פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי בייבי גוגר מיני סיטי וסל קל
    אלונה
    22/07/2016

קובי שלום,

לגבי המיני סיטי - מה החסרונות שלה חוץ מזה שהטיולון אינו דו כיווני?

ואיזה דגם עדיף עם 3 או 4 גלגלים??

כמו כן איזה סל קל מומלץ שיתאים לעגלה זו?

האם סל קל בריטקס B - safe 35 מומלץ? יש אותו בטוילנד עם בסיס איזו פיקס במחיר של כ- 850 שח - האם זה מחיר כדאי? האם אפשר להשתמש בסל קל זה ללא הבסיס ברכב שאין בו איזופיקס ולחבר עם החגורות בטיחות? או שעדיין צריך לרכוש בסיס כלשהו בנוסף?

תודה, אלונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי בייבי גוגר מיני סיטי וסל קל - תגובה

קובי סופר
    24/07/2016

שלום אלונה,

לגבי המיני סיטי - מה החסרונות שלה חוץ מזה שהטיולון אינו דו כיווני?

הבדים לא איכותיים מלבד הג'ינס, מדרך הרגליים לא מתכוונן, שינוי המצבים מתבצע בעזרת שרוך (לא נוח וסובל מבלאי מהיר יותר), אין בולמי זעזועים איכותיים.

ואיזה דגם עדיף עם 3 או 4 גלגלים??

4 בשל היציבות.

כמו כן איזה סל קל מומלץ שיתאים לעגלה זו?

האם סל קל בריטקס B - safe 35 מומלץ? יש אותו בטוילנד עם בסיס איזו פיקס במחיר של כ- 850 שח - האם זה מחיר כדאי? האם אפשר להשתמש בסל קל זה ללא הבסיס ברכב שאין בו איזופיקס ולחבר עם החגורות בטיחות? או שעדיין צריך לרכוש בסיס כלשהו בנוסף?

קודם כל עדיף סל קל עם בסיס בכדי למנוע טעויות אנוש. כמו כן אם רוכשים את הבייבי ג'וגר אם האמבטיה החדשה, סל קל ברייטקס עדיף מכיוון שהוא מתחבר ישירות למתאם האמבטיה ולא מצריך רכישת וחיבור מתאם נוסף.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך - סל קל ברייטקס

אלונה
    24/07/2016

תודה על תשובתך.

האם הדגם הספציפי B-safe 35, זה דגם טוב?
    או שיש דגמים אחרים של החברה שהינם המומלצים?

לגבי הבייבי גוגר פירטת מס חסרונות.

במה מתבטאת האיכות הירודה של הבדים? בלאי מהיר?

עד כמה חשובה האפשרות לכיוונון מנח הרגליים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך - סל קל ברייטקס - תגובה

קובי סופר
    25/07/2016

שלום אלונה,

בי סייף 35 הוא סלמקל נהדר.

מלבד הג׳ינס מדובר בבדי ניילון לא נעימים לקיץ הישראלי. יש בלאי מהיר מכיוון שכשמקפלים את העגלה כל הבדים נשארים כלפי חוץ, היות והעגלה לא נעמדת לאחר הקיפול יש להניח את העגלה על הבד מה שגורם לבלאי מהיר. כמו כן הדבר פחות סטרילי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטים בין 4 עגלות לקראת ילד ראשון
    חן
    22/07/2016

הי קובי,
    קודם כל תודה על הפורום האינפורמטיבי!

אנחנו לקראת ילד ראשון ומתלבטים בין 4 עגלות:
    בוגבו קמיליון
    ממבה פלוס
    סייבקס פריאם
    M&P ארמדילו פליפ

שנינו בגובה ממוצע פלוס, חשובים לנו נוחות התינוק, טיולון דו כיווני, נוחות קיפול ומראה כללי של העגלה

הוספת תגובה

• מתלבטים בין 4 עגלות לקראת ילד ראשון - תגובה

קובי סופר
    24/07/2016

שלום חן,

תשובת (בעניין המראה זה הכל עניין של טעם אישי):

בוגבו קמיליון - יש טיולון דו כיווני, יש נוחות ניוד (אין בולמי זעזועים איכותיים בגלגלים האחוריים), יש מראה טוב, נמוכה מאוד, פחות נוחה לקיפול (מצריכה פירוק של מושב הטיולון), לדעתי הטיולון לא נח, הוא נשכב למצב סטטי כאשר ישבן התינוק מוטה כלפי מעלה ולא למצב שטוח. יש יתרון בזה שזו תנוחת עירסול אשר מעולה להכנה לזחילה והרגעה אבל מצד שני לא ניתן לחתל בעגלה, לא ניתן להשכיב על הבטן, מומלץ להעביר למקום שטוח בשינה ממושכת.

ממבה פלוס - יש טיולון דו כיווני, יש נוחות ניוד ובולמי זעזועים מושלמים, יש מראה טוב, גבוהה יחסית, נוחה לקיפול. הטיולון מצויין, הוא כמו הבוגבו רק עם שיפור משמעותי עצום המאפשר להפוך את המושב ממצב עירסול לשכיבה שטוחה לחלוטין ובכך נהנים משני העולמות. המושב הוא מושב ויסקו מאוד נח לתינוק.

סייבקס פריאם- יש טיולון דו כיווני, יש נוחות ניוד (אין בולמי זעזועים איכותיים בגלגלים), יש מראה טוב, גבוהה יחסית, פחות נוחה לקיפול (מצריכה תרגול). נוחה לתינוק, יש שכיבה ישרה והיא מרופדת טוב.

M&P ארמדילו פליפ - יש טיולון דו כיווני, נוחות ניוד סבירה , מראה סביר, נמוכה מאוד, סוםר נוחה לקיפול וגם קטנה משמעותית מכל הדגמים שציינת, די נוחה לתינוק כי יש שכיבה ישרה, מצד שני המושב ללא מעקה ולא רחב במיוחד כנ"ל גם האמבטיה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה קובי!

חן
    25/07/2016

רציתי להגיד תודה רבה על התשובה המפורטת והסבלנות ועל הפורום באופן כללי
    ההתייחסות שלך היא ממש לא מובנת מאליו
    ושוב תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת מאודד בין שתי עגלות הבוגבו והפג
    ליטל
    22/07/2016

שלום!

אני מלבטת מאודדד בין העגלות: בוגבו ופג פרגו
    הצרכים שלי הם:
    - עגלה קלה
    - טיולון שניתן להחליפו לשני הכיוונים וגם שיהיה לו אפשרות למצב שכיבה מלאה וגגון גדול
    - אמבטיה רחבה
    - קלה לקיפול
    - גלגלים בולמי זעזועים
    - כיוונון של הידית בעגלה
    - נוחה לתינוק

מתלבטת קשותתת
    אשמח לתשובתך ומוכנה לקבל גם סוג של עגלה אחרת אשר הינך חושב שמתאימה לצרכיי

תודה רבה....

הוספת תגובה

• מתלבטת מאודד בין שתי עגלות הבוגבו והפג - תגובה

קובי סופר
    22/07/2016

שלום ליטל,

אין עגלה שתענה ב- 100% לצרכייך.

כל דגמי הבוגבו למעט הבי לא נשכבים למצב שטוח. דגם הבי שכן נשכב כולל אמבטיה מאוד קטנה. הגגון יחסית גדול. היא קלה וקלה לקיפול ולכן עונה לרוב הצרכים. לגבי נוחות התינוק יש נוחות ממנה.

הפג יותר נוחה לתינוק לדעתי, האמבטיה והטיולון רחבים. מצד שני היא יותר כבדה ויותר גדולה גם פתוחה וגם במצב מקופל. היא נוחה להליכה בעיקר עם משדרגים לשלדת S אבל עדיין אין לה בולמי זעזועים טובים.

אני ממליץ גם לבדוק את הרטן וי.איי.פי. סופר נוחה לתינוק, שכיבה שטוחה בטיולון (מה שאין בבי או בפג). בולמי זעזועים מצויינים. החיסרון, יותר כבדה מהממוצע בשל מושב הטיולון המפנק, כמו הפג גדולה גם פתוחה וגם במצב מקופל.

בכל הדגמים הידית מתכווננת כאשר בבי ובהרטן הידית טלקסקומפית ומארכת/מתקצרת בהתאם לנוחות שלכם. בפג הידית מתכווננת בזווית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה... עוד שאלה..

ליטל
    22/07/2016

תודה רבה על תשובתך...

רציתי לדעת, האם עגלת ההרטן גבוה? כי אני קטנה ול יהיה לי נוח עם עגלה גבוה..

תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה... עוד שאלה.. - תגובה

קובי סופר
    22/07/2016

שלום ליטל,

האמבטיה גבוהה מהממוצע (גם הפג באותו גובה). הטיולון בגובה ממוצע. ידית האחיזה מתכווננת ולכן היא מתאימה לגבוהים ונמוכים כאחד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה... שאלה נוספת..

ליטל
    22/07/2016

תודה רבה על תשובתך המהירה...

רציתי לדעת מה דעתך על עגלת סייבקס דגם פריאם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה... שאלה נוספת.. - תגובה

קובי סופר
    24/07/2016

שלום ליטל,

אני חושב שמדובר בעגלה טובה, היא מאוד דומה להרטן ברעיון ולדעתי ההרטן טובה יותר מכיוון שבהרטן מדרך הרגליים מתארך, יש בולמי זעזועים טובים יותר, המושב רחב יותר וההרטן חברה גרמנית שמייצרת בגרמניה לעומת הפריאם של סייבקס שהיא חברה גרמנית אבל בבעלות סינית והיצור בסין. הן נמכרות בערך באותו המחיר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה לסבא וסבתא - קל לתפעול וניוד
    אני
    22/07/2016

היי קובי!
    האדון כבר בן 5 חודשים, מאמינה שיקנו את העגלה לאחר גיל חצי שנה. על מה אתה ממליץ? אין בעיה של תקציב. מחפשים משהו עמיד יציב ונוח כמובן. רצוי קל - בכל זאת סבא וסבתא למרות שהם די בכושר. חשבתי על היו-יו אבל אני מפחדת שזה קליל מידי...
    הילד גדול יחסית לגילו - 75 סמ אורך וקרוב ל 8 קילו. הגובה ימשיך לנסוק, אבא עבר את ה 2 מטר... תודה!

הוספת תגובה

• עגלה לסבא וסבתא - קל לתפעול וניוד - תגובה

קובי סופר
    22/07/2016

שלום,

אין בעיית יציבות ביויו, אני לא חושב שתהיה בעיה בגודל (אך ממליץ לבדוק). סה"כ מוצר טוב לסבא וסבתא.
    אם אין בעיה של גודל שווה גם לבדוק את ביבה טאי טאי. היא יותר גדולה במצב מקופל ופתוח אך גם מרווחת יותר עבור התינוק. היא כבדה בכ- 2 ק"ג מהיויו אך עדיין מדובר במוצר קל מאוד וגם קל לתפעול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין סייבקס לגוי כרום - חוות דעת
    שיר
    20/07/2016

שלום,
    מתלבטת בין 2 העגלות הללו,
    אני יודעת שהן נחשבות יחסית זולות בשוק, השאלה אם זה בא על חשבון חסרון מהותי בעגלות?
    האם הן נחשבות יציבות ובטיחותיות?
    האם כדי לחבר לעגלה את הסלקל אני חייבת לקנות סלקל של אותה חברה או שניתן לחבר כל סל קל?
    האם לעגלות האלה יש כל מיני דגמים? מה מועדף?
    אשמח לקבל חוות דעת לגבי העלות.
    תודה!

הוספת תגובה

• מתלבטים בין מספר עגלות לילד ראשון
    נטע
    20/07/2016

קובי שלוםהעגלה האידיאלית בשבילנו היא הארמדילו פליפ xt אך לצערנו היא חורגת מהתקציב. מתלבטים בין ג'ואי כרום דלוקס לסייבקס אביב. כאשר הדרישות הן ידית מתכווננת, עגלה נוחה לניוד ולקיפול, קלה יחסית כי יש לנו מדרגות. מתלבטים האם טיולון דו כיווני הוא חובה עבורנו (ילד ראשון). נשמח לעזרה שלך. אם יש דגמים רלוונטים באותו סדר גודל נשמח לשמוע. תודה!

הוספת תגובה

• התכוונתי לסייבקס אגיס כמובן...

נטע
    20/07/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטים בין מספר עגלות לילד ראשון - תגובה

קובי סופר
    20/07/2016

שלום נטע,

מדובר ב- 2 עגלות טובות שדי עונות לדרישותייך.
    יש לקחת בחשבון שבאגיס הטיולון חד כיווני ומדרך הרגליים לא מתכוונן.
    הג'ואי יותר כבדה בכ- 2 ק"ג אך לדעתי הרבה יותר נוחה לתינוק ולכן הייתי ממליץ עליה יותר.

אפשר לקחת גם בחשבון את ביבה טאי טאי, בסגנון של האגיס רק קלה יותר עם מדרך רגליים מתכוונן. גם כאן הטיולון חד כיווני (אני באופן כללי פחות ממליץ על עגלות מסוג זה).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצעה לנו ברייטקס בי אגייל,

נטע
    24/07/2016

האם היא עומדת בדרישות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצעה לנו ברייטקס בי אגייל, - תגובה

קובי סופר
    24/07/2016

שלום נטע,

הברייטקס דומה לסייבקס ברעיון ובמרבית הפונקציות. לברייטקס יתרון גדול על הסייבקס והוא מדרך רגליים מתכוונן. עדיין היא סובלת משתי חסרונות שהם: טיולון חד כיווני ושינוי מצבים בעזרת שרוך. אני עדיין ממליץ על הכרום יותר ובסגנון של הסייבקס או הברייטקס (אם בכל זאת הולכים על טיולון חד כיווני) הייתי ממליץ על איי.בי.סי דיזיין אביטו, באביטו שינוי המצבים הוא מכני, מדרך הרגליים מתכוונן ויש לה מערכת בולמי זעזועים טובה יותר לעומת הברייטקס או הסייבקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטים בין מספר עגלות לילד ראשון - תגובה

קובי סופר
    29/07/2016

שלום נטע,

אני בעד הכרום בעיקר דגם הDLX. בעיקר בגלל המושב שנשכב למצב ישר. אני ממליץ בחום על טיולון דו כיווני וממליץ שלא לוותר על יתרון משמעותי זה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום קובי תודה על המענה שאלה לגבי כיסא בטיחות
    מור
    19/07/2016

קנינו סייבקס אטון1 מתצוגה. לא חשבנו על תוקף, קראתי שהתוקף רלוונטי רק אם הסלקל היה בשימוש. כך שזה לא רלוונטי הזמן שהוא ישב בתצוגה? אין בשום מקום תאריך, בדקנו.

לגבי כיסא בטיחות, הבן שלנו כבר שוקל 6 ק"ג בן 4 חודשים .
    החל מהחודשיים הראשונים למען המעט אני מרגישה שהסלקל לא נוח לא! כשהוא נרדם לדוגמא הראש נזרק מטה לא משנה איזה טריק/מגן ראש ניסינו. והרגליים שלו נתקעות במושב של הרכב.
    מתי הזמן הנכון לקנות כיסא בטיחות? ולמה?

ואשמח להמלצות. תודה.

הוספת תגובה

• שלום קובי תודה על המענה שאלה לגבי כיסא בטיחות - תגובה

קובי סופר
    19/07/2016

שלום מור,

תוקף למוצרים אמריקאים מוטבע על המוצר ותקף ל- 6 עד 8 שנים מיום היצור (תלוי בהוראות היצרן ולרוב גם מצוין תאריך סופי לשימוש).
    במוצרים אירופאים כמו הסייבקס שלכם התוקף הוא 5 שנים מיום השימוש אלא אם צויין אחרת ע"י היצרן. אם לא מצאתם תאריך אז לא צויין אחרת.

לצערי סל קל הוא לא אביזר נוחות והתלונות שציינת נשמעות בידי המון הורים. אין גיל נכון מכיוון שהסל קל טוב לשימוש עד גיל שנה. ברגע שלא נח וצפוף לתינוק זה זמן טוב להעביר.
    רוב ההורים מעבירים בין 6 ל 8 חודשים. קניית כסא בטיחות לא צריכה זמן טוב כי היא צריכה להתבצע בשלב כזה או אחר, פשוט אם תקנו כעת תוגבלו למושבים בודדים שיודעים לשכב כמו סל קל. אני ממליץ לכם לבדוק כבר עכשיו את הצ'יקו נקסטפיט, תעשו את הבדיקה ברכב עם תינוק לכמה דקות ותראו אם נח או לא. הנקסטפיט אמור להיות שיא הנוחות גם לגיל 4 חודשים והוא ישרת אתכם כמעט עד גיל 5-6 שנים אז הוא שווה את ההשקעה לדעתי, מה גם שתוצאות הבטיחות שלו הם הטובות ביותר (יחד עם ברייטקס קליק טייט) נכון להיום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך למזרן למיטת מטר - סליחה על כל הבלבולים - שלב ההכרעה!
    אני
    18/07/2016

דיברתי עם בייבי-טק, ענה לי שם בחור מקסים ומאוד סבלני!
    אמרתי לו שככל הנראה בקצב הגדילה של הבייב, לא יהיה שימוש למיטה מעבר לגיל שנה.
    הוא אמר שאפשר לעשות כל מזרן למיטת מטר, כל אחד מהדגמים שלהם, אבל הוא המליץ על מזרן מסוג דאבל 50/50 במחיר 450 שח. (המחיר לא ככ משנה, אבל נראה לי מחיר סביר למזרן לשימוש של עד שנה)
    מה דעתך על המזרן?
    במה הוא שונה/מה היתרונות/חסרונות לעומת הסליפ לי דו של ליטף? (לא מבחינת מחיר)
    מה נראה לך לגבי המחיר?

תודה רבה!!! ושוב סליחה!

הוספת תגובה

• בייבי קול

אני
    18/07/2016

הבנתי שיש גם מזרן שלהם וזה בדיוק אותו היצרן של בייבי טק - ידוע לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך למזרן למיטת מטר - סליחה על כל הבלבולים - שלב ההכרעה! - תגובה

קובי סופר
    19/07/2016

שלום,

מדובר במזרן מאוד דומה לסליפ לי דו מבחינה בטיחותית ולכן אין לי המלצה חד משמעית. אם ניתן לרכוש את המולטיפלואו שלהם או האיירוואי זו המלצתי. באם לא אז הסליפ לי דו או הדאבל שניהם מצויינים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון שכיבה מלאה- למה זה חשוב?
    חן
    18/07/2016

שלום,
    הבנתי שבאופן כללי מומלץ יותר לקנות טיולון שנשכב ל180 מעלות. מדוע?
    האם זה יותר נוח לתינוק? יותר בטוח? יותר בריא? יותר פונקציונלי?
    תודה

הוספת תגובה

• טיולון שכיבה מלאה- למה זה חשוב? - תגובה

קובי סופר
    19/07/2016

שלום חן,

פחות הוא יותר תיארת נכון.

יותר נח לתינוק לישון בזווית ישרה.
    יותר בטוח, לא כי כל העגלות מחוייבות לעבור בדיקות ולכן לא ימכר מוצר לא בטיחותי.
    יותר בריא, כן כי זה מאפשר השכבה על הבטן. השכבה על הבטן מפתחת את חגורת הכתפיים והצוואר של התינוקות, מכינה לזחילה ומונעת תסמונת ראש שטוח.
    יותר פונקציונלי, כן, מאפשר להשכיב תינוק לישון זמן ממושך בעגלה, השכבה על הבטן, מעבר מאמבטיה לטיולון אפשרי לפני גיל חצי שנה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קובי - כסא בטיחות לרכב שלנו ולרכב של סבתא
    אני
    17/07/2016

היי!

נתחיל עם הקל - סבתא
    הבייב עתיד לנסוע עם סבתא לפחות פעם בשבוע. כרגע עדין בסלקל.
    אני לא יודעת כמה הם יקפידו לשים אותו נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים (עד גיל שנה אין מצב שלא). אז אני מתלבטת האם לקנות כסא ישר מגיל שנה עם כיוון הנסיעה ועד להודעה החדשה, או בכל זאת לקנות משהו מתהפך, אבל משהו שיהיה קל לחגור כל פעם כיוון שאני מאמינה שבימים שסבתא לא תקח אותו היא תהפוך את הכסא כדי שמי שיושב מלפנים לא ישב על המנוע - מה דעתך? תקציב זו לא הבעיה.

אצלנו - אני חושבת ששאלתי אותך בכללי, עכשיו אחדד קצת יותר.
    הילדה בת 7, יושבת על הסקיור קיד, הילד על הקייפיט 30. הוא די ארוך... בן 4 חודשים, 70+ סמ (אבא 2+ מטר). מניחה שעוד מעט יעבור את הגובה בכסא. ההמלצה ממה שאני מבינה זה הנקספיט והברייטקס עם החיבור החדש. ההתלבטות כי כזו - את הברייטקס ראיתי רק באינטרנט - נראה מאוד רחב. אמריקאי אני מניחה. אני חושבת על ילד מס 3 לכשיגיע... מבחינת המקום ברכב... זה בטח לא יקרה לפני שהגדולה תהיה בת 9 (מבחינתי שתהיה בכסא כמה שיותר, אבל אם בגיל 9 והלאה לא תשב בכיסא בטיחות אני מניחה שזה יחסית גיל שהצלחנו למשוך). אם לא תשב בכסא אז אין בעיית מקום, אבל אם כן? אם היא תהיה בת 9 הקטן יהיה בן שנתיים, ואז יוכל לעבור לסקיור קיד. השאלה מה הקומבינה העדיפה. אין בעיה של תקציב.

הוספת תגובה

• היי קובי - כסא בטיחות לרכב שלנו ולרכב של סבתא - תגובה

קובי סופר
    17/07/2016

שלום,

לסבא וסבתא - לגבי מושב דו כיווני המלצתי היא נקסטפיט או ברייטקס. אני ממליץ שיתנסו בחגירה/התקנה לבד ואז יראו מה נח להם יותר. אני חושב שעם הברייטקס יהיה להם קל יותר להסתדר. מצד שני הצ'יקו פחות גורם להזזה של כל המושב הקדמי למנוע :)
    אופציה נוספת זה קוסקו סנרה שהוא מאוד בסיסי ולא הכי אידאלי לניו בורן, מצד שני הוא ממש קליל ולא תופס מקום עצום בתא המטען למקרה והם ירצו מושבים פנויים.

לכם - כפי שאת מבינה הנקסטפיט וברייטקס הם המומלצים, בשני המקרים מדובר בבומבות ולא ניתן להכניס 3 מושבים. כשהילדה תהיה בת 9 ע"פ חוק היא יכולה לשבת ללא התקן בטיחותי אך ההמלצות בארה"ב הם עד גיל 12 להיות בבוסטר עם עדיפות לגב.
    יש מושב בטיחות שנמכר רק בארה"ב והוא עם דירוג בטיחותי של 4 כוכבים מתוך 5 (לברייטקס וצ'יקו הדירוג הוא 5/5). מדובר במושב צר שיחד עם הסקיור תוכלו לצרף עוד סל קל. הבעיה המרכזית שצריך להביאו פיזית מארה"ב כי לא ניתן להזמין לישראל מושבים בדואר (המכס עוצר אותם והם לא נכנסים ללא אישור מכון התקנים ומשרד התחבורה). הוא נקרא RXT של חברת דיונו.
    אני ממליץ להתמקד בנקסטפיט או ברייטקס ולקוות שתסדרו בעתיד (רכב 7 מקומות).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הסנרה

אני
    17/07/2016

ראיתי שמבחן הבטיחות שלו לא טוב כמו שהיה - ירד מ 5 ל 3

לגבי הרכב שלנו - אולי עד שנזדקק למושב שלישי יהיו פתרונות בארץ...
    או שבמידת הצורך הסלקל יעבור קדימה - גם לא מתלהבת... צעד צעד.
    אז ברייטקס או נקספיט? מה היתרונות/חסרונות של כל אחד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הסנרה - תגובה

קובי סופר
    19/07/2016

שלום,

לגבי סנרה לא נתקלתי בכך. הוא עדיין בין 5 המושבים המומלצים של הקונסיומר ריפורטס ולא נראה לי שהם היו ממליצים על מושב עם פחות מ- 4 כוכבים. כמו כן יש את אוונפלו שור רייד שאיני יודע אם נמכר בארץ נכון להיום, די דומה לסנרה ברעיון, במחיר ובמידות.

לגבי צ'יקו או ברייטקס. אני אישית בחרתי צ'יקו. הוא זול יותר, לדעתי נח יותר לתינוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בבחירת עגלה ברייטקס מול פג פרגו
    ורד
    17/07/2016

שלום קובי,
    אני ובעלי מתלבטים איזו עגלה לקנות (ילד ראשון) . העגלות שראינו עד כה הן:
    בייבי ג'וגר סיטי מיני, סייבקס האגיס ו- ברייטקס B-motion plus (הדגם החדש 2016).
    מבין 3 העגלות התרשמתי הכי הרבה מהברייטקס B-motion plus משום שהיא כוללת כמה תכונות שנראות לנו חשובות:
    1.ידית מתכווננת – זו אחת הפונקציות הכי חשובות מבחינתנו !! משום שבעלי מאוד גבוה (1.90) ואני נמוכה (1.60). בעגלות האחרות הרגליים של בעלי נתקעו בעגלה, הוא הלך קצת מכופף והיה לו מאוד לא נוח.
    2. השכבה מלאה של הגב עד לזווית של 180 מעלות כולל מדרך רגליים עולה ויורד (במקרה כזה האם ניתן לוותר לדעתך על האמבטיה?) . כמו כן, הבנתי שמדרך הרגליים יחסית ארוך , ומכיוון שצפויה לנו תינוקת יחסית גבוהה אני חושבת שזו גם פונקציה שהיא אישית חשובה לנו.
    3.גגון XXL עמיד בגשם – אני מניחה שבשמש החמה שלנו או בגשם מאוד פרקטי שיהיה גגון גדול.
    4.קיפול נוח ופשוט ואפשרות להעמיד את העגלה לאחר הקיפול.
    מבחינתי החיסרון היחיד בעגלה זו הוא המשקל – 11.5 ק"ג (אני מקווה שאני צודקת). אני מפחדת שהיא תהיה לי קצת כבדה ולא נוחה.
    מקריאה בפורום ראיתי שאתה מאוד משבח את עגלות הפג פרגו ורציתי לדעת איזו עגלה של פג פרגו היית ממליץ לנו לקנות בהתייחס לתכונות הנ"ל שהעליתי. כל זאת כמובן מבלי להיכנע לתוספות מיותרות על מנת לשמור על מחיר כמה שיותר שפוי.
    ראיתי שעגלות הפג פרגו לא נשכבות עד ל-180 מעלות . האם זה לא חשוב לדעתך? כמו כן, אני יודעת שהן כבדות והקיפול בהן קצת מסורבל.
    בנוסף, מקריאה בפורום ראיתי שאתה כותב שיש חשיבות רבה לאופציה שהטיולון יהיה ממוקם ל-2 הכיוונים. מדוע זה כל כך חשוב?
    שאלה נוספת לגבי מזרן למיטת תינוק – ראיתי שאתה ממליץ על האימג'ן 360 שנמכר רק בשילב. מה דעתך על מזרני עמינח (הם פשוט קצת יותר זולים לפי מה שראיתי) ? אשמח גם לקבל המלצה על מזרן לעריסת תינוק.
    תודה!

הוספת תגובה

• התלבטות בבחירת עגלה ברייטקס מול פג פרגו - תגובה

קובי סופר
    17/07/2016

שלום ורד,

אכן אני רואה בברייטקס מוצר טוב אך עם חסרון ענק שהמוצר לא דו כיווני. כמו כן שינוי המצבים עם שרוך, לא נח וסובל מבלאי מהיר יותר.
    לגבי הדו כיווניות, מספר מחקרים בעולם הצביעו על כך שכמה שיותר התינוק היה מול ההורה (תקופה ממושכת יותר של לפחות עד גיל שנה +), התינוקות ששהו בעגלות מול ההורה יצאו: משכילים יותר (לדוגמא: החלו לדבר יותר מוקדם), מחקר נוסף שלא קשור לעגלות הראה בבירור שככל שתינוק שומע יותר מילים ביום כך הוא גדל משכיל יותר, כאשר התינוק יהיה מולכם תדברו אליו יותר מאשר יהיה הפוך מכם. כאשר התינוק מול ההורה הוא רגוע יותר וכך נרדם טוב יותר בלילה. כאשר התינוק בוהה לעולם הוא אינו מבין מה הוא רואה וכל הבהייה הזו רק מבלבלת אותו, כמו כן התינוקות חווים חרדת נטישה בגיל מומצע של חצי שנה (בדיוק המעבר מהאמבטיה לטיולון) וכאשר הם מול ההורה אין את אפקט החרדה. תינוקות שהיו מול הוריהם היו עם קשר חזק יותר מול ההורה בשלבים המאוחרים יותר לחייהם. מדובר בדברים מאוד חשובים שאני חושב שאם אפשר להנות מהם אז למה לא?

הפג פחות או יותר דומה לברייטקס בפרקטיות, גודל קיפול ומשקל. רק ללא אותם חסרונות של מושב חד כיווני ושינוי מצבים עם שרוך, אי לכך אני חושב שהיא עדיפה. כמובן שפער המחיר מאוד משמעותי. יש כמה רמות גימור כאשר אם אתם לא מעוניינים להשתגע אז גם גרסאת הבסיס עם שלדת S תעשה את העבודה. לגבי השכיבה, יש בזה חיסרון קל אבל אין עגלה מושלמת שיש בה הכל.

לגבי המזרן, האימג'ן הוא מזרן של עמינח, עמינח לא מייצרים נכון להיום מזרן נושם 360 פרט לאימג'ן. בשוק קיימים מזרנים כאלו של חברת בייבי טק או בייבי גב והם זולים מהאימג'ן ודי דומים בתכונות והיתרונות. לגבי מזרן עריסה, גם המזרן הבסיסי ביותר בסדר מכיוון שכל עוד הם על הגב עד גיל 3 חודשים הם אינם יכולים להתהפך לבד. כמו כן אין מזרן נושם לעריסה ולכן גם אין כל כך הרבה ברירות.
    לגבי מזרנים, חשוב מאוד לוודא שלמוצר יש תו תקן (אפילו מול מכון התקנים), מסתובבים בשוק המון מזרנים ללא תו תקן או אישור מכון התקנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ורד
    17/07/2016

היי קובי,
    תודה רבה על התגובה המהירה והנרחבת.
    ראינו עכשיו עגלות של פג פרגו ונראה לי שאם נלך על זה באמת ניקח את הדגם הבסיסי עם שילדת s. הדגם הבסיסי הוא ספורטיבו, נכון? האמת שהפריע לי בפג פרגו שמדרך הרגליים ממש קצר ושידית האחיזה לא התרוממה מספיק גבוה.
    ראיתי שהמלצת בפורום על עגלה דומה של מאמאס&פאפאס דגם ארמדילו פליפ. מה דעתך אליה בהשוואה ל2 הדגמים שאנחנו מדברים עליהם? בחנות שהיינו בה לא מוכרים את הדגם הזה ...
    לגבי המזרן למיטת התינוק- ישנם עוד דגמים שאתה ממליץ עליהם מלבד האימג'ן 360 של עמינח או של חברה אחרת? מה דעתך על מזרני הבייבי טק שנמכרים בחנויות? חשבתי שהאימג'ן הוא של קינג קויל.. טעיתי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נוסף

ורד
    18/07/2016

כמה דברים נוספים:
    -נושא האחריות - אני מניחה שזו גם נקודה חשובה. הבנתי שלברייטקס יש אחריות לכל החיים ואילו לפג פרגו יש אחריות לשנתיים בלבד.
    -שדרוג לפופ אפ - האם לדעתך רצוי לשדרג לפופ אפ? ראיתי שכתבת בפורום שהיתרון בפופ אפ מלבד העובדה שניתן לקפל גם את האמבטיה הוא שהאמבטיה של הפופ אפ יותר קלה מהדגם הסטנדרטי. האם ההבדל משמעותי לדעתך?
    -אני חייבת לציין שוב שהתינוקת שלנו אמורה להיות גבוהה יחסית. אני קצת חוששת שאורך הטיולון ובעיקר מדרך הרגליים בפג פרגו לא יספיק והרגליים של התינוקת שלנו יהיו באוויר.

מה דעתך?
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נוסף - תגובה

קובי סופר
    19/07/2016

שלום ורד,

נושא האחריות הוא אחיזת עניים אחת גדולה. יש לקרוא את האותיות הקטנות.
    אחריות לכל החיים ניתנת בחברות מסויימות רק על שלדה שהכוונה לבסיסה ולא לחלקים הנעים (גלגלים, ידית מתכווננת, מנגנון כיפול וכו'). מרבית החברות יתקנו תקלות גם לאחר גמר האחריות ללא חיוב במידה והתקלה ברת תיקון ולא מצריכה החלפת חלק. כשיש צורך בהחלפת חלק גם חברות עם אחריות לכל החיים יגבו כסף בסבירות די גבוהה.

בפג כמו בהרבה עגלות בשוק מדרך הרגליים ממוקם על השילדה ואין מנוס שבגיל מסויים הרגליים יהיו באוויר עד לתקופה שבה הן יגעו במדרך. גודלו סביר בהתחשב בעובדה שהוא אמור לתמוך רק בעקבים.
    ישנן עגלות בודדות בהן מדרך הרגליים הוא חלק מהטיולון אך שם הבעיה יכולה להיות הפוכה, כאשר התינוקת תגבה הרגליים עלולות להיות מקופולות. רק בעגלה אחת המדרך גם מתכוונן אבל זו עגלה שונה לחלוטין מהסגנון של ברייטקס או פג.
    מדובר בעגלת הרטן שתוכננה בעיקר סביב נוחות התינוק בניגוד לפג ולברייטקס שתוכננו בעיקר לנוחות ההורה ואחר כך לנוחות התינוק כאשר כפי שהסברתי בפג הנוחות לתינוק ברמה גבוהה הרבה לעומת הברייטקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי עגלה ומזרן - המשך

ורד
    21/07/2016

היי קובי, תודה רבה!

לפני כמה ימים כשהיינו בחנות למוצרי תינוקות משכה את תשומת לבנו עגלה בשם +babyzen yoyo. לי אישית היא נראית כמו עגלה שממש תוכננה לנוחיות ההורים, אך אינני מבינה איך עגלה זו יכולה להיות נוחה עבור התינוק (הוא לא מרגיש כל מהמורה בדרך?). כמו כן, מרגיש לי שמדובר על עגלה שיכולה להיות בנוסף לעגלה רגילה, אך לא במקום (אולי כטיולון בשלב מאוחר יותר כשרוצים משהו יותר קל ונוח לאחר שהילד גדל קצת? ).
    מצד שני, מדובר על מותג שנרכש על ידי בוגבו לפי מה שהבנתי וכשקראתי חוות דעת באינטרנט גיליתי שהיא קיבלה המון שבחים.
    מה אתה חושב עליה בהשוואה לעגלות אחרות כמו הפג או הברייטקס ? מבחינת נוחיות ההורה ומשקל אין ספק שהיא אדירה.
    חשוב לי לציין שאין לנו בעיה עם מעלית, רכב קטן וכדומה כך שמבחינתנו זה לא שיקול.

בנושא המזרנים - קצת קשה לי ולבעלי להחליט על איזה מזרן ללכת כי אנחנו באמת לא מבינים בזה כלום! אבל באמת כלום ושום דבר! בכל חנות יש מזרנים של חברות אחרות ודגמים אחרים, כך שאני לא בדיוק מצליחה באמת להשוות ביניהם. אנחנו לא יודעים מה משמעות החומרים שממנו עשוי המזרן (לטקס, ספוג..., מעכבי בערה או לא מעכבי בעירה ועוד...) , ולכן גם איננו יודעים כמה צריך להתפרע פה. נהיה מוכנים להשקיע טיפה יותר במחיר אם אני אדע שזה מזרן איכותי אבל אולי זה גם מוגזם להוציא 1000 ש"ח על מזרן. ראיתי בפורום שהמלצת על אימג'ן 360 , על סליפ לי אייר של ליטף, ולי גם המלצת על שני דגמים של בייבי טק.
    עד עכשיו ראינו בשילב את המזרנים ובחנות נוספת דגמים אחרים של בייבי עמינח (סלפנדיד, פאזל לטקס,בייבי לנד, מרמלדה וכדומה ).
    מה הקווים המנחים שאתה יכול להמליץ בבחירת מזרן טוב אך לא יקר מאוד? על איזה חברה אתה הכי ממליץ? אשמח להכוונה.
    אגב, האם לא חשוב שלמזרן יהיה צד אחד קשיח וצד אחד רך יותר - כי באימג'ן אין 2 צדדים לפי מה שהבנתי.

שוב תודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי עגלה ומזרן - המשך - תגובה

קובי סופר
    22/07/2016

שלום ורד,

לגבי יויו, אני לא ממליץ עליה כעגלה מגיל לידה. העריסה מאוד צרה ולדעתי עלולה להיות צפופה לתינוק גדול. היות והטיולון מתאים רק מגיל חצי שנה יש צורך למשוך עם אותה עריסה עד גיל חצי שנה. אני חוזר ואומר, ככל שעגלה יותר נוחה להורה כך זה בא על חשבון נוחות התינוק ולהפך. לכן אם יש סדר עדיפויות לכו לפיו. אם סדר העדיפויות שם אתכם בראש והתינוק בסוף אז כפי שהסברתי היויו היא פתרון טוב. ממה שאני מכיר זהו לא סדר עדיפויות של מרבית ההורים ולכן אני ממליץ על עגלות כמו בוגבו בי או ארמדילו פליפ, מספקות נוחות טובה להורה (לא מושלמת כמו היויו) ועדיין נוחות טוב לתינוק.
    כמו כן אין קשר לבוגבו ובייביזן פרט לעובדה שהמותגים האלו מיובאים ע"י אותו יבואן.

לגבי מזרן, מזרני ספוג חייבים להכיל חומר מעכב בערה (זו דרישת מכון התקנים), הוכח שחומר זה אינו בריא לנשימה עבור תינוקות. לכן אני נוטה להמליץ על מזרנים כמו האימג'ן שלא מכילים חומר זה ומעכבים בערה באופן טבעי. כל הרעיון המרכזי סביב המזרן הוא צמצום סכנת חנק (הגורם המרכזי בתופעת מוות בעריסה). במזרן דו צדדי כאשר ראש התינוק כלפי מטה (במידה והתינוק הגיע למצב שהוא על בטנו) הצד הקשיח מונע שקיעת הראש ובכך מצמצם סכנת חנק. לכן אם רוכשים מזרן ספוג, מזרן מסוג זה נותן פתרון טוב לסכנה. המזרנים הנושמים כמו האימג'ן כבר מאפשרים מעבר חופשי של אויר, לכן אין צורך שהתינוק ישכב על מוצר קשיח, כמו כן הם מאפשרים ויסות טמפרטורה נכון יותר וכפי שהסברתי לא מכילים חומרים מעכבי בערה. אי לכך אני חושב ששווה להשקיע במזרן מסוג זה. ושוב אציין, רק לוודא שלמוצר יש תו תקן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בבחירת מזרן-המשך

ורד
    24/07/2016

היי קובי,

קראתי עוד בפורום במהלך הסופ"ש ויש לי עוד מספר שאלות לגבי מזרן למיטת תינוק:

1. האם מלבד האימג'ן 360 יש מזרן נושם נוסף של עמינח?
    (לדוגמא, האם סדרת המזרנים של בייבי עמינח נושמים - ספלנדיד, פאזל לטקס, בייבי לנד, מרמלדה וכו'. )

2. האם ההבדל בין מזרן airflow של בייבי טק לבין ה-multiflow הוא בכך שהairflow הוא דו צדדי בעל צד אחד קשיח וצד אחד רך יותר וה-multiflow הוא לא דו כיווני אלא דומה מאוד לאימג'ן 360?
    אם כן, האם ה-multiflow מומלץ יותר מבחינתך? כמה הוא איכותי בהשוואה לאימג'ן 360 לדעתך (האם הבדל המחירים נובע אך ורק מהשם או שאכן האימג'ן איכותי יותר) ? אני מניחה שיש הבדל משמעותי ביניהם במחיר...

3. ראיתי לפי הפורום שהמזרנים המומלצים מבחינתך הם :
    האימג'ן 360 , airflow (בייביטק/בייבי גב), multiflow (בייביטק/בייבי גב) ו- ליטף פליפ לי אייר .
    האם המזרן של ליטף גם הוא נחשב למזרן נושם?
    האם תוכל לדרג לי את המזרנים לפי העדפה שלך? זה מאוד! יעזור לנו להחליט.

4. במידה ונלך על אחד מ-2 המזרנים הבאים : ה-airflow או ה-multiflow , ראיתי בפורום שיש הבדלים בין שמות הדגמים בין החנויות השונות . איך אוכל לוודא שכשאני באה לקנות את ה- multiflow ,לדוגמא, שלא מוכרים לי דגם אחר של בייבי טק בטעות?

5.מנסיונך, היכן הכי כדאי לקנות את שלושת המזרנים הנ"ל ובאיזו חנות ניתן למצוא אותם?

תודה,
    ורד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

קובי סופר
    19/07/2016

שלום ורד,

לגבי גובה הידית זהו גובה ממוצע ומאוד תלוי בכם עניין הנוחות. בידקו שלא הורכבה הפוך מכיוון שבחנויות רבות הידית מורכבת הפוך משום מה. הקשת של הידית צריכה להיות כלפי פנים העגלה.
    הארמדליו באיכות פחות טובה מהפג אך זולה ממנה באופן די משמעותי, כמו כן היא קלה יותר וקטנה יותר בקיפול ולכן זה גם תלוי בצרכים שלכם. הרבה כאן נשאלת השאלה לגבי עגלה לרכב קטן או תחבורה ציבורית או עליית מדרגות עם עגלה, הארמדילו היא בדיוק העגלה לשלושת השאלות האלו כאשר הפג פחות, כאשר גם לרוב התקציב שמגדירים לי כאן לא קרוב למחיר הפג. אם אין בעיה עם שלושת הדברים שציינתי הפג עדיפה לדעתי.

לגבי מזרן, קינג קויל ועמינח הם אותה חברה. האימג'ן אכן ממותג כקינג קויל בשילב.
    לגבי בייבי טק, מזרן המולטיפלאו שלהם או האיירפלואו (שממותג בייבי גב) הם ברמה מאוד דומה לאימג'ן רק זולים יותר ולכן אני ממליץ עליהם בחום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג פרגו פופ אפ vs. איזי ווקר - מי מתאימה יותר לדרישות שלנו?
    zlatina
    16/07/2016

היי קובי,

תינוק ראשון, מחפשים עגלה עם הדרישות הבאות:
    - טיולון לשני הכיוונים
    - עגלה מתקפלת עם הטיולון
    - נוחות מקסימלית לתינוק
    - תימרון ונסיעה חלקים, עגלה שקל לדחוף

אנחנו עושים המון הליכות (בפארקים וברחוב) ורוצים עגלה שיהיה מאד נוח ללכת איתה.
    כמובן עדיף שתהיה כמה שיותר קלה כשמרימים במדרכות/מדרכות.

כרגע ההתלבטות היא בין
    Peg Perego Pop up 2016 עם שילדה S
    ובין
    Easy walker Mosey

מי מבין השתיים עדיפה לדעתך? האיזי ווקר זולה בכ-1000 שקל אבל יש עליה פחות חוות דעת, אז אני לא בטוחה כמה חלקה הנסיעה איתה.
    מי מבין השתיים עדיפה לדעתך?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• פג פרגו פופ אפ vs. איזי ווקר - מי מתאימה יותר לדרישות שלנו? - תגובה

קובי סופר
    17/07/2016

שלום,

מדובר בשני מוצרים מאוד דומים. לגבי המחיר יש לזכור שהפג כוללת סל קל ותיק שלא כלולים בווקר. כמו כן לפג מספר גרסאות ולכן יכול להיות פער גבוהה יותר מ- 1000 ש"ח. כמו כן אני תמיד בפג לשדרג לשלדת S בתוספת תשלום, בעיקר לדרישות שלכם אני חושב שזה חובה.

אין לי המלצה חד צדדית. בפג המושב והאמבטיה רחבים יותר. היא ותיקה יותר בשוק וחוות הדעת חיוביות. הווקר חדשה אך מהתרשמות שלי מדובר במוצר טוב שעונה לכל הדרישות שלכם.
    אני ממליץ למצוא חנות שמשווקת את 2 המוצרים ולבדוק אחת מול השנייה שזה אומר:
    ללכת עם משקל בתוך העגלה ומחוץ לחנות, לנסות לעלות ולרדת מדרכות וללכת על משטח לא חלק. לנסות לקפל, לנסות לתפעל, לפרק ולהרכיב אמבטיה וטיולון, לשנות מצבים בטיולון וכו'. לבדוק ברכב ולבסוף לקבל החלטה מושכלת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו גם לוקחים את ההרטן בחשבון

zlatina
    17/07/2016

אפשר לדעת מה משקל הרטן VIP שלדה + טיולון?
    ואם אתה יודע אז גם מה משקל הפג פרגו פופ אפ עם שלדה S כדי להשוות.

כרגע מתלבטים ביו הפג, ההרטן, או בכלל להסתפק בעגלה כמו סולה 2 שגם מצאה חן בעיננו והיא זולה בהרבה.

תודה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת על ההרטן

zlatina
    18/07/2016

האם הגלגלים הם מוקצפים או גלגלי אויר? לא מצאתי באתר שלהם תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו גם לוקחים את ההרטן בחשבון - תגובה

קובי סופר
    19/07/2016

שלום,

ההרטן היא סגנון אחר כאשר בה שמו דגש על 2 דברים שהם:
    נוחות ניוד ונוחות לתינוק. ב- 2 הפרמטרים האלו היא מתעלה על כל העגלות בשוק לדעתי.
    מצד שני הדברים האלו גורמים למוצר להיות כבד יותר וגם יותר מסורבל לתפעול ולכן כאן זהו השיקול ההעדפות שלכם.
    אני תמיד אומר להורים העתידיים לשים משקל של 6 ק"ג באמבטיה של העגלה וללכת איתה ולנסות לעלות מדרגה (פעולה שעושים מספר פעמים ביום). בהרטן תעשו זאת בקלות לעומת זאת בפג ובסולה תרגישו קושי עד קושי רב (תלוי בכח הפיזי שלכם), באיזי ווקר גם תרגישו קושי אך זה יהיה פחות מאשר בפג ובסולה.
    ההרטן שוקלת כ- 13 ק"ג יחד עם הטיולון בעוד שהפג שוקלת כ- 11.5 ק"ג. להרטן גלגל מוקצף זהה לגלגל אויר רק ללא פנימית, כלומר איכות נסיעה של גלגל אויר רק ללא פנצ'רים. בפג עם שלדת S וגם באיזי ווקר יש גלגלים די דומים להרטן אבל לא מערכת קפיצים כמו בהרטן וכאן מורגש ההבדל הגדול בנוחות הניוד.
    לגבי סולה, זו עגלה מאוד בסיסית עם תמורה טובה לכסף. עדיין עגלות כמו איזי ווקר, פג והרטן נותנות בדברים מסויימים איכות גבוהה כפליים. לדוגמא בהרטן זה נוחות הנסיעה, הריפוד בטיולון ומצבי השכיבה שלו (גם הרוחב והאורך משמעותיים), בפג ובאיזי ווקר אלו נוחות הקיפול וגם הנסיעה הטובה יותר מהסולה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה איכותית- לתינוק ראשון
    יסמין
    14/07/2016

cybex או Baby Jogger או Peg Peregoאו אנגליזינה?
    מצטערת ששיגעתי אותך, האמת היא שעשיתי לי טבלה עם שמות של עגלות שאמהות המליצו מפורומים שונים ומנסה לקרוא על חסרונות ויתרונות של כל אחת.
    ואני כן מעוניינת בהמלצת ועזרת מומחה כמוך:)
    אני גרה קומה 3( מן הסתם לא רוצה אותה ממש כבדה)
    מעדיפה מראש 3 חלקים ( כלומר עם הסל קל? מה אתה אומר?)
    מעדיפה שתהיה נוחה לשימוש בנסיעה ובניוד ולא מסובכת מבחינת תפעול וקיפול.
    סל רחב וגדול.
    ואיכותית שתשמש אותי בע"ה להריונות הבאים.

אשמח לקבל עוד שמות של עגלות אפילו אם לא מוכרות (מותג פחות מעניין אותי)
    תודה מראש קובי :)

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה איכותית- לתינוק ראשון - תגובה

קובי סופר
    15/07/2016

שלום יסמין,

לגבי המלצות מאמהות בפורומים אני ממליץ מאוד להיזהר. בהרבה מקרים מדובר ביבואנים, חנויות או אנשים בעלי אינטרס שתרכשו מוצר כזה או אחר. המדד הכי טוב זה לשאול אמהות ברחוב ויחד עם זאת לקחת בחשבון שלכל אחת צרכים שונים. כלומר גם אם האמא הכי מאושרת בעולם מהעגלה יש אמא אחרת שסובלת מאותה עגלה.

אני חושב שלצרכים שלך יתאימו 3 עגלות:
    בוגבו בי 3, איזי ווקר או מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ. גם בייבי ג'וגר וסייבקס יתאימו לך אבל לדעתי בנוחות לתינוק שלושת העגלות שציינתי טובות יותר. הפג שהזכרת טובה יותר משלושת העגלות שהזכרתי אך היא תהיה לך פחות נוחה כי היא כבדה וגדולה יותר. אי לכך שלושת העגלות שהזכרתי הן האיזון בין הנוחות שלך לנוחות התינוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה איכותית- תינוק ראשון

יסמין
    17/07/2016

קובי אני ממש מודה לכך על הסבלנות וההיענות.. איזה כיף שיש אותך ברשת:)..

שאלה נוספת: מה דעתך על עגלת chicco? מומלצת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה איכותית- תינוק ראשון - תגובה

קובי סופר
    17/07/2016

שלום יסמין,

מדובר בעגלה עם קיפול מטריה ואני פחות ממליץ על עגלות בסגנון זה.
    מלבד היתרון של קיפול קטן מקבלים מספר חסרונות שהם:
    סל חפצים קטן ולא נגיש.
    שלדה רופפת, אין זה מעיד על חוזק המוצר אבל זה פוגע ביכולת הניוד והתמרון, לרוב מצריך 2 ידיים לניוד העגלה.
    תמיכת הגב בטיולון חלקית.

בעגלות שהמלצתי גם מקבלים קיפול קטן ועדיין לא סובלים מאותם החסרונות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת שלישיה של VALCO BABY עם כיסא JOEY
    אם לשלישיה
    14/07/2016

הי, אני מחפשת עגלה לשלישיה, ממה שביררתי יש בשוק את עגלת הרכבת של פג פרגו ועוד כמה side by side, שניהם לא מתאימים לי כי לא יכנסו במעלית של הבנין.
    שמעתי שיש עגלת תאומים של valco baby שפשר לחבר אליה כיסא נוסף מעל - joey sit.
    האם ניתן להשיג בארץ את העגלה והכיסא (או אפילו רק את העגלה המתאימה)?
    האם יש לך המלצות אחרות?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• עגלת שלישיה של VALCO BABY עם כיסא JOEY - תגובה

קובי סופר
    15/07/2016

שלום,

אכן קיים כזה מוצר אך הוא אינו מיובא לארץ. צריך ליצור קשר מול היבואן ולבדוק אפשרות הזמנה באופן פרטי.
    לצערי האופציות אינן רבות והן בעיקר רכישת עגלת תאומים ועגלת יחיד. עגלת השלישיה הכי סבירה שיש היא הפג פרגו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לקניית עגלה - הריון ראשון
    יסמין
    13/07/2016

היי
    אני בהריון ראשון ומאוד מתלבטת לגבי עגלות.
    הייתי רוצה המלצה לעגלות שכדאי לקנות.( בעיקר קלה לשימוש ושתשמש להריונות הבאים)
    מה הם הקריטריונים שעלי להסתכל עליהם בקניית עגלה? ובאיזה חנויות?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• המלצה לקניית עגלה - הריון ראשון - תגובה

קובי סופר
    13/07/2016

שלום יסמין,

אין המלצה חד משמעית. כל המלצה לגופו של עניין ובהתאם לצרכי ההורה.

עגלות קלות לשימוש בדרך כלל סובלות מחסרונות אחרים כיוון שאין עגלה מושלמת.
    הקריטריונים צריכים להיות על סמך הדרישות שלך:
    נוחות נסיעה וניוד, נוחות התינוק, משקל, גודל קיפול, נוחות תפעול, מראה וכו'
    כל אלו ע"פ הסדר שנכון לכם ועדיף לכם.
    בדרך כלל ככל שהעגלה נוחה יותר להורה כך היא תהיה פחות נוחה לתינוק. אי לכך יהיו מוצרים קיצוניים שסופר נוחים לתינוק ופחות להורה ולהיפך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה