מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חריקה ומעיכת השינייםרחל14/11/2011
שלום לך,
פניתי בפורום רפואת שיניים בקשר לבעיה שלי שאני נוהגת למעוך ולחרוק את שיני במהלך היום (אני בת 29 והיסטוריית שיניים תקינה). בתגובה הפנו אותי למומחה לבעיות מפרק, האם יש לך מה לייעץ לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקה ומעיכת השיניים - תגובה
ד''ר מרב לידר19/11/2011ממליצה להתייעץ עם רופא פה ולסת. זו אינה בעיה ראומטולוגית למרות שאת שוחקת את מפרק הלסת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטוטרקסטדב13/11/2011
שלום רב,
הבן שלי סובל ממחלת קרוהן ללא ביטוי במעיים אלה בגב העליון, שהוא לרוב מאוד תפוס, ונפיחות בברכיים. הוא היה מטופל בסלזופירין אך נאלץ להפסיק עקב ניוטרופניה.
הומלץ שיתחיל טיפול במטוטרקסט, שכפי שהבנתי יש לו תופאות לוואי לא פשוטות.
שאילות: האם מטוטרקסט זה אכן טיפול מתאים למקרה כזה?
האם ישנן תרופות אחרות גם יעלות עם פחות תופאות לוואי (חוץ מתרופות ביולוגיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטוטרקסט - תגובה
ד''ר מרב לידר19/11/2011מתוטרקסט הינה תרופה יעילה עם מעט תופעות לוואי למרות הקונוטציה השלילית של "תכשיר כימי". יש לזכור כי המינונים הניתנים לחולים דלקתיים אינם המינונים הכימיים והם אינם מדכאים משמעותית את מערכת החיסון אלא רק "מרסנים אותה".
להערכתי במצב שתיארת - אין תרופה יעילה, שאינה ביולוגית. בהחלט הגיוני לנסות בשלב זה את המתוטרקסט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת מעבדה-דחוף בבקשהפולי13/11/2011
אמי בת ה- 67 קיבלה תוצאה של:
Citrullinated peptide, Ab-blood 1.0 U/ML
הערכי יחוס הם:
Negative <12 u/ml
Border 12-18 u/ml
positive >18 u/ml
האם תוצאות הבדיקה תקינות או שמא הערך שהתקבל אינו תקין?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת מעבדה-דחוף בבקשה - תגובה
ד''ר מרב לידר19/11/2011שוב, תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לקראת הריוןאלה11/11/2011
שלום רב.
יש לי דלקת פרקים. נוטלת כל יום באופן קבוע 2 פלקווניל, 4 סלוזיפירין , ופעם בשבוע 6 כדורים של מטוטרקסט. מתכננת הריון שני. כיון שאסור מטוטרקסאט לפני ההריון, הפסקתי עם הכדור לפני כחודש. מתחילה להרגיש בבוקר את התופעות שהדלקת קרבה וחוזרת.....השאלות שלי: א. כמה חודשים עלי להמתין עד שאתחיל לנסות להיכנס להריון? ב. מבינה שכיון שאי אפשר לחזור למטוטרקסאט, הפתרון היחיד הינו סטרואידים. מה ההבדל בין זריקת סטרואידים לבין נטילה דרך הפה? מה עדיף בהריון? ואם חלילה יקח לי הרבה זמן להיכנס להריון, האם זה לא מפריע לקחת לאורך זמן סטרואידים? וגם שאלה אחרונה - מה ידוע על נטילת סטרואידים בהריון מבחינת העובר? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לקראת הריון - תגובה
ד''ר מרב לידר19/11/2011יש להפסיק מתוטרקסט 3-4 חודשים לפני הריון מתוכנן.
היות וכבר עתה את חשה התלקחות של מחלת המפרקים קיימות שתי אופציות עיקריות - מתן סטרואידים במינון נמוך - בינוני או מתן תרופה ביולוגית מקבוצת בולמי ה-TNF, עדיפה זו בעלת זמן מחצית החיים הקצר ביותר (שמה אנברל), אותה תוכלי להפסיק מיד עם הוכחת ההריון בבדיקת שתן ראשונה.
מה עדיף? קשה לדעת. אם ההתלקחות כעת משמעותית - הייתי נוטה לטפל באנברל. אם היא קלה יחסית - מנסה סטרואידים וממתינה.
סטרואידים בהריון הם שאלה חשובה. מקובל שמותר לתת במינונים נמוכים. ככל שהמינון גבוה יותר או ניתן לתקופה ממושכת יותר - ההשלכות כמובן גדולות יותר.
הנתון המשמח הוא כי דלקת מפרקים שגרונתית, כזו שאת קרוב לודאי סובלת ממנה, נוטה להשתפר בתקופת ההריון. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיות?הדסה10/11/2011
אני בת 42. השמנת יתר ועלייה של כ 15 ק"ג בשנתיים האחרונות. קשיים בנשימה בלילה בזמן שינה. עייפות. בשנתיים האחרונות יש על ידיי עומס פיזי עצום, כראש משפחה חד הורית וטיפול באב סיעודי מורכב. יש לציין שמצב הרוח לא הכי הכי, בעיקר בגלל דאגות וההשמנה שאינה נעצרת ( אני אוכלת הרבה...).חולת סוכרת. לוקחת הרבה יחידות אינסולין. מאוזנת. בדיקות דם מלפני 5 חודשים מצביעות על איזון בכל הפרמטרים.
בחודש האחרון גם כאבים בידיים: זרועות, כף יד.לקחתי כמעט כל יום כדור נורופן בחודש זה.
לפעמים כאבי ראש בבקרים. לעיתים חולפים ללא משכך כאבים.
לפני 10 שנים איבחנו אצלי סרקואידוזיס שנרפאה עצמונית (גם לקחתי קצת פרדניזון 20 מ"ג והתחלנו לרדת בהדרגה די מהר).
התלונה האקוטית- כאבי ידיים. שנושאות לא מעט קילוגרמים ביום.
אבקש יעוץ. בתודה רבה מראש. הדסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה יכול להיות? - תגובה
ד''ר מרב לידר19/11/2011מתיאורך משתמע כי מדובר בעומס מכאני, ברור כי המאמץ הכרוך בנשיאת משקל ממושך ויום-יומי כרוך בכאב. האם הכאב נובע מהשריר או מהגיד? אין לדעת ללא בדיקה אך הטיפול הוא הפחתת העומס - בשני המצבים.
סיבות נוספות לכאבי ידיים באדם סכרתי הן נוירולוגיות, יש לשלול למשל את תסמונת התעלה הקרפלית על ידי בדיקה גופנית ובדיקת EMG/NCV.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום וונדר מומיו . מה זה ?חג'גכ10/11/2011
מוכר לכם? אתם נותנים את זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום וונדר מומיו . מה זה ? - תגובה
ד''ר מרב לידר12/11/2011לא מוכר לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא יועץ ייודע לאבחן פיברומלגיה?רות06/11/2011
שלום רב,
אני כל כך כואבת בכל השרירים בגוף. כל תקופה משהו אחר כואב.
כאבי ראש, עייפות נוראית. אני מזמן כבר לא ממש מתפקדת.
כל הבדיקות, והצילומים תקינים.
נשלחתי לרופא יועץ (לא יודעת מה זה)
אחרי שיחה ארוכה ונגיעות במקומות שהקפיצו אותי
איבחן פיברומלגיה.
השאלות שלי:
האם רופא יועץ יכול לאבן פיברומלגיה?
איך יתכן שתוצאות המעבדה תקינות
כאשר רואים בעיניים את שאצבעות פירקי הידיים שלי ממש נפוחות ואדומות וכואבות
ואי אפשר להזיז אותן?
כפות הרגליים שלי אדומות ושורפות ונפוחות?
לא מצליחה לדרוך על רגל ימין כי מאוד כואב ..
האם יתכן שהבעיה שלי קשורה יותר בדלקת פרקים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא יועץ ייודע לאבחן פיברומלגיה? - תגובה
ד''ר מרב לידר07/11/2011היועץ הינו ככל הנראה מומחה בתחום הראומטולוגיה שנתן יעוץ והוא בהחלט יכול ורשאי לאבחן אותך. ֿ
בדיקות הדם בדרך כלל תקינות בפיברומיילגיה.
אם את מתרשמת שהמפרקים נפוחים ושהאבחנה אינה מתאימה לך, את תמיד יכולה לפנות לחוות דעת נוספת אצל רופא נוסף.
עם זאת- הבדיקות התקינות מרגיעות במידה מסוימת. במחלת מפרקים דלקתית פעילה בדרך כלל מדדי הדלקת בדם (שקיעת הדם ובדיקת הCRP) - אינם תקינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותא.04/11/2011
בעלי סובל מזה מס' רב של שנים מספונדלחטיס . הכאבים שלו עזים ביותר, שקיעת הדם הגבוהה מצביעה על השתוללות של המחלה. הוא מתקשה בפעילויות שונות. בעלי טופל במהלך השנים בתרופות ביולוגיות חדשיות, אך הוא הפסיק אותם כי הן הפסיקו להשפיע עליו לאחרונה הרופא הציע לו את התרופה: ACEMRA . רציתי לדעת האם התרופה בטוחה לשימוש (אני מבינה שהיא חדשה...) האם יש לה תופעות לוואי, האם היא אכן מועילה בצמצום הכאב והפגיעה במפרקים.
אודה לכם על תשובתכם, היות ואנו אובדי עצות ונמצאים בשלב זה ללא טיפול כלל.
תודה מראש
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
א.07/11/2011אודה לכם מאד אם תענו לשאלתי בנוגע לתרופה ACEMRA.
בנוסף, רציתי לשאול האם קניבס רפואי יכול להועיל למצבו ולכאביו העזים כל כך.
ממתינה לתשובותיבם...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות - תגובה
ד''ר מרב לידר07/11/2011שלום רב -
אני מניחה שבעלך סובל מankylosing spondylitis.
אם הראומטולוג המטפל מתרשם כי הכאבים נובעים ממחלה דלקתית פעילה ולא משינויים בשלד שנובעים ממחלה ממושכת, יש מקום לטיפול אנטי-דלקתי משמעותי.
בהקשר לש"ד המוחשת - יש לודא כי היא נובעת מהמחלה ולא מסיבות דלקתיות או זיהומיות אחרות. ככלל, שקיעת דם מאוד מוחשת אינה אופיינית לאנקילוזינג ספונדיליטיס, גם בתקופות שהמחלה "משתוללת".
אקטמרה ניתנה לאנקילוזינג במקרים ספורים עם תוצאות טובות.
זו תרופה ביולוגית, ובדומה לתרופות שקיבל בעבר, עלולה לחשוף אותו יותר לזיהומים. בנוסף היא קשורה בעלית לחץ דם והפרעה בתפקודי הכבד. התרופה נמצאת בשימוש נרחב בעולם וניתנה כבר לעשרות אלפי חולים בתגובה טובה. כך שהיא אמנם "חדשה" אך נבדקה היטב לפני ששווקה וגם כעת - ניתנת בכל העולם.
על כן, אין לחשוש יותר מדי מההיבט של בטיחות התרופה.
באשר לקנביס - אני לא מצדדת ב-"קנביס רפואי" - יש הרבה תרופות נוגדות דלקת וכאב המקובלות יותר ואיני בטוחה שרופאים צריכים לתת מרשמים לקנביס אם לא מדובר במחלה, לא עלינו, סופנית.
זו כמובן דעתי הפרטית לחלוטין. את יכולה לפנות למרפאת כאב ולהתייעץ איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים וחו"לשני01/11/2011
שלום,
אני בת 21 חולה בדלקת פרקים שגרונית, אני מעוניינת לטוס לחו"ל בינואר לשלוש חודשים,
אני מטופלת בהומירה ומטוטסקרט, בעייתי מאוד לנסוע לתקופה כזו עם זריקות.
ורציתי לדעת אם יש אפשרות לנסוע עם תרופות אחרות במקום ההומירה.
אם יש מישהו שנסע לחו"ל אשמח לדעת גם איך הוא עשה את זה עם התרופות, אני לא רוצה לוותר על הטיול בגלל הדלקת פרקים ואני מאמינה שיש פיתרון להכל.
אשמח לקבל עצות מה עלי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים וחו"ל - תגובה
ד''ר מרב לידר02/11/2011לא כדאי להחליף את הטיפול בשל הנסיעה.
אני מצרפת לך את הטלפון של שירות האחיות של הומירה - התייעצי איתם לגבי הדרך המומלצת לשמור על התרופה בזמן הטיול.
1700702540
נסיעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שני02/11/2011תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה ואין ברירה
אדי15/11/2011יש לך כדורי ארקוקסיה,
פחות מועדפים, אך אפשר לחיות באין ברירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים עם תרופותרחל31/10/2011
אני מקבלת אנברל 50 פעם בשבוע בנוסף מטרוטקסאט
12.5 פעם בשבוע. האם אפשר לשתות יין מדי פעם והאם
יש משמעות לשתית יין וקבלת התרופות באותו יום.
האם יש צורך להתחסן חסון נגד שפעת מעבר להמלצה הרגילה
הנני בת 60* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים עם תרופות - תגובה
ד''ר מרב לידר31/10/2011מומלץ להתחסן נגד שפעת ורצוי להמנע משתיה. סביר שמשקאות בודדים, פה ושם, לא יגרמו לנזק חמור אך לא ניתן להנחות עד כמה מותר וכמה אסור היות והדברים מאוד אינדבידואלים. על כן בעקרון נאמר "לא", וכשלא תוכלי להתאפק - שתי מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Rheumatoid Factor 481אלי29/10/2011
שלום,
אני בת 37, קיבלתי תוצאת בדיקת דם Rheumatoid Factor 481
נשלחתי בכלל לבדיקה בשל גירוד בגוף.
האם זה בהכרח דלקת מפרקים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Rheumatoid Factor 481 - תגובה
ד''ר מרב לידר31/10/2011לא בהכרח.
RF עולה גם במצבים זיהומיים שונים וגם בחלק מהאוכלוסיה הבריאה.
עם זאת, מדובר ברמה גבוהה באופן מובהק המחייבת בירור ראומטולוגי פורמאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת קורטיזוןאינה28/10/2011
ברצוני לדעת האם קיימים כיום קורסים להזרקת קורטיזון לרופאי משפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת קורטיזון - תגובה
ד''ר מרב לידר31/10/2011לא במסגרת האיגוד הראומטולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה ביולוגיתריטה27/10/2011
מהי תרופה ביולוגית, וכיצד היא יכולה לעזור במחלות אוטו אימוניות ? מי זכאי לקבל אותה ? האם יש לה תופעות לוואי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה ביולוגית - תגובה
ד''ר מרב לידר31/10/2011שאלתך הינה רחבה מאוד באנלוגיה ל- "מה כתוב בספר בראשית?"...
בעקרון זו תרופה המיוצרת בטכניקות ביולוגיות מתוחכמות המתקשרת, בדרך כלל, בצורה של "מנעול ומפתח" לחלבונים שונים בתא ומשמשת לחסימה של מסלולי דלקת.
היא יכולה לעזור במחלות אוטואימוניות היות והיא בולמת את השפעול המוגזם והמיותר של מערכת החיסון.
תופעות לוואי? ודאי שיש. הטית הכף לכיוון של עצירת הדלקת עשויה לחשוף לזיהומים שונים וכן יש תופעות נוספות, נדירות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RHEUMATOID ARTHRITISא. בלום25/10/2011
בסוף 2006 אובחנתי כחולה בדלקת פרקים והחלתי טפול של 2 כדורי פלקוניל למשך כ-4 שנים. בהמשך הורידה לי הרופאה ל-1 כדור ליום עד 19 יולי 2011. לאור בדיקות הדם הרופאה החליטה להפסיק הטפול. אבל מזה חודש וחצי הכאבים בכפות הידיים ובזרועות חזרו לעתים קרובות. שאלותי הם:
האם יש טפול חדיש יותר מלקיחת כדורי פלקוניל אשר יכולות להשפיע לרעה על הראיה?
האם יש טפול אלטרנטיבי שיכול להקל על הכאבים ואיזה הם?
איזה סוג ספורט יכול להקל האם הליכה משפיה לטובה?
תודה, תודה לכם מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RHEUMATOID ARTHRITIS - תגובה
ד''ר מרב לידר27/10/2011אם יש לך מחלת מפרקים דלקתית פעילה אפשר לחדש פלקווניל או מתוטרקסט או סלזופירין כקו ראשון. תרופות חדישות יותר מקובל לתת כקו שני ושלישי בלבד.
לא ברור אם כאביך מבטאים התלקחות של המחלה הדלקתית או שאינם ספציפיים.
אין ספורט שהינו יעיל במחלה דלקתית - צריך לטפל בדלקת וכשזו ממוגרת לצרף הליכה/שחיה/התעמלות במים או כמעט כל סוג אחר של פעילות מתונה
מילה אחרונה לגבי פלקווניל -זו נחשבת לתרופה בטוחה מאוד. הסיכון לפגיעה עינית קיים אך נמוך ובדר"כ רק הנטילה ארוכת שנים של מינונים גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים
א. בלום27/10/2011אני מודה לך על תשובתך הענינית והמהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים
א. בלום27/10/2011בהמשך לפניתי - לא התיחסתם לגבי טפול אלטרנטיבי - אם יש כזה אולי תוכלו להתיחס. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים +פיברומיאלגיהדינה25/10/2011
שלום רב!
בת 44 חולה מזה כ3 שנים בדלקת פרקים שגרונית +פיברומיאלגיה וסכרת.
חיה עם כאבים רוב הזמן.
שותה ליריקה ומטוטרקסט 20 מ"ג בשבוע (8 כדורים).
קראתי לא מעט על טיפולים ביולוגיים המשפיעים לטובה כששאלתי את הראמטולוגית שלי לגבי טיפולים אלו טענה שמצבי לא גרוע במיוחד כדי שיאשרו לי טיפולי אלו .
מהם הקריטריונים לקבלת טיפולים אלו? ישנם ימים שהכאבים בלתי ניסבלים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים +פיברומיאלגיה - תגובה
ד''ר מרב לידר27/10/2011הקריטריונים לטיפול ביולוגי ב- RA הינה מחלה פעילה למרות טיפול בשלוש תרופות קודמות (מתוטרקסט/פלקווניל/סלזופירין/ערבה).
אם כאביך נובעים מפיברומיילגיה ולא מהמחלה הדלקתית - אין אינדיקציה לתת לך "תותח" אנטידלקתי אלא לנסות ולאזן טוב יותר את הפיב' על ידי תרופות, פעילות גופנית מתאימה וביופידבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)