מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפואה אחרת לדלקת פרקיםטומי23/07/2012
אני בת חמישים סובלת מדלקת פרקים שגרונית מספר שנים ומטופלת בזריקת רמטוקסט 15 פעם בשבוע,ועירוי רמירקד 500 פעם בשישה שבועות.העירוי גורם לי להרגיש טוב כחודש וחוזר חלילה.
היות וברצוני לנסוע לחו"ל בעוד כחצי שנה לילדי למשך שנה אבקש תשובתכם האם ברפואה אלטרנטיבית/סינית ישנם פתרונות למחלה שיאפשרו לי לחיות לפחות באותה איכות חיים וללא החמרה מיותרת. מה בעצם מומלץ (הלכתי לאיבוד מעודף המאמרים באינטרנט ) האם מולצת שיטה מסויימת או שילוב והאם יש שיטה לאבחנה ראשונית אובייקטיבית איזו שיטה עדיפה)
כוונתי להתחיל בטיפולים בארץ וכך בחו"ל אוכל להמשיך
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה אחרת לדלקת פרקים - תגובה
פרופ' שאול סוקניק23/07/2012שלום טומי
לדעתי אין תחליף רציני לעירוי הרמיקדבברכה
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול משולב בדלקת פרקים
טומי23/07/2012תודה פרופסור ומובן לי שרמיקד תרופה איכותית, אבקש רק את עצתך במידה ואני
בכל זאת מאד מעוניינת לנסוע לילדי (לפני כשנה הייתי כחודשיים והרגשתי נהדר)
האם ניתן למשל לקבל טיפול רמיקד כל 4-6 חודשים ובמקביל להסתייע בחו"ל בטיפול אלטרנטיבי (מדובר בארה"ב מדינה מודרנית).מה עצתך?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה אחרת לדלקת פרקים - תגובה
פרופ' שאול סוקניק24/07/2012כבר עניתי לשאלתך. ניתן להתחיל את הטיפול בארץ ולהמשיכו בחול השאלה היא רק מי יממן את נטיפולים.בשלה זאת תאלץ לפנות לקופת חולים שלך שאמורה לממן את הטיפולים.
בכבוד רב
פרופ' סוקני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים ועלייה לארץמודי20/07/2012
שלום, אשתי ואני גרים כיום בניו יורק, אנחנו בשנות ה-60 לחיינו ומעוניינים לעלות לישראל. אשתי חולה בדלקת מפרקים שגרונית קשה ומטופלת ב-orancia. האם התרופה נכללת בסל התרופות בישראל? כמה היא עולה אם לא? האם ישנם מומחים מספיק טובים לטיפול במחלתה של אשתי פה, בארץ? אנחנו חוששים שאם נעלה לכאן, יתדרדר הטיפול הרפואי בה ונתקשה לשלם על תרופות
נשמח לעצתכם
תודה
מודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים ועלייה לארץ - תגובה
פרופ' שאול סוקניק20/07/2012שלום רב
התרופה אכן נכללת בסל הבריאות אבל אני משער שצריכה לחלוף תקופה מסוימת מאז שהתחלתם את החברות ועד שהקופה בה בחרתם תהיה מוכנה לאשר לכם את הטיפול.
כדאי להתייעץ עם נציג הקופה בקשר לכך.
בישראל יש מספיק מומחים לטיפול בסוגים השונים של דלקות מפרקים וזאת איננה בעיה כלל וכלל
בכבוד רב,
פר4ופם' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין מחלת בכטרב לקוליטיסדוד12/07/2012
אני בן 53 סובלממחלת בכטרב מגיל19 אים כול הנזקים בעמוד שדרה והחלפת מפרק רגל ימין טופלתי בעבר במאות כדורי ויוקס וגם זריקות יומירה כיום נוספו לרשימת מחלותי גם פסוראסיס וגם קוליטיס אני מבקש לדעת האם יש קשר בין המחלות החדשות לבין מחלתי הבסיסית והאם כדורי הויוקס יכולים או הם גרמו לקוליטיס לפרוץ אנא תשובתך אני על סף כמעט יאוש ומפחד מהבאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין מחלת בכטרב לקוליטיס - תגובה
פרופ' שאול סוקניק12/07/2012סימפטומים של קוליטיס יכולים להיותחלק ממחלת בכטרב. אני לא חושב שכדורי הויוקס גרמו לקוליטיס
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון ותוצאות סרולוגיותשלמה09/07/2012
שלום,
אבחונים שגויים בעבר ע"י פרופסורים של מחלת קרוהן (טיפול שלא הועיל), ירדו מהאבחנה, בבדיקות בשנה האחרונה: דלקות במעי הגס, תריסריון ובקיבה, בנוסף הליקובקטור שלא הצליחו להדבירו(אנדו+קולונוסקופיה). לא מוצע כעת שום טיפול והמצב למעט גזים ורגישות לחלב ומוצריו, ושמן עדיין קיימים). כנראה IBS.
אובחן גאוט על סמך URIC ACID וכאבים בכפות הרגליים, טיפול בALORIL ו COLCHICINE שלא הועיל וירדו מהאבחנה. לעומת זאת נשארתי אני עם הכאבים באותם מקומות. בירור ראומטוגי טוען שוב לפיברו מיאלגיה ונוטל ELTROLET במינון נמוך שגם הוא אינו עוזר לכאבי הפרקים. (נטלתי כבר לפני 10-15 שנה את התרופה הזו שלא עזרה).
last week blood test results: ANA positive ANA titer plus plus
( SM/RNP 1.1 AI (0.0-0.9
שאר הנוגדנים הספציפים שליליים כולל SM ו RNP (כל אחד לחוד)שאר הבדיקות למדדי דלקת שליליים כולל CPK ESR, C3 C4 RFו כו..
בנוסף גם דלקות בגידים והתפסות של אצבעות כף היד והרגליים הכוללות כאב רב לאורך הגידים עד המרפק ושחרור רק ע"י היד השנייה או חפץ כלשהו. טיפול באמבטיות פראפין וסד לא הועיל.
השאלה האם הנוגדנים הפעם עוזרים במשהו לאבחון ומה הכיוון שצריך להיות לדעתך?
בדיקות נוספות מעבר לבדיקות הרבות אותן עברתי?
יש לציין שהיום עשיתי מיפוי עצמות(מצ"ב סריקה) וישנם מוקדים בברכיים, בכפות הרגליים ובכתפיים. כלומר לדוגמה הכאב מתחת לבוהן רגל ימין שעל סמך מיקומו והכאבים(בתוספת URIC ACID) נתן אבחנה של גאוט לפני שנים רבות, מופיע שוב במיפוי נכון להיום. יש ציין שטיפול בנוגדי דלקת מסוג אינדומד מועיל לטווח קצר, אך ארקוקסיה אינו מועיל.
בנוסף גם בברכיים יש מוקד במיפוי וב MRI נזק אוסטאוכונדראלי 13 מ"מ. (ביום יום מוגבל מאד בעלייה וירידה, כאבים לעיתים עזים באמצע הלילה)
האם לדעתך שאיבה של נוזל כלשהו מאיזורים כואבים עשוייה לעזור באבחנה?
(עדיין אין תשובה רשמית למיפוי).
בתודה, שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון ותוצאות סרולוגיות - תגובה
פרופ' שאול סוקניק10/07/2012שלום שלמה
לצערי לא אוכל לתת לך תשובה מלאה כי אין תחליף לבדיקת רופא ראומטולוג וכל בדיקות המעבדה פחות חשובות לגבי קביעת האבחנה.באם אינך מרוצה מהראומטולוג שלך אוולי כדאי שתיקח חוות דעת נוספת מראומטולוג אחר.
בכבוד רב,
פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מיפוי עצמותגל09/07/2012
בוצע מיפוי + spect לאחר הזרקה תוך ורידית
של tc-mdt
m99 -17 mci
במפוי כלל את כל השלד.
spect של אזור : ברכיים
במפוי :
קיימת קליטה מוגברת קלושה באספקט הפמורלי של ברך שמאלית בלוחית הצמיחה הפמורלית .
אין לראות קליטות פתולוגיות אחרות בברכיים .
קליטה קלה כנראה ב- spinous process של חוליה L5 - כנראה תנוחתי.
בסיכום :
הקליטה בברך שמאלית הינה קלושה ביותר ויתכן על רקע תנוחתי.
אין לראות קליטות פתולוגיות אחרות בברכיים .
כמובן שאני אפנה לאורטופד - אני רוצה עוד חוות דעת מפה בבקשה .
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מיפוי עצמות - תגובה
פרופ' שאול סוקניק09/07/2012שלום גל קשה לנתח תשובה של מפוי עצמות ללא התיחסות לממצאים הקלינים על כן אין ביכולתי לתת תשובה יותר טובה ואמינה\
פרופ סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקילוזינג ספונדליטיס מה עוד אפשרעמיקם נביס08/07/2012
אני סובל מאנקילוזינג ספונדליטיס, גופי מגיב גרוע הן לטיפול ב NSAID והן לטיפול בנוגדי TNF ותופעות הלוואי מהן בלתי נסבלות.
רציתי לדעת מה עושים בשלב זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקילוזינג ספונדליטיס מה עוד אפשר - תגובה
פרופ' שאול סוקניק08/07/2012שלום עמיקם
ישנן תרופות רבות ממשפחת התרופות הביולוגיות האם כל התרופות נוסוו?
אני מציע שתדברעל כך עם הרופא המטפל שלך
בכבוד רב, פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיה לדלקות וכן לא נרפאות לבדאלמוני03/07/2012
היה לי דלקת בגב קרוב לעשר שנים, הייתי צריך לקחת אטופן פלוס אפידורל ועוד תרופות כדי להפטר מהדלקת, גם בשורש כף היד יש לי דלקת שלא עוזבת אותי הרבה זמן, משום מה תהליך ההבראה הטבעי מדלקת לא קורה אצלי
וכן נראה לי שאני בקלות חוטף דלקת גם ללא אימוץ מוגזם של השרירים.
מה לדעתך כדאי לעשות?
באיזה תחום של הרפואה השאלה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטיה לדלקות וכן לא נרפאות לבד - תגובה
פרופ' שאול סוקניק03/07/2012שלום אליעד
השאלה שלך קרוב לוודאי היא בתחום הראומטולוגיה ולכן אני ממליץ שתפנה לרופא ראומטולוג
בכבןור רב,
פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגלייםר.ר.02/07/2012
שלום רב,
שנים עם פסוריאטיק ארטרטיטיס,
מזה כשישיה חודשים נוטלת יומירה עם שיפור משמעותי.
בשבועות האחרונים צריבה עד שריפה בכפות הרגליים
מרגישה כאילו הולכת על גחלים-ביצים.
אין נפיחות וגם לא כאב שדומה למשהו שקשור לפרקים
האם התופעה מוכרת?
מנוחה לא עוזרת. לעיתים אף מתעוררת מכך הזמן שינה
לא כאב אלא שריפה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים - תגובה
פרופ' שאול סוקניק02/07/2012שלום ר.ר.
אני לא מכיר תופעה כזאת בדלקת מפרקים שקשורה בפסוריאזיסץ האם אתהכ סובל ממחולות אחרות למשל סוכרת?
כדאי שתשאל את הרופא (הראומטולוג) המטפל שלך את השאלה הזאת כי אם התופעה נגרמת על ידי דלקת של החתולית-fascia אזי כן התופעה יכולה להיות מוסברת על ידי הדלקת שיכולה גם לפגוע בחיתולית של כף הרגל
בכבוד רב
פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים בברך לאחר זריקהרועי27/06/2012
עברתי תאונת דרכים לפני שנתיים עם שבר בטיביאל פלטו ומאז אני מקבל זריקת סינוויסק אחת לחצי שנה עקב כאבים, אך בזריקה האחרונה לאחר כשבוע מהזריקה נוצרו אצלי נוזלים (לא נוזל דמי) בברך בכמות של כ60 סמ"ק ללא כל חבלה או טראומה לברך, שאבו לי את הנוזלים ומאז הנוזלים לא פוסקים ומופרשים אל המפרק,
1.ממה נוצרו ההפרשות שבוע לאחר הזריקה כי זה לא פעם ראשונה שאני מזריק סינוויסק?
2.איך אפשר להפסיק און לגמרי ללא הזרקת קורטיזון?
3.האם זה עלול להפוך לדלקת מפרק כרוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים בברך לאחר זריקה - תגובה
פרופ' שאול סוקניק27/06/2012תשאל את האורטופד שהזריק לך כי יכולות להיות סיבות רבות להצטברות של נוזל לאחר הזרקה.
בכבוד רב, פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים בברך לאחר זריקה
רועי29/06/2012איזה מן סיבות יכולות להיות אם תוכל לפרט.. ואיך אפשר להיפטר מזה לתמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקים בת 2 וחצי-הטיפול?מיטל23/06/2012
ביתי בת 2 וחצי חלתה בדלקת רב מפרקים.לאחר הזרקת קורטיזון מס פעמים למפרקים הפגועים והתפשטות הדלקת למפרקים קטנים{זרת}שלא הועילו.הוחלט על טיפול במטוטרוקסט.
הרופא אמר שבמקרה ולא יעזור המטטורוקסט אז נעבור ליומירה.{הבנתי שזה בגלל שיקולי סל הבריאות..כי היא מתחת לגיל 4!!.}.רציתי לדעת,האם כדאי לי להתעקש לקבל את היומירה ישר??יש לי דרכים להשיג אפילו אם זה לא בסל,מי יכול לענות לי בכנות???הילדה חייבת קודם את המטוטרוקסט ???מה יותר יעיל???תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרקים בת 2 וחצי-הטיפול? - תגובה
פרופ' שאול סוקניק26/06/2012שלום מיטל
אני מציע לך לסמוך על הרופא הראומטולוג שמטפל בבתך. אני לא מומחה לראומטולוגיה ילדים.
בברכה פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםעמית20/06/2012
נראה לי שיש לי דלקת קלה בכתף כתוצאה מחדר כושר.
כמה זמן לדעתכם אני צריכה לנוח במינימום? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר מרב לידר20/06/2012עשרה ימים בכרך ולהפנות שאלות נוספות בנושא זה לאורטופד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים- כמה זמן!?אורלי12/06/2012
לדודה שלי החלה דלקת פרקים קשה.. אנחנו עדין בשלבים של לגלות איזה סוג... אך ככל הנראה זאת דלקת הפרקים הקשורה לפסוריאזיס כי הופיעו לה פצעי פסוריאזיס.. הבעיה היא שעוד חודש אנחנו יוצאים לטיול ארוך בחו"ל ורציתי לשאול תוך כמה זמן בערך לא חובה בדיוק מספיק בממוצע עובר כזה דבר? אנחנו ממש בלחץ כי היא לא מתפקדת כלכך ולא תוכל לצאת ככה לטיול ואנחנו גם לא נצא בלעדיה.. ובנוסף מה אפשר לעשות בינתיים עד שנקבל את תוצאות בדיקת הדם בכדי להקל על הכאב או על הקושי בתפקוד.. אשמח לתשובה מהירה.. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים- כמה זמן!? - תגובה
פרופ' שאול סוקניק12/06/2012שלום אורלי
אם האבחנה נכונה זאת דלקת שבדרך כלל לא חולפת לגמרי והופכת ברוב המקרים לכרונית. כמובן שישנם היום טיפולים יעילים מאד לדלקת אבל גם הם בדרך כלל לא מביאים לריפוי שלם אלא להפוגה שיכולה להיות לעיתים ממושכת ואפילו ממושכת מאד..
בכבוד רב,
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהאור10/06/2012
שלום רב!
רציתי לשאול האם כאבים בבטן התחתונה הם אחד מהתסמינים של המחלה? או שמא עליי לבדוק את הכאב במישורים נוספים.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה - תגובה
פרופ' שאול סוקניק11/06/2012שלום אור
כאבי בטן תחתונה הם אחד מהסימנים של פיברומיאלגיה אבל לא האופיניים של התסמונת הזאת וכמובן שיכולים להופיע בעוד מספר רב של מחולת. עדיף שתבדקי אצל ראומטולוג.
בברכה,
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרתכם בפיענוך בדיקותטל07/06/2012
שלום רב הופנתי לבדיקות הנ"ל לאחר מס שבועות בהם אני סובלת מפריחה לא מוסברת כאבים בכל הגוף וחולשה עצומה קבעתי תור לראומטולוג בעוד כחודשיים אשמח אם תוכלו לעזור לי בהבנת מצבי הבריאותי
תודה מעומק ליבי
ANA POSITIVE
ANTI DS DNA 6.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*
Borderline
ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 0.30 AI ( 0.00- 0.90) (..*......)
Negative
ANTI RNP-A 0.30 AI ( 0.00- 0.90) (..*......)
Negative
ANTI SM 0.20 AI ( 0.00- 0.90) (.*.......)
Negative
ANTI SM/RNP 5.60 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 68 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)
בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרתכם בפיענוך בדיקות - תגובה
פרופ' שאול סוקניק07/06/2012שלום טל
הבדיקה לכשעצמה לא אומרת מאומה.יכולות להיות סיבות רבות לתוצאות חריגות של הבדיקה.
ישנה גם אפשרות שמדובר בלופוס.אבל המחלה לא נקבעת רק על סמך הבדיקה הזאת. בסכום רצוי שתלבני את תוצאות הבדיקה עם הראומטולוג שלך
בכבוד רב,
פרופ' שאול סוק ניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפלקונילדבי06/06/2012
אני אובחנתי כסובלת מדלקת פרקים ומטופלת כבר 3 שנים בפלקוניל פעמיים ביום.
כיום אני מרגישה מצוין.
האם יש סיכוי שאפסיק עם הפלקוניל או שאצטרך ליטול אותה כל חיי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפלקוניל - תגובה
פרופ' שאול סוקניק06/06/2012לדבי שלום
באופן עקרו ני אפשר תמיד להפסיק את התרופה הזאת אבל קיים סיכויי שהמחלה תחזור . עדיף תמיד להתייעץ עם הראומטולוג המטפל, מכיוון אניני יודע מה האבחנה ואם עדיין יש ממצאים שהמחלה פעילה
בברכה
פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)