מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעוניינים בברית מילה רפואיתיפית23/07/2012
אנחנו רוצים לימול את בננו בברית מילה רפואית ולא דרך מוהל
הוא נולד אתמול
איך עושים זאת? למי פונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינים בברית מילה רפואית - תגובה
ד``ר זאב שנקמן23/07/2012שלום יפית ומזל טוב.
ראשית - ניתן לבחור גם מוהל וגם רופא (כמוני...) אבל אני מציע לך לבחור רופא הרשום כמוהל ברבנות, ולודא איתו היטב שהוא אינו משתמש במכשירים שאינם מאושרים ע"י הרבנות (קלאמפ, Mogen וכד').
שנית, מסתבר כי אחוז הסיבוכים (% קטן מאד, ב"ה) דומה מאד בין רופאים ומוהלים כך שאני חושב כי אין צורך להיות נחרץ נגד מוהלים שאינם רופאים. אני מכיר מוהלים שאינם רופאים העושים עבודה מצויינת! שוב, יש לברר שהמוהל רשום ברבנות ולודא שהוא עובד בצורה נקייה, עם כלים שעברו סטריליזציה / סט חד פעמי (אין הבדל לדעתי) וכד'.
לבסוף - אל נא תתנו להטעות אתכם עם מושג של "ברית רפואית". לא בדיוק ברור לי למה הכוונה...
בהצלחה!
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניינים בברית מילה רפואית - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס03/08/2012יפית שלום , בשאלתך את מציינת ברית מילה רפואית , כנראה וכוונתך שאת מעוניינת כי המילה תתבצע על ידי רופא . הרופא יכול להיות גם מוהל ולקיים את המילה כחלק מטקס ברית המילה או לבצע המילה גם ללא החלק הדתי של הטקס, במידה וזה אכן רצונכם והחלטתכם. כדאי לבדוק לגבי מבצע המילה ולא משנה מה הגדרתו, קבל המלצות ולהגיע להחלטה נבונה.
במידה ותרצי לקבל מידע נוסף את מוזמנת להתקשר עימי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילהטל12/07/2012
שלום,
אני גרה בחיפה. רציתי לדעת איפה אפשר למצוא רשימת רופאים מוהלים מומלצים בחיפה?
שמעתי כי יש מוהלים שנוהגים להזריק חומר טשטוש לתינוק הנימול, באיזה חומר מדובר? האם כל מוהל-רופא יזריק חומר זה?
האם יש צורך לקנות ערכת ברית מילה סטרילית ולברר שהמוהל מוכן לבצע המילה איתה או שהרופא יגיע עם כלים חד פעמיים?
אלו שאלות/ דגשים רצוי לברר בטרם בוחרים מוהל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית מילה - תגובה
ד''ר אלי וולפסון12/07/2012טל שלום,
אין בידי תשובה לשאלתך לגבי מוהלים והחומרים בהם הם נוהגים להשתמש. בכל מקרה רופאים נוהגים לבצע ברית מילה בהרדמה מקומית לרוב על ידי מתן זריקה.
בכל מקרה-ממליץ לך לברר פרטים עם מי שיערוך את הברית לבנך. לגבי רופא מוהל באזור חיפה לא ידוע לי.
בהצלחה
דר' אלי וולפסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברית מילה - תגובה
ד``ר זאב שנקמן12/07/2012שלום רב.
1. באתר הרבנות הראשית.
2. אני מאד מקווה שאין מי שמזריק חומר טשטוש לתינוק לקראת ברית מילה. הדבר מאד מסוכן בהעדר תנאים של בית חולים. יתכן, וזה עלול לקרות, שחומר של זריקה להרדמה מקומית המבוצעת ע"י חלק מהרופאים גורם לטשטוש. הדבר קורה אם ניתן מינון-יתר (אני חושש שבחלק לא קטן מהמקרים ניתן מינון-יתר, אבל איני יודע) או החומר מוזרק בטעות לכלי דם. אלה חלק מהסבות בעטיין אני מתנגד להזרקה מקומית לפני ברית. אני משיג רמה טובה למדי של מניעת כאב באמצעים אחרים.
3. עלייך לשאול כל מוהל באיזה כלים הוא משתמש ולודא היטב כי מדובר בכלים סטריליים.
4. נושאים לברור: האם המוהל מנוסה, האם עובד באופן סטרילי, האם מורשה מטעם הרבנות הראשית, האם מל לפי ההלכה. ניתן גם לבקש מלצות. בידי רשימת טלפונים של הורים שמלתי את בנם ואשר הציעו לי לשמש ממליצים אם הורים אחרים ישאלו.
בהצלחה.
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טל13/07/2012תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על עולים חדשיםלאה26/06/2012
האם גברים עולים שמגיעים לארץ ישראל ומעוניינים לעבור את טקס המילה מקבלים מימון לכך ממשרד ממשלתי כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על עולים חדשים - תגובה
ד``ר זאב שנקמן26/06/2012לצערי אין לי מידע על מימון ממשלתי. לעניות דעתי שווה לפנות למחלקת הבריתות ברבנות הראשית לישראל (בירושלים). סביר מאד שתהיה להם תשובה לכך.
בהצלחה
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת הדםחסוי18/06/2012
הבנתי שבארה"ב יצא חוק שאסור למצוץ את הדם כי איזה תינוק מת מהרפס בגלל זה.. איך זה בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציצת הדם - תגובה
ד``ר זאב שנקמן18/06/2012שלום
האמת איני יודע על החוק בארה"ב.
בברכה
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציצת הדם - תגובה - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס27/06/2012מאחר ואתם מזכירים את שם המוהל אשר ביצע את ברית המילה, לא ניתן לדון על המקרה . באם אתם מרוסקים וחוששים לפין של ילדכם אני ממליץ להתייעץ עם אורולוג ילדים לצורך בדיקת איבר מינו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציצת הדם - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס27/06/2012אני חושב שמציצת דמו של תינוק אסורה בכל מדינה. במסגרת מצוות ברית המילה קיימת מצווה כזו, ( אשר נועדה כנראה להזהיר ולטפל בדימום אפשרי). ואני מקווה כי המוהלים המסורתיים מבצעים את המצווה הנ"ל בצורה סמלית בלבד, עם מבחנה וכו.. וללא מציצת דמו או פינו של התינוק באמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחינת עלויותעמית10/06/2012
שלום
כשעורכים ברית מילה - אילו אנשי מקצוע ודת צריך ומהי העלות הממוצעת?
תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשאלה של עמית
ד``ר זאב שנקמן10/06/2012שלום עמית.
החשוב ביותר לדעתי זה לבחור מוהל המוכר והרשום ברשויות המוסמכות, כלומר מחלקת הבריתות של הרבנות הראשית והמשרד לענייני דתות. הרשימה מופיעה באתר המשרד באינטרנט. ניתן גם לטלפן למשרד באופן ישיר.
מובן כי חוץ מאשר היותו של המוהל איש מקצוע טוב, חשוב גם שיהיה אדם דתי וכזה המקיים את הברית לפי כל כללי ההלכה.
קיימים גם אתרים שונים עם רשימות מוהלים מומלצים.
מובן שממליצים חשובים גם הם. ניתן לבקש מהמוהל מס' שמות של ממליצים ולטלפן אליהם, אם כי ברור שכל מוהל יפנה להורים איתם הוא הסתדר היטב...
לגבי מחיר: לכל מוהל יש המחירון שלו: החל מכאלה שאינם גובים שכר, דרך כאלה המקסתפקים במתנה וכלה בכ' 3000 ש"ח למיטב ידיעתי.
בהצלחה
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחינת עלויות - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס10/06/2012עמית שלום , לעריכת טקס ברית המילה הנך זקוק למוהל , מאחר ואתה נמצא בפורום ברית מילה רפואית , הרי שכדאי שהמוהל יהיה גם רופא. העלויות משתנות בהתאם למיקום המילה ונקבעות על ידי הרופא המבצע את טקס ברית המילה . לרוב המוהל-רופא גם מכיר את סדר הטקס ומנהל אותו כך שלא נדרש גם איש דת בנפרד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לברית מילה בגיל מבוגרהילה21/05/2012
כמה זמן מחלימים מזה? כמה זמן לאחר מכן חוזרים לפעילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לברית מילה בגיל מבוגר - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס22/05/2012הריפוי אורך כשבוע ימים. מבחינת חזרה לפעילות , תלוי בסוג הפעילות . ומשתנה מאחד לשני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילה בגיל מאוחראלי10/05/2012
האם זו הרדמה מקומית או כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית מילה בגיל מאוחר - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס13/05/2012אלי שלום.
ברית מילה בבוגרים, ניתנת לביצוע בהרדמה מקומית, אזורית או כללית. אופן ההרדמה נקבע לפי המסגרת בה מבוצע ההליך הניתוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברית מילה בגיל מאוחר - תגובה
ד``ר זאב שנקמן13/05/2012שלום אלי.
בנוסף למה שכתב ד"ר פרידמנס: ניתן גם הרדמה משולבת: הרדמה כללית, כשבמהלכה מוסיפים הרדמה לאיבר ע"י זריקה בבסיסו. זה מעניק למנותח תקופה בת מס' שעות ללא כאבים.
בברכה
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על ברית מילה בבקשהדוד28/04/2012
שלום לרופאים.
האם זה נכון שהערלה מכילה את העצבים הרגישים ביותר באיבר המין הגברי? אם כן, אז כיצד יתתכן שברית מילה לא גורמת לפגיעה בהנאה ממין?
האם זה נכון שארגוני רופאים מכובדים באירופה (שוודה והולנד) אמרו שברית מילה היא
"תקיפה של תינוק" ושיש לאסור אותה בחוק? מדוע שרופאי ילדים יאמרו כאלו דברים?
האם זה נוכן שכל ארגוני הרופאים בעולם קבעו שאין הצדקה רפואית לברית מילה שבשגרה?
האם אתם מידעים את ההורים בעובדות אלו לפני ביצוע ברית?
אודה לכם על תשובות כנות לשאלות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על ברית מילה בבקשה - תגובה
ד``ר זאב שנקמן29/04/2012שלום לך דוד.
אני בטוח ששאלותיך נובעות מרצון כן ואמיתי לדעת ולא חלילה מתוך קנטרנות. לכן אנסה לענות לך, אם כי בקיצור.
1. יתכן, אבל תמיד נשאר עור רגיש במידה זו או אחרת. יש בספרות מאמרים לכאן ולכאן באשר לפגיעה בהנאה המינית בעקבות מילה. אני מכיר לפחות מאמר אחד בו דווח על שיפור בתפקוד המיני בעקבות מילה במבוגרים.
2. איני יודע מה אמרו אירגוני רופאים בשוודיה ובהולנד. אני כן יודע שנכון ללפני מס' שנים עד 90% מהתינוקות האמריקאיים נימולים עוד טרם עזיבתם את חדר התינוקות. בנוסף - גם תיקון בקע כלוא בתינוק הוא תקיפה כי אף אחד לא שאל את התינוק אם ברצונו להינתח או לא.
3. מול דיעות אלה שכביכול אין הצדקה רפואית למילה שבשיגרה יש דיעות הפוכות לחלוטין. אני מניח ששמעת על משלחות רופאים מהארץ ומחו"ל למדינות בהן מגפת האיידס נפוצה כדי למול את התושבים ולהקטין בכך את מימדי התפשטות המגיפה.
4. אין מצב בו מכריחים הורים למול את בנם. אני מניח שהורים שאינם רוצים למול לא יגיעו אלי או לכל מוהל אחר.
אני מקווה שעניתי לך על שאלותיך ומקווה שמהיום והלאה תהיה "שגריר של רצון טוב" ותשכנע הורים למול את בניהם.
בכבוד רב
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בהלם מהתשובות שלך. שאר הרופאים?
דוד29/04/2012אני בהלם מהתשובות שלך. האם שאר הרופאים מסכימים?
ראשית תודה על הנסיון לתת תשובות, למרות שלא ענית אפילו על שאלה אחת שלי.
1) שאלתי האם הערלה מכילה את העבצים הרגישים ביותר באיבר המין ואתה כותב: "ייתכן"? האם אתה לא יודע? אתה רופא מומחה! תרשה לי ללמד אותך, התשובה היא "כן" ואין כל מחלוקת על כך. ברור כשמש וזה הוכח במחקרים רבים שברית מילה פוגעת מאד בהנאה המינית של הגבר ושל בת זוגתו. בתור רופא אתה אמור לדעת זאת.
2) אתה כותה שאתה לא יודע מה אמרו ארגוני הרופאים באירופה. למה אתה לא יודע? אין לך אינטרנט? אולי אתה לא רוצה לדעת? אז כן, הם אמרו שברית מילה היא תקיפה של תינוק ושיש לאסור אותה בחוק. אם לדעתך תיקון בקע הוא תקיפה (כפי שכתבת), אני מציעה שתכתוב על כך מכתב למשרד הבריאות. סביר להניח שהם ישללו את רשיונך.
כתבת גם שבארה"ב 90% מלים. מחקר חדש ועדכני של ה CDC מראה שכיום רק 55% מלים בארהב. שים לב לירידה. בתור רופא אתה אמור לדעת זאת.
3) זה שרופא כזה או אחר תומך בברית מילה וטס לאפריקה לבצע ברית מילה זה לא מה ששאלתי. כל ארגוני הרופאים בעולם קבעו שאין הצדקה רפואית לברית מילה. דעתם גוברת על דעה של רופא כזה או אחר.
4) כתבת שאין מצב שבו מכריחים הורים למול את בנם. כאילו שמישהו אמר אחרת. הבעיה היא שברית המילה היא לא להורים. היא לתינוק חסר ישע שאינו יכול להסכים לכריתת איבר גוף תקין וחשוב מגופו.
הילדים היום מאד חכמים. הם ילמדו על הנזק שברית המילה גרמה להם והם יתבעו אותך בבית משפט כשיגדלו. בקנדה זה כבר קורא ורופאים מתבעים. הודעה זו תשמש נגדך במשפט בכדי שלא תוכל לומר שלא ידעת. רק שתדע, הסכמת הורים לא תעזור לך בבית המשפט. מה שיקבע הוא "מה אתה ידעת" בזמן שביצעת את הברית והאם היה לך חשד סביר שאתה פוגע בתינוק. כל בר דעת מבין שהתשובה היא "כן".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוהל הסיר את כל עור הפיןאמאלה'24/04/2012
לפני כשלוש שנים ערכנו לבננו ברית מילה אצל גונן. לתדהמתינו הוא הסיר את כל עור הפין עד לבסיס. העור שנותר הוא עור העורלה ההפוך, הוא מקומט, דק ורגיש מאד. האם זה תקני? איך יכול להיות שמוהל כה ותיק כמו פנחס גונן נוהג ככה? נאמר לנו (באיחור) שהצלקת צריכה להיות ממוקמת עד מקסימום שליש מגובה העטרה...אנא תנו לנו הסבר, אנחנו מרוסקים!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוהל הסיר את כל עור הפין - תגובה
ד``ר זאב שנקמן24/04/2012הֶיי, הֶיי, מדוע "מרוסקים"?
אני סומך על ד"ר גונן שהוא יודע מה הוא עושהֱ. יש מבנים מסויימים של איבר בהם עדיף כך כי התוצאה הסופית תהיה כמו כל איבר אחר אבל לטווח הקצר, של השנים הראשונות, עדיף באותם איברים להיות אגרסיבי יותר. אמנם הריפוי מעט ארוך יותר (מס' שבועות) אבל התועלת רבה יותר.
לגבי העור העליון, ה"מקומט" - אל דאגה: עם הגיל הוא ימתח. כשהאשכים מתחילים להפריש את הורמוני המין "בשר" האיבר גדל ואילו העור "נותר במקומו", כך שהוא נמתח.
אני מוכן לבדוק את התינוק אבל אני משוכנע שאין בכך צורך. בלי להתחייב, כי לא בדקתי את התינוק, בעיקר לא לפני הברית אבל נראה לי שהכל יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוהל הסיר את כל עור הפין - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס27/06/2012אמאלה , מאחר ואתם מזכירים את שם המוהל , לא ניתן לדון על המקרה . במידהוןאתם מרגישים "מרוסקים " וחוששים ממליץ לפנות לאורולוג ילדים לבדיקת איבר מינו של ילדכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרוחה15/04/2012
מה קורה במקרה שמתפתח זיהום לאחר ניתוח ברית מילה? האם יכול להגרם נזק לפין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר אלי וולפסון15/04/2012שלום רב,
מי קבע שאכן יש זיהום?
רצוי לגשת למי שבצע את הברית או לכל סמכות רפואית מתאימה לבדיקה.
בכל מקרה יש לטפל ולא להזניח.
החלמה מהירה
דר' אלי וולפסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד``ר זאב שנקמן17/04/2012מסכים עם כל מילה שכתב ד"ר וולפסון.
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילהסרגיי04/04/2012
שלום רב אני בן 17 רציתי לעבור ברית מילה לפני הגיוס לצבא.
לאיזה רופא אני צריך לפנות בשביל לעבור ברית מילה והאם אני צריך הפניה ברופא זה או אחר או שכל התהליך מתבצע רק אצל רופא אחד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיהה
סרגיי05/04/2012הבעיה היא שאני לא יהודי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיהה - תגובה
ד``ר זאב שנקמן05/04/2012אז בשביל מה אתה עושה מילה?... אילו היית מתגייר, הייתי מבין. אולי זה באמת הכוון. אם בחרת לחיות בישראל, לשרת בצבא (כמו שצריך! ובכל אפן כל הכבוד) ואם אתה מרגיש יהודי אולי תחשוב על גיור (אלא אם כן זה לא חשוב לך)?
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיהה - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס05/04/2012סרגיי שלום . ממליץ לפנות לאורולוג, לבדיקה. ויתכן וימצא צורך בביצוע מילה כירורגית
רפואית בבית חולים.
אתה מוזמן ליצור עימי קשר לפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילה רפואיתולרי26/03/2012
חבר שלי עומד לבצע עליה ובמסגרת זאת הוא מעוניין לעבור ברית מילה רפואית
השאלה שלי היא אם אחרי תהליך ההחלמה הפין נראה כמו פין שנימול בגיל 8 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית מילה רפואית - תגובה
ד''ר אלי וולפסון26/03/2012ולרי שלום,
התוצאות דומות. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם אורולוג.
בהצלחה
דר' וולפסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילה בגיל 22ברי18/03/2012
עשיתי ברית מילה לפני כמה ימים. אבל נפיחות לא יורד, קורה דבר?
רופא אומר אחרי 3 ימים. עברו 5.
מאוד כואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית מילה בגיל 22 - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס18/03/2012ברי שלום. אכן כואב, ברית מילה היא פרוצדורה כירורגית לכל דבר והיא כואבת בכל גיל.
יכול לכאוב ולהיות נפוח גם יותר משבוע ימים . בכל מקרה כדאי שתדבר עם המנתח שלך אשר יכול להרגיע אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברית מילה בגיל 22 - תגובה
ד``ר זאב שנקמן19/03/2012שלום ברי
נפיחות אחרי ניתוח, בעיקר ברית, יכולה לארוך ימים ארוכים. בכל מקרה, כדאי שתתיעץ עם מי שמל אותך.
בריאות טובה
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילה רפואיתהגר08/03/2012
האם ניתן לבצע ניתוח ברית מילה בכל בית חולים בארץ?
תודה
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית מילה רפואית - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס08/03/2012הפעולה הניתוחית של הסרת העורלה, במסגרת טקס ברית המילה אינה נחשבת פעולה כירורגית במסגרת הפעולות הניתוחיות ברשימה של משרד הבריאות ,ולכן ככזו לא מבוצעת בבתי חולים.ברוב בתי החולים מבוצעים ניתוחים להסרת העורלה מבוצעים בהוראיות רפואיות מסוימות למי שלא נימול בילדות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברית מילה רפואית - תגובה
ד``ר זאב שנקמן08/03/2012שלום רונן
נא ראה תשובתו של ד"ר פרידמנס.
בנוסף, במקצועי אני לא רק מוהל אלא גם רופא מרדים ילדים ותינוקות. ככזה, לא נראה לי סביר להרדים תינוק רק לשם ביצוע ברית מילה. לכן, אם המדובר בתינוק האמור להימול, הייתי מציע לך למול אותו כמקובל.
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לשמריםעירא26/02/2012
אם אני רגיש לשמרים, ועדיין לא ידוע אם בני גם רגיש לשמרים, אפשר לתת לו משהו אחר במקום יין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לשמרים - תגובה
ד``ר זאב שנקמן26/02/2012איני בטוח שיש קשר בין הדברים ולאמיתו של דבר הייתי מאד מתפלא אם קיים קשר כזה. נא שאל רופא/אלרגיה.
בברכה
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)