מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנמיה ומטטרוקסט האם יש התווית נגד?מישה01/09/2016
מזה מעל שנתיים אני סובל מאנמיה בערכים הבאים:
rbc 4.2
HB 12.6
hct 38.9
ידוע לי שמטטרוקסט מונע שכפול תאים. האם יש סיכוי שכתוצאה מנטילת מטטרוקסט האנמיה שלי תחמיר? האם מותר במצב זה שמעל לשנתיים ליטול מטטרוקסט?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה ומטטרוקסט האם יש התווית נגד? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן01/09/2016צריך לברר אנמיה אצל המטולוג
טיפול במטוטרקסאט יכול לגרום לפגיעה בתאי הדם ולכן יש לעקוב אחר ספירות הדם ואם הן משתנות לרעה תחת טיפול בתרופה, יש להפסיק ולפנות להמטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים פסוריאטית בגידים ולא במפרקיםידידיה31/08/2016
האם מטטרוקסט יעיל לטיפול בדלקת פרקים פסוריאטית בגידים/ במאחזי הגידים.
אני נוטל מטטרוקסט למרות שהדלקת היא בגידים. האם יש תועלת במטטרקוסט במקרה הזה?
ידידיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים פסוריאטית בגידים ולא במפרקים - תגובה
ד``ר יונתן וולמן01/09/2016ישנה תועלת. יש גם אופציות אחרות כמו סלאזופירין, ערבה ותרופות ביולוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים איומים באצבעות הידים ונוקשות במשך כל היוםאצבעות ידי נפוחותמירי28/08/2016
שלום דוקטור!
אני בת 67 היום זה מספר שנים סובלת מכאבים באצבעןת הידים במיוחד בבוקר האצבעות נוקשות אינני מסוגלת לקפל אותם עברתי טיפולים אמבטיות פרפין ללא שינויים כמו כן טופלתי באיכילוב ברמאטלוגיה כשנה בערך קיבלתי פעמיים זריקותבשתי האצבעות לא עזר מרגישה כאובה במשך כל היום והשנים מה ניתן לעשות? לא יתכן שאצטרך לחיות עם הכאבים למשך כל חיי הייתי בפרטי אצל רופא טוען שחיקת סחוס מה עלי לעשות על מנת לשרוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים איומים באצבעות הידים ונוקשות במשך כל היוםאצבעות ידי נפוחות - תגובה
ד``ר יונתן וולמן01/09/2016באופן עקרוני הטיפול בשחיקת מפרקים כולל טיפול בכאבים, פיזיוטראפיה, לעיתים תחליפי סחוס (בהזרקה למפרקים- כמו הברך, או בכדורים, כמו ארטריל) ואפילו ניתוח.
ישנה תופעה של שחיקה עם דלקת- אפשר לאבחן לפי הקליניקה, לפעמים מדדי דלקת מעט מוגברים וגם בצילומים יש סימנים- במקרים כאלה יש מקום לנסות טיפול אנטידלקתי (מתון אמנם) כמו בדלקת מפרקים סיסטמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרה בלהבין איך להתייחס ל דלקת פרקים פסוריאטיתאורח25/08/2016
שלום ד"ר.
קראתי באינטרנט כך:
"ארתריטיס פסוריאטית יכולה שלא להופיע במפרקים כלל!! ועשויה לערב אך ורק את הגידים".
בהנחה שאעבור בדיקה ראומטולגית ויתברר שאני חולה בדלקת פרקים פסוריאטית "שנאחזה" בגידים ולא במפרקים. האם הטיפול או צפי ההחלמה שונה מאשר חולה אחר במחלה שהמחלה אצלו במפרקים?
חשוב לי לדעת מכיוון שאני מחפש תקווה שאולי הטיפול שאצטרך לקחת יהיה פחות משמעותי.
אודה מאוד מאוד לתשובה מכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש עזרה בלהבין איך להתייחס ל דלקת פרקים פסוריאטית - תגובה
ד``ר יונתן וולמן01/09/2016כל מקרה לגופו. יכולה להיות מחלה קשה או קלה מאוד שמערבת רק את הגידים או רק את המפרקים. התגובה לטיפול או מהלך המחלה שונה ממטופל למטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במידה ומדובר בדלקת פרקים פסוריאטיתמישה23/08/2016
האם המחלה מוגדרת מחלה כרונית לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במידה ומדובר בדלקת פרקים פסוריאטית - תגובה
ד``ר יונתן וולמן23/08/2016לא בדיוק.
חומרת המחלות מסוג זה יכולה להיות קשה יותר או פחות לסירוגין, לפעמים ללא קשר לטיפול, ובהקשר זה אפילו להיכנס להפוגה ממושכת של שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הטיפול בדלקת פרקים הוא כרוני?
שואל26/08/2016האם יש חיוב ליטול כדורים כל החיים עד המוות?
אני ממש לא רואה את עצמי כל החיים לוקח כדורים שמדכאים מערכת חיסונית ואז אמות מאיזה וירוס או חיידק. לא מתאים לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה קודמת שלימישה23/08/2016
כאשר אני מנסה ליישר את היד יש שלב בו היישור נתקע. אני מרגיש שמשהו מפריע לתנועה של המרפק. המרפק מסרב להמשיך ביישור. בכל זאת אני ממשיך ליישר את היד למרות התקיעות ואז משהו באיזור המפרק משמיע קלאק ואז מתאפשר היישור המלא. התחושה שלי שמדובר בגיד!!! ולא במפרק של המרפק עצמו.
במענה כתבת:
התיאור בשאלה לא מתאים לאף פרמטר שיכול להעיד על דלקת מפרקים.
השאלה שלי היא כזו:
האם ייתכן שמדובר בדלקת פרקים פסוריאטית שפשוט התיישבה על הגידים במרפקים ולא במפרק עצמו? האם התסמינים שאני חווה מסתדרים עם דלקת פרקים פסוריאטית?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 הסימנים שציינת בתשובך
מישה23/08/20161. כאב שמעיר משינה בלילה
2. נוקשות בוקר של המפרקים בשעה הראשונה בבוקר
3. כאבים במנוחה של המפרק ושיפור משמעותי בהפעלתם
4. בבדיקה גופנית- אודם/חום/נפיחות/רגישות מקומיים- מעל המפרק או הגידים
ה 4 יכול להתאים לתסמין שלי במובן של רגישות, שאר הדברים לא אצלי בוודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה קודמת שלי .... - תגובה
ד``ר יונתן וולמן23/08/2016חזרת על אותה השאלה ואני חוזר על אותה תשובה.
התסמינים שתיארת לא מסתדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה בעל מקצוע עליי לפנות בעניין?אורח23/08/2016
קמתי הבוקר עם ברך נפוחה מנוזלים. קושי רב לכופף את הברך.
לאן עליי לפנות? לראומטולוג בחשד לדלקת פרקים או לאורטופד?
נא עזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיזה בעל מקצוע עליי לפנות בעניין? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן23/08/2016אם הבעיה היא לראשונה בחייך- חובה לפנות לאורטופד בשאלה של זיהום בברך- צריך לנקר את הנוזל ולשלוח לבדיקות. בדר"כ זה מתבצע בחדר מיון.
אם התלונה חוזרת ונשנית, ו/או מופיעה במפרקים נוספים לעיתים, המטפל צריך להיות ראומטולוג.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נוגדנים לסיוגורן RO ו- LAשירה22/08/2016
ד"ר שלום רב,
בשל תחושת יובש בתוך הגרון ובשפתיים ביצעתי בדיקת נוגדנים לסיוגורן
בדיקת המעבדה הגיעה ללא טווח הנורמה ורציתי לדעת מה משמעות התשובה.
SSB LA SINGLE = 0.2
SSA RO SINGLE = 0.2
מה מראה התוצאה?
תודה מראש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופא אבל הערכים תקינים לגמרי
מישה22/08/2016את יכולה להמתין לתשובת הרופאים.
הם יגידו לך אותו הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת נוגדנים לסיוגורן RO ו- LA - תגובה
ד``ר יונתן וולמן22/08/2016אני לא משנן את טווח הנורמה... למיטב זכרוני הטווח התקין הוא עד 0.9 כך שהתוצאה תקינה. כדאי לשאול את המעבדה מה הטווח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת CPK מושפעת מטיפול שיניים?יוגב22/08/2016
שלום רב
אני חולה בדרמטומיוזיטיס ועובר מדי פעם בדיקת CPK. האם טיפול שיניים (כגון שורש, אחר) , הכרוך במתן זריקה נגד כאב, עלול להעלות את רמת ה-CPK ולשבש את תוצאות הבדיקה שלי ? בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בדיקת CPK מושפעת מטיפול שיניים? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן22/08/2016לא, ככל שידוע לי.
CPK עולה אחרי טראומה לשרירים - בין אם מכה, זריקה או דלקת.
אולי- אם היה טיפול שיניים מאוד משמעותי שהצריך פה פתוח למשך זמן רב ורמת CPK מוגברת רק מעט... במקרה כזה פשוט לחזור על הבדיקה אחרי כמה ימים ואם היא תקינה אזי יתכן ומדובר בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע נפוחה מחלה ברקמותרוי19/08/2016
שבת שלום,
אובחנתי עם במחלות רקמת החיבור ורציתי לדעת על אחת התופעות שיש לי.
יש לי רינו אבל בין לבין מתנפחות לי גם האצבעות והן תמיד כואבות וה - R.F יוצא תקין בבדיקות הדם, אבל הרבה פעמים מתנפחות לי האצבעות בידיים ואז אני בכלל לא יכולה לקפל אותן ולעמים זה קורה למספר שעות ועובר ולפעעמים זה קורה ליום יומיים, תמיד הראומטולוגית שאלה אותי אם יש לי אצבע נקניקיה ואני לא הבנתי מה היא רוצה עד שחברה ראתה את זה קורה לי והעירה לי "האצבעות שלך נראות כמו נקנקיות" האם זה ככה בא ועובר או שתמיד בסקלקרומה הן נפוחות?
יש ליעוד תופעות משונות שבאות והולכות אבל אצבעות הידיים ממש מגבילות אותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע נקנקיה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן21/08/20161- "אצבע נקניקיה" אופיינית למחלות מפרקים דלקתיות מסוימות (פסוריאזיס, קרוהן) וכשהאצבע נפוחה, היא לא עוברת בדר"כ תוך כמה שעות. בדר"כ אצבע אחת או מקס' 2, אין קשר ברור בין "אצבע נקניקיה" למחלות רקמת חיבור.
2- לעומת זאת, קיימת תופעה אחרת בקבוצת מחלות שנקראות רקמת חיבור, המכונה תופעת רינו, שם, בחשיפה לקור (למשל) האצבע מחליפה צבע (לפעמים כחול/לבן/אדום) וקצת מתנפחת ומלווה בתחושת נימול/הירדמות. זה כן יכול לבוא לכמה דקות/שעות ספורות.
3- אפשרות נוספת שבדלקות מפרקים שונות האצבעות נראות קצת נפוחות.
4- מחלה נוספת שבקיצור נראית CRPS (או RSD) שם יש התקפים של נפיחות יד או אצבעות מלווה בשינוי צבע.
כדאי לתעד בצילום את האירועים הללו ולהראות לרופא במשרד, כי בדר"כ יש נטיה להגיע לרופא ללא תלונות שאפשר לראות או להראות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מינון תרופה בשם מתוטרקסאטמנשה15/08/2016
אני בן 69, סובל מדלקות מפרקים. בחודש האחרון אני מקבל תרופה בשם מתוטרקסאט 2.5 מג, פעם בשבוע 4 כדורים ואכן אני חש הקלה בכאבים עד למצב שבו אני מתפקד אומנם עם כאבים אבל מספק.
שמעתי שהתרופה הזו מאוד לא טובה למערכות הגוף ולכן צריך מעקבים.
הרופא שלי רוצה להעלות את המינון בצורה הדרגתית, ל 5 כדורים ביום אחד בשבוע במשך חודש,7 וחצי למשך שבועיים ו 12 וחצי למשך חודש.
אני לא מבין למה צריך להעלות את המינון של התרופה כאשר מבחינתי השלב הזה של הכאבים לחלוטין נסבל?
התשובה של הרופא שלי היתה כי ככה צריך.
מישהו יכול להסביר לי מדוע צריך להעלות את המינון לתרופה שכל כך לא בריאה למרות שמבחינת איכות החיים שלי כרגע זה מספק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מינון תרופה בשם מתוטרקסאט - תגובה
ד``ר יונתן וולמן21/08/2016הטיפול שאתה מקבל אמור למנוע נזק מצטבר למפרקים ולשנות לטובה את המהלך הטבעי של המחלה שעלולה לגרום לנזק בלתי הפיך ללא טיפול.
כיצד נמדדת פעילות המחלה ואיך נתין לעקוב אחר התגובה?
1- התחושה של המטופל עצמו! אם אתה מרגיש שהחלמת תחת הטיפול שמקבל, אזי זה נתון משמעותי. אבל לא היחידי..
2- ממצאי דלקת בבדיקה גופנית. יתכן שאתה מרגיש טוב והדלקת לא מפריעה, מצד שני בבדיקה גופנית יש סימנים לדלקת פעילה (חום ונפיחות מקומיים), כלומר הרס המפרק ממשיך
3- כנ"ל לגבי ממצאים בבדיקות עזר- הדמיות (האם יש כבר נזק למפרק?) ומדדי דלקת (כמו שקיעת דם)
המינון שאתה מקבל נחשב מינון נמוך מאוד. יתכן שהוא מספיק לך. אבל כדאי לקחת בחשבון את שאר המרכיבים בהחלטה הטיפולית שמתקבלת.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסויריאטיק אריתריטיס שאינה מחלה אוטואימונית לפי anaאמיר12/08/2016
רופא איבחן אותי כסובל מפסוריאטיק אריתריטיס.
קיבלתי מטטרוקסט שלפי מה שהבנתי באינטרנט משפיע על כדוריות הדם הלבנות.
העניין הוא שבבדיקת ana המחלה שלי לא אוטואימונית!
למה צריך לקחת את המטטרוקסט אם לא מדובר במחלה אוטואימונית? האם מטטרוקסט עלול לפגוע בראייה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסויריאטיק אריתריטיס שאינה מחלה אוטואימונית לפי ana - תגובה
ד``ר יונתן וולמן14/08/2016בדלקת מפרקים פסוריאטית ANA אינו חיובי ולכן זה דווקא מחזק את האבחנה שקיבלת.
לא כל מחלה אוטואימונית היא עם ANA חיובי.
ANA חיובי בכ 10% מהאוכלוסיה הבריאה.
MTX "מרגיע" את החלק של מערכת החיסון שעובד נגד המפרקים והעור ולכן הוא נחשב טיפול מוצלח.
אין קשר בין MTX לבין מחלות בעיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרואיליטיסשני07/08/2016
שלום
בוצע צילום רנטגן ואלו התוצאות, אשמח לפענוח מאר והתור לראומטולוג שלי רק בעוד כחודש.
SIJ תוצאות בדיקה מפרקי עצה-כסל, 2 מבטים
שינוים סקלרוטים דו"צ.
AP+LAT תוצאות בדיקה עמוד שדרה מותני-סקרלי:
אציין כי ברקע הנני חולת קוליטיס כיבית, כרגע המחלה ברימיסיה ללא שום תסמינים וללא תרופות כבר כשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרואיליטיס - תגובה
ד``ר יונתן וולמן07/08/2016אם יש כאבי גב וברקע מחלת מעי דלקתית, צריך לבצע MRI של מפרקי סאקרואיליאק. צילום רנטגן לא אבחנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרואיליטיס - תגובה
ד``ר יונתן וולמן14/08/2016אם יש שאלה לגבי מחלה דלקתית בעמ"ש או במפרקי סאקרואיליאקלים- בדיקת הבחירה היא MRI מכוונת לאזור
הפירוש לצילומים שצירפת לא אומר הרבה. לא ניתן להגיד האם יש או אין דלקת אלא במקרים של מחלה מאוד מתקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופיעה לי תופעה של פריחה בעורףאמיר31/07/2016
האם פריחה בעורף יכולה להעיד על מחלת הלופוס?
כיצד אפשר לדעת אם מדובר בתופעה עורית של לופוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופיעה לי תופעה של פריחה בעורף - תגובה
ד``ר יונתן וולמן01/08/2016כדאי לפנות לרופא עור מומחה למחלות אוטואימוניות.
לגבי הקשר ללופוס, לפעמים על בסיס סוג הפריחה, מיקומה בגוף ואפילו תוצאות ביופסיה אפשר לדעת אם מדובר בתופעה אוטואימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים dna ana בבקשה תענו אל תמחקואילנית27/07/2016
שלום רב
בשנה שעברה התגלו בבדיקות דם
Dna false positive ( יצא חיובי והקונפרמיישן שלילי)
Ana speckeled titer1:80
הראמטולוג עשה בירור וכל שאר הבדיקות היו תקינות
(PTT COOMBS לופוס אנטיגולנט קרדיופיל ושתן כללי)
ציין שכנראה הנוגדנים בגלל דלקת בבולטת תריס שהיתה לאחר לידה.
היום עשיתי שוב את כל הבדיקות כבקשתו , הכל תקין רק
Dna false positive
ANA NEGATIVE TITER-NEGATIVE
שאלתי האם עלי לגשת לראומטולוג ולהיות במעקב
ולמה נעלמו הנוגדנים? האם היתה מתקפה זמנית על הגוף או הנוגדנים בגלל הבלוטה נעלמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים dna ana בבקשה תענו אל תמחקו - תגובה
ד''ר אנה קופרמן27/07/2016שלום אילנית
אני בטוחה שכאש היית אצל ראומטולוג קיבלת הסבר - בדיקת DNA מחשובה רק כאשר קיימים סימנים קלינים ספיציפים ו כמובן בדיקת ANA חיובית
מאד חשוב גם קייל נוגדנים
במקרה שלך כן יכול להיות עלית DNA בעגבות שינווי בבלוטת המגן תריס - גם מצב אוטו אממוני
במידה שאת מרגישה טוב ולא סובלת משום סימן קליני חשוב מעקב בלבד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר לנוגדנים
אילנית29/07/2016שלום דר ותודה עבור התשובה לא הבנתי לגבי הדנא האם נחשב שלילי או חיובי?
אני בת 42 ומרגישה טוב. לפני כשנה:
Dna (ds) ab היה 15 כשהטווח 0-6
לאחר כמה ימים התקבלה תשובה
Dna ab conf - negative
Confirm by ifa crithidia
Ana titer 1:80
Ana pattern : speckeled
כל שאר הבדיקות כמו שציינתי היו תקינות
כיום כל הבדיקות אותו דבר
Dna (ds) ab 18 כשהטווח 0-6
Dna ab conf - negative
Confirm by ifa crithidia
חוץ מ ANA TITER:NEGATIVE
PATTERN: NEGATIVE
שאלתי האם אני צריכה לחזור לראומטולוג ולעקוב אחרי הנוגדנים כל שנה? ואיך הנוגדנים נעלמו ?
סליחה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)