פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• פג פרגו בוק פלוס או אוייסטר 2 ?
    אולה
    28/07/2016

הי ,
    מתלבטת בין פג פרגו בוק פלוס לאוייסטר 2 ?
    בנוסף ראיתי שבפג פרגו בוק פלוס יש בדים שונים וכמובן מחירים , הלכתי לאיבוד :)

אודה לעזרתך ,
    תודה מראש ,
    אולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פג פרגו בוק פלוס או אוייסטר 2 ? - תגובה

קובי סופר
    29/07/2016

שלום אולה,

לדעתי הפג עדיפה. היא מיוצרת באיטליה, המושב רחב יותר, הקיפול נח וקטן יותר עם הטיולון. לגבי הגרסאות שווה ללכת או על הגרסא הכי יקרה בה האמבטיה קלה יותר ומתקפלת לאחסון או על גרסאת הבסיס ולהוסיף לה מזרן עגלה איכותי.
    כמו כן מומלץ לשדרג לשלדת S.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה אינגלזינה זיפי לייט

אולה
    02/08/2016

היי
    אשמח מאוד לקבל חוות דעת גם על עגלה אינגלזינה זיפי לייט בשילב אמבטיה עם הטיולון עולות 2000 שח
    עגלה נראת מאוד קומפקטית ונוחה בהתחשב שיש לי רכב ממש קטן.
    האם מדובר בעגלה טובה פרקטית ונוחה מכיוון שהמחיר מאד נוח ?
    בתודה מראש
    אולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה אינגלזינה זיפי לייט - תגובה

קובי סופר
    03/08/2016

שלום אולה,

אכן היתרון הוא בקומפקטיות. החסרונות של כל עגלות המטריה הם: גישה לא נוחה לסל חפצים, סל חפצים קטן, פחות נוחות לניוד (בעיקר עם יד אחת). המחיר בהחלט מפתה למוצר שגם אינו סיני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אולה
    03/08/2016

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת בין עגלת מוצי לעגלת הרטן
    אדוה גל
    27/07/2016

היי קובי,
    אני ממש מתלבטת בין עגלת מוצי לגלת הרטן, מעוניינת לשמוע חוות דעת על שתי העגלות, איזה יותר פרקטית ונוחה ואיזה מתקפלת יותר נוח ובאופן עקרוני מה ההבדל בינהן
    תודה.

הוספת תגובה

• מתלבטת בין עגלת מוצי לעגלת הרטן - תגובה

קובי סופר
    29/07/2016

שלום אדוה,

היות ואני היבואן של הרטן תביני שאני קצת משוחד ;)

הסיבה המרכזית אבל היא לא העניין של מה אני מוכר אלא למה?
    יכלתי לייבא המון חברות אבל בחרתי מהרטן מהסיבות הבאות ובגללן אני חושב שהרטן היא ברמה אחרת מכל מה שנמכר בשוק.
    1. העגלות מיוצרות בגרמניה ולא בסין כמו 99% מהעגלות. היצור הגרמני יותר מוקפד, מיוצר מהחלקים האיכותיים והיקרים ביותר שקיימים. הטכנולוגיה היא ברמה אחרת.
    2. כשרוכשים עגלה הנטייה המחשבתית היא לחשוב על עצמנו, עדיין לא חווינו תינוק ואנו ממש לא מכירים את הצרכים. בהרטן נוחות התינוק באה לפני הכל. האמבטיה ענקית, הטיולון רחב וארוך, יש לו תמיכת רגליים המתאימה עצמה לתינוק, הריפוד כפול והבדים מסנני קרינה ומווסתי טמפרטורה לצמצום הזעה בקיץ.
    3. מערכת הקפיצים טובה יותר מה שיוצר נוחות הליכה טובה יותר, כמו כן התניקות פחות מרגישים טלטלות ורעידות.
    4. הטיולון בעל 5 מצבים ולא עם 3 מצבים כמו במוצי וברוב העגלות. ההבל הוא שאין קפיצות חדות במעברים משכיבה למצבי הבניים והישיבה, המוש מתאים עצמו להתפחות התינוק. המעקה מתכוונון ומאפשר לתינוקות לאחוז בו מבלי לאבד את תמיכת הגב.

בשני המקרים לא מדובר במוצר קל ולא בשיא הנוחות בקיפול. בשני המקרים זה גם לא נוראי ולכן בנקודה הזו הן פחות או יותר שוות.
    אני חושב שההבדל העיקרי הוא שהמוצי יותר מעוצבת אך בשונה משאר העגלות האופנתיות היא בעלת מושב שנשכב ללא שקע (אך עדיין לא למצב שטוח כמו בהרטן).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה ניתן לרכוש הרטן באזור צפון?

אדוה גל
    29/07/2016

היי קובי,

תודה רבה על התגובה? איפה ניתן לרכוש ולהתרשם מעגלת הרטן באזור צפון? אני גרה בקרית שמונה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה ניתן לרכוש הרטן באזור צפון? - תגובה

קובי סופר
    29/07/2016

שלום אדוה,

לצערי היא נמכרת רק במרכז כרגע.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג פופ אפ או סולה 2
    לולה
    27/07/2016

קובי שלום רב,

מחפשים עגלה טובה ונוחה לילד ראשון. שנינו גבוהים, אני 1.78 ובעלי 1.94.
    ההתלבטות בין מוצי i go , לפג פופ אפ לסולה 2. אני יודעת שאלו עגלות יחסית שונות אבל לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות משלה.
    ככל הנראה ייצא לנו ילד גדול ולכן חשוב שהעגלה תהיה מרווחת וחשוב שתוכל להיכנס בבגאז' של יונאי i20.

אני חושבת שאמנם הסולה אולי הכי קלה מבינהן והפג היא היחידה שמתקפלת ביד אחת מבינהן. מה עוד חשוב שאדע?
    האם עדיף את הפג ספורטיבו שהיא זולה יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    פג פופ אפ או סולה 2

הוספת תגובה

• פג פופ אפ או סולה 2 - תגובה

קובי סופר
    29/07/2016

שלום לולה,

לדעתי הפג היא האיכותית מהשלוש. היא מיוצרת באיטליה ועם משדרגים לשלדת S היא הנוחה ביותר לניוד. כמו כן היא הרחבה ביותר וכפי שציינת הנוחה ביותר לקיפול. אי לכך אני ממליץ עליה. שווה גם לבדוק את ממבה פלוס של איי.בי.סי דיזיין שתוכננה להורה גבוהה ולתינוק שיקבל גנים טובים ויהיה גבוהה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה קובי..שאלה נוספת

לולה
    30/07/2016

יש לי אפשרות להשאיל מחברה את עגלת הפג שלה עם האמבטיה עבור החודשים הראשונים ואז להשקיע בטיולון טוב. המליצו לי על עגלת הבוגבו בי 3 למרות שהיא מאוד נמוכה. חברים שיש להם אותה והם גם יחסית גבוהים
    אומרים שבשלב הטיולון כבר בקושי מתכופפים אל הילד אלא רק בקשירה והורדה מהעגלה. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף

לולה
    30/07/2016

אשמח אם תפרט את היתרונות/חסרונות של הארמדילו פליפ אל מול הבוגבו בי3

תודה מראש (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה קובי..שאלה נוספת - תגובה

קובי סופר
    31/07/2016

שלום לולה,

מה שרוב ההורים לא יודעים הוא שרוב הטיולונים הם באותו הגובה ובכל מקרה יהיה צורך להתכופף, כמו כן גיל הטיולון הוא לא שלב של אחרי לידה בו קשה לאם להתכופף. לכן אני ממש לא רואה בכך כחיסרון. הבי גם מתאימה מלידה עם רוכשים אמבטיה.

אני חושב שהבי מעולה בתור טיולון, למעט המחיר היקר אבל אם זה על חשבון עגלה אז זו בהחלט קניה טובה מאוד.
    הבי טובה יותר מארמדילו בנוחות הניוד, היא קלה יותר בקילו וחצי, צרה יותר וזה נותן מעבר נח במקומות צרים והקיפול קטן יותר. מצד שני הפליפ קלה יותר לקיפול וזולה משמעותית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש עגלה קלה לילד ראשון
    נטלי
    26/07/2016

שלום קובי,
    אני מחפשת עגלה קלה ככל האפשר שתתאים מגיל לידה. הייתי שמחה שיהיה לה מושב מתהפך, אבל הבנתי שזה עלול להוסיף למשקל. כמו כן, חשוב לי שהעגלה תהיה נוחה ככל האפשר לתינוק, למרות הצרכים שלי שהם עגלה קלה.
    העגלות שראיתי עד עכשיו היו הארמדילו פליפ, שמאוד מצאה חן בעינינו בגלל המושב המתהפך ומנגנון ההשכבה שלו, אך מבחינת משקל הייתה ממש על הסף של להיות כבדה מדי בשבילי (יש לי בעיית גידים בידיים).
    ראינו את הביבה טאי טאי, שהייתה נוחה יותר מבחינת המשקל אבל נראתה לנו פחות איכותית ובעיקר מנגנון ההשכבה שלה עם שרוך נראה פחות יציב.
    שקלנו לנסות טיולון שנשכב ל180 מעלות כך שאפשר להשתמש בו מגיל לידה ולוותר על אמבטיה, אבל המקלארן BMX וטיולונים נופסים שמתקפלים בקיפול מטרייה לא נראו תומכים מספיק לתינוק מגיל לידה וגם מבחינת משקל לא היו קלים מהטאי טאי.
    האם יש עוד עגלות שכדאי שנסתכל עליהן?
    האם הדאגה שלנו לגבי המנגנון של הטאי טאי מופרזת? (ברור לי שאם נקנה אותה נוותר על הטיולון הדו-כיווני, אבל חשבנו שאולי זה שווה את זה בגלל הבעיה שלי עם משקל כבד מדי)
    נקודה אחת נוספת שחשובה לנו היא גובה הידית של העגלה, היות ובעלי גבוה 1.90 ורצוי שיהיה גם לו נוח להשתמש בעגלה.
    עם זאת הנקודה החשובה ביותר היא משקל העגלה והנוחות לתינוק.
    אשמח לשמוע את דעתך
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• חיפוש עגלה קלה לילד ראשון - תגובה

קובי סופר
    29/07/2016

שלום נטלי,

העבודה המרכזית היא לגבי משקל היא: ככל שנוריד דברים מהמצוצר כך משקל המוצר ירד. זה הכי נכון לגבי הטאי טאי. מנגנון ההשכבה חוסך המון משקל, חוסר בקפיצים, חוסר בידית מתכווננת ועוד. לכן זו עובדה שצריך לקחת בחשבון.

אם אהבת את הארמדילו אז בוגבו בי 3 מאוד דומה לה ושוקלת קילו וחצי פחות, יכול להיות שהיא תתאים לכם מאוד.
    לגבי הארמדילו יש לקחת בחשבון שניתן לנתק את הטיולון בקלות ובכך לחלק את המשקל לשניים. תנסו לחשוב על אופציה זו ותתנסו בה בחנות (להוציא את הטיולון ולקפל ולשים ברכב ואחר כך בסדר הפוך).
    לגבי טאי טאי, זו לא בחירה רעה. המוצר טוב ושביעות הרצון מהמוצר מעולה. מנגנון המצבים כן סובל מבלאי מהיר יותר אבל זה החלק המרכזי במוצר שחוסך המון משקל. מכיוון שלמוצר אחריות ארוכה אז זה לא דבר מדאיג בעיניי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

נטלי
    03/08/2016

ראיתי (באינטרנט, לא בעיניי) את העגלה ולקו זיי - האם היא עגלה מוצלחת בהשוואה לביבה טאי טאי? האם אתה מכיר מקום בו אפשר לראות את שתיהן זו לצד זו?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת - תגובה

קובי סופר
    03/08/2016

שלום נטלי,

לדעתי כן אבל.. ככל הנראה השיווק שלה יופסק ולכן אני פחות ממליץ לקחת סיכונים, כמו כן אני עדיין חושב שהטאי טאי יותר מוצלחת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין עגלת איריס של סייבקס לסולה 2 של מאמס אנד פאפס
    אורטל
    26/07/2016

קובי שלום רב,

אשמח לעזרתך בנושא.
    בעלי ואני רכשנו כבר את העגלת איריס של סייבקס וכעת עולה בי שוב התלבטות לאחר שראיתי את הסולה 2 של מאמס אנד פאפס שנת 2016.
    הדבר שהכי חשוב לי בעגלה זה קודם כל הנוחות והבטיחות של התינוק.
    דברים נוספים שחשובים:
    שתהיה איכותית, יציבה וחזקה לעוד כמה שנים.
    שלא תהיה כבדה מאוד ונוחה לקיפול בקלות.
    טיולון שמסתובב לשני הצדדים.
    מבחינת מחיר עד כ-3000 ש"ח.

האיריס נראית לי יותר פשוטה ופחות בטוחה לתינוק מאשר הסולה, גם מבחינת היופי הסולה נראית יותר טוב.
    אציין כי כבר רכשנו סל קל של סייבק אטון 4 כך שלא יודעת אם מתאים לסולה.
    אם יש דגם נוסף שאתה ממליץ עליו יותר מהשתיים המדוברות אשמח לשמוע.

אודה לעזרתך בנושא כי אני כבר ממש מבולבלת

הוספת תגובה

• המשך...

אורטל
    27/07/2016

סליחה העגלה שאליה התכוונתי היא סולה 2 כרום אודישן שמצאנו אותה ב-2490 ש"ח.
    הסולה 2 של 2016 היא יותר יקרה (3000 ש"ח).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין עגלת איריס של סייבקס לסולה 2 של מאמס אנד פאפס - תגובה

קובי סופר
    29/07/2016

שלום אורטל,

אני ממליץ על הסולה בחום, על האיירס איני ממליץ בכלל. כן מלבש על הסולה סל קל סייבקס בעזרת מאתמים. בהיבט בטיחותי הן זהות, הסייבקס קלה יותר לקיפול אבל בהיבט של נוחות לתינוק אני חושב שהסולה מנצחת בענק (לא משנה באיזו גרסא).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד ראשון מתלבטת בין כמה עגלות?
    סיניה
    26/07/2016

אני גרה במושב וחשוב לי שתהיה עגלה קלה אך חזקה שתתאים לתנאי המושב(כבישי עפר וחול)טיילון דו צדדי
    מתלבטת בין גויה גינס ,סייבקס איריס, עגלה אורבו 2 דארק נייבי

הוספת תגובה

• ילד ראשון מתלבטת בין כמה עגלות? - תגובה

קובי סופר
    29/07/2016

שלום סניה,

לצערי כל שלושת העגלות לא ממש בעלות עבירות טובה לכבישי עפר או חול.
    מבין ה- 3 הג'וי הכי קרובה לכך אבל עדיין גם אתם וגם התינוק תחושו הרבה טלטלות ואי נוחות בדרכים אלו.

הייתי ממליץ על עגלות ממבה פלוס של איי.בי.סי דיזיין או הרטן רייסר ג'י טי. לא בתקציב של העגלות שרשמת וגם טיפה כבדות מהממוצע אך לדעתי נוחות ההליכה ונוחות התינוק הם מעל לכל, בטח בדרכים כמו שציינת ולכן שווה לעשות את המאמץ בשביל הנוחות שלכם והכי חשוב נוחות התינוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתנה לחברה שצריכה ללדת בקרוב, מתלבטת מה לקנות
    מורן
    25/07/2016

חברה טובה שלי צריכה ללדת ממש בקרוב ואני מתלבטת מה לקנות לה, רציתי משהו שימושי, ראיתי באינטרנט כמה אתרים שאהבתי את הדברים שלהם, מה דעתכן ? אם יש עוד רעיונות אשמח לשמוע :)

הוספת תגובה

• מתנה לחברה שצריכה ללדת בקרוב, מתלבטת מה לקנות - תגובה

קובי סופר
    29/07/2016

שלום הדס,

קשה להמליץ על מתנות. כמובן לחשוב מחוץ לקופסא כי מוביילים, צעצועים, טרמפולינות הם בודאי שיקבלו. מוצרים כמו מנשא, מזרן איכותי לעגלה, מיקס של מוצרים שימושיים או שכמובן לא להתבייש ולשאול מה הם צריכים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מורן
    31/07/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלפא אומגה עלית - שאלה לגבי הכסא
    אני
    25/07/2016

היי קובי!
    הבת שלי יושבת בכסא הזה ברכב של סבתא. נקנה לפני 6 שנים או משהו כזה. לדעתי אין לו אפשרות להיחגר נגד כיוון הנסיעה.
    כרגע היא יושבת בו כאשר הכסא חגור עם חגורת הבטיחות והיא עם הרצועות הפנימיות.
    הילדה שוקלת 23 קילו, והגובה שלה 123 סמ.
    האם היא צריכה להיחגר בחגורה הרגילה או כל עוד היא נכנסת לחגור ברצועות הפנימיות? עד מתי בכלל ניתן לשבת בכיסא הזה? אני ממש לא זוכרת...
    תודה!

הוספת תגובה

• היא בת 7.5

אני
    25/07/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלפא אומגה עלית - שאלה לגבי הכסא - תגובה

קובי סופר
    29/07/2016

שלום,

אלפא אומגה עלית מתאים עד 18 ק"ג עם הרצועות ועד 45 ק"ג עם חגורת הבטיחות, מה שאומר שהילדה צריכה להחגר עם חגורת הבטיחות. הוא מתאים עד גיל 8 שנים. בכל אופן היות והוא מיושן הייתי ממליץ לרכוש בוסטר גב טוב שישרת עד גיל 12 שנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להמלצה

אני
    29/07/2016

לבוסטר כזה עד גיל 12

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להמלצה - תגובה

קובי סופר
    31/07/2016

אני ממליץ על גרקו אפיקס ואם רוצים מוצר מעולה אז צ'יקו קידפיט שווה התאמצות כלכלית קלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קידפיט זיפ

אני
    02/08/2016

מה ההבדל בינו לבין הקידפיט?
    חיפשתי מחיר באינטרנט אני רואה רק את הזיפ ב 500
    איך המחיר ממה שידוע לך?
    ועוד דבר - עד איזה גובה של הילד מתאים הקידפיט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר

אני
    02/08/2016

הסתכלתי קצת... ראיתי בבוסטרים את הגרקו אפיקס, צ'יקו קידפיט וברייטקס Kidfix XP II עם חיבור ISOFIX
    האמת שהכי אהבתי בצ'יקו שהוא למשקל הכי גבוה (אלא אם כן טעיתי) ואז אני יכולה לדעת בוודאות שיש לי את הכסא עד להודעה החדשה.
    מה מבין שלושתם?
    שוב - מחיר לא השיקול.
    אצלנו היא יושבת על סקיור קיד של אוונפלו שאני מבינה שהוא גם עד להודעה החדשה (בת 7+ כרגע)
    יכול להיות שבעתיד נחליף בין הכסאות בין הרכבים מפאת מקום, אז אני רוצה שיהיה בוסטר מעולה שיתאים גם לנסיעה ברכב קבוע - יומיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר - תגובה

קובי סופר
    03/08/2016

שלום,

כולם ברמה גבוהה כאשר אני חושב שהקידפיט יותר נח לילד. כמובן שגם אפשר להושיב ולבדוק ולשאול לדעת הילד. המחיר מעולה לדעתי. הזיפ מאפשר הסרת הבד לכביסה בקלות יותר ובדרך כלל יקר בהרבה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Platinum SafeMax - אשמח לשמוע על הכסא
    אני
    25/07/2016

יתרונות, חסרונות
    איך בהשוואה לנקספיט וברייטקס קליק-טייט

הוספת תגובה

• Platinum SafeMax - אשמח לשמוע על הכסא - תגובה

קובי סופר
    29/07/2016

שלום,

הדירוג הבטיחותי שלו נמוך מנקסטפיט או הקליק טייט. עדיין זהו ציון שהופך את המוצר למומלץ. באופן כללי הנקסטפיט והקליק טייט עדיין מומלצים יותר. אפשר גם לבדוק את גרקו מיילסטון אשר ברמה של הנקסטפיט והקליק טייט ואף הופך לבוסטר בעתיד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי

אני
    29/07/2016

גרקו סייז פור מי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי - תגובה

קובי סופר
    31/07/2016

דגם המיילסטון קיבל דירוג יותר גבוהה. כמו כן דגם ה4EVER קיבל דירוג יותר גבוהה. כמו כן הסייז פור מי קיבל דירוג לא מחמיא על בדיו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז

אני
    02/08/2016

הפוראוור יעשה עבודה טובה מגיל לידה ועד להודעה החדשה? שוב, מדברת על כסא לרכב שני, כסא שיהיה קל להפוך כי מאמינה שכאשר הילד לא יהיה ברכב הם יהפכו אותו למצב עם כיוון הנסיעה כדי לתפוס כמה שפחות מקום.
    אם הכסא ככ טוב, למה עדין עדיף נקספיט? שואלת בשביל הרכב שלנו.
    וממה שאני מבינה הנקספיט מבחינתך עדיף על הקליק חייו של ברייטקס, נכון?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז - תגובה

קובי סופר
    03/08/2016

שלום,

לנקסטפיט היתרון של 9 מצבי שכיבה במקום 6. לא שמשתמשים בכולם אבל במצב הסופי הצ'יקו נשכב טוב יותר, מה שיותר נח לניו בורן עד 5-6 חודשים. אי לכך אני ממליץ עליו. הגרקו יחסוך רכישת בוסטר ובכל אופן אני ממליץ וגם בטוח שתרכשו בנפרד. בוסטרים יותר צרים ויותר ידידותיים למשתמש. כמו כן הם יותר בטיחותיים ממוצר משולב.
    סה"כ כל השלושה בטיחותיים (הגרקו קצת פחות). כולם לא קטנים אבל סבירים בגודלם. כולם די נוחים להתקנה כאשר הברייטקס טיפה יותר נח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון צ'יקו לייט או ג'ואי בריסק?
    תמר
    25/07/2016

שלום, מתלבטת לגבי טיולון, חשוב שיהיה קל, אבל יעמוד במדרכות והמדרגות של ירושלים,
    שכיבה מלאה וקיפול נוח
    אם זה משנה הולכים להשתמש הרבה בתחבורה ציבורית והתינוק בן 4 חודשים כרגע

מה ההבדלים ביניהם ומה יותר מומלץ לשימוש שלנו?
    וגם מה המחירים שלהם? אני מאשקלון ועוברת עוד שבוע לירושלים אז אם אתה יודע על חנויות זולות באיזור אשמח לדעת

הבנתי שההבדלים העיקריים זה שהגגון של הג'וי יותר ארוך קצת יותר אבל הבדים של הג'וי לא נשלפים לכביסה
    והג'ואי יותר יקרה

תודה רבה!!

הוספת תגובה

• טיולון צ'יקו לייט או ג'ואי בריסק? - תגובה

קובי סופר
    29/07/2016

שלום תמר,

מדובר בטיולונים מאוד זהים כך שבאמת ההשוואה קשה,
    לגבי הלייטוואי מומלץ ללכת על הדגם החדש ביותר. לדעתי הבריסק יותר נוחה לניוד וגם לקיפול. מצד שני הלייטוואי יותר קלה ובהחלט עניין הבדים הוא משהו שיכול להיות חשוב אלא אם מוסיפים מזרן טוב שיכסה את כל המושב.
    היות ואין לי המלצה חד צדדית אני ממליץ לבדוק כל אחד. לשים תינוק בהם, לראות היכון נח לו יותר, ללכת איתם מחוץ לחנות, לנסות לקפל, לתפעל ולהרים במצב מקופל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. מה הוסיפו בצ'יקו החדש?

תמר
    29/07/2016

החלטנו לקנות את הציקו לייטוואי, מה ההבדל בין הדגם החדש לישן?
    חוץ ממחיר ודוגמא לא ראיתי הבדל בחנות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. מה הוסיפו בצ'יקו החדש? - תגובה

קובי סופר
    31/07/2016

שלום תמר,

הדגם נקרא לייטוואי 2.
    הגגון קיבל תוספת הצללה הכרחית למדינתנו. יש מעקה והטיולון מתקפל יחד איתו, דבר שלא היה בדגמים הקודמים. הריפוד איכותי יותר. לדעתי רק הגגון שווה כל תוספת.
    כמו כן אני ממליץ להוסיף סיטי גריפס לידיות הספוג, יש להן בלאי גבוהה והן לא זולות להחלפה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן לעריסה
    דורית
    25/07/2016

הי קובי.
    אשמח לדעת על איזה מזרן לעריסה אתה ממליץ? אני מתכוונת להשכיר את העריסה ולהבנתי זה אמור לשמש את התינוק לחודשים הראשונים אך עדיין חשוב לי שיהיה מזרן איכותי

לקביעת תור
    סגירה
    מזרן לעריסה

הוספת תגובה

• המזרון הרגיל שקונים

מורן
    25/07/2016

בכמה עשרות שקלים הוא בסדר גמור לדעתי, העיקר שיהיה חדש :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן לעריסה - תגובה

קובי סופר
    29/07/2016

שלום דורית,

אין מזרנים מתוחכמים לעריסה. למעשה הצורך בהם הוא גם לא הכרחי.
    סכנת חנק נגרמת בהשכבה על הבטן מה שבוודאי לא תעשו, התינוקות עד גיל 3 חודשים לא יודעים או יכולים להתהפך בכוחות עצמם כך שהסכנה המרכזית שמזרן נושם מצמצם לא רלוונטית לעריסה. לכן אפשר בהחלט להסתפק במזרן הרגיל, אם בכל זאת רוצים קצת לשדרג יש מזרן עם ציפוי מאוורר שמצמצם הזעה, ההפרש ממש לא גדול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג פרגו בוק פלוס vs בוגבו בי 3
    דורית
    24/07/2016

היי קובי.
    אחרי סקר שוק ההתלבטות היא בין 2 העגלות. למרות שראיתי שיש כאן כמה שאלות על העגלות הנ"ל בכל זאת רציתי לברר פרטים נוספים.
    אבל ראשית אפרט בקצרה את הצרכים שלי: היות ואני זו שאשתמש בה מרבית מהזמן חשוב לי מאוד שתהיה קלה ונוחה לתפעול. אין לי בעיה של מקום ברכב. יש לי מעלית בבניין אך כדי להגיע אל המעלית ישנם מספר מדרגות ולכן הכובד מאוד חשוב.
    בנוסף חשוב לי מאוד גם הנוחות לתינוק. אני צפויה ללדת באמצע ספטמבר ולדעתי כן אנצל את האמבטיה כמה שאפשר היות ונכנסים לחורף...
    כרגע הפג פרגו בעדיפות על הבוגבו היות והאמבטיה של בוגבו נראית לי קטנה וצרה מפריע לי גם שהיא לא קשיחה לעומת זאת היתרון הבולט של הבוגבו הוא הנוחות והעבירות. האם יש לבוגבו יתרונות נוספים לעומת הפג פרגו?
    דבר נוסף רציתי לדעת על איזה מהדגמים של פג פרגו אתה הכי ממליץ? כמובן שאני מתייחסת לכל דמי הבוק פלוס. אני רואה שהדגם של הפופ אפ חוזר פה הרבה בהמלצות אבל מצד שני ציינת בעצמך שהיתרון הבולט שלו הוא קיפול האמבטיה אבל בתכלס אני לא רואה את עצמי באמת מקפלת את האמבטיה לעיתים תכופות. אשמח לדעת מה דעתך לגבי שלדה 51 לעומת שלדה S? ומה היתרונות של כל אחת מהשלדות? נאמר לי באחת החנויות שהגלגלים בשלדה 51 יותר קטנים מה שגורם לעגלה להיות יותר צרה וכך העבירות נוחה יותר. וזה נראה לי יתרון שמשווה אותה לנוחות של בוגבו בי 3 כי שם הגלגלים באמת יותר קטנים, אני צודקת? חשוב לי שהגלגלים לא יהיו מסיביים.
    ודבר אחרון האם אתה ממליץ על דגם ה-pure? מה היתרונות שלו על שאר הדגמים של פג פרגו?

הוספת תגובה

• מוסיפה שאלה

דורית
    24/07/2016

מה דעתך על הסלקל של דגמי הפג פרגו? האם הוא בטיחותי ונוח יותר מסייבקס. כי בהנחה ונלך על בוגבו אז אני מניחה שנקנה את הסייבקס.
    יש לך המלצות נוספות לסלקלים בשילוב עם הבוגבו?
    והאם הכרחי לרכוש איזופיקס עם הפג פרגו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה שאלה - תגובה

קובי סופר
    24/07/2016

שלום דורית,

הסל קל של פג בטיחותי באותה מידה כמו הסייבקס (אטון 4). לדעתי הסייבקס יותר נח לתינוק. כן מומלץ להוסיף בסיס איזופיקס לכל אחד מהדגמים. אם הולכים על הבי אני ממליץ לבדוק אם יש מתאם לצ'יקו קייפיט שלדעתי לא רק טוב בהרבה מהשניים שציינת אלא זול משמעותית מהם (למרות שבפג הסל קל כלול במחיר העגלה אבל הבסיס לא זול).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג פרגו בוק פלוס vs בוגבו בי 3 - תגובה

קובי סופר
    24/07/2016

שלום דורית,

אף אחת מהן לא תענה ב- 100% לדרישות שלך.

בעניין נוחות לתינוק - הפג מנצחת ולדעתי בנוקאוט. האמבטיה יותר גדולה ותשרת בקלות לחצי שנה ואף יותר לעומת גג עד 5 חודשים בבי (וראיתי מקרים שגם לאחר 3 חודשים היא הייתה צפופה). הטיולון בפג רחב יותר ויש לו מעקה.
    לגבי הדגמים, הפופאפ אכן מציעה אמבטיה מתקפלת שיתרונה הוא בגמר השימוש כי קל לאחסנה ללא תפיסת מקום מיותר בבית. כמו כן היא קלה יותר בקילו וחצי. לגבי השלדה, לדעתי שלדת הS היא הטובה ביותר בעיקר בגלל סוג הגלגלים שיספקו יכולת ניוד טובה יותר, היות ולבוק אין בולמי זעזועים טובים סוג הגלגלים בS מספק עוד בלימת זעזועים.
    השלדה הרגילה מעבר לגלגלים פחות טובים מגיעה עם ידיות ספוג שסובלות מבלאי מהיר. שלדת ה- 51 היא כמו השלדה הרגילה רק שהיא צרה יותר ורחבה 51, מאפשר כניסה ומעבר במקומות צרים בקלות. אני חושב שנוחות ניוד עדיפה על יתרון זה.
    בענייני הבדים דגם הפיור הוא דגם הבניים, אם לא רוצים ללכת על הפופ אפ אז חבל לשלם יותר על הפיור עקב עיצוב ובד שכביכול יותר נעים. בכל מקרה אם תקנו את הספורטיבו תרפדו אותה עם מזרן טוב.

הבי מציעה נוחות טובה יותר עבורך מכמה סיבות:
    היא קלה יותר בכ- 3 ק"ג. למרות הגלגלים הקטנים היא נוחה יותר לניוד בגלל בולמי זעזועים טובים יותר. הפג סובלת מחיסרון ענק בעלית מדרגה, כאשר יש משקל בתוכה של תינוק, בעליית מדרגה צריך להפעיל המון כח וזה כרוך במאמץ פיזי מעיק לדעתי. בגלל שאין מערכת קפיצים טובה כמו בבי ואין ידית טלסקופית כמו בבי מרגישים זאת היטב. אני ממליץ לך לשים לפחות 6 ק"ג בכל אחת מהעגלות ולנסות לעלות מדרגה, את תראי כמה זה קל בבי. עניין זה ממש לא קשור לכובד (יש עגלות כבדות בהרבה מהפג שקלות יותר בעליית מדרכות), זהו יותר עניין הנדסי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת בין עגלת סייבקס אל מול עגלת ממבה
    ליטל
    24/07/2016

רציתי לדעת מה דעתך על עגלת סייבקס דגם פריאם?
    ועל עגלת ממבה? האם הממבה גבוהה?

הוספת תגובה

• מוסיפה את הצרכים שלי שוב...

ליטל
    24/07/2016

הצרכים שלי הם:
    - עגלה קלה
    - טיולון שניתן להחליפו לשני הכיוונים וגם שיהיה לו אפשרות למצב שכיבה מלאה וגגון גדול
    - אמבטיה רחבה
    - קלה לקיפול
    - גלגלים בולמי זעזועים
    - כיוונון של הידית בעגלה
    - נוחה לתינוק
    תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת בין עגלת סייבקס אל מול עגלת ממבה - תגובה

קובי סופר
    24/07/2016

שלום ליטל,

אני מאמין שכוונתך לממבה +. עגלת הממבה אינה מיוצרת עוד והחליפה אותה עגלת הסלסה. ממבה + על אף השם הדומה לממבה היא עגלה שונה לחלוטין מהממבה.

ולעניינו. הדבקתי את הדרישות לפיהן אענה לך לגבי כל עגלה בתקווה שזה יהיה מובן (אף פעם לא עניתי כך).

- עגלה קלה
    שתיהן לא קלות, טיפה כבדות מהממוצע. יש לקחת בחשבון כשאומרים כבד הכוונה היא לכבד בהרמה, בהליכה איתן, עליית מדרגה וכו' המשקל בכלל לא מורגש. לכן המשקל יורגש בהרמה לרכב או אם גרים בבניין קומות.

- טיולון שניתן להחליפו לשני הכיוונים וגם שיהיה לו אפשרות למצב שכיבה מלאה וגגון גדול
    שתיהן עונות להגדרה זו.

- אמבטיה רחבה
    שתיהן עונות להדגרה זו

- קלה לקיפול
    האיי.בי.סי יותר נוחה לקיפול לדעתי.

- גלגלים בולמי זעזועים
    הגלגלים איכותיים בשני הדגמים, באיי.בי.סי בולמי הזעזועים בליגה אחרת. בסייבקס הם כמעט ולא מורגשים.

- כיוונון של הידית בעגלה
    בשתיהן היא מתכווננת. בסייבקס עולה ויורדת, באיי.בי.סי היא משנה זויות.

- נוחה לתינוק
    שתיהן נוחות לתינוק, מרופדות היטב ושוכבות למצב שטוח. לאיי.בי.סי יש יתרון קל שמאפשר להורה להשכיב את הטיולון בתנוחת עירסול או בשכיבה שטוחה. באופן כללי אני ממליץ להשכיב במצב השטוח אך לתנוחת העירסול יש יתרון אם משכיבים בה רבע שעה כל יום. התנוחה מקפלת את ברכי התינוק ומכינה אותם למצב זחילה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בעניין העגלות...

ליטל
    24/07/2016

ראשית תודה רבה על תשובתך המפורטת...
    רציתי לדעת האם עגלות אלו ( הסייבקס והמנסה פלוס) נחשבות לטובות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בעניין העגלות... - תגובה

קובי סופר
    25/07/2016

שלום מיטל,

לדעתי הן ברמה הגבוהה ביותר מבחינת הנדסת אנוש ונוחות לתינוק. הייתי מצרף אליהן את ההרטן שהיא גם חברה גרמנית אך בניגוד לשתיים הנ״ל היא באמת מיוצרת בגרמניה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת עגלה מתאימה לילד שלישי
    מירב
    24/07/2016

שלום וברכה,

אני רואה שמרבית הנעזרים בפורום הם לקראת קניית עגלה לילד ראשון. אני מחפשת להתחדש בעגלה לקראת הלידה ה-3. מכיוון שהאוטו יהיה בתפוסה מלאה - אחד השיקולים המרכזיים הוא מקום ברכב לאחר קיפול (רכב משפחתי רגיל).
    שיקולים משמעותי נוסף הוא שיש הרבה מדרגות בדרך הביתה - שיקול זה משפיע גם מבחינת נוחות הירידה והעליה במדרגות, מבחינת משקל העגלה,וגם מבחינת האיכות וכושר ההישרדות של העגלה.
    שיקולים נוספים - נוחות תפעול (פתיחה וקיפול, לא חייב ביד אחת אבל שיהיה נוח), נוחות נסיעה, טיולון מתהפך (לא חובה אבל מעדיפה מאוד), שהריפודים לא יהיו כלפי חוץ בקיפול.
    2 החברות שהתרשמתי מהן היו פג פרגו ומאמס אנד פאפס, אשמח שתעשה לי סדר בדגמים השונים שלהם.
    אציין שבילדים הגדולים נהננו מאינגליזינה לאונג' עם אמבטיה רכה אך היינו בלי רכב ועכשיו נשמח להשתדרג עבור הילד השלישי...

תודה מראש!

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה לגבי עגלה לילד שלישי

מירב
    24/07/2016

אשמח למקד את השאלה להשוואה בין דגמים ספציפיים -
    פג פרגו סוויץ' (אמבטיה וטיולון מתהפך ל2 הכיוונים) - קיפול מטריה.
    או פג פרגו בוק פלוס (2015, עם אמבטיה וטיולון מתהפך) - קיפול בנפרד של השלדה והטיולון.
    אנא התייחסותך לנוחות התפעול של העגלות ולשימוש במדרגות בעיקר, ואם יש בידך מידע על מידות ומשקל של כל אחת מהן (במצב פתוח ומקופל).

לגבי מאמס אנד פאפס אשמח לשמוע על הארמדילו והסולה ואיך הן בהשוואה לפג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת עגלה מתאימה לילד שלישי - תגובה

קובי סופר
    24/07/2016

שלום מירב,

אציין שאני תמיד חושב שילד שלישי זה כמו ילד ראשון. השני מקבל בירושה מהראשון את הכל ולשלישי מתחילים הכל מהתחלה. רק שיש כבר ניסיון.

בין העגלות ששאלת לגביהן.
    אני לא ממליץ על הפג סוויץ. היא כן עונה באופן יחסי לקיפול קל ומשקל סביר. מצד שני מאוד קשה לקפלה יחד עם טיולון, היא לא נוחה לניוד, הסל קטן ולא נגיש ואין תמיכת גב מלאה במושב הטיולון. בסגנון הזה אני חושב שאינגלזינה טרילוג'י שסובלת מאותם חסרונות טובה יותר מכיוון שהיא הרבה יותר נוחה לקיפול (מה גם שאת מכריה את הדור הקודם וזה יעזור בהסתגלות והכרת המוצר). בכל אופן אני פחות ממליץ על עגלות עם קיפול מטריה.
    לגבי פג בוק, אני מאוד ממליץ, עונה לרוב הדרישות אך יש לקחת בחשבון שהיא לא קלה (גם לא ממש כבדה), הקיפול גדול אך נכנס למרבית הרכבים. עדיף לך ללכת על הדגם עם שלדת 51. אפשרי לעלות איתה מדרגות אך זו לא משימה קלה.
    הארמדילו כבר יותר קטנה מהפג וגם עונה לרוב הדרישות, נוחה מאוד לקיפול ביד אחת ועליה יחד עם תינוק במדרגות. אני חושב שלדרישות שלך היא מאוד מומלצת. בסגנון שלה הייתי גם בודק את הבי של בוגבו.
    הסולה של מאמאס אנד פאפאס לא עונה לחלק גדול מהדרישות שלך. הקיפול גדול (קצת יותר מהפג), מצריך 2 ידיים. המשקל סביר, קשה מאוד יהיה לעלות איתה במדרגות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המפורטת, ושאלות המשך

מירב
    24/07/2016

אז נשארה הדילמה בין הבוק פלוס לארמדילו.
    לגבי הפג - תוכל להסביר מה ההבדל בין השלדות ואיך מבחינים ביניהן?

ואם יש עוד מידע להשוואה בין שתי העגלות אשמח לדעת, כגון משקל מדויק של כל אחת מהן (עם ובלי האמבטיה/הטיולון), יתרונות וחסרונות משמעותיים נוספים...

תודה רבה וחופשה נעימה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המפורטת, ושאלות המשך - תגובה

קובי סופר
    25/07/2016

שלום מירב,

כפי שציינתי אני חושב שעבור התינוק הפג נוחה יותר ועוברכם הארמדילו תהיה נוחה יותר.
    קשה להשוות כי פרט לקיפול הקל בשתיהן מדובר במוצר שונה. הפג מרווחת, בעלת גלגלים יותר גדולים, מעקה לטיולון, ועוד. כל אלו מעלים את משקל המוצר ויוצרים קיפול גדול יותר. אי לכך אני מציע להתנסות עם המוצרים ולראות מה נח לכם.
    הפג שוקלת 10.6 ק"ג יחד עם טיולון ושלדת הS מוסיפה עוד כ- ק"ג. לעומת הארמדילו ששוקלת כ- 9.9 ק"ג. השלדים פחות או יותר שוקלים 7 ק"ג כאשר הS שוקל עוד כ-ק"ג.

כפי שהצעתי, תתנסו עם הפג ואם תראו שאתם מסתדרים איתה אז ברור שהיא עדיפה. אם יש תקציב ואתם מחפשים פרקטיות אז ארמדילו היא התשובה, היא לא נוראית עבור התינוק ואפילו די נוחה אבל הפג יותר.

לגבי שלדות פג: יש שלד רגיל רואים שיש לו ידיות ספוג, שלד 51, כמו הרגיל רק רואים שרוחב הגלגלים האחוריים צר יותר. שלד S בעל ידיות דמויות עור וגלגל גומי מלא כמו גלגל אויר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין עגלות הרטן למיניהן וחנויות המשווקות אותן
    ליאור
    23/07/2016

היי קובי.
    אשמח להבין מה ההבדל בין הרטן וי איי פי להרטן גיי טי.
    בנוסף, באילו חנויות ניתן למצוא את העגלות הללו (גרה בראשל"צ).
    תודה

הוספת תגובה

• הבדל בין עגלות הרטן למיניהן וחנויות המשווקות אותן - תגובה

קובי סופר
    24/07/2016

שלום ליאור,

ההרטן וי.איי.פי תוכננה להורים עירוניים שרוצים גם טיפה ללכת לשטח טיפה אתגרי כמו פארק, חצץ וכו'. הג'י טי תוכננה כבר לשטח אקסטרימי כמו יערות, סלעים, שלג וחול ים.

חשוב לציין שהאמבטיה והטיולון זהים בכל הדגמים. השוני הוא בשלדים. של הג'י טי מכיל קפיצים איכותיים גם בגלגל הקדמי. בוי.איי.פי רק מאחור הבולמים איכותיים ומקדימה הם די קשיחים. את הג'י טי ניתן לקפל יחד עם טיולון בעוד שהוי.איי.פי מאוד מסורבלת לקיפול יחד עם הטיולון ולכן כדאי להפריד. שלד הוי.איי.פי קל יותר בקילו וחצי, הקיפול קטן יותר.

לגבי חנויות. את הג'י טי ניתן לראות ברשת בייבי קלאב שלהם יש סניף בראשל"צ.
    את הוי.איי.פי ניתן לראות בבייבי לאב בראשל"צ.
    כמו כן אם יש שאלות נוספות תוכלי ליצור איתי קשר דרך דף הפייסבוק של הרטן ישראל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה