פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טיולון ביולה
    אני
    21/03/2015

מחפשים טיולון עם ידית גבוהה. נתקלנו בזו.
    מה דעתך? התלהבנו גם מהקיפול הפיצפון.
    יש לך המלצות לטיולונין נוספים?
    נשמח לידית גבוהה, מצב שכיבה הכי שיש, תמיכה בגב ובטיחות.
    מחיר לא מהווה שיקול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיולון ביולה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיולון ביולה - תגובה

קובי סופר
    21/03/2015

שלום,

סך הכל מדובר בטיולון חמוד, קליל ונח לקיפול. בסגנון שלו אני ממליץ לבדוק את הארמדילו הרגילה שיש לה גב נח ותומך יותר, היא רחבה יותר ומתקפלת גם בקלות. אין לה ידית מתכווננת אך הגובה סטנדרטי.
    גם היויו שדומה מאוד לביולה שווה בדיקה, היא נוחה יותר להליכה, קטנה יותר בקיפול וקלה יותר במשקל, היא יקרה משמעותית, החיסרון העיקרי שאין לה שכיבה ישרה והיא לא מומלצת לשימוש לפני גיל חצי שנה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בבחירת עגלה ראשונה
    אביגיל
    20/03/2015

שלום קובי,

אנחנו ממש מבולבלים :(

מקריאה בפורום הבנתי שאתה ממש לא ממליץ על בייבי ג'וגר.

אנחנו רוצים לקנות עגלה (לידה ראשונה) ואני ממש מחפשת בנוסף לכל הפרמטרים הרגילים ( יציבות של העגלה במצב של אמבטיה וטיולון, טיולון מתכוונן עד 175° לפחות, ידית מתכוננת, רגליים מתכווננות, בולמי זעזועים, נוחות תפעול וקיפול ביד אחת, עגלה קלה, משענת גב יציבה, בדים נוחים לניקוי, שתהיה טובה ותחזיק מעמד לילדים הבאים וכו') שהעגלה תהיה עם אמבטיה גבוהה..בעלי ואני לא גבוהים אבל יותר נוח לי שהאמבטיה תהיה גבוהה וכן שתהיה כמה שיותר זולה ולכן חשבנו על בייבי ג'וגר למרות שהיא לא מתאימה לשאר הדרישות. עוד פרמטר הוא שאני גרה בירושלים ויותר נוח לי לנסוע באוטובוסים ואני רוצה עגלה טובה מבחינת עבירות ושתהיה נוחה לתפעול וקיפול.

אנחנו די גמישים במחיר ולכן חשבנו על פג כלשהי או האינגליזינה טרילוגי למרות שהן לא כל כך גבוהות.

השאלה איזה יותר טובה? האם הפג שווה את המחיר(4500-5600)? האם עדיף פופ אפ או ספורטיבו? המוכרת בחנות אמרה שזה אותו דבר רק עם הבדל בבדים. וההבדל במחיר הוא 1000 שח..מה אתה אומר? או שעדיף ללכת על פג אחרת?

אם עלתה לך בראש עגלה אחרת שכן מתאימה לדרישות אשמח לשמוע.

ועוד שאלה, חשבנו לקנות ישר כסא בטיחות לרכב שיתאים להרבה זמן במקום לקנות סלקל ואח"כ כסא בטיחות. זה כדאי? או שעדיף לקנות סלקל קודם?

תודה רבה מראש,

ירושלמית.

הוספת תגובה

• התלבטות בבחירת עגלה ראשונה - תגובה

קובי סופר
    21/03/2015

שלום,

לדעתי יש את הארמדילו פליפ שמושלמת לרוב הדרישות שלך. האמבטיה לא כל כך גבוהה והידית לא מתכווננת (לפחות עד שלא תגיע גרסאת הXT בעוד חודש/חודשיים). התפעול ביד אחת, ניתן לקפל ביד אחת עם תינוק ביד, לאחר מכן העגלה נשארת לך ביד וניתן להעמידה, בניגוד לבייבי ג'וגר שגם אינה נעמדת וגם הבד שלה נשאר כלפי חוץ (לא נראה לי כל כך סטרילי להניח אותה ככה על רצפת אוטובוס) הפליפ מושלמת לתחבורה ציבורית.

הבוק גם היא מעולה אך הפליפ זולה משמעותית וגם יותר קלה, מה גם שמקבלים בה את הבד האיכותי. היתרון היחיד של הפופ אפ על הגרסא הרגילה מלבד הבדים הוא שאפשר לקפלה יחד עם האמבטיה ואולי לך זה יכול להיות סוג של יתרון, מצד שני לא ניתן לעשות את כל התפעול הזה עם תינוק על היד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שתי שאלות קטנות

אביגיל
    22/03/2015

תודה רבה! ואיפה אפשר למצוא את הארמדילו פליפ?

ועוד שאלה, חשבנו לקנות ישר כסא בטיחות לרכב שיתאים להרבה זמן במקום לקנות סלקל ואח"כ כסא בטיחות. זה כדאי? ( הארמדילו פליפ מגיע עם סלקל? )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וכן, מה המחיר של הארמדילו?

אביגיל
    22/03/2015

אני זוכרת שכתבת איפשהוא אבל לא מוצאת.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שתי שאלות קטנות - תגובה

קובי סופר
    22/03/2015

שלום,

הפליפ עולה: 3290 ש"ח.
    המחיר לא כולל סל קל.

אני בעד סל קל כי זה יותר נח לתינוק. רוב הכסאות לא שוכבים מספיק בטח לא בהשוואה לסל קל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנינו ארמדילו בירושלים, מאד מרוצים!

מיכל
    14/04/2015

בהמלצת קובי קנינו אותה והיא נהדרת!
    האמבטיה שלה קטנה יחסית, לנו זה חיסרון אבל באוטובוסים זה יהיה יתרון גדול.
    הבנתי שיש חוקים חדשים ולא חייבים לקפל.. כי אם כן היא לא מתקפלת עם האמבטיה. עם הטיולון היא סופר קומפקטית.
    (והטורקיז מאד מאד יפה!)

קנינו אותה בחנות שנקראת "נסיכונת" ברחוב דברי חיים 21. היא פתוחה מאוחר בערב. חנות טובה ונוחה אם אתם לא רוצים לצאת מירושלים. היה גם מחיר טוב עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנינו ארמדילו בירושלים, מאד מרוצים! - תגובה

קובי סופר
    15/04/2015

שלום מיכל,

אני אתן לך טיפ לאוטובוס אם את עם האמבטיה והעגלה פתוחה, ניתן לקפל את ידית האחיזה כמו שמקפלים את העגלה. ככה את מורידה את הידית לכיוון הגלגלים הקדמיים, העגלה לא תתקפל ותתפוס פחות מקום באוטובוס, זה יאפשר לעוברים לא להיתקל בעגלה ולך זה יתן גישה יותר נוחה לתינוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

אביגיל
    15/04/2015

אשמח לשמוע למה את חושבת שהיא נהדרת.
    את הולכת איתה הרבה ברגל? ואיך את מסתדרת עם העליה והירידה מהאוטובוסים עם האמבטיה והתינוק/ת הקטנה? וכן איך הגלגלים שלה? בדקנו בנסיכונת אבל הגלגלים שם היו קשים לניווט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למיכל

רחלי
    15/04/2015

אפשר לשאול כמה רוצים עליה בנסיכונת? מתלבטת אם שווה לנסוע לירושלים בשביל זה והם לא עונים בטלפון.
    אגב הבנתי שברבקט אילת אפשר כבר להזמין את הפליפ החדשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת Malibu
    טלי
    19/03/2015

קובי שלום,

ראינו עגלה Malibu (YORK) . העגלה מצאה חן בעיני בגלל בולמי זעזועים מצויינים (הכי טובים ממה שראינו עד עכשיו), ניווט/ היגוי קלים, אמבטיה גדולה, גגונים רחבים ורב פונקציונליים הן באמבטיה והן בטיולון. היא נראית מעט כבדה אבל יש לנו מעלית אז זה לא נראה לי בעייתי במיוחד. המחיר שלה נוח יחסית לעגלות עם פרמטרים דומים.

רציתי לקבל את חוות דעתך על עגלה זו. האם היא יציבה? אמינה (לא סובלת מתקלות)? ומה הם החסרונות שלה בעיניך? האם היית ממליץ עליה?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת Malibu

הוספת תגובה

• עגלת Malibu - תגובה

קובי סופר
    21/03/2015

שלום טלי,

מדובר בעגלה חדשה בארץ לכן מידע מלקוחות שרכשו אין לי.

מדובר בעגלה פולנית ומניסיוני העגלות הפולניות לרוב באיכות ירודה. עגלות בבטו או אימפלסט ששווקו בעבר בארץ נחלו כישלון חרוץ והמאליבו בנויה על אותו שטנץ.
    למרות המחיר המפתה לדעתי יש אלטרנטיבות טובות יותר באיזור המחיר שלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת מוצי או אורביט בייבי
    adi
    19/03/2015

היי,

לצד ההתלבטות שלי לגבי הבבה קאר, רציתי לשמוע דעה לגבי המוצי- ואיזה דגם מביניהם הכי מומלץ לעומת האורביט בייבי. מאוד חשוב לי שתהיה יציבה (לא נופלת עם התיק) נוחה וקלה לקיפול (יתרון של המוצי). החסרון במוצי זה שהיא מגיעה בלי סלקל....אודה לעזרה אני כבר ממש מבולבלת...

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת מוצי או אורביט בייבי

הוספת תגובה

• עגלת מוצי או אורביט בייבי - תגובה

קובי סופר
    21/03/2015

שלום עדי,

מבין השניים לדעתי דווקא האורביט פרקטית יותר כי היא קלה יותר ודווקא יש לה קיפול מאוד קל. מצד שני אין לה שכיבה ישרה בטיולון וזה לדעתי חיסרון עצום.
    למוצי יש גב שנשכב למצב של כמעט שכיבה, הגגון קצת קטן. היא אכן יציבה אבל זה בגלל משקלה הרב ורוחב הגלגלים העצום שיקשה מאוד להתנייד. יש לה מתאמים לסל קל ולכן יש המון סל קלים שיתאימו לה. אני ממליץ לך לבחון עוד עגלות ולא להתקבע רק על השניים האלו. עגלות של פג פרגו או הרטן מציעות סטנדרט של מוצי עם פרקטיות של אורביט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמס אנד פאפס ארמדילו מול ברייטקס
    ענת
    19/03/2015

שלום,
    אני מתלבטת אם לקנות את מאמס אנד פאפס ארמדילו או ברייטקס בי אייגל פלוס 4 לתינוק שכרגע בן שלושה חודשים.

מצד אחד ראיתי שבברייטקס יש שכיבה מלאה שממש חשובה לגיל הזה אבל מצד שני הארמדילו יותר קלה והקיפול שלה היה לי הכי נוח מכל העגלות שבדקתי.

האם הארמדילו מתאימה לגיל 3 חודשים?

תודה מראש

הוספת תגובה

• מאמס אנד פאפס ארמדילו מול ברייטקס - תגובה

קובי סופר
    21/03/2015

שלום ענת,

הטיולון של הארמדילו מתאים מגיל 3 חודשים, יש לה יתרונות עצומים על ברייטקס החל מתמיכת גב טובה יותר, שינוי מצבים נח יותר עם מנגנון אמין יותר, קיפול קל יותר, העגלה נעמדת לאחר הקיפול והבדים מכונסים פנימה ולא כלפי חוץ, הקיפול הזה שומר על בד נקי וסטרלי בניגוד לברייטקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לגבי ארמדילו פליפ
    איטל
    19/03/2015

שלום,
    כבר קניתי את העגלה אבל לאחר מכן התעוררו כמה שאלות. דבר ראשון, האם יש אפשרות לקנות עבור העגלה כיסויי לרגליים? 2. לפתע האמבטיה נראית לי טיפה קטנה. האם היא באמת קטנה יחסית לעגלות האחרות או שזה הסטנדרט?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי ארמדילו פליפ

הוספת תגובה

• שאלות לגבי ארמדילו פליפ - תגובה

קובי סופר
    19/03/2015

שלום איטל,

לגבי הגודל, יש לה את אחד המושבים הארוכים ביותר והאורך חשוב יותר מהרוחב. המושב שלה פחות או יותר זהה ברוחבו לבוגבו בי שבה גם תינוקות/ילדים מעבר לגיל 3 יכולים לשבת.
    לגבי הכיסוי, יש מגוון עצום של שקי שינה שמתחברים לעגלה והשקי שינה הרבה יותר יעילים לחורף מכיסוי רגליים, יש גם מקורי אבל לדעתי הוא לא נמכר בארץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

איטל
    19/03/2015

דווקא המושב נראה לי מספיק מרווח ובכאמת התרשמתי מהאורך שלו. אך האמבטיה נראית לי צרה. האם אני צודקת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה - תגובה

קובי סופר
    21/03/2015

שלום איטל,

האמבטיה נראית צרה אך היא כלל לא. אני ממליץ לכולם להוציא את המזרן מהאמבטיה ולראות באמבטיות אחרות, תופתעו לגלות שהגודל זהה ואם יש פער זהו פער של סנטימטר עד שני סנטימטרים, לא משהו רציני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לעגלה
    סמיילית
    17/03/2015

שלום קובי,

אנו רוצים לקנות עגלה (לידה ראשונה) וקראתי קצת בפורום וזה מה שחשוב לנו:
    מתאימה לנסיעות באוטובוסים (מתקפלת ביד אחת וקלה)
    שהמוט יתהפך לשני הכיוונים (שהתינוק יוכל לפנות לאמא וגם לצד השני)
    כוללת אמבטיה
    נכנסת לתא מטען
    ואנחנו יחסית גבוהים אז שהמוט יהיה גבוה
    התקציב - עד 2500 ש"ח, גם אם יש משהו שחורג מעט - אשמח לשמוע.

ראית שהמלצת רבות על מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ - האם זה מתאים במקרה שלנו? (התרשמתי שכן בגלל הקיפול ביד אחת, רק הבנתי שהיא חורגת מהתקציב שלנו...)? ובאיזה חנות ניתן לרכוש אותה בירושלים?

תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לעגלה

הוספת תגובה

• המלצה לעגלה - תגובה

קובי סופר
    17/03/2015

שלום סמיילית,

מלבד התקציב הפליפ מתאימה כמו כפפה לדרישות שלך.

היא קלה, דו כיוונית, מקפלת ביד אחת ואפשר לשאת אותה ישר לאחר הקיפול (וזה מושלם לאוטובוס או רכבת תחתית כמו בלונדון) והיא נעמדת לאחר הקיפול שזה פלוס ענק לנסיעה באוטובוס.

היא עולה 3290 ש"ח שזה לא רחוק מהתקציב, אני בטוח שאפשר לקבל הנחות כאלו או אחרות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה לילד ראשון
    מעיין
    16/03/2015

קובי שלום,
    אני מאוד מתלבטת לגבי בחירת העגלה. כרגע האופציות הן פג פרגו בוק פיור, בבה קאר היפ הופ אבולושיין או אינגלזינה טרילוג'י.
    בדקתי את כולן ואני לא מצליחה להחליט מי מביניהן עדיפה. לכל אחת יש את היתרונות והחסרונות שלה. למשל הבבה קאר יציבה, יפה, קלה יחסית לתפעול, עם בולמי זעזועים טובים ובדים שמתנקים בקלות, אך החסרונות שלה הם שהיא מאוד כבדה, יקרה וסל האחסון שלה קטן. לעומת זאת הפג פרגו פיור קלה לתפעול, זולה יותר, עם סל גדול יותר, אך פחות יציבה, גלגלים פחות טובים ושלדה וסל אשר אני מניחה כי מתלכלכים ביתר קלות היות והם לבנים לגמרי. לגבי הטרילוג'י אני יודעת שזו עגלה מאוד נמכרת, איך היא מגיעה ללא סל-קל ותיק והמחיר שלה הוא לא זול ביחס לתמורה.
    מה שחשוב לי בעגלה זה שהיא תהיה נוחה לתינוק - מערכת בולמי זעזועים טובה, יציבות ונוחות באמבטיה ובטיולון, וכמובן שתהיה נוחה ככל האפשר גם לי מבחינת משקל ונוחות הקיפול והתפעול.
    שטחי עד כמה שזה יישמע אך חשוב לי שהעגלה תהיה יפה, בסגנון של שלושת העגלות לעיל, בעלת שלדה לבנה.
    אשמח מאוד לשמוע את המלצתך. בתודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת עגלה לילד ראשון

הוספת תגובה

• בחירת עגלה לילד ראשון - תגובה

קובי סופר
    17/03/2015

שלום מעיין,

לגבי הפג, אם כבר פג אז דגמי הפופ אפ עם שלדת S יתנו לך נוחות הליכה ובלימת זעזועים טובים יותר מהפיור, המינוס ויתור על שלדה לבנה.

האינגלזינה מגיעה ללא סל קל כי הסל קל של אינגלזינה גרוע. יש לה סל קטן ולא נגיש ותמיכת גב פחות טובה בטיולון. כל החסרונות האלו מגיעים עם יתרון הקיפול הקטן יותר. אם אפשר להסתדר עם קיפול כמו של הפג והבבה קאר אז עדיף ללכת עליהן.

בבה קאר אכן יפה ומרשימה, מעבר למשקל החיסרון שלה הוא בסל קל אשר פחות איכותי מזה של הפג וגם פחות בטיחותי. בנוסף הרצועות של הטיולון שלה מאוד מסורבלות לחגירה.
    לדעתי עם בכל זאת היופי משחק תפקיד אז היא אופציה טובה, אם בכל זאת לפרקטיות יש חלק אז הפג עדיפה.

אם את רוצה עוד המלצה, הרטן רייסר ג'י טי מספקת נוחות הליכה טובה מכולן, אופציה להלבשת סל קל סייבקס שלדעתי מומלץ יותר מכל הסל קלים האחרים. יש לה את מושב הטיולון הרחב, הארוך והמרופד ביותר. כמו הבבה קאר היא כבדה אבל עולה עליה ברוב הפרמטרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת תאומים נפרדת
    מיכל ח.ד
    16/03/2015

שלום קובי יש לי 2 ילדים בהפרש של שנה ורציתי לדעת האם יש עגלת אחים שניתן לפרק לעגלת יחיד כשצריך ובעת הצורך להחזיר למצב של עגלת אחים?

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת תאומים נפרדת

הוספת תגובה

• עגלת תאומים נפרדת - תגובה

קובי סופר
    17/03/2015

שלום מיכל,

אין עגלה כזו. הכי קרוב לעגלה כזו זו עגלת פיל אנד טדס שהיא בעצם עגלת יחיד ועליה מתחבר המושב לאח, ניתן בכל רגע לפרקו ולהפוך אותה לעגלת יחיד. גם בקיפול היא כמו עגלת יחיד ובמשקל טיפה כבדה מהממוצע.

ישנן עגלות תאומים רבות שיכולות לשמש כעגלת יחיד כמו: בוגבו דונקי, בייבי ג'וגר סלקט אבל הן סופר כבדות גם עגלות יחיד וגם מאוד מאוד יקרות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לכסא בטיחות שני
    טל
    16/03/2015

שלום קובי,

בתנו בת שנה וחודש ושוקלת 9 ק"ג.
    לנו יש במכונית כיסא בטיחות evenflo triumph שקנינו בהמלצתך, ואנו מרוצים מאוד.

במכוניות של קרובי משפחה, השתמשנו עד לאחרונה בסל-קל של maxi cosi, שניתן להרכיב, לפרק ולנייד בקלות (במושב האחורי עם חגורת הבטיחות).

לאחרונה אנו מרגישים שהסל-קל כבר קטן, ואולי לא מספיק יציב.

אנו חושבים לקנות כיסא בטיחות נוסף כדי שנוכל לנסוע עם קרובי משפחה, ואנו זקוקים להמלצה על כיסא טוב, שניתן להרכיב ולפרק בקלות יחסית (את ה-evenflo היה מסובך מאוד להרכיב ואנחנו לא מנתקים אותו ממקומו). המחיר פחות חשוב לנו.

תודה,

טל

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לכסא בטיחות שני

הוספת תגובה

• המלצה לכסא בטיחות שני - תגובה

קובי סופר
    16/03/2015

שלום טל,

בניגוד לסל קל כל מושבי הבטיחות די קשים להתקנה. הכי קלים להתקנה הם סדרת ה E3 של אוונפלו, מסדרת ה E3 יש את המומנטום, סימפוני בשלל גרסאות (לא כולם עם המנגנון ולכן יש לשים לב) או הבוסטרים מסדרת סקיור 400. מלבד הבוסטר רוב המושבים יקרים מאוד. בנוסף היבוא של אוונפלו עובר ליבואן חדש וככל הנראה עד מאי/יוני לא יהיו דגמים וכרגע יש רק שאריות (רבות) שנותרו בחנויות.

ב- E3 יש להקליק את העוגנים לאיזופיקס וזה נעשה ביותר קלות מאשר הטריומף, לאחר מכן יש ללחוץ על המושב בחוזקה או אפילו לעלות עליו עם הברכיים והוא נועל את עצמו. מניסיון אצלי ברכב עבודה זה ממש בקלות ובמהירות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

טל
    24/03/2015

שלום קובי,

ראינו היום את ה Joie Steady או את ה Joie Stages. מה דעתך עליהם? (מבחינת בטיחות).
    הציעו לנו גם כסא של BabySafe שיש לו הגנה מפני פגיעות צד (מה שאין בגו'אי). בתחום הזה אנחנו יותר סומכים על מותג ידוע, אבל אם אתה ממליץ אז אולי נשקול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

קובי סופר
    24/03/2015

שלום טל,

שלושת הדגמים הם דגמים סיניים, הם לא ברמה גבוהה, אני עדיין ממליץ על המושבים האמריקאים כמו: אוונפלו, קוסקו, גרקו וכו׳

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת טאי טאי וסלקל
    טניה
    16/03/2015

שלום, אני לקראת קניית עגלה לילד ראשון, כך שאני יכולה רק לנחש מה באמת יתאים לי. אחרי כמה סיבובים בחנויות והמון המלצות ממכרים (שכולם המליצו על בייבי ג׳וגר/ברייטקס/פג) נכון לעכשיו אני נוטה לכיוון הטאי טאי של ביבה. הסיבות העיקריות שאני נוטה לכיוונה על פני אלו שהומלצו לי, הן משקל (אני בחורה מאוד דקה, יש לי בעיות גב, ואני גרה בבניין ללא מעלית), מדף הרגליים המתכוונן והמחיר, וגם מוצא חן בעיניי שהיא מתקפלת פנימה ולא החוצה ועל כן תישאר נקיה יותר, והיא גם נוחה לקיפול ותפעול (עד כמה שיכולתי להבין בחנות) שאלו גם פרמטרים חשובים עקב בעיות הגב שלי. גם אהבתי יותר את הטיולון שלה בהשוואה לארמדילו פליפ למשל שהחלל בתוכו נראה לי קטן וחשוף... אשמח לשמוע דעות אם יש אולי עגלה טובה יותר בערך באותם פרמטרים ומחיר, ואם יש לטאי טאי חסרונות שכדאי לי לקחת בחשבון. אשמח גם להסבר למה מושב דו כיווני הוא כל כך מומלץ, אפליקציה שהבנתי שאין בטאי טאי.
    דבר חשוב נוסף שאשמח לעזרה בבחירתו הוא וסלקל. הייתי מעדיפה שהוא יוכל להתחבר לעגלה, אבל לא הצלחתי למצוא בשום מקום רשימה של הדגמים שניתן לחבר לטאי טאי, גם בעזרת מתאם. באתר כתוב שניתן לחבר סלקלים של היצרנים סייבקס ומקסי קוזי, שלפי מה שהבנתי מדובר ביצרנים טובים אבל מגוון הדגמים והמחירים הוא עצום, לא רק שהלכתי לאיבוד בניסיון להבין מה ההבדלים, שוב, לא ברור אילו דגמים כן יתחברו לעגלה ואילו לא. כתבתי לפני כמה ימים לביבה בבקשה לפרט לי אילו דגמים מתאימים לעגלה אך בינתיים לא קיבלתי תשובה. אשמח להמלצות על סלקל שאינו כבד, נוח לשימוש לי ולתינוק וכמובן גם בטוח. גם למחיר יש חשיבות, בעיקר כי אני חושבת שעדיף מבחינת בטיחות לקנות גם בסיס לרכב (אז נגיד עד 1200 בערך לשניהם יחד).
    סליחה על החפירה הארכיאולוגית, בכל זאת ילד ראשון ואני לחוצה לעשות בחירות נכונות... תודה רבה מראש לעונים!

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת טאי טאי וסלקל

הוספת תגובה

• עגלת טאי טאי וסלקל - תגובה

קובי סופר
    17/03/2015

שלום טניה,

לפי כל התיאור שלך אכן הטאי טאי היא אופציה מעולה. יש לה חיסרון אחד לדעתי והוא שאין לה טיולון דו כיווני. אני מניח שאפשר להתמודד עם חסרון זה אבל עדיין יש יתרון עצום לתינוק כשהוא רואה את התינוק מולו.
    אם כל זאת אני חושב שכדאי לך ללכת על הטאי טאי כי אף עגלה לא קרובה למשקל שלה.

לביבה מתחברים סל קלים של: סייבקס, מקסי קוזי, בי סייף, בבה קונפורט וג'ואי.

סייבקס אטון 1 לדעתי גם מתאים לתקציב, למשקל ועדיין מקבלים רמת בטיחות גבוהה.
    שאר הדגמים של סייבקס אמנם טיפה יותר בטיחותיים אך גם כבדים ויקרים יותר.
    מקסי קוזי יקר יותר מסייבקס ורמת הבטיחות די זהה. כנ"ל בי סייף. בבה קונפורט זול יותר ובאותה רמה ואפילו קל יותר אך הבסיס שלו לרכב גרוע.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בוחרים עגלה ???
    ענת איציק
    16/03/2015

אין לי ספק שהיא צריכה להיות קלה ונוחה לקיפול אבל יש כל כך הרבה סוגים שאני אפילו לא יודעת איך להתחיל !!!
    מהי העגלה הנמכרת ביותר היום בשוק ?

לקביעת תור
    סגירה
    איך בוחרים עגלה ???

הוספת תגובה

• איך בוחרים עגלה ??? - תגובה

קובי סופר
    16/03/2015

שלום ענת,

זה באמת משנה מהי העגלה הנמכרת בשוק? זה שהיא מתאימה לכולם או כולם חושבים שהיא מתאימה להם עושה אותה מתאימה עבורך?

לכל אחת יש את הצרכים שלה, אזור המגורים שלה, הרכב שלה וכו' לכן יש להתאים את העגלה לפי הצרכים והדרישות שלך.

הגדירי אותם מראש מכיוון שאין עגלה שיש בה את כל היתרונות ולכן הגדרת הדרישות תקל על הבחירה שלך.

דוגמאות לדרישות מהעגלה: משקל קל, נוחות קיפול, נוחות תפעול, נוחות לתינוק, טיולון חד או דו כיווני, עיצוב, נוחות נסיעה וכו'

ברגע שיהיו לך הגדרות מדויקות יהיה לי יותר קל להמליץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה לילד שלישי
    שולה
    15/03/2015

נכון לעכשיו אני משתמשת באמבטיה של הפג פרגו פליקו ששירתה אותי נאמנה לשני ילדים ואני מעוניינת להתחדש בעגלה ללא אמבטיה שתתאים לתינוק מגיל חמישה חודשים. אני מחפשת עגלה שעונה לדרישות הבאות:
    ידית אחת
    יציבה (שלא תתהפך עם תיק)
    גלגלים מספיק טובים למגורים במושב
    לא כבדה מידי ( עד 9 ק"ג עם עם הטיולון)
    קיפול נוח עם הטיולון ולא גדול מידי
    בעלת פגוש
    עדיפות לטיולון דו כיווני וכמובן נשכב ונוח לתינוק

הלכתי לראות את הארמדילו פליפ בעקבות ההמלצות ולא אהבתי אותה היות ואין לה פגוש ומושב הטיולון מאוד פתוח בצדדים.

אשמח אם תמליץ לי על עגלה שעונה לקריטריונים שציינתי...

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה לילד שלישי

הוספת תגובה

• עגלה לילד שלישי - תגובה

קובי סופר
    16/03/2015

שלום שולה,

האמת ברגע שהדרישה היא למושב דו כיווני וללא אמבטיה יש בעיה כי רוב העגלות בסגנון הזה מגיעות רק עם אמבטיה.

בכל זאת יש את הגרקו איבו שהיא עונה לדרישות כולל משקל של 9 ק"ג, אם תלכו על הגרקו איבו XT היא תתאים יותר לצרכים שלכם באזור המגורים מכיוון שיש לה גלגלים איכותיים יותר ובולמי זעזועים לכל הגלגלים, מצד שני היא יותר כבדה ומשקלה 11.5 ק"ג.

אפשר לרכוש בוק פלוס עם טיולון, אם יהיה תינוק רביעי אי פעם האמבטיה הקיימת שלך תתחבר עליה. היא שוקלת 10.3 ק"ג והיא עונה לדרישות שלך, החיסרון העיקרי שהיא טיפה יקרה.

כמו שציינתי אין יותר מדי עגלות שתואמות לדרישות שלך. יש את הביבה טאי טאי שגם מומלצת אך לה אין טיולון דו כיווני אותו כנ"ל לגבי ולקו זי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות

שולה
    19/03/2015

ראשית, תודה רבה על תגובתך.
    אני מבינה שהבעיה היא בטיולון המתהפך ולכן החלטתי לוותר על האופציה הזאת.
    בכל זאת לא אוותר על יציבות, ידית אחת, משקל, קיפול, פגוש ומצבי ישיבה ושכיבה נוחים עם תמיכה לגב התינוק.
    אני מתעניינת בעגלות: ברייטקס בי אג'יל 4 גלגלים ועגלת booklet של פג פרגו.
    מי מבין השתיים מומלצת יותר והאם יש לך המלצה נוספת?

אגב, ראיתי את הטאי טאי ולא אהבתי את העיצוב והבדים הפשוטים כנ"ל לגבי הגרקו איבו. חשוב לי סוג הבד והגלגלים ושתהיה עגלה איכותית.

בתודה מראש ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות - תגובה

קובי סופר
    19/03/2015

שלום שולה,

לגבי טאי טאי, יש דגמים ישנים שהבד שלהם לא איכותי ויש דגמים חדשים שמגיעים גם עם בד איכותי ומזרן עגלה איכותי, עדיין היא עדיפה על הבוקלט והברייטקס.

לבוקלט אין שכיבה שטוחה ככה שלתינוק בן יומו זה יהיה פחות נח לשימוש, בנוסף אין לה פגוש וציינת שזה חיסרון עבורך.

ברייטקס דומה מאוד לטאי טאי, היא יותר כבדה, פחות נוחה להליכה ומתקפלת שהבדים כלפי חוץ. מצד שני יותר נח לקפל אותה, יש לה בדים טובים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לעגלה אחים
    אורטל
    15/03/2015

אשמח להמלצה לעגלת אחים. הגדולה שלי בת שנה וחודשים כבר הולכת.. והקטן בן 3 שבועות...האם כדאי בכלל להשקיע ולקנות עגלת אחים? יש לי בבית את עגלת ביבי גו'גר ורסה...

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לעגלה אחים

הוספת תגובה

• המלצה לעגלה אחים - תגובה

קובי סופר
    15/03/2015

שלום אורטל,

מניסיון שלי (אצלי הגדול היה בן שנה וחצי כשהקטנה נולדה), אשתי הלכה עם מנשא בטן והגדול בעגלה, בימים וזמנים שהייתי איתה היינו מסתובבים עם 2 עגלות, טיולון ועגלה.
    ניסינו להשתמש בעגלת תאומים של ביבה קוקו וגם בעגלת פיל אנד טדס אקספלורר, 2 עגלות שאני מאוד ממליץ כעגלות אחים ולבסוף ראינו שאין צורך ממשי. כשהגדול הגיע לאזור גיל שנתיים הוספנו בורד טרמפיסט והוא היה עומד עליו. למעשה הכל תלוי בעזרה שתקבלי, אם ממש אין עזרה אני ממליץ לבחון אחת מ- 2 העגלות שרשמתי למעלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אורטל
    15/03/2015

תודה על התשובה!
    באמת חשבתי לקנות את עגלה הקוקו או מנשא להתחלה ואחר כך טרמפיסט...נראה לי שנלך על האופציה השניה...
    יש לי שאלה נוספת לגבי מנשא אני מתלבטת בין מנשא של ביבי ביורן לארגו בייבי 360... אשמח להמלצות לגביהם או שכדאי לרכוש מנשא אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

קובי סופר
    16/03/2015

שלום אורטל,

גם מניסיון, השתמשנו בבייבי ביורן והיינו מאוד מרוצים. כמו כן השתמשנו בחודשים הראשונים עם מנשא מילגה (מנשא קשירה) הוא יותר נח ובריא לתינוקות מגיל לידה מכיוון שאפשר להניח את התינוק בתנוחת עירסול. הקשירה נראית מפחידה תחילה אך ברגע שלומדים מבינים שזה ממש פשוט.

דגמי המירקל של בייבי ביורן הם המומלצים, יש 3 גרסאות בד ואני ממליץ ללכת על הגרסאות הזולות יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• yoyo
    שירה
    15/03/2015

שלום,
    אשמח מאוד לחוות דעתך על עגלת yoyo.
    ראיתי שהיא מאוד קלה וקומפקטית.
    האם האמבטיה קטנה מידי? עד איזה גיל תינוק יכול להיות בה וממתי כדאי לעבור לטיולון בעגלה הזו?
    אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות על עגלה זו מיודעי דבר.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    yoyo

הוספת תגובה

• yoyo - תגובה

קובי סופר
    15/03/2015

שלום שירה,

זו לא העגלה שאני הייתי ממליץ עליה לניו בורן. האמבטיה שלה (שק שינה) מאוד קטנה והטיולון לא נשכב למצב שטוח אלא רק עד מצב ביניים, לכן אם התינוק יאלץ לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה לא יהיה לו הכי נח לשכב בטיולון.
    לדעתי יש 2 עגלות באותו סגנון שעליהן הייתי ממליץ יותר.
    מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ, היא טיפה יותר יקרה מהיויו אך יש לה אמבטיה וטיולון עם שכיבה כמעט ישרה וגם דו כיווני.
    בוגבו בי 3 - כמו הפליפ יש לה אמבטיה וטיולון דו כיווני עם שכיבה כמעט ישרה, יקרה משמעותית בהשוואה ליויו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה