פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לגבי תוצאת בדיקה
    תמר
    28/04/2017

שלום לאחר שנה של סבל בו מצב התנועה שלי הולך וקוטן והכאבים באגן בעצם הזנב ובצוואר הולכים וגוברים. נשלחתי על ידי אורתופד ל Mri של עמוד שדרה מותני כולל עצם הסקרום ולסיטי של האגן ופרקי ירכים.
    בתוצאות נכתב ממצאים מתאימים לספונדילןארתרופתיה פעילה.
    רציתי לשאול למה הכוונה ומה עלי לעשות כעת.
    וכמו כן האם בעקבות ממצא ה MRI יש עדיין צורך לעשות סיטי של האגן.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לגבי תוצאת בדיקה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    29/04/2017

ספונדילוארטרופתיה מעידה על בעיה דלקתית בעמ"ש ולכן כדאי לפנות לראומטולוג ולדון על אפשרויות הטיפול.
    לא רואה סיבה לבצע CT, אם זה הפיענוח בMRI

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאג מבדיקות - התור לראומוטלוג עוד 3 חודשים
    מת
    26/04/2017

CRP 0.13 mg/dl
    RHEUMATOID FACTOR <11.50
    ANTI-MYELOPEROXIDASE <0.2
    ANTI PROTEINASE 3 <0.2
    DNA (ds) Ab Borderline 5.0
    RNP <0.2
    Sm (anti Smith Ab) <0.2
    RNP A <0.2
    RNP 68 <0.2
    SmRNP <0.2
    SSA-60 <0.2
    SSA-52 <0.2
    CHROMATIN <0.2
    JO-1 <0.2
    SCL-70 <0.2
    ANTICENTROMERE Ab0.2
    SSA (Ro) SINGLE <0.2
    SSB (La) SINGLE <0.2
    RIBOSOMAL P Ab <0.2

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    27/04/2017

תמיד בדיקות עזר כמו ששלחת חייבות להיות מיוחסות להקשר בו הן נלקחו.
    על פניו עושה רושם שתוצאות הבדיקות תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם- ANCA , C3
    שני
    23/04/2017

שלום,

בת 47.
    בחודשיים האחרונים, יש לי תחושות של הירדמות, חום או קור,
    ביד ימין, ובשוק וכף רגל ימין.
    עשיתי בדיקות דם אימונולוגיות.

- Anti-Myeloperoxidase- 0.50 Index
    - anti proteinase 3 - 0.40 Index

- C3 קצת נמוך - 73 (טווח 90-180 )
    - DNA (ds) Ab - 5 borderline (טווח 0-6 )
    - IgE- 107 (טווח 0-100)

- RVVT-LAC insensitive- 26 שניות (טווח 30-40)
    - RVVT-LAC sensitive- 29 שניות (טווח 37-46)

שאר הבדיקות היו תקינות. וגם שקיעה וCRP נמוכים.

רציתי לשאול, מה אומרות הבדיקות.

במיוחד מענין אותי שני הפרמטרים של ANCA
    ( Anti-Myeloperoxidase, anti proteinase 3 )
    שראיתי שיש אנשים שמקבלים תוצאה של נמוך מ0.2,
    ואצלי זה 0.4 ו0.5.

אז רציתי לשאול אם זה תקין ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם- ANCA , C3

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    25/04/2017

על פניו עושה רושם שהבדיקות תקינות, אבל אני לא זוכר בע"פ את טווחי הנורמה של הבדיקות שציינת, זה משתנה ממעבדה למעבדה. C3 מעט נמוך אינו ספציפי ורמה נמוכה לכשעצמה אינה בהכרח מהווה אינדיקציה לבעיה רפואית.
    בכל מקרה, אם שקיעת דם וCRP ברמה תקינה, הסבירות שמדובר במחלה דלקתית מאוד נמוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פרקים - בדיקות לפני ייעוץ
    מ
    23/04/2017

אם אני צריך לבצע בירור כאבי פרקי אצבעות וברכיים אצל ראומטולוג איזה בדיקות לבע אצל הרופא משפחה על מנת לבוא מוכן לקצר הליך אצל הראומטלוד?

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    25/04/2017

בדר"כ מגיעים עם ספירת דם, כימיה, שתן לכללית, CRP, שקיעת דם, RF וANA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוו וירוס זמן טיפול
    שירלי
    21/04/2017

שלום סובלת מזה חודש וחצי מדלקת פרקים רבמפרקתית נפיחות בפרקים ממש שמאטד מםריעה לי נראה כאילו אני שמנה
    אנמיה 8.5 עייפות מטופלת בכדורים
    בדיקות הדם הנרחבות העלו שיש וירוס פרוו פעיל חיובי.
    מתי הוא אמור להיעלם? יש טיפול? לא מעוניינת בקורטיזון ומה גם שאני אלרגית לארקוקסיה...לא יכולה ליטול..

לקביעת תור
    סגירה
    פרוו וירוס זמן טיפול

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    25/04/2017

הסימפטומים יכולים לקחת כמה חודשים. הטיפול סימפטומטי בדר"כ. אם אכן האבחנה נכונה וטיפול סימפטומטי אינו עוזר מספיק וישנה רגישות לנוגדי דלקת שאינם סטרואידים (כמו ארקוקסיה), אפשר לקחת לתקופה קצרה מינון נמוך (10 מ"ג?) של פרדניזון.
    פרבווירוס יכול להפיע על ספירות הדם וכדאי גם לעבור הערכה אצל המטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוו וירוס עיקש

שירלי
    29/04/2017

התחלתי לפני יומיים במינון של 10 מג ליום ( 5 מג בוקר 5 מג בערב) ביום א עושה בדיקות דם שוב משום שפעם שעברה הראו תםקודי כבד גבוהים אנמיה ושקיעת דם העידה על דלקת בגוף.
    2 שאלות:
    1. המינון המינורי דל הסטרואידים יכול להשמין לנפח אם אקח אותם לחודש ימים ?
    2. האם תופעת הנפיחות שבגינה נראית כמו אחרי לידההיא חלק מוכר מסמפטומי הפרוו וירוס?? ( אציין כי הנפיחות נודדת בכל מיני מקומות בגוף... התחילה לאחר השימוש בארקוקסיה סהכ נטלתי 6 ימים.. אך כיום כבר חודש ימים שבהם אני נקייה מארקוקסיה ויש יימים שאני מתעוררת עם גוף רגיל ואז שוב אני מתנפחת כרגע נפיחות איומהבבטן ובשוקיים.. לפני 4 ימים היתה לי נ0יחות בפנים ובאיזור הברכיים) מוטרדת מאוד מחוסר השליטה בגוף שלי אציין שאני אוכלת כ1100 קלוריות ליום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות מפרקים בבירכיים ובקרסוליים
    אסף
    18/04/2017

שלום רב
    1.סובל כבר שנתיים מדלקת מפרקים בברכיים ובקרסוליים.
    טופלתי בהצלחה בפרדניזון אבל ניזוקתי בעין שמאל(לחץ)עקב שימוש בתרופה.
    לאחר כשלושה חודשים התחלתי שימוש במטוטרקסט ואחרי חודש הברך כואבת ונפוחה מאוד תוך שימוש בתרופה
    מה השלב הבא? איזה תרופות עוד יכולות לעזור?.
    2.אני חושש מבעיה עצבית מכוון שלפעמים אני מרגיש שכאילו מים חמים נשפכים על רגליי.
    למי עליי לפנות בנושא?
    עליי לציין שהבעיה התחילה מאז שהתחלתי להתכופף בצורה לא נכונה בגלל בעיות הרגליים.
    תודה מראש,אסף

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    25/04/2017

הי אסף, ישנם הרבה סוגים של דלקות מפרקים והטיפול התרופתי המתאים צריך להיבחר על סמך סוג המחלה. אם הטיפול במטוטרקסאט נכשל, יש עוד אלטרנטיביות, עליהן יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בנוסף, מתיאור הבעיה שלך, עולה שאלה האם החשד לבעיה עצבית קשור למחלה דלקתית (או אולי למשהו אחר?). בענין זה מציע לפנות לנוירולוג. בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של בדיקת CCP
    נחמני איריס
    16/04/2017

עשיתי בדיקת אנטי ccp והתוצאה יצא 40 מה זה אומר תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות של בדיקת CCP

הוספת תגובה

• תוגבה

ד``ר יונתן וולמן
    17/04/2017

תוצאה חיובית. המשמעות, שאם את סובלת מכאבי מפרקים דלקתיים, בנוכחות אנטי CCP חיובי, הסבירות של דלקת מפרקים שגרונית גבוהה. מצד שני, צריך לזכור כמה דברים:
    1- התוצאה של 40 אינה גבוהה וכדאי לחזור עליה
    2- לעיתים מחלות זיהומיות, כמו וירוס, יכולות לגרום לתוצאה תהיות מעט גבוהה, עוד סיבה לחזור על הבדיקה
    3- אם ישנם כאבי מפרקים שאינם מתאימים לדלקת (למשל כאלה שמתאימים לפיברומיאלגיה), אזי לא בהכרח מדובר בדלקת מפרקים פעילה, אבל יש מקום למעקב
    לסיכום, מדובר בסה"כ בבדיקת עזר- שכשמה כן היא- עוזרת לנו להגיע לאבחנה ולא בהכרח קובעת אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית
    רונית
    12/04/2017

שלום רב,
    שנים עם דלקת זו עליות וירידות ..
    מעל שנתיים כאב במפרק ירך שמאל שאובחן כבורסיטיס ..
    דיקורים,הידרו, פיזיוטראפיה , הזרקות סטרואידים ...ועדין עם זה הכאב היתכן? או שמא מדובר במשהו נוסף שמסתתר ...
    אשמח לכוון בנושא.הבנתי שיש בעיות סביב מפרק הירך שלא מאובחנות..
    אציין עוד שמזה שבועיים מטופלת בקוסנטיקס.. אולי משם יבוא ערי
    אשמח לתשובה או כיוון
    תודה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    17/04/2017

בורסיטיס יכול להיות חלק ממחלה דלקתית סיסטמית או משחיקה מקומית של אזור המפרק. אם כבר החלת קוסנטיקס- טיפול מצוין לדלקת מפרקים פסוריאטית, תוכלי לקבל תשובה לבעיה- אם יחול שיפור בבורסיטיס- היא כפי הנראה חלק מהתלקחות דלקת מפרקים פסוריאטית, ואם השאר ישתפר מלבד הבורסיטיס, כנראה שהיא לא חלק מהדלקת הסיסטמית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משככי כאבים - מה ניתן לקחת
    אבי
    09/04/2017

אמי סובלת מדלקת מפרקים ומטופלת בפרדיזון ובמטוטרקסט
    היא סובלת מכאבים עזים מאד. מה ניתן לתת כמשכך כאבים?

לקביעת תור
    סגירה
    משככי כאבים - מה ניתן לקחת

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    17/04/2017

תלוי- אם הכאבים נובעים מדלקת פעילה, כך שהטיפול שמקבלת בMTX ופרדניזון אינו מספק ויש מקום לשידרוג (יש הרבה אופציות, תלוי בסוג המחלה וברקע של המטופל). אם הכאבים אינם מדלקת פעילה- יש מקום לטיפול סימפטומטי- על זה כדאי להתייעץ עם רופא כאב או הראומטולוג המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת ריסים. - עזרה בבקשה
    רוני
    03/04/2017

שלום רב
    לפני שלושה חודשים החלה לי נשירת ריסים בשתי העיניים. רופא עור שלל אלופסיה. רופא עיניים טען שזה מבלפריטיס .
    1. האם בלפריטיס קשורה למחלות אוטואימוניות?
    יש לי סבוריאה דרמטטיס והרופא טען שזה קשור לבלפריטיס.
    2. עשיתי את הבדיקות למחלות אוטאימוניות וכלליות והכל יצא תקין : האם יש צורך בבדיקות נוספות?
    תודה
    אלה הבדיקות האוטו אימוניות
    CRP, C3,C4,IgG
    Antinuclear ab )ANA)
    DNA, ANA, RNP, RNP A, RNP 68, SM RNP
    , SSA RO ,SSB. LA, SSA 60, SSA 52
    JO-1,SCL-70
    ANTICENTROMER Ab, RIBOSOMAL P Ab
    Sm, ANTI CARDIOLIPIN. IgA. IgG IgM
    A B2 GLYCOPROTEI igG IgM

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת ריסים. - עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    03/04/2017

דלקת בעפעפיים יכולה להיות בגלל בעיה אוטואימונית, השאלה לראומטולוג- האם היא מבטאת מחלה סיסטמית, כלומר מערבת עוד מערכות בגוף. אם מלבד הבעיה הזו אין תלונות נוספות וכל הבדיקות תקינות (כמו גם אלו שצירפת), כנראה שאתה צריך רופא עיניים בלבד. אם יש ספק, פנה להערכה ראומטולוגית מסודרת. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה

רוני
    03/04/2017

דר וולמן תודה רבה עבור התשובה המהירה
    אכן אני מרגישה טוב ואין לי כלום מלבד הנשירה.
    נשאר לי להשלים לופוס אנטיגולנט, שתן לכללי
    Ptt
    1. האם יש צורך בהשלמת בדיקות אלה?
    2. התור לראומטןלוג ממש ארוך. הייתי רוצה להגיע אליו כבר עם בדיקות ביד. האם תוכל להגיד לי בבקשה
    מה עוד אני צריכה לבדוק? במידה ואחליט ללכת.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו קטן שנזכרתי...

רוני
    03/04/2017

לפני שנתיים עברתי בירור מקיף אצל הראומטולוג לגבי לופוס. ( בפנייה למומחה לשיער עקב נשירת שיער בראש
    , התגלו נוגדנים ANA 1:180. Pettern speckeld
    (
    כל הבדיקות היו תקינות. והוא טען שהנוגדנים
    נשארו בגלל עודף פעילות של בלוטות התריס
    שהייתה לי פעמיים אחרי לידות. לפני ארבע שנים ו11 שנים.
    אחרי שנה. שוב חזרתי על כל הבדיקות והנוגדנים נעלמו לגמרי.
    לפני שלושה חודשים כשהחלה נשירת ריסים שוב
    עשיתי את כל הבדיקות האוטואימוניות והכל יצא שלילי ( תקין). כולל בלוטת תריס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות

רוני
    05/04/2017

דר וולמן תודה רבה עבור התשובה
    היום השלמתי עוד בדיקות והתוצאות לא טובות
    האם זה יכול להיות קשור לזאבת בנוסף לסיפור הריסים
    שתן לכללית
    Erythrocytes 30/pl
    Lecocytes 500 pl

Rvvt lac insensitive 27 range 30-40
    Rvvt -lac sesitive 30 range 37-46

כפי שציינתי מקודם כל בדיקות נוגדנים שעשיתי לפני חודשיים תקינים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס וכתוצאה ממנו דלקת מפרקים
    בתאל
    02/04/2017

שלום אני בת 28 בשנת 2006 התפרץ לי פסוריאזיס כנראה כתוצאה מלחץ (בעקבות מלחמת לבנון 2) בשנת ב6/2016 התגלתה לי דלקת מפרקים הציעו לי טיפול methotrexate אך סירבתי כי אי אפשר לכנס להריון, הגדירו את הדלקת מפרקים שלי כפסוראטיט-דרמטיטס (משהו כזה) לאחר שסירבתי הציעו לי - לזופרין ואת זה לקחתי המון זמן עד עכשיו שהפסקתי על דעת עצמי (כי ראיתי שהםסיקה לי הנפיחות באצבע)
    כל הזמן הגוף כואב לי ועברתי 2 הפלות - גרידה כי העובר לא הפתח והרופאת נשים אמרה שזה כתוצאה ממה שיש לי ,
    מה ניתן לעשות כדי לכנס להריון במקביל למחלה שלי?? אני ממש ממש רוצת ילד ודחוף ורוצה להתחיל טיפולי הפריות

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    03/04/2017

אני מבין ששאלתך נוגעת לתרופות לדלקות מפרקים בעת נסיונות פוריות. יתכן והסיבה לכשלון הפוריות נובע ממחלה דלקתית פעילה. כדאי לשקול לקחת טיפול ביולוגי (מקבוצת בולמי TNF אלפא) וכאשר את בהריון, אפשר להפסיקו במהלך הטרימסטר השני. כדאי להתייעץ גם עם מומחה רוקח קליני/יועץ תרופתי לנשים בהריון. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DNA ds Ab בדיקה
    רחלי
    28/03/2017

DNA ds Ab
    התוצאה יצאה 3.3 כשהטווח הוא בין 0 ל-9 אך בהערות רשום
    :ערכי ייחוס
    15.0 - 10.0 גבולי
    15.0 < חיובי
    האם זה אומר שלילי או חיובי..
    שנה שעברה עשיתי בדיקת דם ana ויצא חיובי 5 כשהערך העליון הוא 1.2
    אשמח לתשובות..
    נ.ב. הסיבה לבדיקה היא בגלל שאמא שלי חולה בדלקת פרקים החלטתי להיבדק...

לקביעת תור
    סגירה
    DNA ds Ab בדיקה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    29/03/2017

הי.
    לפי מה ששלחת הבדיקה אנטי ds-DNA שלילית
    לגבי ANA חיובי: תשובה חיובית קיימת בכ 10% מהאוכלוסיה הבריאה. לדעת שיש עוד סיבות לANA חיובי שהם לא מחלות ראומטיות: תרופות יכולות לגרום לכך, בעיה בבלוטת התריס, בכבד ועוד.
    בנוסף, אם יש בעיה רפואית שחשודה לקשר לANA חיובי, מומלץ לחזור על בדיקת ANA בשיטת מעבדה יותר אמינה שנקראת אימונופלורוסנס (IF).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בלתי מוסברים ועזרה באבחון
    רבקה
    21/03/2017

שלום רב,
    אני בת 42 נשואה+5 .
    אני סובלת בשנים האחרונות מעייפות וכאבים בצוואר ובכתפיים והרדמויות של הידיים בלילה (לא התעלה הקרפלית) והדבר הלך והחמיר בחודשים האחרונים, לצערי אני גם סובלת ממעי רגיז (עצירות כרונית, נפיחות בבטן) אבל... בחודשים האחרונים בעיקר בימים האחרונים מתעוררים לי כאבים בכל הגוף לסירוגין כלומר בכתפים בעיקר בימין ברגל שמאל מהמפשעה ועד העקב ברגל. אני מרגישה עייפות מוגברת (נרדמת באמצע היום בעבודה ומרגישה צורך ללכת לישון מוקדם בערב) כאבים בגוף כל השרירים כואבים אפילו מצב שבו קשה לי לפתוח בקבוק שתיה אני לא יכולה להחזיק מגב ולשטוף את הבית כי כואב לי ואני מתעייפת מהר. בלילה במיטה הרגל השמאלית ממש כואבת וגם בישיבה. יש לי גם כאבי ראש לאחרונה.
    אני מרגישה כמו זקנה בת 80 מתפרקת כואבת ודואבת.
    עלי לציין לפני שנה חלה בני בסרטן מסוג הוצ'קין לימפמה ועבר טיפולים כימוטרפים וכעט ב"ה אנחנו אחרי רק במעקב.
    אשמח לקבל כיוון לאיזה רופא עליי לפנות.

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    29/03/2017

הי, תלונות רבות שכוללות מערכות רבות בגוף- מפרקים, מערכת עיכול, עצבים ועוד. אם לא נעשה עדיין, כדאי לשתף את רופא המשפחה ולעשות בדיקות כלליות. בהקשר של מחלות ראוטולוגיות, מומלץ להוסיף ANA, RF, C3, C4, ANCA, ESR, CRP.
    מהתלונות נראה שיש מקום לביצוע צילום עמוד שדרה צווארי ובדיקת EMG של הידיים והרגליים.
    אפשר ללא קשר לתוצאות לפנות להערכה ראומטולוגית מסודרת.
    בהצלחה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סולגאר 7 לכאבי מפרקים באצבעות הידיים
    יעל
    21/03/2017

שלום, אני סובלת מכאבים באצבעות הידיים. ראומטולוג איבחן, אוסטאוטריטיס, ונתן לי לקחת קולכיצין. אני חושדת לקחת את התרופה. שמעתי שסולגאר 7 יכול לעזור. האמנם? תודה מרטש על התשובה.

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    29/03/2017

הי. שמעתי שאנשים מדווחים ששמעו שזה יכול לעזור...
    לא מוכח במחקרים מבוקרים כיעיל. מצד שני, בשחיקת מפרקים אין טיפולים תרופתיים טובים במיוחד כך שאפשר לנסות גם את זה לתקופה מסוימת (חודש-חודשיים?) ואם לא עוזר אז להפסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בירך ובישבן לאחר לידה
    רותם
    21/03/2017

שלום, אני בת 27 חודשיים וחצי אחרי לידה עם היסטוריה של כאבי גב ובלט ופריצת דיסק בחוליות L4-L5, L5-S1.
    מאמצע ההריון חלה אצלי החמרה בכאבים הגב וכאב חזק בירך שמאל מתחת לישבן בחלק האחורי חיצוני. לאחר הלידה הכאבים החמירו עד רמה שאני לא מסוגלת לישון ללא משככים ורק על צד ימין. הכאב הוא גם מעט בגב התחתון ומקרין לרגל עד הקרסול ולפעמים כף הרגל. היום אני הולכת כפופה לפנים עם קושי להתיישב ומעט צולעת. בביקור אצל אורטופד מאוד נחשב הומלץ לי על ניתוח לכריתת הדיסק אך במרפאת כאב אליה הגעתי לשם הזרקה אפידורלית לשורש העצב העלה הרופא אפשרות לדלקת בסקרו איליאק והתלבטתי האם להזריק קודם לשם על מנת לברר מה מקור הכאב.
    אשמח לדעת מה האבחנה המבדלת בין המקרים, אני מפחדת להגיע לניתוח ולגלות שהדבר לא היה מקור הכאב..
    תודה רבה מראש,
    רותם.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בירך ובישבן לאחר לידה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    29/03/2017

הי, מהתיאור שלך- הרקע של בעיות בדיסקים בגב, כאבים מקרינים מהגב לרגליים, הקשר להריון ולידה, קושי להתיישר- נשמע יותר כמו בעיה אורטופדית מאשר ראומטולוגית.
    מצד שני, קשה כאן בהתכתבות בפורום לקבוע בוודאות- חשובה אנמנזה מפורטת, סיפור משפחתי של מחלות רקע, בדיקה גופנית כמובן ובדיקות דם.
    בסופו של דבר כדי לענות לשאלה האם מדובר בדלקת מפרקים או בעיה אורטופדית, יתכן ויהיה מקום לבצע MRI של עמ"ש תחתון + MRI של מפרקי סאקרואיליאק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה