מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנקילוזינג ספונדיליטיסאחינועם09/09/2012
שלום וברכה:
מזה פחות משנה מאובחנת בדלקת פרקים, ככול הנראה אנקילוזינג ספונדיליטיס.
הרופאה הותירה קצת תקווה שאולי המהלך שלי לא חמור, או שאולי ישנו סיכוי קל שאין מדובר במחלה כרונית.
מחפשת קצת לשמוע דברי הרגעה ולא להכנס לייאוש.
אשמח לדעת לגבי המחלה- האם קיימות תרופות שיכולות לעצור את המחלה סופית? האם ניתן למנוע לגמרי את ההתקשחות,המגבלות ולחיות כאדם מן המניין?
בנוסף, כרגע המחלה רוגעת ואינני מטופלת בשום תרופה היות וספרתי לרופאה שאני מעוניינת להכנס להריון בחודשים הקרובים. האם אני לא פוגעת בעצמי כשאינני מטופלת בדבר?
ואם אפשר עוד שאלה קטנה- אני מעוניינת להתחיל לעבוד בתחום שלמדתי- ריפוי בעיסוק, עם מטופלים גריאטריים בבתי חולים,בתי אבות ועוד. האם זה יתכן עם מחלה כזו? בהתחשב בעובדה שאולי אקח תרופות ביולוגיות מתישהו.
סליחה על האורך, אך זה מורכב...
תודה מראש על זמנכם - אחינועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקילוזינג ספונדיליטיס - תגובה
ד''ר מרב לידר12/09/2012שלום רב,
השאלה מורכבת ולא על הכל ניתן לענות.
כעקרון לא צריכה להיות בעיה מהותית בדחית טיפול עקב רצון להרות אם אכן מדובר באנקילוזינג והרופאה המטפלת משערת שמצבך יציב.
התרופות הביולוגיות, אם יוחלט שהן אכן נדרשות, מחוללות פלאים ושומרות על תפקוד. אין מניעה לעבוד כמרפאה בעיסוק. צריך להיות מודעים לכך שהסיכון לזיהום מעט מוגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאוט ואלרגיה לאלורילגיל08/09/2012
הי
אני בן 39 סובל מגאוט ללא טיפול (רק תזונה נכונה...)
בחודשיים האחרונים היו לי 4 התקפים ברגל שמאל באצבעות ... בהפרש של שבועיים ...כל התקף לקחתי נקסין לכמה ימים עד שעבר ...
חזרתי לרופא שלי שאמר שאין ברירה וחייבים להתחיל אלוריל ...
העיניין הוא שלפני כשנתיים שלקחתי אלוריל היתה לי פריחת גירודים בכפות הידיים חזקה מאוד שעד שלא הפסקתי היא לא נרגעה ....
יש לי 2 שאלות :
1) האם יש תרופה אחרת כיום שעושה את מה שאלוריל עושה(בלי תופעת לוואי של גירודים).?
2) אם אין ... ואני מפתח אלרגיה לאלוריל אז מה האלטרנטיבות שיש לי ...?
אציין כי לקחתי רק שלושה ימים אלוריל וכבר יש לי גירודים ופריחות בידיים בבטן וברגליים .... מה לעשות ..
תודה מראש
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאוט ואלרגיה לאלוריל - תגובה
ד''ר מרב לידר12/09/2012יש תרופה אחרת ושמה פבוקסוסטט. היא עדיין לא רשומה בארץ. יש צורך באישור מיוחד הנקרא 29ג וקניה בבית מרקחת פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מיסביב לקרסול כולל קרסולסיון בן אבו07/09/2012
כאבים בקרסול רגל כולל סביב הקרסול נפיחות חוזרת במשך חודשיים 3 פעמים מה הסיבות אודה לכם על תשובתיכם ומה ניתן לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מיסביב לקרסול כולל קרסול - תגובה
ד''ר מרב לידר12/09/2012מחלות מפרקים דלקתיות שונות יכולות להתייצג עם נפיחות התקפית בקרסול. מומלץ לעשות בדיקות דם סביב התקף, לצלם הנפיחות במצלמה אישית ולבקש הפניה לראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מאנברל למבטרהנתי30/08/2012
שלום ד"ר.
אני מטופל כבר 4 שנים באנברל בלבד לטיפול ב-RA בהצלחה רבה. ללא ת"ל. הדלקת די רדומה ואני ממש חי כבריא.
הבעייה שלי, שזריקות האנברל 50 מ"ג שאותן אני מזריק אחת לשבוע מאד מאד כואבות לי, ואפילו שקיבלתי את ההדרכה מהם על אופן ההזרקה, זה עזר רק במעט. (מסתבר שהחומר המשמר במזרקים המוכנים מאד מכאיב כשהוא נכנס לגוף)
אני מעוניין לעבור לתרופה אחרת שתפתח כמה שיותר את פרקי הזמן בין הזרקה להזרקה. אני מבין שהתרופה מבטרה עונה על המשאלה שלי, שכן פרט לשני עירויים שמקבלים בהתחלה העירויים הבאים הם לאחר הרבה חודשים.
האם מומלץ? אפשר? האם השיקול שלי לכאב הזריקות הוא בכלל שיקול?
אודה מאד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מאנברל למבטרה - תגובה
ד''ר מרב לידר31/08/2012מבטרה היא אכן אחת האפשרויות.
קיימות תרופות נוספות הפועלות במנגנון של בולמי TNF, בדומה לאנברל, הניתנות אחת לשבועיים, חודש ואף חודשיים. התייעץ עם הראומטולוג המטפל אם ממליץ לעבור לתרופה מקבוצה שונה או לנסות אחרת מאותה המשפחה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמין לדלקתרענן20/08/2012
שלום,
אני בת 26 והתחלתי לסבול לא מזמן מכאב במרפק יד שמאל
מאוד קשה לי לפתוח ולסגור את הזרוע
לא קיבלתי מכה כלשהי
האם לדעתכם מדובר בדלקת?
האם זאת דלקת שיכולה לעבור או תמידית? אני בת 26...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמין לדלקת - תגובה
ד''ר מרב לידר26/08/2012תלונתך אינה ברורה דיה ועל כן לא ניתן לשער מהי סיבת הכאב. העובדה שלא קיבלת מכה אינה מעידה בהכרח על דלקת. כדאי להבדק בשלב ראשון על ידי רופא המשפחה ולקבל טיפול ראשוני נוגד כאב. אם התלונה תמשך או שרופא המשפחה יתרשם מממצא מקומי - תופני לצילומים ובדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזיותרפיה לדלקת פרקים של גיל הילדותנועה09/08/2012
היי!
אני בת 24, סובלת מדלקת פרקים של גיל הילדות מגיל שנתיים, בברכיים.
אני לא לוקחת איזשהו טיפול תרופתי כרגע כי הדלקת מתפרצת רק ברגעי עומס על הברכיים או בשינויי מזג אוויר.
הברכיים שלי רגישות ביותר ואני לא יכולה לעמוד ברצף יותר משעה בלי לסבול מכאבים איומים!
כבר הרבה שנים לא עשיתי פזיותררפיה ואשמח לקבל מספר תרגילים לברכיים על מנת לחזק את הברכיים ולהפחית את הכאבים.
תודה ענקית וסופ"ש נעים!
נועה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזיותרפיה לדלקת פרקים של גיל הילדות - תגובה
פרופ' שאול סוקניק09/08/2012שלום רם, אנא פני אל הראומטולוג שלך שיפנה אותך להדרכת התרגילים המומלצים
בכבוד רב,
פרו' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין RA לכאבי גב תחתוןנתי08/08/2012
שלום,
אני חולה מזה 15 שנה במחלת פרקים ללא אבחנה ספציפית אך קרובה במידה מסוימת בסימפתומיה ל-RA. מטופל כבר 4 שנים באנברל בלבד בהצלחה.
לאחרונה כבר מספר חודשים אני סובל מכאבים בגב התחתון, האורטופד קורא לזה דלקת, ואני מטופל בברקסין, סוויס רליף וכדומה. הכאבים לא חולפים בינתיים.
האם ייתכן קשר בין מחלת הפרקים לכאבי הגב? האם יש מחלה אוטואימונית כלשהי שאחד מתסמיניה הוא כאבי גב תחתון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין RA לכאבי גב תחתון - תגובה
פרופ' שאול סוקניק09/08/2012יש מחלות ראומטיות רבות אשר בהם התסמינים עלולים להיות ייחודיים לגב.
אנא פני לראומטולוג שלך
בכבוד רב,
פרופ ש. סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםשרון06/08/2012
RA מזה כ4 שנים +פיברומיאלגיה.
כאבים בברך שמאל כשלושה שבועות .ארקוקסיה וזריקה בברך לא עזרו.
כאבים חזקים שממש גורמים לצליעה ולחוסר תפקוד.שותה מתותרקסט 7 כדורים בשבוע.מהו המושג התפרצות המחלה?ומה ניתן לשכך את הכאבים
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים - תגובה
ד''ר מרב לידר31/08/2012התפרצות המחלה משמע התלקחות, החמרה.
המחלות הדלקתיות וגם הפיברומיילגיה משתנות כתוצאה מגורמים פנימיים וסביבתיים שאינם תמיד מזוהים.
לא ברור מה מקור הכאב בברך- כאב דלקתי? שחיקתי? כאב הנובע מרגישות ברקמות הרכות? האם קיימת נפיחות או הגבלה בתנועה? אפשר לנסות שילוב של נוגדי כאבים עם תרופה אנטי-דלקתית אחרת (נקסין, סלקוקס, קספו או אחרות). אם הרושם כי קיימת דלקת אפשר גם להעלות את מינון המתוטרקסט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך ימין- כאבים נוראיים.....מיכל04/08/2012
שבת שלום.
אני בחורה בגיל 55 משקל עודף כ 25 קילו. במשך שנים כל פעם כאב לי איבר אחר, וכל פעם שלקחתי משככי כאבים זה עבר. כאשר נוגעים בי בגוף , במקומות שונים כואב לי.
לפני שבוע התחילו לי כאבי ברך, ושיא הכאב הגיע אתמול כאשר היום אני הולכת כנכה. הכאב בלתי נסבל. בביקור שהייתי אצל רופאת המשפחה [ כאשר הכאב היה בתחילתו] היא טענה שלדעתה מדובר במחלת פיברולוגיה. אני מרגישה נוקשות ונפיחות בברך
תרופות לשיכוך כאבים לא עוזרים הפעם...כמו כן יש לי כאבים בגב התחתון. האם יש קשר???
מה עלי לעשות??
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך ימין- כאבים נוראיים..... - תגובה
ד''ר מרב לידר04/08/2012כאבים מפושטים בכל הגוף עם רגישות ניכרת למגע אופיינים לפיברומילגיה אך לשם אישוש האבחנה יש לברר פרטים נוספים כדוגמאת איכות השינה ועוד. אשר לכאבים בברך ימין, יש לשלול בעיה אורטופדית כדוגמאת הנתקות סחוס או קרע במניסקוס. לשם כך כדאי להוועץ באורטופד. אם לא תמצא בעיה אורגנית, יתכן ובאמת מדובר בכאב משני לפיברומילגיה. אך זו צריכה להיות אבחנה שבשלילה. כלומר, רק אחרי שנשללו סיבות אחרות ואובחנת עם פיברומילגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שוניםסיגל01/08/2012
ד"ר שלום רב,
גיל +46. סובלת מכאבים שונים כמעט בכל חלקי הגוף, מטופלת עד עתה בעיקר אצל אורטופדים. נמצאה תסמונת גנטית המצביעה על אפשרות פגיעה בכל מערכות הגוף.
יש לי תלונות רבות לאורך הרבה שנים, כאשר כל פעם המוקד החזק יותר מכל השאר הוא קצת אחר, אבל רוב הכאבים מופיעים בד"כ ביומיום לאורך שנים. לאחרונה יש כאב חד באזור המפשעה, במפרק המחבר בין הרגל למפשעה ומשפיע לי גם על ההליכה.
ראומטולוג שהגעתי אליו לפני הרבה מאוד שנים, אך עם תלונות אחרות שבינתיים גם להם לא נמצא מזור, שלל אז בעיה ראומטולוגית, שכן לא נמצאה עדות בבדיקות הדם, אך זה היה שנים רבות לפני אבחון התסמונת.
אבקש לדעת מה יכולה להיות בעיה באזור המפשעה המשפיעה גם על הרגל בזמן ההליכה (הכאב מוקרן גם לאזור הירך)? והאם היא יכולה להיות בעיה של המפרק.
לעתים החומצה האורית שלי בדם גבוהה, כרגע היא מתקרבת לגבול העליון בסקאלה. האם גם זה יכול להעיד על משהו? מדובר בכאב חזק שממש מפריע להליכה.
כמו כן, האם עליי לפנות גם בנושא המפשעה לאורטופד (ולאיזה?) או האם לראומטולוג?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים שונים - תגובה
פרופ' שאול סוקניק02/08/2012שלום סיגל אני מייעץ לך להיבדק אצל אורטופד
בברכה פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לנוזל מיפרקי.תיתי01/08/2012
לדוקטור שלום,
בעקבות חבלה בכף רגל ימין עשיתי mri שיצא תקין פרט לנוזל מעט מוגבר במפרק הקרסול ונוזל מוגבר בmtp1 ובטאלו נביקולרי.רופא חושב שעם הזמן הנוזל הזה ייספג.
ברצוני לדעת מה פרק הזמן המקסימלי שדבר כזה יעבור ברוב המקרים מבחינה סטטיסטית כי אני חוששת למשהו ממושך וכרגע אני מאוד מוגבלת בהליכה.אשמח לתגובה.להזכירך הנוזל נגרם עקב מכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לנוזל מיפרקי. - תגובה
פרופ' שאול סוקניק02/08/2012שלום רב, הזמן משתנה ממקרה למקרה
בכבוד רב,
פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת מיזוג אויר על הכאביםעפרה30/07/2012
הימים מאוד חמים ומיזוג האויר יכול לעזור.
אך כאשר אני מפעילה את מיזוג האויר הכאבים שלי בברך ממש מתעצמים ובלתי נסבלים.
אודה על כל עצה מה ניתן לעשות.
בתודה,
עפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת מיזוג אויר על הכאבים - תגובה
פרופ' שאול סוקניק30/07/2012אין מה לעשות באם הכאבים בברך מתגברים אולי כדאי שתקחי כדוד נגד כאבים באם המצב הופך להיות לבלתי נסבל.
פרופ' בשאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MCTD וקנביסאנה26/07/2012
אני בת 25 סובלת ממחלת רקמת חיבור מעורבת, מקבלת פלקוויניל 400 מ"ל ביום וזה אוזר ,אבל לא בהתקפים של נפיחות וכאבים שקורים מידי פעם. רציתי לברר אם מגיע לי אישור לקנביס ,כי כדורים נגד דלקות מתחילים להשפיע עלי רק אחרי יומיים. תודה רבה ,אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MCTD וקנביס - תגובה
פרופ' שאול סוקניק26/07/2012שלום רב אנה
אנא פני לראומטולוג שלך רק הוא יכול להמליץ על התרופה
בכבור רב,פרופ' סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטוטרקסט ונשירת שיערש24/07/2012
שלום, מה ניתן לעשות למניעת נשירת שיער בקבלת טיפול במטוטרקסט 15 מ"ג בשבוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטוטרקסט ונשירת שיער - תגובה
ד''ר מרב לידר25/07/2012ראשית, לא תמיד ניתן למנוע.
יש לודא שאין חסרים נוספים העלולים לתרום לנשירה (חסר ברזל, אבץ, חומצה פולית, תפקודי בלוטת התריס וכהנה).
להוסיף מולטיויטמין ולברר עם הראומטולוג מהו המינון המינימאלי עבורך.
יש לשים לב שאם רמות החומצה הפולית שלך תקינות אין להוסיף יותר מ-5 מ״ג אחת לשבוע משום שיפחית מיעילות המתוטרקסט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטוטרקסט ונשירת שיער - תגובה
פרופ' שאול סוקניק25/07/2012שלום ש'
אני מציעי לך להתייעץף עם רופא עור או לחלופין עם הראומטולוג המטפל בך לגבי אפשרות של הקטנת המינון.
בברכה פרופ' שאול סוקניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות המהירות.
ש25/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה לאנקילוזינג ספונדיליטיסנטע24/07/2012
שלום,
האם מישהו יודע על קבוצת תמיכה לחולי אנקילוזינג ספונדיליטיס באיזור המרכז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה לאנקילוזינג ספונדיליטיס - תגובה
ד''ר מרב לידר25/07/2012איני מכירה קבוצה ספציפית. נסי לברר דרך עמותת עינבר ועמותת מפרקים צעירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)