מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גאוטרוי26/07/2016
מאובחנת עם פיברומיאלגיה ורקמת החיבור ועכשיו כאבים בבהונות הרגליים וברגל אחת יותרן שמקרינות לכל כף הרגל ולקרסול, קושי בהליכה ממש כאבי תופת אדום ונפוח אבל במנוחה כואב בהרבה יותר. רופא המשפחה ראה את הרגל ואמר שזה גאוט אז קראתי קצת על גאוט והבנתי שתנאי לכך הוא חומצה אורית בדם?
אין לי חומצה אורית גבוהה בבדיקות הדם האם זה שולל גאוט?
ברור שעם הכאבים הללו זה המחמיר את שאר תופעות הפיברו ונוספו כאבי ראש חזקים שדווקא מהם לא סבלתי עד כה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאוט - תגובה
ד``ר יונתן וולמן27/07/2016חומצה אורית תקינה בבדיקה אחת לא שוללת גאוט, וודאי לא בהתקף חריף.
אבל אני עדיין לא קובע שיש לך גאוט..
צריך לחשוב על סיבות אחרות לדלקת.
מציע לפנות מסודר לראומטולוג להערכה כללית.
אציין כי גאוט בנשים - אינו שכיח, בעיקר נובע מתרופות ללחץ דם שמעלות חומצה אורית בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף פעם לא היתה
רוי27/07/2016קודם כל תודה על המענה שלכם באתר, עם תורים ארוכים לראמוטולוג טוב שיש מישהו שמבין ומנחה ועוזר לנו.
הסתככלתי על מספר בדיקות שנעשו והרמה של החומצה האורית נמוכה בתוך הנורמה. חוץ מפלקווניל, סימבלתה ועוד משכחי כאבים אני לא מקבלת תרופה נוספת וגם לא היה צורך של שנה בפרדינזון, בנתיים הכאב החזק נרגע אבל יש עדיין רגישות.
ורק היום לאחר שיחה עם דודתי הבנתי שלסבתא שלי היה גאוט וגם לה יש אבל אצליהן זה התפרץ בגיל הרבה יותר מאוחר אני בת 45 ואצלן זה התפרץ בסביבות גיל 60+ .
שאלתי היא אילו בדיקות עלי לדרוש או שפשוט לעזוב את זה כי זה נרגע?
ושוב תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לפיברומיאלגיה - האם אלו התסמינים?לי21/07/2016
שלום. לפני שלוש שנים הרגשתי לראשונה תפיסות בגוף ותחושת שריפה ברגליים ובידיים. זה היה בא והולך ולווה בשלשולים וכאבי ראש. לאחר טיפול פיזיותרפי ותזונתי המצב שלי ממש השתפר ונותרו רק כאבי ספאזם ושריפה בשתי רגליים שבאו והלכו. לאט לאט הכאב הלך ונעלם והיה מגיע פעם בכמה שבועות. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות (שלושה ריאומטולוגים, חמישה נוירולוגים, בדיקות MRI ועוד), הכל תקין. בסוף 2014 נכנסתי להריון ובתקופת כל ההריון וההנקה לא כאב לי בכלל - חזרתי לאכול גלוטן, עשיתי ספורט והכאב לא חזר. אחרי שהפסקתי להניק הכאב שוב חזר, וכעת מגיע פעם בשבוע בערך, רק ברגליים. האם זה יכול להיות פיברומיאלגיה? בכל התקופה לא היו בעיות שינה. הרופאים שביקרתי אצלם טוענים שזה לא מאפיין את המחלה. אודה לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לפיברומיאלגיה - האם אלו התסמינים? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן24/07/2016פיברומיאלגיה מתאפיינת בכאבים מפושטים וכאשר כל הברור לבעיה שלילי- כלומר לא מוצאים סיבה אחרת. התלונות המתוארות הם שונות- שריפה ברגליים.
זה נשמע כמו בעיה נוירולוגית. כדאי לעשות EMG ולפעמים עושים ביופסיית עצב כדי להגיע לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים פסוריאטית שאלה לייעוץדנה20/07/2016
שלום ד"ר,
אני מעוניינת להתייעץ. אני סובלת זה כ10 חודשים מדלקת פרקים שנקראת פסוריאזיס ארטיטיס. טיפול במטרוטרקסט בשביל פרדניזון כשל עקב תופעות לוואי וכרגע מטופלת כבר חודשיים בסלוזפירין 500 מ"ג פעמיים ביום (2 כדורים). הכדורים עושים לי בחילות ועוד תופעות של חולשה וסחרחורות שהרופאה מתארת שאין קשר למחלה. ההשפעה שלהם ממש נמוכה.
אני מטופלת באיכילוב והתבקשתי להעלות את המינון ל3 כדורים. האם זה יעיל ? כרגע לא מאשרים לי טיפול בזריקות אנברל והסיבה שלא ניסיתי מינון גבוה .
אשמח לדעת אם הטיפול נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים פסוריאטית שאלה לייעוץ - תגובה
ד``ר יונתן וולמן24/07/2016בדר"כ המינון הוא 2 כדורים בבוקר + 2 כדורים בערב (סה"כ 2 ג"ר).
העליה במינון היא הדרגתית תוך כדי מעקב תפקודי כבד, ספירת דם.
חשוב להדגיש כי לתרופה לוקח זמן להשפיע, לפעמים 3 חודשים, כך שצריך סבלנות.
לוודא שלוקחים את הכדור המצופה שנקרא EN
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mixed connective tissue diseaseרוי17/07/2016
צהריים טובים,
כבר 5 שנים אני במעקב בתחילה אובחנה דלקת פרקים, לאחר מכן אובחנתי עם זאבת, ובשלוש שנים האחרונות במחלות רקמת החיבור ללא אבחון ספיציפי כאשר תמיד מוזכרת סקלדומה. בבדיקות הדם ANA חיובי, RNP חיובי מאוד גבוה, DNA SD AB תקופה ארוכה יצא גבוה ועכשיו בתוך הנורמה כבר בשתי בדיקות, משלים נמוך אבל בתוך הנורמה, לוויקופניה שחלפה , SM ANTI SMIT שגם היה גבוה וירד לתוך הנורמה, כל שאר הנוגדנים שליליים. צילומי רנטגן תקינים.
לוקחת 2 פלקווניל ביום ובתקופה מסויימת קבלתי גם פרדינזון שעזר.
לאחר החמרה בכאבים, קושי בהרמת ידיים, קושי בהליכה ובמאמץ ואפילו ממאמץ קטן הוסיפו לאחרונה פיברומיאלגיה ותופעת רינו שהיתה בתחילה רק בקור והחלה עכשיו גם בקיץ וגם בחדר ממוזג, מעבר מטמפ' לטמפ' ושוב להזכיר לא חייב קור. שוב יש לי קשיון קבוע באצבעות הידיים אבל אין מדדי דלקת בכלל בבדיקות הדם.
על פניו נראה כי הכל ברימסיה
התחלתי בסימבלתה . אבל יש לי כל הזמן תופעות שנוספות ואני כבר ממש עובדת עיצות מנסה לשרוד אבל אין לי כוח אני בקושי מתפקדת, לוקחת הכל ואפילו התחלתי טיפול CBT', אבל מאוד קשה לי לשלב ספורט אני עושה מעט מאוד הליכות כי קשה ללכת דבר שהוא די חדש אצלי (לציין כי לפני שהכל התחיל הייתי בכושר מעולה) עושה מעט פעילות גופנית בבת כמו חימום ומעט מתחיות וגם קשה, אני לא מוותרת לעצמי אבל מרגישה שכלום לא עוזר האם יכול להיות שככה זה במחלה הזאת? ובכלל למה כל הקושי קשור לפיברומאילגיה? או לרקמת החיבור?
תודה ושבוע טוב
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mixed connective tissue disease - תגובה
ד``ר יונתן וולמן17/07/2016באמת אתגר גדול הוא להפריד את התלונות של המחלה האוטואימונית לבין זו של הפיברומיאלגיה, וזאת בגלל דמיון רב בין חלק מהתלונות (עייפות, חולשה, כאבים ועוד).
צריך להתמקד בממצאים אובייקטיביים: האם יש עדות ברורה לדלקת מפרקים או שמדובר בכאבים בלבד, האם יש בבדיקות המעבדה עדות להתלקחות מחלה אוטואימונית. בדרך זו לעיתים ניתן להפריד בין שתי הבעיות.
לדוגמה- אם כל הבדיקות תקינות והבדיקה הגופנית ללא רבב, נוח לקשר את התלונות לפיברומיאלגיה.
מקווה שברור יותר.. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת חיסונית חלשה או לא מה עושים ומה נכוןאיציק17/07/2016
בן 60 חולה בראומטידת מטופל במטוטרקסט עכשיו הוסיפו ערבה עד היום לא מובן לי כל רופא טוען אחרת האם התרופות האלה מחלישות את מערכת החיסון וכתוצאה מזה אני חסוף לזהיהומים או שהם לא מחלישות את מערכת החיסון כמו שכמה רופאים טוענים תודה איציק....... *******%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת חיסונית חלשה או לא מה עושים ומה נכון - תגובה
ד``ר יונתן וולמן17/07/2016התרופות הללו פועלות נגד זרוע של מערכת החיסון שתוקפת את הגוף (מחלה אוטו-אומונית). אנחנו עדיין לא במקום בו אפשר למקד את הטיפול ספציפית לניטרול הבעיה ולא להשפיע אל אלמנטים אחרים של מערכת החיסון.
ולכן, התרופות הללו יכולות במובן מסוים לפגוע במערכת החיסון.
מעשית, כמעט אף פעם אין לכך משמעות, אולם יש מקום לבצע את החיסונים המומלצים לגיל (שפעת, דלקת ראות, הרפס זוסטר) ובכלל, לנסות להימנע ככל האפשר מחשיפה לאנשים עם מחלות מדבקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס זוטר ?? מערכת חיסון ירודה
איציק17/07/2016איך הרפס זוטר הרי אסור לעשות במערכת חיסון ירודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס זוטר ?? מערכת חיסון ירודה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן17/07/2016לפני הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לפני טיפול אני כבר מטופל שנים
איציק18/07/2016איך לפני טיפול אני כבר מטופל שנים במטוטרקסט וכמה חודשים בערבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפוני לדלקת פרקים מספר שאלותרותם14/07/2016
שלום לפני כשנה גילית בבדיקות דם ו- mri כי ישנה מחלה פעילה לאחר כאבים ממושכים וניסיון טיפול בארקוקסיה ונקסין התחלתי טיפול בסימפוני שהיטיב אבל לא לחלוטין.
מזה 7 חודשים עם סימפוני עליה של 5 קילו אני רוצה לדעת האם יש סיכון בתרופה האם ההשמנה קשורה לתרופה האם יש הורמונים בצרופה והאם הסיכון לממאירות קיימת .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפוני לדלקת פרקים מספר שאלות - תגובה
ד''ר אנה קופרמן14/07/2016שלום רותם
עלית משקל בדרך כלל לא קשורה לטיפול בחוסמי אנטי TNF כמו סימפוני כי מדובר לא בטיפול הורמונלי אך טיפול ביולוגי
כנראה אצלך תגובה אינדיבידואלית
לגבי ממיארות - היום לפי מספר רב מחקרים אין בועדות קשר בין טיפול ביולוגי ומחלות ממיארות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות באצבעות וקושי לכופף אצבעותשמעון14/07/2016
לפני 4 חודשים בערך הופיעו דלקות באצבעות ידיים. כבר קרוב לחודש וחצי טיפול סטרואידי והאצבעות עדיין בעייתיות בכיפוף, היישור תקין הכיפוף ממש בעייתי.
מה ההסבר לכך? ומה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות באצבעות וקושי לכופף אצבעות - תגובה
ד''ר אנה קופרמן14/07/2016שלום שמעון
במקרה שלך מאד חשוב להגיע לביקורת ראמטולוגי
פרדניזון אחד מתרופות שאנחנו נותנים במקרי דלקת , אך חשוב מאד להבין מסוג של הדלקת ואז לתת טיפול
כמובן חשוב לבצע מספר בדיקות דם , צילומים , ובדיקות הדמיה נוספים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת וכמות נוזלים גדולה לאחר צילום אולטראסאונדענת11/07/2016
שלום, לאחר אולטראסאונד שהראה כמות נוזלים מרובה ודלקת האם עליי לפנות להמשך טיפול לראומטולוג או לאורטופד ברכיים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת וכמות נוזלים גדולה לאחר צילום אולטראסאונד - תגובה
ד``ר יונתן וולמן11/07/2016תלוי.
זה יכול לנבוע מבעיה אורטופדית אבל גם דלקת מפרקים.
צריך לנקר (להוציא) את הנוזל ולשלוח לבדיקות- כך יהיה אפשר להבדיל בין שתי האפשרויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת וכמות נוזלים גדולה לאחר צילום
ענת11/07/2016תודה ולמי פונים להוצאת הנוזלים לבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת וכמות נוזלים גדולה לאחר צילום - תגובה
ד``ר יונתן וולמן11/07/2016לדעתי רק בבית חולים במרפאות חוץ.
את יכולה להתייעץ עם רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הגיוני לאבחן על ידי מבט באצבע הדלקתית?שואל09/07/2016
נבדקתי על ידי ראומטולוג שהסתכל על האצבע הדלקתית הנפוחה שלי ואיבחן:
פסוריאזיס אריתרטיס.
האם הגיוני על סמך מבט באצבע הנפוחה להגיע לאיבחון כזה? לא מצליח להבין?
אפשר הסבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין שאין לי נגעים פסוריאטיים
שואל10/07/2016על העור. האבחנה שלו הייתה על סמך האצבע הנפוחה בלבד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין שאין לי נגעים פסוריאטיים - תגובה
ד``ר יונתן וולמן10/07/2016ללא בדיקה גופנית אני מסכים שקשה לעשות אבחנה - וזה באופן כללי
אני מנחש שהוא ראה אצבע נפוחה בצורת "נקניקיה" - מה שאופייני לפסוריאזיס. אולי יש סיפור משפחתי או סימנים אחרים המעידים על כך.
בכל אופן אני באופן עקרוני מסכים עם הרושם שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון סקרואילאיטיס - בדיקת הדמייהלי05/07/2016
שלום.
מזה שלוש שנים יש לי כאבים באגן המקרינים לשתי הרגליים. הכאבים באים והולכים, מעין כאבי סיאטיקה.
מדי פעם תחושות שריפה. בדקו אותי ראומטולוגים, נוירולוגים, אורתופדים, רופאים פנימיים - עשיתי MRI מוח, בדיקות מעבדה, HLAb27, רנטגן אגן, בדיקות ראומטלוגיות - כל הבדיקות תקינות ואין מדדי דלקת גבוהים.
יש לציין שבמהלך שלוש השנים, הייתה הפוגה של שנה בזמן שהייתי בהריון.
בהתחלה גם הייתה מעורבות מעיים - שלשולים והקאות. במהלך התקופה שיניתי תזונה - הפסקתי לאכול גלוטן, סוכר, מוצרי חלב. השלשולים וההקאות פסקו, הכאבים השתפרו אך עדיין נוכחים. יש התקף בערך פעם בשבוע שנמשך כ-24 שעות. כואב במיוחד יום אחרי פעילות גופנית, אפילו מתונה.
האם ייתכן שאני סובלת מסאקרואילאיטיס? או סוג של דלקת פרקים אחרת? האם יש הפוגה בהריון במחלות כאלה? עוד חודש יש לי בדיקת MRI עמ"ש מותני. האם זה מאבחן סאקרואילאיטיס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון סקרואילאיטיס - בדיקת הדמייה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן05/07/2016בשורה התחתונה, כדי לאבחן דלקת במפרקי הסאקרואיליאק, הבדיקה הכי טובה ורגישה היא MRI של מפרקי הסאקרואיליאק- אלו שמחברים את האגן עם עמוד השדרה.
בדיקות אחרות- דם, שתן, צילומים, ספור משפחתי ואופי הכאב- כולם יכולים לתרום לאבחנה או לשלילתה.
אין מקום לעשות MRI של עמוד השדרה כי הוא לא מכסה היטב את אזור מפרקי סאקרואיליאק, מצד שני הוא יכול להראות סיבות אחרות לכאבי גב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון סאקרואיליטיס
לי05/07/2016תודה על תשובתך.
האם מחלה זו מאופיינת בהפוגה בהריון?
האם מנסיונך הסימפטומים של כאבי רגליים ועכוזים כרוניים הם כנראה נובעים ממחלה זו?
כל בדיקות הדם הראומטולוגיות יצאו תקינות, כולל hlab27 ורנטגן של עצם העצה והזנב.
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון סאקרואיליטיס - תגובה
ד``ר יונתן וולמן05/07/2016יכולה להיות הפוגה בהריון
התלונות לא ספציפיות ויכולות לנבוע מסיבות אחרות, כמו בלט דיסק
בדיקת ההדמיה הכי רגישה וספציפית לאבחון סאקרואילאיטיס היא MRI מכוון לאזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון סטקרואילאיטיס
לי05/07/2016האם הבדיקות שעשיתי שוללות דלקת חוליות מקשחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון סטקרואילאיטיס - תגובה
ד``ר יונתן וולמן05/07/2016לא.
לא ראיתי שנעשה MRI של מפרקי סאקרואיליאק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון סאקרואיליטיס
לי06/07/2016קיבלתי הפניה נוספת ל-MRI המסלול הסיאטי באגן אשר הבנתי שהוא הדמיה של האגן ומפרק הירך.
האם בדיקה זו יכולה לאבחן סאקרואיליטיס ודלקת חוליות מקשחת או שעליי לבקש הפניה נוספת ממוקדת למפרק הסאקרואיליטיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני פועל נגד עצמי, הסבר בהמשך...דני05/07/2016
אני נוטל כדורי מטטרוקסט שתפקידם להחליש את המערכת החיסונית.
מצד שני , אני אוכל כל מיני מאכלים שמכילים ברזל וויטמינים שונים שתפקידם בין השאר חיזוק המערכת החיסונית.
האם אני פועל נגד עצמי? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני פועל נגד עצמי, הסבר בהמשך... - תגובה
ד``ר יונתן וולמן05/07/2016התרופה MTX פועלת נגד הזרוע של מערכת החיסון שתוקפת אותך. כאפקט לוואי היא עלולה (לא תמיד) גם לגרום לנזק, ולכן חשוב המעקב הרפואי.
ללא קשר ואולי דווקא בשל כך, יש הגיון לפעול למען גוף בריא יותר, קרי, פעילות גופנית ותזונה נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר הסבר בבקשה לעניין ראומטולוגי?דני01/07/2016
בבדיקת דם קיבלתי ana titer שלילי והערך 1:160.
אמרתי לראומטולוג שכתוב ana titer שלילי הוא אמר לי לא!!
אמרתי לו כתוב ana titer negative.
התשובה שלו הייתה שמה שמעניין זה הערך של ana titer ואצלי זה 1:160 הוא רואה את זה חיובי.
מה אני,אמור להבין? חיובי?שלילי? איפה האמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר הסבר בבקשה לעניין ראומטולוגי? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן03/07/20161:160 זה חיובי. (1:80 ומעלה זה חיובי)
יכול להיות שהניסוח של התשובה מבלבל- צריך לשים לב לזה ואפילו להתייעץ עם המעבדה למה הם מתכוונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אורית גבוהה שעמדה על כ 8-9ד``ר יונתן וולמן28/06/2016
שלום אני בן 45.
במשך שנים חומצה אורית גבוהה שעמדה על כ 8-9 רוב השנים,
למרות שהייתי רזה משקל כ 62 קילו על גובה 1.80
היה התקף אחד של גאוט לפני 5 שנים.
לא הסתדרתי עם זילול ומעדיף לא לקחת.
באמצעות דיאטה קשוחה הצלחתי להוריד את החומצה אורית לרמות של 7-7.8
בשנתיים האחרונות. נמנע מהרבה מאכלים בעייתים.
עם זאת אני רזה מאוד משקל כ 57 קג והרופא המליץ שאקח מולטי ויטמין כי תזונה לא מספיק מלאה וחסר קצת חומצה פולית ובי 12 .
במולטי ויטמין רגיל כמו צנטרום יש 20 מג ניאצין - ויטמין בי 3
קראתי שניאצין עלול לעלות את החומצה אורית וליצור התקפי גאוט
האם מותר לי לקחת מולטי ויטמין?
בכמה להערכתך מינון של 20 מג ניאצין יעלה את החומצה אורית? נניח ב 1 יחידה מ 7.5 ל 8.5 או שהשינוי שולי וחסר משמעות מבחינת סיכון להתקף גאוט?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה אורית - תגובה
ד``ר יונתן וולמן03/07/2016שלום.
כמה הערות:
1- דיאטה, קשוחה ככל שתהיה, אינה יכולה להוריד את רמת חומצה אורית אל מתחת ל6- הרמה הרצויה בטיפול לגאוט. צריך לקחת תרופה.
2- אם במקרה שלך היה התקף אחד לפני 5 שנים, אין בהכרח חובה לקחת תרופה להורדת חומצה אורית, וזאת בהנחה שלא היו התקפים נוספים ואין אבנים בכליות או אי ספיקת כליות. חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת (תתייעץ עם דיאטנית קלינית), שתיית מים בכמות טובה ופעילות גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לשתות קפה בגאוט? וכמה ביום? אם קופאין או נטול?משה27/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם אפשר לשתות קפה בגאוט? וכמה ביום? אם קופאין או נטול? - תגובה
ד''ר אנה קופרמן29/06/2016שלום
אין בקפה פורינים שעוברים בגוף לחומצת שתן
אפשר לשתות רגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתון וכאב ברך בעיקר במנוחהמיכ26/06/2016
שלום רב,
תודה רבה על הפורום הפעיל!
אני בן 31, סובל כשנה מכאב גב, ברך ותמיד יש הקרנות
לתחת או לאגן., המצב משתפר בפעילות גופנית.
בצעתי צילומי סיטי ו MRI לעמוד השדרה.
הכל יצא תקין (חוץ מ הנגיומה בחוליה l3)!
האם יתכן ואני סובל מדלקת פרקים ?
או שהכאב בגלל ההמגיומה (שלא הבנתי מה זה)?
אגב חשוב לציין, שאני לוקח ארקוקסיה, התרופה עוזרת עם ההקרנות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב תחתון וכאב ברך בעיקר במנוחה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן26/06/2016אופי הכאב והממצאים שתיארת בהדמיה מעידים שלא מדובר בדלקת של עמ"ש/דלקת מפרקים. המנגיומה לא עושה כאבים.
מציע שתלך לאורטופד עם הדיסק של ההדמיה שינסה להבין מה הבעיה. אם הוא לא מוצא פיתרון אפשר להתייעץ עם ראומטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום התחיל כאב ועקצוצים ברגל
מיכ26/06/2016שלום דר,
תודה רבה על התגובה המיידית, לא מובן מעיילב!
היום התחילה לפתע רגל שמאל להירדם מתחת לברך עם עקצוצים רבים וכאב קל, לצד אותו כאב גב.
כולי מבוהל ומפוחד, אני בדרך כלל בקיא ואף ספורטאי פעיל מאוד ובחצי שנה האחרונה המצב מתדרדר.
מה יכול להיות הכיוון והמקור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום התחיל כאב ועקצוצים ברגל - תגובה
ד``ר יונתן וולמן27/06/2016בלט דיסק
פנה לאורטופד מומחה לעמ"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)