתכננת זה בממוצע 4 בשבוע של שעה.
משיתותי באינטרנט הבנתי שמה שחשוב זה שיהיו שלושה גלגלים גדולים, כשהקדמי ננעל.
אשמח לעוד מידע שיש לשים לב וכמובן להמלצה על דגם/דגמים ספציפיים.
עוד דבר שהייתי רוצה זה שהעגלה תתאים לריצה ממש מהחודש הראשון.
ואם ניתן כמובן כמה שיותר קלה(קומה ראשונה ללא מעלית). וכמה שפחות מסורבלת לקיפול.
תודה מראש ריטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה על עגלה שניתן לרוץ איתה בחוץ - תגובה
קובי סופר05/06/2016שלום ריטה,
לצערי עגלות ריצה אינן קלות. רצוי שתהיה בעלת שלושה גלגלי אויר עם גלגל קדמי ננעל.
בארץ הנושא לא מופתח מצד אחד ומצד שני יש את ההפחדות של עגלת 3 גלגלים מתהפכת ולא יציבה. לארץ יובאו עגלות בוב, מאונטיין באגי ובייבי ג'וגר. אני לא חושב שהן מיובאות כיום. את הבוב לדעתי עדיין ניתן לרכוש כי עד לא מזמן היא כן נמכרה בחנויות, כמו כן ניתן לחבר לה אמבטיה לניו בורן כך שתוכל להתאים מגיל חודש.
מאונטיין באגי ובייבי ג'וגר שנמכרות כיום לא תוכננו לריצה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ריטה06/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת סל קל תואם לעגלת אינגליזינהמרינה03/06/2016
קובי שלום
החלטנו לרכוש את עגלת האינגליזינה ורצינו לדעת האם הסל קל התואם שלה מומלץ או שעדיף סל קל אחר מחברה מוכרת כגון מקסי קוזי, ציקו, סייבקס ועוד?
בחירת סל קל תואם לעגלת אינגליזינה - תגובה
קובי סופר03/06/2016שלום מרינה,
הסל קל של אינגלזינה לא מומלץ. ממה שידוע לי שילב לא מוכרים מתאמים לסל קלים אחרים למרות שקיימים כאלו.
אם נוותר על החיבור לעגלה אז סל צ'יקו לדעתי הוא הסל קל הטוב ביותר כיום מכל הבחינות: בטיחות, נוחות, תמורה לכסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לילד ראשון העונה על מספר תנאים...נופר02/06/2016
קובי שלום,
אנו מחפשים עגלה (מגיל 0) שתענה לנו על מספר תנאים:
1. בעלת אמבטיה וטיולון מרווחים (הורים ממוצעים פלוס 170 ו180)
2. טיולון מתאים לשני כיווני נסיעה
3. מתקפלת בקלות בעדיפות גדולה עם הטיולון לשני הכיוונים
4. נוחות בנסיעה וגלגלים מוקצפים
5. איכותית ועמידה (בכוונה שתמשיך איתנו לילדים הבאים)
6. עם אפשרות לחיבור טרמפיסט בעתיד
באופן עקרוני אין לנו נסיעה בתחבורה ציבורית או עליית קומות וגם תא המטען של הרכב מכיל בהחלט.
טווח המחירים שחשבנו עליו הוא עד 4,000-5,000₪ במידה וגם כולל בתוכו סלקל. אם לא אז נמוך בכאלף ₪.
מספר דגמים שמשכו את עינינו בינתיים הם הפג בוק פלוס פופ אפ, סייבקס פריאם וגרקו איבו.
אשמח לדעת מה אתה חושב על הדגמים הללו וכמובן אם יש נוספים שמתאימים לנו.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלה לילד ראשון העונה על מספר תנאים... - תגובה
קובי סופר03/06/2016שלום נופר,
לדעתי הבוק פלוס עונה לכל הדרישות ולכן מבין השלושה עדיפה (בעיקר עם שלדת S). האיבו פחות איכותית ולכן זולה משמעותית.
הפריאם חורגת מהתקציב וגם מסורבלת יותר לקיפול בהשוואה לפג.
שווה גם לבדוק את איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס אבל היא לא מתקפלת עם טיולון כשהוא פונה אליכם (כן עם כיוון הנסיעה), הרבה יותר נוחה לניוד מהדגמים שציינת.
היום יש מגוון טרמפיסטים שמתחברים לכל העגלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת תינוק העונה למספר תנאים- המשך
נופר03/06/2016קובי תודה רבה! עזרת לנו מאוד.
לגבי האיי בי סי ממבה פלוס, נראה שהיא גם בטווח המחירים של הפריאם ולכן נלך ככל הנראה על הפג.
שאלה נוספת לגבי הפג- האם אתה יודע לאיזו מעלות שכיבה מגיע הטיולון? לא הצלחתי למצוא מידע חד משמעי.
תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עגלת תינוק העונה למספר תנאים- המשך - תגובה
קובי סופר05/06/2016שלום נופר,
האיי בי סי זולה מהפריאם ולדעתי עם התמקחות תיכנס לתקציב יחד עם סל קל.
לגבי הפג, המושב לא נשכב למצב שטוח ויש לו שיפוע. הזווית היא בערך 160 מעלות.
החסרונות: לא ניתן לעבור לטיולון לפני גיל 5-6 חודשים, לא ניתן להשכיב על הבטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי תודה רבה על כל העזרה!
נופר05/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנחנו מפספסים משהו עם טיולונים בעלי זווית ישיבה??ליאור02/06/2016
היי קובי,
אני רואה שבאופן קבוע אתה מסתייג מטיולונים שלא נשכבים השאלה שלי היא האם כולם טועים?
קצת תמוה שמיטב היצרנים (בוגאבו, סטוקי, מוצי , מימה , cosatto ועוד רבים) של עגלות הפרימיום בעולם מתעקשים של זוית ישיבה בטיולון ..
הרי מדובר על חברות מעולות ומצטיינות שזוכות בדירוגים הגבוהים ביותר מדוע שלא יעשו טיולון שכיבה אם זה עדיף? מה הסיבה? אני באמת שואלת כי זה לא נראלי סביר ...
בחנות באירופה אחת המוכרות דווקא הסבירה לי שמבחינה בריאותית מהרגע שהתינוק יכול לשבת בכוחות עצמו זו הזווית העדיפה וכראיה אמרה לי להסתכל כמה ילדים מניחים על רגליהם על מעקה העגלה על מנת ליצור זויית כזו.
מה אתה אומר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנחנו מפספסים משהו עם טיולונים בעלי זווית ישיבה?? - תגובה
קובי סופר03/06/2016שלום ליאור,
זו דעתי! אני לא מחייב אף אחד לקבלה. כל היצרנים שמינת מייצרים בסין ומה לעשות שמנגנון מצבים כזה זול יותר ליצרן, ועכשיו נכפיל במליוני הדגמים שהם מוכרים.
מוצי דווקא כן עושים שכיבה ישרה. בוגבו עושים בדגם הבי שמוגדר דווקא כטיולון יותר מאשר עגלת ניו בורן. ואם נסתכל על כל מגוון הטיולונים (לדוגמא מקלארן) שנמכרים בנפרד ויש כמה עשרות אם לא מאות, נראה דבר מאוד מוזר ביחס לטענת המוכרת באירופה, אף לא אחד מהם נשכב עם זוית ישיבה, נשאלת השאלה מדוע? לדעתי התשובה היא בכך שהורה שקנה וטעה פעם אחת לא יחזור על אותה טעות אבל שוב זו דעתי בלבד.
לדעתי כל יצרני הפרימיום מתחלקים לשניים, כאלו שעושים מוצר מכירתי ומעוצב ומתעלמים מנושאים אחרים וכאלו שקודם כל מייצרים מוצר נח עבור התינוק ורק אחר כך ממשיכים עם שאר הדברים.
ואם נסתכל על היצרנים שבחרו לייצר באירופה שהם:
הרטן בגרמניה, פג פרגו, אינגלזינה וצ'יקו (חלק מהדגמים) באיטליה, בבה קאר בפורטוגל. אפשר לראות שאותם יצרנים כן מעדיפים לעשות שכיבה ישירה. כמו כן אותם יצרנים מייצרים עגלות תינוק מעל ל- 50 שנים בעוד שהחברות שמנית קיימות פחות מ- 20 שנים.
ולסיום אמנה את היתרונות בכל מושב, כמובן שכל יתרון הוא חסרון של המקביל.
היתרון במושב עם זוית ישיבה הם. זו זווית עירסול, זווית מעולה להכנה לזחילה על ארבע, חלק מאוד חשוב בהתפתחות התינוק.
זווית מרגיעה יותר ומפחיתה לחצים וטוב תמיד שתינוק ישהה בזוית כזו עד רבע שעה.
במידה ואין עגלה עם זוית ישיבה אפשר לגלגל מגבת או לשים כרית מתחת לרגלי התינוק.
היתרון בשכיבה ישרה:
אפשר להשכיב על הבטן, מאפשר חיזוק חגורת כתפיים וצוואר מעולה לפיתוח זחילת גחון אשר קודמת לזחילה על ארבע, חלק חשוב בהתפתחות התינוק.
אפשר לחתל בעגלה.
אפשר לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה (לא פעם אני נתקל בהורים גם כאן וגם בחנויות שקנו עגלה ללא שכיבה ישרה ולתינוק בגיל 3 חודשים צפוף באמבטיה, הם תקועים כי לא יכולים לעבור לטיולון ולא להשתמש באמבטיה).
ניתן לישון ולשהות לזמן בלתי מוגבל. בזוית ישיבה מומלץ שעד שעתיים תינוק ישן בזווית כזו.
לאור מה שכתבתי אני לילדי תמיד העדפתי ועדיף עגלות עם שכיבה ישרה. אני חוזר ואומר שזו דעתי בלבד.
ויש גם פתרון אחר אם רוצים להנות משני העולמות. איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס, בדגם זה פותח פטנט שמאפשר השכבה גם בזוית עירסול וגם בזוית ישרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למזרן למיטה נוספת- כותרת קצרה מדי?אלעד02/06/2016
קובי שלום, בהמלצתך הטובה רכשנו את האימגין 360. כעת אנחנו מחפשים מזרן למיטה שנמצאת את סבא וסבתא וצפויה לשימוש פעם/פעמיים בחודש.
נשמח לקבל המלצותיך למזרל מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה למזרן למיטה נוספת- כותרת קצרה מדי? - תגובה
קובי סופר02/06/2016שלום אלעד,
לליטף יצא מזרן חדש שנקרא סליפ לי אייר. מדובר במזרן דו צדדי כאשר צד אחד נושם כמו האימג'ן וצד שני מגיל שנה ספוגי. מחירו כ- 690 ש"ח וברמה הוא מאוד קרוב לאימג'ן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אלעד02/06/2016מה דעתך על מזרן ריינבו s של קינג קוייל הנמכר בשילב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
קובי סופר02/06/2016שלום אלעד,
לדעתי הליטף עדיף. הליטף זהה לרינבו רק שבמקום צד קשיח בליטף יש צד נושם כמו באימג'ן. צד כזה גם יותר יעיל בצמצום סכנת חנק וגם יותר נח לתינוקות, כמו כן הוא מאפשר לגוף להתפתח בצורה נכונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
קובי סופר03/06/2016שלום אלעד,
הבעיה שהאלטרנטיבה לא זולה באופן ממש משמעותי ולכן אני כן חושב ששווה. כמו כן הליטף נמכר בהרבה חנויות ובניגוד לקינג קויל שבלעדי בשילב אפשר להתמקח על המחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלעד04/06/2016קנינו את הליטף סליפ לי אייר נמכר במוצצים ב 499 שח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי קובי ,רציתי לדעת דעתך על עגלת cosatto?ליטל ישראל01/06/2016
היי קובי ,רציתי לדעת דעתך על עגלת cosatto?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היי קובי ,רציתי לדעת דעתך על עגלת cosatto? - תגובה
קובי סופר02/06/2016שלום ליטל,
אני לא ממליץ. מוצר יקר מדי רק בשל העיצוב. לטיולון אין שכיבה ישרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)