מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים ברגלייםחנה10/04/2012
אני סובלת חודש מכאבים ברגלייםעשיתי בדיקת מיפוי עצמות וגילו שינויים אוסטיאוארטיטיים קלים בברך ימין וקרסול ימין .קיבלתי תרופה ארקוקסיה 120 מג פעם ביום אבל עדיין אני סוסלת מכאבים.רופא מישפחה טוען שזה התחלת דלקת פרקים ואפנה אותי לרופא ראומטולוג אודה לך אם תגיד לי את פענוח מיפוי עצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגליים - תגובה
פרופ' שאול סוקניק10/04/2012שלום מני
המפויי לא חשוב .אין תחליף לבדיקה גופנית על ידי ראומטולוג שיוכל לקבוע לפי הבדיקה הגופנית אם יש לך התחלה של דלקת מפרקים.
בברכה
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרורפטוקוקוס?ירון04/04/2012
שלום ד"ר.כבר מספר שבועות חש כאבים בפרקי כף יד ימין ולפני שבועיים גם בצד שמאל.בבדיקת Streptolysin 0 (ASLT) Ab נמצא תשובה 273.האם צריך אנטיביוטיקה?(אלרגי לפניצלין),האם יש חשש לפגיעה נוספת(שריר הלב,כליות)?שעדין אינני מרגיש אותה?האם אטופן יעזור?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרורפטוקוקוס? - תגובה
פרופ' שאול סוקניק04/04/2012שלום ירון
אני מציע לך לפנות לראומטולוג על מנת שיחליט אם יש סימנים של דלקת מםרקים ואם יש צורך באנטיביוטיקה.לצערי לא אוכל לתת לך תשובה יותר אמינה ומדויקת מאחר והכל תלוי בתוצאות הביקה הגופנית
בברכה
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרורפטוקוקוס? - תגובה
פרופ' שאול סוקניק10/04/2012שלום רב
אין תחליף לבדיקה על ידי ראומטולוג.
אני מייעץ לך לפנות לראומטולוג כי על ידי הנתונים שנתת לי אני לא מסוגל לתת לך לצערי, תשובות מספקות.
בברכה
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןשירי04/04/2012
שלום לרופאי הפורום,
אני יודעת שבשאלה כזו צריך להיוועץ ברופא המטפל,
אך אני שואלת לגבי ה-בדרך כלל :
מה המינון המומלץ של פרדניזון, אשר ניתן כתוצאה מדלקת פרקים לאישה בת 85 השוקלת 41 ק"ג וגובהה 1.52 ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון - תגובה
פרופ' שאול סוקניק04/04/2012שלום שירי
לצערי איני יכול להשיב לשאלתך מאחר ואיני יודע את מצבה של החולה וממה בדיוק היא סובלת ומה מצבה. מחלות מפרקים שונות מחייבות, בדרך כלל מינונים שונים של פרדניזון. בנוסף, המינון גם נקבע לפי מצבה של החולה.
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים שגרוניתנועה02/04/2012
האם פעילות ספורטיבית אכן יכולה לעזור להקל על כאבי פרקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים שגרונית - תגובה
פרופ' שאול סוקניק02/04/2012שלום נועה
תלוי לאיזה פעילות את מתכוונת ,לאיזה מחלה ומה מידת הפעילות של המחלה.באופן כללי אני יכול לומר כי פעילות גופנית מתונה אינה מזיקה ואפילו חשובה מאחר והיא יכולה לשמור על טווחי התנועה.
בברכה
פרופ' סוקניק שאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לפנות לראומטולוג או לאורטופד?שירי25/03/2012
שלום!בשל כאבי גב תחתון קשים בבוקר ועד להגבלה בתנועה,הופניתי לצילום רנטגן ,שבו נמצא שינויים במפרקי SIJ.כ"כ,עשיתי בדיקת MRI שממצאיו:מפרקים סקרואיליאקליים נראים תקינים,ללא ארוזיות וללא הצרות.לא נראית בצקת בהיקף המפרקים ולא נראית האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד במפרקים או בהיקפם.נראים מס' מוקדים בעלי אות שומן בעצמות הסקרום והאיליום.הגדול בהם בקוטר כ-1.7 ס"מ בסקרום משמאל.כנראה ליפומות תוך גרמיות.ללא האדרה פתולוגית במוקדים אלה.בסריקה סגיטלית של עמוד השדרה נראים מוקדים בעלי אות שומן בחוליות L3 ו L4 כנראה המנגיומות קטנות.שינויים דיסקוגניים מסוג מודיק בהיקף מרווח L5-S1.ללא תהליכים החשודים כדלקתיים בחוליות.לסיכום,ללא עדות לסקרואילאיטיס.
מה משמעות המוקדים בעלי אות שומן?האם עלי לפנות לטיפול אצל ראומטולוג או אורטופד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לפנות לראומטולוג או לאורטופד? - תגובה
פרופ' שאול סוקניק25/03/2012שלום שירי הצעתי לפנות לראומטולוג מכיוון שזאת בדרך כלל בעיה ראומטולוגית וכדאי לדעת מה סיבה לסקרואילאיטיס לפני שמתחילים טיפול (טיפול תרופתי)
בברכה
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
שירי25/03/2012תודה על תשובתך המהירה.נכתב לי ב-MRI ללא עדות לסקרואילאיטיס,ומכאן הסקתי שלא מדובר בדלקת מפרקים.לכן,אודה לך אם תוכל להשיב לי,אם למרות נתון זה,ועל סמך הממצאים שנכתבו "ליפומות תוך גרמיות",עדיין עלי לפנות לראומטולוג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנברל והתקררות נמשכתרחל25/03/2012
הייתי מקוררת מאד שבועים והפסקתי את השימוש באנברל חזרתי לתרופה וכעת כנראה ששוב התקררתי האם להמשיך את הזריקות או לחכות לראות אם יהיה חום ועוד תופעות
אני מבינה שכאשר יש חום כדאי להפסיק את האנברל האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנברל והתקררות נמשכת - תגובה
פרופ' שאול סוקניק25/03/2012שלום רחל
בדרך כלל במקרה של חום עדיף להפסיק את הנברל עד שהחום חולף. בכל יתר התופעות שלך כגון צינון תשאלי את הראומטולוג המטפל בך.
בברכה
פרופ' סוקניק שאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקקים שגרוניתמגי23/03/2012
שלום,
אובחנתי ע"י ראומטולוג כחולה בדלקת מפרקים שגרונית, היום לוקחת פרדניזון 10 מ"ג והומלץ להתחיל לקחת פלקווניל. אחרי התייעצות עם רופא המשפחה ורופא העיניים החלטתי לקבל חוות דעת נוספת מראומטולוג לפני שאני מתחילה לקבל פלקווניל.
אני מאוד רוצה להכנס להריון ומפחדת שהטיפול בתרופות יפגע לי בפוריות.
השאלה היא - אם ואני אחליט לקחת את הפלקווניל תוך כמה זמן אני ארגיש שינוי והפוגה במחלה? האם הכדור מרפא אותי? זה עוצר את המחלה? ומתי אני אוכל להכנס להריון? הגוף צריך להתנקות לפני זה?
בנוסף אני אשמח לדעת אם יש פיתרון לא קונבנציונאלי..
איזו תזונה או איזה ספורט לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרקקים שגרונית - תגובה
פרופ' שאול סוקניק23/03/2012שלום מגי אין שום בעיה להכנס להריון בזמן שאת נוטלת את הכדור. זאת אחד מהתרופות שמותרות לשמוש בזמן ההיריון.את תתחילי להרגיש הטבה לאחר כ-6 שבועות (לא תמיד התרופה עוזרת ואז מומלץ לנסות תרופות אחרות שלא תמיגד מותר להשתמש בזמן היריון.
להערכתי טיפול לא קונבנציונלי או טיפול תזונתי אינם יעילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקפת מפרקים שגרונית- המשך
מלי25/03/2012תודה על תשובתך המהירה.
אשמח לדעת אם פלקווניל ירפא את המחלה, יעלים אותה או יעצור אותה? כאבי המפרקים החלו בינואר ואובחנתי במרץ.. הבנתי שככל שמגלים מוקדם יותר אפשר לעצור את היווצרות המחלה ולהעלימה.
האם לדעתך כדאי לי לקחת אומגה 3?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Raynaud's phenomenonרינת20/03/2012
שלום,
לאחותי (בת 19) יש תופעה שמזכירה Raynaud's phenomenon. בתקופות החורף, אם היא נמצאת זמן של כ-20 דקות בחוץ, עקב החשיפה לקור האצבעות שלה מתחילות להתרחב, להתקשות, ומעט להכחיל או להאדים. זה לא לחלוטין נראה כמו בתמונות האופייניות ל-Raynaud's אך הרופאת משפחה המליצה לבדוק זאת ורק לאחר קבלת התוצאות ללכת לראומטולוג. חשוב להזכיר שתופעה זו קיימת אצלה כבר שלוש שנים ורק בתקופות החורף.
רציתי לדעת אילו בדיקות ניתן לעשות לבדיקת מחלות אוטואימוניות אליהן קשורה תופעת ה-Raynaud's או בדיקות אחרות שקשורות לתופעה זו, ואם אפשר אז גם אילו מהן ניתן לבצע דרך קופות החולים?
בנוסף, ממה שידוע לי Raynaud's יכולה להופיע שנים לפי התפרצות מחלות אוטואימוניות דוגמת Scleroderma, לכן רציתי לדעת האם נוגדנים נגד העצמי יופיעו רק בהתפרצות המחלה או גם לפני? כלומר אם הבדיקות לנוגדנים יצאו שליליות, האם בכל זאת בעוד כמה שנים הנוגדנים יוכלו להיווצר והמחלה תתפרץ, ולכן בדיקות שליליות כרגע לא מאשרות שמחלה לא תתפתח בעתיד ולכן יהיה צריך לחזור על הבדיקות בעתיד.
תודה רבה, רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Raynaud's phenomenon - תגובה
פרופ' שאול סוקניק20/03/2012שלום רינת
קיימות סיבות רבות להופעת תסמות רינו. היא יכולה להיות קשורה למחלות אוטואימוניות רבות אבל יכולה גם להיות רק עקב תגובה מוגזמת לחשיפה לקור. היא נפוצה בדרך כלל אצל בחורות צעירות ובריאות (ללא מחלות נוספות). ניתן לבצע את כל הבדיקות הדרושות במסגרת קופת החולים . הבדיקות הן בדיקות דם יחסית פשוטות . תבקשי הפנייה לראומטולוג באם רופא המשפחה לא יתן לך את הבדיקות.
בברכה
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדינזון ודלקת פרקיםשירי19/03/2012
שלום לרופאי הפורום,
סבתא שלי ,בת 85,אובחנה כסובלת מדלקת פרקים.
לאחר ניסיונות לשיכוך כאב ע"י התעמלות/פיזיותרפיה וכו', רופא המשפחה נתן לה כדורי פרדינזון במינון של 5 מ"ג, אחת ליום.
לאחר שלושה ימי טיפול הופיע שטף דם בעין,
האם הכדור הנ"ל יכול לגרום לכך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדינזון ודלקת פרקים - תגובה
פרופ' שאול סוקניק19/03/2012שלום שירי
נדיר ביותר שהפרדינזון במינון כה נמוך ולאחר שלשה ימי טיפול בלבד יגרום לסיבוך זה.
בברכה פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור המפרקיםאבי16/03/2012
שלום רב,
אני בן 30 וכבר כמעט שנתיים שאני מרגיש כאבים באיזור הפרקים/מפרקים (בעיקר בברכיים וכף יד).
אין לי נפיחות וגם לא אדמומיות אבל הכאב קיים והוא בעיקר מתעצם בקור או כאשר אני לוחץ באיזור המפרק סביב.
אני עברתי מיפוי עצמות (אפילו פעמיים) ללא ממצא דלקתי.
כמו כן, גם עברתי צילום רנטגן ולא נצפתה שחיקה או משהו חריג אחר.
אני כבר לא יודע מה לעשות. אני פשוט כבר חסר ישע.
נראה שכאילו כל יום שעובר פשוט כואב יותר.
ניסיתי פיזיותרפיה וזה לא ממש עזר.
יש לציין שאני חולה קוליטיס 4 שנים ומטופל ברפאסל.
מהי ההמלצה? האם צילום US יכול להבחין במשהו שמיפוי העצמות והרנטגן לא מצאו?
מבקש את עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באזור המפרקים - תגובה
פרופ' שאול סוקניק16/03/2012שלום אבי
חלק מחולי הקוליטיס עלולים לסבול גם מדלקת מפרקים. אני מציע לך להבדק אצל ראומטולוג (ולא אצל אורתופד ) כיוון שזוהי בעיה ראו מטולוגית שהאורתופדים אינם בקיאים בה
בכבוד רב
פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבידו רטיקולריסדפנה14/03/2012
שלום רב,
רופא המשפחה איבחן אצלי, לבידו רטיקולריס (livedo reticularis), אשר הופיע בשתי הרגליים באותם אזורים בדיוק (בשוק ובירך).
גיליתי את הפריחה ביום חמישי שעבר.
ממה הפריחה נובעת?
אחרי כמה זמן לערך הפריחה צפויה לעבור?
כיצד ניתן לזרז את "ההחלמה"?
האם הפריחה יכולה להסביר את החולשה/זרמים שאני חשה ברגליים בשבועיים האחרונים? (עם זאת, יש לציין שבסך הכל אני מתפקדת כרגיל)
ושאלה אחרונה, האם הפריחה צפויה לחזור בעתיד?
מתנצלת על ריבוי על השאלות, תודה רבה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבידו רטיקולריס - תגובה
פרופ' שאול סוקניק15/03/2012שלום דפנה
יכולות להיות כמה וכמה סיבות לתופעה שתיארת ולכן אין לי תשובה טובה לכל יתר השאלות שלך. אני מציע שתפני לרופא עור או ראומטולוג כדי לברר את הסיבה לתופעה וכדי להיות בטוח באבחנה.
בכבוד רב
פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת רנולי07/03/2012
שלום רב
אני בת 20 יש לי תסמונת רנו
עשיתי בדיקת דם ולא מובן לי התשובה
anti-dna -10.8
antinuclear ab- Neg
מצ"ב תשובה של הבדיקת דם
מה אומר התשובה של הבדיקות דם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת רנו - תגובה
פרופ' שאול סוקניק07/03/2012שלום לי,
הבדיקה של antinuclear ab היא תקינה
הבדיקה ה-anti dna לצערי אני לא יכול לתת לך תשובה מאחר וכל מעבדה קובעת לעצמה את הטווחים של התקינות של הבדיקה ויש שוני בין מעבדה למעבדה.תבררי מה התקין (בדרך כלל הערכים התקינים מופיעים בסוגריים) .אני משער שגם בדיקה זאת תקינה
בכבוד רב
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקים -גיל שנתייםמיטל05/03/2012
לביתי בת השנתיים גילו דלקת מיעוט מפרקים.ודלקת עינבייה.הזריקו לה קורטיזון לברכיים ולקרסול,אתמול,עכשיו היא מטופלת בטיפות סטרואידים לעיניים וכן בטיפות להרחבה בעיניים.
רציתי לשאול,
האם הדלקת הזאת תחלוף ?
האם ההזרקות יספיקו לה?לפי הסטטיסטיקה זה חוזר או יכול לעבור ולא לחזור יותר?
האם יהיו לה כאבים בברכיים שוב?למרות ההזרקות?האם קור יכול להכאיב לה אפילו שהיא טופלה?
והאם היא תוכל להפסיק את הסטרואידים בעיניים?או שבד"כ זה לא חולף מהר?
יש לי המון שאלות אבל אני יסתפק באלו...אשמח מאד אם תעזרו לי אני אובדת עצות!!
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרקים -גיל שנתיים - תגובה
פרופ' שאול סוקניק05/03/2012שלום מיטל
אני לא מומחה לראומטולוגית ילדים אלא לראומטולוגיה של מבוגרים. בכל זאת המחלה של בתך מוכרת לי הייטב.יש כל הסיכויים שהמחלה תחלוף לאחר מספר חודשים או מספר מועט של שנים .לפעמים מספיק הטיפול עם הזרקות לברכיים .הטיפול בסטרואידים לעיניים לרוב מספיק ואפשר להפסיקו בדרך כלל לאחר שמושגת רגיעה.אם הטיפול בדלקת המפרקים על ידי ההזרקות לברכיים אינו מספיק יש ברשותינו טיפולים נוספים . אני בטוח שהראומטולוג המטפל בבתך הסביר לך את כל הטיפולים האפשריים. אני מציע שאת כל השאלות ששאלת אותי תפני לראומטולוג המטפל בבתך.
בברכה
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בצקתיים על רקע דלקתי בפלטו-משה01/03/2012
שלום רב!
להלן ממצאי הMRI:קרע במיניסקוס המדיאלי בקרן האחורית עם ציסטה פרימנסקלי בגודל כ3 מ"מ
שינויים בצקתיים סובכונדרליים על רקע דלקתי בפלטו הטיבאליס המדיאלי
שינוים דלקתיים סובכונדרליים בפלטו הטיבאליס המדיאלי עם קרן הוריזונטלי בקרן האחורית של המיניסקוס באותו צד.
האורטופד שהייתי אצלו אמר:(לא ציטוט)עקב כך שיש לך יכולת כיפוף מלאה(ללא קליקים) ואינך סובל מכאבים אלא רק בשעת ריצה, אינני ממליץ להוריד לך חלק כה נכבד מהמיניסקוס(קרע הוריזונטלי).והמליץ לי להמנע מפעילויות המביאות אותי לידי כאב.ולהעבור לאופניים שחיה וכו'.
מה אתה אומרים על המלצתו?והאם השינוים הבצקתיים יחדלו והפלטו הטיבאליס יחזור לתקנו בדרך זו?
בנוסף אשמח לשמוע את דעתכם לגבי נעליים מינימליסטיות.והאם דעתכם שונה לגבי אדם רגיל ואלי?ובאופן כללי מה המלצתכם לגבי נעליים במצבי?
אוסיף ואציין שמלבד הסגולה ברגל ימין(כל הנאמר לעיל)גם רגל שמאל לא מקופחת:קרעMM גוף וקרן אחורית.
תודה רבה על עזרתכם, משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בצקתיים על רקע דלקתי בפלטו- - תגובה
פרופ' שאול סוקניק01/03/2012שלום משה
אני מסכים עם חוות דעתו של האורתחופד המטפל שלך למרות שאיני אורתופד אלא ראומטולוג .זוהי בעיקר בעיה אורתופדית. אם אינך שבע רצון מהתשובה שקבלת מהאורטופד זכותך להתייעץ עם אורטופד נוסף.
בכבוד רב
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת רייטרנאור27/02/2012
פרופסור נכבד שלום רב.
אני בחור בן 23. שכבר שנה בקירוב סובל ממה שאובחן ע"' ריאומטולוג כתסמונת רייטר או בשמה העדכני "דלקת פרקים תגובתית"
זה מתבטא אצלי בכאבים קשים בכל איזור האגן ובכפות הרגליים וקרסוליים. בנוסף לכך ישנם כאבים בקצה איבר המין שמתבטאים בעיקר בשריפה\צריבה.
לאחר 3 חודשים של טיפול ב2גרם סלזופירין ביום שלא עזר כלל.
התחלתי טיפול ביומירה. היום 3 חודשים לאחר השימוש ביומירה ישנו שיפור. אך עדיין הכאבים קשים מנשוא ולא מאפשרים תפקוד יומיומי כלל וכלל.
יש לציין שMRI אגן הצביע על סקרואיליאטיס דו צדדית. (כחלק מהתסמונת)
שאלתי היא. אם אני לא מגיב לתרופה יומירה.. האם יש עוד מה לעשות כדי לשפר את מצבי ולנסות להגיע להחלמה?
או שאני צריך להשלים עם מצבי העגום ופשוט להרים ידיים..
כבר נואשתי לחפש פיתרונות..
הרופא שלי שוקל להתחיל לטפל בסטרואידים דרך הוריד..
אני כבר לא יודע מה ניתן לעשות כדי לגרום לדלקות להרגע.. בנתיים אני סובל מאוד.
אשמח אם תוכל להכווין אותי להמשך ולתת לי את חוות דעתך בנושא
ועוד שאלה קטנה.: האם ידוע על כאב בפין כחלק מתסמונת רייטר??
מצטער על השאלה הארוכה.. פשוט אני כבר עובד עצות!
תודה רבה רבה!
נאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת רייטר - תגובה
פרופ' שאול סוקניק27/02/2012לנאור שלום,
מוקדם עדיין לקבוע שהומירה אינה עוזרת ויש להמתין עוד קצת. אם הטיפול בהומירה לא יעזור ניתן לנסות טיפול נוסף עם אחת מהתרופות הביולוגיות.. אם יש לך צריבה באבר המין האם נלקחו צרביות ואם נבדקה האפשרות של זיהום בקלמידה (סוג מסויים של חיידק ) שמחייב טיפול ממושך באנטיביוטיקה (אפילו עד מספר חודשים). אני לא חושב שטיפול עם סטרואידים יפתור את הבעיה . הוא מקסמימום יתן הקלה לפרק זמן מסוים.
בברכה
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.. עוד שאלה
נאור27/02/2012תודה רבה על התגובה המהירה!!
יש לציין שכנראה כלמדיה זה מה שהתחיל את כל הסיפור המוזר הזה.. אבל טופלתי בדוקסילין בזמנו.. ולאחר עשיתי תרביות מכל הסוגים לכל סוגי מחלות המין ונמצאתי תקין לחלוטין..
יכול להיות שלמרות זאת הכלמדיה עדיין קיימת?? וצריך ליטול אנטיביוטיקה לזמן ממושך??
יש לציין שבזמנו טופלתי רק שבוע בדוקסילין. לאחר עברתי בדיקות שיצאו תקינות.
יכול להיות כלמדיה סמויה למרות בדיקות שחזרו תקינות??
שוב תודה מכל הלב.
נאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)