מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בקשר לעגלה, סלקל ומזרןאדוה30/06/2016
שלום קובי
אשמח לקבל את חוות דעתך במס' דברים:
1. אחרי בדיקה של לא מעט עגלות החלטתי שאני מעוניינת לרכוש עגלת ארמדילו פליפ XT של מאמס אנד פאפס שראיתי שגם אתה ממליץ עליה אך אתה גם ממליץ לא מעט על ממבה של abc. אשמח לדעת מה היתרונות/חסרונות שלהן, מי מהן עדיפה או בכלל כדאי ללכת על משהו אחר?
לפי מה שראיתי הן פלוס מינוס אותו המחיר (סביב ה3000 ש"ח אמבטיה+טיולון).
2. האם צריך לקנות מזרן לאמבטיה/טיולון, זה לא מגיע עם מזרן?
3. אני יודעת שפג פרגו יותר איכותית אך עולה הרבה יותר. האם שווה באמת להשקיע את הסכום הלא מבוטל הזה?
אני מדברת על דגם הבוק פולס פופ אפ שילדת S.
חשוב לי בעגלה שתהיה נוחה לתינוקת קודם כל, קלת משקל (אני גרה בבניין בלי מעלית), מתניידת עם רכב צמוד בעל תא מטען גדול, נשכבת ל180 מעלות, דו כיוונית, מנח רגליים משתנה, סגירה/התנהלות קלה, צלון גדול (אני עתידה ללדת באוגוסט), חלון הצצה, רוב ההתנהלות שלנו היינה עירונית. באופן כללי לא לשבור את הגב עליה (בעלי ואני לא גבוהים, באזור 1.65-70 אבל אני סובלת מהגב) והייתי מעדיפה לא לקחת משכנתא על זה ושתחזיק יותר מילד אחד.
3. האם עדיף סלקל או כיסא בטיחות רב שלבי בסגנון הצ'יקו נקסטפיט?
אם אלך על סלקל, איזה דגם מומלץ שמתחבר לעגלה חוץ מהאטון 3 או 4 שהמחיר מאוד גבוה?
ראיתי שאתה ממליץ על חברות ולא על דגמים ואין לי מושג על מה ללכת.
4. איזה מזרן מומלץ לעריסה ולמיטה:
יש רגיל, נושם, דו"צ, אורתופדי, עם מעכבי בעירה וכו' מ100 ש"ח ועד אלפי שקלים.
מה מומלץ?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בקשר לעגלה, סלקל ומזרן - תגובה
קובי סופר30/06/2016שלום אדוה,
לגבי ממבה או פליפ
מדובר בשתי סגנונות שונים ולכן תלוי מה הדרישות. כמו כן אני לא ממליץ על הממבה אלא על ממבה פלוס, למרות השם הדומה מדובר בדגם שונה לחלוטין והוא נמכר ביותר מ- 4000 ש"ח. את הממבה שראית החליף דגם סלסה שהוא יותר עדכני וטוב.
2. האם צריך לקנות מזרן לאמבטיה/טיולון, זה לא מגיע עם מזרן?
תלוי בעגלה, בעגלות שציינת אין צורך אלא רק בסדין.
לגבי פג
שוב, תלוי בדרישות ובמחיר הפג אני חושב שהממבה פלוס עדיפה.
עכשיו שראיתי את הדרישות אני חושב שהארמדילו פליפ עונה לדרישות. היא קלה וקומפקטית וגם הקיפול קל. כושר השרידות שלה סביר אבל זה חלק מהעניין שקונים מוצר קל.
סל קל או כסא
לסל קל יתרונות של שכיבה טובה יותר ואפשרות לשליפה מהרכב יחד עם תינוק. שתי היתרונות לא קריטיים לרוב האנשים ולכן השיקול הוא שלכם. סל קל מומלץ הוא אטון 4 עם דירוג בטיחותי של 5 כוכבים. הוא יקר והיות והרבה הורים מעדיפים לא להשקיע יותר מדי על מוצר שהוא לתקופה קצה אני ממליץ על סייבקס כחברה כי הדגם הזול עדיין ברמת בטיחות גבוהה. אם הולכים על כיסא נקסטפיט זו המלצתי.
מזרן
לעריסה מזרן רגיל עדיף עם כיסוי רשת נגד הזעה.
למיטה עדיף מזרן נושם. כל המזרנים מעכבי בערה אבל המזרן הנושם הוא מעכב בערה טבעי וללא הזרקת חומר כימי. כל המזרנים אורטופדיים. מזרני בייבי טק או בייבי גב הנושמים מומלצים וגם אימג'ן 360 שנמכר ברשת שילב.
כמו כן מסתובבים המון מזרנים בשוק ללא תו תקן או אישור מכון התקנים ולכן אני ממליץ להתקשר למכון התקנים ולוודא שלמזרן שתרכשו יש תקן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
אדוה30/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לילד ראשוןלולה30/06/2016
היי קובי,
מחפשים עגלה לילד הראשון. אנחנו שנינו גבוהים (אני 1.78 ובעלי 1.92), גרים בקומה 4 ללא מעלית..לא מתכוונים להעלות את העגלה הביתה בכל פעם אלא להשאירה ברכב- יונאי i20 עם בגאז' קטן יחסית.
אני צריכה ללדת בחורף, חשובה לי מאוד האמבטיה, נוחות הקיפול של העגלה, נוחות לילד ,נוחות לי וסל גדול..
ההתלבטות היא אם לקנות עגלה חדשה (אמבטיה +טיולון) רצוי עם אמבטיה שמתקפלת עם העגלה כמו בדגם החדש של פג.
או..להשאיר מחברה עגלה של פג, בוק פלוס- דגם של שנת 2013 (ללא אמבטיה מתקפלת) רק להתחלה ולאחר מכן לעבור לטיולון...
ממה שראיתי הבוק פלוס מסורבלת וקשה להכניס אותה לאוטו.
האם יש עוד עגלות שמתקפלות עם האמבטיה?
אם אשאיל מהחברה את העגלה על איזה טיולון תמליץ בהמשך?
אם אחליט לקנות עגלה חדשה מגיל לידה -על איזו עגלה תמליץ במקרה שלנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועל איזה סלקל תמליץ לנו?
לולה30/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עגלה לילד ראשון - תגובה
קובי סופר30/06/2016שלום לולה,
עניין הקיפול עם האמבטיה לדעתי מיותר. אני לא מכיר כאלו שהתעסקו עם זה כי זה עדיין דורש זמן והתעסקות שלא תמיד יש, בטח בחורף גשום או עם תינוק בוכה ברכב. פירוק האמבטיה מהשלדה לוקח שניה ולאחר מכן קיפול העגלה לוקח עוד כמה שניות ותוך 10 עד 20 שניות הכל ברכב. קיפול האמבטיה ואז קיפול העגלה יחד יקח זמן כפול וגם יהיה כבד להכניס הכל לרכב במכה אחת.
רוב ההורים מפרקים ושמים את האמבטיה בפנים הרכב והשלדה בתא המטען.
באופן כללי מרבית האמבטיות מתקפלות אך לא יחד עם השלדה כמו בפג.
הפג לא בעלת ידית מאוד גבוהה אך היא בגובה ממוצע שיכול להיות טוב לכם מומלץ לבדוק ולטייל איתה בחנות. ישנן עגלות עם ידית טלסקופית או עם גלגלים גדולים ואז הן גבוהות יותר. כמו כן לפג יש ברקס מרכזי מה שיגרום להורה גבוהה להיתקל בו מדי פעם בזמן הליכה.
הייתי ממליץ לכם לבדוק את דגם ממבה פלוס של איי.בי.סי דיזיין. העגלה תוכננה להורים גבוהים. האמבטיה גם מתקפלת בקלות וברכבים מסויימים אפשר לקפל את העגלה עם האמבטיה ולהכניסה לרכב. כמו כן ניתן לחבר עליה סל קל סייבקס שלדעתי הוא טוב יותר מהסל קל של פג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ואי כרום הדגם החדשקובי סופר29/06/2016
שלום,
אני מעוניינת לרכטש את העגלה ג'ואי כרום- הדגם החדש, כלומר גגון מוארך, 5 מצבי ישיבה, בדים טובים יותר וכל השיפורים שהתווספו....
אבל אני מבולבלת כי ראיתי שיש דגם ג'ואי כרום 2016 ויש דגם ג'ואי כרום דלוקס. האם מדובר בשני דגמים שונים או שזה אותו הדבר? במידה ואלו אכן שני דגמים שונים אשמח לדעת מה ההבדלים ביניהם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ג'ואי כרום - תגובה
קובי סופר30/06/2016שלום יעל,
הדגם שאת רוצה הוא הDLX וזהו הדגם המומלץ. אני לא ממליץ על דגם שנקרא 2016 או 2015 אלא רק על הדגם עם 5 מצבים וגגון מוארך.
למראית עין הדגמים זהים אך ישנם הבדלים טכניים רבים ולכן אני ממליץ רק על דגם DLX בכרום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל אפשא לשים תינוק בטרמפולינה?נטלי29/06/2016
היי קובי
יש לנו טרמפולינה ג'ימני של טייני לאב ורציתי לשאול מאיזה גיל אפשר להשתמש בה? האם יש הגבלת זמן שהילד יכול לשבת בה? האם יש הגבלה למספר פעמים שהתינוק יכול לדבת שם ביום?
התינוק שלי בן חודש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאיזה גיל אפשא לשים תינוק בטרמפולינה? - תגובה
קובי סופר30/06/2016שלום נטלי,
הטרמפולינות מתאימות מגיל לידה. בניגוד לסל קל אין הגלת שהייה כי הן שוכבות במצב כמעט ישר. יחד אם זאת חשוב לדעת ששהייה מרובה על הגב גורמת לתסמונת ראש שטוח. לא מדובר בסכנה בריאותית אך יש פגיעה אסטית בראש התינוק שנשארת לכל חייו. היות וההמללצות בלילה הן השכבה על הגב מומלץ שלפחות ביום התינוקות ישכבו על הבטן עד כמה שניתן. לצערנו בעולם המודרני התינוקות עוברים ממיטה לטרמפולינה, לסל קל, לעגלה וחוזר חלילה כך שהם מבלים את כל היום על הגב. לכן אני ממליץ על שימוש לא ארוך בטרמפולינה ובגיל שלוה/ארבעה חודשים להשכיב על הבטן בשטיח פעילות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם בגיל חודש ההמלצה היא על הבטן?
נטלי30/06/2016הוא בן חודש עוד כמה ימים האן גם בגיל כזה ההמלצה היא על הבטן כמה שאפשר? אנחנו מידי פעם מנסים שישכב על הבטן אבל זה בהשגחה ולא להרבה זמן כי זה לא נוח לו. על הטרמפולינה זה עדיין נחשב כעל הגב? אז הבנתי ממך שאין הגבלת שהייה על הטרמפולינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם בגיל חודש ההמלצה היא על הבטן? - תגובה
קובי סופר30/06/2016שלום נטלי,
בגיל הזה מוקדם להשכיב על הבטן אך טוב שאתם מרגילים מגיל כזה כי ככל שהם גודלים כך יותר קשה להרגיל אותם להיות על הבטן. אין הגבלת זמן אך שוב, חשוב להשכיב על הבטן (תמיד עם השגחה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל-קלים של סייבקס מגיל לידה 1, 4 או Qd.b.28/06/2016
שלום קובי,
הבנתי ממה שאתה רושם שהאטון Q והאטון 4 בעצם זהים מלבד העיצוב.
אשמח אם תוכל להסביר מה ההבדל בין האטון הרגיל שנמכר (1?) לבין האטון 4, האם ה-1 מומלץ? האם ההבדלים שווים את הפרש המחיר? (כמעט פי 2 ).
חוץ מזה, קראתי באיזה אתר שהאטון 4 קיבל דירוג בטיחות נמוך יותר מה Q עקב רעילות גבוהה בבדים שלו, האם זה נכון?
תודה רבה,
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סל-קלים של סייבקס מגיל לידה 1, 4 או Q - תגובה
קובי סופר28/06/2016שלום,
לגבי הבדל בין אטון רגיל (1) ל- 4. ל- 4 יש הגנת ראש שלא קיימת ברגיל. כמו כן ל- 4 יש כנפיי פלסטיק קשיחות שנשלפות לכיוון הדלת, חס וחלילה בפגיעת צד הכנפיים האלו מפחיתים עד 40% מעוצמת המכה. ה- 4 קיבל 5 כוכבי בטיחות לעומת 4 בדגם הרגיל. גם אם בסיס וגם ללא. לגבי רעילות חומרים התוצאה רלוונטית לדגמים שנמכרים בארה"ב שם התקנים בבדים מקלים יותר בהשוואה לאירופה ובעיקר בהשוואה לגרמניה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
d.b.29/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום חוות דעת על דגם סייבקס אטון סילבר ?רן27/06/2016
שלום חוות דעת על דגם סייבקס אטון סילבר והאם מתאים לעגלת ארדמילו פליפ XT?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום חוות דעת על דגם סייבקס אטון סילבר ? - תגובה
קובי סופר27/06/2016שלום רן,
מתאים לפליפ. סל קל טוב עם דירוג בטיחותי של 4 כוכבי בטיחות ומחירו הגון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש כזה דבר חיתול מושלם? צריכה המלצה בבקשהסיגלית27/06/2016
אני אסביר למה אני מתכוונת: אני מחפשת את השילוב המושלם בין משהו איכותי וסופג אבל שיהיה לא יקר. יש כזה דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש כזה דבר חיתול מושלם? צריכה המלצה בבקשה - תגובה
קובי סופר27/06/2016שלום סיגלית,
זה גם מאוד אינדיבדואלי. אני מכיר המון שמרוצים מהחיתולים של רמי לוי והם זולים.
כמו כן גם על חיתולי הפרימיום תמיד יש מבצעים והנחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש את טיטולים פרימיום
נועה28/06/2016לדעתי הם יענו לך על הדרישות. גם סופגים מעולה וגם לא יקרים במיוחד. אני משתמשת בהם תקופה ארוכה והם ממש טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה ראשונה - התלבטות בהמשך להמלצותאלונה27/06/2016
קובי בוקר טוב,
בתשובתך הקודמת המלצת לבדוק את עגלת הרטן. יש דגם ספציפי שמומלץ?
יש עוד סוגי עגלות מומלצות? אני שומעת המון דעות מבלבלות והמלצות מגוונות - אינגלזינה, בייבי ג׳וגר מיני סיטי. ראיתי פה גם את המלצתך לארמדילו פליפ
להזכירך, אנחנו התרשמנו מהפג פרגו book plus pop up. ציינת שזה אכן הדגם הכי מומלץ של פג, אבל השאלה אם הפג בכלל מומלצת? האם אינה גדולה / כבדה/ מסורבלת מדי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלה ראשונה - התלבטות בהמשך להמלצות - תגובה
קובי סופר27/06/2016שלום אלונה,
לגבי הרטן, כל הדגמים זהים למעט הבדלים בשלדים. מאוד תלוי הצרכים. לדוגמא: שלד וי.איי.פי בנוי לצרכים עירוניים פלוס. דגמי הרייסר או הסקיי גם בנויים להליכות בשטחים קשים כמו: אבנים, שלג, חול ים, יערות.
לגבי המלצות: תמיד יש אבל עגלה זהו דבר אינדיבידואלי. לא כל מה שמעולה לאחת טוב לאחרת. בייבי ג'וגר היא העגלה הכי נוחה להורה ולדעתי חלק גדול מאוד מזה בא על חשבון נוחות התינוק ולכן נשאלת השאלה מה אנו מעדיפים? אני מכיר המון שיעדיפו את הנוחות שלהם על פני הכל וזה בסדר. הפליפ היא כבר פשרה טובה של נוחות טובה יותר לתינוק אך עדיין לא מושלמת ועדיין יש נוחות טובה להורה. הבוק כבר יותר נוחה לתינוק מהפליפ אבל פחות להורה בהשוואה לפליפ כי היא כבדה וגדולה יותר בקיפול, האם היא מומלצת? לדעתי יותר מהג'וגר והפליפ, מעבר לחסרונות היא יקרה יותר וזהו עוד שיקול שאתם צריכים להכניס. ההרטן היא לדעתי שיא הנוחות לתינוק אבל היא כבדה ביחס לאחרות. אי לכך אתם צריכים להחליט מה ההעדפות. כמובן שזה גם משתנה בהתאם לתנאי מגורים, סוג רכב וכו'.
אני לדוגמא גר במושב כך שמשקל העגלה ממש לא משמעותי לי ולכן העדפתי את נוחות התינוק על פני הכל ולכן אני בעד ההרטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות ברכישת עגלה להורים גבוהיםג'ני26/06/2016
קובי שלום,
לאחר עיון בהמלצותיך ובהמלצות בכלל ראינו את עגלות
ממבה פלוס וסלסה של איי בי סי.
בגדול, עגלות מדהימות, ומתאימות בכל הפרמטרים עד
שהגעתי לקיפול.
הקיפול של הסלסה מאוד לא נוח, של הממבה יותר טוב,
אבל שתיהן כבדות!
ג'ואי כרום טובה יותר, אבל נפסלה בגלל שהטיולון קטן.
נשארנו עם האיה בייבי דגם טורנדו ודגם ולנסיה, ועגלה
נוספת שראיתי במקרה - גו בייבי דגם ויולה.
הויולה מאוד נוחה, גבוהה, הקיפול והמשקל שלה מעולים, יש לה הצללה טובה.
הבדים ואיכות החומרים פחות טובים מהממבה, אבל בעיני
נוחות ומשקל יותר חשובים.
האיה בייבי גם התאימה יחסית, אבל בגלל מחירן הזול יחסית
של כל העגלות שציינתי, אני מפחדת שיש, קאטץ' שאני
מפספסת.
אשמח שתאיר את עיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות ברכישת עגלה להורים גבוהים - תגובה
קובי סופר26/06/2016שלום ג'ני,
הולנסיה כבדה יותר מהסלסה או הגו בייבי ויולה וטורנדו. היא שוקלת בערך כמו הממבה פלוס. איכות הבדים בהחלט לא מהגבוהות. כמו כן בעבר היה אחוז תקלות גבוהה אני לא יודע איך זה נכון להיום. לכן אני פחות ממליץ על הולנסיה.
לגבי ויולה וטורנדו. זו אותה עגלה פחות או יותר, יבואנים שונים וכל אחד עושה את השינויים הקטנים שלו. בפועל אותו מוצר. החסרונות המרכזיים הם: רוחב שלדה של 66 ס"מ, מקשה מאוד במעבר במקומות צרים, כפי שציינת נושא בדים, כמו כן מצבי הטיולון לא טובים בעיני. ממצב שכיבה המצב הבא הוא כמעט ישיבה כאשר תינוק חייב מצב ביניים. הביניים בשני הדגמים יותר קרוב לישיבה מאשר לשכיבה. שמעתי על כך תלונות ממשתמשים ולכן איני ממליץ עליהם.
חייבים להבין שמוצר קל נעשה מפחות חומרים, חומרים פשוטים יותר, בדים דקים יותר, קפיצים פשוטים וכו'. אי לכך סביר שאיכות המוצר תהיה פחותה ואילו אחוז התקלות יהיה גבוהה יותר. זה לא קאטץ' אלא דרכים של יצרנים להנות מהכל, לשלם בחו"ל פחות על מוצר ולמכור מוצר קל מבחינת משקל. כאן זה כבר שיקול שלכם, החיסכון הכספי, נוחות תפעול, נוחות התינוק. מה בא קודם? ברגע שתסננו כך יהיה לכם יותר קל להחליט. לצערי אין עגלה שעושה את הכל. הרטן שגם המלצתי עליה ואני מייבא אותה לארץ דוגלים בדבר אחד, לייצר את המוצר הכי טוב, הכי נח, הכי בטוח לתינוק. כל השאר בא לאחר מכן ולבסוף הם מסיימים עם מוצר כבד מאוד. לכן הממבה פלוס היא מוצר דומה ששוקל פחות אבל עדיין יותר מעגלה ממוצעת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה נוספת...
ג'ני27/06/2016קובי שלום,
תודה רבה על תשובותיך המהירות.
מה לגבי עגלה מדגם ?BREVI OVO
מבחינת כל הפרמטרים - גובה, איכות חומרים, נוחות נסיעה, משקל,
זויות שכיבה וישיבה, וכו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עגלה נוספת... - תגובה
קובי סופר27/06/2016שלום ג'ני,
היא מאוד דומה לסלסה רק כבדה ממנה ושוקלת כמעט כמו הממבה פלוס. מערכת הקפיצים ונוחות הנסיעה טובים יותר בסלסה. ההצללה בטיולון הסלסה טובה יותר.
כמו כן הסל קל שמגיע איתה לא מהמומלצים שיש.
היא גבוהה. החומרים טובים למעט הגלגלים שעשויים פלסטיק.
באופן כללי היא לא מהמומלצות שלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ג'ני27/06/2016למה הכוונה שהסלקל הוא לא מהמומלצים? מאיזו בחינה?
בסלסה מה שהפריע לי זה שהקיפול לא נוח (סיבוב של איזה
מן גלגל בטיחות כזה הנמצא על הידית ודחיפה של ידית האחיזה אפילו סוג של בכוח עד שהעגלה נסגרת)
בעוד שבברווי הקיפול יחסית פשוט.
הממבה נראה לי שיורדת מהפרק מבחינת תקציב.
בנוסף, ממה שראיתי בסרטונים, בברווי יש שכיבה מלאה
בטיולון בלי השקע שיש לסלסה, האם אני צודקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך... - תגובה
קובי סופר28/06/2016שלום ג'ני,
לסל קלים יש דירוג בטיחותי שניתן ע"פ מבחני ריסוק. ההמלצה היא שלסל קל יהיו לפחות 4 כוכבי בטיחות מתוך 5 ולסל קל של ברווי אין. אי לכך איני ממליץ עליו.
לגבי הקיפול, אני מייבא את עגלות הרטן. דגם הוי.איי.פי של החברה מתקפל ממש כמו הסלסה מבחינת מנגנון הקיפול. הכל עניין של תרגול והסבר נכון. אם יסבירו לכם נכון בחנות כיצד לקפל את תראי שאת תעשי זאת ללא כח או מאמץ.
לגבי ממבה, יולי זו תקופת מבצעים. אני יודע שברשתות מסוימות כיום, או שמוזילים את המוצר, או מחלקים סל קל או נותנים חדר מתנה על עגלות יוקרה. לא יודע לומר אם זה תופס על הממבה פלוס אבל שווה לנסות אם אהבתם וזהו רק עניין תקציבי.
לגבי שכיבה בברווי, היא שוכבת בדיוק כמו הסלסה עם שקע ושוב, במצב שכיבה הגגון ממש קטן ואינו מצל כמו שציך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על עגלות של חברת סיבקסט26/06/2016
שלום, מה חוות הדעת על עגלות של חברת cybex? במיוחד דגם iris?
חוות דעת על עגלות של חברת סיבקס - תגובה
קובי סופר26/06/2016שלום,
זו חברה שההתמחות העיקרית שלה היא מושבי בטיחות ופחות עגלות. הדגם היחיד שלהם ששווה לשקול הוא הפריאם וזהו דגם יקר. על האייריס איני ממליץ כי אין לטיולון מצב שכיבה ישר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי קובי אשמח להמלצה על עגלה קלה, מהירה לקיפול ביד אחת, בטיחותית,מאיה26/06/2016
אשמח להמלצה על עגלה מגיל לידה, קלה, נוחה לקיפול ביד אחת, מתאימה לתא מטען קטן, בטיחותית ובמחיר שפוי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היי קובי אשמח להמלצה על עגלה קלה, מהירה לקיפול ביד אחת, בטיחותית, - תגובה
קובי סופר26/06/2016שלום מאיה,
אני ממליץ על מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ. עונה לדרישות ויש לה טיולון דו כיווני שזה משהו שאני לא ממליץ להתפשר עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעגלה קלה, מהירה לקיפול ביד אח
מאיה28/06/2016היי קובי,
לגבי המאמס אנד פאפס ארמדילו פליפ היא פחות רלוונטית
שכחתי לציין שאשמח להמלצה רק לטיולון שהוא מגיל לידה
ובמשקל של פחות מ10קילו...
תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לעגלה קלה, מהירה לקיפול ביד אח - תגובה
קובי סופר28/06/2016שלום מאיה,
ניתן לרכוש אותה רק כטיולון. משקלה 9.9 ק"ג יחד עם טיולון לדגם XT או 9 ק"ג ללדגם הבסיסי.
אפשר גם לבדוק את הבוגבו בי 3 רק כטיולון. כעיקרון מתקפלת בשתי ידיים אבל אפשר טיפה לתרגל ולקפל גם ביד אחת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יויו, בובו או נאנו - המלצה לגבי עגלה מתקפלת רק כשצריךאני26/06/2016
מחפשים עגלה מתקפלת - יש לנו את הבוגבו בי, מאודדד מרוצים. מחפשים משהו שיהיה בנוסף/לשלב מאוחר יותר/סבתא. לא משהו בשימוש יומיומי.
אני מבינה שיויו זה הדבר בערך. כנל המחיר. אני מאוד אוהבת את היבואן אז קצת משוחדת. אבל מעבר לזה - על מה אתה ממליץ?
שוב - לא עגלה עיקרית.
מחפשים מתקפלת - טיולים, נסיעות (בגאז' מלא), קל לסחיבה (לא ילד יחיד...)
מניחה ששלושתן זהות פחות או יותר בגודל/משקל/גובה ידית - תקן אותי אם אני טועה.
אז מה מומלץ?
תודה!
אגב - פגוש לא מעניין אותי. חשוב לי שכיבה כמה שיותר. אם אני לא טועה על אחד מהם אפשר לחבר סלקל - יש לנו את הצ'יקו - אם זה אפשרי אחלה, אם לא זה ממש לא חשוב. מה גם שהן ככ קלילות... לא יודעת אם להניח עליהן סלקל זה משהו שאעשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יויו, בובו או נאנו - המלצה לגבי עגלה מתקפלת רק כשצריך - תגובה
קובי סופר26/06/2016שלום,
לגבי סל קל, רק ליויו אפשר לחבר אבל לא של צ'יקו.
לגבי שכיבה, רק הבובו שוכבת למצב ישר, הננו והיויו עד מצב אמצע כמעט שוכב.
לגבי איכות אני מניח שהיויו והננו יותר איכותיות, קשה לדעת לגבי הבובו נכון להיום כי היא מאוד חדשה בשוק אבל לפעמים מחיר מעיד גם על איכות.
אני ממליץ יותר על היויו לעומת הננו בעיקר בגלל הגגון. כמו כן הבובו עולה פחות מחצי ממחיר היויו, היות וזו עגלה שנייה שלא תשתמשו בה יותר מדי אולי שווה לשקול את החיסכון העצום. באופן כללי אני חושב שהיויו יותר איכותית אבל לא בטוח שההבדל מצדיק מחיר של יותר מכפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה קלה, מתקפלת בקלות עם סלקל ואולי אמבטיהשרה26/06/2016
שלום,אנחנו מחפשים עגלה וקצת לא יודעים מאיפה להתחיל...
הצרכים הם כאלה-
העגלה צריכה להיות קלה, מתקפלת בקלות (אמורים לנסוע איתה באוטובוסים ולעלות מדרגות בבנין...)
שאפשר יהיה לחבר אליה סלקל,
מתלבטים לגבי אמבטיה, שמעתי על אופציה של אמבטיה רכה שהעגלה יכולה להתקפל יחד איתה- האם אכן יש כזו והאם אתה ממליץ? (בהתחשב בעובדה שהבית קטן וגם אח"כ האחסון של אמבטיה יהיה מורכב..)
מחפשים עגלה איכותית אבל לא יקרה מדי..
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה לעגלה קלה, מתקפלת בקלות עם סלקל ואולי אמבטיה - תגובה
קובי סופר26/06/2016שלום שרה,
נכון להיום מרבית האמבטיות מתקפלות למימדים מאוד קטנים, כאלו שמאפשרים לדחוף אותה בפינות שבין ארון לקיר/תקרה וכו'.
העגלות שעונות לדרישות הן: בוגבו בי 3 שהיא טיפה יקרה, ניתן לרכוש אותה ללא אמבטיה ועם שק שינה.
מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ, ניתן לרכוש רק כטיולון אבל אני ממליץ עם האמבטיה כי האמבטיה שלה נוחה יותר מהטיולון לשלב ההתחלה.
איי קנדי רספרי כמו הבוגבו רק שמראש אין לה אמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין בייבי סייף לסיבקס איריסט26/06/2016
היי קובי, עדיף ללכת על סיבקס איריס מאשר על הבייבי סייף? למרות ששתיהן בטווח ה2000-2500 שח?
התלבטות בין בייבי סייף לסיבקס איריס - תגובה
קובי סופר26/06/2016שלום,
לדעתי לא, כפי שציינתי אני חושב שג'ואי כרום טובה יותר משתיהן בתקציב הנ"ל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברייטקס סמייליעל26/06/2016
היי,
העגלה ברייטקס סמייל עונה על כל הדרישות שלי אבל אני לא מליחה למצוא עליה שום חוות דעת ברשת...מדוע?
תוכל לתת חוות דעת והאם כדאי?
מחפשת עגלה עם מרכב מתהפך, מנגנון שינוי מצבי גב בלחיצה אחת, עבירות טובה
ברייטקס סמייל - תגובה
קובי סופר27/06/2016שלום דנה,
היא עגלה טובה. יש אבל 3 חסרונות שצריך לקחת בחשבון:
1. המושב לא נשכב למצב שטוח ויש שקע במצב השוכב.
2. רוחב הגלגלים האחוריים הוא ענק ויהיה קשה לעבור במעברים צרים, מקומות צפופים ולהכניס לתא המטען. הרוחב כמעט זהה לעגלת תאומים!
3. הבדים לא ידידותיים לקיץ הישראלי.
בסגנון שלה יש את איי.בי.סי דיזיין סלסה שצרה יותר ברוחב הגלגלים, הבדים איכותיים יותר והיא גם קלה יותר. גם האיי.בי.סי סובלת מהחסרון הראשון שציינתי. כמו כן שינוי המצבים הוא בשתי ידיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)