מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקים וכאבי בטןרותי26/02/2012
לבתי בת ה-3 יש דלקת פרקים ילדים, עד כה עברה שלושה טיפולים בהזרקות לפרקים (ברכיים) בבי"ח תל השומר.
לאחר הטיפול השני חשה בתי בכאבי בטן חזקים המלווים בשלשולים במשך כ-3 ימים.
מאז היא מתלוננת לעיתים קרובות על כאבי בטן.
לאחרונה עברנו איתה את הטיפול השלישי וגם עכשיו מיד לאחר הטיפול היא נתקפה בכאבי בטן חזקים רק שהפעם מלווים בעצירות.
בהנחיית רופא ילדים טופלה בנרות גליצרין וסירופ אך גם לאחר שעשתה קיבה פעמיים היא עדיין מתלוננת על כאבי בטן חזקים.
שאלתי היא האם יש קשר בין המחלה לכאבי הבטן העזים או לחלופין בין הטיפול לכאבי הבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים וכאבי בטן - תגובה
פרופ' שאול סוקניק26/02/2012שלום רותי
קשה לי לענות על השאלה שלך כי חסרים לי פרטים נוספים .למשל, השם של התרופה שהוזרקה לבתך? האם נשללה האפשרות של מחלת FMF ? אילו תרופות נוספות נוטלת בתך? האם שאלת גם את הראומטולוג שמטפל בבתך אם כאבי הבטן קשורים לדלקת המפרקים?
בכבוד רב, פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר בעצמות אגן הירכייםאמיר23/02/2012
שלום רב,
אני בן 23. בחודשים האחרונים אני חווה כאב בעצמות אגן הירכיים בעיקר כאשר אני נוגע במקום. לעיתים יש כאב גם בברך הגורם להגבלה בתנועה. כאבים אלו מופיעים בגלים, כלומר לעיתים כואב ולעיתים יש הפוגה/רגיעה. יש לציין בבדיקות מעבדה נמצא אחוז לימפוציטים נמוך-19% (נורמה בין 22 ל-43), מדדי דלקת תקינים. אין חום. צילום רנטגן של אגן הירכיים שבוצע לפני כחודש וחצי תקין.
מה משמעות התופעה וכיצד עליי להשלים בירור? האם יש לי דלקת מפרקים? האם בעיה אחרת?
תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר בעצמות אגן הירכיים - תגובה
פרופ' שאול סוקניק23/02/2012שלום אלון
תיתכנה מספר אבחנות .באם אתה לא מטופל על ידי רופא ראומטולוג אני מציע שתפנה אליו.
בברכה פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת וגנרש22/02/2012
שלום
האם יתכן במחלת וגנר דימום וגינלי כחלק מהסמפטומים במחלה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת וגנר - תגובה
פרופ' שאול סוקניק23/02/2012למיטב ידיעתי דימום וגינלי אינו נחשב כחלק מתסמיני המחלה.
בכבוד רב
פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדידי20/02/2012
עקב כאבים בפרקים CRP גבוה מאוד, שקיעת דם גבוהה מאוד ANA שלילי. נשלחתי לבדיקה anti-CCP ab. הבדיקה לא בסל וניתן לבצע אותה תמורת תשלום.
מה יכולה ללמד התוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר מרב לידר20/02/2012במידה והבדיקה חיובית, בצירוף תלונותיך וממצאי המעבדה, ניתן יהיה לקבוע בסבירות גבוהה כי אתה מפתח דלקת מפרקים שגרונתית ולשדרג הטיפול כנדרש על מנת למגר המחלה בתחילתה. קיימת בדיקה חלופית, בסל, הנקראת rheumatoid factor, אם בדיקה זו חיובית והשיקול הכספי מונע ממך לבצע בדיקה נוספת- ניתן להסתפק בה. אם הבדיקה שלילית כדאי ״להשקיע״ בבדיקת anti ccp. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאוארטריטיס בגיל 35?!צביה20/02/2012
אני בת 35, חצי שנה אחרי לידה שלישית.
מספר חודשים לפני ההריון הנוכחי התחלתי לחוש כאבי באגודלי שתי הידיים. עם כניסתי להריון הכאב חלף.
אחרי הלידה האחרונה, התחלתי להרגיש כאב במפרק הגדול של הזרת והקמיצה (סמטרי בשתי הידיים). המפרק התרחב (טבעת לא נכנסת..) וככל שעברו החודשים, נדד הכאב ביד ימין לאצבע וביד ימין נותרה בקמיצה (עבר מהאתבעות האחרות).
בבפגשתי השבוע עם ראומטולוג, אבחן שכנראה מדובר ב אוסטאוארטריטיס. הוא מקשר את זה בהסטוריה של דלקות חוזרות בדרכי השתן שנאי חווה בשנים האחרונות ובהריון גם. ובתורשה (לאמא שלי יש בעייה דומה בזרת וקמיצה ביד ימין)
הייתכן שהמחלה פקדה אותי בגיל כה צעיר? האם באמת יש קשר לדלקות בדרכי השתן?
אני מניקה ולא יכולה לקחת כדורים, הרופא המליץ על מגה-גלופלקס אחרי שאסיים להניק. שמעתי לאחרונה המלצות מכוון ארה"ב שאין בתוסף הזה הוכחה ליעילותו, מה דעתך? האם דיקור סיני בהנקה עשוי לעזור?
אשמח להארות בנושא...אני די מבואסת מזה
תודה
צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאוארטריטיס בגיל 35?! - תגובה
ד''ר מרב לידר20/02/2012אכן אוסטאוארטריטיס מתפתח לרב בגילאים יותר מאוחרים אך קצב ״השחיקה״ שלנו שונה וכפי שיש אנשים הנראים צעירים לגילם ויש הנראים מבוגרים לגילם- יש גם מפרקים צעירים יותר ופחות. אם נשללו סיבות אחרות לשינוי במבנה האצבעות מחד, ויש סיפור משפחתי מאידך, אזי כנראה באמת מדובר באוסטאוארטריטיס. אין להערכתי קשר לדלקות חוזרות בדרכי השתן. אשר למגה גלופלקס, אכן אין הוכחות שיעיל במפרקים קטנים אך אין הרבה מה להציע ואפשר לנסות... דיקור עשוי להקל על הכאב אך כך גם אקמול...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
צביה20/02/2012אם כן, נראה שאני מוותרת על היהלום בקמיצה ביד ימין לאלתר?! :-)
זה הגיוני שהכאב נודד בין האצבעות?יכול להיות שינדוד בין מפרקים שונים בגוף? האם ניתן לאבחן את המחלה בצורה יותר חד משמעית, באמצעות צילום? והאם יש משהו אחר שיכול להקל או לבלום את התפתחות במחלה (התעמלות? תזונה?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון מגה גלופלקס עוזר לידיים
מרים22/02/2012אני פסנתרנית במקצועי והתחלתי לקחת מגה גלופלקס בעקבות המלצת האורטופד שלי וזה ממש עוזר לי אז כדאי לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיונתן18/02/2012
שלום
האם כאב (שכולל גם רגישות במגע) בחלק התחתון של עצם הסטרנום בחזה יכול להיות קשור לדלקת פרקים ?
צילום רנטגן תקין, נשלל בקע ב - us
הרגישות במגע לא חולפת על אף הפסקה בפעילות הגופנית.
כמו כן, האם יש קשר בין זה לכאב בחלק העליון של מפרק שורש כף יד (ימין בלבד) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שאול סוקניק19/02/2012בהחלט כן. כיוון שקיימים גם בעצם הסטרנום חיבורים מפרקיים עם הצלעות בעיקר שעלולים להפגע בסוגים שונים של דלקות מפרקים.
בכבוד רב,
פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, והמשך השאלה
יונתן20/02/2012הכאב בסטרנום לא ממש חדש, אבל בחודשים האחרונים הוא פשוט לא חולף.
הפסקתי פעילות במכון כושר בהוראות הכירורג (בקופ"ח אמרו לי שצריך לגשת בהתחלה לכירורג) למשך חודש, ולאחר מכן עוד חודש, ולאחר מכן נשלחתי ל -US לשלילת בקע, ואכן יצא תקין.
לאחר מכן לצילום חזה שגם יצא תקין, ולאחר מכן למיפוי עצמות שגם יצא תקין, הכירורג המליץ לי על זריקה למקום (אינני זוכר את השם)
ברצוני לדעת האם יש עוד מה לבדוק ? ולאיזה תחום זה שייך ?
כעת אני סובל בעיקר ברגישות למגע בחלק התחתון של הסטרנום, ואם יש לי לחץ שם מכל סיבה שהיא או מתנועה כלשהי זה כואב ונשאר כואב לכמה זמן.
הכאב בפרק כף היד ימין גם לא חדש, אבל כעת התגבר ואין לי מושג למה כי אני לא עושה פעילות גופנית במכון כושר.
למי עלי לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לכם מאוד על ההתייחסות לשאלה
יונתן20/02/2012בהמשך להודעה הקודמת
הייתי אצל אורטופד כי גם שורש כף יד ימין שלי כואבת, והוא אמר שכאב בסטרנום שייך לתחום הכירוגיה, אבל מאחר ויש לי כאב גם שם וגם בפרק כף יד ימין (הכין לי סד, ונתן הפניה לפיזותרפיה) וכן יש גם כאב בשוקיים שלי זה מרגיש כמו כאב שרירי אבל אין לדעת , המליץ לקחת למשך חודש CELCOX 100 MG .
האם עלי להסתפק בזה שאין אבחנה וזה הטיפול המתאים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים +ריאותהפריק14/02/2012
שלום
מזה כ 3 שנים דלקת פרקים פסוראטית מטופל במתותקסט (20 מ"ג)
הדלקת כמעט בכל התקופה אינה מאוזנת ועומדת על 1 crp
עם נפיחות שוליות בידיים וברגליים ותפקוד סביר.
הרמטולוג המליץ מזה זמן לעבור לביולוגי,במהלך חודש דצמבר התחלתי
במעבר ליומירה אך שבוע לפני הזריקה הראשונה חליתי בדלקת ריאות חזקה
כך שהמעבר ליומירה נדחה,מזה כחודש וחצי לאחר אנטיביוטיקה מרגיש סביר.
שאלתי: לאור חוסר השיפור בדלקת הפרקים (ישנה אפילו החמרה קלה) האם
מומלץ לעבור ליומירה וזאת כאשר בצילום הריאות מצויין שחל שיפור לעומת הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים +ריאות - תגובה
פרופ' שאול סוקניק14/02/2012שלום הפריק
אם הראומטולוג שלך המליץ על מעבר לתרופות ביולוגיות לאור הכשלון עם מתותרקסאת כנראה שהוא צודק.
באם צילום החזה תקין אין כל מניעה לנסות את התרופה הביולוגית.דרך אגב גם מתותרקסאת וגם תרופות ביולוגיות יכולות לגרום לתופעות לוואי בראות.
אני מציע שתחזור אל הראומטולוג שלך לגבי התחלת הטיפול בהומירה.
בברכה
פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים +ריאות - תגובה
פרופ' שאול סוקניק19/02/2012לדעתי אפשר לשקול מעבר לתרופה הביולוגית שהתחילו אבל ליתר ביטחון אני ממליץ גם לקבל את אישורו של הראומטולוג המטפל שלך כי אין לי את כל הפרטים שאני זקוק להם על מנת לתת לך תשובה יותר אמינה.
פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרקי הידייםליאור14/02/2012
שלום, אני בת 24 ויותר משנתיים אני סובלת מכיחלון באצבעות הרגליים ולפעמים הם נרדמות לי.. הלכתי למומחה לורידים והוא טען שאין חסימה ויש לי תסמינים למחלת פרקים...בשנה האחרונה התחלתי לסבול גם מכיחלון באצבעות הידיים והם מאוד קרות ונעשות נוקשות לפעמים... במהלך השבוע אחרי אימון כדור סל התחילו כאבים מאוד חזקים במפרקים בידיים ובאצבעות... האם זה מחלת פרקים? ומה יש לעשות בנידון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרקי הידיים - תגובה
פרופ' שאול סוקניק14/02/2012שלום ליאור
כיחלון של אצבעות הידיים והרגליים היא תופעה די נפוצה אצל בחורות צעירות ותתכינה סיבות רבות שעלולות לגרום לכך.באם התופעה מלווה גם בכאבי מפרקים אני מציע שתבדקי גם אצל ראומטולוג.
בכבוד רב
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר B-CURE לייזר לטיפול בכאביםלובה12/02/2012
היי
אני סובלת מדלקות פרקים הומלץ לי לקנות מכשיר B-CURE .
מה אתם חושבים? יש מי שקנה וממליץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר B-CURE לייזר לטיפול בכאבים - תגובה
פרופ' שאול סוקניק12/02/2012שלום לובה
עד כמה שידוע לי מכשיר בלייזר לא הוכח כיעיל במקרים של דלקת מפרקים.
בכבוד רב פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת רייטרדני07/02/2012
שלום רב, יש לי חשד כי אני סובל מתסמונת רייטר וברצוני לדעת האם ישנו טיפול אפקטיבי במחלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת רייטר - תגובה
ד''ר מרב לידר08/02/2012הטיפול בתסמונת כולל המנעות מגורמים מעוררי התקלחות, בעיקר זיהומים שונים וכן טיפול אנטי-דלקתי, כבשאר מחלות המפרקים הדלקתיות.
בהחלט יש טיפול יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש להגיב בנוגע למצבי הבריאותידוד02/02/2012
שלום רב רופאים נכבדים. אני בן52. לא מעשן. מזה כחצי שנה אני סובל מכאבים עזים ברגל שמאל,כאבי ברך שמאל היתכווצויות שרירים וכאבים לאורך הקרסול וכף הרגל,גם כשאני נוגע בברך שמאל ומעסה מסביבו ולאורך הקרסול וכף הרגל. בהליכה רגלית אינני חש בכזה כאב. הכאבים חזקים יותר במהלך עליה במדרגות,בישיבה ממושכת וכל בוקר הכאבים מעירים אותי. לפי צילומי רנטגן של ברכיים וקרסוליים ואולטראסאונד ברכיים ודופלר עורקי רגליים+emg,הכל תקין. לפי מיפוי עצמות של כל השלד-שינוים ניווניים קלים בברך שמאל. לא מבין לא ברור ולא נקלט למחשבה בריאה ולוגית- איך זה שכל מה שצולם ורואים במיפוי עצמות של כל השלד,מדוע לא רואים ברנטגן ואולטראסאונד וemg? עוד שאלות:לדעתכם הערכתכם ממה אני סובל? מה גורם למה,מה קשור למה ומה מקרין לאן בהקשר לדבריי שציינתי לעיל? האם עליי לבצע בדיקה/ות נוספת/ות כלשהי/ן? טיפול כלשהו ידני ו/או תרופתי? זריקת אפידורל תחת שיקוף במקום ספציפי? כל יום מהבוקר עד הלילה אותם כאבים במקומות שציינתי לעיל. תודה רבה מראש עבור התייחסות ותגובתכם בהתאם לשאלותיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש להגיב בנוגע למצבי הבריאותי - תגובה
פרופ' שאול סוקניק03/02/2012שלום רב
אני מבין (או יותר נכון אני מניח) שעד עתה טופלת על ידי אורטופד. אני מציע לך שבדק גם על ידי ראומטולוג כיוון שהאפשרויות האבחנתיות רבות ותלויות בעיקר בתוצאות הבדיקה הגופנית.
בכבוד רב
פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SAA תשובה??מירב28/01/2012
שלום רב ד"ר לידר קיבלתי תשובה של SAA והתוצאה הינה 70.1 כאשר הנורמה 6.4 האם התוצאה גבוהה? אני נשאית של F/M/F ללא נטילת כולכיצין מה עלי לעשות ליטול כולכיצין? יש לציין שבעבר נשלח אליי מכתב שחתום על ידך באשר להשתתפות במחקר להורים נשאים לילדים חולים מה קורה עם זה דיברתי אתך בעבר ורציתי להשתתף במחקר ???.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאבים בעמוד שדרה צוואריאמיר28/01/2012
שלום רב,
אני בן 23. בשבועיים האחרונים אני חש כאב קבוע לוחץ בעמ"ש צווארי, בעיקר כאשר אני מניע את הראש לצדדים. ביצעתי צילום רנטגן שבו נמצאה עקמת של עמוד שדרה צווארי ומעבר לכך ללא ממצא פתולוגי. יש לציין שלעיתים אני חש כאבים בעצמות אגן הירכיים והרגל.
מה משמעות כאבים אלו והאם הם קשורים לעקמת??? כיצד עליי להשלים הבירור והאם מדובר בבעיה ראומטית??? תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעמוד שדרה צווארי - תגובה
פרופ' שאול סוקניק28/01/2012שלום אלון
לכאבים בעמוד השדרה הצוארי עלולות להיות סיבות רבות ואין ביכולתי לדעת מהי הסיבה במקרה שלך על סמך התלונות שיכולות להיות עקב סיבות רבות . אני מייעץ לך לפנות לראומטולוג על מנת לברר את הסיבה המדויקת. יתכן שתאלץ לעבור גם בדיקת סיטי או MRI .
בברכה
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בעמוד שדרה צווארי - תגובה
פרופ' שאול סוקניק28/01/2012ראה תגובה לשאלה ששאלת מקודם
פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה בגידול כלב לחולה JRAג'קי23/01/2012
האם יש סכנה כלשהי בגידול כלב לחולה JRA?
האם יש מקרים בהם כלב גרם להחמרה במצב החולה?
האם סוגי כלבים מסויימים מומלצים/מומלצים פחות?
נער כבן 19 חולה JRA מטופל ברמיקייד מעוניין בכלב
וכהורה אני מאוד לחוץ מהעניין.
מה דעתך בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנה בגידול כלב לחולה JRA - תגובה
פרופ' שאול סוקניק23/01/2012שלום קובי
לא ידוע לי על קשר בין JRA ובין כלבים אין כל סכנה שנער בן 19 החולה ב- JRA יטפל בכלב הטיפול בכלב לא יחמין את מצבו.
בברכה פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר קריאה מעמיקה חשש מ"קריפטו"
ג'קי26/01/2012לאחר קריאה מעמיקה די נלחצתי מהחיידק קריפטוספורידיום
כל המאמרים מציינים כי זה יכול להיות קטלני מאוד בקרב חולים אשר מערכת החיסון שלהם בעייתית.
שכן, מערכת החיסון של חולה JRA המטופל ברמיקייד (בנוסף, בשנה האחרונה סובל מאובאיטיס) מאוד ירודה.
האם זה משהו שצריך להוות חשש רציני?
האם זה משהו שנתקלת בו? לא הצלחתי למצוא מידע על כך באינטרנט (לא בהקשר ספציפי לJRA אלא לסטטיסטיקה על אנשים שנדבקו ועל סטטיסטיקה בכלל שכלבים חולים בזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקי אצבעותקובי23/01/2012
אני עובד בהפצת גלידות ואני מתעסק בקרח רוב היום שאני מנקה את המקררים ומסדר אותם. לאחרונה החלו פרקי האצבעות שלי להיתפס ברגע שאני מאגרף את היד. רציתי לדעת למי פונים והאם זה דלקת פרקים .?
תודה קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקי אצבעות - תגובה
פרופ' שאול סוקניק23/01/2012שלופ קובי 'מפיסת אצבעות'באיננה בהכרח דלקת מפרקים אלא יכולהלהיות סימו של רגישות יתר לקור ויכולה להיות סימן לעוד מצבים רפואיים שגם הם אינם בהכרח קשורים למחלות מפרקים. אני מייעץ לך לפנות לרופא (רצוי לראומטולוג)
בברכה
פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)