מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה פרקינסוןגל31/07/2010
שלום ד:ר
אני בן 38 ללא מחלות בעבר (לא ראיתי רופה 15שנה).
לפני שנה וחצי הפסקתי לעשן בלילה כשהתעוררתי בבוקר היתה לי תחושת חוסר יציבות.
היו לי כאבי ראש בחודשיים לאחר הפסקת העישון, נפסקה והתחילו עוד הפעם לפני חודש.
היה לי שלוש פעמים תחושה שאני צריך לחשוב כדי ללכת.
עברתי את הבדיקות הבאות:
CT ראש יצא תקין.
דם - תקין
אקו לב - תקין
מאמץ - תקין
דופלר צווארי - תקין
כל הדברים הללו היו במהלך שנה.
בחצי שנה האחרונה מצבי הוחמר -
כאשר אני מזיז את הראש משמאל לימין מהר אני מרגיש כאילו לא מגיע דם למוח יש לי סחרחורת, כאשר אני מתכופף יש לי כאב חד בעין שמאל ומתי שאני מתרומם אני מרגיש סחרחורת בשנית כאילו הדם עוזב את המוח ויש גם תחושה של עקצוץ בעורף.
יש לי קפיצוץ שרירים בכל הגוף.
כואב לי באמות ובכפות הידיים - היו כאבי צריבה וכאבים רגילים.
היו לי שלוש ימים בהם הפרצוף שלי היה ממש אדום ולאחר מכן גדל לי בלוטה מעל העין.
הרופ שלח אותי לEMG
הבדיקה יצאה נורמלית.
אני יודע שחוסר בדופמין יכול לגרום לתופעות שונות ומשונות
כאבים, סחרחורות, כאבי ראש, השפעה על לחץ הדם, רוזיצאה.
סלח לי על אורך ההודעה, האם יכול להיות שהיה לי TIA שלא הורגש שגרם לנזק בתאים השחורים.
איזו בדיקה יכולים לעשות כדי לגלות פרקינסון בהעדר סממנים אופיינים לפרקינסון.
אני כבר מיואש מכל הסיפור ומוכן לשלם בעצמי על בדיקה רק כדי לדעת.
אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה פרקינסון
ד''ר רוברטו שפיגלמן06/08/2010האמת לא נשמע כפרקינסון. ומכל מקום הפורום איננו תחליף לבדיקת רופא. עליך לגשת לנוירולוג לקבלת יעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ביקשתי אבחון מה שכן אני מבקש
גל08/08/2010לאור העובדה שעברתי בערך את כל הבדיקות האפשריות ואין לי תשובות מהניורולוג שלי, רציתי לדעת מה אתה חושב לאיזה כיוון אתה היית הולך.
אני כבר מיואש מבחור בריא אני הפכתי לשבר כלי.
כאבי ראש כאילו משהוא חובק לי את הראש ומתהדק, צריבה ועקצוצים פעם בקרקפת פעם מעל 5 סמ' מקו השיער, קפיצות שרירים, תזוזה של אברים כמו האצבע המורה בצד ימין לא רצונית, כאבים בשרירים, לא מצליח לרוץ כי השרירים כואבים, בעת מאמץ מינימאלית השרירים צורבים, בתנוחות מסוימות כשאני רוחץ את הבת שלי ומתכופף מתחילות לרעוד לי הרגליים בזמן הכאבים בידיים בדרך כלל יש גם כאב ראש ואני מרגיש שהיד עוד מעט תתחיל לרעוד.
זה לא דברים שאדם ללא מחלה צריך להרגיש.
אני כבר סוחב את המצב הזה שנה וחצי הלכתי כבר ל - 3 ניורולגיטם עברתי שלושה פנימאיים, אף אחד לא יודע מה יש לי.
והתשובה הפשוטה ביותר שלהם כשאין להם מושג זה - אולי זה פסיכיאטרי?
זה לא פסיכאיטרי, אני לא מדמיין את הדברים, סלח ויסלחו לי הפסיכיאטרים אבל אין לי את המנגנון הזה שזה יהא פסיכיאטרי.
לי כבר נמאס, לא רציתי אבחון כמו שאתה מבין הרבה רופאים ניסו לאבחן ולא הךצליחו כל כך בתחום הזה.
הדבר היחיד שרציתי ממך שאולי תצליח אפוא שאחרים לא הצליחו אולי תגיד לי לאור מה שאני מספר לך לאיזה כיוון לפנות. גם אם אגיע אליך לפגישה כל הבדיקות הניורולוגית שתעשה לי תקינות, אולי אחת לא תהיה תקינה שיווי המשקל שאני לא משהו בזה מאז שהתחיל כל הסיפור.
אבל קורדינציה, מסת שריר, להרים ידיים ולסובב, תחושה באצבעות זהה.
רק שתגיד לי מה הכיוון איזה בדיקה לעשות.
תודה, מצטער על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקורת
רחלה17/08/2010שלום רב לכל הרופאים הפעם איני רוצה תשבות ,יש לי אותן מרוב השאלות הנישאלות ,אני חולת פרקי ייי.השאלות המרובות לא לישכוח מחזיקות את הפורם? ולפעמים החולה מוטרד ןרוצה שיענו לו .ולא ישלחו אותו בבושת פנים לרופא המטפל ,,,,,,מי שפונה אליכם בקי בכל הכדורים ובבעיות המחלה, יחס יותר חם היה עוזר ,זיכרו הביטחון הוא הדבר הראשון שנעלם בפרקייי מבלי לפגוע ,,,,אנחנו עדיין אנשים רגילים שמרגישים שונים תודה לכם על הדברים הטובים רחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חשש לפרקינסוןגוגו30/07/2010
שלום ר ב
שאלתי כזאת, חמתי בת 72 התגלה אצלה גידולסבלה בכאבי רגליים מה שהתברר שהיה לה גידול שישב על שלפוחית השתן ולחץ על העצב ברגליים , טיפלו בגידול בעזרת הקרנות ומאז שיצאה מבית חולים איננה מסוגלת בכלל לדרוך על הרגליים, קגושי רב משכיבה לישיבה, זה לא היה לפני כן
יש לה רעד ברגליים ובידיים ושיכחה, מצבי רוח ,איך אפשר לזהות אם זה נובע מפרקינסון??
או שאולי זה תופעות מהכדורים שהיא לוקחת ?????
אנחנו לא יודעים לאיזה כיון ללכת מאחר והיא יצאה מבית החולים לאחר חודש שהיתה מאופשזת במצב אחר לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לפרקינסון
ד''ר רוברטו שפיגלמן30/07/2010מחלת פרקינסון איננה גורמת לנכות כה רבה תוך חודש. סביר להניח שיש סיבות אחרות לקשיי ניידות של חמותך. עליך להיוועץ תחילה עם האונקולוג המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזילקט וכאבי שלד ?נתי29/07/2010
ד"ר נכבד שלום רב
אני חולה פרקינסון בן 60 ללא רעד ניכר ומקבל אזילקט 1 ביום, 3 שנים רצוף (מרגע שאובחנתי)
שאלתי: האם ניסיון הרופאים מצביע על אפשרות לכאבי שרירים ושלד כתוצאה
מהשימוש באזילקט? האם אני יכול להפסיק לקחת אזילקט לשבוע שבועיים ע"מ לברר את מקור הכאב
מבלי שיגרם לי נזק?
תרופות נוספות:
סטלבו 100 מ"ג 3X
רקוויפ 3 מ"ג 3X
סימבלטה 30 מ"ג X1
מגנזיום,סידן,אומגה 3
אודה על תשובת הרופא.
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזילקט וכאבי שלד
פרופסור אורן כהן27/08/2010נתי שלום
נא ראה תשובתו של ד"ר שפיגלמן לשלמה מתאריך 5.8
אין כל סכנה בהפסקה של האזילקט לזמן מה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת מניגניומותמור25/07/2010
שלום רב אמי צריכה לעבור ניתוח להוצאת הגידול השאלה שלי היא האם פותחים את כל הראש?
או שזה איזשהוא חתך?
המנתח אמר שהסיבוכים והסיכונים הם 4 5 אחוזים ,מתי היא אמורה להתעורר אחרי הניתוח ?
אנחנו מאוד חוששים לה ודואגים ,האם זה ניתןח שכיח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת מנינגיומה
ד''ר רוברטו שפיגלמן29/07/2010שלום מור:
מיקום החתך, הסיכונים והסיבוכים האפשריים בניתוח כריתת מנינגיומה משתנים בהתאם למיקום הגידול, גודלו והמעורבות בו של מבנים תקינים שבתוך הגולגולת.
כעקרון חולה שעובר ניתוח ראש לכריתת מנינגיומה יתאורר עם תום ההרדמה ויחזור תוך דקות להכרה מלאה.
ניתוח כריתת מנינגיומה היא פעולה שכיחה למדי, ועם זאת מורכבות הניתוח משתנה בהתאם למיקום הגידול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התופעה קשורה לפרקינסון?עומרי25/07/2010
אני אתאר תופעה שמתרחשת אצלי ואני רוצה לדעת האם זה קשור לפרקינסון או משהו או שזה טבעי?
יש לי רעד בכפות הרגליים בשתי הרגליים במצב שאני שוכב ואני בעצם מרים קצת את כפות הרגליים ממנוחה והם מתחילות לרעוד קצת..
כלומר אני מעלה בכמה מעלות את כפות הרגליים בלי להרים את הרגליים עצמם ואז מופיע הרעד... האם זה קשור? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התופעה קשורה לפרקינסון?
פרופסור אורן כהן26/07/2010עמרי שלום
התופעה שאתה מתאר הינה רעד במאמץ ואינה קשורה למחלת פרקינסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסוןיעל14/07/2010
שלום
אצל אבא שלי הובחנה לא מזמן מחלת פרקינסון בשלביה המוקדמים ויש לו גם עבר של מנלומה ועדיין גם היום יש לו בעיות בעור .
האם הוא יכול לקחת את התרופה אזילקט או שזה מסוכן במקרה של עבר עם מנלומה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון
פרופסור אורן כהן22/07/2010יעל שלום
הנושא של קשר בין מלנומה ומחלת פרקינסון בכלל והתרופה אזילקט בפרט נבדק בסקר מקיף שנערך בארץ וממנו עלה כי לחולי פרקינסון יש סיכוי מוגבר ללקות במלנומה ללא קשר לטיפול תרופתי אותו הם נוטלים ועל לא נראה שיש מניעה שאביך יטול אזילקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסון ואופני כושרדורית12/07/2010
שלום דר',
אבי בן 86 ואובחן כחולה פרקינסון לפני כ-4 שנים. הוא צועד כל יום כחצי שעה בליווי צמוד. המחלה מתאפייינת אצלו בעיקר בקשיות השרירים ולא ברעידות. רציתי לדעת האם אפשר לשפר את מצב קשיות השרירים והתנועה ע"י דיווש על אופני כושר בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון ואופני כושר
פרופסור אורן כהן13/07/2010דורית שלום
פעילות גופנית ככלל ואופני כושר בפרט מומלצים מאד לחולי פרקינסון ויכולים בהחלט להביא לשיפור בסימפטומים של המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסוןמשה07/07/2010
שלום
1.האם אפשר להחליף L-DOPE בדופיקאר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון
פרופסור אורן כהן13/07/2010משה שלום
לא ברור לי מה זה L-DOPE אך אם אתה מתכוון לL-DOPA הרי זהו חומר המוצא לדופאמין המצוי בתרופות דופיקר, לבופר, סינמט וסטלבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךאם כ
משה15/07/2010אז אפשר להחליף את הL-DOPA בדופיקאר מכיוון שיש לזה פחות תופעות לוואי?27
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות
משה15/07/2010לסבי יש פרקינסון אז אפשר להוריד לו דופיקאר ולתת לו L-DOPA במקום זה מאחר ולL-DOPA יש פחות תופעות לוואי מדופיקאר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרקינסון שוב
ד''ר רוברטו שפיגלמן21/07/2010L DOPA הוא החומר הפעיל בתכשיר DOPICAR. בחולי פרקינסון יש חסר ב DOPAMINE.
אין נותנים DOPAMINE בטבליות כי אומנם החומר נספג במעי הוא איננו עובר למוח. L DOPA לעומת זאת כן נקלט במוח ובתוך התאים (הנוירונים) הופך לשדרן DOPAMINE. בשלך כך L DOPA הוא החומר הפעיל בתכשירים כמו DOPICAR. על מנת לשמור את ה L DOPA לקליטה במוח בלבד ולמנוע תופעות לוואי מהצע מוגבר של DOPAMINE בכל הגוף, בתכשירים כמו DOPICAR נוסף חומר שמונע את ההפיכה של L DOPA ל DOPAMINE בגוף. החומר הזה לא עובר את המחסום למוח. כך כמעט רוב ה L DOPA שניתן בטבלית DOPICAR נשאר זמין לקליטה במוח.
לסיכום: אין נותנים L DOPA כתכשיר בודד אלא בשילוב עם חומר שמונע את הפיכתו ל DOPAMINE ברקמות הגוף מחוץ למוח, כפי שקורה ב Dopicar, Levopar, Sinemet ואחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
משה21/07/20101.אם L-DOPA הופך לDOPAMINE ברקמות הגוף מחוץ לתאי המוח אז הוא לא אפקטיבי?
2.איזה חומר מונע הפיכת L-DOPA ל לDOPAMINE ברקמות הגוף מחוץ לתאי המוח?
3.לאנשים בריאים שמעוניינים לשפר את התפקוד המיני באמצעות L-DOPA כמוליך עיצבי האם ניתן ליטול ללא חשש?
4.אם כן מה הוא המינון המומלץ לאדם בריא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופסור אורן כהן22/07/2010משה שלום
1. אכן L-DOPA שהופך לדופאמין בהיקף אינו מסוגל לחדור את המחסום דם מח ואינו יעיל כטיפול במחלת פרקינסון
2. מעכבי האנזים דופא-דקרבוקסילז כגון קרבידופא או בנסרזיד
3+4 לא ידוע לי שנטילת לבודופא משפרת תפקוד מיני. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים מקדימיםמירה04/07/2010
היי, רציתי לדעת מה הסימנים המקדימים למחלת פרקינסון. אני מרגישה שמשהו לא בסדר עם אבא שלי והייתי רוצה לדעת אם זה קשור. וגם לאיזה רופא הולכים כדי לאבחן את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים מקדימים
פרופסור אורן כהן04/07/2010מירה שלום
הסימנים הראשונים למחלת פרקינסון הם בד"כ רעד, אטיות, נוקשות והפרעה בתפקוד גפה. סימנים אחרים יכולים לכלול הפרעה בחוש הריח והטעם, שינוי בהתנהגות, דיכאון או כאבים בלתי מוסברים.
במקרה של חשד למחלת פרקינסון יש כמובן לפנות לבדיקת נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוחלת חייםשולה04/07/2010
האם פרקינסון מקצרת את החיים? האם אפשר להגיע לגיל מכובד בטיפול נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוחלת חיים
פרופסור אורן כהן04/07/2010שולה שלום
מחקרים שנעשו הראו כי תוחלת החיים של חולי פרקינסן קצרה יותר מאשר של האוכלוסיה הכללית. נתון זה תלוי בגיל התחלת המחלה וקיצור תוחת החיים משמעותי יותר ככל השמחלה מתחילה מוקדם יותר (כ11 שנים במחלה המתחילה בגיל 25-39 ועד כ-4 שנים במחלה המתחילהבגיל 65.
תוכלי לקרוא יותר במאמר הבא:
Estimated life expectancy of Parkinson’s disease patients compared with the UK population
L Ishihara, A Cheesbrough, C Brayne, A Schrag
J Neurol Neurosurg Psychiatry 2007;78:1304-1309* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחואנה ופרקינסוןגדעון24/06/2010
אני חולה פרקינסון מאובחן 5 שנים על לבאדופה במינון מקסימלי אותו הגוף מסוגל לקלוט.
במשך שלוש שנים אני מעשן מריחואנה כול ערב בשעת הירידה מהכדורים שהיא שעה קשה וכואבת.
וזה ממש עוזר לי
עכשיו יש לי משפט על שימוש לא חוקי
אני מפרסם כאן קטע שכתבתי על ניפלאות התרופה הזו בתקווה שממישהו יוכל לעזור לי כי בפעם האחרונה שניסיתי לקבל אישור זה לא היה רלוונטי
על מחלת הפרקינסון ועל גראס
המחלה הזו היא הרס החיים וסבל שהולך ומתגבר כול יום כמו מחרשה המעמיקה את שיניה בבשרי.
וזה תופס בגוף ומאוד כואב ומדכא את הנפש ומחסל את האישיות.
זה מתחיל בבוקר אחרי שאני מתעורר על הצד שנרדמתי עליו לפני כשמונה שעות בהם לא ממש זזתי וכול השרירים קשים כמו אבן
ואז לאט לאט אני מתחיל את היום בניסיון למשוך כמה שיותר שעות לפני שאני חייב לקחת כדור.
ואז אחרי שעה הגוף משתחרר אבל אני כול כך מותש שאני יושב מול הכלוב של התוכים או נירדם
ולפעמים יש כמה שעות של פעילות אם יש לי מספיק כוח רצון להניע את עצמי לעשות פעילות של עבודה בגינה או נסיעה על אופניים כי ללכת אני כבר לא יכול.
וכול כדור שאני לוקח רק מרגיז אותי יותר וגורם לכאבי ראש בחילות ואי שקט.
עד שהכדורים מפסיקים לפעול ואני חוזר למצבי בבוקר
והמעבר הזה ניקרא "השעה הקשה" כי אז חצי גוף מתכווץ וניתפס כמו שריר אחד ענק וזה מאוד כואב ונמשך כשעה או יותר ולפעמים זה יכול לענות אותי שעות רבות.
ואז אני מעשן קצת גראס וזה מחולל נפלאות.
זה מרגיע את השרירים
מפחית כאבים
מגרש דיכאון
מעורר את החשיבה ומחדד אותה
פותח את הרגש לאהבה
מתחילה תקשורת עם העולם הסובב – אני יוצא מהקונכיה.
לכמה שעות טוב לי
אני מרגיש חי
אני שמח
אני יוצר
אני מטפל במשפחה
מביא להם אהבה ושמחה
מפסיק להתלונן ומתחיל להקשיב (יש לי ילד בן 16)
נותן ולא רק מקבל
יש ערך לחיים שלי
יש רגש חם
ואז אני עושה יוגה
והאוכל טעים לי
ו אישתי נותנת לי אהבה
ובני מציק לי כי הוא עכשיו יכול והוא מנצל את השעות האלו יותר מכולם כדי להיות איתי.
אני קורא
אני כותב
אני נהנה מהחיים כשלוש שעות לפני שהפתח ניסגר ואני חוזר לעולם קפוא וחסר חיים או תנועה.
אין תרופה למחלה הזאת
היא נגמרת יחד איתי
בעצם הורגת אותי באיטיות מחרידה ההולכת ונהיית בלתי נסבלת כול יום שעובר
והרבה מתאשפזים ומקבלים סמי הרגעה מאוד חזקים ומזיקים.
אני מצאתי תרופה אחרת
מסוג אחר
תרופה שמאפשרת לי לחיות קצת כמו בן אדם
תרופה שמעודדת אותי
תרופה שנותנת לי הרגשה טובה ולא רעה
תרופה שנותנת לי תקווה
תרופה שמרגיעה את הנוקשות והרטט ונותנת לי לישון בלילה
תרופה שמעוררת את החושים ומגבירה את התיאבון
תרופה שעוזרת לי לשכוח
תרופה שבאמת לא מזיקה
תרופה מדהימה
אני לא בחרתי במחלה אבל אני כן בחרתי בתרופה
זה המעט שיש לי
גדעון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכ מנהל האתר
גדעון26/06/2010קיבלתי את העזרה אותה ביקשתי
אנא מחוק הודעתי מהפורום
תודה
גדעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסון ופעילות גופניתעומר22/06/2010
שלום שמי עומר ואני מאמן כושר. פנה אלי אדם החולה במחלה בקשר לאימוני משקולות. האם יש דגשים מיוחדים לחולי פרקינסון בכל הקשור לאימוני משקולות בחדר כושר/בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון ופעילות גופנית
פרופסור אורן כהן24/06/2010עומר שלום
לחולי פרקינסון אין מגבלות מיוחדות מעצם המחלה בביצוע תרגילי כח/משקולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה פרקינסון ?אילן20/06/2010
בזמן האחרון אני סובלת מקשיות אברים בעיקר בכף יד ימנית (דומיננתית) בלילה בעיקר קשה לי לסגור ולפתוח חלק, בבוקר לוקח לי זמן לחזור לגמישות רגילה כאמור רק בכף יד ימנית,
אני בת 53 ונוטלת תרופה לקולסטרול במינון 20 מ"ג החלפתי כבר כמה סוגים ועדין יש קשיות באיברים,
הקולסטרול פחות או יותר מיוצב לערכים סברים,
בלילה אני הולכת לפחות 5 פעמים לשרותים למתן שתן דבר שלא קורה ביום ולכן גם השינה בלילה לא רציפה ומעיפת יותר מאשר מועילה,
בבדיקות מלפני שנתיים אצל נורולוג בבדיקת MAR התגלה אנגיומה שיטחית (כנראה מולדת....)
לא נעשה דבר בנדון.
אלי לציין שאמי בת 76 חולת פרקינסון שאובחן לפני 4 שניים היום במצב סיעודי מלא.
לשאלות
1 האם גם אני בדרך למחלה זו....
2 איזה בדיקות דם או אחרות יש לבצע כדי לאבחן /לשלול את המחלה.
3 מה מרכיב הגנטיקה המחלה
4 האם יש חדש בחקר המחלה
תודה מראש
HEMDA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמבה
שמוליק21/06/2010האם האמא בבית או במקום מגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוגנת ומטופלת
אילן22/06/2010במקום מגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה פרקינסון
פרופסור אורן כהן24/06/2010חמדה שלום
פורום זה נועד לשאלות ותשובות על מחלת פרקינסון ולא להתייעציות אישיות. אודה לך על כן אם תפני לרופאך על מנת שיבדוק אותך וימליץ על ברור/טיפול
ובאשר לשאלותיך
1.לגבי מרכיב הגניטקה במחלה נא ראי תשובתי למיכל ב15.7.09
2.למרות נסיונות למצא מרקר ביולוגי למחלה עדיין לא נמצא סמן שכזה והאבחנה של המחלה היא קלינית בעיקרה.
3. השאלה לגבי חידושים בחקר המחלה הינה כללית ביותר. אנא פרטי לאיזה תחום את מתכוונתץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה פרקינסון?
ד''ר רוברטו שפיגלמן05/07/2010המדה שלום:
1) נוקשות ואטיות בהפעלת היד בהחלט יכולים להיות סימנים ראשונים של מחלת פרקינסון. עם זאת עם זאת, רק בדיקת רופא יכולה לאשר שהסימנים מתאימים לאבחנה זאת .
2) האבחנה של מחלת פרקינסון היא קלינית. במילים אחרות אין בדיקות מעבדה שנעשות על מנת לאבחן את המחלה. כאשר הממצאים בבדיקה מתאימים לאבחנה (נוקשות שרירים, קושי בהפעלת היד או הרגל, רעד במנוחה) האבחנה המשוערת נעשית. ההתפתחות בציר הזמן חשובה לאבחנה סופית. רק במקרים נדירים נעשות בדיקות הדמיה מיוחדות במטרה לאשר את האבחנה הקלינית.
3) ברוב המכריע של המיקרים, מחלת פרקינסון איננה מועברת בתורשה. עם זאת יש מידע שתומך במרכיבים גנטים של המחלה. הסיכון להתפתחות המחלה וצאצאים של חולי פרקינסון היא כפי 3 מאשר באוכלוסיה הכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריותדגנית16/06/2010
האם תרופות פסיכיאטריות גורמות לפרקינסון? או יכולות להאיץ הופעה של פרקינסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות
פרופסור אורן כהן24/06/2010דגנית שלום
תרופות פסיכיאטריות החוסמות את הרצפטורים לדופאמין יכולות לגרום לסימפטומים של מחלת פרקינסון כגון איטיות נוקשות ורעד. בניגוד למחלת פרקינסון שהיא מחלה נוונית בה מתנוונים תאים יוצרי דופאמין במקרה של שימוש בתרופות חוסמות דופאמין המערכת התאית של יצור וקליטת דופאמין היא תקינה ועל כן הפסקת השימוש בתרופות מביא בד"כ לשיפור במצב. מן האמור לעיל ניתן להבין כי התרופות אינן גורמות למחלת פרקינסון אולם שימוש בתרופות הנ"ל יכול בהחלט לגרום ל"חשיפה" של מחלת פרקינסון הנמצאת בשלביה הפרקליניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסון של צעיריםגיא10/06/2010
שלום ד"ר,
אני גיא בן 23 סטודנט לרפואה שנה ראשונה באיטליה,לפני כ-3 חודשים בתחילת הסמסטר השני התחיל אצלי:
רעד באצבעות של כף יד שמאל במצב רפוי,בהמשך הופיע רעד גם בכף יד ימין,לפעמים הרעד לא קיים.
מתיחות או קשיחות של השרירים באמות ובכף היד של שתי הידיים.
הרגשה של חוסר שיווי משקל בהליכה,הרגשה של תזוזה קלה של הגוף במנוחה.
בהרמה של אחת הרגליים והחזקה באוויר,אחרי כמה שניות יש רעד.
בסיבוב של הראש לצדדים והחזקה הרגשה של רעד ואי יציבות.
קושי בפעולות שדורשות יציבות ודיוק של היד.
כאבים באמות אחרי נשיאת שקיות לא יותר מידי כבדות.
בנוסף יש בעיות עצירות.
זמן קצר לפני הופעת הרעד היה כאב ברגליים התחתונות אחרי הליכה או עמידה במקום ובמיוחד באזור של חגורת הגרביים (אותם גרביים שלבשתי תמיד והחגורה לא היתה יותר מידי לוחצת), בהמשך גזרתי את החגורות והכאבים עברו.
בישראל היו לי דלקות חוזרות בברכיים ובידיים,כאבים ברגליים התחתונות אחרי הליכה רבה,דלקות חוזרות באוזניים.
עוד פרטים שאולי רלוונטים לפני כ-9 חודשים עשיתי כ-4 חיסונים שעושים סטודנטים לרפואה וגם חיסון לצהבת החלק הראשון ואת החלק השני שעושים אותו עד שנה מהראשון עדיין לא עשיתי.
לגבי אורח חיים מהסמסטר השני התחלתי ללמוד בספריה מהבוקר עד הערב ,תזונה השתנתה וכנראה לא מאוזנת,כל היום בישיבה בלי פעילות ספורטיבית,לחץ ומתח מהלימודים.
אין רקע של מחלות עצבים או שרירים במשפחה.
האם אתה חושב שהסימפטומים הם של מחלת פרקינסון של צעירים או מחלה ניוונית אחרת?האם זה יכול להיות קשור לשינוי באורך החיים,סטרס,עייפות ,תזונה לקויה,חוסר בפעילות ספורטיבית?האם זה קשור לחיסונים שעשיתי? האם ניתקלת או שמעת על מקרים שהסימפטומים האלה קשורים למשהו אחר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון של צעירים
פרופסור אורן כהן24/06/2010גיא שלום
פורום זה נועד לשאלות ותשובות על מחלת פרקינסון ולא להתייעציות אישיות. אודה לך על כן אם תפנה לרופאך על מנת שיבדוק אותך וימליץ על ברור/טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)