פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 37 Rhematoid Factor האם זה גרוע ומצריך כדורים
    אסתר
    16/03/2016

יש לי סיוט מהמחלה מהכאב ומהצליעה בקרסול ובכף הרגל האם במצב כזה אני חייבת לקחת כדורים או שזה לא כזה גרוע כי לפני שנתיים היה לי 64 מדד של הבדיקה ולקחתי ארקוקסיה וסלזופרין שהרגשתי רע איתם בבקשה מחכה לתשובה אני פשוט החרדות שמה לא יעזור לי שוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• 37 Rhematoid Factor האם זה גרוע ומצריך כדורים - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    20/03/2016

RF מוגבר אינו מחלה. לעומת זאת, דלקת מפרקים (כאבים, נפיחות, אודם -במפרקים) היא כן סיבה לקבל טיפול תרופתי.

אם יש דלקת- כדאי לקחת טיפול תרופתי, בין השאר כדי למנוע נזקים בלתי הפיכים.

בנוסף מציע להשלים בדיקת אנטי CCP שהיא יותר ספציפית לדלקת מפרקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים חזקים ודלקת מפרקים
    אנונימי
    27/02/2016

שלום,
    אני חולה בדלקת מפרקים פסוריאטית ומטופלת בביולוגית ובאנטי דלקתיים. בשבועיים האחרונים סובלת מכאבים חזקים בחלק האחורי של הברך שלא נרגעים. מה יכולה להיות הסיבה להופעתם?
    תודה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים חזקים ודלקת מפרקים - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    28/02/2016

כאבים בחלק האחורי יכולים לרמז על דלקת בציסטה על שם בייקר, בעיה שלא בהכרח קשורה למחלת מפרקים דלקתית אלא יותר לשחיקה. אפשר לבדוק זאת ב US של הברכיים.

באבחנה מבדלת כמובן התלקחות של דלקת המפרקים.

גם אופציה של זיהום קיימת (אם כי תחשותי מהתיאור שלך שפחות סביר) ולזכור שאת מקבלת טיפול מדכא חיסון שחושף אותך יותר למחלות זיהומיות.

מציע לעדכן בנושא את הראומטולוג המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חריפים בברך בכתפיים ובגוף
    לימור
    15/02/2016

שלום ד"ר,
    לאחר כאבים עזים בברך שמאל כאבי כתפיים ובכלל כאבים מופשטים בגוף שלא מרפים, הופנתי למיפוי עצמות. להלן הממצאים:
    הדגשה בקליטת החומר בע"ש צוארי תחתון בגופי החוליות. סקוליוזיס קלה.
    הדגשה קלה מאד בפמור שמאל דיסקלית הדגשה קלה דיפוזית בכתף ימין ובאזור ליטרלי של ראש ההומרוס, בשתי הכתפיים ובברך שמאל במדור מדיאלי. קליטות בברכיים יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי. יתכן בורסיטיס בכתפיים. אשמח לחוות דעתך? האם יש טיפול לכאבים ולהגבלות התנועה שלי?

הוספת תגובה

• כאבים חריפים בברך בכתפיים ובגוף - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    15/02/2016

הי לימור, מצטער לאכזב אותך. לדעתי בדיקת מיפוי עצמות היא בדיקה מאוד לא אמינה והתוצאות שתיארת יכולות להיות קשורות לשחיקה של מפרקים שמופיעה עם השנים וגם לדלקת מפרקים פעילה. אני מניח שאורטופד שלח אותך לבדיקה- ולהם הפתרונות...
    התשובה לשאלה - מה הטיפול? קשורה כמובן לשאלה-מה האבחנה?
    ומיפוי עצמות לא קידם את הענין.
    האבחנה נעשית על פי אופי של תלונות המטופל, ממצאים בבדיקה גופנית ותוצאות של בדיקות עזר (לא מיפוי!)- כמו בדיקות דם ובדיקות הדמיה אחרות.
    אני חושב שראוי להגיע לייעוץ ראומטולוגי מסודר.
    בהצלחה ותרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים ותסמינים מציקים.בריא בדרך כלל
    גבר בם 30
    13/02/2016

היי רציתי לשאול שאלה.כסר תקופה ארוכה שאני מתעלם מהתסמינים ומתבייש ללכת לרופא. התסמינים הם כאלה..
    מידיי פעם יש לי כאבים בשרירים.בעיקר בידיים(באיזון ששמים שעון) מאחורי הרגליים מתחת לישבן ויחד עם זה נלווים תסמינים כמו חול בגרון ובעיניים ותחושה כאילו המפרקים שלי התנוונו:בבית החזה כל תנועה שאני עושה אני שומע קנקים חזקים וכואבים.כשאני נמצא במצב קבוע עם הלסת מבלי לדבר ופתאום אני מוזיז אותה יש רעש של מיים וקנקים ןבכתף שמאל אני ממש לא יכול לסובב או לעשות שום תנועה כי יש קנקים כואבים.
    יש לציין שעם כל זה נלווה קפיצות שרירים מעצבנות! כאבים בשרירים.ובחילות. הקפיצות שרירים בבדיקת הולכה עצבית( איאמ גי ועוד אחת שאיני זוכר את שמה) שפוענכו כתקינות! תודה רבה.אשמח לעזרה מקצועית.פשוט המרס לי לסבול את זה.
    בבדיקות הדם שלי התגלה חסור בנתרן.עודף ברזל.וcrp 0.45

תודה מראש!

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים ותסמינים מציקים.בריא בדרך כלל - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    14/02/2016

כדאי להשלים בדיקות של נוגדנים אוטו-אימונים: ANA, אנטי RO, אנטי LA, אנטי RNP, משלים (C3-4), רמה של RF, אנטי CCP, קריוגלובולינים. בדיקת שתן.

מהתיאור שלך קשה לקבוע אבחנה וצריך לחפש עוד נתונים- בבדיקה גופנית ובבדיקות עזר, כולל בדיקות מעבדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ידוע שם התרופה שבמחקר כרגע לפסוריאסיז ארתריטיס
    דורית
    06/02/2016

האם ידוע שם התרופה שבמחקר כרגע לפסוריאסיז ארתריטיס?
    אני מטופלת כבר שנים בכל התרופות בפסוריאסיז ארתריטיס ולצערי גם היומירה כעת פגה השפעתה
    נאמר לי שיש תרופה במחקר למחלתי - האם יש מידע מהו שמה? הייתי רוצה בדחיפות לחפש חומרים בנדון כי אולי אצטרך להיכנס לקבוצת המחקר

אודה על כל מידע בנושא

הוספת תגובה

• האם ידוע שם התרופה שבמחקר כרגע לפסוריאסיז ארתריטיס - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    06/02/2016

כגרגע נכנסה לסל תרופה חדשה
    APREMILAST שם בארץ OTEZLA
    את יכולה לקבל תרופה באישור ראומטולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרף לשאלה

שאול
    08/02/2016

לד''ר אנה קופרמן:
    שלום,
    ממה שהבנתי APREMILAST היא איננה במחקר, אלא משווקת כבר בארץ ונמכרת במרשם רופא, לא?

שואלת השאלה שאלה על תרופה ניסיונית שנמצאת כרגע במחקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרף לשאלה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    08/02/2016

תרופה בשם secucinumab שהיא נוגדן כנגד אינטרלאוקין 17 (IL-17) וניתנת במסגרת מחקר קליני במספר בתי חולים, לאנשים עם דלקת מפרקים פסוריאטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לגיל שנה לאחות של חולה

שלום, בתי הגדולה בקרוב בת 11 וחולה בדלקת פרקים של גיל הילדות ובאובאיטיס בעיניים.
    היא מטופלת ב-10 מ"ג מטוטקסאט בשבוע ובזריקת יומירה אחת לשבועיים. אחותה הקטנה אמורה לעבור בטיפת חלב חיסון של גיל שנה. קיבלתי תשובות סותרות לגבי השאלה האם תוכלנה להישאר באותו הבית לאחר החיסון(דיברו איתי על הפרדה מוחלטת שבועיים לעומת מקור אחר שאמר שאין צורך בהפרדה בבתים אלא רק בשמירת מרחק). אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. תודה.

הוספת תגובה

• חיסון לגיל שנה לאחות של חולה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    31/01/2016

את צריכה להפנות את השאלה לרופא ילדים/ראומטולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להכוונה
    מי-גל
    26/01/2016

שלום אני בחור צעירה בת 23 ומאז, שאני זוכרת את עצמי התלוננתי על כאבים בגוף! והרופאים היו אובדי עצות אמרו כואב תיקח כדור
    ורק בגיל 14 הופנתי לראומטולוגית שעשיתי את הבדיקות סיטי ומmry
    והבדיקות נראה שיש לי שברי מאמץ והרופאה אמרה שיש לי A. S, הרופאה אמרה שהיא התייעצה עם רופאים אחרים וזוהי המסקנה ונתנה לי סלוזפרין.
    לקחתי במשך חצי שנה לא שיפור בכאבים, מפה לשם הורי החליטו שנראה רופא אחר.
    הרופא נתן לי לעשות את בדיקת הדם המיוחדת והיא יצאה שלילית, הרופא שלל A. S וכבר שנתיים שאני לא מטופלת בידי אף גורם וגם הכאבים לא היו נוראיים
    והשנה הכאבים החמירו ואני לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח להכוונה

הוספת תגובה

• אשמח להכוונה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    26/01/2016

מציע לעשות MRI של מפרקי הסאקרואיליאק ולהחליט על ההמשך בהתאם לתוצאות- אם יש דלקת או לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לתשובה

מי-גל
    27/01/2016

היי אני עשיתי את הבדיקה לפני כמה שנים
    ונמצא כי המפרקים ברוחב תקין וסימטריים
    חלקם הנמוך של המפרקים מעט צר יותר וללא גבול ברור יתכן גשרים גרביים. הממצאים יכולים להתאים לסקרואליטיס בחלק התחתון של המפרקים. אבל זה לא כואב לי.. מה שיותר מפריע לי הם המרפקים והברכיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לתשובה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    27/01/2016

אם הממצאים יכולים להתאים לדלקת מפרקים אז יש לכך טיפול- ביולוגי. יתכן ואת לא מקבלת את הטיפול המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יומירה ונסיעה להודו
    יעל
    22/01/2016

מה עמדתכם בנוגע לנסיעה לסרילנקה והודו תוך נטילת יומירה + מטטרוקסאט בגין JRA בהתייחס לחיסונים המקדימים ותנאי התברואה המקומיים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    יומירה ונסיעה להודו

הוספת תגובה

• יומירה ונסיעה להודו - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    22/01/2016

שלום יעל
    אין שום התנגדות לנסיעה תוך טיפול
    תנאי חשוב מצב קליני - האם אין סימני התלקחות
    לגבי טיפול
    אני בדרך כלל ממליצה להבמשיך מטטוטרקסט
    במידה וטיול לא ארוך עד שבועיים שלוש אני ממליצה לעשות זריקה לפני טיול ומיד אחרי
    אם הטיול ארוך מספר שבועות או מחודשים כמובן חשובס לקחת תרופה ולדואג על תנאים שנימצאת תרופה - קירור
    במרפאת מטילים בדרך כלל נותנים כל ההסברים לגבי חיסונים ובמיוחד לאנשים שמטופלים בתרופות שונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות - דחוף
    אבגד
    19/01/2016

שלום ד"ר
    תודה על המענה לשאלותיי הקודמות.
    שאלות נוספות:
    הרופא ביקש מאמא שלי לבצע בדיקת ראיה לפני התחלת שימוש בפלקווניל וכן בדיקת G6PD.
    תוצאות G6PD= 0.2 כשהנורמה בין 7ל - 20.
    תוצאות יתר הבדיקות בגבול הנורמה כמו הפטיטיס B ו-C חוץ מ:
    RHUMATOID FACTOR QUATIT = 328
    CRP= 1.1 כשהנורמה צריך להיות בין 0-0.5
    כדוריות דם אדומות = 3.76
    EOSINOPHILS = 7.6 כשהנורמה בין 0 ל- 6.
    להזכירך: אמא שלי עשתה ניתוח בבית חולים לפני 5 חודשים והוחזרה לבית חולים עקב זיהום וחום גבוה. נתנו לה הרבה אנטיביוטיקה ומנת דם.
    שאלות:
    1. מה זה אומר תוצאות G6PD כל כך נמוכות?
    2. האם עם תוצאה כזאת של G6PD אפשר להתחיל פלקווניל?
    3. האם יכול להיות שלא מדובר בדלקת פרקים אלא בזיהום?
    4. על מה מעידות תוצאות יתר הבדיקות שציינתי?
    5. מה היית מייעץ לנו לעשות??
    תודה רבה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלות - דחוף

הוספת תגובה

• המשך שאלות - דחוף - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    20/01/2016

1- אין צורך לקחת בדיקת G6PD לפני תחילת טיפול בפלקווניל משמע אפשר להתחיל טיפול למרות התוצאה שמראה חסר. כדאי להתחיל בזהירות, כדור ליום.
    2- עם RF כל כך מוגבר ובהנחה שהתוצאה חוזרת על עצמה כנראה לא מדובר בזיהום, אם כי אני לא יכול להשיב בוודאות בלי להכיר את המקרה לפרטיו
    3- שאר הבדיקות שצירפת סה"כ תקינות, מלבד CRP שהוא מדד לדלקת- מעט מוגבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים סרו נגטיבית - דחוף
    אבגד
    16/01/2016

שלום

לאמא שלי (בת 78) יש נוקשות וכאבים ביד ימין (בעיקר בזמן שינה) מזה כשלושה חודשים אבל עכשיו הכאבים והדלקת עברו לכפות רגליים. היינו אצל רופא. אבחנה: דלקת מפרקים RA סרו + זקוקה לדמרט. RF - 328 וכן נתן מרשם לתרופה בשם פלקווינל. אין שלשולים, אין מחלות כמו קולגן או וסקליטיס ואין עצירות ואין דיסאוריה ולא דלקת עין. אנחנו חדשים בנושא הזה ולא מבינים לקראת מה הולכים ולא קבלנו הסבר לגבי:
    (מציינת שאמא שלי עברה לפני 5 חודש ניתוח שבעקבותיו הוחזרה לבית חולים עקב זיהום וחום כבד ואנחנו חוששים שהכל התחיל משם).
    1. מה בדיוק המחלה הזאת?
    2. האם אפשר להתרפא מהמחלה הזאת לחלוטין? תוך כמה זמן?
    3. האם אפשר להתרפא מהמחלה בלי שנוטלים תרופות כאלה?
    4. מה הם השפעות השלילות של התרופות כמו פלקווינל ודמטרט? האם הם סטרואידים? לאמא שלי יש אוסטאופרוזיס קשה. יש תרופות חלופיות אחרות שלא פוגעים בעצמות אוסטאופרוזיס שכדאי לבקש אותם מהרופא?
    5. למה לצפות בעתיד? אנחנו מאוד מודאגים.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים סרו נגטיבית - דחוף - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    19/01/2016

1- מחלת מפרקים סרופוזיטיבית הינה מחלה כרונית שללא טיפול עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך למפרקים. כמו בכל מחלה (סכרת, לחץ דם מוגבר וכו') יש ספקטרום של עוצמת המחלה ויתכן שאצל אימך מדובר במחלה קלה. אני מניח שזה הדבר מכיוון שפלקווניל נחשבת תרופה קלה מאוד מבחינת תופעות הלוואי. אני גם מניח שגיל אימך נילקח בחשבון. חשוב לציין שRF מוגבר יכול להיגר מעוד סיבות וכדאי לברר אותם- הפטיטיס B והפטיטיס C, אנטי RO- ואנטי LA, קריוגלובולינים, ANCA, אנטי CCP
    2- אין קשר בין פלקווניל לדילול עצם. מצד שני מחלה דלקתית בעצמה יכולה לגרום לאוסטיאופורוזיס וזאת עוד סיבה לטיפול
    3- למי שלוקח פלקווניל חשוב להיות במעקב רופא עיניים- במקרים מאוד נדירים יכול להיגרם נזק לרשתית ולכן המעקב הזה חשוב. כדאי לבצע בדיקות דם תקופתיות של תפקודי כבד וספירת דם. מעבר לכך פלקווניל נחשבת תרופה מאוד בטוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ANA MULTIPLEX POSITIVE
    דן
    14/01/2016

שלום
    לפני מספר שנים עברתי בירור אצל רופא גסטרו בגלל אנזימי כבד מוגברים וכבד שומני. לבסוף האבחנה היתה כבד שומני.
    בין שאר בדיקות הדם, היה גם בדיקת ANA.
    ובגלל שיצאה חיובי, נשלחתי לראומטולוג, שבדק שוב ובשילוב בדיקות נוספות ואמר שככל הנראה אין משמעות ל ANA החיובי.
    מאז פעם בשנה אני חוזר על זה כחלק מבדיקות דם כלליות, והתוצאות חוזרות על עצמן, בשתי פרמטרים שיוצאים חיוביים
    ANTI RNP שיוצא באופן קבוע בסביבות 2-2.5
    ANTI RNP-A גם עם תוצאות דומות.
    בבדיקת הדם העדכנית ישנה עליה בשני הפרמטרים לרמה של 6.70.
    האם יש לכך משמעות? מה יכולה להיות הסיבה לעליה? יש צורך לגשת לראומטולוג בגלל זה?
    אציין שספירת דם ושקיעת דם ו FR, הכל תקין.

מצ"ב התוצאות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ANA MULTIPLEX POSITIVE

הוספת תגובה

• ANA MULTIPLEX POSITIVE - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    18/01/2016

אבחנה של מחלה אוטואימונית בדר"כ מבוססת לא רק על בדיקות דם אלא גם על תלונות וממצאים בבדיקה גופנית, כמו גם תוצאות של בדיקות עזר (כמו בדיקות דם).

לשאלה האם יש משמעות לתוצאות הבדיקות שפירטת- אם אין לך אף תלונה ואתה מרגיש טוב, זה דורש מעקב בלבד- כלומר מציע כן לשמור על קשר עם הראומטולוג ולחזור על הבדיקות אחת לשנה יחד עם ביקורת במרפאה.

אם יש ANA חיובי והפרעה בתפקודי כבד, צריך לחשוב של מחלה אוטואימונית של הכבד ולוודא שנלקחו בדיקות מתאימות- אנטי LKM, אנטי smooth muscle ולהיות במעקב רופא כבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה נואשות לעזרה
    אושר
    11/01/2016

סובלת מאוד מכאבים באצבעות היידים בעיקר בקיפול
    התחיל לאחר לידה אפידורלית, יומיים לאחר לידה בשני היידים ונמשך מזה חצי שנה.
    תוצאת א"ס:
    לא הודג קרע או שינויי דלקתיי בגידי  הנ"ל. Palmar Fascia שמו רה. שינויי ניווניי קלי במפרקי ע הסתיידויות זעירות בתוך העצמות.

תוצאת רנטגן: מבנה וגבולות העצמות תקינים . מרווחים פרקיים שמורים

מיפוי:מצורף-מה ניתן ללמוד מנו?

כל בדיקות הדם שוללות דלקת, לרבותcrp, שקיעת דם, anti ccp.
    צירפתי את המיפוי
    אני נואשת ולא יודעת אם הכתובת עבורי היא ראמטולוג או אורתפוד כפות יידים.
    וכבר ביקרתי אצל שניהם.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה נואשות לעזרה

הוספת תגובה

• זקוקה נואשות לעזרה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    12/01/2016

הי. יתכן ומדובר בכאבים כרוניים ללא דלקת. אם אורטופד מומחה לכפות ידיים אמר שאין לו מה לעזור, כדאי לחזור לביקורת ראומטולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים?
    סימה
    03/01/2016

שלום ד"ר
    מזה שנה שאני סובלת מכאבי מפרקים ונוקשות בשרירים אחריי מנוחה. קשה לי לקום ולהתהלך בבוקר למשך רבע שעה- חצי שעה.
    במהלך התקופה סבלתי מספר חודשים משיעול ושילשולים שבזמן האחרון נפסקו ( הופחתה משמעותית צריכת חלב)
    הריאומטולוג שלי אמר שאני סובלת מדלקת מפרקים ( אבל לא נשמע בטוח לגמרי באבחנה שלו) ורשם לי סלאזופירין.
    בבדיקת סיטי בטן ואגן שביצעתי צוין ריבוי בלוטות לימפה מעט מוגדלות רוחב עד סנטימטר במזנטריום.
    התחלתי לקחת את הכדורים לפניי שבוע, ונתקפתי בכאבים עזים מאוד בקרסול שתקפו אותי גם בזמן מנוחה.
    מדיי פעם מופיעים גם כאבים במקומות אחרים ( גב, אגן, ברכיים) ואני מתקשה ללכת (הולכת בצליעה).
    אני אבודה בין הרופאים, הייתי אישה פעילה והיום מרגישה מושבתת ומתוסכלת. האם לדעתך אני אכן סובלת מדלקת מפרקים? האם הכדורים שקיבלתי מתאימים לבעיה שלי? מה הסבירות שהם אכן יקלו על הכאבים ויסייעו לי לחזור לחיים תקינים? האם יכול להיות שהבלוטות הלימפה המעט מוגדלות הן עקב הדלקות שאני סובלת מהם?
    אודה מאוד לקבלת חוות הדעת שלך.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים?

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים? - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    05/01/2016

שילוב של כאבי מפרקים ותלונות במערכת העיכול מובילות לחשד למחלת קרוהן או מחלה דקתית אחרת של מערכת העיכול. יתכן והממצאים בCT יכולים להתאים. סלאזופירין היא תרופה שיכולה לעזור. יתכן ויש מקום, במסגרת גסטרואנטרולוגית טובה, לביצוע קולונוסקופיה ובדיקות נוספות לשלול או לאשר את האבחנה.
    מעבר לכך חשוב להבין עד כמה דלקת מהפרקים פעילה- על סמך הבדיקה הגופנית, מדדי הדלקת ובדיקות דם אחרות, הדמיות וכמובן אופי התלונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר מאמץ
    אור
    31/12/2015

בת 50 עם שבר מאמץ בעצם המסרק בכף הרגל, שנגרם כנראה עקב חבלה מינורית ביותר, ולמרות זאת ההחלמה מאד איטית. צפיפות העצם תקינה וכך גם סידן בדם, ויטמין D ואלקליין פוספטאז. האם יש טעם לבדוק גם PTH או בדיקה אחרת? האם יכול להיות קשור לבעיה ראומטולגית (יש לי תסמונת רינו קלה וכן השימוטו).

לקביעת תור
    סגירה
    שבר מאמץ

הוספת תגובה

• שבר מאמץ - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    01/01/2016

שלום אור
    אין קשר בין שברי מאמץ ומהלה ראומטולוגית ספיציפית
    כן השפעת של טראומה , לפעמים טיפולים ספיציפים כמו סטראוידים
    בתנא שאין לך סימני אוסטואולורוזיס
    אין טעם לבדיקותנוספות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפסוריאזיס ארטיטיס באמצעות שמן CBD
    שהם
    26/12/2015

הומלץ לי על ידי מטפל תזונתי לברר לגבי טיפול בדלקת מפרקים באמצעות שמן CBD שמופק מקנביס. האם שמעת על זה? האם מומלץ? האם את מכירה את ההליך הבירוקרטי להשגת מרשם? תודה

הוספת תגובה

• טיפול בפסוריאזיס ארטיטיס באמצעות שמן CBD - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    26/12/2015

במידהשמטפל תזונתי ממליץעל טיפול בשמן- כנראה הוא צריך גם לדעת או לפחות להסביר על תהליך לקבל את שמו
    קננביס לא טיפול מקובל לדשלקת פרקים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה