מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- ג'ואי כרוםהילה26/02/2015
שלום,
אני מתלבטת בין הג'ואי כרום לפג פרגו בוק. יש הבדל משמעותי ביותר במחיר (של כ-3000 ש"ח), ואני תוהה עד כמה זה מצדיק את זה... האם מבחינת בטיחות הג'ואי טובה, והאם אכן אין בעיה עם הגלגלים שלה והיא מספיק יציבה? ברור שבטיחות הכי חשובה לי בסוף...
בנוסף, איזה סל קל מתחבר לשלדה של הג'ואי כרום שאינו מאותה חברה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ג'ואי כרום - תגובה
קובי סופר27/02/2015שלום הילה,
דווקא מהבחינה הבטיחותית אין הבדלים. 2 העגלות עוברות בדיקות של מכוני תקנים בארץ ובעולם, הבדיקות ודרישות התקנים לרוב זהות, לכן בטיחותית לא צריכים להיות הבדלים.
הפער מחיר לא עמוד על 3000₪ אלא על ₪2000.
אם תקני ג׳ואי ותוסיפי לה סל קל ותיק כפי שמקבלים בפג ותקני את הפג ספורטיבו הבסיסית תראי שהפער עומד על פחות מ- 2000₪.
ההבדלים הם הבדלי איכות בעיקר: הפג מיוצרת באיטליה ולא בסין. האמבטיה של פג רחבה וארוכה יותר מהג׳ואי ומתכווננת למצבים. הטיולון גם ארוך יותר ויש לו 4 מצבים לעומת 3 בג׳ואי. הגלגלים בפג איכותיים יותר. הקיפול נח יותר. הסל קל של פג קיבל דירוג בטיחותי גבוהה ואם תרצי סל קל באותה רמה לכרום תאלצי לרכוש סל קל סייבקס אטון 3 שעולה 1000₪ ואז פער המחיר בין העגלת יצטמק ל 1000₪. בשורה תחתונה אני בעד הפג בעיקר עם זו לידה ראשונה, היא עמידה וחזקה יותר. אם זאת, עדיין בכרום מקבלים המון תמורה למחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, קובי
הילה27/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין 2 עגלותליאור25/02/2015
שלום ליאור,
מתלבטת לגבי שתי עגלות -בוגבו בי 3 ובוגבו קמיליון.
אנחנו חיים בעיר, ללא מעליות/מדרגות. עתידה ללדת בעז"ה בתחילת יוני.
חשוב לי שהעגלה תהיה נוחה לתינוק, קלה,נוחה לתפעול ומתקפלת בקלות.
בעיקרון הבי 3 עונה על הדרישות אך המוכר ציין שהיא סוג של הכלאה בין עגלה לטיולון.
לקמיליון אמבטיה גדולה יותר (נוחה לתינוק ויוכל להישאר שם זמן רב יותר?) וגלגלים גדולים יותר (עבירות טובה יותר). מצד שני, הטיולון לא נפתח למצב שטוח ויש לו זוית 90 ברגליים (לא יודעת עד כמה נוח יהיה לתינוק) והיא כבדה/גדולה יותר.
לעומת זאת אני חושבת שהטיולון של הבי 3 יותר נוח ופרקטי כיוון שהיא קומפקטית יותר אך האמבטיה קטנה לעומת הקמיליון והיא גם נמוכה יותר (לא ממש קריטי עבורנו) והעבירות פחות טובה.
אשמח להמלצתך בין 2 העגלות, והאם בכלל כדאי לבחון עגלה של חברה אחרת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין 2 עגלות - תגובה
קובי סופר25/02/2015שלום ליאור,
לדעתי הבי 3 תתאים הרבה יותר מהקמיליון. היא קלה יותר, מתקפלת עם מושב הטיול, בקמיליון יש צורך בפירוק המושב, אם תרצי לאחוז ביד אחת תינוק וביד שניה עגלה עם הבי תוכלי לעשות זאת ועם הקמיליון לא. הבי ממש לא הכלאה בין טיולון לעגלה, היא פותחה כעגלה מגיל לידה ללא אמבטיה וכך נמכרה שנים רבות, רק לאחרונה הוחלט לצרף לה אמבטיה. היתרון הכי גדול של הבי הוא שהיא נשכבת למצב שטוח בעוד שבקמיליון רגליי התינוק במצב שכיבה יהיו כלפי מעלה.
עוד עגלה שתתאים לך ודומה לבי היא הארמדילו פליפ של מאמאס אנד פאפאס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמארט טרייקשירן24/02/2015
שלום רב,
האם תוכל להסביר לי מה ההבדל בין דגמי האופניים של סמארט טרייק (שיק, דרים, ריקליינר)- מה יש באחד, שאין בשני.
במספר חנויות שהייתי, לא ממש ידעו לענות לי ובאתר של החברה אין הסבר על כל הדגמים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סמארט טרייק - תגובה
קובי סופר25/02/2015שלום שירן,
כמעט ואין הבדלים בין הדגמים. השיק מגיע עם תיק אחסון וגגון מתכוונן. הריקליינר עם גגון בסיסי יותר וללא תיק אך המושב נשכב. בשאר הדברים הם זהים. אם התינוק בגיל 10 חודשים ומעלה השיק יהיה נח ומתאים יותר מהריקליינר שמתאים מגיל חצי שנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי הדרים?
שירן25/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומה לגבי הדרים? - תגובה
קובי סופר25/02/2015שלום שירן,
הדרים זהה לשיק, הוא מגיע ללא התיק ועם גגון בסיסי יותר.
לדעתי אם פער המחיר גדול ביניהם הדרים יעשה את העבודה בצורה מעולה. עם יש פער זניח אז אולי שווה להתאמץ קצת לדגם השיק.
לדעתי עניין הגגון הוא לא משמעותי ועם התיק אני לא יודע עד כמה תשתמשו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדל בין דגמי סמארט טרייק נוספים
טלי10/06/2016קובי שלום,
מה ההבדל בין שיק לבוטיק? (חוץ מהמחיר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלקי חילוף לסמארט טרייק
חפציבה07/06/2016שלום רב
אני מחפשת חלק חילוף לסמארט טרייק את הכבל מתכת שנמצא בידית המאורכת האם מישהו יודע היכן ניתן למצוא
תודה
חפציבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חלקי חילוף לסמארט טרייק - תגובה
קובי סופר08/06/2016שלום חפציבה,
ניתן לפנות לאחת החנויות ולבקש שיזמינו חלק. היבואן נקרא אצבעוני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו לעומת סולה 2טל24/02/2015
שלום לך ! נשמח לקבל עצה בהתלבטות קשה מאוד בין שני הדגמים.
לארמדילו יתרון עצום של קיפול קומפקטי ונוח, אבל חסר בו פגוש קדמי, ואנחנו לא יודעים איך אפשר לוותר על זה ??
הסולה 2 לעומת זאת בעלת פגוש קדמי וגם יותר נכנסה לליבנו, אבל עניין הקיפול מטריד - תופסת את כל הבגאז' של האוטו !!
נשמח לקבל עצה עד כמה שני הפרמטרים קריטיים ואולי אפילו פרמטרים נוספים חשובים וקריטיים שנמצאים/לא נמצאים בעגלות הללו ולא חשבנו עליהם...
תודה לך ! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארמדילו לעומת סולה 2 - תגובה
קובי סופר25/02/2015שלום טל,
אין מה לעשות מרבית העגלות יהיו כמו הסולה 2 בקיפול. זה היתרון העצום של הפליפ. כמו שכתבתי בהודעה לפני, עניין המעקה הוא ממש לא חובה. אין עניין בטיחותי, אין עניין של נוחות, אם כבר להפך יותר נח להכניס ולהוציא תינוק מהעגלה ללא המעקה.
בכל אופן, שתי העגלות מעולות ככה שאני ממליץ ללכת עם הלב ואני בטוח שעם החסרונות תוכלו להתמודד. בסופו של יום אלו חסרונות מזעריים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין 3 עגלותרחלי24/02/2015
היי קובי,
הייתי שמחה לקבל ייעוץ והכוונה לפני קניית עגלה!!
יש 3 עגלות שאני מתלבטת לגביהן. ראשית כל הצורך שלי הוא בעיקר עגלה קלה מאוד (יש לי בעיות גב וזה קריטי), נוחה לקיפול ושלא תהיה גדולה מדי כיוון שיש לנו מעלית קטנה יחסית (60X80). במקביל אני מן הסתם מחפשת את הטוב ביותר לתינוק ולכן חשובה לי התמיכה המלאה והנוחות שלו... בנוסף, אין לי צורך כלל בסל קל.
אז ככה... ההתלבטות היא בין:
1. פג פרגו, אהבתי יותר את הדגם של בוק פלוס סופט סטון 2013 אבל אני לא יודעת אם יש לתינוק תמיכה מלאה לגב (ב POP UP 2014 אין תמיכה מלאה לגב!!)
יש איזה חנות שהציעה לי את הדיל הבא:
שלד בוק פלוס 2014 נעילה כמו S (נאמר לנו שזה עם ידיות מעור, שלד טיטניום, גלגל ספורטיבי וסל חכם... אין לי מושג מה הכוונה... ) + אמבטיה מהדגם של סופט סטון 2013 + טיולון מאיזה דגם שאבחר משנת 2014 (אעדיף דגם טוב יותר מהפופ אפ) + 2 כיסויים + כיסוי גשם ותיק. - הכל טוב ויפה אבל קצת יקר והעגלה נראת לי מאסיפית ואני לא בטוחה שהיא תיכנס למעלית הקטנה שלנו...
2. עגלת מאמס אנד פאפס דגם ארמדילו פליפ. בגדלים, במשקל, בתמיכה לגב התינוק - הכל נראה פצצה וגם המחיר סביר. אבל... אין בטיולון מעקה להשעין מקדימה את הידיים והשלדה לא מתכוונת לפי גבהים... אין הפרש עצום בין הגבהים של בעלי ושלי אז מילא, אבל עד כמה המשענת תורמת ועד כמה החוסרשלה יורגש?
3. מאמס אנד פאפס דכם סולה - יש להם 1 עם אמבטיה גדולה יותר ו - 2 עם אמבטיה קטנה יותר ויש את הכרום... אין לי מושג מה מביניהם הכי טוב... הן מבחינת משקל העגלה, נוחות, ותמיכה בתינוק...
אשמח לקבל את המלצתך!!!
תודה רבה, רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין 3 עגלות - תגובה
קובי סופר25/02/2015שלום רחלי,
מכל המשתמע הפליפ עונה לכל הדרישות שלך. חוסר המעקה הוא לא דבר קריטי ואפשר לחיות בלעדיו. עם הבן הגדול שלי השתמשתי בבוגבו בי מגיל חצי שנה, גם היא ללא מעקה ולא הורגש מורך באחד כזה. לבת שלי יש עגלה עם מעקה ורוב הזמן השימוש בעגלה היה ללא המעקה, ככה יותר נח להכניס ולהוציא מהעגלה והקיפול קטן יותר.
אם תשימי לב רוב הטיולונים נמכרים לחא מעקה. גם עם לתינוק יש צורך בו זה לזמן של חודש חודשיים. המעקה לא מוסיף בטיחות לעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות בן 3 עלות
רחלי25/02/2015קובי תודה רבה!! עזרת לי המון!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת ארמדילו פליפ של מאמס אנד פאפס
רחלי25/02/2015היי קובי,
באילו חנויות ניתן לרכוש את העגלה של מאמס אנד פאפס דגם ארמדילו פליפ?
מצאתי רק בבייבי קלאב אבל אני מעדיפה לראות בעוד מקומות בגלל המחיר...
אגב, מה טווח המחירים שלה?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עגלת ארמדילו פליפ של מאמס אנד פאפס - תגובה
קובי סופר25/02/2015שלום רחלי,
כרגע העגלה נמכרת במרכז רק בבייבי קלאב. בצפון במיי בייבי ירכא ובירושלים.
המחיר זהה בכל החנויות. עקב מלאי קטן וביקוש גדול אני מניח שיקח זמן עד שתופץ לעוד חנויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה משולבתמאיר23/02/2015
רציתי לברר טיב של עגלות מחברת מיקה אינפנטי
וכן של חברת EASY BABY
אם אפשר לדרג בין אחד לעשר כשעשר זה מצוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלה משולבת - תגובה
קובי סופר25/02/2015שלום מאיר,
שתיהן עגלות ברמה סבירה. אני מציע להתאמץ קצת וללכת על הג׳ואי כרום.
דירוג אני לא יכול לתת מכיוון שכל אדם יש לו את הצרכים שלו ויש עגלות טובות בהרבה מהשתיים שציינת, כמובן שלא באותה קטגוריית מחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
נטע02/06/2015באילו קריטריונים הג'ואי כרום עדיפה על עגלת המיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך - תגובה
קובי סופר02/06/2015שלום נטע,
כמעט בכל הקריטריונים. נוחות נסיעה, נוחות קיפול, סל גדול יותר, מושב טיולון אורטופדטי אשר נשכב טוב יותר, סל קלים איכותיים יותר מתחברים לעגלה, בולמי זעזועים וגלגלים איכותיים יותר, בדים איכותיים יותר, מוצר אמין יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
נטע02/06/2015תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת!
אז מבחינת העגלות שראיתי שיחסית זולות (סביבות 2000 ש"ח): מיקה, ג'ואי כרום, גרקו איבו, ג'רסי בייבי סייף, העדיפות היא לקנות את הג'ואי כרום?
כשניסיתי את הג'ואי היא הרגישה לי די כבדה וזה חיסרון בעיני, אבל לא בדקתי בינתיים את האחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה... - תגובה
לדעתי הכרום עדיפה אך גם הגרקו מעולה. שאר הדגמים לא מומלצים לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטע02/06/2015מה ההבדלים בין הגרקו איבו לגואי כרום?
והאם הסלקל של הגואי נחשב מספיק בטיחותי או שעדיף את הסלקלים האחרים המתחברים לגואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
הכרום נותנת גלגלים גדולים יותר ובולמי זעזועים טובים יותר, כמו כן הקיפול עם הטיולון קטן יותר. הסל קל של ג'ואי הוא לא ברמה גבוהה אך כפי שציינתי זהו היתרון הגדול של העגלה, סל קלים רבים מהטובים ביותר שיש מתחברים עליה: סייבקס, בי סייף, בבה קונפורט ומקסי קוזי.
הגרקו קלה יותר בקילו מהג'ואי, נוחה יותר לקיפול (מתקפלת ביד אחת). מתחברים עליה רק סל קלים של גרקו ודגם הלוג'יקו שלהם הוא המומלץ ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בע"ה
נטע02/06/2015מה הופך סלקל לסלקל ברמה גבוהה?
ומה ההבדלים בין הרמות?
ועד איזה גיל יכול לשמש הסלקל, בערך שנה, לא?
תודה רבה על כל העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה אחרונה בע"ה - תגובה
הסל קלים עוברים מבחני ריסוק, רוב היצרנים לא מפרסמים את התוצאות. יש גופים חיצוניים שכן מפרסמים או יצרנים שזכו לציון גבוהה ומפרסמים כדי להתגאות בכך.
סל קל הוא מוצר בטיחותי ולכן חשוב לרכוש סל קל ברמה גבוהה.
המומלצים נכון להיום הם:
סייבקס אטון או אטון 3 אשר יותר בטיחות אך יותר יקר.
צ'יקו קייפיט 30, בטיחותי ונותן את התמורה הטובה ביותר לכסף אך לא מתחבר כמעט לאף עגלה.
בי סייף.
מקסי קוזי טובי.
הסל קלים מיועדים לשימוש עד גיל שנה אך במרבית המקרים הורים רבים עוברים למושב בטיחות כבר בגילאי 6 עד 8 חודשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גואי כרוםנועה22/02/2015
היי קובי!
קניתי לפני כחודש את העגלה. היא חמודה ונותנת תמורה למחיר, אבל לא הרבה יותר מזה לצערי...
יש לי בעיה עם הגלגלים הקדמיים - בנסיעה ברחוב הם סוג של ״מקרקשים״ ומרגישים לא יציבים. בשביל הסיכוי הקטן שזו לא העגלה עצמה אלא בעיה בהרכבה / בגלגלים, אני רוצה להגיע ליבואן אבל לא מצליחה למצוא מי זה ואיפה הוא נמצא.
מוכר לך נושא הגלגלים?
אתה יודע מי היבואן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גואי כרום - תגובה
קובי סופר22/02/2015היי,
עד היום לא נתקלתי בבעיה בגלגלים או בכלל. ההרכבה פשוטה ולכן אני די בטוח שאין בעיה בהרכבה. בכל זאת בהחלט מומלץ לפנות לחנות ממנה נרכשה העגלה והחנות תשלח את העגלה למעבדת השירות של היבואן.
תרשמי בחיפוש של הפייסבוק: במבינו קינג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלותהדיר22/02/2015
שלום קובי מה שלומך?
אני מתלבטת בין כמה עגלות ואשמח לעזרתך. ההתלבטות היא בין chicco urban לבין baby confort elea לבין silver cross .
הדרישות הם שהעגלה תהיה נוחה וקלה מבחינת קיפול , אפשרות שהטיולון מתישר ל 180 מעלות. אשמח לקבל את דעתך גם על ההבדלים בין העגלות.
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין עגלות - תגובה
קובי סופר22/02/2015שלום,
לא ציינת דגם של סילבר קרוס. רוב הדגמים שלהם לא נשכבים למצב ישר במושב הטיול, כנ"ל לגבי הצ'יקו אורבן.
מה שמשאיר אותנו עם האלאה שהיא עגלה מצוינת, אפשר גם ללכת על הדגם היותר בסיסי שזו הלולה אשר יותר קלה.
בנוסף אני ממליץ לך לבדוק את ג'ואי כרום, מאמאס אנד פאפאס סולה ומאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ שלפי התיאור שלך עונה לכל הדרישות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה על הבייבי קרוס
שרית23/02/2015עגלה מצויינת, יש לה מצב שכיבה כמובן, הופכת אחרי זה לטיולון, החיבור והניתוק שלה קל מאוד ואם תכנסי לאתר של מאמא גורו תראי שהיא קיבלה שם ציון 10.
את יכולה לראות שם המלצות של אמהות על כל מיני מוצרי תינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמס אנד פאפס- ארמדילו ובכללאיטל22/02/2015
שלום קובי,
אנחנו בעיצומו של חיפוש אחר עגלות לתינוק הראשון. אנחנו שומעים הרבה דיעות שמתחילות לבלבל אותנו. אחת הבעיות שלנו בעגלות היא התקציב. מנסים לחסוך אך לא להתפשר על נוחות התינוקת. אני אמורה ללדת באביב. בעקבות זאת,
יש לי כמה שאלות:
1. באילו חנויות ניתן כיום לקנות את הארמדילו פליפ?
2. מה ההבדל בין הארמדילו לסולה? האם ההבדל במחיר הוא משמעותי?
3. עד כמה חשוב לקנות אמבטיה לעגלות האלו ובכלל? הן מבחינת הגב והן מבחינת החורף (אנחנו גרים בצפון).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאמס אנד פאפס- ארמדילו ובכלל - תגובה
קובי סופר22/02/2015שלום איטל,
הארמדילו פליפ מוצגת כיום במיי בייבי ירכא בצפון. בייבי קלאב פ"ת ועוד חנות בירושלים.
הפליפ הוא הדגם המתקדם ביותר של מאמאס אנד פאפאס ובהשוואה לסולה הוא קל יותר בכמעט קילו, מתקפל הרבה יותר קטן, מתקפל ביד אחת (הסולה ב- 2 ידיים), בד העגלה מתקפל כלפי פנים מה שישמור על הבד מפני לכלוך, קרעים וכו'. הפליפ מתקפלת עם הטיולון כשהוא פונה גם לכיוון ההורה וגם כלפי הנסיעה, בסולה זה רק כלפי הנסיעה.
הגגון של הפליפ גדול יותר, המושב מרופד יותר ושוכב טיפה יותר.
לפליפ יש בולמי זעזועים גם לגלגלים הקדמיים.
לעומת זאת הסולה יותר זולה ועם יש עניין של תקציב החיסכון הוא די גדול. אפשר לחיות בשלום עם כל ההבדלים והחוסרים של הסולה לעומת הפליפ.
האמבטיה מעולה באמת לחורף היא סגורה מעולה לעומת הטיולונים שפתוחים. גם לשכיבה יש יתרון אך הוא לא משמעותי מכיוון שמרבית הטיולונים כיום נשכבים כמעט כמו אמבטיה. כמובן יש יתרון מבחינת מרחב לתינוק, חוסר הרתמות באמבטיה שאין בהן צורך ובטיולון הן יהיו קיימות. האפשרות לשים ספר עגלה, האפשרות שהתינוק ישן בעגלה באם יצאתם לטיול ארוך או שאתם מתארחים אצל מישהו, לתינוק תהיה סוג של מיטה ניידת.
אני תמיד בעד אמבטיה, ככה גידלו אותנו בעבר ובשנות ה- 90 הייתה תקופה שהורים בכל העולם הפסיקו עם האמבטיה והנה לבסוף לא עבר הרבה זמן והיום הרוב המוחלט חזר להשתמש באמבטיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות אורבו 2 או ארמדילו פליפטניה16/02/2015
מחפשת עגלה מגיל 0 ,שתהיה קלה נוחה לתפעול , ההתלבטות בין אורבו 2 לארמדילו פליפ אשמח לשמוע את חוות דעתך על מה אתה ממליץ , כמו כן חשוב שהיא תשרת אותי מינ' 2 ילדים . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות אורבו 2 או ארמדילו פליפ - תגובה
קובי סופר16/02/2015שלום טניה,
לדעתי הפליפ יותר מתקדמת מהארובו. הפליפ יותר קלה, יותר קלה לקיפול, יותר קטנה בקיפול, מתקפלת עם הטיולון כשהוא לשני הכיוונים. האמבטיות די זהות ומושב הטיולון של הפליפ מציע גגון גדול יותר, המושב ארוך יותר ושינוי המצבים ושינוי מצבי הרגליים נוחים יותר.
האורבו יותר מעוצבת ויש לה מעקה בטיולון.
מוצרי מאמאס אנד פאפאס מאוד אמינים ולדעתי יכולים לשרת ל-2 ילדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות: ברייטקס וטאי טאיעידית13/02/2015
שלום קובי
אנחנו מתלבטים בין ברייטקס בי אגייל פלוס וביבה טאי טאי.
אני רוצה לקנות אמבטיה וטיולון.
הריון ראשון, ככה שדי לא מבינים, אבל מלבד זה שלא רוצים להשתולל במחיר אין אילוצים מיוחדים (גרים בעיר, יש מעלית, בגאז בגודל סביר)
תודה מראש!
עידית ועופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות: ברייטקס וטאי טאי - תגובה
קובי סופר15/02/2015שלום עידית ועופר,
סה"כ ההתלבטות היא בין 2 מוצרים זהים. מבין 2 העגלות לדעתי הטאי טאי קצת יותר טובה.
היא יותר קלה, יותר נוחה לניוד והליכה עקב משקלה הקל. היתרון הכי גדול הוא בקיפול, שתיהן מתקפלות די בקלות אבל הברייטקס במצב מקופל נשארת כאשר כל בדי העגלה נשארים חשופים, לכן כששים אותה ברכב הבדים נוטים להתלכלך ולהזדהם די במהירות בתא המטען, בנוסף זה גורם לבלאי בבדים עם זה קרעים או שיפשופים. בטאי טאי הבד נשאר כלפי פנים העגלה ובכך נשמר.
שתי העגלות משנות מצבים בעזרת שרוך, מנגנון שינוי המצבים בטאי טאי מוצלח ואמין יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עידית16/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלהרותם12/02/2015
איזו עגלה אתה ממליץ לקנות כדי שלא אצטרך לקנות עוד שנה טיולון קל? או שאין חיה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סל קל וכסא בטיחות מומלץKeepSmile11/02/2015
שלום רב,
אנחנו שוקלים לקנות סל קל וכסא בטיחות נוסף עבור הרכב השני שלנו (או שני כסאות בטיחות שאחד מהם צריך להיות מתאים מגיל 0).
אשמח לקבל המלצה על כסאות כאלו שהפרמטר שחשוב לנו שלא יהיה יקר מדי.
תודה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סל קל וכסא בטיחות מומלץ - תגובה
קובי סופר11/02/2015שלום,
אני ממליץ על מושבי בטיחות של קוסקו סנרה או אוונפלו טיטאן. שניהם יתנו רמת בטיחות מנגבוהות שיש, שניהם במחיר סביר, שניהם מתאימים מגיל לידה והלאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל פרימו ויאגיוטל10/02/2015
היי קובי מה שלומך,
ילדתי לפני מס ימים בן שניואת הסלקל פרימו ויאגיו שרכשנו בעבר (מכם אגב), נאלצנו לשים מקדימה בגלל חוסר מקום, מאחורה הכסא בטיחות של הגדול בן שנה וחצי.
קצת מדאיג אותי עניין הבטיחות - סלקל מקדימה ולא מאחורה.
יש לנו פג'ו גדולה.
יש משהו לעשות העניין זה? שלושתנו לא ניכנס במושב האחורי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלקל פרימו ויאגיו - תגובה
קובי סופר10/02/2015שלום טל,
האמת שאין הרבה מה לעשות. בהמון רכבים לא ניתן לשים 3 מושבים בספסל האחורי, לכן האלטרנטיבה היא מלפנים.
כל עוד מלפנים הכרית אויר מנוטרלת, אין הבדל בטיחותי בין חיבור מאחור או מלפנים.
ההבדל הגדול הוא הסטטיסטיקה, המושב הקידמי ליד הנהג הוא המקום הכי פחות בטוח הרכב, כשיש תאונת צד זהו המקום שבדרך כלל סופג את המכה, אחר כך זה המושב מאחור, אחר כך באמצע, אחר כך מאחורי הנהג והכי בטוח זה הנהג. זה לפחות ע״פ סטטיסטיקה של חברות הביטוח.
הפתרונות הם לנסוע בזהירות או להחליף רכב. לצערי לא פתרונות ריאליים. הראשון לא תמיד תלוי בכם והשני פתרון יקר.
אם הילדים הגדולים יכולים לשבת בבוסטר, או לפחות אחד מהם, ניתן לרכוש כסא בטיחות צר ובלחץ להכניס 3 מושבים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו מול בייבי ג'וגר סיטי מיניהדס09/02/2015
היי קובי,
אשמח לעזרתך. אני מתלבטת בין בייבי ג'וגר סיטי מיני לבין ארמדילו דגם משנה שעברה. ( הפליפ לא רלוונטי כי מאוד יקר).
העגלה מיועדת לתינוק בן חצי שנה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארמדילו מול בייבי ג'וגר סיטי מיני - תגובה
קובי סופר10/02/2015שלום הדס,
ברור שארמדילו. הבדים איכותיים יותר, תמיכת הגב טובה יותר, מדף הרגליים מתכוונן, לאחר הקיפול בד העגלה נשאר בתוך העגלה ולא כלפי חוץ. גם במחירה היום היא זולה מהג'וגר. היתרונות של הג'וגר הם שהיא טיפה שוכבת יותר, קצת יותר קלה לקיפול, כל אלו לדעתי זניחים לעומת יתרונות הארמדילו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
הדס12/02/2015תודה רבה!
לחדד את שאלתי, האם יש עגלה שיותר מומלצת מהארמדילו הישנה אבל באותו רמת מחיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת בבקשה - תגובה
קובי סופר12/02/2015שלום הדס,
לא יודע אם יותר מומלצת, את זה את תחליטי.
אני ממליץ לבדוק את ביבה טאי טאי אם דגש על הדגם החדש. כמוכן לבדוק את ולקו זי.
שלושת העגלות הן על אותו סגנון פחות או יותר אבל הן בעיקר מציעות יותר מהבייבי ג׳וגר. אני ממליץ למצוא מקום בו שלושתן מוצגות ולבחון אחת מול השניה. לקפל, לתפעל, ללכת איתן עם התינוק/ת ולקבל החלטה מושכלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)