מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- R.A ?פנינה08/10/2012
שלום רב וחג שמח, כמה שלאות בבקשה.
- מה זה דלקת פרקים סרו נגטיבית?
בעבר אובחן אצלי דבר כזה עם פיברומיאלגיה משנית. טופלתי עם פרדניזון ועוד כמה תרופות (היה משהו נגד קדחת כמדומני)
אחרי שירדתי יותר מ-50 ק"ג (!) התסמינים נעלמו.
בזמן האחרון התופעה של כאבים וקשיון בידיים חוזרת... הייתכן הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר R.A ? - תגובה
ד''ר מרב לידר09/10/2012דלקת מפרקים סרונגטיבית או אחרת לא חולפת מירידה במשקל, מבורכת ומשמעותית ככל שתהיה.
היות והכאבים התחדשו כעת יש להבדק ולקבוע אם מדובר במחלה דלקתית, ניוונית או שמא אלו כאבים של פיברומיילגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאקים ברגל ימיןנדב05/10/2012
היי,
אני בן 30 מת"א
כבר שבוע וחצי יש לי קנאקים ברגל ימין.
יש לציין שעשיתי יום אחד הליכות של למעלה מ12 קמ,יום אחכ נחתי,
ויום אחרי עשיתי הליכה של 3 קמ למרות הקנאקים והכאבים,
יום אחרי זה הייתי במועדון ורקדתי כל הלילה,אחכ הבנתי שצריך טיפול
אז שמתי ג'ל וולטרן,לא עזר,שמתי בנגיי יומיים,לא עזר,מיים רותחים לרגל
לא עזר,ואפילו מנוחה של כמה שעות לא עזרה.
אני היפראקטיבי,ולא יכול לשבת הרבה בבית ובכלל
אני מכור להליכות רבות ק"מ,ואני אוהב ספורט
הקנאק נשמע כשאני מקפל את כפות האצבעות של רגל ימין עד הסוף
ואז מיישר אותן בחזרה ויש קנאק.
עיקר הכאבים מתרכזים בכף הרגל הקדמית.
יש לציין ששנים מרובות אני הולך קמ ברגל
לא ימים רצופים,אבל בהחלט הולך,ואף פעם לא קרה לי דבר כזה.
מה עליי לעשות ?
בתודה מראש
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאקים ברגל ימין - תגובה
ד''ר מרב לידר05/10/2012בעקרון קנאקים אינם סימן למחלה אך נשמע שהגזמת בפעילות גופנית. תתאמץ לנוח... ניתן להעזר בחבישה אלסטית למספר ימים. מנוחה של מספר שעות אינה מספיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנדרום אפלה ודלקת פרקיםטובה04/10/2012
ד.נ הנני מאובחנת כסובלת מאפלה (קרישיות יתר)
מזה תקופה הנני סובלת מכאבים מתגברים בפרקים הגדולים ובעיקר אחרי שינת לילה
שאלתי היא האם יש קשר בין כאבי הפרקים לקרישיות יתר?
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנדרום אפלה ודלקת פרקים - תגובה
ד''ר מרב לידר05/10/2012קרישיות היתר עצמה אינה גורמת לכאבי מפרקים אך לעיתים קרובות יחסית היא נלווית למחלת מפרקים. רצוי לעבור הערכה ראומטולוגית לאחר בדיקות דם ראשוניות אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת בכטרבדני04/10/2012
שלום רב,
לאחר חודשים ואפילו שנים רבות של כאבי גב תחתון ללא ממצאים קליניים,ועוד תופעות שהחלו לצוץ בחומרתם לאחרונה כגון אצבעות נפוחות בבוקר,כאבים במקומות שונים בעמוד השידרה עם הקרנה חזקה לחזה ולצוואר כאבים שלמעשה כמעט ומשתקיםך את היכולת בתיפקודית שלי,השינה בלילה לא שינה,עמידה לאורך זמן בלתי אפשרית ועוד..מחקר שעשיתי באינטרנט לתופעות בגופי עלה בליבי חשד כבד שמה מדובר במחלת בכטרב,רופא המשפחה די גיחך על אבחנתי מאחר וצילומי הרנטגן שעברתי היו אמורים "לגלות" את המחלה.אני עדיין בשלי ואשמח לדעת האם לדעתך יש מקום לבירור נוסף ומקיף של הכאבים מהם אני סובל.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת בכטרב - תגובה
ד''ר מרב לידר04/10/2012לא סביר שהצילומים ימצאו תקינים לחלוטין במחלה ממושכת.
אתה יכול לפנות לאורטופד להערכה ראשונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרואיליאטיסיונית01/10/2012
שלום רב,
אני בת 34 ואבחנתי על ידי ראומטולוגית כסובלת מסקרואיליאטיס. האבחנה נעשתה גם בעזרת MRI. עשיתי גם בדיקת HLAB27 שיצאה שלילית. מעבר לכאבי האגן והרגל לא סובלת מבעיות עיכול, פסוריאזיס וכו'.
אני סובלת מהתקפי כאב כאלה כבר כ-8 שנים שבאים והולכים.
התלונות העיקריות שלי הן כאב באזור הישבן והאגן שמקרין לרגל. משתפר במנוחה. הבנתי שיש 2 סוגים של סקרואיליאטיס: 1) על רקע דלקתי 2) על רקע לא דלקתי.
שאלותיי:
1. אם הפגיעה אצלי אינה על רקע דלקתי (לפי התסמינים), מה יכול לגרום למחלה?
2. האם מותר לי לבצע פעילות גופנית או שזה עלול להחמיר את המצב ?
3. האם יש טיפול כלשהו שיכול לפתור את הבעיה אחת ולתמיד? או שרק טיפולי שיכוך כאב?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
יונית02/10/2012ההקרנה לרגל היא פחות בצורת כאב אלא יותר מעין תחושת נימול והרדמות של הרגל..... האם ייתכן מצב כרוני שכל הזמן הכאב בעכוז חוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרואיליאטיס - תגובה
ד''ר מרב לידר04/10/2012שלום רב,
התסמינים אמנם אינם קלאסיים אך רק על פי התיאור לא ניתן לקבוע אם מקור הכאב מכאני או דלקתי.
התמונה ב- MRI יכולה לסייע באבחנה.
לידות, ביחוד אם טרואמטיות, יכולות לגרום לשינויים ניווניים במפרקים אלו שלעיתים מלווים בכאב.
אין מניעה מביצוע פעילות גופנית אך יש להשתדל להמנע מעומסים על הגב התחתון. מכל מקום, אם לאחר פעילות הכאב מוחמר לפרק זמן ממושך (מעל שעה) משמע הפעילות לא התאימה לך.
אפשר להעזר בהזרקה ישירות למפרק ולעיתים רחוקות יותר, אם משתכנעים שהכאב מכאני ואין ברירה אחרת, בניתוח קיבוע של המפרק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANA חיובילילי27/09/2012
בני בן 9 חודשים ,שמזה 3 שבועות סובל מכאבים כנראה בגב עם ירידה בתפקוד המוטורי. הפסיק לשבת ולזחול בבדיקות: שקיעת דם 70
CRP-21.5
ANA-חיובי
ANTI RNP-1.2 נורמה עד 0.9
ANTI RNP-A-1.2 נורמה עד 0.9
טרטמבוציטים 921.000
מזה שבועות רבים יש לו חום 38-40
למרות שבגילו הוא כבר אכל אוכל מוצק כיום רק מעדיף יניקה
חסר מנוחה בוכה,לא ישן כמו שצריך
מה דעתך? אשמח לעזרתך. המון תודה וחג שמח!!!!!!!
+ הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ANA חיובי - תגובה
ד''ר מרב לידר27/09/2012אני ממליצה על בירור באשפוז.
רפואה שלימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בברךערן24/09/2012
בני בן ה 15 חלה בדלקת מפרקים פסוריאטית, זה הופיע רק בברך ימין, בצורת נפיחות ונוזל, לאחר שכשבועיים לפני כן התחיל אימוני סקוטים. אין הגבלות תנועה. כמעט ואין כאבים, גם כשמשחק כדורסל.באם.אר.אי לפני חודש וחצי ולפני שבועיים, אין שינוי במצב. אין פגיעה בסחוסים. ראומטולוג אומר שאין בעיה בסחוסים. בבדיקה האורטופד שמע רעש (חלש) של שפשוף בעת כיפוף הברך ולדבריו יתכן שיש פגיעה בסחוס למרות שלא רואים ב אם.אר.אי. האם רעש כזה יכול להעיד לנזק בסחוס? מה חומרתו? האם לחולי דלקת מפרקים ככלל יש סחוס פחות טוב? האם יותר חשוף לפציעות?
התחיל טיפול במטרוטקסט, לפני כשבועיים, לאחר שזריקת אנברל שקיבל לפני כחודש וחצי, לא שינתה את המצב.
הוא שחקן כדורסל. בינתיים הפסיק להתאמן.האם יוכל לחזור לאימוני כדורסל עצימים (כ 15 שעות בשבוע, כולל אימוני כוח) כמו לפני כן, כי הוא רוצה להיות שחקן כדורסל מקצועני.האם מחלה זו מסכנת את הברך, הסחוס, או סיכון אחר, אם ימשיך בכדורסל בעצימות גבוהה? אם שוב יפצע, הניתן יהיה לתקן את הסחוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בברך - תגובה
ד''ר מרב לידר24/09/2012שלום לך,
כשהמפרק מודלק רצוי לא להתעמל וודאי לא אימון אינטנסיבי.
דלקת לא מטופלת עשויה לגרום לנזק לסחוס במשך הזמן.
הסבירות שקיים נזק משמעותי לסחוס בנוכחות מחלה צעירה ואם.אר.איי תקין - נמוכה.
תיאורית, אם המחלה תהיה בשליטה מליאה יוכל לעשות הכל אם כי כשיש דלקת מפרקים ברקע אימון אינטנסיבי או פציעה יכולים לעורר התלקחות.
בשלב ראשון, שימתין עם האימונים עד שהדלקת תחלוף גם אם אינה מלווה בכאב משמעותי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פסוריאטית
רונן28/11/2012בן 17,סובל מפסוריאזיס קלה מאד. סבל מדלקת פסוריאטית בברך עם נוזל ונפיחות. אחרי מספר חודשי טיפול (מטוטרקסט וארבה) הדלקת, המים והנפיחות חלפו. האם חזרה לפעילות ספורטיבית תחרותית אינטנסיבית (כדורסל לרבות אימוני כוח שכרוכים בכך, כמו סקוטים) יכולים לגרום להתפרצות מחודשת של הדלקת בברך או בכלל? האם טראומה ממשחק כדורסל יכולה לגרום להתפרצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פסוריאטית - תגובה
ד''ר אנה קופרמן28/11/2012במקרה הנוכחי דלקת ברך כנראה מפסוריאזיס ו לכן תגובה טובה לטיפול
טראומה יכולה לגרום לבעיות בפרקים כולל נפיחות ו נוזל בלי תהליכים דלקיים ספציפי
במידה שכעת מצב טוב
אפשרי פעילות ספורט , כמובן להתחיל בהדרגה ולמנוע כמה שאפשר פגיעת גידים , רצויות בעיקר בברך - שימוש במגן ברך , לפני פעולה תרגילים לחיזוק שרירים- בעיקר ארבע ראשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- POLYMIOSITISישראל22/09/2012
בן 48,אובחנתי כסובל מ-POLYMIOSITIS בשנת 96 וטופלתי במשך שנה בקורטיקוסטרואידים.
במשך השנים היו תקופות שהמחלה חזרה עם ערכי CPK גבוהים וחולשת שרירים בגפיים התחתונות.
לאחרונה התגברו כאבים בברכיים וצילומים הדגימו OA וניוון מתקדם בפרק הברך ואין נוזל/סחוס ואני מועמד לאוסטיאוטומיה סופרקונדילרית בברך שמאל.
האם הטיפול בקורטיקוסטרואידים במינון גבוה תרם לנזק בברכיים ולנזקים נוספים שנגרמו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר POLYMIOSITIS - תגובה
ד''ר מרב לידר22/09/2012טיפול בסטרואידים לא אמור לגרום לשחיקת סחוס. קרוב לודאי אין קשר בין שתי הבעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- halus valgusדניאלה19/09/2012
שלום רב,
בת 58 סובלת מהתחלה של
halus valgus
האם קיים טיפול כדי לעצור את הצמיחה?
בתודה, דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר halus valgus - תגובה
ד''ר מרב לידר21/09/2012מדובר בבעיה ניוונית על פי רב.
כדאי להתיעץ עם אורטופד כף רגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בברךאור19/09/2012
מה המובן למונח הרפואי: undifferentiated seronegative spondyloarthritis
שנרשם לאחר ברור רפואי של נוזל בברך???
הרבה תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל בברך - תגובה
ד''ר מרב לידר21/09/2012המונח מתיחס למחלת מפרקים דלקתית המאופינת במעורבות מפרקים גדולים לרב בצורה לא סימטרית (למשל ברך וקרסול בלבד). לעיתים מלווה בכאבי גב דלקתיים. קיים קשר בין המחלה לסיפור אישי או משפחתי של מחלת עור בשם פסוריאזיס, מחלות מעי דלקתיות ועוד. במקרה שלך כנראה יש רמזים שזה הכיוון אך לא ניתן להגדיר חד משמעית ולכן ההקדמה undifferentiated
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת ריינו משניתעופר18/09/2012
אובחנתי כסובל מתסמונת ריינו משנית אך עדיין לא ברור לרופאים משנית למה . נאמר לי שלרפואה הקונוונציונלית אין מה לעשות. מחפש מרפאים אלטרנטיביים. האם מישהו עבר טיפול שכזה? האם יש המלצה לטיפול?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת ריינו משנית - תגובה
ד''ר מרב לידר18/09/2012מוזר. כשקובעים משנית - בדרך כלל מדובר בריינו נלווה למחלה ראומטית מוגדרת. אם לא מצאו מחלה שכזו היו מגדירים כראשונית. הטיפול החשוב והיעיל ביותר הוא שמירה על חום הגוף (לא רק קצותיו אלא גם ״ליבתו״). יש גם טיפולים תרופתיים. ניתן להעזר בביופידבק- אולי לזה הפנו אותך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RHEUMATOID FACTORריקי13/09/2012
יצא לי בבדיקת דם RHEUMATOID FACTOR 254 אני מאוד לחוצה. מה זה אומר? שיש לי דלקת פרקים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RHEUMATOID FACTOR - תגובה
ד''ר מרב לידר15/09/2012חשוב לדעת למה ביצעו הבדיקה.
אם את סובלת מכאבים ונפיחות במפרקים אז קרוב לודאי שכן. עם זאת, לעיתים נלקח כשגרה פחות ספציפית ואז המשמעויות עשויות להיות שונות. חשוב לראות אם זו החריגה היחידה או שיש נוספות. אם ביצעו לך בדיקה של ACPA במסגרת אחד מבתי החולים ומה הסיפור המשפחתי שלך... בקיצור, דורש שיחה והמשך בירור של הראומטולוג. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי קצת
ריקי19/09/2012יש לי כאבים במפרקי אצבעות הידיים בבוקר. אח"כ זה עובר.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי קצת - תגובה
ד''ר מרב לידר21/09/2012כאב בבוקר שחולף בהמשך מרמז על דלקת. יתכן ומדובר בהתחלה של דלקת מפרקים שגרונתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מפרקים ממושכיםדנה13/09/2012
הנני בת 33, ובגיל 18-20 סבלתי משתי אפיזודות של דלקת מעי בנות כ- 3 חודשים כל אחת. בקולונסקופיה אובחן שאני סובלת מקוליטיס כיבי.
כשנה-שנתיים לאחר מכן התחלתי לסבול מקישיון בוקר בכפות הידיים והרגליים.
לפני כשנה ילדתי לראשונה, ובמהלך השנה האחרונה התחלתי לסבול מכאבים חמורים ביד שמאל בשינה, ומכאבים עמומים לסירוגין במהלך היום. כך שאינני מסוגלת לישון על צד שמאל כלל. אציין שאם אני מניחה כרית מאוד עבה בין הרגליים או ישנה על כרית מאוד גבוהה, הכאבים פוחתים משמעותית עד כדי שהם אפילו די נעלמים.
אינני יודעת אם זה קשור, אך אני שמאלית, ובהנקה ובטיפול בבני, אני אוחזת בו על צד ימין, ולכן ראשי פונה ימינה (מתיחה של צד שמאל בעורפי, בתדירות מאוד גבוהה במהלך היום).
בשבועות האחרונים החלה החמרה בכאבים שאני חשה - בפרקי הקרסוליים וכפות הידיים וכן בפרקי האצבעות אני חשה בכאבים גם במהלך היום. בפרקי הקרסוליים הכאב חמור מאוד בהליכה. אינני יודעת אם יש קשר, אך אציין שעורי יבש מאוד בעיקר בפרקי כפות הידיים.
החלטתי לבסוף לבדוק את הנושא, ובבדיקות דם שביצעתי, אין ממצאים חריגים ב- ESR (=16), בפקטור הראומטי (=6.7) או ב- CRP (=קטן מ- 0.5mg/ml).
אני אובדת עצות... מה יכול לגרום לכאלה כאבים?? לאיזה רופא ללכת? אני חוששת שזה ביזבוז זמן להגיע לראומטולוג בהתחשב בכך שכל הבדיקות מצביעות על כך שהכל תקין.
ספירות הדם תקינות, וכן פרמטרים אחרים כגון ליפידים/ אנזימי כבד/ המוגלובין וכו'.
אציין כי רמות ה- B12 והחומצה הפולית שלי תמיד במעקב, ומדי כמה חודשים אני צורכת כדורי ויטמין מפאת רמות נמוכות מהנורמה בשני הויטמינים האמורים.
אשמח על כל עצה מושכלת...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מפרקים ממושכים - תגובה
ד''ר מרב לידר15/09/2012דנה שלום,
תיאורך, הגם שהינו מפורט, אינו חד משמעי אבל אין ספק שכאבים ממושכים במפרקים ומחלת מעי דלקתית מחייבים הערכה ראומטולוגית, גם כשכל בדיקות הדם תקינות! זה לא שולל בעיה דלקתית. ממליצה לשקול טיפול בתרופה ממשפחת ה- NSAIDS כדוגמאת ארקוקסיה, אטופן, סלקוקס וכו׳ ובמקביל לקבוע תור לראומטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rsdתיתי11/09/2012
מה התסמינים ל-rsd בכף הרגל?האם מדובר בכאבים חזקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר rsd - תגובה
ד''ר מרב לידר12/09/2012כאבים, שינויי צבע וטמפרטורה בעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו מכירדידי10/09/2012
שלום לכם,
אני בת 39, מה שרציתי לשאול הוא האם מוכרת לכם תופעה של פצעים בכפות הידיים, שהם כואבים נורא ונראים עם ראש לבן (ספק שלפוחית) מרגיש כמו קוץ ביד. הפצעים מופיעים לי פה ושם, וכרגע הופיעו בכמות, לפחות ב-7 אצבעות ולפעמים יותר מפצע אחד באצבע...
לוקחת מלפני חודשיים פלקוניל, עקב כאבי פרקים.
מוכרת התופעה, זה קשור לתרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו מכיר - תגובה
ד''ר מרב לידר12/09/2012פלקווניל עשוי לגרום פה ושם לתפרחת אך התיאור שניתן אינו אופייני. כדאי להתיעץ עם רופא עור. יתכן ותהיה לו אבחנה וטיפול. אם לא, ובמידה והתופעה תמשך, אפשר לנסות להפסיק הפלקווניל כנסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)