מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות ביולוגיות לטיפול בפיברומיאלגיהאני15/03/2017
סובלת מדלקת מפרקים שקשורה לפסוריאסיס וגם פיברומיאלגיה.
אשמח לשמוע על אנשים שטופלו בתרופות ביולוגיות ובכלל כל מה שאפשר כדי להבין מה זה התרופות האלו.
כמו כן אשמח להמלצה(בדואר פרטי) מניסיון אישי, לראומטולוג מעולה בצפון הארץ שעובד עם מכבי.(עם ראש פתוח גם לקנאביס אם יש צורך)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן29/03/2017מספר הראומטולוגים בארץ לא גדול..מהיכרותי עם רובם ככולם, כל אלו שעובדים בצפון מצוינים ואפשר לקבוע תור בלב שקט לכל אחד מהם דרך מוקד זימון תורים של מכבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להמשיך טיפול ב ENBREL בזמן הריוןמרים ג.12/11/2016
האם אפשר להמשיך את הטיפול באנברל בזמן הריון ?
אשמח לקבל המלצות למאמרים. מקורות מידע אחרים שמפרטים על הנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן12/11/2016מציע לפנות לאחד מהמרכזים הטרטולוגים שהטלפונים שלהם זמינים באינטרנט. בעיקרון, כשמטופלת תחת טיפול ביולוגי נכנסת להריון ההמלצות (ברוב המקומות) הן להפסיק את הטיפול. בכל אופן, כל מקרה לגופו ותלוי גם ברצון המטופלת ודעת הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת enbrel בזמן הריון
מרים13/11/2016תודה על תשובתך !
פניתי למרכז טרטולוגי ונאמר לי שאין בעיה להמשיך עם אנברל בזמן הריון, כי גודל של מולקולה מונע את חדירתה דרך השליה, לכן זה לא אמור להזיק לעובר.
כמו כן, הם הפנו אותי לקבל חוות דעת מראומטולוג ולא יכולים לתת שום המלצה לגבי המשך טיפול.
באינטרנט אני מוצאת מעט מידע, והוא די סותר...
אף אחד לא יכול לתת לי המלצה...
יש מאגר מידע כלשהו שאפשר להסתמך עליו ??
אף אחד לא נותן לי מידע ונורא קשה להחליט האם נטילת אנברל תסכן את הילד שלי...
אשמח מאוד לחוות דעת מפורטת יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באצבעות הידיים והרגלייםאור12/11/2016
ד"ר שלום,
אני בן 29 לפני כ4 חודשים התחלתי להרגיש נוקשות בכתף ימין ומין קליק חזק מאוד שאני מרים ומוריד את היד, לפני כשבועיים קמתי בבוקר עם כאבים קשים בכתפיים באופן סימטרי המקרינים גם לצוואר כאבים אלה השתפרו ללא נטילת תרופות אך התחילו לי כאבים כבר מספר ימים באצבעות שני הידיים הכאבים הם במשך כל היום ולא רק בבוקר, ביקשתי מהרופא שישלח אותי לבדיקות דם לדלקת פרקים שיגרונית האם על פי הסימפטומים שרשמתי סביר להניח שזה דלקת פרקים שיגרונית בגלל הסימטרייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן12/11/2016אבחנה של דלקת מפרקים (כמו כל מחלה) נסמכת על התלונות, רקע רפואי והסטוריה משפחתית, בדיקה גופנית ובדיקות עזר (מעבדה, הדמיה). על פי מה שפירטת לא ניתן לקבוע אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית. התלונות שתיארת לא נשמעות כמו כאבים דלקתיים, בכל אופן. פנה עם תוצאות הבדיקות לראומטולוג לצורך הערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקים פסוריאטית זה גנטי?נועה08/11/2016
שלום.
אובחנתי לפני מס' שבועות בדלקת מפרקים פסוריאטית אצל ראומטולוג (אין לי פסוריאזיס כמחלת עור), ברקע אם וסב חולי פסוריאזיס. הופנתי לראומטלוג בהמשך לכאבי צוואר, ברכיים וכפות ידים ורגלים,כאב חזק ונוקשות בוקר יומית מעל שעה מלווה בנפיחות וחום מקומי ( שמגיעים לסירוגין) מתבטא בעיקר בכפות ידים ורגלים, ברכים מרפקיםכאבים מגיעים בבוקר או אחרי מנוחה ממושכת ולא בפעילות הגיע למצב שפעולות בסיסיות קשות והכאב בלתי נסבל.עברתי מס חודשים אצל אורטופד ונירולוג ששללו בעיה נירולוגית/ אורטופדית.הסיפור. מתמשך קרוב לחצי שנה טיפול בפרדינזון ומטטרוטוקסט. Ana שלילי rf שלילי Crp0.10 במשך תקופה ממושכת הרופא בדק פיזית. ידים רגלים ציפורנים וצוואר ולא ציין בפני אם יש לי ממצאי פסוריאזיס. שאלתי האם הדלקת מסוג מחייבת נגעים בעורלצורך אבחנה5? ע"פ מה בדכ מאובחנת דלקת מסוג זה ? והאם בעיקר על סמך העניין הגנטי/ משפחתי כולל תחקיר המטופל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן12/11/2016סיפור משפחתי של קרוב משפחה נותן ניקוד 1 כחלק מקריטריוני הכללה לאבחנה של דלקת מפרקים פסוריאטית (חפש CASPAR CRITERIA), כך שלמעשה אין צורך בנגעים עוריים אצלך כדי לאבחן. כמובן, במידה ואין הסבר אחר מניח את הדעת לדלקת המפרקים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון וטיפול בדלקת פרקיםרוני05/11/2016
שלום רב,
לאחרונה ולאחר 4 חודשים נבדקתי ע"י ראומטולוג אשר קבע כי יש לי דלקת פרקים שגרונית. ב4 החודשים האחרונים התופעות היו קושי יומי בסגירת אצבעות, כאבי מוקרן לכפות ידיים, כאב בכפות רגליים, כאב בברכיים ומפרקי ידיים. בבדיקת תעלות קריפלית שלילי אולם נראתה דלקת גידים בכריות כפות הידיים. מדד בדיקה עצבית ימין 5.2 שמאל 4.6.
בדיקת דם: anti ccp קטן מ 0.5
בדיקה נוספת hbs antibody-nonimmune
Hcb abs-negative
המלצות: פעם בשבוע 6 כדוריmethotrexat לעד
מידי יום: 2 כדורי prednisone למשך חודש, 1 למשך שבועיים ולהפסיק.
בכל יום כולל יום המטורקסט 2 כדורי folic asid לעד
1. האם הנתונים מוכיחים דלקת מפרקים
2. האם מינון הכדורים נכון
3.האם ניתן את 6 הכדורים לקחת 3 בבוקר 3 בערב?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לעדכון
רוני05/11/2016יחד עם זאב קיבלתי 2 זריקות לתוך התעלה מהראומטולוג מה שהיה אמור להקל אולם גם לאחר 3 ימים ללא שיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת antinucler AB childrenיהודה03/11/2016
בתי בת חמש עשרה ,בעקבות תלונה שלה על איבוד שיער בשבועות האחרונים רופא המשפחה עשה לה בדיקות דם ובבדיקת ה -antinucler התקבלה תוצאה של 1/80 .אין לה שום בעיה בריאותית אחרת. יש לציין שעשתה החלקות שיער לפני כשנה והרבה מאוד שימוש במייבשי שיער וסרומים לשיער ואשתי ואמא שלה בעלות שיער דליל מגיל מסויים כנראה גנטית . עם התחלת הנשירה הפסיקה כל טיפול בשיער. שאלתי היא ,מה משמעות תוצאה שכזאת ומה צריך או כדאי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יונתן וולמן12/11/2016ANA חיובי יכול להיות בכ 10% מהאוכלוסיה הבריאה.
אבל במידה ויש תלונה שיכולה להתאים למחלה אוטואימונית (כמו נשירת שיער, למרות שיש הרבה סיבות אחרות, כמו מה שציינת), חייבים לנסות לקשר בין הדברים ולבצע ברור כלשהו. הברור כולל סיפור משפחתי למחלה אוטואימונית, רקע רפואי, סיפור קליני, בדיקה גופנית, בדיקות עזר נוספות. בהתאם קובעים- האם יש מחלה, האם יש צורך במעקב וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לדלקת פרקים לאחר בדיקת אולטרסאונדמימי04/10/2016
שלום אני בת 35 ובריאה ללא עבר ראומטולוגי , לפני כחודש החלו לי כאבים בברך אחת, ניגשתי אורתופד והוא אמר שזה מעקמת בגב שגרמה לפלטפוס (קריסת קשתות האורכיות) והמליץ על מדרסים. כעבוד שבועיים נוצר באזור הברך נוזלים ואף בברך השנייה, לאחר אולטרסאוד וצילום רנגן נראה שהצילומים תקינים. לפני שלושה ימים החלו כאבים והצטברות של נוזלים במפרקים של הידיים המלווים בתחושה לא נעימה...הבוקר קמתי עם נפיחות באצבעות של הידיים וניגשתי היום למרפאה דחופה ונאמר לי שעלי לקבוע תור לראומטולוג כדי לבדוק אם זה דלקת פרקים. מה הסבירות שזה דלקת פרקים? והאם דלקת פרקים נשללת באמצעות אולטרסאונד ברכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לדלקת פרקים לאחר בדיקת אולטרסאונד - תגובה
ד``ר יונתן וולמן05/10/2016אם יש כאבים במספר מפרקים אזי יש צורך לעבור הערכה ראומטולוגית מסודרת שתכלול בדיקה גופנית, אנמנזה ובדיקות עזר (מדדי דלקת, מדדים של מחלות אוטואימוניות, צילומים או הדמיות אחרות).
רק אז אפשר לתת תשובה לשאלתך
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות רקמת החיבור מעורבת ופסרואיזיס?רוי29/09/2016
חג שמח ושנה טובה לרופאי הפורום ולכותבים בו,
מאובחנת עם MCTD ופיברומאילגיה.
לפני כשלושה חודשים החלה פריחה כמו נקודות קטנות בעיגול קטן, זה התפשט וגדל .
עכשיו אני מגלה מספר נגיעות מזה בעוד חלקים בגוף האם יכול להיות פסוראזיס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות רקמת החיבור מעורבת ופסרואיזיס? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן05/10/2016כן. זה גם יכול להיות חלק ממחלה אוטואימונית כמו MCTD.
לא לשכוח גם דברים בנאליים כמו פריחה מהזעה, עקיצות, אלרגיה וכו'
חג שמח ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלל תופעות ללא אבחנה של מה שקורהליז16/09/2016
בת 30 סובלת משלל תופעות כבר כשנה. הכל התחיל מטרואמה נפשית קשה שעברתי במקום העבודה ועדיין עוברת על בסיס יומיומי בנוסף בתוך התקופה נתגלה אצלי ממצא אקראי בכליה (אין לו משמעות) אבל גרר בדיקות מלחיצות רבות התחלתי לקרוא באינטרנט כל מיני תרחישי אימה בקשר לכל מה שסבלתי ממנו ולפעמים משהו שקראתי עליו הרגשתי כמו נבואה שהגשימה את עצמה מאז בתוך התקופה סבלתי מ: משך שלושה חודשים סבלתי מכאבים ותחושת שריפה באזור הערייה ן, טופלתי בשלל תרופות עד שהגעתי לרופאה המתמחה בתחום שנתנה משחה בטא קורטן והכאבים חלפו ולא חזרו, אחר כך נדבקתי בוירוס הקאות ושלשלשולים ומיד לאחריו החלו לי כאבים בבליעה תחושה של גוש תקוע בגרון צרבות קשות לחץ בחזה כמו - עשיתי עשרות בדיקות ולקחתי תרופות ואז הכאבים פשוט חלפו יום אחד ולא חזרו מאז (כ4 חודשים) במהלך התקופה הזו התפרץ לי הרפס סימפלקס בתוך הפה והייתי עם חום גבוה במשך מעל לשבוע חליתי גם בסטרפטוקוק בגרון. לאחר מכן התחילה לי תסמונת קדם וסתית הכוללת סחרחורות ובחילות - גם היא חלפה. מזה שלושה חודשים כמעט ובסמוך להיעלמות התסמינים במערכת העיכול התחילו לי כאבים בידיים וברגליים הכאב הוא לפעמים כאב עמוק לפעמים שורף לפעמים מנומלל הוא נוכח כל העת מאז שהתחיל ללא הפוגות אבל נודד ויכול להיות ברמות שונות באופן כללי מרגיש כאילו כל השרירים בגוף תפוסים יש נקודות בגוף שאני לוחצת עליהן קלות הן כואבות מאוד, יום למחרת אותה הנקודה יכולה להיות לא כואבת בכלל(כיום מעבר לכאב הזה אין לי תסמינים נוספים אולי מלבד עייפות קלה הקשורה קשר ישיר למצב רוח ירוד ) בבוקר יש תחושה כאילו ישנתי בתוך בטון הגוף קשה ונוקשה והצד שישנתי עליו שמאל כואב מאוד התחושה ממשיכה לאורך כל היום עד הערב כאשר יש ימים טובים יותר ופחות, ערכתי בדיקות נוירולוגיות וראומטולוגיות, ביקרתי אצל ראומוטולוגית בבלינסון והעלתי בפניה את האפשרות שיש לי פיברומיאלגיה בהמלצת הגוגל- היא בדקה אותי בדיקה פיזית (ללא בדיקה בנקודות לחץ) אמרה שאין נקודות הדק בשרירים ואין הגבלה בתנועה ושללה זאת על הסף בטענה שמדובר בתופעות פיזיות של לחץ נפשי (היא הפנתה אותי לטיפול פסיכאיטרי ופניתי לטיפול פסיכולוגי וגם כירופרקטי במקום.
אני לא מצליחה להרגע מהמחשבה שמדובר בטעות באבחון ושכן יש לי פיברומיאלגיה האם התסמינים מתאמים? מדובר בכאבים נודדים בעוצמות שונות שיכולים להופיע במפרק או בעצם או בשריר או בעור (תחושה של חום או שריפה או מכה קטנה שמתפרשת כגדולה) הם נמשכים ללא הפוגה כמעט שלושה חודשים נודדים הם לרוב כן תלוים במצב הרוח שלי וברמת החרדה (למשל שהייתי בחול ולא בעבודה הרגשתי כאבים בעוצמה מועטה ביותר) מעבר לכאבים אלה אין לי סימפטומים נוספים ישנה היטב נרדמת בקלות ולא מתעוררת בלילה. האם בכל זאת ייתכן שמדובר בטעות ומדובר בפיברומיאלגיה? או שיתכן שאכן מדובר במשהו נפשי הכאב יחלוף מעצמו כמו הדברים האחרים שחלפו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבלת מענה לשאלתי
שיראל21/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלל תופעות ללא אבחנה של מה שקורה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן25/09/2016אבחנה של פיברומיאלגיה נעשית כאשר יש תלונות של כאבים מסוגים שונים, מפושטים, כרוניים, ואין להם הסבר בבדיקה גופנית מדוקדקת או בבדיקות עזר (כמו בדיקות דם או צילומים) מקיפות.
הטיפול בהתאם- סימפטומטי. כולל 3 מרכיבים עיקריים:
1- פעילות גופנית: אירובית, שילוב של מדיטציה ותנועה (כמו טאי צ'י)- לחוד או בשילוב
2- תרופות להעלאת סף הכאב, כמו אלטרולט, ליריקה ועוד
3- טיפול פסיכולוגי קצר טווח, כמו זה בשיטה התנהגותית קוגנטיבית (CBT)
כמו כן אפשר לנסות הידרוטראפיה, פיזיוטראפיה.
השיפור בדר"כ איטי והדרגתי וצריך להיות מודעים לכך.
בשנים האחרונות לא נעזרים בלחיצה על נק' שונות כדי להגיע לאבחנה מכיוון שענין זה לא נחשב אמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה קשור ללופוס? גם אם בדיקות הדם תקינות?שגית12/09/2016
שלום,
מאובחנת עם לופוס מספר שנים ובמעקב התור הבא שלי לראומטולוג עוד חודשיים וחצי.
הייתי בהפוגה ארוכה מהמחלה והתסמינים היו נסבלים ובדיקות דם תקינות.
לאחרונה חזרו העיקצוצים והרגשת הנימול בידיים והצטרפו גם הידיים, אני עייפה מאוד במשך היום (קמה עייפה וחלשה), ויש לי חום בבוקר בערך 37.3-7.4 ובמשך היום עולה ל 37.7-38.. בד"כ חום הגוף שלי נמוך 36.4 בערך וכאשר עולה לי חום אני מרגישה כי ישר אני מתחילה לדמוע ולהרגיש אפילו בחום 37,ברוב הפעמים לאחר מנוחה החום מתייצב ויורד מעצמו, עשיתי בדיקות דם שנית וה CRP עלה אבל בנורמה , האם יש קשר ללופוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה קשור ללופוס? גם אם בדיקות הדם תקינות? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן13/09/2016כדי לדעת אם מדובר בהתלקחות של לופוס יש בדיקות אחרות שצריך לעשות:
C3, C4, אנטי DS-DNA, אנטי SMITH, אנטי RNP, אנטי RO, אנטי LA
ספירת דם
כימיה
שתן לכללית ולמשקע, יחס חלבון לקריאטינין בשתן
כמובן בדיקה גופנית מדוקדקת
עדיף שתיבדקי ע"י הרופא שמכיר אותך כדי להשוות בין מה שהיה למצב הקיים
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיון בוקר של דקה לכופף אצבעותמוטי08/09/2016
בכל בוקר אני מתעורר כאשר 2 אצבעות ידיים אינן מתכופפות כיפוף מלא. אני מכופף אותן באמצעות היד השנייה תוך כדי הפעלת כח מסויים. ותוך כחצי דקה הן מתכופפות.
האם מדובר בדלקת פרקים? האם בפעולה שלי אני מזיק לעצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיון בוקר של דקה לכופף אצבעות - תגובה
ד``ר יונתן וולמן08/09/2016לא דלקת מפרקים.
נוקשות הבוקר שמיוחסת לדלקת מפרקים נמשכת כשעה ולא דקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול סטרואידי על פני טיפול במטטרוקסטמישה07/09/2016
ראומטולוג איבחן דלקת פרקים פסוריאטית.
קיבלתי פרדינזון + מטטרוקסט המדדים התאזנו פלאים ואני מרגיש טוב. אין קשיון בוקר, אין חום במפרק, אני בסדר גמור.
1. במידה ואקח רק פרדינזון שהינו אנטי דלקתי האם זה לא מספיק יעיל?
2. כאמור, במפרק הדלקתי אין חום, אין נפיחות, ואין קשיון. האם יכול להיות מצב בו הרס המפרק ממשיך בלי ידיעתי בגלל הפרדינזון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול סטרואידי על פני טיפול במטטרוקסט - תגובה
ד``ר יונתן וולמן08/09/20161- תופעות הלוואי והסיבוכים מטיפול ממושך בסטרואידים גורמים לכך שכל הפרוטוקולים לטיפול במחלות דלקתיות מטרתם לצמצם ככל הניתן את החשיפה לקורטיזון. ה MTX מטרתה להחליף את הסטרואיד כטיפול לטטוח רחוק בשל פרופיל תופעות לוואי טוב יותר
2- אין סיבה לחשוש מהרס של המפרק אם אין עדות לדלקת פעילה- בבדיקה הגופנית, בתלונה ובבדיקות הדם (מדדי דלקת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ונפיחות במחלות רקמת החיבור ופיברומאילגיהשגית06/09/2016
יש לי Mixed connective tissue disease עם תסמונת רינו ולופוס ופיברמואילגיה.
בשלושה שבועות האחרונים לאחר תקופה די רגועה יש לי חולשה וכאבים והחום עולה רק בשעות הערב ונע בין 37.7-38.2 ועוד תסמינים של הרגשת חולי.
בדיקות הדם יצאו תקינות רק ה CRP קצת עלה בתוך הנורמה 39 כשהנורמה 0.00-0.50.
דבר נוסף לקושי בהליכה שהתחיל לפני מספר חודשים התנפחתי בבת אחת בערך 4 קג' ואני מרגישה גם תפוחה מאוד במיוחד בבטן אבל זה מתפרס בכל הגוף כולל פנים ולציין שלא שינתי הרגלי אכילה, הנפיחות לאמפריע לי אסטטית כי הייי מאוד רזה אבל אני יודעת שזאת נפיחות כתוצאה ממשהו, אני לאחר טיפול בברונכיטיס אולי זה קשור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ונפיחות במחלות רקמת החיבור ופיברומאילגיה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן06/09/2016את זקוקה להערכה ראומטולוגית מסודרת בהקדם- שאלה עיקרית היא האם יש התלקחות של המחלה האוטואימונית.
אפשרות של זיהום גם צריכה להילקח בחשבון (אם כי סבירות נמוכה יותר)
כדי לבדוק את 2 האפשרויות צריך: בדיקה גופנית, לקיחת פרטים מלאים על השתלשלות הדברים, בדיקות דם ושתן מקיפות, כולל מדדים לפעילות מחלה אוטואימונית ולמחלות זיהומיות- חיידקים ווירוסים.
אם אין מגמת שיפור בשבועות הללו, מציע למהר ולהיבדק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקים ושרירים לאחר אנטיביוטיקהדן05/09/2016
שלום רב
לפני כ 3 כשלושה שבועות סיימתי לקיחה של אנטיביוטיקה ציפרו לשבועיים 500mg פעמיים ביום.
מאז התחלתי להרגיש כאבים במפרק של יד שמאל ולאחר מכן בגב האמצעי ובכף שמאל. כאבים אלו מתגברים במאמץ ונרגעים במנוחה.
עשיתי בדיקות של דלקות שכולם יצאו תקינות: crp, שקיעת דם, c3 c4, ראומטיק פקטור, antinucliar ana.
עכשיו ראיתי שתופעת לוואי אפשרית של האנטיביוטיקה היא פגיעה במפרקים ובשרירים, האם סביר שזו הסיבה? אם כן זה יעבור? מה הסיכוי לפגיעה בלתי הפיכה?
אשמח להכוונה בנושא.
בברכה,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פרקים ושרירים - תגובה
ד``ר יונתן וולמן05/09/2016יתכן והתלונות אינן קשורות דווקא לטיפול האנטיביוטי אלא יותר לסיבה שבגללה לקחת אותה- מחלה זיהומית. לעיתים זיהום יכול להצית תגובה חיסונית נגד המפרקים.
טוב שהבדיקות תקינות. עדיין לא שולל מה שכתבתי.
ישנה אפשרות של בעיה אורטופדית או מחלה ראומטית אחרת.
סבירות של תגובה לתרופה קיימת אבל קלושה.
מציע מנוחה ולשקול עם רופא המשפחה נוגדי דלקת.
אם אין שיפור אז הערכה ראומטולוגית מחודשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - שאלה נוספת
דן06/09/2016בבדיקה היום רופאת המשפחה (שהיא גם פנימאית) לא רואה שום סימן לדלקת, לדעתה זה נגרם כתוצאה מתנועה לא נכונה או מאמץ (כבר 3 שבועות) ושלחה אותי לפילאטיס ופיזותרפיה. זה נשמע הגיוני או שיש צורך בחוות דעת נוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - שאלה נוספת - תגובה
ד``ר יונתן וולמן06/09/2016אפשר לשקול טיפול בנוגדי דלקת. פיזיוטרפיה גם פעולה נכונה
כפי שכתבתי, אם לא יחול שיפור יש מקום להערכה ראומטולוגית חוזרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם ANA+Anti DS DNA, לופוס או משהו אחר?נועה03/09/2016
שלום,
בת כ30, בתקופה האחרונה תחושות עצביות שונות ביד וברגל (עקצוצים, זרמים, נימולים וכו) וכן הופיעו מספר פצעים בפה. בבדיקות דם התקבלו ANA חיובי (1.2) ואנטי DS DNA חיובי בכייל 1/80 בשיטת קריטידיה.
אני יודעת שזה לא הפורום לאבחון אבל כיוון שהתור לראומטולוג רק בעוד מספר שבועות אשמח לחוות דעת האם נראה שמדובר בלופוס או שייתכן משהו אחר? האם תוצאת האנטי DSDNA נחשבת לגבוהה? במידה ומדובר בלופוס, האם נהוג להתחיל מייד בטיפול תרופתי או שזה תלוי בסימפטומים?
סליחה על הכפילות, פירסמתי גם בפורום אחר אבל לא בטוחה שיש שם מענה..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשרי אודה מאוד לתגובה לשאלתי
נועה06/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם ANA+Anti DS DNA, לופוס או משהו אחר? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן06/09/2016הי, אכן זה הפורום הנכון.
אבחנה של לופוס מבוססת על שילוב של- סיפור/רקע משפחתי אוטואימוני, סיפור מדוקדק של התלונות, מחלות הרקע, בדיקה גופנית, בדיקות עזר (כולל מה שצירפת) שונות.
קשה לקבוע האם את סובלת מאיזו מחלה על פי הנתונים ששלחת.
אין מנוס מלהמתין להערכה ראומטולוגית מסודרת ולנסות לקדם את המפגש הראשון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
נועה09/09/2016תודה על תשובתך.
הצלחתי להקדים את התור לראומטולוג והוא אכן לא חושב שזה לופוס כי התסמינים לא אופייניים, על אף ה dsdna החיובי. שלח לעוד כמה בדיקות דם כדי לוודא ובינתיים אמר רק להמנע מחשיפה לשמש.
שאלתי היא - האם העובדה שיש לי את הנוגדנים הללו מחייבת שמתישהו יהיה לי לופוס או שישנם אנשים שיש להם את הנוגדנים ויכולים לא לפתח את המחלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)