מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סלאזופיריןשאול24/12/2015
שלום,
יש מצבים שבהם סלאזופירין יכול להועיל לA.S?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלאזופירין - תגובה
ד''ר אנה קופרמן26/12/2015שלום יוגב
AS מחלה דלקתית אוטו אממןונית ,
חוץ מפגיעה דלקתית בשלד
יש מצב של תהליך דלקתי בפרקים בדרך כלל גדולים כמו ברך , קקרסול
ארחד מאפשרקויות טיפול ב סלזופירקין
אמנם היום מקובל טיפול ביולוגי - במצב של AS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביומירה לפסוריאסיז ארתריטיסדורית20/12/2015
אני מטופלת ביומירה הזרקה פעם בשבועיים
אחרי כל הזרקה אני מרגישה שיפור במשך 9 ימים אבל אחרי עד ההזרקה הבאה חלה החמרה רצינית של תפקוד הגוף נוקשות קושי בהליכה וכאב.. האם ניתן לקבל את התרופה פעם בשבוע?
האם יש סיכון בלקבל את התרופה פעם בשבוע?
ברצוני לציין שכבר השתמשתי במטטרקסט ערבה ורמיקייד לפני יומירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביומירה לפסוריאסיז ארתריטיס - תגובה
ד``ר יונתן וולמן20/12/2015צריך לבקש אישור מקופ"ח, אני בספק אם יתנו. אולי יש מקום לשקול מעבר לתרופה אחרת שניתנת פעם בשבוע (אנברל). אפשרות נוספת היא לבדוק רמת נוגדנים כנגד התרופה (הגוף מייצר אותם) ואת רמת התרופה עצמה (נעשה רק בחלק קטן מהמעבדות, בעיקר בבי"ח) וזה יכול לעזור בהחלטה על שינוי הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות למחלות ראומטיותג.18/12/2015
איזה בדיקות גנטיות אני צריכה לעשות כדי לשלול מחלות בתחום הראומטולוגיה?
האם הן יוכלו להחליף את הבדיקות שנותן הראומטולוג בקופ"ח (crp וכו')?
האם הבדיקות הגנטיות האלה מכסות את כל המחלות בתחום הראומטולוגיה או שיש גם מחלות בתחום שהן לא גנטיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות למחלות ראומטיות - תגובה
ד``ר יונתן וולמן20/12/2015הבדיקות הגנטיות אינן לאבחנה אלא כלי שעוזר באבחנה, ואין הן באות להחליף בדיקות אחרות, כמו מדדי דלקת או נוגדנים אוטואימונים.
ממה שיודעים היום יש כמה בדיקות גנטיות בשימוש, למשל:
HLA-B27 למחלות דלקתיות של עמ"ש
HLA-B5 לבכצ'ט
בדיקות גנטיות לקדחת ים תיכונית (FMF)
ויש הרבה בדיקות שהם בגדר מחקר בלבד ואינן חלק מהליך האבחון.
צריך לזכור: אבחנה של מחלה נעשית בשקלול של: רקע משפחתי, תלונות המטופל, בדיקה גופנית, בדיקות עזר (כולל בדיקות גנטיות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אם אני לא נשאית של הגנים
ג.01/01/2016אבל אם אני לא נשאית של הגנים האלה ובכל זאת מדדי הבדיקות crp ו-f8 מעל המסגרת או מדדי בדיקות אחרות , האם יתכן שיש מחלה כשהסינפטומים כאבי שרירים וכאבים מידי פעם בעצמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לANKYLOSING SPNDYLITISשאול17/12/2015
שלום,
לבני בן ה21 התגלתה לפני כשנה A.S, והראומטולוגים טוענים שמדובר במחלה קלה שפגעה באופן קל באגן ועמוד השדרה, ובאופן קל בגידים ובENTHESIS. (אם כי, הENTHESITIS במקומות מרובים).
שאלתי היא- האם העובדה שהראומטולוגים טוענים שמדובר במחלה קלה, אז גם הטיפולים שעומדים לרשות המחלה יהיו יעילים יותר למי שיש לו מחלה קלה יחסית?
זאת אומרת, מחלה קלה היא גם קלה יותר לטיפול?
(ודרך אגב NSAID מכמה סוגים לא עזרו לו)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לANKYLOSING SPNDYLITIS - תגובה
ד``ר יונתן וולמן20/12/2015הי. צריך לשים לב למינוחים: מחלה קלה לפי ההדמיה יכולה להיות מחלה קשה מאוד למטופל שסובל. ההחלטה על טיפול למחלות מסוג זה מתבססת בעיקר על תלונות המטופל.
לא מכיר קשר בין חומרת ההדמיה לתגובה לטיפול, אם כי הגיוני שצריך להיות קשר כזה.
אם בנך סובל ממחלה פעילה, יש מקום לשקול טיפול ביולוגי בבולמי TNF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםאני17/12/2015
ערב טוב,
מאובחנת עם מחלה אוטואומנית לא ברורה עדיין ועם פיברומאילגיה.
בימים האחרונים יש לי שוב קשיון קשה באצבעות הידיים שנמשך בבוקר בערך שעתיים ומשתחרר במשם היום עם הפעילות , תמיד כאוב, אני משערת שיש התלקחות ולכן ניגשתי לעשות בדיקות דם אבל מדדי הדלקת אומנם עלו אך בתוך הנורמה .
האם יכולה להיות התלקחות שלא מופיעה בבדיקות הדם?
אני די מפוחדת מהעובדה שאני אגיע למצב שהיה לי לפני שנה ולא אוכל להיות עצמאית שוב לתקופה מסויימת , אנא הכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד``ר יונתן וולמן20/12/2015אני חושב שאם הבדיקות תקינות, זה תמיד סימן טוב.
יכולים להיות מצבים בהם יש מחלה דלקתית פעילה עם מדדי דלקת תקינים במעבדה, אולם אלו מצבים פחות שכיחים.
קיימת אפשרות שאם הבדיקות תקינות והתלונות מחמירות שלמעשה הפיברומיאלגיה דומיננטית ויש מקום לטפל בה (טיפול בכאב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין מחסור בויטמין די לשלשול ובעיה בשריריםעדי14/12/2015
האם יש קשר בין מחסור בויטמין D בבדיקת דם ( 6 מתוך מינימום 20 כדי שיהיה תקין, ואח"כ לאחר טיפול פומי של טיפות ויטמין די, עלה ל-11 לאחר 3 חודשים, והמשכתי ליטול עוד ויטמין די מבלי לבדוק לכמה עלה בבדיקת דם) לבין שלשול כרוני בכל יציאה ולא במשך היום, והתכווצויות שרירים וגם כאבי שרירים וכאבים בעצמות לסירוגין לכמה שניות?
עשיתי בדיקות crp כדי לשלול ראומטולוגיה ועוד בדיקות והכל תקין. גם בדיקת emg תקינה.
אני מבררת כאן כי לאחר שזה עלה ל-11 ושהמשכתי לקחת תקופה נוספת טיפות ויטמין די מבלי לבדוק לכמה עלה בבדיקת דם, הפסיקו השלשולים לחלוטין והייתה הקלה משמעותית בעניין השרירים ועכשיו 3 שבועות לאחר שהפסקתי לקחת ויטמין די, חזרו השלשולים.לכן אולי יש קשר. הפסקתי לקחת ויטמין די כי לא היה באפשרותי לקנות כשלא הייתי בארץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין מחסור בויטמין די לשלשול ובעיה בשרירים - תגובה
ד``ר יונתן וולמן15/12/2015חסר ויטמין D שכיח מאוד ויכול להיות מוסבר ע"י דיאטה ו/או חוסר ספיגה במערכת העיכול. מבחינה זו השלשולים יכולים להיות גורם לחוסר ספיגה ולהצביע על בעיה במערכת העיכול שכדאי לברר.
מחסור בויטמין D יכול להיות קשור לכאבים בשרירים.
כדאי לבדוק גם צליאק ומאגרים אחרים כמו B12, חומצה פולית וברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עדי18/12/2015תודה. הבנתי נכון? מחסור בויטמין די זו לא סיבה לשלשול כרוני בכל יציאה? (יש לציין שרק ביציאה פעם ביום ולא במשך כל היום כמו בקלקול קיבה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך את עזרתך ...היי13/12/2015
אני כבר 3 חודש בצרה הזאת קוראים לי בן 26 פעיל מינית שרף לי מאוד במתן שתן נתנו לי זריקת לשריר הישבן ו 4 כדורים נגד גנורייה וכלמדיה מחשש למחלת מין בבדיקת שתן נמצא דם בשתן וזיהום כולשהו עשו אולטרסאונד של הכליות שהיה תקין יש לציין שכל זה היה בחדר מיון באמריקה פה אני נמצא אחרי המיון הלכתי לאורולוג לבדוק תערמונית אחרי בדיקה רקטלית הוא אמר שהוא ״לא רואה כלום שמרשים אותו״אחרי עוד ביקור שהסימפטומים של שריפה בשתן ורגישות באשכים(זה הסימפטומים שהיו לי באותו זמן לפניי חודש ) לא חלפה הוא נתן לי אנטביוטיקה ל30 יום(דוקסילין) שלא עזרה בכלום חוץ מלעשות לי כאב בטן שראיתי שהאורולוג הזה לא עושה תעבודה שלו כמו שצריך הלכתי לאורולוג אחר שלקח לי שתן בבדיקת סטייק שראה שיש לי דם בשתן וזיהום המליץ לעשות ct של כליות ותרביות שתן ונתן לי עוד אנטיביוטיקה גדולת טווח לעוד 14 יום בשם levofoxacin שלחתי תשתן לתרבית אחרי יומיים אמרו לי שכלום לא גדל בשתן אני כבר מתוסכל ולא יודע מה קורה לי בגוף עשיתי בדיקת std וHIV שיצאה נקיה, עשיתי ct לכל האיזור התחתון שיצאה נקיה לא אבנים בכליות לא שום דבר, הסימפטומים נכון לעכשיו הם:קושי במתן שתן זה אומר שאני צריך ממש ללחוץ כדי שיצא השתן וגם אז הוא יוצא בכמות קטנה למעט בבוקר כאבים בגב תחתון כבר 3 שבועות שורף לפעמיים במתן שתן כאב חד בבטן תחתונה כשאני לוחץ על איזור הבטן התחתונה(השלפוחית) אני מרגיש כאב חד שהולך לתוך הישבן אני חושב שזה כאב מהערמונית שמשליח על כל האיזור הזה בנוסף יש לי כאבים במפשעה ובלוטות לימפה נפוחות במפשעה כבר שבוע וחצי, נכון לעכשיו אני לוקח את ה levofloxacin כבר שבועים עדין ממש כואב לי בבטן התחתונה ומרגיש את הכאבים החדים בתוך הישבין שאני לוחץ על הבטן כאב גב תחתון.
2(כל זה היה נכון ללפני שבועים)...עכשיו הסימפטומים שיש לי הם קשיחות בכל שרירי האגן כולל באיזור היריכיים, כאב גב תחתון שלא עוזב,כאבים בכל מפרקי האגן, צריבה במתן שתן במיוחד בבוקר, צריבה אחרי גמירה ,רגישות באשכים שאני נוגע בהם (ללא נפיחות), גירוד ואדמומיות בפי הטבעת שבא והולך כל שבוע, נפיחות במפשעה ובלוטות לימפה נפוחות מעט בשני צדי המפשעה, הוספתי בדיקת אולטרסונד אשכים שיצאה תקינה חוץ מציסטה בהיפדידמיס עשיתי עוד תרבית שתן שיצאה תקינה, עכשיו התנקתי מאנטיביוטיקה ועשיתי שוב בדיקות std שהתוצאות יגיעו עוד שבוע יש לציין שכבר עשיתי בדיקות אילו שיצאו תקינות וגם אם היה לי אחת מהמחלות האילו אחרי כל סוגי האנטיביוטקות שטיפלתי אתם הסימפטומים היו אמורים לעבוד אחות אחת חושבת שזה אולי trichomoniasis וזה הסיבה שהאנטיביוטיקות שלקחתי לא עזרו אני באמת עובד עצות ולא יודע כמה מה לעשות אני לא מצליח לישון בלילה ומתהפך בשינה כי הכאבים בשרירי והמפרקי האגן והירכיים לא נותנים לי מנוח כל עזרה תתקבל בברכה אני הכי מתוסכל מזה שלא מוצאים את המחולל לכל זה ?!
האם תסמונת רייטר יכולה להיות הבעיה שלי כרגע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך את עזרתך ... - תגובה
ד``ר יונתן וולמן13/12/2015יכול להיות שכאבי המפרקים הם תגובה לזיהום אבל נראה שהבעיה העיקרית שאין לה פתרון כעת היא מחלה זיהומית. בהנחה שאין רגישות או הפרעה בתפקודי כליות אפשר לשקול טיפול בתרופות NSAIDS- כמו ארקוקסיה, אטופן, וולטרן ודומים, במקביל להמשך הברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בכתףיעל09/12/2015
שלום.
כבר שלושה שבועות שאני מובחן על ידי הרופאים שיש לי דלקת בכתף עם כאבים שאינם מפסיקים.
לקחתי כדורים אנטי דלקתי בהוראת הרופא מעל 10 ימים. ועדיין ממשיך הכאבים.
כפי איך שזה נראה - יש לי שחיקה במפרק (או בגיד או בשריר, והרופא הפנה אותי גם לפיזיותרפיה) בצילום, ובאולטרסאונד אין עדות לקרע.
השאלה שלי: אם באולטרסאונד יכולים לזהות את השחיקה במפרק?
ועוד שאלה האם באולטרסאונד יכולים לזהות שישנו את הדלקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בכתף - תגובה
ד''ר אנה קופרמן10/12/2015שלום אייל
אולטראסאונד בדיקה צטובה ו חשובה לצורך לאבחן שינויי בכתףכמו קרע בגיד , הסתידויות
בבדיקה אפשר גם לאבחן בעית סחוס
כנראה אתה צריך להמשיך טיפול פיזיאטרפיה ,
חשוב לבצע בדיקה
והמשך טיפול אורטופד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מקצועיתיאיר03/12/2015
ערב טוב דר , סיפור קצת מוזר
בן33 מזה יותר משנה היה לי חשש למחלה אוטואומונית עקב בדיקות דם אימנלוגיות
הרופא הראומטלוגי המליץ על טיפול בפלקווניל
לפני שאני נגש לטיפול ראומטלוגי אני כבר הרבה שנים מטופל בכדור בשם אפקסור150 xr כמוני כמו מליוני אנשים, ומנהל חיים רגליים לגמרי, אבל כל הזמן הדיכאון והחרדה שהיו לי לא היה להם בסיס לקיומם,
בעט טיפול בפלקווניל חודש אחרי התחלתי להרגיש שהדיכאון והחרדה כמעט נעלמו , ספרתי את זה לרופא שלי אך לא הייתה לו תשובה , במשך כל השנה לא היו לו שום מצבי רוח ולא חרדה חד משמעית, לאחר התקופה הזו הראומטלוג מסר לי להפסיק ליטול פלקווניל, ושאין צורך בטיפול, לאחר חודש וחצי של הפסקה הופיעו לי שוב החרדות והדיכאון, שוב התחלתי ליטול פלקווניל על דעת עצמי ושבועיים אחרי הרגשתי מצויין מבחינה נפשית, שוב מסרתי את ההודאה הזו לרופא ומסר לי שאין קשר ויש להפסיק ליטול את התרופה, אחרי כבר כמעט חודשיים בלי ושוב הופיעו לי החרדות והדיכאון
אשמח דר תשובה ממך לגבי הממצאים האלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מקצועית - תגובה
ד``ר יונתן וולמן07/12/2015באמת מקרה מביך.. אין קשר ברור בין פלקווניל לבין מצב הרוח.
אבל..
תיאורטית, אם הביטוי של המחלה האוטואימונית היא שינוי במצב הרוח אזי הטיפול ב"אוטואימוניות" יכול לשפר את התלונה העיקרית.
אתה יכול לפנות עם הנתונים שבידך לראומטולוג אחר לחוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להכוונהאביטל17/11/2015
שלום, סליחה על האורך פשוט אני מנסה לקבל תשובה כמה שיותר מדוייקת כי אני בלחץ מטורף. אני בת 23, שנה לאחר לידה, לפני כ5 חודשים התחלתי להרגיש כאבים בעצמות(לא כאב בתנועה אלא כאב בעצם כשאני נשענת על שולחן, נשענת על הדופן של המיטה) עשיתי בדיקות דם והalk היה 150, לאחר שבועיים 130 ולאחר חודש 133. עשיתי בדיקות כבד והכל תקין, כמו כן עשיתי מיפוי עצמות וראו קליטה קלה בברכיים שטוענים שאלו כנראה שברי מאמץ או שינויים ניוונים בגדר הנורמה. הלכתי לאורטופד והוא טוען שזה לא תחום הטיפול שלו ושאפנה לראומטולוג. יש לי כאבים קלים מאוד בשורש כף היד אך אין קושי בתנועה או כאב מתגבר. בגוף אין כאבים בתנועה אלא אם אני נשענת על משהו. אני בלחץ כל כך גדול שאני לא יכולה לתפקד וכל היום רק חושבת על זה. מה זה יכול להיות ומה עלי לעשות? תודה רבה וסליחה על האורך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להכוונה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן19/11/2015שלום אביטל
לחץ תמיד משפיעה על החמרה כל הסימנים לכן
דבר ראשון את צריכה חהירגע
תמונה קלינית שלך לא ספיציפי מ, לפעמים , אחרי לידה נשים סובלת מתופועות כמו שאת סובלת
כאבי פרקים , לפעמים נמלים בידיים בעיקר
חשובה בדיקה ראומטולוג לצורך לשלול סימנים קלינים ו החלטה לגבי בירור נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להכוונה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן19/11/2015שלום אביטל
לחץ תמיד משפיעה על החמרה כל הסימנים לכן
דבר ראשון את צריכה חהירגע
תמונה קלינית שלך לא ספיציפי מ, לפעמים , אחרי לידה נשים סובלת מתופועות כמו שאת סובלת
כאבי פרקים , לפעמים נמלים בידיים בעיקר
חשובה בדיקה ראומטולוג לצורך לשלול סימנים קלינים ו החלטה לגבי בירור נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריה כרונית ואסטמהיותם15/11/2015
שלום,
מזה כ-7 שנים אני מאובחן כחולה האורטיקריה כרונית ( גרד עז בגוף,דלקות לחמית,נזלת כרונית) ואסטמה לא מאוזנת
לכל מה שציינתי אני מטופל תרופתית.
IGE 480>אימנולוגיה
בין היתר מאז החלה המחלה אני סובל מתשישות,כאבי שרירים, חולשה.
הכאבים-קרסוליים,ברכיים,אגן,גב תחתון, והרגשת קשיון בכתפיים והצוואר (גם בקומה ומנוחה).
ביצעתי מס בדיקות שניתנו ע"י הראמטולוג להלן התוצאות:
מיפוי עצם תקין!
Crp מוגבר (20) (C4-(54
התחלתי סולוזאפרין, ואתופן לתקופה של חודשיים.
השאלה שלי האם יש קשר ישיר בין המחלה האוטואימונית שאני סובל לבין בעיה ראמוטולוגית (דלקת פרקים או גידים)?
והאם יש בדיקות שמאפשרות לדעת בוודאות ולאבחן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה כרונית ואסטמה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן19/11/2015שלום יותם
אורטיקריה כיסימן יכולה להיות חלק מתמונה מחלה אוטואממונית כגון לופוס,סקלרודרמה , פחות דלקת פרקים
במספר רב מקרים , סיבה לאורטיקריה לא ידועה
במידה ללא שום סימן קליני אחר החולה במעקב אללרגולוג , במיקרה שלך אני ממליצה על מעקב ראומטולוג לצורך לשלול בהמשך מחלה סיסטמית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה ותנועות בלתי נשלטות ואדורון13/11/2015
שלום! אובחנתי ע"י ראומטולוג כחולה בפיברומיאלגיה. מזה כ-3 שנים בעת השינה בלילה אני סובל מתנועות אגרסיביות בלתי נשלטות של בעיטות ברגליים, התרוממות על המרפקים וזריקת הגב למעלה. כתוצאה מכך קרעתי מניסקוסים בברכיים, פגיעות בגב ועמוד שדרה שגם כך רגיש ביותר. אני הולך לישון ולא יודע באיזה מצב אקום.עקב הפגיעות החוזרות ונשנות מצבי מדרדר במהירות.א ני בן 61 .לוקח קבוע 200 מ"ג למיקטל ו-0.5 מ"ג קלונקס נגד שריפה בכפות רגליים, דיובן קרדילוק ודיזותיאזיד להורדת לחץ דם, ליטורבה נגד כולסטרול.אני ישן עם מסכת cipap בגלל דום נשימה בשינה.אני משווע לעזרה לעצור את התנועות הללו בשינה. בתודה, דורון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה ותנועות בלתי נשלטות וא - תגובה
ד``ר יונתן וולמן15/11/2015אתה מתאר מצב של resless leg, תסמונת שיכולה להיות חלק מהספקטרום של פיברומיאלגיה אולם זה ענין נוירולוגי ולכן עליך לפנות בשאלה לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FMF אבקת גיינראייר10/11/2015
שלום רב
אני בן 21 סובל מ - FMF מטופל בקולכיצין קבוע 2 ביום 0.5mg
אני רזה והתחלתי שלשום להתאמן במכון כושר ברצוני לעלות במשקל האם ישנה בעיה בלקיחת אבקת גיינר תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FMF אבקת גיינר - תגובה
ד``ר יונתן וולמן10/11/2015לדעתי אין בספרות הרפואית דיווחים על קשר בין האבקה המדוברת לFMF או לכולכיצין.
באופן כללי נראה לי שזה יכול להוות בעיה.
יש דרכים נוספות לעלות במשקל.
מציע להתייעץ עם דיאטנית קלינית מוסמכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי בדיקותשירה08/11/2015
שלום רב
נמצאת בבירור מקיף לתלונות של כאבי פרקים.
אין עדות לדלקת בבדיקות הדם.
כל הבדיקות המקיפות מאוד תקינות למעט ברזל גבוהה(193)
האם יש לזה השלכות לגביי הכאב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי בדיקות - תגובה
ד``ר יונתן וולמן09/11/2015תשובה קצרה: לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותעדי08/11/2015
היי,
אני סובלת מספר שנים מכאבים במרפקים, כתפיים, אצבעות יד ימין. לפני כשנה התחילו כאבים בברכיים ובצלעות. לפני כחודשיים התחילו כאבים חזקים שלא עוברים- נמשכו כחודש וחצי כשבזמן זה לא תיפקדתי כלל. הכאבים התמקדו בעיקר בצלעות ובמותניים הכאב היה מוכר ולכן ציפיתי שירפה בשלב מסוים. בשלב מסוים הרגשתי שהכאבים בצלעות מחמירים לאחר אכילה ולכן התחלתי בבירור גסטרו.
מה שהתגלה זו דלקת בקיבה שלדעת הגסטרואנטרולןגית לא מסבירה את הסימפטומים. בנוסף בבדיקות דם נבדקו ממדי דלקת- שקיעת דם ו-crp שתיהן תקינות. שבוע שעבר היה לי תור לראומטולוג שלצערי הרב בקושי בדק אותי ואמר שזו כנראה תסמונת כאב ושאני צריכה לעשות שינוי באורח החיים כדי להקל. זה הכל, לא נתן אבחנה ולצערי ללא אבחנה ועל סמך ״כנראה זו תסמונת כאב״ מן הסתם לשנות אורח
חיים בעייתי ביותר. מעבר לזה- אני מעוניינת לדעת מה עובר על הגוף שלי, לפני טיפול או כל דבר אחר אני פשוט רוצה תשובות. לכן יש לי מספר שאלות- האם כאשר מדדי הדלקת שציינתי תקינים- ניתן לפסול לחלוטין קיום דלקת? ואם כן- איך זה
שדלקת בקיבה לא משפיעה על ממדים אלה?
בנוסף- במידה וזו אכן תסמונת, מדוע הכאב חזק יותר ביד ימין מאשר בשמאל, הרי זה נובע משימוש. כנל לגבי כל פעם שאני מרימה כבד או כל פעולה אחרת שמעירה או מחזקת את הכאב במרפק ובכתפיים ובאצבעות. כמו כן מאוד כואב לי כשאני מרימה ידיים ואני משדלת לא לעשות זאת. אפילו ישיבה לשולחן שגבוה מעט גורמת לכאבים בכתפיים. והאמת עוד אינספור דוגמאות
שמחמירות את הכאב.. למיטב הבנתי, שאכן מוגבלת בנושא זה, אם לא מדובר בדלקת הכאב לא אמור להחמיר כתוצאה ישירה של רמת שימוש.
אודה מאוד להסבר ואם ניתן להמלצה לראומטולוג קשוב ומנוסה באזור חיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות - תגובה
ד``ר יונתן וולמן09/11/2015אבחנה של מחלת מפרקים דלקתית מתבססת על שילוב של מספר פרמטרים: סיפור משפחתי, אופי התלונות, ממצאים בבדיקה הגופנית ובדיקות עזר- כולל בדיקות מעבדה.
מכאן עולה שמדדי דלקת הם רק מרכיב אחד בדרך לאבחנה של דלקת מפרקים. במילים אחרות, במחלה דלקתית בדיקות הדם של דלקת יכולות להיות תקינות.
לגבי המלצה- כמובן שלא אמליץ בפורום על מישהו ספציפי אבל את יכולה להיכנס לאתרים של בתי החולים ולמצוא שם רופאים מנוסים וטובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראומטולוג מומלצת
יותם17/11/2015שלום,
אני ממליץ על ראמוטולוגית בשם דר ליזה קאלי בחיפה.
עובדת עם קופח מכבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
א08/03/2016אני מצטרפת להמלצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)