מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלקווניליאיר01/11/2015
שלום לאיזה עוד מחלות אוטואומוניות ניתנת הפלקווניל חוץ מלופוס, זריקת דיפומדרל הנתנת דרך השריר חד פעמית והיא מעלימה את כאבי השרירים והפרקים וגב תחתון ומשפרת את ההרגשה הכללית למשות כמעט חודש היא מעידה על מחלה אוטואומונית? אני כמעט שנה אצל ראומטלוג על כאבים הנל ואין עדין אבחנה, הוא ביקש את הזריקה הזו חד פעמי לראות מידת השיפור, לבינתיים הפסקנו את הפלקווניל, ומרגיש שקמת חזרו כאבים שורש כפות היד, וקצת קושי נשמתי והרגשת חום בכול הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלקווניל - תגובה
ד``ר יונתן וולמן02/11/2015לפקווניל ניתנת למגוון מחלות מפרקים דלקתיות, כמו גם למספר מחלות רקמת חיבור (כמו לופוס, אבל לא רק).
העובדה שחל שיפור משמעותי אחרי זריקה חד פעמית של קורטיזון מחזקת, אם כי לא מקבעת, את החשד למחלה דלקתית כגורם לתלונות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלקווניל
יאיר02/11/2015תודה על התשובה,
השאלה שלי אם ומדובר במחלה אוטואומונית למה אין מדדי דלקת בכלל??!
ולגבי רמת משלים כל הזמן תקינים לגמרי , בנתיים הכאבים לא מרפים באים והולכים לסורגין, וכשהם מופעים מופיע גם איתם חוסר שקו ועצבנות, הכדור היחיד שבינתיים עזר לי וזה גם מצחיק הוא הכורכום, מה יכול להיות לעזלזל כל הכאבים האלה
מבחן שירבר לפני שבוע תקנים למרות כאבים בעיניים
בבדיקות ssa חיובי 1,60
Rnp 2 חיובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלקווניל - תגובה
ד``ר יונתן וולמן02/11/2015מחלה דלקתית אינה נקבעת על סמך מדד בודד:
מדדי דלקת יכולים להיות תקינים בדלקת מפרקים פעילה
משלים יכול להיות תקין בהתלקחות של לופוס
ועוד הרבה דוגמאות.
אבחנה נעשית על פי מכלול דברים- החל בלקיחת פרטי התלונה, רקע משפחתי/גנטי, בדיקה גופנית מדוקדקת, בדיקות עזר (דם, שתן, הדמיה ועוד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם C3 ו - C4 נמוךד``ר יונתן וולמן01/11/2015
שלום,
לידע כללי רציתי לדעת אם בדיקות הדם C3 ו - C4 נמוך בתוך הנורמה אומר משהו לגבי התלקחות של זאבת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד``ר יונתן וולמן02/11/2015כל עוד התוצאה בטווח הנורמה זה תקין.
אולם, אי יש קורלציה קלינית וחלה ירידה משמעותית- גם בטווח הנורמה- זה יכול לרמז על התלקחות המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטזיטיס בעמוד השדרהשרון28/10/2015
שלום,
האם דלקת בעמוד השדרה יכולה לבוא לידי ביטוי באנטזיטיס בלבד של עמוד השדרה? ללא מעורבות של מפרקי עמוד השדרה ? יש דבר כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטזיטיס בעמוד השדרה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן31/10/2015שלום חגי
אנטזיטיס כיסימן הדמיה יכול להיות אחד מיסימניםן מחלה דלקתית
כמובן חשובה קליניקה , מימצאים אחרים
בדיקות מעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאלה על הומירה וכאבים בחזהתמרה14/10/2015
לפני מתן הטיפול בזריקות אנברל, בשנת 2010 עשיתי בדיקת מנטו שתוצאותיה היו שליליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה על הומירה וכאבים בחזה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן15/10/2015בדיקת מנטו עושים לפני כל טיפול ביולוגי
במידה שהייה שלילי ואין שום סימני מחלה זהומית
אין צורך לחזור כעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות הומירה וכאבים בחזהתמרה14/10/2015
שלום רב
סובלת מ - a.s. טופלתי 6 שנים בזריקות אנברל.
לפני תחילת הטיפול באנברל, עברתי בדיקת anti ccp במעבדה אימונולוגית, שנמצאה תקינה.
לפני כשלושה חודשים, בעקבות החרפת הכאבים בירך שמאל (הסתיידות בגידים) הרופא המטפל העביר אותי לזריקות הומירה. האם ייתכן קשר בין המעבר להומירה לבין הכאבים שהופיעו בחזה ובראות?
אני מרגישה מעין שרפה בבית החזה, לעיתים קצת קוצר נשימה, מן שיעול עצבני עם קצת ליחה ותחושת אי נוחות.
מה כדאי לבדוק ולעשות? האם כדאי לחזור לאנברל?
בברכה
תמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות הומירה וכאבים בחזה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן15/10/2015שלום תמרה
אין קשר בין AS ו בדיקה CCP
בדיקה CCP אופיני ל דלקת פרקים RHEUMATOID ARTHRITIS אך לא ל AS
כנראה הייתה סיבה להחלפת אנבר להומירה
כל סימן קליני שמופיע בעיקבות כל טיפול חדש יכול להיות תוצאה מטיפול
לכן במידה שכל סימנים קשורים לזריקה צריך לדבר עם ראומטולוג ולהפסיק
לגבי טיפול- אין טעם לחזור לתרופה שקיבלת קודם
אפשרי טיפול בסימפוני
אך חשוב לדבר עם ראומטולוג שך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק ירך ימיןדני12/10/2015
שלום רב,
כאבי גב תחתון שלא נגמרים, ירך ימין כאבי תופת לאורך שנים. קושי במציאת תנוחת שינה, בבוקר קישיון וכאבים בירך עד שהכאב במהלך היום קצת נרגע.
חשד לבכטרב שלא אומת.
קיבלתי כל מיני כדורים שכשקראתי את ההתוויות החלטתי לסבול ולא לקחת.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק ירך ימין - תגובה
ד``ר יונתן וולמן14/10/2015ישנם קריטריונים רבים שעוזרים לאבחנה: סיפור משפחתי של פסוריאזיס למשל, תגובה לנוגדי דלקת, ממצאים שונים בבדיקה גופנית ע"י ראומטולוג, ובדיקות הדמיה- הכוונה בעיקר לMRI.
אם הכל שלילי אז יתכן שישנה אבחנה אחרת, אולי אורטופדית או אולי פיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ואבחוןאני12/10/2015
שלום,
בחשד למחלה אוטואומנית בגלל כאבי פרקים, אודם ונפיחויות שהחלו בצבעות הידיים ובמשך הזמן עברו לברכיים, מרפקים ורגליים ולאחרונה יובש קשה בעניים נעשו מספר פעמים בדיקות לברור בינהין בדיקה לסיוגרן שיצאה תקינה.
זהו סיכוםהראמטולוגית שבעצם בכל ביקור אצלה בקופה היא קצרה בזמן ואני מתביישת לשאול מה יש לי למה אני סובלת כל כך וכלום לא עוזר.
מקבלת פלוקווניל 400 מג' ביום, ויטמין D מידי פעם קיבלתי פרדינזון שעוזר ואז יש מעט רגיעה ושוב זה חוזר בערך לאחר חודשיים וכל פעם בעוצמה יותר חזקה.
כאבים יותר בכל הגוף ועכשיו היא אמרה שיש לי בנוסף למחלה פיברומאילגיה, נכנסתי לקרא וזה מתאים אבל בנוסף למה בעצם יש לי את זה?
בבדיקה: כאב וריגשות ב MCP' DIP, PIP ובשורשי כפות הידיי, נוקשות בוקר כשעתיים וכאבים עזים בלילה.
כאבים דו"צ בברכיים ונפיחות ב PIP F; RDK, רדימות באצבעות ונמלול ידיים ורגליים, נשירת שיער חזקה. אודם וחום במפרקים.
מדדי דלקת מוגברים ANA חיובי DNA שלילי RNP חיובי גבוה ושאר הבידיקות שליליים .
בהמשך אני נשלחת לעוד ועוד בדיקות, אני מותשת לא מבינה מה קורה איתי, ברור שיש ימים טובים, היתה לי רגיעה בערך כחודש וחצי והנה שוב משבת הכל חזר וכשזה חוזר אני בחוסר תפקוד.
קצת עזרה קצת המלצה מה עלי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ואבחון - תגובה
ד``ר יונתן וולמן12/10/2015מהדברים שצירפת, יתכן ומדובר במחלה אוטואימונית, אולי סיוגרן, יחד עם תסמונת של פיברומיאלגיה.
אם אכן מדובר בפיברומיאלגיה אזי את לא מקבלת טיפול לבעיה הספציפית הזו(פלקווניל ו/או סטרואידים לא מתאימים לפיברומיאלגיה, כן מתאימים לסיוגרן).
צריך מדי פעם לוודא שאין התלקחות של סיוגרן או הופעת של מחלה אוטואימונית אחרת, וזאת ע"י בדיקה גופנית ובדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס או סיגרון?יאיר10/10/2015
speckled++
anti rnp 70-blood 2 חיובי
anti rnp ad blood 1.18 גבולי
anti smith 0.99 שלילי
anti ro (ss-a( ad blood 0.20 שלילי
anti la (ss-b) ad 1.64 חיובי
topoisomerase 1 (scl 70) ad 0.90 שלילי
anti centromer ad dlood 0.47 שלילי
jo1 ad blood- 0.52 שלילי
במעבדה של בית חולים בני ציון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס או סיגרון? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן11/10/2015אבחנה של מחלה אוטואימונית תמיד נשענת על שילוב של קריטריונים קלינים, סיפור משפחתי, בדיקה גופנית ובדיקות עזר (מעבדה ואחרות).
על פי בדיקת דם לבד לא ניתן לקבוע אבחנה.
המעבדה שמצורפת יכולה להתאים למגוון רחב של מחלות אוטואימוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Rheumatoid Factor Quantiמיכל07/10/2015
שלום רב,
לפני חודש עשיתי את הבדיקה ותוצאתה היתה 5 IU/ml - קטן מ
היום, לאור המשך הכאבים עשיתי בדיקה נוספת והתוצאה היתה 6.2.
מה המשמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Rheumatoid Factor Quanti - תגובה
ד``ר יונתן וולמן07/10/2015היה כדאי לצרף את טווח התוצאה להודעה שלך, אבל לדעתי כל תוצאה מתחת ל15 הינה שלילית, כך שמדובר בשתי בדיקות שליליות, כלומר תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת שקדים בבכצ'טעודד05/10/2015
אני סובל מכיבים חוזרים ונשנים על השקדים שמלווים בחום קל. האם יש מניעה לבצע הסרת שקדים? או שיש אפשרות שהליך כזה דווקא יוכל לחסוך ממני כאב מיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת שקדים בבכצ'ט - תגובה
ד``ר יונתן וולמן06/10/2015הסרת שקדים בדר"כ מסיבה של זיהומי סטרפטוקוק חוזר.
אם מדובר בכיבים משניים לבכצ'ט- יש לכך טיפול תרופתי, כמו קולקיצין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכולכיצין
עודד06/10/2015נכשל במקרה שלי.
מעבירים אותי לסלזופירין ובהמשך אולי אימורן
השאלה אם לסלזופירין לבדו יכול אולי לסייע בעניין של הכיבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכולכיצין - תגובה
ד``ר יונתן וולמן06/10/2015אני לא מכיר טיפול בסאלאזופירין בבכצ'ט.
אימורן נשמע יותר מתאים מבין השניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת זריקה סטרואידית לצורך אבחוןשרון05/10/2015
שלום,
אני בן 21.
לפני כשנה-שנה וחצי, הופיע אצלי על המרפקים ומעט באוזניים פסוריאזיס.
תוך מעט זמן (לא הרבה) החלו לי כאבי גב בעמוד השדרה, בברכיים, במרפקים, בכתפיים,בעצמות הבריח ובעצם החזה, כאבים.
עברתי בדיקות רבות - הדמייה, דם וכו'. עד עצם הרגע הזה לא ברור לרופאים מה יש לי, והם לא יודעים בוודאות אם מדובר במחלה ראומטית או לא .
לגבי בדיקות הדם:
ESR - היה לאורך כל אותה שנה וחצי אמנם מעל לנורמה אך לא מאוד גבוה (22-39), ולאחרונה הוא עלה ל- 46 -62-64 , ואז ירד שוב לפני מספר ימים ל - 33.
CRP - לאורך אותה שנה וחצי הוא היה תקין ופחות מ - 5, אולם לפני 4 חודשים הוא עלה בהדרגה : 9.41 - 21.37 - ולאחרונה ירד ל - 13.7 ולפני מס' ימים ירד עוד ל- 7.26.
בדיקת HLAB27 - שלילית. וMRI - עמ"ש ואגן - תקין.
מכיוון שלאורך תקופה ארוכה לא ברור אם מדובר בדלקת מפרקים כלשהי הוצע כעת שאקבל באופן חד- פעמי את הזריקה הנ"ל -
diprospan 14mg/2 cc -betamethasone כדי לראות מה השפעתה עלי ולבחון אם אכן מדובר בדלקת כלשהי בגוף .
מה דעתך על כך ? האם זאת שיטה לאבחון?
מה ניתן להסיק במתן זריקה זאת ?
האם היא מסוכנת ?
תופעות לוואי ?
היא יכולה להחריף את מצבי ובעיקר את התלקחות הפסוריאזיס שכרגע הוא שקט ? האם היא עלולה להחריף את דלקת המפרקים באם קיימת לאחר שהחומר ייצא מהגוף?
אם התהליך הוא דלקתי, הכאבים יעברו ? האם ערכי הדלקת בדם ירדו ותוך כמה זמן ?
מודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת זריקה סטרואידית לצורך אבחון - תגובה
ד''ר אנה קופרמן08/10/2015שלום אבשלום
ידוע שעד לפחות 30 % מחולי פסוריאזיס סובלים מדלקת פרקים
יש מספר סוגים של דלקת פרקים בעיקבות פסוריאזיס
מיקרה שלך לפחות לפי תמונה וכן שינוו בדיקות מעבדה מתיאם ל מחלה דלקתי
הייתי ממליצה לך להתחיל טיפול ספציפי כגון- סלזופירין או מטוטרקסט- כמובן לפי המלצה ראומטולוג
אני פחות ממליצה סטרודים כמו זריקות שכתבתה לחולי פסוריאזיס
ברור שאתה חייב מעקב ראומטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להבין למה מתעלמים מהשאלה שלי?
מור10/10/2015אני גם רואה שכבר הגיבו לי על השאלה ומחקו משום מה (עדכון באימייל). מדוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לANA חיובימור27/09/2015
הבדיקה ניתנה ע''י רופא המשפחה בשל כאבים ממקור בלתי ידוע בחזה מימין (מעל לשד) ובעיקר בשל שתי בלוטות לימפה מוגדלות, אחת בכל פרוטיס שצצו החל מספטמבר שעבר והיו בהתחלה בגודל 1.5 ס''מ ועם קורטקס מעובה מימין בלבד ואחריה צצה בכמה חודשים בלוטה של 1.1 ס''מ משמאל לצוואר, כל בלוטת לימפה צמודה\מאחורי כל בלוטת פרוטיס (לפי בדיקת אא''ג גם הפרוטיס מוגדלות) ומהלך גדילתן די סטטי (קפצו בגודלן בסוף יוני האחרון ל2 ס''מ מימין ואילו השמאלית עקפה עכשיו את הימנית בגודלה ובת 2.3 ס''מ) ולכן ההמטולוג המליץ להתייעץ עם ראומטולוג למקרה שמדובר בסרקואיד\שיוגרן (טרם הייתי אצלו).
בת 22, היסטוריה רפואית-אסתמה בעייתית כבר תקופה של שנה (התקף כל יום בשבוע, לעתים יותר מהתקף אחד ועד שלושה ביום על רקע אלרגי מובהק, עד לפני שנה היו רק שלושה התקפים בשבוע) אלרגיות רבות מאובחנות וגם תחת מעקב המטולוג כבר שנה בחשש קל מאוד ללימפומה בשל ירידה של 16 קילו במשקל ללא כל נסיון (ירידה שנבלמה כבר לפני 8 חודשים), ושתי בלוטות לימפה מוגדלות אחת בכל בלוטת פרוטיס (2 ו2.3 ס''מ שגדלו בעד ס''מ אחד בשנה שסיפרתי עליהן בהתחלה) חום וחולשה (עוד לא נעשתה ביופסיה כי הבלוטות היו די סטטיות השנה והירידה במשקל נבלמה).
לעניין האולי ראומטי-יש כאבים כרוניים ונוראיים ביותר בשכמה-צוואר ימין כל יום כל היום מגיל 5 ממקור לא ידוע ועד עכשיו גם CT, MRI וEEG+בדיקת 3 אורתופדים לכתף יצאו תקינות ומקור הכאב העז לא ידוע (מתוכנן MRI לעמ''ש צוואר למקרה שזה המקור).
ספירה וכימיה+TSH וLDH תקין כל השנה, רמות IGE עדכניות מאוד מהשבוע-1480, ראומטואיד פקטור 9.19>, שקיעה תקינה. היפרגמאגלובולינמיה פוליקלונלית 19.1.
בשנה שעברה הבדיקה לANA יצאה שלילית בכל הקריטריונים. הפעם אני רואה שהבדיקה יצאה חיובית אך הקריטריונים השונים ברמה מינימלית (מצורף בקובץ).
מה פירוש הבדיקה? האם היא מצביעה בהכרח על מחלה אוטואימונית נוכחת? האם יכול להיות שהכאבים הכרוניים בכתף ו\או הבלוטות בפרוטיס קשורות לבעיה ראומטית (מתאים לשיוגרן כשאין יובש בפה)? לחזור לרופא המשפחה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לראות את הערכים בקובץ, אצרף
מור03/10/2015ANTINUCLEAR Ab_(ANA) DNA (ds) Ab 1.0 IU/ml 0.0 1.0 6.0 ANA PATTERN Nucleolar clump ANA TITER POS 1:80 RNP 0.6 Index 0.0 0.6 0.9 Sm (anti Smith Ab) <0.2 RNP A 0.6 Index 0.0 0.6 0.9 RNP 68 <0.2 SmRNP <0.2 SSA-60 <0.2 SSA-52 <0.2 CHROMATIN <0.2 JO-1 < Index 0.0 0.5 0.9 ANTICENTROMERE Ab <0.2 SSA (Ro) SINGLE <0.2 SSB (La) SINGLE <0.2 RIBOSOMAL P Ab <0.2
איך להמשיך בבירור? אעדיף לא להגיע לראומטולוג אלא לבקש מרופא המשפחה אם צריך בדיקות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מרופא המשפחה
מור08/10/2015הוא טוען שלדעתו, ע''פ כל הנתונים שסיפרתי כולל הANA, אין צורך בראומטולוג בכלל כי הוא יגיד לי שסתם אי אפשר לקבוע שיש בעיה ראומטולוגית ולא ייתן לי בדיקות או ביופסיה. הוא גם לא רוצה לתת את הבדיקות\ביופסיה בעצמו כי לדעתו אין הצדקה.
הוא יודע בדיוק מה שאתה יודע, האם אפשר לוותר על ראומטולוג לפי הסיפור שלי? האם הראומטולוגים בשיבא טובים לדעתך (יותר\פחות מבלינסון)? נתנו לי תור לד''ר הורוביץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברימולגיהדוד10/09/2015
הנני סובל מחרדות,דיכאון, אנורקסיה מזה כ4 שנים מטופל בכדורים רבים נוגדי דיכאון וחרדות ואנורקסיה , מזה כ4 חודשים סובל מכאבי ראש ממש קשיים, ומחולשה כללית בכול הגוף וכאבים ממש בכול נגיעה שנוגעים בי. רופא המשפחה אבחן לדעתו בפיברומיאלגיה ורשם לי בנוסף לכדורים שלי כדור בשם פרוקסט ובשל ליריקה. אבל הליריקה אני קונה במחיר מלא , הוא אומר שצריך לבקש אישור מיוחד. איך אני יכול לקבל ליריקה במרשם של הקופה(אישור רופא מחוזי משהו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברימולגיה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן17/09/2015שלום
טיפול בליריקה בדרקך כלל מקבלים מחולים עם פגיעת עצב בצורה נאופטיה
עקב סכרת , או בעיות כרוניות בגבס
SPINAL STENOSIS
במיקרה פיבראומיטאלגה
חשובה המלצה על ידי רופא נאורולוג
פיבראומיאלגיה אחד ממצבים שתרופה יכולה לעזור
אישור לרופא מחוזי אפשרי לקבל מרום כללי ,נאורולחוג ,ומדככי כאבסים עקסב תינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחוןרון07/09/2015
הי,
עקב חשד למחלה אוטואמנית מזה 3-4 שנים לופוס?מחלות רקמת החיבור? כאבי פרקים , קושי בהליכה, אודם בפרקים, נשירה קשה שמידי מספר חודשים עוברת ואז שוב חוזרת, פצעים על הלשון אבל לא נראה כאפטות ויובש בעניים נעשו לי בדיקות דם ANA PATTERN-SPECKLED ANA TITER-POS 1:80
ANA CYTPPLASMA-POSIVE
ANTINUCLEAR AB_(ANA)-POSITIVE DNA (DS) AB-20 SMRNP-5 DNA AB CONF-NEGATIVE SM (ANTI SMITH AB)-BORDERLINE 1.1 RNP-66 אנטי CCP יצא שלילי, צהבתB חיובית (מראה נוגדנים) שאר הבדיקות שלנקלחו גם יצאו תקינות אני מודאג ורוצה לדעת על מה הבדיקות מרמזות כי הרופא חושד בלופוס או דלקת פרקים על מה הבדיקות מרמזות?
חוסר הוודאות די מלחיץ אותי מאחר שכבר מספר חודשים הכאבים התגברו והקושי בהליכה די חדש, אני בקושי מתפקדת.
מקבלת פלקווניל 400 מג' ביום ופרדינזון קיבלתי וכרגע הופסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון - תגובה
ד''ר אנה קופרמן07/09/2015שלום רון
תמונה קלינית כולל כאבי פרקים,נשירת שעיר,יובש עינים ופצעי פה מתאימים למחלה אוטו אממונית ובמיוחד עם ANA-Pos למחלה אוטו אממונית
באמת יש סימני לופוס אך גם במחלות כמו דלקת פרקים או מחלת רקמת החיבור
מדי פעם יכולים להיות הבימנים
בנוסף יש מקרים של שילוב כמה מחלות ביחד כמו דלקת פרקים ולופוס, או לופוס ו תיסמונת שיוגרן
ברור שאתה חייב להיות במעקב ראומטולוגי
טיפול בפלקביניל -בדרך כלל מתאיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותטלי04/09/2015
שלום. אמי בת 65 סובלת מכאבים בכף היד שהחריפו לאחרונה, אולם עדיין נסבלים. הממצאים בבדיקה הם סינית עבורנו: ארטריטיס בשורשי כפות ידיים, בעיקר ימין. MCP יד ימין רגישים ונפוחים, ביד שמאל פחות בסונר נוזל ב-MCP דו"צ דופלר חיובי קל. RF חיובי חלש, אנטי CCP שלילי. התרופות שקיבלה: plaquenil במינון 200 מ"ג פעם ביום למשך שנה וכן prednisone במינון 15 מ"ג במשך חודשיים (במהלכם מומלץ לרדת ל-5 מ"ג) אמי החליטה לא לקחת את התרופות על אף הכאבים כי נלחצה מכך שמדובר בסטרואידים. האם היא נוהגת בצורה נבונה? האם המצב עלול להחריף ורק התרופות ימנעו זאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
ד``ר יונתן וולמן07/09/2015נשמע שלאימך יש דלקת מפרקים פעילה והיא זקוקה לטיפול. לאור RF מעט מוגבר יתכן ומדובר בrheumatoid arthritis. מחלה מסוג זה יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך במפרקים ולכן יש לטפל כדי למנוע זאת.
מציע להציף את הנושא מול הראומטולוג ולדבר על הפרוגנוזה והאופציות הטיפוליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)