מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גאוט נצחי...גליה19/11/2012
שלום וברכה,
אחי לוקח לגאוט אלוריל 300 מג,(כבר שנתיים) ובנוסף בזמן התקף הוא נוטל כולחיצין (חצי מג פעמיים ביום) המצב הוא כזה שכבר שבועים שהוא לוקח את שתי התרופות , היתה קצת רגיעה , ושוב חזרו הכאבים למרות הכולחיצין,
מה עוד אפשר לעשות, הוא מקפיד בעניין תזונה ושתייה מרובה,
הוא כבר מיואש לגמרי,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאוט נצחי... - תגובה
ד''ר אנה קופרמן20/11/2012בזמן התקף חריף של גאוט אפשרי לעלות מינון כולכיצין
בנוסף במידה שתיפקודי כליות תקינים אפשרי טיפול ב תרופות אנטידלקתיות מסוג NSAIDS- כעת ARCOXIA 120 מייג פעם ביום
חשוב לציין שלא כל כאב הוא כאבי דלקתי לכן במקרה הנוכחי חשוב יעוץ רופא- מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
רונן28/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באצבעות כף הידאריאלה19/11/2012
שלום,
אני בן 34. כבר חודש וחצי אני סובל מכאבים בשתי אצבעות כף היד. לא מצליח להבדיל אם זה בפרקים או בגידים. אורטופד נתן לי ארקוקסיה שלא עזרה ולעשות צילום יד (יצא תקין).
מה יכולה להיות הסיבה?
הכאבים מאד חזקים בלילה ובבקרים.לוקח זמן עד שהיד מתחילה להתרגל לכאב ואז הכאב מופיע רק כשאני עושה תנועות מסויימות.
לציין, שלעתים קרובות יש לי נפיחות בברך ימין שעוברת לרוב לבד או עם ארקוקסיה בפעם האחרונה. לפני מספר חודשים גם סבלתי מדלקת חריפה שהתפתחה בגידים המיישרים ביד כתוצאה מתנועה לא נכונה.
האם צריך דווקא לאמן את האצבעות ולעשות תרגילי לחיצה עם כדור או להיפך - להרפות אותן כמה שיותר?
מה עושים? לאן פונים לאבחון נכון ועזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באצבעות כף היד - תגובה
ד''ר אנה קופרמן28/11/2012במקרה שלך מאד חשובה בדיקה ראומטולוג בשביל לשלול מחלה ספציפית דלקתית ו חשוב ביותר לבדוק את כל הפרקים מבחינת תהליך דלקתי
מומלץ ליעוץ ראומטולוגי גם לבצע בדיקות ראשוניות - כולל סייד , שייד CRP
אבל ללא ספק חשובה בדיקה ומעידה לגבי היסטוריה רפואית אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן14/11/2012
שלום בגלל חולשה ברגליים ביצאתי בדיקות כלליות תקינות esr עד 15 יצא 20 crp עד 0.5 יצא 1 בשניים עברו esr תמיד היה על 20 crp פעם ראשונה אני עושה מה עוד כדאי לעשות והאם מדדים אלו עולים בגלל משקל יתר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן16/11/2012חולשה ברגליים יכולה להיות סימן מצבים שונים- טיפול תרופתי , פגיעת עייש , כלי הדם מחלת שרירים
עליה של מדדי דלקת שלך לא גבוהה
משקל גבוה מעלה משמעותי CRP ו שייד
חשוב להתיעץ עם נאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים שגרוניתשירן13/11/2012
שלום,
קיבלתי כדורי סלזופרין. לאחר מכן ביצעתי בדיקות דם ויש לי רגישות לG6PD.
הרופאה הסבירה לי כי מדובר ברגישות ברמה נמוכה וזה בסדר להשתמש בכדורים.
בקופסא של הכדורים כתוב כי אין לקחת את הכדורים במידה ויש רגישות לG6PD. אני חוששת מעט ומפחדת לעשות נזק גדול יותר.
אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים שגרונית - תגובה
ד''ר אנה קופרמן16/11/2012עדיף לא להשתמש בתרופות מסוג סלזוםירין- כאשר מדובר ברגישות ל G6PD
יש מגבן תרופות אחרות ולכן אני ממליצה להתיעץ עוד פעם עם רופא ולהחליף תרופה
למרות רגישות ל G6PD לא כולם מפתחים תגובות קשות לכן את לא צריכה לדואג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאוטרבקה07/11/2012
שלום
בעלי בן 67 סובל מגאוט כבר שנים, בשנתיים האחרונות הוא לוקח אלוריל,ובכל זאת יש התפרויות של הגאוט, במקרים כאלה הוא מוסיף קולחיצין עד לרגיעה, השלה היא כמה זמן הוא יכול להשתמש בקולחיצין(חודשים? שונים?) בלי שייגרם לו נזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאוט - תגובה
ד''ר אנה קופרמן07/11/2012בהתקפים חוזרים של גאוט מקובל טיפול בשילוב - אללוריל ו קולכיצין
בזמן לקיחת תרופות חשוב לעקוב אחרי תיפקודי נכבד ו כליות ו סייד במקרים שינווים חשוב להפסיק
טיפול בקולכיצין - יכול להימשך לפי צורך שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם RNP ו RNP Aשלי05/11/2012
שלום רב, אני בת 31, נשלחתי לבדיקות דם במסגרת בירור לקראת כניסה להריון נוסף ולאחר שבהריון קודם הייתי בשמירת הריון (במקביל לאישפוזים( בשל צירים מוקדמים משבוע 27 ולידה בשבוע 33. בהריון קודם גם סבלתי מסכרת הריון. הילדה נולדה במשקל 2510. בבדיקת דם שעברתי ביום 16.10 תוצאות RNP 2.9 וRNP A 2.9. בבדיקה מיום 30.10 RNP 2.6 U ו RNP A 2.6. מה המשמעות של תוצאות הבדיקות? (על פי בדיקת הריון ביתית אני בהריון רך בעת ביצוע בדיקת הדם ביום 16.10 לא הייתי בהריון)
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה קודמת
שלי05/11/2012אציין כי איני סובלת מתסמינים או כאבים כלשהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם RNP ו RNP A - תגובה
ד''ר אנה קופרמן06/11/2012RNP אחד מבדיקות למחלות אוטו- איממוניות
עלית RNP שלך לא משמעותית ולא אבחנתי בלי סימנים קלינים מתיאמים ובלי בדיקות דם נוספות- כנראה פרט לRNP בוצעו בדיקות אחרות והם בנורמה
אין קשר של עלית RNP כעת ו בעיות בהריון קודם
י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן05/11/2012
בן 37 חולה סכרת חודשיים כאבים ברגליים וחולשה בדיקות דם כלליות תקינות בדיקת נירולוג תקינות מה עוד לעשות אני דואג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן06/11/2012חולשה ו כאבים ברגליים יכולים להיות סימנים מספר בעיות - כולל שימוש בתרופות
מחלות זהומיות בעיקר מחלות וירליות
במהלך סכרת יכולה להיות פגיעה בעצבים פריפרים
במידה וסכרת חדשה כנראה תלונות הנייל קשורות לתרופות - לא לסיבוכים מסכרת
אני ממליצה לבצע בדיקות כמו- TSH , CPK, CMV + EBV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית04/11/2012
שלום רב
אני בת 67. בבדיקת דם - uric acid - 7.18. לאימי היו אבנים בכליות ודלקת במפרקי האצבעות. יש לי כאבים במפרקי אצבעות הידיים כאשר אני מתעוררת בבוקר אבל בהמשך היום הכאבים חולפים.
האם דיאטת דלת פורינים יכולה להוריד את ערכי הבדיקה ?
האם מומלץ להתחיל טיפול תרופתי כדי למנוע החמרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן04/11/2012רמה URIC ACID 7.18 - לא תמיד סיבה להתקפי מחלת גיאוט
סיפור שלך אישי - לא מתיאם למחלת תגיאט
חשוב לבצע בדיקות נוספות כמו שייד, CRP , RF ולהיבדק עי ראומטולוג לצורך אבחנתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן04/11/2012חשובה בדיקה רופא- ראומטולוג עם תוכנית לצורך בירור וטיפול
דיאטה חשובה במצב של מחלת גיאט
לפעמים עלית URIC ACID קשורה לטיפול תרופתי שמקבל חולה כגון טיפו ב משתן- לכן חשוב להתיעץ עם מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SIMPONIA01/11/2012
בת 77
חולת לב
( מאוזנת ע"י תרופות ל- ל/ד וסטטנים)
מידי פעם פלפיטציות
לוקה בדלקת פרקים שגרונית מעל 25 שנה
( נכון לעכשיו במצב מודלק מאוד ואי יכולת לנוע)
טיפול בתרופות ה-קו הראשון לא עזרו
עוברת לטיפול ב-Tumor necrosis factor
הומלץ : SIMPONI
שאלות:
1מה הם אחוזי ההצלחה
-לפי מעקב /מחקר טיפול ב SIMPONI בלבד לגיל השלישי שנמצאים במצב סוער של הדלקת ( ללא מתן תרופה /ות נוספת !)
2 - האם הטיפול השכיח/מומלץ הוא שילוב של SIMONI +תרופה מהקו הראשון?
3 - האם חולים בגיל השלישי צפויים לתופעות לוואי יותר חריפות ובאחוזים גבוהים יותר
4 - מקריאה באתרים רפואים מקצועים הבנתי שה- SIMPONI היא במקום השלישי מסך תרופות TMF מוצלחות שהמוצלח ביותר הוא ה- etanercept לאחריו ה-certolizumab
האם נכון הדבר
והאם 2 התרופות הנוספות ניתנות לחולים בארץ?
בתודה מראש
A* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SIMPONI - תגובה
ד''ר אנה קופרמן02/11/2012SIMPHONI אחד מתרופות מקבוצה ANTI TNF
נכון להיום כבר 4 תרופות מקבוצה
מומלצים עי משרד הבראיות
SIMPHONI נכנסה לסל לאחרונה
גיל לא היתגדות לטיפול ב ANTI-TNF
חשוב לפני שימוש לשלול תהליכים דלקתיים , מחלות אונקולוגיות ,מחלת לב מתקדמת מבחינת איספיקת לב קשה
הצלחה לטיפול ב ANTI TNF גבוהה 72-74 %
במיוחד בשילוב עם MTX
כנראה במקרה הנוכחי טיפול ב SIMPHONI - המלצה ראומטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראומטיק פיברגיל30/10/2012
בגיל 10 אובחנתי בראומטיק פיבר ,ומאז אני מטופל באנטיביוטיקה פעם ביום ,6 שנים ,זה רציתי לדעת עד כמה זה הכרחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראומטיק פיבר - תגובה
ד''ר אנה קופרמן30/10/2012ראומטיק פיבר - היא מחלה שמופעה כתוצאה מזהום חידקי מסוג סטרפטוקוק
בדרך כלל סימנים פגיעה בפרקים , לב ו כליות קרוב למחלה זהומית כי מניעה התלקחות
מקובל טיפול באנטיביאטיקה בדרך כלל קבוצת פניצילין - פעם בחודש זריקה
או סוג אחר כשאר ידוע על תגובה אללרגית לפניצילין
טיפול מניעתי בדרך כלל ממשוך - לפחות עד גיל 18
לצורך הפסקת טיפול מניעת חשוב לחזור לבדיקות כולל אקו לב חשוב ביותר
במידה שאין פגיעה לבבית מבחינת מסתמים אז אפשר להפסיק
בכול זאת להפסיק טיפול מנעתי אפשרי רק אחרי יעוץ עם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיאנוח של הבדיקהדורה28/10/2012
שלום.אני מבקשת לפענח תוצאת בדיקת הדם.התור שהזמנתי לרופא ראומטולוג נקבע לעוד כחודשיים וחצי ואני מודאגת מתוצאות הבדיקה.בנוסף הייתי מעוניינת לדעת האם את ממליצה על בדיקות נוספות על מנת שאוכל לבצע אותם ועם התוצעות אוכל להגיע לרופא ראומטולוג.להלן הבדיקה:
anti rpn > 8,,ana positiv , anti ds dna negativ, antiribosomalp 0.3 ai, anti rnp a >8,anti sm<0.2,anti sm rnp 0.3 ai,anti scl 70 <0.2, anti rnp 68 <0.2, anti ro (ss a) 0.4 ai, anti cromatin <0.2 ,anti jo <0.2,anti centrom b <0.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיאנוח של הבדיקה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן28/10/2012בין הבדיקות - בדיקה ANA חיובית , שאר בדיקות ברשימה תקינות
במידה שאין סימנים קלינים - כעת אין צורך בבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאטיק ארטריטיסר.ר24/10/2012
שלום,
מזה עשור ארטריטיס על רקע פסוריאזיס,\לאחרונה קבלתי יומירה שהטיבה משמעותית את מצבי אך עשתה לי בעיות נאורולוגיות והטיפול הופסק,
כעת חושבים על ערבה בשילוב MTX כיוון שאינני יכולה לקחת שום תרופה ממשפחת אנטי TNF
אשמח לשמוע חוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאטיק ארטריטיס - תגובה
ד''ר אנה קופרמן24/10/2012בין תופעות לוואי קבוצת חוסמ TNF ידוע על פגיעה נאורולוגית לעתים רחוקות
במידה שהיו תופעול לוואי נאורולוגיות לאחד מקבוצה עדיף לא להשתמש בתרופות מסוג ANTI-TNF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ר.ר28/10/2012מה בדבר שילוב ערבה +MTX ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר אנה קופרמן28/10/2012בדלקת פרקים שיגרונתית ו בדלקת פרקים על רקע פסוריאזיס- אפשרי טיפול ב שילוב MTX ו ארבה
טיפול יעיל
חשוב לעקוב אחרי תיפקודי כבד ו כליות במשך טיפול הנוכחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה מונוציקליתמידן18/10/2012
מה פירוש מחלה מונוציקלית בהקשר לדלקת מיפרקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה מונוציקלית - תגובה
ד''ר אנה קופרמן19/10/2012דלקת פרקים מחלה כרונית ,סיסטימית , במהלך מחלה במיוחד תחת טיפול יכולה להיות הטבה קלינית ומעבדתית - אז מצב נקרא מצב של רמיססיה- שיפור יציב , אך קיימת אפשרות של חוסר תגובה לטיפול -אז המצב לא משתפר לא קלינית ולא מעבדתית ומחלה דלקתית נקראת מונוציקלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה מונוציקלית
מידן20/10/2012האם פירוש הדבר שיתכן ומחלת המיפרקים יכולה להיות מחלה דלקתית רגילה - מונוציקלית - שהופיעה באופן חד פעמי? והיא עשויה להיעלם. בעיקר אם בדיקות דם מראים שהמחלה היא לא כרונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה מונוציקלית - תגובה
ד''ר אנה קופרמן28/10/2012דלקת פרקים יכולה להיות כיתוצאה ממחלות זהומיות - וירליות - דלקת פרקים תגובתית בחלק מקרים המחלה מבחינת קלינית ו מעבדתית יכולה להיעלם , אך כן יכול להיות המשך הצורה מחלה כרונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים?dvorit13/10/2012
לפני כחצי שנה ארטרוסקופיה בברך בגלל חשד לקרע במיניסקוס. בניתוח לא נמצא קרע אך הייתה הרבה רקמה חולה שנשלחה לביופסיה.בתשובה היסטופתולוגית נרשם
finding suggestive of rheumatoid arthritis
בבדיקות מעבדה ש"ד 32 crp- תקין.ה RF ANA שליליים. anti ccp שלילי.
למעט בדיקתIMMUNOGLOBIN M-630 וPEPנמצאו פסי השקעה קטנים מכדי אפיון.
סובלת מכאבי מפרקים בשתיים מאצבעות יד ימין ושורש כף יד שמאל ובברך שנותחה עדיין יש כאבים.בילדותי סבלתי מנגעים פסוריאטיים בקרקפת.
הומלץ לי להתחיל בטיפול של סלזופירין בהדרגה מ0.5 גר' ועד ל2 גר'. האם יש בדיקת טסט לרגישות לסולפה?
בהיותי תינוקת קיבלתי כמויות עצומות של סולפה בעירוי בגלל חיידק קולי בשתן. חוששת שאולי פיתחתי אלרגיה לסולפה.
במידה ואתחיל בטיפול ותופיע אלרגיה , ניתן להפסיק את הטיפול במיידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים? - תגובה
ד''ר אנה קופרמן15/10/2012מחלה דלקתית פרקים לפי תמונה קלינית ו מעבדתית קשורה ל סוג SERONEGATIVE ARTHROPATHY על רקע מחלת עור-PSORIASIS
טיפול מתיאם כעת - סלזופירין ממינון 500 MG ליום עם עלית הדרגתית עד 2 GR ליום
במידת אללרגיה או תופעות לוואי מסוג אחר נתן להחליף ל מטטוטרקסת - MTX או ארבה -ARAVA
אין התנגדות לטיפול בסולפה-סלזופירין- למרות הטיפול בעבר
אך אסור טיפול ב סולפה במקרה חוסר G6PD
טיפול תרופתי עם תמונה נוכחית חשוב עם מעקב צמוד אחרי תמונה קלינית ו בדיקות מעבדה - כולל סייד ותיפקודי כבד ו כליות
במידה ללא תגובה לטיפול הנייל ניתן להתחיל טיפול ביולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאוט וחומצה אוריתרמי11/10/2012
שלום רב,
אני סובל מגאוט ורמת חומצה אורית גבוהה. טופלתי ע"י 100 מ"ג אלוריל ללא השפעה והמינון הועלה ל-300 מ"ג. תחת 300 מ"ג רמת החומצה האורית ירדה והיא כעת בטווח הנורמה, אך התקפי הגאוט נמשכים. יש לציין כי במקרה בדיקת הדם שהראתה את הערך הנורמאלי נלקחה ממש בעיצומו של התקף גאוט חריף. מה יכול להיות ההסבר לכך וכיצד מומלץ לטפל בגאוט במצב שתיארתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאוט וחומצה אורית - תגובה
ד''ר אנה קופרמן15/10/2012התקפי גאוט בדרך כלל קשורים לרמה גבוהה של חומצת שתן, אך ידועים מקרים של התקפי גאוט ברמה נמוכה אפילו תקינה
חשוב לציין לפי מחקרים טיפול ב אללוריל במיוחד בהתחלה יכול להשפיע על התקפי גאוט
לכן חשוב לשלב טיפול ב אללורי עם קולכיצין - COLCHICINE במינון 0.5 MG פעמיים ביום
וכמוכן מאד חשוב לשמור על דיאטה ו שתיה מרובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון של בעלי ממליצה על מורינגה
אפרת13/11/2012כבר שנה שהוא צורך 4 כפיות ביום, שתיים בערב ושתיים בבוקר ואחרי ארבעה חודשים רמת ה- URIC ACID ירדה ל- 7 מ- 9.7.
ממליצה על אבקה עם טחינה, טעים למדי.
זה ממש הציל את בעלי!!!!
איש קשר גילעד ברק 0504433614
בברכה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלעד לא משווק שנה את המורינגה.
משה16/11/2012בטח טעית בשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)