מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר הבריתחסויה18/12/2010
שלום רציתי בבקשה לדעת כיצד מורחים את הויטה מרפן לאחר הברית ? יש את איזור הפין שהוא אדום ופצוע השאלה אם מורחים על כולו ואם משתמשים עם מקל אוזניים או משהו ? אשמח להנחיה ברורה תודה וערב נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הברית - תגובה
פרופ' שאול דולברג18/12/2010איני יודע. אני איני ממליץ על מריחת ויטה מרפן במטופלים שלי. מדובר במשחר שחשבו בעבר שהיא מונעת זיהומים ומחישה את ריפוי המקום. שני הדברים כנראה לא מדוייקים.
אנא שאלי את מי שהמליץ לך למרוח את המשחה.
פרופ' דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואב30/11/2010
שלום רב,
כיצד נערך האילחוש בברית מילה רפואית וכיצד בברית מילה מסורתית? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שאול דולברג30/11/2010רופאים מוהלים שונים משתמשים בשיטות אלחוש שונות. אני משתמש באלחוש בזריקה לבסיס הפין. התאור המפורט נמצא באתר שלי.
מוהלים שאינם רופאים, אינם רשאים להזריק. גם שם מגוון השיטות רב אך ברור לי שהאלחוש בזריקה יעיל הרבה יותר.
פרופ' דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי18/11/2010
שלום רב, אם התינוק מטיל שתן מיד לאחר הברית, האם זה תקין או יכול לגרום לבעיה מסויימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שאול דולברג18/11/2010תקין לחלוטין. מדובר בתגובה בריאה.
פרופ' דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמר07/11/2010
שלום רב,
האם לאחר ביצוע ברית מילה רפואית ישנו מעקב מסויים אחר התינוק? האם צריך להגיע לרופא שוב לאחר זמן מסויים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שאול דולברג07/11/2010זה תלוי ברופא. אני קובע מועד לביקורת אחרי ברית לכולם. יש רופאים שנוהגים אחרת.
פרופ שאול דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר הוצאות מקופ"חאלחנדרו27/10/2010
שלום,
בננו בן 8 חודשים.
יש לו תור לניתוח (בשיבא) לצורך ברית מליה רפואי, מאחר ואיננו דתיים ולא מזדהים עם טקסים החלטנו לא לעשות דרך הרבנות.
מאחר ואנחנו מבוטחים בקופ"ח הייתי רוצה לדעת אם הניתוח כלול בסל הבריאות
ומה הפרוצדורה על מנת לזכות בכך?
תודה,
אלחנדרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזר הוצאות מקופ"ח - תגובה
פרופ' שאול דולברג28/10/2010ממליץ לברר בקופה או אצל המנתח. לי אין מידע על כך.
פרופ שאול דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת רופא מוהל דחוף!!! המלצה?נועה19/10/2010
הברית צריכה להתקיים מחרתיים ביום חמישי ואין לי רופא מוהל...
אין מקום לרוב המומלצים אבל בכל זאת תגידו לי שמות שאתם מכירים וממליצים אני אשמח לכל תגובה..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת רופא מוהל דחוף!!! המלצה? - תגובה
פרופ' שאול דולברג19/10/2010מזל טוב ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילהמיטל16/10/2010
לבני יש g6pd אני לא גרה בארץ והרופא מוהל שבחרתי שיעשה את הברית לא ממש מכיר את מה שיש לבן שלי ואני יודעת שאם יש את זה אז אסור להשתמש בחומרים מסויימים האם תוכל להגיד לי באיזה חומר אליי להגיד לרופא לא להישתמש כי אני יודעת שזה יכול להיות מאוד מסוכן כי לאח שלי יש את זה וכשעשו לו ברית מילה לא השתמשו בחומר מסויים
אודה לתשובתך כי אני ממש חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית מילה - תגובה
פרופ' שאול דולברג16/10/2010יש הרבה מאד חומרים ותרופות שבהן משתמשים לצרכי ברית. כל מוהל ודרכו.
כל רופא אמור להכיר את רשימת התרופות, על פי הנחיות משרד הבריאות, שאסור להשתמש כאשר יש מחסור ב G6PD.
אם תשאלי אותו מהם החומרים בהם הוא משתמש אוכל לענות האם הם בטוחים לשימוש במצב זה או לא.
פרופ' דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיטל17/10/2010שני התרופות שהרופא אמר שהוא משתמש הם:
bismuth subgalltd זה הזריקה
xylocaine זו האבקה
האם מותר להישתמש בשני התרופות הללו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת11/10/2010
האם צורת הפין לאחר ברית מילה יותר יפה כאשר מבצעים ברית מילה אצל רופא? או שגם אצל מוהל רגיל צורת הפין המתקבלת היא אותו דבר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שאול דולברג11/10/2010קשה לענות על שאלתך.
אצל מוהל מנוסה וטוב יהיו תוצאות אסטטיות טובות. אצל רופא מוהל טוב וכשרוני יהיו גם כן תוצות קוסמטיות מצויינות.
פרופ שאול דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אם אפשר
פולס02/10/2010האם בילדים עד גיל 10 שנים זה מחייב רק בהרדמה מקומית?
או זה גם נתון לשיקול ההורים לבחור בין הרדמה מלאה למקומית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמה לברית
פרופ' שאול דולברג02/10/2010הרדמה מקומית תלויה בשיתוף פעולה של המטופל. בילדים מעל גיל כמה חדשים, קשה להשיג שיתוף פעולה ועצם הגישה של זרים אליהם גורמת אי שקט שאינו מאפשר לבצע פעולה עדינה ומורכבת של ברית מילה, שיש חשיבות גדולה לתוצאותיה האסטטיות.
גם לאחר גיל עשר, יש רבים מבין הילדים שלא ישתפו פעולה ויאפשרו ביצוע ברית ללא הרדמה כללית כלשהי. (הדבר נכון גם לחלק מהמבוגרים).
בברכה
פרופ' שאול דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה בבריתאיילה30/09/2010
ראיתי שענית שילדים בני 10 נימולים בהרדמה כללית קצרה או הרדמה מקומית אם הילד משתף פעולה.
באיזלו גילאים בהכרח מלים בהרדמה כללית? ואם רוצים להמנע מהרדמה כללית בגלל הסיכונים הטמונים בה לאיזה גיל כדאי להמתין? ועד איזה גיל חייבים להספיק כדי להמנע מהרדמה כללית כי ראיתי שבפורום שבו מנהל ד''ר שלמה (סטיב) ג'קסון הוא ענה בתגובה לשאלה על ברית למבוגר שתמיד מבוגרים נימולים עם הרדמה כללית! האם זה נכון?! למה?
תודה מראש
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית בגיל מבוגר
פרופ' שאול דולברג02/10/2010כאשר הגיע העלייה הרובית הגדות בשנות התשעים ערכו בתי חולים רבים בריתות לעולים. ברבו הגדול נעשו הבריתות בהרדמה מקומית, ברובן לא בחדרי ניתוח אלא במרפאות של בתי החולים.
ההחלטה של הצורך בהרדמה כללית צריך שיוכרע בין הרופא המוהל לרופא המרדים ובשיתוף ההורים והמטופל. ברוב המקרים, גיל העשרה הוא הגיל המינימאלי - ובד"כ גיל העשרה המאוחר.
אגב, הרדמה כללית הינה פעולה בטוחה מאד, כלומר בעלת שעור סיבוכים זעיר בלבד, בישראל ולא בטוח שיש הגיון לדחות פעולה כזו כאשר מדובר בברית שהיא ניתוח קצר מאד.
בברכה
פרופ' שאול דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך על ברית לגיל מבוגר
פולס02/10/2010מהי המלצתך המקצועית?
לפי תגובתך לאיילה, לא כ"כ היה לי ברור, האם אתה ממליץ על הרדמה מלאה או על הרדמה מקומית?
אודה לך מאוד, אם תוכל להציג יתרונות וחסרונות של כ"א מהם.
רציתי, בנוסף לשאול, האם אתה גם מבצע מילות למבוגרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברית מילה למבוגרים בהרדמה
פרופ' שאול דולברג02/10/2010ההחלטה על שיטת האלחוש צריכה להעשות בין המטפל למטופל. לפירוט יתר של היתרונות והחסרונות רצוי לשאול רופא מרדים.
למה הדבר דומה? להחלטה על ניתוח קיסרי בהרדמה כללית או באפידורל. אם אין נסיבות רפואיות כבדות משקל ההחלטה נעשית בהתיעצות עם המטופלים.
הערתי הקודמת הייתה בנוגע לגיל בה ברית ניתנת לביצוע בילדים/מתבגרים.
אינני עושה בריתות למבוגרים.
בברכה
פרופ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המפורטת
איילה02/10/2010אני מניחה שכאשר יש בעיה ממש שמצריכה מילה רפואית אז באמת הפחדים (שמקורם אולי בדעות קדומות) מהרדמה כללית לא מהווים שיקול כבד משקל, אם כי התאוששות מהרדמה כללית זה לא כיף בלשון המעטה אז אם הילד בגיל שאפשר לבחור הייתי בוחרת בהרדמה מקומית.
שני הבנים שלי תודה לאל בריאים ולא פגשו אורולוג עד עצם היום הזה כך שאף אחד לא המליץ לנו על מילה רפואית אבל לידע כללי תשובתך העשירה אותי מאוד.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה רבה
פרופ' שאול דולברג02/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מוהלמירית29/09/2010
שלום רב
אנחנו גרים באזור טורנהיל טורונטו אזור עם אוכלוסיה יהודית רבה
אני מחפשת כבר הרבה זמן רופא מוהל שמבצע את החיתוך עם זריקת הרדמה כמו שעשינו בארץ עם בני הראשון
נכון לעכשיו לא הצלחתי למצוא כזה שילוב רופאים מוהלים לא חסר אבל לא כאלו שמבצעים זריקת הרדמה לפני
שמעתי עם רופא מוהל בשם ד"ר דיאמונד שמבצע את החיתוך בצורה שונה קצת שפחות כואבת ופחות מקיזה דם האם מוכרת לך שיטה כזאת ומה דעתך עליה בהשוואה לזריקת הרדמה? (אגב בית הכנסת לא מאשר את השיטה הזאת מבחינת הלכתית אבל אין לי בעיה לבצע את החיתוך בביתי)
והאם במקרה תוכל להמליץ לי על רופא מוהל שמבצע זריקת הרדמה באזור שבו אני גרה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית בטורונטו
פרופ' שאול דולברג02/10/2010לצערי איני יודע באיזו שיטה משתמש הרופא. יש שלוש שיטות מקובלות וכל אחד טוען ששיטתו היא הטובה ביותר: (Mogen היא השיטה המקובלת בישראל, Gomco וכן Plastibell מקבולות גם הן במקומות שונים בעולם). אין לי מידע מדוייק מי מהן טובה באמת יותר מאחרות.
בברכת מזל טוב
פרופ' דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני26/09/2010
שלום רב,
מהי ההרדמה שמקבל תינוק במהלך ברית מילה רפואית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה בברית
פרופ' שאול דולברג26/09/2010שלום
לדעתי כל רופא מרדים לברית באופן שונה. במחקר שאשתי (רופאה מרדימה) ואני ערכנו ופרסמנו בעיתונות מדעית רפואית, מצאנו שהרדמה על ידי משחה מאלחשת + הזרקה תת עורית + הזרקה לעצבים העמוקים הייתה יעילה ביותר. כמובן שתוספת של הרגעה על ידי טיפול עדין בתינוק, מתן אקמול למניעת כאב ומי סוכר מוסיפים גם הם.
בברכת חג סוכות שמח
פרופ' שאול דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי14/09/2010
האם על המוהל לערוך ביקור בית לפני ואחרי הברית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקור לפני ואחרי ברית
פרופ' שאול דולברג14/09/2010כל מוהל ודרכו.
לגבי בדיקה טרם הברית, אין חובה ולעיתים גם אין צורך, במיוחד כאשר תינוק נבדק על ידי רופא מקצועי בבית החולים מספר ימים לפני ברית.
לגבי אחרי- גם כאן עניין של המוהל ודרישה של הורי התינוק. לעומת זאת חשוב להקפיד על זמינות של המוהל 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע לשאלות לאחר ברית (כן גם בשבת וחג שכן מדובר בפעולה רפואית בעלת סיכון לסיבוכים והנמצאת בחזקת פיקוח נפש רפואי)
פרופ' דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבילי05/09/2010
שלום רב, אם רופא אומר שיש לדחות את הברית, כיצד מתייחסת לזה ההלכה? האם זה מותר מבחינת הדת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחית ברית מסיבה רפואית
פרופ' שאול דולברג05/09/2010כמובן שההלכה מכבדת את פסיקת הרופא ואם יש סיבה רפואית - דוחים את הברית
פרופ' דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזריקההילי27/08/2010
ניתנת בפין עצמו? איך זה יכול שלא לכאוב נורא לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלחוש בזריקה למילה
פרופ' שאול דולברג27/08/2010הזריקה בבסיס הפין. הכאב קל הרבה יותר מאשר הכאב של פעולת המילה עצמה.
מקביל לכאב שיש בזריקה לפני טיפול שיניים.
בברכה
פרופ' דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרין24/08/2010
שלום רב,
כמה כסף בערך צריך לשלם למוהל רגיל ולמוהל רפואי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום למוהל ולרופא מוהל
פרופ' שאול דולברג25/08/2010יש בין המוהלים שאינם דורשים תשלום כלל. העלויות שונות ויש לברר אצל כל רופא או רופא מוהל את העלות. באתר שלי באינטרנט ניתן לראות את העלות שאני גובה.
בברכה
פרופ' דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)