מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמנציה ופרקינסוןנילי24/12/2009
הייתי רוצה לדעתץ האם פרקינסון ודמנציה קשורים ביניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה ופרקינסון
פרופסור אורן כהן29/12/2009נילי שלום
שכיחות שטיון (דמנציה) בחולי פרקינסון הינה גבוהה פי2-6 מאשר באוכלוסיה הכללית. עבודות אפידמיולוגיות הצביעו על כך כי הפרעה בתפקודים עילאיים (קוגניטיביים) בחולי פרקינסון עולה משיעור של 2.7% בגילאים 55-64 עד לשיעור של 13.7% בקבוצת הגילאים 70-79 וכי שטיון מלא מתפתח עם השנים בכ% 20-40 מחולי פרקינסון. הסיבה לשטיון הינה לעיתים שילוב של פרקינסון עם מחלה אחרת כגו אלצהיימר או התפשטות של התהליך ההגורם למחלת פרקינסון גם לאזורים של קליפת המוח כמו שנראה במחלת גופיפי לוי המפושטת. עם זאת לא תמיד ברורה הסיבה לדמנציה ויתכן שהיא קשורה לחסר דופמין במעגלים פרונטליים-תת קליפתיים הקשורים בזכרון ותפקודים עילאיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גראס רפואיאיתמר15/12/2009
ד"ר אורן כהן היקר אני מעריך אותך מאד בתור נוירולוג וגם כאדם. אני גם חושב שהנאורולוגים מתעלמים מתופעות הלוואי החמורות של התרופות הידועות בפרקינסון,(מה כבר יכול להיות יותר גרוע) ומעדיפים אותם על פני צמח מרפא שמחקה פעילות כימית מורכבת של המוח על המערכת האנדוקנדבואידית שבמוח(באופן ישיר ובלי חסימות), דבר שאף תרופה קונבנציונלית לא מסוגלת לעשות. אם הייתם שמים על כף המאזניים את המימצאים החיוביים של מחקרים שבוצעו ע"י פרופסור רפי משולם (חתן פרס ישראל)ראש חטיבת המדעים והאקדמיה בישראל, פרופסור שוהמי, פרופסור רות גלילי ופרופסור איתי לאב מהאוניברסיטה העברית על סגולות המרפא של צמח הקנביס שהיה ידוע כצמח מרפא (גם למחלות נוירולוגיות) במשך למעלה מ4000 שנה עד שנאסר לשימוש. מי יסכים לחקור את צמח הקנביס על בני אדם כאשר לא יכול להיות רווח מצמח שכל אחד יכול לגדלו? בוודאי לא חברות התרופות. והנוירולוגים מונעים בנתיים תקווה מהחולים לשיפור איכות החיים שלהם. האם חשבתם מה יכול לקרות לחולים שיקנו את הקנביס מפושעים העלולים לערבב חומרים ממכרים? האם חשבתם מה יכולתם לתרום לחולים אם הייתם בבקרה על חולים שמוכנים לקחת את כל האחריות על עצמם והיו מוכנים לחתום לכם על מסמכים משפטיים ומלבד שתתנו להם לנסות את צמח הקנביס. אני בטוח כי זהו אינו פתרון שיכול להתאים לכל חולי הפרקינסון היות וזוהי מחלה סבוכה המופיעה בצורות שונות אבל גם אתם יכולים לתרום אם תהיו אמיצים ותיראו את סבל החולים ולא תלכו "על בטוח", כי אפילו משרד הבריאות השמרני הוכיח את בגרותו ומוכן לתת לחולים רשיונות לזמן קצוב (שלושה חודשים כל פעם),כי כבר מה יכול לקרות שלא יקרה מהסמים הנוראים שאתם נותנים לחולים תחת השם "תרופות" בחסות תאגידי ענק, שאינם מרפאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לאיתמר על מאבק בלתי נלאה
נתי19/12/2009תגובתי בוודאי לא תהיה מוערכת על ידי הרופאים , אבל הנזק שלבודופה גורם + הדיסקינזיה
כתופעת לוואי מוכחת ולצערי אני לא ניזונה משמועות אלא מסבלי האישי לא מצדיק את
ההתנגדות הנחרצת כל כך של רופאינו הנוירולוגים . הפגיעה קיימת , הסבל הפך להיות בן לוויה קבוע אז מה כבר יכול להיות גרוע יותר ????
תנו לנו פסק -זמן מהסבל !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגראס רפואי
פרופסור אורן כהן19/12/2009איתמר שלום
צר לי מאד לקרא את דבריך וביחוד את התייחסותך לתרופות שעוזרות למליוני אנשים בעולם כאל "סמים נוראים הניתנים בחסות תאגידי ענק". אתה גם מאשים ציבור גדול של רופאים מסורים לא רק במתן טיפול שאינו אתי ואינו הולם אלא גם בשיקולים זרים ובמניעת טיפול (שאתה החלטת שהוא יעיל) ובעצם בפשע נגד החולים!!!! מעציב אותי מאד לקרא את דבריך ביחוד לאור הטיפול שקיבלת במרפאתינו אשר הביא את טובתך ובטיחותך בראש כל השיקולים. למרות דבריך אני בטוח שאני וכל עמיתי יראו לנגד עניהם בראש ובראשונה את בטיחותו של החולה ולא ימליצו על טיפול אלא אם ישתכנעו מעבר לכל ספק כי הטיפול יכול להיות יעיל ולא פחות חשוב מכך: בטוח.
חג אורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא אתי לחשוף שאדם זה
ר22/08/2010או כל אדם אחר טופל במרפאות שלכם, או בכלל. מאוד מוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גראסגיא09/12/2009
אני אשמח אם תוכל להרחיב בנושא מהבחינה הבריאותית.
אם יש משהו שיכול להקל על המצב והוא "קל" כמו להשיג קנבס הייתי מאוד רוצה לנסות, אלא אם עולה הרע על הטוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גראס
פרופסור אורן כהן10/12/2009גיא שלום
בספרות הרפואית יש דווחים על מספר חולי פרקינסון שטופלו בקנביס אולם התוצאות לא היו חד משמעיות והטיפול לא נבדק באופן שיטתי המאפשר הסקת מסקנות לגבי יעילות ותופעות לוואי ( למשל על ידי בדיקה בקבוצה המקבלת טיפול מול קבוצת ביקורת או השוואה מול טיפול בתרופות המקובלות כגון תכשירי לבודופא)
אני מודע לכך שהנושא קיבל תהודה עקב התוכנית של אברי גלעד שבה הראו חולה שהרעד שלו פחת/נעלם בעקבות הטיפול אולם דווחים כאלו (שהם מטבעם פופוליסטים) יש לקחת בזהירות רבה שכן אנו לא יודעים מה אבחנתו של החולה (האם זה באמת פרקינסון)? לכמה זמן נמשך האפקט? האם היו לו תופעות לוואי? האם הוא לקח תרופות אחרות שמשפיעות על פרקינסון? איך הוא היה מגיב אם היה מקבל לבודופא? ועוד אינספור שאלות
לאור זאת ולאור שיקולים חוקיים ומוסריים שלא כאן המקום לפרט ברור שעד שלא יוכח במחקרים מדעיים שהקנביס יוכל לעזור לא ניתן יהיה להמליץ על שימוש נרחב בו (אם כי יתכן שניתן יהיה לרשום אותו במקרים מיוחדים שלא מגיבים לתרופות אחרות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גראס באישור רופא - התוכנית המלאהסובלימציה26/11/2009
אברי גלעד יצא למסע חיפוש אחר היתרונות שיש לצמח הקנאביס וגילה שלאותו צמח ישנם יכולות ריפוי יוצאות דופן. סרט שיטלטל את כל מה שחשבתם על צמח הקנאביס!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גראס באישור רופא
פרופסור אורן כהן01/12/2009יש לזכור כי השפעת הקנביס לא נבדקה בניסויים מדעיים והאינפורמציה בספרות הרפואית מבוססת על תאורי מקרה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסוןנורית25/11/2009
רציתי לשאול שאלה
מזה שנים אני סובלת מנוקשות בשרירים ורעד קל ביד שעובר מהר
לפני כחצי שנה הרעד עבר לי לכל חלק בגוף, פתאום זה בא מהכתף או מהרגל או מהלחי או מהעכוז
אינני יודעת למי עלי לפנות ,לצערי במשפחתי יש 5 חולי פרקנסון
כמו כ יש לי צילוי mri מוח שמראה נגעים בים עם פגיעה במיאלין ויש לי חשד לטרשת נפוצה או קרישי דם שגורמים לי לזה
האם רעד יכול להיום גם בגלל שיש נגעים לבנים ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון
פרופסור אורן כהן01/12/2009נורית שלום
לרעד כסימפטום יכולות להיות סיבות רבות הכוללות גם מחלות הפוגעות בחומר הלבן (כגון טרשת נפוצה)
ממה שאת כותבת עולה הרושם כי עליך לפנות להערכה מקיפה על ידי נוירולוג על מנת שיאבחן את מהות מחלתך ויציע טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תמיכתך
נורית02/12/2009תוה רבה לך ד"ר כהן -
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנטראל קורד>>פרקינסון ???V19/11/2009
כתוצאה מפגיעה ב-C3-C4 צנטראל קורד תפקוד 4 הגפיים שלי הם לא כאחד האדם , וזכיתי בשרירים ספסטיים לפי הסברי הרופאים . שאלתי האם סימני התנהלות הגוף כפגוע חוט שדרה צווארי דומים לסימני פרקינסון.והאם הם יכולים להוביל לאבחנת פרקינסון מוטעית . יש לציין שהליכתי אומנם קשה ואיני יכול לצעוד מרחקים אך לא זוחלת , וכן הנפת זרועותי תקינה בעת ההליכה.כמו כן איני סובל משום רעד בידיים ,(ידיי מאוד יציבות). שאלתי עלתה משום שהבנתי שלרפואה לא ברור לגמרי כיצד אני מתפקד . בתודה על התשובה נ.ב. איני סובל משום בעיות רפואיות מעבר לבעיית הפגיעה ,ואני בן 60 פלוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנטרל קורד
פרופסור אורן כהן24/11/2009שלום
מחלת פרקינסון כוללת מקבץ של תופעות כגון רעד נוקשות שרירים איטיות והפרעת הליכה. הופעת ספסטיות אינ אופיינית לפרקינסון אלא לפגיעה בחוט השדרה. מחלת פרקינסון נגרמת עקב פגיעה בגזע המוח ולמיטב ידיעתי אינה קשורה לפגיעות שדרתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע זריקהאולגה19/11/2009
שלום שמי אולגה ואני מעוניינת לברר משהו על הזריקה של שפעת החזירים שמכילה חומר בשם אגוואן קראתי שהחומר עלול לעשות בעיות נוורוליות . אבא בן 57 ומזה 3 שנתיים אובחן כחולה פרקינסון המחלה מיתבטאת ברעד בידיים הצד הימני חזק יותר מהצד השמאלי ... האם תאכל לעזור לי ד"ר בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לזריקה
פרופסור אורן כהן24/11/2009אולגה שלום
מטבע הדברים ידוע מעט מאד על תופעות לוואי של החיסון לשפעת ואני מניח כי עם עליה במספר המחוסנים יצטבר מידע אמין. נכון להיום לא ידוע שחולי פרקינסון נמצאים בסיכון יתר ללקות בתופעות לוואי כתוצאה מהחיסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנהל תיקאורית19/11/2009
האם יש כיום בארץ מקום בו מטפלים בחולי םרקינסון ויש שם אדם שהוא מנהל תיקים?
האם יש כזו אפשרות לפנות לאדם שיהיה מנהל התיק שלך? ואם כן למי מומלץ לפנות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנהל תיק
פרופסור אורן כהן19/11/2009אורית שלום
לא ברור לי למה את מתכוונת במונח "מנהל תיק" (האם את מתכוונת למה שקרוי באנגלית case maneger ? שהוא בעצם הרופא המטפל)
לאדם הלוקה במחלת פרקינסון מומלץ לפנות לנוירולוג במרפאת הפרעת תנועה במקום מגוריו. מטעמים מובנים איני יכול להמליץ לך על רופא זה או אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסון-תופעות לוואיצביקה12/11/2009
שלום רב
אבי חולה פרקינסון מזה 10 שנים.
בשנה האחרונה החלו תופעות מטרידות במיוחד הפוגעות קשה באיכות חייו. מדובר על תופעה של "גלי חום" השוטפים את גופו בעיקר באיזור הבטן והחזה. לתופעה נלווית תחושת קוצר נשימה ויובש בשפתיים.
ניתן לחוש באופן ממשי את החום בהנחת יד!
אבי מטופל בסטלבו ( 7 מנות של 150 מ"ג ), אספירין ואנלדקס.
ע"פ רוב תחושת החום ( מעין צריבה) דומיננטית לפנות בוקר ויכולה להימשך מספר שעות ומלווה לה גם חולשה כללית.
האם מוכרת לך תופעה כזו? האם ידוע לך מקורה? מה הטיפול?
אודה לך מאוד על התייחסותך לשאלתי
בברכה
צביקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון-תופעות לוואי
פרופסור אורן כהן15/11/2009צביקה שלום
התופעות שאתה מתאר אינן אופייניות למחלת פרקינסון ועל כן מומלץ לפמות לרופא המשפחה על מנת שיבצע ברור או יפנה אותו לרופאים המתאימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה11/11/2009
שלום,
היכן ניתן לקבל את זריקות הדיספורט לחולים שסובלים מספאסיזם בגפיים לאחר שבץ מוחי , אמא שלי צריכה לקבל אותם ואנחנו גרים בפתח תקווה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופסור אורן כהן12/11/2009חנה שלום
זריקות רעלן הבוטולינום (דיספורט) ניתנות במסגרת המרפאות הנוירולוגית בבתי החולים הגדולים. אם את מתגוררת באזור פתח תקווה בתי החולים הקרובים אלייך הם ביה"ח בלינסון, תל השומר (שיבא) ואיכילוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה10/11/2009
שלום רב,
אצל חולי פרקינסון, האם במהלך עייפות הרעד מתגבר או נחלש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופסור אורן כהן12/11/2009שירה שלום
מתח ועייפות נוטים לגרום להחמרת הרעד בעוד שנינוחות ורוגע גורמים בד"כ להפחתתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעלי02/11/2009
שלום רב,
רציתי לשאול שאלה
אם אני נמצאת בתחילת המחלה ואקח ויטמין קומפלקס B
האם זה יכול להאט את המחלה?
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופסור אורן כהן02/11/2009יעלי שלום
למרות מחקרים רבים בויטמינים שונים (לדוגמא ויטמיני C ו- E וקואנזים Q10) לא הוכח כי שימוש בהם יכול להביא להאטת המחלה. התרכובת היחידה שיתכן ויכולה להאיט את מהלך המחלה הינה הרסג'לין (אזילקט) הנמכרת כתרופת מרשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחי מרפא נגד פרקינסוןאלישבע01/11/2009
אחה"צ טובים ד"ר כהן.
שאלתי אמנם אולי מנוגדת לתחום העיסוק שלך כרופא, אך חשבתי שאולי אתה מבין גם בזה קצת:
האם ישנה דרך טיפולית משלימה כנגד פרקינסון? משהו בסגנון צמחי מרפא, תרופות טבעיות וכו'? או שהטיפול הכי טוב כיום הוא זה הקונבנציונאלי?
תודה על התשובה והכנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא נגד פרקינסון
פרופסור אורן כהן02/11/2009צר לי אך לא ידוע לי על טיפולים אלטרנטיביים שהוכחו כיעילים במחלת פרקינסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףףף!!!!!!!!אלברט22/10/2009
אני עדיין לא בן 22 וכבר יש לי רעידות בידיים שלדעתי שמים לב לזה מאוד מה עושיםםםםם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
פרופסור אורן כהן27/10/2009פונים לבדיקת נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעדשיר14/10/2009
שלום ביתי בת ה29 לאחרונה סובלת מרעד במנוחה לעיתים האצבע או אחת האצבעות נראות זזות או אצבע רועדת ל שתי שניות ומפסיקה לעיתים זה קורה כל יום לפעמים לא.
רציתי לדעת אם יש קשר לרעד פרקינסוני ואיך רעד זה ניתן לזיהוי?
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד
פרופסור אורן כהן18/10/2009דיאנה שלום
אמנם רעד במנוחה אופייני למחלת פרקינסון אך להופעת רעד באדם צעיר יש אבחנה מבדלת רחבה (לדוגמא רעד ראשוני, רעד עקב פעילות יתר של בלוטת התריס ועוד) ולא מדובר בהכרח במחלת פרקינסון אני ממליץ שבתך תפנה לניורולוג שיבדוק אותה, יאפיין את הרעד וימליץ על ברור וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)